четвъртък, 5 ноември 2009 г.

ДОЛАРИ, МАСОНИ, ТАЙНО ПРАВИТЕЛСТВО

Масони…Илюминанти…Свободни зидариТайно световно правителство…Това са Банкери, монополисти и собствениците на крупни корпорации: Семейството на Ротшилд, Рокфелер, Уиндзорската династия и др.
Всички президенти на САЩ не са криели, или се е намирало доказателство, че те са
Членове на тайни клубове, като „Череп и кости” и т.н., които по същество са масонски ложи.
Изключение правят само Кенеди и сегашният – Обама, - все още за него не са открити доказателства….

Именно те са измислили лихвеният процент и международните финансови борси.
На тези финансови пирамиди се крепи целият наш свят. Масоните са загадъчни защото никой не знае с какво точно се занимават. На най ниското ниво на посвещаване се говори, че масоните служат на хумани цели и за обединяване на човечеството. Изтъква се целта да се служи на „Висшия Архитект”, създател на всички неща. Колкото по-успешно е издигането в йерархията (до пирамидата), става ясно каква е тази висша същност на "Върховния архитект".


Целите на тази тайна и мощна организация са:Преобразуване на света в една държава.
Установяване на контрол над ресурсите.
Да се държат обикновените хора в невидение
.
Главната цел на масонството е – установяване на Нов Световен Ред с еднаква световна валута, премахване на разликата между отделните народи и създаване на едно световно правителство.

Световно правителство
-това е над държавна структура, която ефективно изпълнява ролята на щаб на”Новия Световен Ред”.В своята работа тази организация се ориентира към интересите на малочислен елит, обединен от етническо родство. Например Русия не трябва да има лидери в това правителство и ще се използва само като източник на суровини за Новия Световен Ред.
Привържениците на теорията на масонския заговор, твърдят, че влиянието на масоните се осъществява чрез филантропски, миротворчески, правозащитни, финансови и други организаций.
На 1 доларовата банкнота присъстват всички основни знаци на масонството.

В левия ъгъл над надписа "The great seai" т.е. "Великия печат" е изобразена масонската пирамида от 13 тухлени реда.
Ако представим пирамидата в вид на триъгълник и дорисуваме още един така, че да се получи звездата на Давид, то шестте върха на нея ще показват буквите:
A, S, N, O, M ; от което се получава думата MASON.


Под пирамидата има надпис на латински: "NOVUS ORDO SECLORUM", т. е. „Новият
Световен Ред
” или „Новият Ред на Ерата".
Над пирамидата на латински пише: "ANNUIT COEPTIS" което се превежда като
ТОЙ/БОГ/ благославя нашите деяния”.

Какво означава пирамидата с око на банкнотата от 1 долар?
Пирамидата – това е строгата ерархия, която олицетворява единството и подчинението на световните валути, и съответно ерархията на властта на парите. Над пирамидата се извисява око – „Всевиждащото око”.Това е окото на масонския бог – „ Великия Архитект на Вселената”.В самата пирамида тухлите символизират единството на всички механизми в света, ерархически подредени от които се определя върха на пирамидата – светещият масонски триъгълник с окото на „ Великия Архитект на Вселената”.
При разкодиране в десетичната система на надписа в основата на пирамидата- това са римски цифри "MDCCLXXVI", се получава: "MDCCLXXVI"=1776год. – Създаването на Америка / 04.07.1976 /, и след това като се направят малко математически изчисления/ в интернет ги има / се получава числото 666.
В дясната част на банкнотата е изобразен орел със набор от 13 стрели, който носи щит с 13 ивици и държащ в с десният си крак клонче от акация с 13 листа и 13 пъпки. Този орел е взет от държавния печат на САЩ, който е разработен от група начело с Бенджамин Франклин.Акацията е свещено дърво за масоните, и символизира здравината на масонските традиции и организации, притежаващи тайни знания и способности за възкръсване или безсмъртие.Стрелите символизират знанието и силите които са призвани да усмирят, а при необходимост и да умъртвят враговете/ разбунтувалите се поданици /, затова всяка от тринадесетте стрели в идеала заплашва един от тринадесетте етажа които показват пирамидата на поробеното човечество. Ако гледате глобално, те олицетворяват успеха, който трябва да съпътства пътя към висшата цел- световния „Нов Вековен Ред”. На лентата в човката на орела е написано "E PLURIBUS UNUM",
Което се превежда – „Един народ от многото” или „ От всички – един”.
32 –те пера на едното крило на орела – са степените на посветеност в масонските ложи, а 33-те пера на другото крило – показват 33 – та , висша и свръх тайна степен.
„Великият Архитект На Вселената”, много обича шестолъчната звезда на Давид и
много пъти на долара се среща числото тринадесет:
13 листа в палмово клонче в орела, 13 маслини в палмовия клон, 13 стрели в другия си крак, 13 ивици върху знамето на гърдите му, 13 в 5-лъчната звезда над главата на орела, 13 реда на пирамидата, 13 букви в думите над пирамидата, 13 букви в думите над орела, 13 перли от ляво и от дясно на кръга на"печата" (2 пъти по 13),
И така 10пъти 13. Къде още има 13? Те са замаскирани:
-на щита на орела са изобразени само 12 тънки хоризонтални линии,
но на върха е оставено място за още една, последната, 13 линия.
- В центъра на копюра има голяма букваN”, това е 13 буква по древногръцката азбука.
Числото 13 в кабалистичната символика означава 13 степени на посвещаване,
а в окултните ритуали 13 е един от знаците на сатаната.
Официално се счита, че това означава първоначалния брой на обединилите се щати.
В центъра на банкнотата е надписа „Ние вярваме в Бог” (In god we trust). Ясно е в кой „Бог” те вярват, и какъв „Световен ред” те стоят. Забележете, че кръста, главния християнски символ на християнския Бог, на долара го няма..въпреки, че надписи за Бог има, но за кой бог – там не е уточнено.
Чий са очите на върха на пирамидата?... Кой е този велик архитект?...
Може би е неизвестен пришелец?...

сряда, 4 ноември 2009 г.

СРЕЩУ ГРИПА

Имате температура, главоболие, болки в мускулите, ставите, гърлото, дрезгав глас, хрема и кашлица. Тонусът ви е понижен, нямате апетит. Ясно е, че започва вирусна инфекция. Понякога е съпроводена от повръщане и/или разстройство. Вземете незабавни мерки, защото от това зависи дали заболяването ще бъде пресечено или как ще протече - по-леко или по-тежко и с усложнения. Ето няколко прости методи и средства да си помогнете сами:

Витамин С в ударни дози.
500-600 мг витамин С под формата на обикновени таблетки, на таблетки, разтворими във вода, или за смучене, а също и под формата на ампули. При силно изразени главоболие, болки в мускулите и повишена температура чудесно действа приемането 2-3 пъти на ден по една ефервесцентна таблетка "Томапирин С". Той съдържа аспирин, парацетамол и витамин С в оптимално съотношение, бързо успокоява болката, действа противовъзпалително и понижава температурата, повишава тонуса и стимулира противомикробната защита на организма.
Топла синапена вана
Ако ни втриса, е добре да се затоплим във вана с топла вода, а още по-добре е да си направим синапена вана. Тя може да е на цялото тяло или само на краката. При пълна синапена вана 100-200 г синапено брашно се слагат в ленена торбичка и се потапят във ваната (10-15 г синапено брашно са необходими за частична вана - леген или кофа). От време на време торбичката се изстисква, докато водата получи миризма на синапено масло. Температурата на водата на общата вана трябва да бъде 37 - 38 градуса, а на водата в частичната вана - 39-40 градуса. Продължителността на общата вана е 5-10 минути, а на частичната - 10-15 минути. Синапените вани са доказали своята лечебна сила не само при започващи простудни заболявания, но и при бронхити и пневмонии. Ако нямаме синап, можем да потопим краката в съд с топла вода, към който се прибавя шепа морска сол или отвара от хвойнови плодове.
Билков чай
Вътрешно можем да се затоплим с чайове от цветове от лайка, липа и черен бъз, от листа от подбел, от плодове от малина, къпина или горска ягода, от стръкове от мащерка, жълт кантарион и др. Тези чайове притежават силно противовъзпалително, антисептично, откашлящо и потогонно действие. Лечебният им ефект е още по-добър, ако към тях се прибавят лимонов сок и пчелен мед или мед от зелени борови връхчета. За втечняване на жилавите секрети в дихателните пътища и за по-лесното им изхвърляне помага пиенето на отвари от семена от резене, копър, анасон или дюля. При нужда тяхното действие може да бъде подсилено от трикратното дневно приемане на по една таблетка от медикамента "Мукосолван" и от парни инхалации с отвара от лайка, към която са прибавени пчелен мед и йод. Към канче кипяща вода се прибавят две супени лъжици цветове от лайка и няколко капки йодна тинктура, след което се диша дълбоко над изпаренията в продължение на 5-10 минути. За да има ефект от тази процедура, е добре тя да се прави 2-3 пъти дневно, като е желателно до половин час след приключването й да не се излиза навън, тъй като дихателните пътища са по-изнежени.
Чесън, лук, хрян и люти чушлета
При простудни заболявания и грип чесънът, лукът, хрянът и лютите чушки се препоръчват широко, както от лекари, така и от народни лечители. Тези зеленчуци съдържат фитонциди, вещества с антибиотична активност и др., които са способни да унищожат голяма част от болестотворните микроорганизми, като стафилококи, стрептококи и причинители на епидемии от холера, коремен тиф и др. За съжаление веществата с антибиотична активност се разпадат за няколко часа и се унищожават при кулинарна обработка. Ето защо чесънът, лукът и хрянът трябва да се консумират сурови и свежи. Установено е, че дъвченето на 2-3 скилидки прясно обелен чесън в продължение на няколко минути води до унищожаване на голяма част от намиращите се в устната кухина микроби. Ефикасно е и вдишването на изпаренията от прясно обелен и счукан на ситно чесън. При хрема е добре да се поставят в ноздрите памучни тампончета, напоени с чеснов сок или със сок от лук. Ако паренето и щипането е много силно, носната лигавица може да се намаже с олио или зехтин. Чесънът в комбинация с черен пипер и свинска мас, под формата на лапи върху гърдите е доказал своята ефикасност, както при обикновени вирусни инфекции със силна кашлица, така и при трахеит, бронхит и бронхопневмония.
Мед
Безценен при простудни заболявания е пчелният мед, използван по различни начини - на тампончета в ноздрите, като подсладител на чайове, за гаргара или инхалация, за налагане на гърдите и др. При възпалено гърло, например, добро лечебно действие имат гаргарите със запарка от лайка, към която са прибавени пчелен мед и сода за хляб. Медът е богат на противовъзпалителни и противомикробни вещества и заради това е верен съюзник в борбата с болестотворните микроорганизми.
24 часа глад
Много са хората, установили лечебното действие на 24-часовото пълно гладуване. За целта се приемат само вода и билкови чайове, като по този начин не се хаби излишна енергия за храносмилане, а това е изключително важно за болния организъм.
Имуностимулатори или ваксини
Все по-голяма роля в лечението на вирусните инфекции и на грипа ще играят имуностимулаторите. Най-безвредни и евтини са тези на билкова основа. Повечето от тях съдържат ехинацея - растение с най-мощен имуностимулиращ ефект. В нашите аптеки могат да бъдат намерени "Ехинил" - сироп за деца с ехинацея, "Есберитокс" - таблетки, предназначени както за деца, така и за възрастни, които освен ехинацея съдържат още две лечебни растения, "Ехинацея" - спиртен извлек от растението и др.
Противогрипните ваксини и ваксини като "Респивакс", "Бронховаксом","IRS - 19" и др. са препоръчителни за деца и възрастни с крехко здраве. СЗО не препоръчва здрави хора да се ваксинират всяка година! На опаковката на ваксините задължително трябва да пише 2000-2001 година, за да са годни да противодействат на новите щамове на грипния вирус.
Хомеопатия
Най-често използваният хомеопатичен медикамент за лечение и профилактика на грипа и на другите вирусни инфекции на горните дихателни пътища е "Осцилококцинум". Установено е, че ако при първите белези на простуда се приемат под езика три флакона през интервал от 6 часа, развитието на вирусната инфекция може да бъде спряно или нейното протичане ще е по-леко. Профилактично всяка седмица в период на опасност от зараза да се приема по един флакон. Ако вирусната инфекция е в разгара си, то най-добре е в продължение на 3 дни да се приема по един флакон сутрин и вечер през интервал от 12 часа.
При болки в гърлото помага хомеопатичният специалитет "Хомеожен 9", в състава на който са включени 9 субстанции в хомеопатични разреждания, използващи се най-често за лечение на възпалено гърло. "Хомеожен 9" се произвежда като таблетки, от които е препоръчително при възпалено гърло на всеки 1-2 часа да се смучат по 1-2.
"Хомеовокс" е близък по действието си до "Хомеожен 9", прилага се по същия начин, но е по-подходящ при пресипналост или загуба на глас.
На хремавите се препоръчва на всеки 1-2 часа да се смучат по 1-2 таблетки от "Коризалия". В неговия състав влизат 6 субстанции в хомеопатично разреждане, които атакуват различните възможни форми на хремата - водниста (какъвто е секретът в началото на заболяването) или жълтозеленикава и гъста (в по-напредналите стадии).
За главоболие, болки в мускулите и очите, температура и силна отпадналост най-подходящ е "Парагрип" - по 2 таблетки на всеки 1-2 часа.

Цитираните по-горе дозировки са еднакви и за децата, и за възрастните и с настъпване на подобрение приемите постепенно се разреждат до спиране। За да има ефект от това лечение, 15-20 минути преди и след приема на хомеопатичен медикамент не трябва да се консумира нищо и в момента на приема не трябва да има специфичен вкус в устата. Лечебният ефект на хомеопатичните медикаменти, които при нужда могат да се комбинират помежду си или с други нехомеопатични медикаменти, е много бърз и ако до 1-2 дни не се получат желаните резултати, е необходима консултация с лекар.

Мариан Димитров

вторник, 3 ноември 2009 г.

Тамплиерите са познавали студения ядрен синтез

Приказните златни монети, които се превръщат в глинени черепи
или изчезват на следващия ден, са съществували в действителност.
Алхимията достигнала високи резултати в производството на злато
от неблагородни материали.
"Магьосниците" от ордена на тамплиерите, са открили метода на
ядрения синтез и са получили изотопи на златото. Към този извод
са достигнали учените в Латвия.

Тайните на рицарския орден отдавна е смущавал умовете на разни
търсачи на съкровища. Но съкровищата на тамплиерите и до сега си остават
загадка. И това не е случайно. В тези далечни времена, когато орденът е
построил около хиляда замъка на територията на цяла Европа и отделял щедри кредити
практически за всички монархии, основното платежно средство са били среброто и златото, а такова количество злато, което притежавали тамплиерите просто не е могло да съществува физически.
Тази теза навела изследователите към мисълта за алхимия и към догадките за това,
че тамплиерите са владеели методи наподобяващи ядрения синтез. На науката е известно, че изотопите на златото могат да се получат от иридий, платина и талий. А ако използват при това и живак, то след известно време съкровището просто ще ви изтече между пръстите.

В тези времена монашеските и рицарските ордени не са имали право да секат свои монети, затова тамплиерите фактически са правили монетите на европейските монархии.
Може би и това е била причината да се забрани ордена, който е бил разгонен от
френския крал Филип Красивия през 1307г. След тези събития със всичкото свое злато и тайни те се приютили в Прибалтика.
Все пак "Небесното царство на земята", най - грандиозния проект на тамплиерите, им се удало да осъществят именно тук.
Църковната държава основана на тази утопия, просъществувала в Ливония от началото на 12 до средата на 16 век.

От този момент, от тамплиерите са останали само замъци и тайни, от които се интересували много хора. Особено активно злато в Латвия и Естония, са търсили германските хитлеристи. Върховният надзор за търсенето на съкровището се е осъществявал от Алфред Розенберг, който, освен това търсил и
"Тайния меч" в Карелия. През 1942г. програмата била бързо закрита и изследванията се прекратили.
Учените смятат, че спирането на изследванията, свидетелстват за това, че фашистите все пак са се добрали до загадъчното злато. На въпроса "Къде е то сега?", няма отговор. Бързо след това всичко заедно с пазача на фашистката каса Борман, се отправило към Аржентина, където са се загубили и следите...

понеделник, 2 ноември 2009 г.

СВИНСКИЯТ ГРИП Е ИЗОБРЕТЕН ОТ ФАРМАЦЕФТИ НА РОКФЕЛЕР?

В Ню Йорк, международни експерти, занимаващи се с разобличаването на дейността на нелегалната фармацевтична индустрия, публикуваха нова версия за произхода на свинския грип. От нея следва, че вируса А/Н1N1, и ваксината за него е разработена от ню йорския картел, влизащ в тръста на Давид Рокфелер. Доктор Леонард Горовиц и журналистката Шери Кейн, водещи разследването, нарекоха изобретението «геноцид». ». Документите, изобличаваши инициаторте на «свинския геноцид», са подадени в ФБР.
Отчитайки безпрецедентната природа и важност на тези сведения доктор Горовиц даде официални писмени показания под клетва и се обърна към активисти от целия свят с молба да разпространят информацията.
Тръста на Давид Рокфелер, в който участват редица могъщи партньори от Уол Стрит, включвайки и такива медийни магнати като Рупърт Мърдок, Мортан Цукерман, Томас Глоус, а също и бившия шеф на съвета на директорите на Банката на Федералния Резерв – Джери Спрейер, се обвиняват в подготовката и планирането на глобален геноцид” – се казва в заявлението подадено до ФБР. Леонард Горовиц и Шери Кейн свидетелстват, че глобалната ваксинация и самият вирус са създадени с помощта на индустриалци, участващи в рамките на „Ню-Йорското партньорство на индустриалците с биотехнологичния тръст”.
Този тръст контролира глобалните биотехнологични изследвания и разработки.
Официална реакция на ФБР не е последвала. Все пак очевидността на изводите на изследователите звучи като виц: „Свинския грип ходи по планетата, и пита, защо срещам и евреи”.
Официалните нападки против изследователите на вируса силно напомня и на движението против ваксиниране на населението, чиито доводи граничат с такива на хора с психични отклонения.
Сред най-сензационните откровения в хода на разследването на Горовиц и Кейн са уликите, доказващи причастноста на шефа на Silverstein Properties Inc. - Лари Силверстайн към организацията на терористичните атаки на 9/11, а също и към геополитическата и икономическата роля на фармакологията с цел намаляване на числеността на населението.

неделя, 1 ноември 2009 г.

НОВИЯТ ЗАВЕТ НА САТАНАТА

За широката общественост този документ става достъпен чак през 1879г. когато куриер на баварските Илюминанти (от латинското Illuminati — просветлени, озарени), пътувайки от Франкфурт за Париж, беше убит от мълния, като част от тази информация за заговор от световен мащаб беше открита.

Така че, "Новият завет на Сатаната" гласи, както следва: - първата тайна за управлението на хората е овладяването на общественото, мнение за което е необходимо дълго да се сеят раздори, съмнения и да се насаждат противоречащи един на друг възгледи, докато хората окончателно не загубят ориентировка в обстановката, и не решат, че е по добре да не се занимават изобщо с политически въпроси, понеже вече нямат собствено мнение/ това не Ви ли напомня нещо за сегашната действителност/.
Трябва да се възбужда народното недоволство, да се разпространява без духовна, нечиста и противна литература. В бъдеще задачата на пресата се състои да доказва неспособността на хората / непосветените / във всички области на държавния и религиозен живот.


-Втората тайна се състои, да се втълпи в главата на всички хора тяхната слабост, всички лоши привички, всяко тяхно качество което е достойно за съжаление, и всички грешки и то до този момент докато хората престанат да се разбират взаимно и надделее агресията между тях.


-Преди всичко трябва да се борим с всяка една отделна личност, докато тя стане безопасна. Ако тя притежава творческа и духовна енергия, то тя е в състояние да достигне много, камо ли пък милиони хора.

-Посредством завист, ненавист, раздори и войни, чрез лишения, глад и разпространяване на различни зарази, всички народи трябва да бъдат доведени до състояние да не виждат повече никакъв изход, освен да се отдадат на пълно подчинение на нас /Илюминантите/.

- Ако някоя държава е подкопана от революция или поради гражданска война е изправена пред нападение от външен враг, то това е благоприятен ход на събитията в наша полза.

-Трябва да се научат хората, вземайки квитанции вместо истински монети да им се радват така както на монетите, да искат все повече и повече хартийки да започнат да ги обожават, и да изпълняват нашите заповеди/ на посветените/. Това може да се постигне с първоначално добро възнаграждение на масите, превръщай ги в наши слуги.

-Посредством развращаване на масите да бъдат лишени от всякаква вяра в Бога.

-Чрез постоянна обработка с говоримо и писмено слово и чрез специално разработена методика на лъжа, масите да бъдат склонени на наша страна/Илюминантите/.
Способността за самостоятелно мислене трябва да бъде премахната, посредством преподаване на готови възгледи. Духовните възгледи да се подронват с демагогия.

-Масите трябва да останат слепи, неразумни и лишени от собствено мнение, за да не могат да дискутират на тема държавно устройство. Трябва да се управляват на принципа на безусловното подчинение.

- Световното господство може да се постигне само по заобиколни пътища, посредством целенасочено подкопаване на всички свободи – законодателство, правила на изборите, и пресата, свободата на личността, и преди всичко съсипване на системата на възпитание и образование на народа- при строго съблюдаване на тайната на тези мероприятия.

-Чрез целенасочено разбиване на държавното устройство, правителство трябва да се докара до там, че да предаде доброволно цялата власт, заради съхраняването на мира.

-В Европа трябва да се предизвика неразбиране между хората и народите, расова и религиозна нетърпимост с цел да се появят непреодолими разколи, така, че ни една християнска държава да не може да намери подкрепа от друга и всички съюзи срещу нас/посветените/ да станат безмислени।

В другите части на света трябва да се сеят раздори, безпорядък и враждебност, за да се научат държавите на страх и да се потисне всякаква възможност за съпротива.-Възможността делегирана на президентите да обявяват военно положение също да се окаже в наши ръце.

Непросветените президенти, напротив, трябва да се отстраняват посредством държавни преврати.

-По пътя на продажността на висшите държавни длъжности правителствата трябва да са поставени пред кредиторска зависимост от Нас, след предоставяне на серия от заеми, което значително ще повиши държавния дълг.

- Посредством специално режисирани икономически кризи, в хода на които свободните парични средства ще бъдат иззети от оборота, за да се съсипе държавната хазна на „непросветените”.

-Силата на парите трябва да остане единствената движеща сила, за да могат богатите да получат и политическа власт. Полицията и военните трябва да се окажат без имущество.

-Създаване на връзки с вече съществуващи ложи на „свободните зидари” и др. Продължаване на делото на създаване на мними „посветени” организации, защото те не знаят нашите цели, и ще засипват с пясък очите на масите.

-Новото световно правителство е длъжно да се представи като благодетел на всички и те да се присъединят към него доброволно. Ако някоя държава не е съгласна то нейните съседи трябва да започнат воина срещу нея. Създаването на такова правителство може да изисква и организирането на Световна Война.


НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

петък, 30 октомври 2009 г.

СВЕТОВНАТА И КОСМИЧЕСКА КОНСПИРАЦИЯ. ВЕЛИКАТА ИЗМАМА И ПРЕДАТЕЛСТВО

СВЕТОВНАТА И КОСМИЧЕСКА КОНСПИРАЦИЯ
Великата измама и предателство
Милтън Уилям Купър от САЩ
Този документ е невероятен. В него се съдържа истината за световната и космическа конспирация, за великата измама, за огромното предателство спрямо човечеството, за тайното световно правителство. Четивото е наистина шокиращо за неподготвени хора. Но не бързайте с неговото отрицание. Защото истината може да е в него. Колкото и неприятна да е тя...
През годините непосредствено след Втората световна война правителството на САЩ беше изненадано от някои събития, които щяха да променят бъдещето на човечеството. Тези събития бяха толкова невероятни, че излизаха извън фантазията.
Президентът Хари Труман и неговите висши военни се оказаха безпомощни.
САЩ първи конструираха и използваха атомната бомба, която имаше потенциала да унищожи не само врага, но и цялата земя. Можем само да си представим изумлението на елита на САЩ, когато разбраха, че извънземен кораб, пилотиран от приличащи на насекоми същества с напълно несъвместима с нас култура се е разбил в пустинята на щата Ню Мексико.Между януари 1947 г. и декември 1952 г. бяха регистрирани поне 16 катастрофирали извънземни кораби, 65 тела на загинали извънземни и един жив извънземен.
От тези инциденти 13 станаха в границите на САЩ (включително и един кораб, който експлодира във въздуха без да оставя следи). От тези 13 един беше в Аризона, 11 - в Ню Мексико, 1 - в Невада. 3 станаха в други държави. От тях един в Норвегия и два - в Мексико.
Извънземен кораб беше намерен на 13 февруари 1948 г. в Mesa Artek, Ню Мексико. Друг кораб беше открит на 25 март 1948 г. в Hert Canyon, отново до Ню Мексико. Той беше голям, над 30 метра в диаметър. От него бяха извадени 17 тела на загинали извънземни. Но още по-ужасяващо беше намирането на борда на кораба на части от нарязани човешки тела.Демонът беше показал своята глава и параноята обхвана всички.
Тайната информация веднага се превърна в суперсекретна. Секретността й беше даже по-голяма от секретността на “Проекта Манхатън” за създаването на атомната бомба.
През следващите години именно тези събития щяха да станат най-голямата тайна в историята на света.Специална група от американски научни работници беше мобилизирана в рамките на Project Sign през декември 1947 г. за изучаване на феномена. Sign премина в Project Gpudge през декември 1948 г. Бяха създадени специални Сини групи (Blue Teams) за намиране на катастрофиралите кораби и загиналите с тях извънземни. Сините групи по-късно станаха Групи за специални задачи Alpha в рамките на Project Pounce.
През тези начални години ВВС на САЩ и ЦРУ упражняваха пълен контрол над тайната на извънземните. Всъщност ЦРУ беше създадено в началото като Централна разузнавателна група (Central Intelligence Group) с единствената цел да работи по присъствието на извънземните. Чак по-късно беше създадено ЦРУ. Националният съвет за сигурност (National Security Councel) беше създаден, за да наблюдава разузнавателната общност и по-специално поведението на извънземните.
На 9 декември 1947 г. Труман подписа директивата NSC-4 “Координиране на външните разузнавателни информационни мерки”.
Последваха директивите NSC-10/1, NSC-10/2, с които всъщност “всички средства бяха позволени”. Чрез тях беше създадена и координиращата група (Executive Coordination Group), чиято основна цел беше тайно да координира програмите за извънземните. Според тези две директиви нито един човек на върха нямаше право “да пита за нещо докато то не е приключило и не е било успешно”.По този начин създадоха буфер между президента и информацията. Този буфер беше използван през следващите години за изолиране на президентите от информацията за присъствието на извънземните на Земята. До тях стигаше само онова, което се позволяваше от тайното правителство и разузнавателната общност.
Според NSC 10/2 беше създадена и специална група, като се срещаше тайно и се състоеше от водещи научни работници. Друга директива NSC 10/5 определи задълженията на тази група. Супертайната група MJ-12 беше създадена чак 4 години по-късно.
Секретарят на отбраната Джеймс Форестал започна да се противопоставя на тази секретност. Той беше идеалист и религиозен човек, който вярваше, че обществото трябва да бъде информирано за всичко. Но когато започна да говори с членовете на опозицията и лидерите на Конгреса за извънземните, Труман му нареди да си подаде оставката. По-късно съобщиха, че Форестал е полудял и беше приет в болницата Бетесда. Но всъщност се страхуваха, че той ще почне да говори. Сутринта на 22 май 1949 г. агенти на ЦРУ му завързаха единия край на чаршафа около врата, другият на прозореца, и го изхвърлиха от стаята. Чаршафът се скъса и той се разби на паважа.
Форестал беше една от първите жертви на голямата измама.
Споменатият заловен жив извънземен беше изваден от катастрофата в Разуел през 1949 г। и беше наречен ЕВЕ. Д-р Ваневър Буш предложи това има като съкращение на Extraterrestial Biological Entity (Извънземно биологично същество). ЕВЕ обичаше да лъже и повече от година не даде търсените отговори на задаваните му въпроси. В един момент обаче през втората година започна да става искрен. Направиха му снимки, които и двамата известни автори на тази тема - Милтън Купър и Бил Инглиш, видяха в Grudge 13.
През 1951 г. ЕВЕ се разболя. Лекарите не бяха в състояние да определят причините за болестта. Системите на ЕВЕ се базираха на хлорофила и той превръщаше храната в енергия като растенията। Като растенията и я отделяше. Решиха да повикат специалист по ботаника. Това беше д-р Гилермо Мендоза, който се опита да го лекува. Той работел с ЕВЕ до средата на 1952 г., когато извънземният умря. Д-р Мендоза стана първият специалист по биологията на извънземните.
Опитвайки се да спаси ЕВЕ и да спечели благоразположението на технически висшата раса на извънземните, САЩ започнаха да излъчват от началото на 1952 г. сигнал за помощ към космоса. Никой не отговори.
Президентът Труман създаде супертайната Национална агенция за сигурност (National Security Agency) с декрет на 4 ноември 1952 г. Началната й цел беше да прехваща и дешифрира комуникациите на извънземните и да установи диалог с тях. Втората цел на NSA беше мониторинга на всички комуникации и излъчвания навсякъде по света за събиране на шпионска информация, и да пази тайната на присъствието на извънземните. Кодираната операция беше наречена Sigma. Тя беше успешна.
Sigma поддържаше и връзките с базата Luna на Луната и с други секретни космически програми. (Днес NSA извършва много други дейности и на практика е лидерът на шпионските агенции.) Тя получава 75 на сто от парите, предназначени за шпионските общности. Старата поговорка, че където отиват парите, там е и властта, е напълно вярна.
Но основната цел на NSA продължава да е връзката с извънземните.
Вярно е, че президентът Труман информираше всички съюзници на САЩ по онова време, включително СССР, за развитието на проблема с извънземните след катастрофата в Розуел. Това правеше в случай, че извънземните станат заплаха за човешката раса.
Разработени бяха планове за защита на Земята срещу нападение. Голям проблем обаче беше запазването на тайната.
Решено беше да бъде създадена външна група за координиране и контрол на международните усилия и за укриване на тайната.
Резултатът беше формирането на тайно общество, което стана известно като Групата на Балдербергите. Балдербергите еволюираха в тайно световно правителство. ООН и тогава, и сега е една голяма шега.През 1953 г. в Белия дом влезе нов президент - човек на точната организация и на командата. Това беше армейският генерал Дуайт Айзенхауер. През първата година на мандата му станаха най-малко още 10 катастрофи с чинии, от които бяха извадени 26 мъртви и 4 живи извънземни. От 10-те 4 бяха намерени в Аризона, 2 - в Тексас, 1 - в Ню Мексико, 1 - в Луизиана, 1 - в Монтана, 1 - в ЮАР. Едновременно по цялата земя хиляди хора наблюдаваха извънземни кораби.
Айзенхауер знаеше, че трябва да се пребори с проблема с извънземните. Знаеше също, че това няма да стане, ако разкрие тайната пред Конгреса.
В началото на 1953 г. новият президент се обърна към своя приятел и член на Съвета за международни отношения Нелсън Рокфелер да му помогне с извънземните. Айзенхауер и Рокфелер започнаха да планират тайната структура на връзките с извънземните. По този начин се роди идеята за MJ-12. Именно чичото на Нелсън Рокфелер - Уинтроп Олдрич, убеди преди това Айзенхауер да се кандидатира за президент. Целият клан на Рокфелер с тяхната империя застана зад генерала.
Но обръщайки се към Рокфелер Айзенхауер направи най-голямата грешка в живота си. Това беше най-голямата грешка за бъдещето на САЩ.Това беше най-голямата грешка за бъдещето на човечеството.

КОНЦЕПЦИЯ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА СПРАВЕДЛИВ СВЕТОВЕН РЕД

http://rutube.ru/tracks/988468.html?v=73e223a5bd7c3a858859e6c26ae0621f

понеделник, 26 октомври 2009 г.

МИСИЯ НА ЖЕНИТЕ - ЧАСТ- 2

Идеята тук е, че сексуалният инстинкт, мъже и жени, особено - жени - е инстинкт за подбор, търсене на най-добрите. Намирането на най-добрия вариант - това е задача, възложена на естеството на сексуален инстинкт. Сексуалния инстинкт, които не отговарят на това изискване, не служи на своите цели. Ако вместо да търсят по-добър и по-силен сексуален партньор, стават индиферентени, или се устремяват, към най-слабите, индивиди и резултатът е неминуемо израждане.
Главната роля в поддържането на висши качества на расата принадлежи на жената, поради нейните специални качества - "инстинкт" и „емоционалност”. От нейните инстинктите зависи съхранението на особеностите на расата. Ако тези инстинкти работят, расата остава на необходимото ниво ако не работят тя отива към дегенерация и упадък. Жената, която може да изберете силния и добър мъж и по-добър човек, но се отдава на по слабия по някакви външни съображения, по силата на вътрешната си извратеност или загуба на собствената оценка за своите чувства, поради вътрешни перверзия или загуба на правилна оценка на собствените си чувства, извършва отвратително престъпление срещу природата.

Масони -част - 1

20Юли 2007
.Турция бе домакин на тайната среща на "Bilderberg Груп", която включваше мощни бизнесмени, политици и индустриалци от целия свят. Както съобщи агенция АРА, на срещата са присъствали турският държавен министър Али Бабаджан, председателят на TUSIAB, дъщерята на медийния магнат Айдън Доган - Arzuhan . Доган Yalchyndag, ректор на университета за Boğaziçi Aisha Soysal, вицепрезидент на Световната банка, Камал Darwish, един от лидерите на „Кока-Кола Интернешьньл”, Mukhtar Кент и пет други човека.

Сред чуждестранните гости - председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, комисарят по сигурност и външна политика Хавиер Солана, настоящи и бивши министри на Франция - Бернар Кушнер и Мишел Барние, министъра на външните работи на Швеция - Карл Билд, министъра на икономиката на Гърция - Георгиос Алогоскуфис и бившия заместник - държавен секретар Ричард Golbruk. Мястото на срещата не се съобщава. Според някои информации на ЦРУ е поискано от турското ръководство тяхното участие в осигуряването на безопасността на участниците, но Анкара отказва, позовавайки се на адекватността на своите възможности. / за което адмирации /.

Имайте предвид, че първата среща на "Bilderberg Груп" бе проведена през май 1954 г. в хотел Bilderberg в Холандия. На мястото на първото заседание тази група получава своето име. Тези срещи се държат в тайна и зад затворени врати!

Това е началото на публикаций по темата МАСОНИ

Тайното световно правителство

3000 годишния план на Соломон, син на еврейския цар Давид.
Шломо Бен Давид (евр.), известен още като Сюлейман иб Дауд (на арабски) - син на Давид, от Бат-Шева, третия еврейски цар, при когото настъпи времето на разцвета на еврейската власт и влияние. Пророк Натан му даде друго име - Yedid ( "любимеца на Бог"). При арабите еврейския цар Соломон, се счита за "пратеник на Бог" (rasul Allah), който ще бъде предвестник на Мохамед.
Тайното световно правителство управлява света чрез своите инструменти - /организации/ - изпълнители на волята му।

Международни организации:
Bilderberg - ския клуб
Великия Изток на Франция
Тристранната комисия Малтийския орден
Клуб „Взаимодействие”
„Ротари” клуб
Комисия „Голяма Европа”
Клуб „Реформа”
„Ордена на Орела”
„Фонда на Сорос”
Клуб „Magisterum” и т.н.

Деятелите на „Бялото масонство”, смятат себе си за ”избрани хора”/ елит/, който притежава особени права за господство над останалите хора. Подривната (анти - православна, анти - руска, анти - българска / България се нарича на запад „Малката Русия”/), работа на тези организации носи строго закрит и секретен характер.


Малтийския орден


Установявайки официални отношения с режима на президента Елцин той устаноновява влияние над много влиятелни руски личности: С। Филатов, Б. Березовски, В. Юмашев, В. Костиков, Р. Абрамович и др., които отвориха вратите за техните многобройни емисари.

Освен католическия Малтийски орден действа “православния Малтийски орден”, основан от архиепископ Макариос. Той се управлява от ордена от Лондон и се ползва от финансовата поддръжка от богатите гърци -масони в САЩ. По данни на печата, в неговия петербургски филиал влизат интелектуалци от Пушкинския дом и университет; Резиденцията се намира в Старо село. Едно време “православните малтийци” претендирали и даже за Зеленецкий манастир.
Ротари Клуб

(названието произлиза от това, че членовете на клуба всеки път се срещали в различни домове, а символа на клуба е зъбно колело, което върти обкръжаващия го механизъм- „ротация”)
Обединявайки в своите редове, специалисти, ръководители на предприятия, държавни и обществени учреждения, “Ротари”се явява идеално място за събиране на разузнавателна информация, тъй като действа в средите на хората, които я притежават। Чрез клуба “Ротари”, действащ в 156 страни на света, американското разузнаване получава необходимата му информация। Най често това се осъществява в рамките на така наречената „работа за световното общество”. Под тази „работа “ ротарианците разбират “международната дейност, която предоставя на клуба възможност да си сътрудничи с един или няколко чуждестранни клуба и да обменя информация, опит, оборудване, специалисти и парични фондове, за осъществяването на значими съвместни проекти .

неделя, 25 октомври 2009 г.

Как комунизмът роди новите професии

Изминаха 20 години от обръщането на палачинката. Някои хора казват, че много неща са се променили, но фактите сочат точно обратното – всичко си е същото, само дето му викаме по друг начин. Преди 1989 ни управляваше Тодор Живков, сега ни управлява бодигардът му. Преди 1989 ни подслушваше ДС, сега ни подслушва ДАНС. Преди 1989 псувахме националния отбор по футбол, и сега пак го псуваме. Къде виждате разлика?Наскоро четох някъде, че основната разлика между предишния и сегашния обществен строй била на трудовия пазар. Навремето било най-престижно да си космонавт, щангист или кранистка, а сега на мода били други професии. Аз не съм съгласен с тази теория. Според мен и днес са модерни същите професии, само че сега ги наричат по друг начин. Съвременните плеймейтки например са преки наследнички на традициите на тъкачките многомашиннички. Със същата самоотверженост те тъкат на много станове и се раздават изцяло, за да задоволят нарастващите нужди на обществото. Единствената разлика е, че днешните тъкачки многомашиннички доста по-бързо се амортизират и внезапно попадат в категорията „повредени вентилатори” – вече нито въртят, нито духат, само бръмчат. Много популярна днес е и професията пиар. Но и това не е нов занаят. Неговите корени трябва да търсим в дейността на агентите на Държавна сигурност – хора, които се занимаваха предимно с клюки, интриги и разпространение на неверни слухове. Така те поставиха основите на съвременния „пъблик рилейшънс”, в който днес се инвестират много средства само за да се оплюе някоя фирма или пък да се популяризира някой невзрачен тиквеник посредством безсмислени, но натрапчиви информации за жалкия му алкохолно-полов живот. Ако преди 1989 имаше шивачи, днес те настояват да ги наричаме дизайнери. Макар че на практика се занимават баш с шиене на всякакви парцали, в прекия и преносен смисъл на израза. В някои браншове пък след 10-ти ноември настъпи разкол и те се обособиха в алтернативни организации подобно на двата църковни синода. Това се случи например в бръснаро-фризьорските услуги. От едната страна останаха добрите стари консервативни бръснари, а от другата – далеч по-разкрепостените и разчупени „светски коафьори”, известни сред народа като „педераси”.Наивно е да се смята и че преди 1989 не е имало бизнесмени. Напротив. Точно тогава бяха златните времена за предприемчивите, особено в сферата на натуралната търговия. Познавах човек, който имаше такива всепроникващи контакти в търговската мрежа, че в рамките на няколко часа успя да уреди задни карета за жигула срещу 2 килограма банани, замени ги за плоча на „Ролинг стоунс” и срещу това получи книгата „Птиците умират сами”. Подобна светкавична четиристранна сделка рядко се отдава дори на най-печените дилъри на Уолстрийт. Но за българските социалистически бизнесмени това си беше ежедневие. Хората, които имаха роднина закупчик, добруваха. Останалите завиждаха. Някои смятат, че след 1989 е изчезнал респектът към рекордьорките по млеконадой. Донякъде е така, но пък остана култът към млечните жлези. Разликата е, че в наши дни вече не се инвестира в доилни агрегати, а в силиконови импланти. Не са изчезнали и професионалните интелектуалци – онези мрачни ментори, които се самообявяват за „обществена съвест” и постоянно мрънкат срещу пазарното общество, секса и младите хора. Сега също има такива хора, които обикалят сутрешните блокове на всички кабеларки и назидават полусънния зрител с вехтите си постулати .Само че днес не ги наричат интелектуалци, а политолози, социолози и дори писатели, моля ти се. Чувал съм и хипотезата, че по времето на социализма не е съществувала професията ВИП. Това е типична за нашето съвремие професия, която се практикува предимно от идиоти. Тяхната трудова характеристика е да ходят по разни вечеринки и да разнасят нови дрешки, венерически болести и безутешна глупост. Но наблюденията ми показват, че този занаят е най-разпространен сред децата и внуците на партийния елит от преди 1989. Оказва се, че и випаджиийството е закърмено с маркс-ленинската идеология и с априлски дух претворява безсмислените решения в безсмислени дела. Историята ни учи, че за истинска обществена промяна можем да говорим само тогава, когато се променят трудовите взаимоотношения. А както виждаме, в сферата на професиите нещата са си останали същите, сменили са се само названията им. Затова и българската демокрация няма нищо общо с истинската демокрация, а е просто една лишена от съдържание табела, зад която продължава да прозира озъбеното лице на комунизма.
Текстът е публикуван във в. “24 часа”, 10 октомври 2009

петък, 23 октомври 2009 г.

Земята

http://video.data.bg/339/Научни/86751/%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d1%8f%d1%82%d0%b0

Човекът и неговите тела

Преди време четох нещо от Ани Безънт май беше - "Човекът и неговите тела" се нарича книгата। Аурата е изградена именно от тези тела. Та тя там обяснява много простичко и ясно за телата-обвивки и какво се случва и приживе, и след смъртта на човек с всяко едно от тях. Както човек, така и планетата си има обвивки и когато всяка една човешка се разпада, тя се разпада в съответната на Земята - физическата - в материалната природа - "пръст в пръстта", етерната обвивка се шляе, обикаля няколко дни около неразпадналото се още физическо тяло, понеже етерният двойник е много плътно свързан с грубофизическото тяло и му е трудно да се отдели от него и затова на гробищата някои го виждат до определен ден след смъртта и наричат това духове, после иде ред на астралното - тоест емоционалното тяло, което съответно се разпада в астрала, който е низш и висш, след него менталното - в ментала също има няколко нива - рупа и арупа - формени и безформени мисли - на конкретните мисли и на безформените - абстрактните идеи-логическите идеи и накрая кармичното ниво - онова поле, което мнозина наричат Акаша - енергоинформационното поле за причините и следствията. Това наричат в християнството Страшния съд, така мисля, точно то се има предвид, щото си е точно съд - там от онова, що си събрал като есенция от емоциите, чувствата, мислите и делата си, се сформират зародиши около Аз-а, които при новото му прераждане започват да слизат надолу отново в полетата на Земята и събират около себе си като магнит енергията от съответното поле, която е най-близка до есенцията по същност, като така се сформират отново новите обвивки на Аз-а - съответно в менталния свят - каквито мисли си допускал през предишното си въплъщение, такива и при новото ще заобиколят Аз-а и ще изградят новото му ментално тяло - от там насетне - мисълта твори в астрала - според емоциите, щото каквито мислите - такива и емоциите на човека, от там се образува и нов етерен двойник или наричан още етерно тяло, а най-накрая физическото - тоест човек сега рисува онова, което ще бъде в следващото си въплъщение и точно това се има пред вид под Закон на Карма - под тежестта на гравитацията на недовършените дела, се сформира нов човек, който сам себе си е изваял в предишния си живот. Дори и физическото тяло се сформира по този начин и е достатъчно само да видим как се дели зиготата - централната клетка - есенция на физическото тяло и всичко се изяснява. Есенциите, които сме отнесли от този свят като чувства и мисли, заедно с думите и делата, се превръщат в зародиши на бъдещите ни обвивки. Така че ние сами се сеем тук, а след смъртта събираме реколтата от посятото... Нищо не се губи никога, основен закон в природата - енергията се запазва, но под друга, леко изменена форма. Ала формата зависи изцяло от онази енергия, която ние сме допуснали вътре в себе си да ни изгради. Човекът е един енергиен филтър и преобразувател на енергии.
НАМЕРЕНО

Хлябът който купуваме

През последните години консумацията на бял хляб у нас се е увеличила с 30 на сто, предаде БНР. По наблюдение на специалистите, българинът яде около половин хляб на ден, вместо препоръчваните 150 грама. А в условията на икономическа криза, консумацията на хляба се увеличава драстично. Не можем да отучим българина на яде хляб, коментира доц. Светослав Ханджиев, но специалистите и производителите трябва да предложат на хората качествен диетичен хляб. Такива хлябове вече има достатъчно и на българския пазар, и на достъпни цени според производителите. Как да познаем обаче дали хлябът е оцветен или наистина диетичен? Истинският съдържа малцово брашно, обясняват технолозите, предаде БНТ. Продуктът е от смляно и опечено прорастнало зърно от ръж, ечемик и пшеница, който придава тъмния цвят на диетичните хлябове и съдържа много минерали и витамини. Ръженият хляб е с плътна структура. Диетичният хляб не може да бъде мек като дунапрен, казва Наталия Аврамова – инженер-технолог по хлебопроизводство. Ако на етикета пише “оцветители” или съкращения от група Е404 до Е425, значи в продукта има багрила, а не истинско диетично брашно. Хлябът с добавени зърна и фибри, ръженият хляб и пълнозърнестият не само помагат за отслабването, но съдържат витамини от група В и действат превантивно срещу хроничен запек и рак на дебелото черво, подчерта доц. Ханджиев. Вече има и нискокалоричен ябълков хляб, който съдържа пектин и е подходящ за хора с висок холестерол, подготвя се и специален хляб за болни от диабет. Такива хлябове са от групата “Въглехидрати с нисък гликемичен индекс, обяснява технологът Наталия Аврамова. Храните с нисък гликемичен индекс бавно и постепенно повишават кръвната захар и след това също така бавно кръвната захар пада до нормално ниво. Затова смятаме, че храните с нисък индекс по-дълго ни поддържат сити, казва диетологът д-р Теодора Дърленска.

Моята фирма е моята крепост

Публикувана от Profit.bg Темата за корпоративната култура, която нашумяваше заедно с икономическия ръст, отстъпи също заедно с него, макар че в условия, когато фирмите трябва да решават кои сътрудници да останат и кои да напуснат, именно тя е от особено значение. Penny Lane Consulting дава следното определение за корпоративна култура: „Това е идеологията на компанията- нейната мисия, пазарна стратегия, цели. Това е начинът, по който мениджърите вземат решения".
Как е на Запад?
Дежфри Зоненфелд въвежда четири типа корпоративната култура, наричаща компаниите „бейзболни отбори" , „академични", „клубни" и „отбранителни".
„Бейзболните отбори" имат предани, лоялни, дългогодишни служители, които по правило са склонни да откажат по-добри предложения просто „от любов към отбора". Решенията се вземат бързо, в йерархията растат най-инициативните и креативните. Структурата е подходяща за бързорастящи пазари, за рекламни и медийни компании, за IT-сектора.
Академичната корпоративна култура пък е насочена към вземане на млади служители, най- често направо от скамейките на ВУЗ-овете. Плюсовете на тези служители са желанието за развитие, ентусиазмът и възможността да бъдат обучени конкретно за дейността, която развива фирмата и по нейните правила и традиции. Това е корпоративната култура на големите, стари и стабилни западни фирми. Изкачването по йерархичната стълбица е бавно, но еднопосочно.
Отбранителната компания е направо създадена, за да оцелява в условията на криза. За нея са типични честите преструктурирания, съкращения и увеличения на персонала, промяна на мотивационните условия и пълната зависимост от пазарната конюнктура. При добро стечение на обстоятелствата, работата в подобна компания е прекрасен трамплин за професионален и кариерен ръст.
Клубната корпоративна култура е подходяща за малки и средни стабилни компании. Тук се приветства екипната работа, лоялността. Служителите растат планомерно в йерархията, рядко отговорните позиции се заемат от човек отвън. Основното изискване е коректност в работата.
Зоненефелд смята, че в условията на криза „бейсболните отбори" имат най-големи шансове за оцеляване, докато парадоксално „отбранителните" рано или късно фалират.
А на Изток?
Западът си е Запад, да погледнем на Изток и това, което при нас се нарича „шуробаджанащина". Правилото да не се назначават близки и роднини на работа може да е желязно на Запад, но тази практика я има на Изток и при това явно ще остане завинаги. И не само при нас- семейната и кланова структура е характерна за източния стил управление на фирма.
Всеки специалист по подбор на персонал ще ви обясни, че наемането на роднини е изключително рисковано поради смесването на различен тип отношения, че назначавайки роднина, вашите сътрудници вероятно няма да ги оценят по всички критерии и се създава база за конфликти.
Практиката показва обаче, че не винаги е така. Подборът на персонал се ръководи от професионалните качества и психологически особености на служителите, които в крайна сметка трябва да се обединят в един колектив. Доброто познаване на хората в семейството помежду im, способността за следване на общи цели, независимо от всички рискове, може да има точно обратния ефект и при всички положения е по-добро от наемането на немотивиран служител.

четвъртък, 22 октомври 2009 г.

БИЗНЕСЪТ НА МАСОНИТЕ

Бизнесът на масоните

Очерк на Станимир Въгленов, Ганета Сагова и Алексения Димитрова
Какво свързва грандхотел "Велико Търново", военния завод "Аркус", БНБ, "Орел инвест холдинг", банка "Биохим", Ингбанк, НЕК и още десетки познати и недотам познати фирми?
Какво е общото между "SOS Детски селища", КТ "Подкрепа", фондациите "Дом за ангели", "Семейство и дрога", "Акация", "Антидрога"?
По какво си приличат ексвицепремиерът Евгений Бакърджиев, близкият до премиера юрист Асен Ошанов, шефът на "Пирогов" д-р Спас Спасков и бившият зам.-министър на промишлеността Григорий Вазов?
Всички тези хора, често заемащи високи постове в обществото, са част от българските свободни зидари, познати повече като масони.
Първите техни представители са се появили по българските земи още през XIX век, но
и досега над посветените витае тайнственост,
защото така повеляват правилата на тяхното движение.
Обаче около българските масони се вдигна шум. Причината бе убийството на шефа на "MG корпорация" Илия Павлов. Той принадлежеше към една от признатите масонски ложи и имаше най-високата, 33 степен.
Присъствието на Павлов сред масоните допринесе още за тайнствения им ореол. Някои казват, за разцеплението им на две.
Конфиденциалността е типична за европейското масонство, което е философско и интелектуално. В Южна Америка масонството е социално, в Северна - дарителско, и поради това там масоните се показват и събират овации.
Кои са всъщност българските масони? С какво се занимават?
Опасни ли са за обществото? Могат ли да му помогнат да разреши някои от тежките си проблеми?
С помощта на система "Сиела" и други сигурни източници публикуваме голяма част от висшите масони в България. Използвахме регистрацията на ложите в местните съдилища, както и свидетелствата на самите братя.
Акцентът на нашето проучване е върху бизнеса на масоните, но изброяваме и много техни представители, които са лекари, юристи, общественици. Защото данните сочат, че зад понятието масон в България като цяло стоят
изключително
уважавани личности
Важно е да отбележим, че масонството в България не е единно както и много други неща. Най-грубо разделението е между признати и непризнати зидари. Самите признати масони се разделиха през 1998 г. на две велики ложи и оттогава се конкурират кой ще привлече повече и по-качествени членове.
Направихме всичко точно да посочим кой в кой лагер е, но все пак става въпрос за изключително динамичен процес. Ако неволно вкараме някои масони в ложата на конкуренцията, нека не ни се сърдят - готови сме да поправим грешката.
По-важно е да посочим масоните и
защо известни хора
стават част от тях,
а други правят всичко възможно да влязат в тяхното лоно.
"Движението на Старите свободни и приети зидари на България е общност на свободни мъже, с добро име, събрани без оглед на религиозните и политическите им убеждения, на расата, гражданството и общественото им положение и обединени в братства (масонски ложи), които се стремят към човешко съвършенство чрез братски взаимоотношения..."
Така започва Основният закон на българските масони, които членуват във Великата ложа на старите свободни и приети зидари.
В този преамбюл обаче няма нито дума за бизнес, защото в ложите мъжете не влизат в качеството си на бизнесмени. И все пак стотици техни представители са обикновено на високи позиции в българските фирми.
Не е задължително да бъдеш бизнесмен, за да станеш масон, но определено има значение и помага.
В момента в България има около 30 регулярни ложи,
има и нерегулярни като Ордена на Франция (200 души) и други парамасонски ложи(около 200 души). Нерегулярните ложи се различават от регулярните по ритуала, по начина на приемане и по това, че в тях могат да членуват жени.
Регулярните, в които членуват само мъже, са се разделили на две и се свързват най-общо с имената на бившите приятели и съдружници Иван Ставрев и Борислав Сарандев.
20 ложи се обединяват от Великата ложа на старите свободни признати зидари с Велик майстор Румен Ралчев, в която е Ставрев. "При нас членуват около 550 души", каза Ралчев неотдавна.
Великият майстор Борислав Сарандев от своя страна твърди, че формацията му обединява около 600 души.
До 1998 г. масоните около Ставрев и Сарандев бяха в една ложа. Според една от версиите
разцепва ги влизането на Илия Павлов в масонството
Хората на Сарандев били категорично против. "Не сме се разцепили заради Илия Павлов", казват от ложата на Румен Ралчев. Разцепихме се, защото изборът на Борислав Сарандев за Велик майстор преди 2 години и половина е неправомерен. Това решил и Висшият масонски съд, след като разгледал внимателно фактите.
"Борислав Сарандев бе избран с 6 на 5 гласа, Иван Ставрев му предаде чука пред немския и италианския Велик майстор. Седмица по-късно той оспори решението и се отцепи", категорични са от ложата на Сарандев.
И двете велики ложи твърдят, че са признати от масони в чужбина. Имаме признание от 90 ложи по света, казват от ложата на Ралчев. Според хората на Сарандев обаче чуждите масони не признават другата ложа.
"Погледнете дали някой Велик майстор им е дошъл на гости в България, попитайте великите майстори на Италия, Германия, Франция и т. н. какво мислят", казват от Великата ложа.
В България има и нерегулярни ложи, по-известните от които са "Човешко право" с център в Париж и около 150 членове тук, една гръцка - около 120 членове, и "Великият изток на Франция".
И непризнатите масони обаче контролират доста сериозен бизнес, показа справка в търговските регистри.
Затова "24 часа" акцентира повече на мястото в обществото на масоните като цяло, а оставя техните вътрешни различия на тях.
Защо много бизнесмени правят всичко възможно да станат масони
Според неписаните правила на братството бизнесът между масони е по-успешен заради специфичния им начин на общуване и най-вече заради доверието, което съществува между тях.
То е изключително важен момент от бизнеса по цял свят, а при хлъзгавата бизнессреда в България е особено важно.
"Това спестява сериозни разходи по проучване на бизнеспартньора", казва Димитър Недков, Велик оратор на ложата с Велик майстор Румен Ралчев.
n Интервю с Недков - четете на 12-а стр.
В тази ложа е и бившият шеф на БТА Стоян Чешмеджиев, който е Велик церемониалмайстор. Според неофициална информация след провала в БТА е възможно Чешмеджиев да изгуби високия си пост и при масоните.
Поради широките контакти у нас и в чужбина масонството дава шанс на предприемачите.
"Ако масон трябва да избере с кого да работи: с обикновен човек или с друг масон, ще избере второто - защото ще е сигурен, че неговият брат няма да го измами", обяснява брат зидар.
Не е тайна, че масони
в чужбина имат силно
влияние в НАТО
Погледнато откъм бизнесстраната, това може да означава важни договори за нашите масони, които могат да правят доставки за алианса, да участват с успех в многобройните търгове за различни военни поръчки.
Масонството е изключително влиятелно в САЩ, което ще бъде от съществена важност за нашите масони, когато решат да кандидатстват с фирмите си при възстановяването на Ирак например.
Действително много от българските масони заемат ключови позиции в различни сектори на икономиката, политиката, културата.
Това обаче не е задължително условие за участие в братството
"Има хора, които заемат ръководни постове, и такива, които не заемат - от всички нива на държавната администрация. Може някой, който заема високо ниво при нас, да заема ниско в социалния си живот. И обратното", обяснява свободен зидар.
В някои държави масонството все повече се стреми към публичност и загърбва традиоционния тайнствен ореол. Част от българските масони също следват тази тенденция. Други предпочитат да останат в сянка и занапред.
Без значение обаче дали са на високи постове и дали търсят изява, българските масони като цяло са почтени бизнесмени и уважавани личности. Това, че обществото научава повече за тях, не би трябвало да ги притеснява.


Около Ралчев - туроператори,
архитекти и търговци

Велика ложа на старите, свободни и приети зидари в България, или т. нар. Велика ложа, с Велик майстор Румен Ралчев е регистрирана в София с управителен съвет от 9 човека.
Тя обединява общо 20 съюзни ложи под шапката си. "24 часа" откри регистрациите на 6 от тях - в Русе, Велико Търново, Сливен, Варна, Бургас и София. Останалите 14 не могат да бъдат намерени в регистрите.
В управителния съвет на ложата,
който се намира в София, според информационната система "Сиела" са предимно бизнесмени с фирми в строителството и архитектурата, търговията, туризма, детективска дейност и др.
Великият секретар на ложата Александър Витанов, от управата на ложата, участва единствено в софийското събирателно дружество "Бран-90 и сие".
Зам. великият майстор Венелин Иванов има една от най-разклонените фирмени структури в ложата - около 17. Всичките му фирми са варненски.
"Холдинг Варна" участва в почти всичките му структури. Собственик на холдинга са "група физически лица". Сред другите фирми на Иванов са "Биозем инвест" АД, "Булгарсистемс РБ" ООД, туристическото "Детелина" АД, "Конен клуб" ООД, "Мелани текс" ООД за производство на облекло.
Великият оратор на ложата Димитър Недков участва в "Балкан билдинг" АД, "Болкан ризорт ченъл", "Бългериан вайн", ямболската "Папас олио" и русенската "Трейшъл ченъл". Във фирмите не участват познати лица от "MG корпорация", но самият Недков е говорител на групировката.
Великият втори надзирател на ложата Евгени Тропчев е в съвета на директорите на "Йовал-2001" АД и на Здравноосигурителна компания България АД, където е и Иван Ставрев.
Самият Ставрев е в агенция за модели "Петра", където е бил и Борислав Сарандев от другата Велика ложа, преди да се разделят. Ставрев участва в още 7 структури. В габровската "Кет-Колев и сие" още от началото на 90-те години Ставрев е съдружник с известния тв продуцент Магърдич Халваджиян.
Великият първи надзирател Петър Станчев е само в "Севар" ЕТ, която се занимава с архитектурни дейности. Петър Горновски е и в ложата "Светлина", както и в Агенция за насърчаване на инициативи и проекти "Анрипро".
Великият стражник Пламен Козарски е във фондация "Акация" и в две търговски фирми.
Великият ковчежник Юрий Събев участва в няколко фирми с "Аркадия" в името, които търгуват и преработват кафе, чай и подправки.
Новият Велик майстор Румен Ралчев освен шеф на фондация "Акация" е и във фондациите "Антидрога" и "Розов свят". Основните му фирми съдържат "Балкан" в имената си и се занимават най-вече с детективска дейност и търговия.

20 съюзни ложи събрани тук
20 съюзни ложи членуват във Великата ложа на старите свободни признати зидари на България, чийто Велик майстор е Румен Ралчев. Какъв е бизнесът на хората в тях?
В русенската "Дунавска звезда" участват Валери Радков и Емил Вичев. И двамата са в съвета на директорите на "Арма" АД, Лозница. Станко Станков е специализиран в търговия с горива.
Във великотърновската ложа "Боляри" е Пламен Караджов, директор на "Гранд хотел Велико Търново", собственост на "Ем Джи".
Спас Панчев е от директорите на "Аптечно - Търново" и на военния завод "Аркус" в Лясковец, както и във фондациите "Дом за ангели", "Семейство и дрога".
Дочо Караиванов също е директор в "Аркус", освен това има фирми за търговия с автомобили, финансова компания и др.
В сливенското "Заря" Вилямс Иванов е член на СД на "Орел инвест холдинг". Той е член на бизнесклуб "Възраждане", в който е и шефът на "Орел" Добромир Гущеров.
Владимир Христов е зам.- председател на съвета на директорите на НЕК, участва и във фондацията "Семейство и дрога".
Деян Бърдаров е в "Мед сто" ООД за търговия на дребно. Евгени Душков е шеф на балнеологичен център "Камена" във Велинград, член е на управителния съвет на КТ "Подкрепа".
Константин Симеонов също участва в "Акация", както и във фонд "Владимир Грашнов".
Новко Спасов е в Национална асоциация на търговците на тютюневи изделия
Във варненската "ЛССПЗ Черноморски приятели" е само Петър Тухчиев от Асоциацията на разузнавачите от запаса. Бизнесът му е туризъм, превоз на товари, детективска дейност и др.
В бургаската "Понтика" е Валентин Главчев, търгува с текстил, облекло, обувки и е в управата на хандбален клуб "Поморие".
Велин Великов е в управата на Обединен спортен клуб "Лукойл Нефотохимик", съдружник е с руснаци в "Европетекс" ООД за търговия с хранителни стоки.
Владо Досев е в параходното дружество "Трансфикс".
Бизнесът на Георги Загорчев е изцяло в архитектурно-строителния бранш. Сред фирмите му са "Арита консулт", "Дарикоми", "Кремакс" и др.
Повечето фирми на Димитър Добрев съдържат "Алба" в имената си, те са в сферата на търговията и превоза на товари. Негов партньор в част от структурите е друг от ложата - Златко Бакалов.
Любомир Атанасов е специализиран в ресторантьорство и търговия с облекло, участва в Бургаска гражданска камара и Форум за регионална инициатива.
В софийското "Сердика" Георги Гергов е сред директорите на "Гимекспорт" АД за търговия с порцеланови и стъкларски изделия.
Петър Калпакчиев е шеф на представителството на офшорната фирма "Карони" АД за консултации по стопанската дейност.
Росен Коларов е в управата на "SOS Детски селища в България" и на "Хоспис Света Мина".


При Сарандев - консултанти,
банкери и предприемачи
70% от министрите и заместниците им били в братството
Около 70% от министрите и техните заместници членуват във Великата ложа на старите свободни и приети задари на България с Велик майстор Борислав Сарандев, довери отлично осведомен източник, пожелал анонимност.
В ложата имало доста служители на Министерството на отбраната и на Министерството на вътрешните работи.
Освен в държавната администрация масоните при Великия майстор Сарандев, които са около 600 души, често се занимават със собствен бизнес, финанси или са служители в големи компании.
l Има свободни зидари, които управляват строителни фирми.
l Има банкери - от Ингбанк, СИБанк и "Биохим".
l Масони са известни винопроизводители.
l Авиационни специалисти.
l Има и представители на голяма чужда софтуерна компания.
l Бели престилки запасват и мъже от енергийния и от химическия бизнес.
l Нощните сбирки се посещават и от немалко известни спортисти, артисти, писатели, художници.
l Посветени са ТV говорители, журналисти, директори на телевизии и на новини.(Имало и водещи журналисти дори от вестника с най-яростна ориентация срещу масоните - "Монитор").
Бизнесът на
Борислав Сарандев
Откакто оглави ложата, Сарандев, който е магистър на науките, почти е зарязал личния си бизнес. Ангажиментът му към братството изисква от него да пътува всяка седмица в чужбина и да координира работата на българските масони с колегите им зад граница.
Сарандев е икономист, завършил е в Румъния и основната му дейност в обикновения живот е да консултира в областта на външната търговия. Участвал е в близо 30 дружества със стопанска или идеална цел, но впоследствие е напуснал повечето. В момента е в "БС Консултанти", "Българска индустриална и търговска корпорация", "Капитал Пи Ес", "Пластимо" АД и ТЛТ БГ ООД. В агенция за модели "Петра" е бил съдружник с Иван Ставрев от другата Велика ложа, но след като се скарват, излиза.
В управата на "Велика ложа на старите свободни и приети зидари на България - В.Л.С.С.П.З.Б." според публичния регистър влизат още двама:
бившият зам.-министър на промишлеността Григорий Вазов
и актьорът Ангел Ангелов.
Григорий Вазов участва предимно в консултантски фирми, между които "Вазов консулт", "Вазов институт", "Проекти, анализи, консултации, търговия-пакт" и "Пик-96", в която са съдружници със Сарандев. Вазов е също в управите на Висше училище по застраховане и финанси, "Етно арт балканика", "Либерална академия" и др.
Третият човек в ръководството на ложата Ангел Ангелов няма регистрирани фирми.

17 ложи са обединени при този Велик майстор
В ложата с Велик майстор Сарандев влизат 17 ложи от столицата и страната, като някои от тях (като "Сердика" и "Светлина") са разцепени на две и присъстват и в другата велика ложа. В същото време ложите в Русе, Плевен и Шумен, както и няколко столични са изцяло преминали при Великия майстор Сарандев. Какъв е бизнесът им?
В сдружението на русенските зидари "Балканска звезда" участват трима: Михаил Михайлов, Тодор Мусев и Янко Бонев. Михайлов е съдружник и прокурист в няколко строително-архитектурни фирми. В "Струма енерджи" ООД е съдружник с ексминистъра на промишлеността Иван Пушкаров.
Янко Бонев има фирма "Партнерс" ЕТ - за архитектурни дейности. Той участва в земеделската кооперация "Изток 2000", в която са и други масони от ложи, свързани със Сарандев. Същите са и в русенското сдружение "Североизток XXI век".
От тях в русенската ложа е Тодор Мусев, който участва и в софийската "Светлина 92". Там партньори са му Иван Режев и Малей Малеев. Режев освен в "Изток 2000" е прокурист на Диагностично-консултативен център и в управителния съвет на столичния спортен клуб "Локомотив - спешъл олимпикс".
Малей Малеев е във фондацията "Д-р Мария Монтесори", където е и Спас Панчев от търновските зидари, свързани с Иван Ставрев. В същата фондация участват художникът Иван Яхнаджиев, правителственият говорител Димитър Цонев и др.
В сдружението на свободните зидари "Зора" са Алексей Иванов и Иван Начев. И двамата зидари са в строителния бранш с фирмите "Алфа инв" ООД и "Технострада" ООД, в която участват италиански капитали. Фирмите строят пътища, самолетни писти и спортни терени.
Александър Воронов, синът на певеца Стефан Воронов, е в управата на сдружението на свободните зидари "Сговор 92". В управата са още Васил Бъчваров и Крум Крумов.
74-годишните Ангел Досков и Максим Стоименов и 63-годишният Атанас Марков са в управата на сдружение "Заря 92". Те нямат фирми.


И шефът на "Пирогов" е масон

Шефът на "Пирогов" д-р Спас Спасков е в управата на регулярна ложа на свободните и признати зидари "Светлина".
Според информационната система "Сиела" там влизат още Емил Стоянов (не е братът на експрезидента Стоянов-б. р.), Пламен Генчев, Алексей Лазаров и Тошко Тенев.
Пламен Генчев е съсобственик на "А-три архитектура и изпълнение" ООД. Участва и във "Френдс клуб" ООД, където съдружник е "Лекта" АД, което е свързано с хора от непризнатата Велика смесена ложа.
Зидарите от "Светлина", където е и бившият майстор Петър Горновски, обмислят откъсване от Великата ложа на Румен Ралчев, който бе избран с подкрепата на хората на покойния Илия Павлов.
Говори се, че кръгът около Петър Горновски ще сформира трета Велика ложа, или ще се влее в структурите на Борислав Сарандев.
"В момента се водят разговори. Моята главна цел винаги е била обединението на двете ложи", каза вчера Горновски.


Бизнесът на непризнатите
В ръководството на Велика смесена ложа участват 9 мъже и две жени. Георги Минчев Георгиев е в управата на спортен клуб по лека атлетика "Сити експрес - Кремиковци".
Бизнесът на Георги Цветанов Георгиев е в сферата на консултантските услуги, туризма, превоз на товари и производство на минерални води и безалкохолни. В управата на Институт за социалнополитически анализи той е с ексдепутата Нансен Бехар, а във Фондация за единство и развитие на България и региона си партнира с американци и руснаци.
Иван Филипов е съдружник в "Ким 2000" заедно с Калчо Хинов от "Ротари клуб", в който пък участва близкият до Симеон юрист Асен Ошанов. Филипов има фирми за търговия, счетоводство, минерална вода, водопроводно оборудване и др.
Любомир Петров е съдружник в "Интеркар 2001" с екстранспортния министър Кирил Ерменков и с Йонко Кръстев от “ТБС Хотели". Фирмата е за даване под наем на леки и тежкотоварни автомобили. Петров има и няколко счетоводни фирми.
В ръководството на русенската Универсална масонска ложа-1905 са петима, като трима от тях участват в бизнесструктури. Венцислав Алексиев е в "Дунав прес инвест холдинг". Емил Вичев е в седем структури, занимава се със строителство, производство на метални конструкции и др. Кирил Блъсков е директор на русенския клон на БНБ и член на общоградския комитет "Баба Тонка Обретенова".

По паспортите и значката ще ги познаете
Никой зидар не може да откаже среща на друг
За да се разпознават един друг братята зидари и да си имат пълно доверие при разговорите, които водят, те общуват по свой уникален начин.
Правилата за контактите, описани в Основния закон на движението на старите свободни и приети зидари на България например, звучат така:
За да докаже своята принадлежност към ложата всеки брат зидар е длъжен да притежава масонски паспорт, а братята майстори - и удостоверение за символична степен майстор. Подписани от Великия Майстор и Великия Секретар тези документи са валидни пред целия масонски свят.
Където и да отиде един масон, той задължително ги носи със себе си и при необходимост удостоверява принадлежността си към братството.
Масонът може да установи масонски контакти само когато категорично се е уверил в принадлежността към масонството на лицето, с което контактува. Масоните си разменят особено ръкостискане и братска прегръдка, които се изискват от ритуала, оцелял през вековете.
Контактите си извън масонството зидарите наричат профански. Тогава всеки има право да признае, че е масон, но му е забранено да разкрива кои други са масони.
Другото, което улеснява бизнеса на масоните, е начинът и лекотата, с които организират срещите си. Според масонските правила нито един масон не може да откаже среща, поискана от друг масон, независимо от положението, което заема в гражданското общество.
Пак според правилата е задължен и да му окаже необходимото съдействие съобразно възможностите си. Оказването на взаимопомощ е един от 9-те основни принципа на масоните.
Никой обаче не е задължен да съдейства на друг, ако той влиза в противоречие със законите на гражданското общество, с правилата на службата, която изпълнява, или с общоприетия морал.


Внасят светлината в Боровец

Ритуалът по внасяне на светлината във Великата ложа на България се е състоял в Боровец през 1992 г. Светлината е получена от Великата ложа на Югославия.
С този ритуал е възстановено масонството, забранено през 1940 г. от Закона за защита на нацията.
Реактивирането започва година преди това, през 1991 г. Няколко българи са посветени в масонството в Югославия. Сред тях е и Георги Крумов, който става първият Велик майстор. По същото време друга група българи са посветени в масонството от немската ложа "Лесинг", в която членува емигрантът д-р Иван Войнов. След завръщането си те основават през 1994 г. ложите "Светлина", "Зора" и "Сердика". През ноември 1994 г. в манастира "Св. Кирик" край Пловдив се провежда първият Велик събор на Великата ложа. Скоро след това възникват първи противоречия между част от българските масони и Великата ложа на Югославия.
През март 1995 г. се свиква извънреден Велик събор. На него много от делегатите искат оттегляне на Крумов и нов избор. За нов Велик майстор е избран Иван Ставрев.
През 1996 г. са инсталирани още 2 ложи и са отворени масонски огнища в Шумен, Русе и Добрич. На 20 септември 1997 г. 5-те ложи се обединяват във Великата ложа на старите свободни и приети зидари на България.
На 22 септември 1997 г. Обединените Велики ложи на Германия разпространяват меморандум, с който препоръчват на редовните ложи по света да признаят регулярността на българската ложа и да установят контакти с нея.Димитър Недков:
Сделките между братя
масони са по-коректни
Доверието, което има между тях, спестява разходи по проучване на партньора
Димитър Недков, 43-годишен, Велик оратор на Великата ложа на старите свободни и признати зидари с Велик майстор Румен Ралчев. Недков е автор на 3 книги за масонството и е един от основателите на Изследователския институт на Стария и приет шотландски ритуал в България.

- Мнозина искат да станат масони, защото смятат, че масонството дава особени привилегии в бизнеса, г-н Недков...
- Това не е така. Човек трябва достатъчно добре да е запознат с основните принципи на масонството, за да разбере практическия смисъл от членството в ложите на Свободните зидари. Масонството действително предоставя огромни "дивиденти" на посветените в неговото тайнство.
Най-голямата печалба, която извлича един масон,
е едно от най-скъпите удоволствия - да се обяви за свободен човек. Само като такъв той може да бъде приет в масонската ложа и там се заклева да действа според своята съвест, чест и морал. Там среща добронамерени хора, които на спокойствие излагат и обсъждат идеите си. Затова вторият "чек", който получава масонът, не е с изписани цифри, а се свежда до безценната дума доверие. Никой договор, никоя политическа декларация, обществен проект и т.н. не са печеливши, ако не са произтекли от взаимното доверие. Доверието, което имат масоните помежду си, е това, което им помага най-много в живота.
- Въртите ли бизнес помежду си?
- В една малка по размери държава, като България например, това е често срещано явление - сериозните икономически субекти не са чак толкова много. Но да се казва, че масоните въртят бизнес помежду си е неправилно. Да, в много случаи те имат общи бизнесотношения, но не поради членството им в ложите, а поради установилите се пазарни отношения в обществото. В този смисъл много случаи сделките между братя масони са много по-коректни. Съвсем естествено е, ако искам да построя къща,
ще се обърна първо към брата строител,
а ако аз продавам леки коли, той да се обърне първо към мен.
- Защо?
- Тъкмо заради съществуващото безапелационно доверие между братята. То спестява доста сериозните разходи по събирането на информация за партньора, както и претрупването на договорите с излишни презастраховащи клаузи. По израза на Фукояма най-ефективните организации се формират в общности с еднакви етични ценности. Масонските ложи са точно такива общности. Но ложите, като организации с идеална цел, не правят бизнес и не участват в икономическия живот. Това трябва ясно и категорично да се знае.
- Какво привлича бизнесмени към братството?
- В ложата
човек се учи да се държи и общува по човешки с другите,
а как използва тия умения извън нея, си е негова лична работа. Разбира се, ако ги има и усъвършенства, те му помагат навсякъде, включително в бизнеса, в деловия живот.
- Около десетина американски президенти и стотици видни политици и бизнесмени са били масони - братството прилича на трамплин...
- Масонството не гарантира нито кариерата, нито преуспяването на когото и да е било от членовете си. Напротив, по същество то представлява един постоянен процес на даване, а не на вземане. Като се започне от доста сериозния членски внос и дарения, отделянето на голяма част от свободното време и се стигне до моралната забрана за участие в противоречащи на закона машинации, от които лесно и бързо се печели.
- Твърдите, че нито един от вашите членове не е замесен в тъмни сделки и "приятелски" кръгове?
- Всеки член индивидуално отговаря за действията си пред обществото. Но никоя ложа не би се ангажирала да го покровителства, ако той е преминал границите на разрешеното. Един от основните масонски принципи задължава свободния зидар да не изтъква публично нещата, които върши в полза на обществото.
Ложата не раздава постовете и статус, който политиците или бизнесмените заемат, а се опитва да им създаде благоприятна обстановка, в която да се самоусъвършенстват като хора и да бъдат полезни на попрището, където работят.
- Обезкуражавате тези, които биха се присъединили заради някаква изгода?
- Да. Ако търсят това, ще бъдат разочаровани. Подборът е много внимателен, изискват се минимум 2 препоръки и определени качества. Цената на отстояването на масонските принципи винаги е излизала "солена" на посветените. Ще дам пример с основателя на българското масонство Иван Ведър. През 1883 г., благодарение на висшия си масонски сан, след един разговор на четири очи с турски военачалник, който също се оказва масон, Ведър успява да спаси Русе от опожаряване, а населението му от безмилостна сеч. 10 години по-късно той умира в спасения от него град, изпаднал в крайна социална нужда. Нищо чудно в условията на развихрилата се тогава партизанщина в българския обществен живот, тъкмо принадлежността му към масонството да е станало причина да бъде гонен, преследван, унижаван и невъзнаграждаван подобаващо за труда си.
Смятам, че ние сме вече достатъчно образовани хора, трябва да сложим край на тази безмислица и да пратим зидарите на строежа на общественното благо, за да сроят за Всички. Абе много тайни и привелигеровани движения?! Да им пратим богомилите, не мислите ли?

НОВАТА ВЛАСТ - ВНИМАВАЙТЕ - последен шанс.....
22 ОКТОМВРИ 2009, ЧЕТВЪРТЪК


Така, като гледаме, май след ТРИ години  много от работещите ще са на улицата! Защо смятам така?
Да погледнем железопътния транспорт. Хората редовно пътуват /до колкото могат/, а някой /хайде да познаем кой?!/, прибира парите и хората не са получавали заплати от - 5 – 6 месеца. Отново никой няма виновен. Как така? Пътниците плащат а пари няма!
Време е новото правителство да се стегне и да прекъсне краденето на пари. Как така ще работиш, а няма да ти плащат? Месец може но половин година? Но на крадците им е ясно, че тези хора със строго насочена квалификация, няма къде да отидат, и ги изнудват до край. Новото правителство, меко казано взе да ни приспива. Бойко!!!!- съвет ти давам: Вземете си повече нормални хора в правителството, плащайте им по 1000 лв. на месец и им поставете конкретни задачи. Те ще ги свършат! Бъди сигурен. С пет или шест вносни мекерета /извинявам се министри/, които не са преживяли ужаса на нямането, работа не ще да свършиш. Не ти ли стана ясно бре пич?! Не виждаш ли какво ти предлагат!? Да опоскат страната до край! Я почни да ги гониш за всяка простотия /като фискалния резерв например/! Абе много тъпо иска да те прекара това пичлеме с педераски глас! Добре, че се усети за сега во време! Добре, че не почна да ни се извиняваш! Сега трябва да то издухаш, докато не е направило някой друг сакътлък в повече?! Нима не схващаш идеите на тези западни мошеници? Те само искат и не предлагат! Едно време Съветския Съюз налагаше, но и ни даваше! Пък тези само искат разни неща в тяхна полза. Това се отнася  за Европейския съюз. Пишат доклади, искат да ни пратят сичкото циган от Малта и не знам от къде още, и гетото България ще заиграе в ритъма на кючека и негърските танци! Сакън!... ще ти ебем мамата ако направиш нещо такова! Помни ми думата - това ще се случи! Толкова ли си тъп или си проводник на западните интереси?! Вземи се в ръце, тегли една майна на западните подлоги и лизачи и мисли за себе си и за народа си, щом си решил да се захванеш с това! Иначе просто се откажи на време, За да не станеш за смях и съответно политически труп, като Костов. От къде ги намери тези нещастници – просто не те разбирам! Вземи хора от България, живеещи тука, милеещи за нея, създай диктатура за една две години и всичко ще се оправи! Примери много!!!!

Втора част:

ТЕХНИКА ЗА МАСОВ КОНТРОЛ


Масмедиите са най-могъщият инструмент, използван от управляващата класа за манипулация на масите. Тя оформя и моделира мненията и отношенията, определя кое е приемливо в обществото.

Масмедията се състои от различни медии, които са оформени така, че да достигат възможно най-голяма публика. Тези медии включват телевизията, киното, радиото, вестниците, списанията, книгите, звукозаписите, видео игрите и Интернет.
“Безлични сили, върху които ние нямаме почти никакъв контрол, изглежда тласкат всички ни в посоката на един кошмар като този от “Един смел нов свят”; и това безналичностно подтикване бива съзнателно ускорявано от представителите на търговските и политическите организации, които вече са разработили поредица от нови техники за манипулация на чувствата и мислите на масите, за да се защитават интересите на едно малцинство.“ (Алдъс Хъксли, предговор към “Един смел нов свят“).
“Съзнателното и интелигентно манипулиране на организираните навици и мненията на масите е важен елемент на демократичното общество. Тези, които манипулират този незабележим механизъм на обществото, представляват невидимото правителство, което има истинската ръководна власт в нашата страна.
Ние сме управлявани, нашите мозъци – обработвани, нашите вкусове – формирани, нашите идеи – вменявани, най-вече от хора, за които никога не сме чували. Това е логическа последица от начина, по който нашето демократично общество е организирано. Огромни бройки човешки същества трябва да си сътрудничат по този начин, ако ще живеят заедно в едно гладко функциониращо общество.
Нашите невидими управители в много от случаите дори не знаят кои са техните сподвижници от вътрешния кабинет.” – Едуард Бърнайс, “Пропаганда“
Новаторските маркетингови кампании на Бърнайс промениха из основи функционирането на американското общество. Той фактически изгради “консуматорското” отношение, като създаде една култура, в която американците вече купуваха за удоволствие, а не за оцеляване. По тази причина сп. "Life" го класира между 100-те най-влиятелни американци на 20-и век.
В неговата “Енциклопедия на социалните науки” Ласуел обяснява, че когато елитът не разполага със съответните реквизити на силата, за да въдвори подчинение, тогава на социалните мениджъри им се налага да се обърнат към “една напълно нова техника на контрол, най-вече чрез пропаганда”!!!!!! Той добавя и обичайната обосновка – "ние трябва да отчетем “невежеството и глупостта на масите и да не се поддаваме на демократичната догматика за това как хората най-добре преценявали собствените си интереси”.
Ласуел обширно е изучавал как се анализа съдържанието, за да разбере ефективността на различните типове пропаганда. В своето есе “Съдържания на комуникацията” той обяснява, че за да се разбере смисълът на едно съобщение (напр. филм, реч, книга и т. н.), трябва да се вземе предвид честотата, с която определени символи се показват в него, посоката, в която тези символи се опитват да насочат мнението на публиката, а също и интензивността на използваните символи. Ласуел е известен и с модела си за анализ на медиите, базиран на формулата:
Кой (казва) Какво (на) Кого (по) Какъв канал (с) Какъв ефект?
С този модел Ласуел показва, че за да се анализира подобаващо един медиен продукт, трябва да се види кой е създал продукта (хората, поръчали създаването му), към кого е насочен този продукт (публиката, в която се цели) и какви са били желаните ефекти на този продукт (да информира, да убеди, да продаде и т.н.) върху публиката.
. Днешната пропаганда почти никога не се позовава на рационални и логически аргументи. Тя директно задълбава в най-първичните човешки нужди и инстинкти, за да предизвика емоционална и нерационална реакция. Ако винаги разсъждавахме разумно, може би нямаше да сме купили и 50% от това, което притежаваме. Бебета и деца непрекъснато се появяват в реклами, насочени към жените, поради една специфична причина: изследванията показват, че детските образи отпушват у жените инстинктивни грижовни и защитни реакции, което предизвиква и благоразположено отношение към рекламираните продукти.
Сексът присъства навсякъде из масмедиите, тъй като привлича и задържа вниманието на зрителите. Той директно играе върху животинските ни нужди за размножение и веднъж отприщен, този инстинкт веднага засенчва всички други рационални мисли в нашия мозък.
Поп културата доставя и обслужва невежеството чрез постоянното предлагане на затъпяващи развлечения и излагането под светлината на прожекторите на дегенерирали знаменитости, които стават обект на идолизиране. Много хора питат: “Има ли начин да спрем това?” Да, има: СПРЕТЕ ДА ИМ СЕ ВРЪЗВАТЕ НА ГЛУПОСТИТЕ И ПРОЧЕТЕТЕ НЯКОЯ КНИГА.

Ако една нация очаква да бъде едновременно невежа и свободна, това не е било и няма и да го бъде. – Томас Джеферсън.С уважение: Николай  Николов Хайде чао!