четвъртък, 5 ноември 2009 г.

ДОЛАРИ, МАСОНИ, ТАЙНО ПРАВИТЕЛСТВО

Масони…Илюминанти…Свободни зидариТайно световно правителство…Това са Банкери, монополисти и собствениците на крупни корпорации: Семейството на Ротшилд, Рокфелер, Уиндзорската династия и др.
Всички президенти на САЩ не са криели, или се е намирало доказателство, че те са
Членове на тайни клубове, като „Череп и кости” и т.н., които по същество са масонски ложи.
Изключение правят само Кенеди и сегашният – Обама, - все още за него не са открити доказателства….

Именно те са измислили лихвеният процент и международните финансови борси.
На тези финансови пирамиди се крепи целият наш свят. Масоните са загадъчни защото никой не знае с какво точно се занимават. На най ниското ниво на посвещаване се говори, че масоните служат на хумани цели и за обединяване на човечеството. Изтъква се целта да се служи на „Висшия Архитект”, създател на всички неща. Колкото по-успешно е издигането в йерархията (до пирамидата), става ясно каква е тази висша същност на "Върховния архитект".


Целите на тази тайна и мощна организация са:Преобразуване на света в една държава.
Установяване на контрол над ресурсите.
Да се държат обикновените хора в невидение
.
Главната цел на масонството е – установяване на Нов Световен Ред с еднаква световна валута, премахване на разликата между отделните народи и създаване на едно световно правителство.

Световно правителство
-това е над държавна структура, която ефективно изпълнява ролята на щаб на”Новия Световен Ред”.В своята работа тази организация се ориентира към интересите на малочислен елит, обединен от етническо родство. Например Русия не трябва да има лидери в това правителство и ще се използва само като източник на суровини за Новия Световен Ред.
Привържениците на теорията на масонския заговор, твърдят, че влиянието на масоните се осъществява чрез филантропски, миротворчески, правозащитни, финансови и други организаций.
На 1 доларовата банкнота присъстват всички основни знаци на масонството.

В левия ъгъл над надписа "The great seai" т.е. "Великия печат" е изобразена масонската пирамида от 13 тухлени реда.
Ако представим пирамидата в вид на триъгълник и дорисуваме още един така, че да се получи звездата на Давид, то шестте върха на нея ще показват буквите:
A, S, N, O, M ; от което се получава думата MASON.


Под пирамидата има надпис на латински: "NOVUS ORDO SECLORUM", т. е. „Новият
Световен Ред
” или „Новият Ред на Ерата".
Над пирамидата на латински пише: "ANNUIT COEPTIS" което се превежда като
ТОЙ/БОГ/ благославя нашите деяния”.

Какво означава пирамидата с око на банкнотата от 1 долар?
Пирамидата – това е строгата ерархия, която олицетворява единството и подчинението на световните валути, и съответно ерархията на властта на парите. Над пирамидата се извисява око – „Всевиждащото око”.Това е окото на масонския бог – „ Великия Архитект на Вселената”.В самата пирамида тухлите символизират единството на всички механизми в света, ерархически подредени от които се определя върха на пирамидата – светещият масонски триъгълник с окото на „ Великия Архитект на Вселената”.
При разкодиране в десетичната система на надписа в основата на пирамидата- това са римски цифри "MDCCLXXVI", се получава: "MDCCLXXVI"=1776год. – Създаването на Америка / 04.07.1976 /, и след това като се направят малко математически изчисления/ в интернет ги има / се получава числото 666.
В дясната част на банкнотата е изобразен орел със набор от 13 стрели, който носи щит с 13 ивици и държащ в с десният си крак клонче от акация с 13 листа и 13 пъпки. Този орел е взет от държавния печат на САЩ, който е разработен от група начело с Бенджамин Франклин.Акацията е свещено дърво за масоните, и символизира здравината на масонските традиции и организации, притежаващи тайни знания и способности за възкръсване или безсмъртие.Стрелите символизират знанието и силите които са призвани да усмирят, а при необходимост и да умъртвят враговете/ разбунтувалите се поданици /, затова всяка от тринадесетте стрели в идеала заплашва един от тринадесетте етажа които показват пирамидата на поробеното човечество. Ако гледате глобално, те олицетворяват успеха, който трябва да съпътства пътя към висшата цел- световния „Нов Вековен Ред”. На лентата в човката на орела е написано "E PLURIBUS UNUM",
Което се превежда – „Един народ от многото” или „ От всички – един”.
32 –те пера на едното крило на орела – са степените на посветеност в масонските ложи, а 33-те пера на другото крило – показват 33 – та , висша и свръх тайна степен.
„Великият Архитект На Вселената”, много обича шестолъчната звезда на Давид и
много пъти на долара се среща числото тринадесет:
13 листа в палмово клонче в орела, 13 маслини в палмовия клон, 13 стрели в другия си крак, 13 ивици върху знамето на гърдите му, 13 в 5-лъчната звезда над главата на орела, 13 реда на пирамидата, 13 букви в думите над пирамидата, 13 букви в думите над орела, 13 перли от ляво и от дясно на кръга на"печата" (2 пъти по 13),
И така 10пъти 13. Къде още има 13? Те са замаскирани:
-на щита на орела са изобразени само 12 тънки хоризонтални линии,
но на върха е оставено място за още една, последната, 13 линия.
- В центъра на копюра има голяма букваN”, това е 13 буква по древногръцката азбука.
Числото 13 в кабалистичната символика означава 13 степени на посвещаване,
а в окултните ритуали 13 е един от знаците на сатаната.
Официално се счита, че това означава първоначалния брой на обединилите се щати.
В центъра на банкнотата е надписа „Ние вярваме в Бог” (In god we trust). Ясно е в кой „Бог” те вярват, и какъв „Световен ред” те стоят. Забележете, че кръста, главния християнски символ на християнския Бог, на долара го няма..въпреки, че надписи за Бог има, но за кой бог – там не е уточнено.
Чий са очите на върха на пирамидата?... Кой е този велик архитект?...
Може би е неизвестен пришелец?...

сряда, 4 ноември 2009 г.

СРЕЩУ ГРИПА

Имате температура, главоболие, болки в мускулите, ставите, гърлото, дрезгав глас, хрема и кашлица. Тонусът ви е понижен, нямате апетит. Ясно е, че започва вирусна инфекция. Понякога е съпроводена от повръщане и/или разстройство. Вземете незабавни мерки, защото от това зависи дали заболяването ще бъде пресечено или как ще протече - по-леко или по-тежко и с усложнения. Ето няколко прости методи и средства да си помогнете сами:

Витамин С в ударни дози.
500-600 мг витамин С под формата на обикновени таблетки, на таблетки, разтворими във вода, или за смучене, а също и под формата на ампули. При силно изразени главоболие, болки в мускулите и повишена температура чудесно действа приемането 2-3 пъти на ден по една ефервесцентна таблетка "Томапирин С". Той съдържа аспирин, парацетамол и витамин С в оптимално съотношение, бързо успокоява болката, действа противовъзпалително и понижава температурата, повишава тонуса и стимулира противомикробната защита на организма.
Топла синапена вана
Ако ни втриса, е добре да се затоплим във вана с топла вода, а още по-добре е да си направим синапена вана. Тя може да е на цялото тяло или само на краката. При пълна синапена вана 100-200 г синапено брашно се слагат в ленена торбичка и се потапят във ваната (10-15 г синапено брашно са необходими за частична вана - леген или кофа). От време на време торбичката се изстисква, докато водата получи миризма на синапено масло. Температурата на водата на общата вана трябва да бъде 37 - 38 градуса, а на водата в частичната вана - 39-40 градуса. Продължителността на общата вана е 5-10 минути, а на частичната - 10-15 минути. Синапените вани са доказали своята лечебна сила не само при започващи простудни заболявания, но и при бронхити и пневмонии. Ако нямаме синап, можем да потопим краката в съд с топла вода, към който се прибавя шепа морска сол или отвара от хвойнови плодове.
Билков чай
Вътрешно можем да се затоплим с чайове от цветове от лайка, липа и черен бъз, от листа от подбел, от плодове от малина, къпина или горска ягода, от стръкове от мащерка, жълт кантарион и др. Тези чайове притежават силно противовъзпалително, антисептично, откашлящо и потогонно действие. Лечебният им ефект е още по-добър, ако към тях се прибавят лимонов сок и пчелен мед или мед от зелени борови връхчета. За втечняване на жилавите секрети в дихателните пътища и за по-лесното им изхвърляне помага пиенето на отвари от семена от резене, копър, анасон или дюля. При нужда тяхното действие може да бъде подсилено от трикратното дневно приемане на по една таблетка от медикамента "Мукосолван" и от парни инхалации с отвара от лайка, към която са прибавени пчелен мед и йод. Към канче кипяща вода се прибавят две супени лъжици цветове от лайка и няколко капки йодна тинктура, след което се диша дълбоко над изпаренията в продължение на 5-10 минути. За да има ефект от тази процедура, е добре тя да се прави 2-3 пъти дневно, като е желателно до половин час след приключването й да не се излиза навън, тъй като дихателните пътища са по-изнежени.
Чесън, лук, хрян и люти чушлета
При простудни заболявания и грип чесънът, лукът, хрянът и лютите чушки се препоръчват широко, както от лекари, така и от народни лечители. Тези зеленчуци съдържат фитонциди, вещества с антибиотична активност и др., които са способни да унищожат голяма част от болестотворните микроорганизми, като стафилококи, стрептококи и причинители на епидемии от холера, коремен тиф и др. За съжаление веществата с антибиотична активност се разпадат за няколко часа и се унищожават при кулинарна обработка. Ето защо чесънът, лукът и хрянът трябва да се консумират сурови и свежи. Установено е, че дъвченето на 2-3 скилидки прясно обелен чесън в продължение на няколко минути води до унищожаване на голяма част от намиращите се в устната кухина микроби. Ефикасно е и вдишването на изпаренията от прясно обелен и счукан на ситно чесън. При хрема е добре да се поставят в ноздрите памучни тампончета, напоени с чеснов сок или със сок от лук. Ако паренето и щипането е много силно, носната лигавица може да се намаже с олио или зехтин. Чесънът в комбинация с черен пипер и свинска мас, под формата на лапи върху гърдите е доказал своята ефикасност, както при обикновени вирусни инфекции със силна кашлица, така и при трахеит, бронхит и бронхопневмония.
Мед
Безценен при простудни заболявания е пчелният мед, използван по различни начини - на тампончета в ноздрите, като подсладител на чайове, за гаргара или инхалация, за налагане на гърдите и др. При възпалено гърло, например, добро лечебно действие имат гаргарите със запарка от лайка, към която са прибавени пчелен мед и сода за хляб. Медът е богат на противовъзпалителни и противомикробни вещества и заради това е верен съюзник в борбата с болестотворните микроорганизми.
24 часа глад
Много са хората, установили лечебното действие на 24-часовото пълно гладуване. За целта се приемат само вода и билкови чайове, като по този начин не се хаби излишна енергия за храносмилане, а това е изключително важно за болния организъм.
Имуностимулатори или ваксини
Все по-голяма роля в лечението на вирусните инфекции и на грипа ще играят имуностимулаторите. Най-безвредни и евтини са тези на билкова основа. Повечето от тях съдържат ехинацея - растение с най-мощен имуностимулиращ ефект. В нашите аптеки могат да бъдат намерени "Ехинил" - сироп за деца с ехинацея, "Есберитокс" - таблетки, предназначени както за деца, така и за възрастни, които освен ехинацея съдържат още две лечебни растения, "Ехинацея" - спиртен извлек от растението и др.
Противогрипните ваксини и ваксини като "Респивакс", "Бронховаксом","IRS - 19" и др. са препоръчителни за деца и възрастни с крехко здраве. СЗО не препоръчва здрави хора да се ваксинират всяка година! На опаковката на ваксините задължително трябва да пише 2000-2001 година, за да са годни да противодействат на новите щамове на грипния вирус.
Хомеопатия
Най-често използваният хомеопатичен медикамент за лечение и профилактика на грипа и на другите вирусни инфекции на горните дихателни пътища е "Осцилококцинум". Установено е, че ако при първите белези на простуда се приемат под езика три флакона през интервал от 6 часа, развитието на вирусната инфекция може да бъде спряно или нейното протичане ще е по-леко. Профилактично всяка седмица в период на опасност от зараза да се приема по един флакон. Ако вирусната инфекция е в разгара си, то най-добре е в продължение на 3 дни да се приема по един флакон сутрин и вечер през интервал от 12 часа.
При болки в гърлото помага хомеопатичният специалитет "Хомеожен 9", в състава на който са включени 9 субстанции в хомеопатични разреждания, използващи се най-често за лечение на възпалено гърло. "Хомеожен 9" се произвежда като таблетки, от които е препоръчително при възпалено гърло на всеки 1-2 часа да се смучат по 1-2.
"Хомеовокс" е близък по действието си до "Хомеожен 9", прилага се по същия начин, но е по-подходящ при пресипналост или загуба на глас.
На хремавите се препоръчва на всеки 1-2 часа да се смучат по 1-2 таблетки от "Коризалия". В неговия състав влизат 6 субстанции в хомеопатично разреждане, които атакуват различните възможни форми на хремата - водниста (какъвто е секретът в началото на заболяването) или жълтозеленикава и гъста (в по-напредналите стадии).
За главоболие, болки в мускулите и очите, температура и силна отпадналост най-подходящ е "Парагрип" - по 2 таблетки на всеки 1-2 часа.

Цитираните по-горе дозировки са еднакви и за децата, и за възрастните и с настъпване на подобрение приемите постепенно се разреждат до спиране। За да има ефект от това лечение, 15-20 минути преди и след приема на хомеопатичен медикамент не трябва да се консумира нищо и в момента на приема не трябва да има специфичен вкус в устата. Лечебният ефект на хомеопатичните медикаменти, които при нужда могат да се комбинират помежду си или с други нехомеопатични медикаменти, е много бърз и ако до 1-2 дни не се получат желаните резултати, е необходима консултация с лекар.

Мариан Димитров

вторник, 3 ноември 2009 г.

Тамплиерите са познавали студения ядрен синтез

Приказните златни монети, които се превръщат в глинени черепи
или изчезват на следващия ден, са съществували в действителност.
Алхимията достигнала високи резултати в производството на злато
от неблагородни материали.
"Магьосниците" от ордена на тамплиерите, са открили метода на
ядрения синтез и са получили изотопи на златото. Към този извод
са достигнали учените в Латвия.

Тайните на рицарския орден отдавна е смущавал умовете на разни
търсачи на съкровища. Но съкровищата на тамплиерите и до сега си остават
загадка. И това не е случайно. В тези далечни времена, когато орденът е
построил около хиляда замъка на територията на цяла Европа и отделял щедри кредити
практически за всички монархии, основното платежно средство са били среброто и златото, а такова количество злато, което притежавали тамплиерите просто не е могло да съществува физически.
Тази теза навела изследователите към мисълта за алхимия и към догадките за това,
че тамплиерите са владеели методи наподобяващи ядрения синтез. На науката е известно, че изотопите на златото могат да се получат от иридий, платина и талий. А ако използват при това и живак, то след известно време съкровището просто ще ви изтече между пръстите.

В тези времена монашеските и рицарските ордени не са имали право да секат свои монети, затова тамплиерите фактически са правили монетите на европейските монархии.
Може би и това е била причината да се забрани ордена, който е бил разгонен от
френския крал Филип Красивия през 1307г. След тези събития със всичкото свое злато и тайни те се приютили в Прибалтика.
Все пак "Небесното царство на земята", най - грандиозния проект на тамплиерите, им се удало да осъществят именно тук.
Църковната държава основана на тази утопия, просъществувала в Ливония от началото на 12 до средата на 16 век.

От този момент, от тамплиерите са останали само замъци и тайни, от които се интересували много хора. Особено активно злато в Латвия и Естония, са търсили германските хитлеристи. Върховният надзор за търсенето на съкровището се е осъществявал от Алфред Розенберг, който, освен това търсил и
"Тайния меч" в Карелия. През 1942г. програмата била бързо закрита и изследванията се прекратили.
Учените смятат, че спирането на изследванията, свидетелстват за това, че фашистите все пак са се добрали до загадъчното злато. На въпроса "Къде е то сега?", няма отговор. Бързо след това всичко заедно с пазача на фашистката каса Борман, се отправило към Аржентина, където са се загубили и следите...

понеделник, 2 ноември 2009 г.

СВИНСКИЯТ ГРИП Е ИЗОБРЕТЕН ОТ ФАРМАЦЕФТИ НА РОКФЕЛЕР?

В Ню Йорк, международни експерти, занимаващи се с разобличаването на дейността на нелегалната фармацевтична индустрия, публикуваха нова версия за произхода на свинския грип. От нея следва, че вируса А/Н1N1, и ваксината за него е разработена от ню йорския картел, влизащ в тръста на Давид Рокфелер. Доктор Леонард Горовиц и журналистката Шери Кейн, водещи разследването, нарекоха изобретението «геноцид». ». Документите, изобличаваши инициаторте на «свинския геноцид», са подадени в ФБР.
Отчитайки безпрецедентната природа и важност на тези сведения доктор Горовиц даде официални писмени показания под клетва и се обърна към активисти от целия свят с молба да разпространят информацията.
Тръста на Давид Рокфелер, в който участват редица могъщи партньори от Уол Стрит, включвайки и такива медийни магнати като Рупърт Мърдок, Мортан Цукерман, Томас Глоус, а също и бившия шеф на съвета на директорите на Банката на Федералния Резерв – Джери Спрейер, се обвиняват в подготовката и планирането на глобален геноцид” – се казва в заявлението подадено до ФБР. Леонард Горовиц и Шери Кейн свидетелстват, че глобалната ваксинация и самият вирус са създадени с помощта на индустриалци, участващи в рамките на „Ню-Йорското партньорство на индустриалците с биотехнологичния тръст”.
Този тръст контролира глобалните биотехнологични изследвания и разработки.
Официална реакция на ФБР не е последвала. Все пак очевидността на изводите на изследователите звучи като виц: „Свинския грип ходи по планетата, и пита, защо срещам и евреи”.
Официалните нападки против изследователите на вируса силно напомня и на движението против ваксиниране на населението, чиито доводи граничат с такива на хора с психични отклонения.
Сред най-сензационните откровения в хода на разследването на Горовиц и Кейн са уликите, доказващи причастноста на шефа на Silverstein Properties Inc. - Лари Силверстайн към организацията на терористичните атаки на 9/11, а също и към геополитическата и икономическата роля на фармакологията с цел намаляване на числеността на населението.

понеделник, 26 октомври 2009 г.

МИСИЯ НА ЖЕНИТЕ - ЧАСТ- 2

Идеята тук е, че сексуалният инстинкт, мъже и жени, особено - жени - е инстинкт за подбор, търсене на най-добрите. Намирането на най-добрия вариант - това е задача, възложена на естеството на сексуален инстинкт. Сексуалния инстинкт, които не отговарят на това изискване, не служи на своите цели. Ако вместо да търсят по-добър и по-силен сексуален партньор, стават индиферентени, или се устремяват, към най-слабите, индивиди и резултатът е неминуемо израждане.
Главната роля в поддържането на висши качества на расата принадлежи на жената, поради нейните специални качества - "инстинкт" и „емоционалност”. От нейните инстинктите зависи съхранението на особеностите на расата. Ако тези инстинкти работят, расата остава на необходимото ниво ако не работят тя отива към дегенерация и упадък. Жената, която може да изберете силния и добър мъж и по-добър човек, но се отдава на по слабия по някакви външни съображения, по силата на вътрешната си извратеност или загуба на собствената оценка за своите чувства, поради вътрешни перверзия или загуба на правилна оценка на собствените си чувства, извършва отвратително престъпление срещу природата.

Масони -част - 1

20Юли 2007
.Турция бе домакин на тайната среща на "Bilderberg Груп", която включваше мощни бизнесмени, политици и индустриалци от целия свят. Както съобщи агенция АРА, на срещата са присъствали турският държавен министър Али Бабаджан, председателят на TUSIAB, дъщерята на медийния магнат Айдън Доган - Arzuhan . Доган Yalchyndag, ректор на университета за Boğaziçi Aisha Soysal, вицепрезидент на Световната банка, Камал Darwish, един от лидерите на „Кока-Кола Интернешьньл”, Mukhtar Кент и пет други човека.

Сред чуждестранните гости - председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, комисарят по сигурност и външна политика Хавиер Солана, настоящи и бивши министри на Франция - Бернар Кушнер и Мишел Барние, министъра на външните работи на Швеция - Карл Билд, министъра на икономиката на Гърция - Георгиос Алогоскуфис и бившия заместник - държавен секретар Ричард Golbruk. Мястото на срещата не се съобщава. Според някои информации на ЦРУ е поискано от турското ръководство тяхното участие в осигуряването на безопасността на участниците, но Анкара отказва, позовавайки се на адекватността на своите възможности. / за което адмирации /.

Имайте предвид, че първата среща на "Bilderberg Груп" бе проведена през май 1954 г. в хотел Bilderberg в Холандия. На мястото на първото заседание тази група получава своето име. Тези срещи се държат в тайна и зад затворени врати!

Това е началото на публикаций по темата МАСОНИ

Тайното световно правителство

3000 годишния план на Соломон, син на еврейския цар Давид.
Шломо Бен Давид (евр.), известен още като Сюлейман иб Дауд (на арабски) - син на Давид, от Бат-Шева, третия еврейски цар, при когото настъпи времето на разцвета на еврейската власт и влияние. Пророк Натан му даде друго име - Yedid ( "любимеца на Бог"). При арабите еврейския цар Соломон, се счита за "пратеник на Бог" (rasul Allah), който ще бъде предвестник на Мохамед.
Тайното световно правителство управлява света чрез своите инструменти - /организации/ - изпълнители на волята му।

Международни организации:
Bilderberg - ския клуб
Великия Изток на Франция
Тристранната комисия Малтийския орден
Клуб „Взаимодействие”
„Ротари” клуб
Комисия „Голяма Европа”
Клуб „Реформа”
„Ордена на Орела”
„Фонда на Сорос”
Клуб „Magisterum” и т.н.

Деятелите на „Бялото масонство”, смятат себе си за ”избрани хора”/ елит/, който притежава особени права за господство над останалите хора. Подривната (анти - православна, анти - руска, анти - българска / България се нарича на запад „Малката Русия”/), работа на тези организации носи строго закрит и секретен характер.


Малтийския орден


Установявайки официални отношения с режима на президента Елцин той устаноновява влияние над много влиятелни руски личности: С। Филатов, Б. Березовски, В. Юмашев, В. Костиков, Р. Абрамович и др., които отвориха вратите за техните многобройни емисари.

Освен католическия Малтийски орден действа “православния Малтийски орден”, основан от архиепископ Макариос. Той се управлява от ордена от Лондон и се ползва от финансовата поддръжка от богатите гърци -масони в САЩ. По данни на печата, в неговия петербургски филиал влизат интелектуалци от Пушкинския дом и университет; Резиденцията се намира в Старо село. Едно време “православните малтийци” претендирали и даже за Зеленецкий манастир.
Ротари Клуб

(названието произлиза от това, че членовете на клуба всеки път се срещали в различни домове, а символа на клуба е зъбно колело, което върти обкръжаващия го механизъм- „ротация”)
Обединявайки в своите редове, специалисти, ръководители на предприятия, държавни и обществени учреждения, “Ротари”се явява идеално място за събиране на разузнавателна информация, тъй като действа в средите на хората, които я притежават। Чрез клуба “Ротари”, действащ в 156 страни на света, американското разузнаване получава необходимата му информация। Най често това се осъществява в рамките на така наречената „работа за световното общество”. Под тази „работа “ ротарианците разбират “международната дейност, която предоставя на клуба възможност да си сътрудничи с един или няколко чуждестранни клуба и да обменя информация, опит, оборудване, специалисти и парични фондове, за осъществяването на значими съвместни проекти .

петък, 23 октомври 2009 г.

Земята

http://video.data.bg/339/Научни/86751/%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d1%8f%d1%82%d0%b0

Човекът и неговите тела

Преди време четох нещо от Ани Безънт май беше - "Човекът и неговите тела" се нарича книгата। Аурата е изградена именно от тези тела. Та тя там обяснява много простичко и ясно за телата-обвивки и какво се случва и приживе, и след смъртта на човек с всяко едно от тях. Както човек, така и планетата си има обвивки и когато всяка една човешка се разпада, тя се разпада в съответната на Земята - физическата - в материалната природа - "пръст в пръстта", етерната обвивка се шляе, обикаля няколко дни около неразпадналото се още физическо тяло, понеже етерният двойник е много плътно свързан с грубофизическото тяло и му е трудно да се отдели от него и затова на гробищата някои го виждат до определен ден след смъртта и наричат това духове, после иде ред на астралното - тоест емоционалното тяло, което съответно се разпада в астрала, който е низш и висш, след него менталното - в ментала също има няколко нива - рупа и арупа - формени и безформени мисли - на конкретните мисли и на безформените - абстрактните идеи-логическите идеи и накрая кармичното ниво - онова поле, което мнозина наричат Акаша - енергоинформационното поле за причините и следствията. Това наричат в християнството Страшния съд, така мисля, точно то се има предвид, щото си е точно съд - там от онова, що си събрал като есенция от емоциите, чувствата, мислите и делата си, се сформират зародиши около Аз-а, които при новото му прераждане започват да слизат надолу отново в полетата на Земята и събират около себе си като магнит енергията от съответното поле, която е най-близка до есенцията по същност, като така се сформират отново новите обвивки на Аз-а - съответно в менталния свят - каквито мисли си допускал през предишното си въплъщение, такива и при новото ще заобиколят Аз-а и ще изградят новото му ментално тяло - от там насетне - мисълта твори в астрала - според емоциите, щото каквито мислите - такива и емоциите на човека, от там се образува и нов етерен двойник или наричан още етерно тяло, а най-накрая физическото - тоест човек сега рисува онова, което ще бъде в следващото си въплъщение и точно това се има пред вид под Закон на Карма - под тежестта на гравитацията на недовършените дела, се сформира нов човек, който сам себе си е изваял в предишния си живот. Дори и физическото тяло се сформира по този начин и е достатъчно само да видим как се дели зиготата - централната клетка - есенция на физическото тяло и всичко се изяснява. Есенциите, които сме отнесли от този свят като чувства и мисли, заедно с думите и делата, се превръщат в зародиши на бъдещите ни обвивки. Така че ние сами се сеем тук, а след смъртта събираме реколтата от посятото... Нищо не се губи никога, основен закон в природата - енергията се запазва, но под друга, леко изменена форма. Ала формата зависи изцяло от онази енергия, която ние сме допуснали вътре в себе си да ни изгради. Човекът е един енергиен филтър и преобразувател на енергии.
НАМЕРЕНО

Хлябът който купуваме

През последните години консумацията на бял хляб у нас се е увеличила с 30 на сто, предаде БНР. По наблюдение на специалистите, българинът яде около половин хляб на ден, вместо препоръчваните 150 грама. А в условията на икономическа криза, консумацията на хляба се увеличава драстично. Не можем да отучим българина на яде хляб, коментира доц. Светослав Ханджиев, но специалистите и производителите трябва да предложат на хората качествен диетичен хляб. Такива хлябове вече има достатъчно и на българския пазар, и на достъпни цени според производителите. Как да познаем обаче дали хлябът е оцветен или наистина диетичен? Истинският съдържа малцово брашно, обясняват технолозите, предаде БНТ. Продуктът е от смляно и опечено прорастнало зърно от ръж, ечемик и пшеница, който придава тъмния цвят на диетичните хлябове и съдържа много минерали и витамини. Ръженият хляб е с плътна структура. Диетичният хляб не може да бъде мек като дунапрен, казва Наталия Аврамова – инженер-технолог по хлебопроизводство. Ако на етикета пише “оцветители” или съкращения от група Е404 до Е425, значи в продукта има багрила, а не истинско диетично брашно. Хлябът с добавени зърна и фибри, ръженият хляб и пълнозърнестият не само помагат за отслабването, но съдържат витамини от група В и действат превантивно срещу хроничен запек и рак на дебелото черво, подчерта доц. Ханджиев. Вече има и нискокалоричен ябълков хляб, който съдържа пектин и е подходящ за хора с висок холестерол, подготвя се и специален хляб за болни от диабет. Такива хлябове са от групата “Въглехидрати с нисък гликемичен индекс, обяснява технологът Наталия Аврамова. Храните с нисък гликемичен индекс бавно и постепенно повишават кръвната захар и след това също така бавно кръвната захар пада до нормално ниво. Затова смятаме, че храните с нисък индекс по-дълго ни поддържат сити, казва диетологът д-р Теодора Дърленска.

Моята фирма е моята крепост

Публикувана от Profit.bg Темата за корпоративната култура, която нашумяваше заедно с икономическия ръст, отстъпи също заедно с него, макар че в условия, когато фирмите трябва да решават кои сътрудници да останат и кои да напуснат, именно тя е от особено значение. Penny Lane Consulting дава следното определение за корпоративна култура: „Това е идеологията на компанията- нейната мисия, пазарна стратегия, цели. Това е начинът, по който мениджърите вземат решения".
Как е на Запад?
Дежфри Зоненфелд въвежда четири типа корпоративната култура, наричаща компаниите „бейзболни отбори" , „академични", „клубни" и „отбранителни".
„Бейзболните отбори" имат предани, лоялни, дългогодишни служители, които по правило са склонни да откажат по-добри предложения просто „от любов към отбора". Решенията се вземат бързо, в йерархията растат най-инициативните и креативните. Структурата е подходяща за бързорастящи пазари, за рекламни и медийни компании, за IT-сектора.
Академичната корпоративна култура пък е насочена към вземане на млади служители, най- често направо от скамейките на ВУЗ-овете. Плюсовете на тези служители са желанието за развитие, ентусиазмът и възможността да бъдат обучени конкретно за дейността, която развива фирмата и по нейните правила и традиции. Това е корпоративната култура на големите, стари и стабилни западни фирми. Изкачването по йерархичната стълбица е бавно, но еднопосочно.
Отбранителната компания е направо създадена, за да оцелява в условията на криза. За нея са типични честите преструктурирания, съкращения и увеличения на персонала, промяна на мотивационните условия и пълната зависимост от пазарната конюнктура. При добро стечение на обстоятелствата, работата в подобна компания е прекрасен трамплин за професионален и кариерен ръст.
Клубната корпоративна култура е подходяща за малки и средни стабилни компании. Тук се приветства екипната работа, лоялността. Служителите растат планомерно в йерархията, рядко отговорните позиции се заемат от човек отвън. Основното изискване е коректност в работата.
Зоненефелд смята, че в условията на криза „бейсболните отбори" имат най-големи шансове за оцеляване, докато парадоксално „отбранителните" рано или късно фалират.
А на Изток?
Западът си е Запад, да погледнем на Изток и това, което при нас се нарича „шуробаджанащина". Правилото да не се назначават близки и роднини на работа може да е желязно на Запад, но тази практика я има на Изток и при това явно ще остане завинаги. И не само при нас- семейната и кланова структура е характерна за източния стил управление на фирма.
Всеки специалист по подбор на персонал ще ви обясни, че наемането на роднини е изключително рисковано поради смесването на различен тип отношения, че назначавайки роднина, вашите сътрудници вероятно няма да ги оценят по всички критерии и се създава база за конфликти.
Практиката показва обаче, че не винаги е така. Подборът на персонал се ръководи от професионалните качества и психологически особености на служителите, които в крайна сметка трябва да се обединят в един колектив. Доброто познаване на хората в семейството помежду im, способността за следване на общи цели, независимо от всички рискове, може да има точно обратния ефект и при всички положения е по-добро от наемането на немотивиран служител.

четвъртък, 22 октомври 2009 г.

НОВАТА ВЛАСТ - ВНИМАВАЙТЕ - последен шанс.....
22 ОКТОМВРИ 2009, ЧЕТВЪРТЪК


Така, като гледаме, май след ТРИ години  много от работещите ще са на улицата! Защо смятам така?
Да погледнем железопътния транспорт. Хората редовно пътуват /до колкото могат/, а някой /хайде да познаем кой?!/, прибира парите и хората не са получавали заплати от - 5 – 6 месеца. Отново никой няма виновен. Как така? Пътниците плащат а пари няма!
Време е новото правителство да се стегне и да прекъсне краденето на пари. Как така ще работиш, а няма да ти плащат? Месец може но половин година? Но на крадците им е ясно, че тези хора със строго насочена квалификация, няма къде да отидат, и ги изнудват до край. Новото правителство, меко казано взе да ни приспива. Бойко!!!!- съвет ти давам: Вземете си повече нормални хора в правителството, плащайте им по 1000 лв. на месец и им поставете конкретни задачи. Те ще ги свършат! Бъди сигурен. С пет или шест вносни мекерета /извинявам се министри/, които не са преживяли ужаса на нямането, работа не ще да свършиш. Не ти ли стана ясно бре пич?! Не виждаш ли какво ти предлагат!? Да опоскат страната до край! Я почни да ги гониш за всяка простотия /като фискалния резерв например/! Абе много тъпо иска да те прекара това пичлеме с педераски глас! Добре, че се усети за сега во време! Добре, че не почна да ни се извиняваш! Сега трябва да то издухаш, докато не е направило някой друг сакътлък в повече?! Нима не схващаш идеите на тези западни мошеници? Те само искат и не предлагат! Едно време Съветския Съюз налагаше, но и ни даваше! Пък тези само искат разни неща в тяхна полза. Това се отнася  за Европейския съюз. Пишат доклади, искат да ни пратят сичкото циган от Малта и не знам от къде още, и гетото България ще заиграе в ритъма на кючека и негърските танци! Сакън!... ще ти ебем мамата ако направиш нещо такова! Помни ми думата - това ще се случи! Толкова ли си тъп или си проводник на западните интереси?! Вземи се в ръце, тегли една майна на западните подлоги и лизачи и мисли за себе си и за народа си, щом си решил да се захванеш с това! Иначе просто се откажи на време, За да не станеш за смях и съответно политически труп, като Костов. От къде ги намери тези нещастници – просто не те разбирам! Вземи хора от България, живеещи тука, милеещи за нея, създай диктатура за една две години и всичко ще се оправи! Примери много!!!!

Втора част:

ТЕХНИКА ЗА МАСОВ КОНТРОЛ


Масмедиите са най-могъщият инструмент, използван от управляващата класа за манипулация на масите. Тя оформя и моделира мненията и отношенията, определя кое е приемливо в обществото.

Масмедията се състои от различни медии, които са оформени така, че да достигат възможно най-голяма публика. Тези медии включват телевизията, киното, радиото, вестниците, списанията, книгите, звукозаписите, видео игрите и Интернет.
“Безлични сили, върху които ние нямаме почти никакъв контрол, изглежда тласкат всички ни в посоката на един кошмар като този от “Един смел нов свят”; и това безналичностно подтикване бива съзнателно ускорявано от представителите на търговските и политическите организации, които вече са разработили поредица от нови техники за манипулация на чувствата и мислите на масите, за да се защитават интересите на едно малцинство.“ (Алдъс Хъксли, предговор към “Един смел нов свят“).
“Съзнателното и интелигентно манипулиране на организираните навици и мненията на масите е важен елемент на демократичното общество. Тези, които манипулират този незабележим механизъм на обществото, представляват невидимото правителство, което има истинската ръководна власт в нашата страна.
Ние сме управлявани, нашите мозъци – обработвани, нашите вкусове – формирани, нашите идеи – вменявани, най-вече от хора, за които никога не сме чували. Това е логическа последица от начина, по който нашето демократично общество е организирано. Огромни бройки човешки същества трябва да си сътрудничат по този начин, ако ще живеят заедно в едно гладко функциониращо общество.
Нашите невидими управители в много от случаите дори не знаят кои са техните сподвижници от вътрешния кабинет.” – Едуард Бърнайс, “Пропаганда“
Новаторските маркетингови кампании на Бърнайс промениха из основи функционирането на американското общество. Той фактически изгради “консуматорското” отношение, като създаде една култура, в която американците вече купуваха за удоволствие, а не за оцеляване. По тази причина сп. "Life" го класира между 100-те най-влиятелни американци на 20-и век.
В неговата “Енциклопедия на социалните науки” Ласуел обяснява, че когато елитът не разполага със съответните реквизити на силата, за да въдвори подчинение, тогава на социалните мениджъри им се налага да се обърнат към “една напълно нова техника на контрол, най-вече чрез пропаганда”!!!!!! Той добавя и обичайната обосновка – "ние трябва да отчетем “невежеството и глупостта на масите и да не се поддаваме на демократичната догматика за това как хората най-добре преценявали собствените си интереси”.
Ласуел обширно е изучавал как се анализа съдържанието, за да разбере ефективността на различните типове пропаганда. В своето есе “Съдържания на комуникацията” той обяснява, че за да се разбере смисълът на едно съобщение (напр. филм, реч, книга и т. н.), трябва да се вземе предвид честотата, с която определени символи се показват в него, посоката, в която тези символи се опитват да насочат мнението на публиката, а също и интензивността на използваните символи. Ласуел е известен и с модела си за анализ на медиите, базиран на формулата:
Кой (казва) Какво (на) Кого (по) Какъв канал (с) Какъв ефект?
С този модел Ласуел показва, че за да се анализира подобаващо един медиен продукт, трябва да се види кой е създал продукта (хората, поръчали създаването му), към кого е насочен този продукт (публиката, в която се цели) и какви са били желаните ефекти на този продукт (да информира, да убеди, да продаде и т.н.) върху публиката.
. Днешната пропаганда почти никога не се позовава на рационални и логически аргументи. Тя директно задълбава в най-първичните човешки нужди и инстинкти, за да предизвика емоционална и нерационална реакция. Ако винаги разсъждавахме разумно, може би нямаше да сме купили и 50% от това, което притежаваме. Бебета и деца непрекъснато се появяват в реклами, насочени към жените, поради една специфична причина: изследванията показват, че детските образи отпушват у жените инстинктивни грижовни и защитни реакции, което предизвиква и благоразположено отношение към рекламираните продукти.
Сексът присъства навсякъде из масмедиите, тъй като привлича и задържа вниманието на зрителите. Той директно играе върху животинските ни нужди за размножение и веднъж отприщен, този инстинкт веднага засенчва всички други рационални мисли в нашия мозък.
Поп културата доставя и обслужва невежеството чрез постоянното предлагане на затъпяващи развлечения и излагането под светлината на прожекторите на дегенерирали знаменитости, които стават обект на идолизиране. Много хора питат: “Има ли начин да спрем това?” Да, има: СПРЕТЕ ДА ИМ СЕ ВРЪЗВАТЕ НА ГЛУПОСТИТЕ И ПРОЧЕТЕТЕ НЯКОЯ КНИГА.

Ако една нация очаква да бъде едновременно невежа и свободна, това не е било и няма и да го бъде. – Томас Джеферсън.С уважение: Николай  Николов Хайде чао!

понеделник, 19 октомври 2009 г.

събота, 17 октомври 2009 г.

Субсидиите на ЕС са само за богатите

При кого отиват селскостопанските субсидии, които отпуска ЕС? Оказва се, че големите производители, а не фамилните ферми са основните бенефициенти от финансирането на Брюксел.
Проучване на разпределението на субсидиите за британската млечна индустрия, направено от Джак Търстън, показва, че през 2004 – 2005 три големи корпорации са получили почти половината от средствата за износ на мляко и млечни продукти, като са изпратили сухо мляко на развиващия се свят. Някои от млечните продукти дори не са стигнали до толкова далече. Вместо за държави като Нигерия или Айвъри Коуст, те са отишли при офшорни доставчици на петрол или при фирми, снабдяващи самолетните полети с храни и напитки. Това се получава, тъй като според правилата на ЕС мляко или млечни продукти, които се сервират на международни полети, се смятат за износ.
Фермерските субсидии в ЕС предизвикват противоречия от години и за малко щяха да провалят приемането на бюджета на блока за 2007 – 2013. Основният им адвокат е Франция, а най-яростният противник е Великобритания. Проблемът с тези средства произтича и от факта, че разпределянето им престава да бъде прозрачно, след като напуснат Брюксел. Скандал с парите за земеделие гръмна още миналата година, след като Джак Търстън използва правото си на достъп до информация, за да разбере къде отиват субсидиите. Последните му разследвания за фермерските дотации разкриха, че стотици милиони евро, пари на данъкоплатците, са отишли не при малките ферми, а при едрите собственици на земя, при селскостопанския бизнес, за дука на Уестминстър и дори за кралица Елизабет Втора. Великобританският гигант “Нестле” например е взел близо 40 милиона евро помощ от ЕС за 2003 – 2004, кралицата пък е получила 700 хиляди евро. На компанията за захарни продукти “Тейт и Лайъл” са отпуснати 300 хил. евро.
Повечето европейци смятат, че общата селскостопанска политика подпомага малките ферми, но всъщност парите отиват за най-богатите хора в системата, обяснява Търстън. Очевидно е нужна промяна. Затова и комисарят за борба с измамите Сиим Калас иска повече отчетност за европейските фондове в националните бюджети. Но той има мощни противници. Френското правителство критикува инициативата му като атака срещу общата селскостопанска политика. Други се притесняват, че ще станат ясни много тъмни практики, с които са източвани средства от европейските фондове. Според Калас единственият начин да се решат проблемите е повече прозрачност.

ЧЕНГЕТА И МАСОНИ

Организацията на масоните, разбира се, е стара. В България още преди 125 години е имало масонски ложи. По времето на комунизма те са забранени. Масонството у нас възражда не кой да е, а самият бигбос на капитала и шеф на “Мултигруп” Илия Павлов. Той има и най-високата степен в йерархията – 33-та, и до смъртта си е върховният Велик майстор в сянка – “капо де тути капи”.
Масонството по принцип е надправителствена и надрелигиозна организация, която има хуманни цели и в която влизат изключително уважавани общественици, юристи, лекари, бизнесмени. То е много популярно в Северна и Южна Америка. Там масони са известни със своята благотворителност и обществена поддръжка фигури. В Европа обаче масоните имат по-незавидна слава. В България до 1998 са регистрирани 30 регулярни (признати) ложи и няколко нерегулярни (непризнати) ложи. Нерегулярна е например “Орденът на Франция” с около 200 членове. Първи и най-дългогодишен Велик майстор става Румен Ралчев, издигнат лично от Илия Павлов. През 1998 масоните се разцепват на две – с вождове Иван Ставрев и Борислев Сарандев. 20 ложи заедно със Ставрев остават във Великата ложа на старите признати и свободни зидари, където Велик майстор е о. з. полковникът Румен Ралчев и управителен съвет от 9 души, все известни бизнесмени. Те се разделят на няколко по-малки регионални ложи, като търновската “Боляри”, русенската “Дунавска звезда”, сливенската “Възраждане”, “Светлина”, “Сговор 92” и т. н. Знае се например, че масони са хора като бившите премиери Димитър Попов, външният министър Стоян Ганев, братът на президента Петър Стоянов – Емил Стоянов, бившият депутат Нансен Бехар, Калчо Хинов от “Ротари клуб”, юристът на Симеон Сакскобургготски Асен Ошанов, членът на Бизнесклуб “Възраждане” и депутат от Коалиция за България Добромир Гущеров, Владимир Христов – НЕК, Венелин Иванов – “Холдинг Варна”, Росен Коларов – SOS Киндердорф, шефът на “Пирогов” д-р Спас Спасков, и дори синът на Стефан Воронов – Александър, и шоупродуцента Магърдич Халваджиян. Около 70% от министрите и техните заместници в почти всички правителства, кметове и много МВР и МО служители са масони. Всички те имат паспорти и значки, валидни за целия масонски свят – отличителни знаци, с които се легитимират помежду си. Храмът на майсторите зидари (масоните) се изобразява като пирамида, в която степените са етажите, но никой не знае къде е върхът.

ТОВА ВИ ЧАКА

(АКО НЕ Е ИСТИНА, НЕ Е И ЛЪЖА)

Пари, пари, пари! - рекъл едно време Наполеон Първи и зяпнал беше да глътне цял свят; пари, пари, пари! - думат нашите бизнесмени и слухтят де кой ще да умре, за да му лапнат имотецът; пари, пари, пари! - думаше наш кир Х… и беше - бизнесмен. Парите са ум, парите са чувства, парите са живот, парите са БОГ. За пари Станишев  стана шпионин  и предател, Царя мекере, а Доган подлец - само нашите патриоти не работят за пари в кафенето, а за да им се смеле ястието в стомаха. Но от всичките тия златни телци достоен за нашата дълбока почит и за нашето високо внимание е кир Х…Й. А неговата орисница е обща за всичките "велики" хора, неговата съдба е по-трагическа и от Дон-Кихотовата.
Седим срещу „Съединението прави силата” на пътя и гледаме как си играят децата. - Отдолу иде кир Х… и като върви, сякаш че и дуварите му думат: "Машала, машала! Голям човек, умен човек." А голям и умен човек беше кир Х…: Шкембето му - де можеш направи такова шкембе - да събереш шкембетата и на шесте Софийски трътове, макар те и повече народен имот да са изяли; главата му - пет такива глави, каквото има "нашето доктор", макар то да е професор" на българското факултето" и с конския си ум е зачудило и мало, и голямо. Главата и шкембето на кир Х… , нямаше ги по всичките кланици. В шкембето му свободно можеха да седнат пет души баш крадци и да пият кафе; в главата му с трийсете си яйца гъска да насадиш; а гърдите му -то  гърди нямат нашите бизнесмени..... Лицето на кир Х… мязаше на мекица, носът - на мухлясал грозд, ръцете - ръцете му се не виждаха отпред, а крака - само от краката му да направиш 5-6 мюфтии или попове. Отзад кир Х…, беше някак по-деликатен: вратът му - като талията на свинята, гърбът - като тютюнджийски кош, а под гърба - кръгла манастирска трапеза.
- Бягайте беее-й! Бягайте! Шефа иде! - извика едно от хлапетата, като зърна кир Х.й, и обърна пети, та побягна като опърлено.
Децата - едни избягаха, други като втрещени се прилепиха до дуварите, забъркаха в носовете си и със страх чакаха да мине селският бик. А кир Х… - вятърът надул шкембето му като корабно платно - плува ли, плува! "Их! Да има кой да ти избоде с някоя главня едното око, ще замязаш на циклоп" - рекох аз на ума си; защото тъкмо тогава учех гръцката митология. Но преди да посегне някой да избоде окото на кир Х… , - кир Х… пресегна и улови едно хлапе за ухото. "Магарета недни... за вас училище няма, а? Хайде да се молите мене за бащите си и за майките си." "Оле-ле! Чичо Х…, откъсна ми ушенцето!" - извика хлапето и се изкриви тъй, както не се е изкривявало и в ръцете на учителя си. Кир Х… пусна хлапето и подкара всичките сополковци да идат да се молят за него.
"Тъй и Наполеон е теглил ушите на народите, дорде най-после и него уловиха за ухото и го заведоха да се моли Богу на св. Елена" - помислих си аз тогава. Но тъй е и сега: светът, сякаш, направен е един други за ушите да се теглят. А като погледна, ушите на българите, видят ми се много големи - май-май магарешки.
- Кольо бе, ти защо побягна, като видя чорбаджията? - попита дядо Кольо хлапето, което беше вече излязло и подскачаше пред нас с коматче хляб в ръката си, от което, като отхапеше, изтриваше си и сополите.
- Побягнах зер, че той тегли за уши.
- А че защо тегли?
- Защото е богат.
- Ами защо е Богат?
- Хайде де! Защото е крал пари.
- Ами ако да нямаше той пари, ти нима  щеше да бягаш?
- Е-хе! Ще бягам аз!  Нямаше, ще грабна тогава тоягата на татко, пък да го закарам на блатото да го напоя - каза хлапето, но като се озърна, изведнъж улови дънцето на гащичките си и не чу се – и не видя. Погледнах: вятърът се обърнал отгоре и шкембето повлякло кир Х… надолу. Кир Х… върви, а с него и жената на Мита, наркодилъра с пеленаче дете на ръцете си и с още четири други подире си, накичени със всичкия салтанат на богатството и едно от друго по-уядени. Митра плаче, а кир Х… се подсмива под мустак.
- Моля ти се, кир Х…, имай милост от бога - пусни Мита от затвора. Само за 30 милиона цял месец вече  лежи - а аз сама жена какво да правя? Толкова деца, а залък хляб няма вкъщи... от вчера не са яли...
- А че не съм те карал аз да раждаш толкова деца. Мошеници хора сте - да сте правили икономия.
- Оох, не думай, кир Х…, каква икономия да правиш, като кума - той по крадец от нас? За дрешки, за коли, за туй - за онуй, се ние си харчим. Само попът - невидяло му се попството, - само той ни взе 9000 за кръщене. Пък с 30 000 000 кое първо? И то пак отколе да сме ти платили тия пари, ама на: - Мерцедеса го откраднаха, охраната я убиха у вас в градината, а златото - ако не вярваш, ела виж – няма го!... Няма, няма откъде да взема; само един милион и едно БМВ-Х7 бяха останали, и тях донесох у вас... Не зная вече какво да правя!
- То не е моя работа!  Хиляди пъти ти казах:  донеси 30 милиона, пък си земи и къщата, и колата, и мъжа... Ако не - хайде, деф ол бурдан; ако ти е мил мъжът, иди и леж с него в магарешкия рай! Аз и казвам да е правила икономия, тя ми разправя, че кумът, попът и колата и биле криви! Бе хей, в брой, пари ако нямаш, ум барем в главата си нямаш ли? Разбери какво ти хортувам.
- Оох, ох! Смили се, кир Х… , какви пари и какъв ум искаш от жена? Който има в кесията, той има и в главата, ами аз? Тежко ми и горко с толкова деца!...
- Ха! За тая хората - "Бог да прости". Затова ти казвам аз, че мене ми трябват пари - пари - парииий! Разбра ли? Донеси 30 милиона - пък да пусна мъжецът ти, разбра ли?
- Разбрах... - едвам продума жената на Митра и с края на кърпата си взе да си трие сълзите. А кир Х… извади кърпата си из пазвата и изтри потта от прекрасното си лице. "Умори ме май проклета жена" - изпъшка той и тръгна след шкембето си.
- Пари да те парят по гроба! Веригата, що ми си я взел, дано на шията ти ръжда да я изяде! А с чергата ми носилото да ти покрият! - пропя, или се едно проплака жената на Митра след кир Х… , и влезе в къщата си да заведе децата си на ресторант, естествено с другата супер луксозна кола.....А на вас . честита ви ДЕМОкрация и Бог да прости Желю Желев, който днес на 30 Януари взе че умря! Нали ви казвах, че ВЕЧЕН РАЙ  НЯМА?! А..?! Разбрахте ли сега, че познавам някой неща........СЪБОТА, 17 ОКТОМВРИ 2009 Г.

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

петък, 16 октомври 2009 г.

ЗАЩО НЕ СЪМ...?

Защо не съм и аз поет,
поет като Пишурката?
Ех, че ода бих направил
на баба си на хурката!

Защо не съм и аз поет,
като Сапунова трети!
Че запял бих, че възпял бих
на владиката конете!

Но защо не съм Владикин,
да напиша чудна драма -
за жабите, за мишките,
и боят им с цар Радана?

Защо не съм и Войников,
плодовит, прочут списател,
да съставя и молитви
на нашия цар създател?

Защо не съм и Пърличев,
да преведа Илиада;
но с такъв превод, за който
и лобут да ми се пада?

Но защо не съм Славейков,
да заплача, да запея:
"Не пей ми се, не смей ми се,
от днес вече ще да блея"?

Но защо не съм и Вазов,
"вярата" си да възпея:
че ще стане вълк овцата,
(а певците като нея?!

четвъртък, 15 октомври 2009 г.

Цитати на Алберт Айнщайн

· Ако A е успехът в живота, то тогава A е равно на x + y + z, където x е работата, y е забавлението, а z е да си държиш устата затворена.
· Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, то това значи, че Вие въобще нямате понятие какво означава това нещо.
· Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности...
· Великите мисли идват в главата на човека толкова рядко, че никак не е трудно да се запомнят.
· Вечната загадка на света е неговата познаваемост.
· Всяко постижение в науката започва с опит и свършва с него.
· Въображението е по-важно от знанието.
· Господ не играе на зарове.
· Гравитацията не е отговорна за тези, които падат в капана на любовта.
· Две неща ми вдъхват страхопочитание — сияещото небе отгоре и поучителната Вселена, в която се намирам.
· Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За първото не съм толкова сигурен!
· Две неща са нужни за нашата работа: неуморна издържливост и готовността да изхвърлиш нещо, в което си вложил много време и труд.
· Единственото наистина ценно нещо е интуицията.
· Единственото, което обърква познанията ми, е моето образование.
· Животът е като карането на колело: трябва да се движим напред, за да не загубим равновесие.
· За съжаление вече стана очевидно, че нашата технологичност задмина нашата хуманност.
· Здрав разум е наборът от предразсъдъци, с които човек се е сдобил до 18-годишната си възраст.
· Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите.
· Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо.
· Като цяло науката не е нищо повече от рафиниране на ежедневното ни мислене.
· Който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново.
· Който обича да марширува, напразно има мозък в главата — гръбначният би бил достатъчен.
· Колко жалък е физикът-теоретик, когато се изправи пред Природата — и пред студентите си!
· Масата на едно тяло е мярка за неговото енергийно съдържание.
· На Бог не му пука за математическите трудности. Той интегрира емпирично.
· Най-печалното при младото поколение е, че аз вече не съм част от него.
· Най-трудното за разбиране нещо на света е данъкът върху доходите
· Науката без религия е куца, религията без наука е сляпа.
· Науката е великолепно нещо, ако човек не е принуден да изкарва хляба си чрез нея. Всеки трябва да печели препитанието си, след като избере професия, за която е сигурен, че е в състояние да овладее. Само когато не сме длъжни да даваме отчет някому, можем да намерим радост в научните занимания.
· Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш!
· Не знам какви оръжия ще се използват в Третата световна война, но Четвъртата ще се води с тояги и камъни.
· Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.
· Не се подчинявай на властта, ако това противоречи на принципите ти.
· Не се притеснявайте за математическите затруднения, които срещате. Тези, с които се сблъсквам аз, са още по-големи.
· Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и по-прости.
· Никога не мисля за бъдещето. То идва достатъчно бързо!
· Няма толкова висша цел, която да оправдае използването на всякакви средства!
· Обичам да пътувам, но мразя да пристигам.
· Образование е това, което остава, когато забравим всичко, което сме научили в училище.
· Особено изглежда нашето положение на тази земя. Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой, без да знае защо и за какво, във всекидневния живот ние само чувстваме, че човек е тук заради другите, заради тези които обича и много други свързани с него човешки същества.
· Различията между минало, настояще и бъдеще са само една ужасно настойчива илюзия.
· Слабостта на позицията става слабост на характера.
· С увеличаването на моята известност, аз ставам все по-глупав, което, разбира се, е обикновено явление. Съществува прекалено голямо несъответствие между това, което си, и онова, което хората мислят, че си. Или поне това, което казват, че мислят за теб. Но всичко трябва да се приема с чувство за хумор.
· Тайната на творческите способности е в това да знаеш как да криеш източниците си!
· Технологичният прогрес е като брадва в ръцете на патологичен престъпник
· Уравненията са най-важни за мен, защото политиката се занимава с настоящето, а уравненията са за вечността.
· Човек започва да живее тогава, когато може да живее извън себе си.
· Човек трябва да живее твърде дълго, за да разбере колко кратък е животът
· Аз виждам образа, но моето въображение не може да ми нарисува художника на този образ. Виждам часовника, но не мога да си представя часовникаря. Човешкият ум не е в състояние да си представи четирите измерения. Как може тогава да си представи Бога, пред Когото хилядите години и хилядите измерения са като едно?
· Ако моята теория за относителността се потвърди, немците ще кажат, че съм немец, а французите — че съм гражданин на света; но ако теорията ми бъде опровергана, французите ще ме обявят за немец, а немците — за евреин!!!

сряда, 14 октомври 2009 г.

ДА ПРЕМИНЕМ НА Windows7

ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА ПРЕМИНЕМ НА WINDOWS-7 Не смятате ли така?
АЗ съм на него от 6 месеца и то на версия 7100 и съм много доволен. Има комбинация от красотата на Виста и КДЕ на Линукс, и едно много добро ядро, което разполага с всичките Ви необходими драйвери, без да Ви се налага да използвате допълнително дискове. Има и постоянен ъпдейт на новите драйвери така, че компютъра Ви да работи без грешка, много леко и бързо и сам да Ви показва и оправя грешките които сте направили! Това е така освен ако не сте заклети привърженици на "Направи си сам", като ползвате някоя дистрибуция на Линукс и сами си компилирате ядрото, за което са необходими доста познания! Успех - Николай.
http://zamunda.net/details.php?id=191963&hit=1


Азер въртял любов с певеца Крум

Азер Меликов ходел с разцепени ниски дънки, от които изкачал половината му задник, и с... червени прашки, хвърли бомбата бившият заместник на шефа на държавната агенция "Информационно обслужване" Тошо Недялков! Хора от гей средите и от властта се кълнат, че експремиерът и младият красавец са имали повече от приятелска връзка. "Връзката на Станишев с Меликов се оказа по-силна от фактите, по-силна от разума, по-силна от връзките му с други хора", твърди бившият заместник-шеф на УС на Държавна агенция "Информационно обслужване" Тошо Недялков, който до някое време е работил с Меликов. Дали с израза "други хора" Недялков не визира доскорошната официална приятелка на експремиера - журналистката Елена Йончева, не е ясно. Факт е обаче, че след разкритието на топлата връзка между Азер и Станишев, Елена и Сергей вече са разделени. Хора от службите пък твърдели, че Меликов продава родни изтребители от името на премиера. След предупреждение от овластени инстанции той прекратил “бизнеса”. Според осведомени кюрдският "другар" на Серж, който след изборите се озова в Лондон, е усвоил големи средства от държавата чрез различни машинации. "Често, като разговарях с Азер, имах усещането, за някакво дете, което седи на пода и си играе с кубчета", разказва заместникът му Тошо Недялков. "Целият проблем беше, че кубчетата на Азер бяха държавни структури и ставаше въпрос за огромни пари и съдбата на много хора". На партита на "Информационно обслужване” най-каненият от Меликов изпълнител бил Крум, който също се слави с хомо наклонностите си! Ебати държавата еба ти чудото! Заради един гъз да съсипеш цял народ/собствен коментар/-Николай.

КЛАСИЧЕСКА МУЗИКА

http://vbox7.com/play:0661c41b

КОГАТО ЦЪФНАТ ТЕМЕНУГИТЕ

КОГАТО ЦЪФНАТ ТЕМЕНУГИТЕ
И РАБОТИТЕ ТРЪГНАТ ЗЛЕ,
ТЕГЛИ ИМ МАЙНАТА НА ДРУГИТЕ
И ГЛЕДАЙ ТИ ДА СИ ДОБРЕ.
ТЕГЛИ ИМ МАЙНАТА НА ДРУГИТЕ
И УТЕХА В СЕБЕ НАМЕРИ,
А АКО УТЕХА В СЕБЕ СИ НЕ НАМЕРИШ,
ТЕГЛИ СИ МАЙНАТА И ТИ.

вторник, 13 октомври 2009 г.

Програма за изтребване на българския народ

I. Удържане на властта: 1. Заграбване на средствата за масова информация.2. Всички, които участват пряко във властта трябва да имат местни имена и външност.3. Директорът може да бъде гой, но поне един от неговите заместници трябва да бъде от нашите.4. Да не се допускат до властта трудещите се.5. Да се поддържа репресивен апарат за пълен контрол.6. Масон, който е оставил следи при провеждане на акция или използване на специални средства, завършва живота си със самоубийство или го ликвидират.7. Да бъдат създадени и поддържани структури за чистка в обществото; обезглавяването на гоите да се провежда по план, независимо от степента на активност.II. Идеология:1. Средствата за Масова Информация, литературата и изкуството да се използват за демонстриране преимуществата на капитализма пред социализма.2. За репресиране на гоите (неевреите) може да се използва митът за антисемитизма.3. Да се разоръжи езичеството и да се внедрява религия, промиваща мозъците, на робски принципи. Поробването и асимилацията на българите трябва да продължава с нарастващи темпове.4. Да се действа само от името на народа и за народа, само с добри намерения - може да се говори всичко.5. Да не се допуска разпространение на антиеврейски лозунги сред обществото.6. Да не се допуска разпространение на листовки, обръщения, възвания и заявления на гоите, нито призиви за справедливост и възмездие.III. Денационализация:1. Да продължи смесването на расите под вида на интернационализъм.2. Да се използват всякакви средства за пълно национално обезличаване на българите.3. Под претекст за борба с национализма и шовинизма да се унищожава всичко национално.4. Да се осигури повсеместно организация и управление на българофобията (да се унищожава всичко българско с всички възможни средства).5. Да не се допуска разпространение на българската предхристианска религия, тази религия да бъде обявена за фашистка.6. Да се приобщят българите към робските религии, а в православието да не се допускат никакви инициативи и свободомислие.7. Да не се допуска в паспортите на гоите графа “расова принадлежност” и да се ликвидира графата “националност”.8. Да не се допуска статут на коренно българското население и други подобни ереси, които позволяват възраждане на нацията и културата.9. Да не се допуска създаването на Центрове на българска национална култура.IV. Отнемане на свободите и възможностите за инициатива на българите:1. Своевременно да се попълват психиатричните лечебници, местата за лишаване от свобода, болниците, трудововъзпитателните училища, дисциплинарните батальони и др.2. Да не се допуска гоите да създават свои разузнавателни школи; стадото трябва да бъде под пълен наш контрол, да не се допускат никакви организирани съвместни действия, които биха им осигурили непобедимо положение и идейно оръжие; науките за управление да се създават само от юдеи; никакви координационни и консултативни съвети, начини за бърз обмен на информация и оповестяване; да не се допускат национални организации, фашизъм или национализъм в каквато и да е форма; да не се позволява на гоите да събират адреси и телефони на юдеи, нито да създават методи за борба с ционизма.3. Да се отвлича вниманието на гоите с каквото и да е, да се използват разнообразни средства за борба. Всички наши действия трябва да бъдат гъвкави и неотразими. Противниците трябва да бъдат дискредитирани и разединени, да бъдат принудени да се съобразяват с нас и да търсят съюз с нас, да бъдат обезглавени, да се атакуват щабовете им, а нашите хора да ги дезорганизират.4. Да се пречи на издаването на трудове, насочени срещу нас - “Какво да се прави”, “Как да действаме”, “Схеми за действия по направления”, “Славянски лидери”, “Методи за привличане на хората и борба за аудитория”.5. Прокуратурата не трябва да отчита дейността на членовете на тайни общества – нито ционисти, нито юдеи, нито полуевреи, нищо, което е свързано с нас. Да не се търсят причините за самоубийствата.V. Забавяне развитието на гоите:1. Необходимо е гойското стадо да се държи в нищета и безправие.2. Нашето обкръжение трябва да осигурява забавеното развитие на гоите и управление насоките на тяхното развитие.3. По-често да се пуска музика с наркотично действие, да се промиват мозъците, да се използват трудно откриваеми музикални тонове, които изтриват паметта в дълбочина. 4. У гоите всичко трябва да бъде робско - храната, религията, идеологията, науката, отношението им към нас, оръжията и средствата за защита, начинът на живот, средствата за информация, образованието, професиите, положението в обществото, жилището, културата.5. Посредством вредни и непълноценни храни гоите да бъдат превърнати в безпросветно стадо, в безинициативни, бездейни и затлъстели свини. Кръвта им трябва да бъде кисела, а не алкална.6. Да създадем и да удържим превъзходство над гойското стадо, да бием постоянно по слабите точки и ключовите центрове на гоите, по-бьрзо да преминем към решаващия стадий в овладяването на света и пълното подчиняване на гоите на нашето международно правителство.VI. Да унищожаваме противника чрез асимилация, като хуманна форма на геноцид:1. Юдаизмьт, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на български семейства. Затова е необходимо да се погрижим в най-кратки срокове да асимилираме максимален брой български момичета сред другите народи.2. Разбира се, не бива да се използват сексуалните контакти по предназначение и за създаване на семейства, а само за развращаване на младежта, за насаждане на полови извращения, за увеличаване броя на конфликтите и разводите, а в крайна сметка за намаляване числеността на българите.3. В никакъв случай да не се допускат насърчения или помощи за създаване на деца от български съпружески двойки с висока степен на национална чистота.4. За засилване на асимилацията не бива да се отказваме и от старата идея за кастрация на гоите.VII. Създаване и поддържане на условия на нищета и безправие: 1. Българите винаги трябва да бъдат бедни и безправни, навсякъде да изпитват неудобства и неволи и ежедневни бюрократически спънки.2. Масовата бедност трябва да поражда масова безпросветност и глупост, а те на свой ред - масова престъпност.3. Да не се допуска българите да си възвърнат равенството, независимостта, свободата и националните богатства.VIII. Масова дебилизация на гоите: 1. Врагът в максимална степен се деморализира, когато вижда, че всичко, което става около него, е лъжа, разруха и грабеж. (!!!)2. Образованието за гоите трябва да създава морални уроди.3. Схемата за действия трябва да бъде съгласувана с Единния план, разработен от Световното правителство.4. Засега няма по-разрушително нещо от алкохолизма. Да не се допуска намаляване градуса на спиртните напитки.IX. Употреба на бойни психотропни вещества, променящи човешката психика: 1. Предизвикващи отслабване на паметта за продължително време.2. С чисто наркотично действие.3. Убиващи интереса към определени видове занимания и умствена дейност.4. Увеличаващи влечението към спиртни напитки.5. Програмиращи личността за убийство или самоубийство.6. Възбудители на половата дейност у мъжете и жените, което води до полови извращения.Х. Методи за масово отравяне на гоите: 1. По пода да се разлива живак, например когато се напуска жилище.2. Средства за масово поразяване да се прилагат в общите кухни, столове или на обществени места, където се събират гои.3. Да се превърне България в технологична боклукчийница на развитите страни.XI. Съкращаване числеността на гоите до разумни граници чрез скрити форми на геноцид в нашата тайна едностранна война: 1. Да продължи изтребването на гоите по метода на “своеобразното демографско съкращаване”.2. Да се продължи демографското съкращаване на българите до 3 пъти за едно поколение чрез юдомасонския похват “помощи за самотни майки”.3. В обществото зле се възприема идеята за “остаряване на нацията”, като се оставят да живеят само неспособните на съпротива.4. Ако се работи умно, с българите можем да приключим бързо.XII. Съкращаване числеността на гоите чрез други форми на геноцид: 1. Да се направи невъзможно създаването на многодетни български семейства.2. Да се поддържа високо равнище на детска смъртност у българите и да не се допуска такава при юдеите.3. Да се поддържа висока смъртност сред българската младеж.4. Да се завишава възрастта, при която се разрешава встъпване в брак.5. По всякакви начини да се влошават отношенията между гойските мъже и жени и да се разрушават семействата им.6. Да се разработват нови закони (екодемографски войни) за ликвидиране на гойските маси без военни действия, без материални загуби, чрез глад и обедняване.7. Да се предизвикват безпорядъци и масови вълнения и да се използва армията, силите на закона и правосъдието за възстановяване на реда, което да води до съкращения на гоите в ограничени количества.XIII. Унищожаване на противника със средствата на медицината: 1. Да се увеличат забременяванията и абортите сред малолетните момичета, водещи до стерилност, “случайни” помятания, преждевременни раждания, мъртвородени деца и усложнения след раждането.2. Необходимо е да се саботират грижите за бременните, новородените и родилките и да не се допускат реални мерки за защита на майчинството.3. Да се спъва профилактиката и да се прави всичко за намаляване средната продължителност на живота на гоите.4. По време на лечение или зъболечение, в раната да се поставят зарази или отровни вещества.5. При всяка операция да се присаждат на пациента ракови клетки от онкологично болни.6. Да се употребяват лекарства с променен химичен състав и лекарства, лишени от лечебни свойства, чрез предварително облъчване, замразяване и т. н. от лекарите.7. Класическо бавно отравяне с малки дози отрова.8. При рентгенови снимки и прегледи да се увеличава силата и продължителността на облъчването.XIV. Действия чрез контролираните средства за масова информация: 1. Да се поддържа стабилна тенденция към българофобия и национален нихилизъм.2. Да се обявяват всички патриотични и национални движения на гоите за фашистки, националистически, шовинистки, терористични и консервативни, да бъдат оклеветени, очернени и да им се лепват етикети.XV. Повсеместна и постоянна гавра с врага: 1. Над българите може да издевателства който си иска и както пожелае. При изкуствено създадената пълна безотговорност имената на нашите ще бъдат винаги засекретени.2. Гоите да бъдат доведени до самоубийства, инфаркти, инсулти, припадъци и други тежки състояния посредством хулиганщина, наглост, издевателства, унижения, оскърбления и пълна безнаказаност на извършителите юдеи, членове на други тайни общества и шабес-гои (“колаборационисти”).3. Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив.Тези неща се знаят от много отдавна. На първосигналносистемниците инфо не им се полага :) Щото са публика на азис, а "ре"то е на агент гоце.http://www.zamunda.net/details.php?id=85677Филма е must to see заедно с Zeitgeist...Рязаните пластелинчета трябва да ги "познаем" според библейската терминология по този начин: И да им теглим по една "питка" :)

Цар Кару

КАКВО КАЗВА ДОКТОРА?

С хирургически методи - режеш и хвърляш, режеш и хвърляш. Да не ти е жал за гангренясалото изхвърлено. То здраво няма да стане. До тук добре. Това е от гледна точка на здравото спрямо болното. Да, но от "болна" гледна точка това е неправилно - не ние сме болни а вие. Е, дуализъм, нали?
Че е нужна операция никой не спори. Въпросът е : у кого е скалпела? И какво ще режем : здравото или гангренясалото? Засега по всичко личи, че се реже здравото.И икономиката гангреняса, за морала да не говорим въобще - само неморалните хора говорят за морал, моралните го утвърждават с действията си. Селското стопанство бере душа с експеримента на който е подложено. Експеримент с название "А бе тъкмо научих моето магаре да не яде и то взе че се гътна". Горе-долу това е всичко. Ами хората? - ще пита някой. Какви хора?!? В лабораторията са само лаборантите и опитните мишки. Хора няма. Опитните мишки и те са на път да се "гътнат". А след това? След това какво?! Лаборантите ще заемат мястото на опитните мишки. А кой ще заеме мястото на лаборантите? А бе вие досадници много питате и всичко искате да знаете. От коя лаборатория сте вие? Я си дайте документите за проверка .
Звучи ви до болка познато, нали? Е, под слънцето - нищо ново.

Друг
http://vbox7.com/play:8c905570

понеделник, 12 октомври 2009 г.

СКРЪЦНИ-БЛИЗНИ


Вестниците разпространиха съобщението на БНБ, че е хваната нова фалшива банкнота - десетолевка. Банката даде и полезни препоръки как да се предпазим от ментето. Ето още няколко още по-ценни съвета как да разпознаете фалшивите банкноти: • Постържете с нокът както следва: петдесетолевката - по ревера на Пенчо Славейков; двайсетолевката - по темето на Стефан Стамболов, десетолевката - по мустаците на Петър Берон. Трябва да чуете скърцане. Ако не чуете - или сте си изрязали ноктите прекалено дълбоко, или банкнотата е фалшива. • Опитайте на вкус банкнотата. Петдесетолевката трябва да има вкус на дюшек с нафталин, двайсетолевката - на водка, запазваща нещо като спомен, десетолевката - на мастика. Фалшивите банкноти обикновено дъхат на гроздова или бира според региона, където са произведени. • Разкъсайте банкнотата по широчина. Истинските банкноти обикновено се късат два милиметра вляво от осигурителната нишка, погледнато откъм мястото, където пише, че за подправка виновните се наказват. Фалшивите - два милиметра по-вляво. • И един конкретен съвет - ако и тези мерки не помогнат, вземете гумичка и внимателно изтрийте мустаците на Петър Берон от десетолевката. Ако успеете, ще забележите, че вместо автора на Рибния буквар от каймето ви гледа г-н Румен Петков, министър на някои работи тук, там, та и навътре. Въоръжени с тези ценни познания, можете спокойно да се впуснете във вихъра на вече и световно признатата ни за пазарна икономика.

Намерено.

петък, 9 октомври 2009 г.

Долу лапите от чалговите ритми

Много се чудих с коя тема във форума да ви запозная, сега е неделя малко преди обед, най-активните слушатели вече са седнали на аперитив, другите режат салатата и хвърлят по едно око на бутилката в камерата на хладилника, за да видят запотила ли се е, за какво да говорим, за генетика и космически технологии не е подходящо, затова дайте да насочим вниманието си към чалгата.
Виждам, че активна форумна дискусия се е разразила във връзка с една статия във вестник “Сега”, ще ви прочета основното от нея, за да са разбираеми коментарите после.
И така, статията е озаглавена “Долу лапите от чалговите ритми!”, автор е бай Иван, участник в електронния форум. Чета избрани извадки: “Айде пак изкараха чалгата рожба и консумация на провинциалния еснаф. Роден съм в София, в елитен квартал. Имам три дипломи за висше образование. Родителите ми са софиянци, и двамата висшисти. Знам говоримо и писмено 6 езика, разбирам над 15. Това не ми пречи да харесвам българската чалга…”
Мисля, че вече сте наясно за какво става дума. А ето и коментарите на читателите в онлайн изданието на вестника:
Хорото, всъщност при тази тема май е по-уместно да гажем кючека повежда sluncho6, той пише: “Бай Иване, с три висши и сега с дисертация по чалгата – ти си уникат! Аз досега не съм слушал истинска чалга, ама ще взема да опитам, може да ми провърви”
Следва мнението на Ситка Пит: “Авторо съвсем е изперкал. Така става с три висши, петнайс езика и простатна недостатъчнос.”
Anacephal: “И все пак – когато на хубав човек му е гадно, се получава блус, когато на гаден човек му е хубаво – чалга!”
Gasparini лаконично прави нещо като цитат: “И най-мъдрия си е малце прозд!”
Koreander: “Бай Иване, и пиян на кирка да съм пак не мой я слишам таз чалга! Нищо, де, хора, вкусове всякакви, тактувай си с краче в ритъма на …. ” Тук авторът изброява имената на фолкпевци от трите пола, които ще цензурирам. Постинга на Koreander завършва така: “Па мой и още един език да научиш, ромски примерно! Ще ти е от полза!!! Дерзай!”
Ето и постинга на Markoni: “Наплъно разбирам бай Иван, аз още като започнах да разбирам 3 езика и ми омекна хурката, а пък той с неговите 15, леле мале…”
Тук искам да вмъкна, че не е лесно да бродиш по форумите, не е просто да си седиш пред компютъра и да щракаш с мишката, защото освен това трябва ида разчиташ прякорите на пишещите. Ето сега аз трябва да произнеса името на следващия форумец, дано да се справя от първи път, той си е лепнал прякора Krvdderi и е написал следното: “Разликата между чалга музика и джаза е, че никой не ви пуска гърмящ джаз докато се храните.” Този автор веднага подхрани въображението ми, надявам се и вие да си представите най-дивия джаз клуб “О’Сачмо”, как вътре Ела Фитцджералд вие снага между масите и извива глас, край нея Луис Армстронг надува божествения си инструмент, а вие между две татарски кюфтена, пъхате навити на фунийка банкноти между копчалъците на тромпета…
Но стига апокалиптични видения, да се върнем към форума. Ето какво е написала по темата Геновева: “Това, че Стравински не можел да се слуша с мастика и шопска салата, е просто едно изфукване на човека с три висши и петнайсе езика. На чалгата – в най-лошия й вид, защото тук има и една доста добра част, най-неприятното е съпровождащата я не храна, а публика… Шопската салата му била виновна, вижте го моля ви се…
Във форума отново се намесва, за съжаление, точно труднопроизносимият Krvdderi: “Споко, имах една колежка, която се фукаше, че е инженер трето поколение, гаче инженерството се предава по наследство. Пък с тия клонирания може и да е започнало вече, знам ли. А пък един приятел, който има малка фирмичка за туризъм и води гостите си по разни кътчета на света, разправя, че като се напие, говори 17 езика…”
По самочувствието на автора удря и човек с прякор керпеден_1: “Три висши, петнаесе езика… Питомна гарга разбийш… Шопската му пречела… То от образование само две гънки му останали, ама нали е учено…”
Отново чаровен постинг от Геновева: “И Афтура, и той простак. Се таквиз сме се събрале… Мъка, викам… Що ли ме учи мама да свиря на пиано?”
Тук вече усещате, че работата на към завършек, на към изводи отива. И наистина, откриваме едно обобщение в постинга на hamer: “Аз пък съм роден на село, живея в София, имам едно образование, поразбирвам един-два езика от немай къде и определено се имам за прост. Щото ако не бях прост, наистина щях да слушам чалга в най-скъпите клубове пред чаша 15-годишно уиски с две миски на коленете или в скъп джип с други две миски, щях да имам замък в стил “мутробарок” и около мене щяха да се въртят дежурните за всеки коктейл интелектуалки като… Тук авторът цитира имената на известни светски персони от трите пола, които аз пак ще цензурирам. Но иначе всичко, което ви прочетох от интернет форума си е такова, каквото витае във виртуалното пространство. Все пак, мисля, че е време да се върнем в реалното пространство, при Спас, а ако на вас или на вашите близки зад граница ви се прииска да бродите из интернет, отбийте се и на сайта на радиото, адресът е bnr.bg, там можете да слушате програма “Христо Ботев” в реално време независимо в коя точка на вселената ви е отвял вятърът.
В. Ц.

четвъртък, 8 октомври 2009 г.

ЧЕРНИ МИСЛИ

Няколко прехвръкнали черни мисли...Остави ли се един автомобил без да се кара по-дълъг период от време, то той се разваля. Нещо, което не може да се случи с автомобил, който е постоянно в движение. Факт. Доказано е и от личният ми опит. Нещо подобно е и с човешкия мозък. По-дълго бездействие - и хоп - при опит за мислене получаваш главоболие. При някои самия опит за "включване" на мозъчето си им причинява неистова болка. Та поради страх от тази болка си я карат на cache memory – навиците си.Аз обаче (и понеже не се считам за достатъчно умен и начетен) не мога да си позволя лукса да оставя в бездействие мозъка си – карам го непрекъснато да „бачка” – нали това му е предназначението. Пък и не се страхувам от мозъчен инсулт – да му мислят онези с „cache memory”то…Тези дни се замислих за факта, че на народа му трябват кумири. Е, не на целия народ, но поне на тази част от него дето е кара на cache memory. Преди кумира му беше манго костoff, след това онова малоумно нищожество – мадридското недоразумение, а сега е ББ+ЯЯ (пожарникар+”мека китка”). БЛ (не го знам колко е бил волен, но болен със сигурност е) е с подменена сигнатура (Л беше за Лидеров, но изглежда са го излекували от тази мегаломания на магистрала Тракия, и сега Л стои за Лизачев – чие дупе лиже не е трудно да се разбере). Въобще народни тъпандурски© кумири. Да им са живи и здрави. И още 100 години да ги онодват…Не случайно Теогнид 520 пр.н.е. го е казал много сполучливо:
Тъпчи го с крака, впрегни го в хомот,муши го с острия остен - народа тъп,- защото никой като него на таз земяне иска робството тъй много.
Не се учи този народ от собствената си история и туй то. Пари и кумири – това му са стойностите на които разчита. Плюс „cache memory”то естествено. И лъжите + измамите – но то е вградено в българския геном от времето на борката първото мекере. Ботев много сполучливо го е казал:
Пари, пари, пари! - рекъл едно време Наполеон I и зяпнал беше да глътне цял свят; пари, пари, пари! - думат нашите букурещки народни базиргени и слухтят де кой ще да умре, за да му лапнат имотецът; пари, пари, пари! - думаше наш кир Михалаки и беше - чорбаджия. Парите са ум, парите са чувства, парите са живот, парите са бог. За пари Генович е станал шпионин, Найденов мекере, а Михайловски подлец.Чета из „нюзпейпърите” (ей, и аз май започнах да подражавам на БГ тъпандурите© в чуждиците…. Ама ми е позволено до някаква степен. Щото при мен езиците бъкат. Като лайна у селски кенеф…) из нета, че българите се били пропили яко. Ми да поркат – какво друго им остава?
…Защо виното е огледало на човека…Алкей 660 пр.н.е.
После ББ ще им гаси махмурлука с пожарникарския си маркуч, за който из женските форуми се шушне, че бил малък и мек. С голям и твърд всеки можел да изгаси „пожара” на женската вагина. Виж с малък и мек да го направиш било висша форма на мъжественост. Само дето не знам дали ББ носи прашки като НБ (СС – СереГей СтаниШеф го прекръстиха и него – на НасранГей БилШеф), но може и да си сложи – нали беше на инструктаж в Тел Авив след ЯЯ – като резултат може и да му омекнат китките… Той и БЛ беше там на инструктаж преди време и май му омекнаха китките след него. Пък и Капка (да не си помислите, че е капката на трипера) си била купила вибратор. Сигурно има защо. Горката… Ами това е следствието от „инструктажите” в Тел Авив… А може и от кривославието да е – знам ли?Но да се върна на мрачните ми мисли относно народа наследник на борката първото мекере. Мисленето му причинява болка, а тези, които могат безболезнено да мислят не са в България отдавна. Та качествата на този народ (май е по-сполучливо да се нарече електорат) не са много – алчни, крадливи, и противно-глупави заядливци се срещат през всеки населен от електората метър. И май Дарвин не е съвсем прав в твърдението си, че човека-електорат бил произлезнал от маймуната. Май от някаква кръстоска между маймуна, невестулка, куче, и свиня ще да е.Щото още Семонид 650 пр.н.е. е казал относно животинските качества на електората:
… от свинята - немарливите,от лисицата - хитрите,от кучето - злобните,от земята - ленивите, неразличаващите добро и зло,от морската вълна - изменчивите и капризни красавици,от магарето - упоритите и лакомите,от невестулките - противните и крадливите,от коня - кокетките,от маймуната - глупавите и заядливите,от пчелите - трудолюбивите…Астрологията просто потвърждава Семонид.Такива ми ти пожарникарски истории с привкус на нечистоплътна вагина… И няколко прехвръкнали черни мисли като следствие…
Цар кару.