понеделник, 30 ноември 2009 г.

Още за плана “Ран-Ът”


От 1990 г. та до днес, жертвите на плана “Ран-Ът” се изчисляват на малко повече от един милион души. Тези хора или са измрели, или са се изселили от държавата български граждани.Резултатите се наричат винетки, здравни осигуровки, въвеждането на различни и нови видове данъци и такси, непрекъснатото покачване на цените на най-важните консумативи - ток, вода, и отопление.

Излиза, че на българския управленски елит му се плаща за прилагането на една геноцидна схема за изтребление на населението на държавата по икономически път.
Някои от 29-членния български екип, взел участие в подготвянето на плана “Ран-Ът”, вече получиха своите награди. Те се превърнаха във водещи фигури в обществения живот.

През 2003 г. Симеон Сакскобургготски, имаше среща с Ричард Ран - единия от двамата бащи на програмата. Същата година беше премахнато взаимно-спомагателното здравно осигуряване, при което работещия съпруг осигурява безработния. В резултат днес около 1 200 000 български граждани са с прекъснати здравни права.

Какво ще се случи след оптималната реализация на програмата “Ран-Ът”?

Благата в държавата ще запазят постоянното си ниво, но ще се разпределят между по-малко хора и делът на всеки един ще е по-голям. По този начин ще дойде и прословутото повишаване на жизнения стандарт. То ще е за сметка на изключеното от “системата” консумиращо население.

Защо "Планът на прехода" не успява да ни ликвидира?

Програмата е била предвидена да се изпълни за десетина години. Но вече двадесета година тя не постига целите си и явно се движи на празни обороти.
По нея още преди 10 години в България не трябваше да има собственици. Масово трябваше да сме разпродали жилищата, имотите и собствеността си на безценица, за да оцелеем, след като инфлациите унищожиха спестяванията ни. Трябваше да се озовем в положението на западняците, които водят луксозен живот под наем и на заеми, които ще изплащат и внуците им. (Само "луксозната част" на нас не ни беше предложена. Тя е предложена само на десетина народи по света за реклама, а на всички останали се обяснява как трябва да си сложат тенджера на главата и да се наберат на нея, за да ги "настигнат".)



Нищо такова не се е случило и няма изгледи да се случи. Мнозинството хора у нас не се разделят със собствеността си и няма начин да бъдат принудени, колкото и експерименти и опити да се правиха. Накрая самите преки изпълнители на програмата вдигнаха ръце и обърнаха тази част на фарс. (Като откровената реклама, в която пенсионерите завещават жилищата си и се събират на ... гола поляна.)


Още преди 10 години у нас не трябваше да има независими хора - трябваше масово да задлъжнеем на банките до живот (пак подобно на западняците, без "луксозната част"). Това също не се случи - мнозинството хора не си сложиха това въже на врата, а много от тези, които теглят заеми от банките го правят ... пак за ново жилище или за независим бизнес. Въпреки трудните условия, българинът, в момента в който успее малко да си вдигне главата, отново започва да търси начини не как да оцелее, а как да пробие напред.
По някакъв ирационален начин ние масово оцеляваме като харчим повече, отколкото изкарваме, без да задлъжняваме на никого. Никой математик не може да обясни, как може разходите да надвишават приходите, без да се влиза в дългове. Факт е, че българите масово го правят. Как става това, е необяснима загадка за нашите противници. Отговорът се крие някъде в нашия балкански манталитет, който ни е запазил през вековете. За авторите на "Програмата за преход" той очевидно е напълно неразбираем и от там идват и провалите им с нас.

Засега нашия народ се пази достатъчно добре:

Запазваме здравия си балкански манталитет и не възприемаме западния, нито техните фалшиви "ценности", нито бездушното им консуматорство, нито разложението на нравите им. Тези у нас които се поддават са малцинство. Ако на някой му се струва, че тук нравите се разложиха - да сравни с техните. Един сърбин накратко определя американците така: "40% хомосексуалисти, 40% луди и 10% нормални". В Западна Европа е същото. Ние сме доста далеч от това. И с времето няма да ни развратят повече - каквото можаха направиха. Вече тръгва обратния процес - всеки почва да псува упадъка на нравите. Нравите ни са оцелявали и преди. Само преди 150 г. някой от възрожденците ни са били сериозно уплашени, че гъркомаството у нас приема огроми размери и обхваща голяма част от народа. След няколко десетилетия от това явление не остава и следа - българите сами са се излекували от него и без помощта на "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников.

Противниците ни не могат да разберат балканския манталитет, затова и не знаят как да го преборят. За тях е неведома загадка, защо сърбите не харесаха гениалната идея на Джинджич да "смени сливовата с компютъра" (а го застреляха). същност отговорът е много прост - защото нямат гроздова. Мъчат се да ни обяснят тоя манталитет с простотия, но ние много добре знаем, че той е онова здраво нещо, което ни е запазило през хилядолетията.Причините за неуспеха на програмата на Ран и Ът да ни ликвидира са безбройни и всички са свързани с нашата народопсихология. А това е тема по-дълбока и по-обширна от плана за разорението на България.



Намерено.

ОСОБЕН МИРИС - ЗАПАДНА ЕВРОПА



Първият известен французин, който се окъпал бил Луи 14-ти. Той влязъл с дреха в един шадраван, а комисия от лекари се събрала отстрани да видят какво ще му се случи, защото смятали, че водата е опасна за здравето.
Луи ХІV предприел авантюра, въпреки предупрежденията на лекарите. Но минал век, докато масово последват примера му

Западноевропейците се научили да се къпят през 18 в. Дотогава богатите се заливали с парфюми, а останалите си миришели естествено. Разбира се, според западноевропейците и сапуна е открит през 18 в., т.е. те са го открили тогава.
Въпреки че хигиената и водата са неразривно свързани днес, било е време, когато това не е било така (всъщност на едно място в света – Западна Европа.

В средновековна Европа, хигиената била пренебрегната и водата била смятана за опасна. Чумата през 16-и век усилила това недоверие. По това време било популярно убеждението, че водата се просмуква през кожата и внася заразата. След като къпането било анатемосано, чистотата и хигиената били търсени в използването на бялото бельо. Лененият плат поглъщал потта. Знаменитости и членове от средната класа на обществото притежавали голям брой ризи, за да ги сменят често.
През 17-и век на особена почит били парфюмите, неотменно допълнение към бялото бельо. Дотогава само дрехите скривали мръстотията. Сега ароматите били използвани да завоалират миризмата. През 18-ти век водата отново станала хигиенно средство, баните вече били приемливи, водата възвърнала своето законно място, и се появил сапунът.
Канализацията като явление изобщо е непозната по тези земи допреди два века.
За невярващите (то наистина не е за вярване): "Първите канализации са създадени през Древността от Шумер и Древния Рим. Системите са усложнени през Античността, но са забравени през Средновековието (и пак въпросът е - къде са "забравени"?...). Едва през Новото време в градовете на Западна Европа се възобновява (а къде другаде е било спряно и как западноевропейците са възобновили нещо, което преди това никога не са имали?) изграждането на подобни системи."

Дотогава западноевропейските жители си изхвърляли гърнетата ... през прозореца на улицата. Такова било положението и в двореца на френския крал. Имало инциденти, когато съдържанието на някое гърне попадало върху краля, минаващ отдолу.

Лондонския Тауър имал нещо като канализация - един канал отвеждал нечистотиите до външната стена на кулата и те се стичали надолу от стената - толкоз.
За сравнение археологическите разкопки в Преслав, Червен, Провадия, Търново, ни разкриват, че българите от 8-14 в. не само са знаели що е то баня, ами са я и ползвали. Само в Преслав, са разкрити над 20 бани - частни, манастирски и обществени… Плиска още през VII в. разполага с канализация, а двореца - с бани със сложна отоплителна инсталация. Доста по-късно във Версай няма канализация.
В Ермитажа се пази кесийката, в която Екатерина Велика е събирала бълхите си. Но в съседната стая е имало винаги подгрята вода за баня. Век по-късно това нововъведение достигнало до английския кралски двор. 7 века по-рано, във Велики Преслав във всеки дом зад крепостната стена е имало баня.
В "Парфюмът" на Зюскинд личната и обществената хигиена на французите през ХVІІІ век е разгледана доста детайлно и потресаващо натуралистично.

1858 г!, Англия. Заради нетърпимата смрад от Темза, Английският парламент е принуден да прекрати работа в периода известен като "Голямата воня ".Лондон до 1865 няма канализация, всички нечистотии се изливат по улиците, в каналчета, рекички и Темза. Реки от човешки екскременти запушват лондонските канали. Зловонният въздух едва се диша. Старата канализация се излива в реките и потоците на Лондон. Нечистотиите се връщат обратно и се просмукват през дъсчените подове. Холерата плъзва навсякъде. Според много хора самата миризма от каналите може да умъртви човек. Те са убедени, че гъстата мъгла в Лондон е виновна за разпространението на болестта. Тя получава името миазма. В Ийст Енд избухват безредици, бедните дори не могат да погребат мъртвите си. Често труповете остават непогребани със седмици. Семействата ядат и спят край мъртъвците. Те ограждали с лук труповете, за да разсеят миризмата. До края на епидемията през зимата на 1849 година умират над 14 000 лондончани. Часът на ВВС: СЕДЕМТЕ ЧУДЕСА НА ИНДУСТРИАЛНИЯ СВЯТ: ЛОНДОНСКИТЕ КАНАЛИ

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

неделя, 29 ноември 2009 г.

Фалшивата "глобална култура" у нас се проваля



Повечето от днешните млади българи просто не прихващат това чудо, а и тези, които го прихващат, като минат 25-те го отхвърлят.

Появи се само едно малцинство безкритични хора, които възприеха този фалш - както и преди 150 г. е имало гъркомани. Къде са те днес? След Освобождението просто "изчезват". И на тези, които са от гъркомански родове, днес им е смешно това залитане на предците им. Всъщност, никой не е изчезнал - просто инертните хора, които приемат фалшивите моди и стават чуждопоклонници, си остават ... инертни - и щом духне вятъра на другаде, се пренастройват. Нищо ново под слънцето...


Колкото и да работи пропагандната машина на новата "глобална култура" - чрез медии, университети, американски филми, платени журналисти, чиновници, платен показен "хайлайф" от жреци на "изкуството и културата" и набедени "звезди" - резултатът е масово неприемане. За нас, които сме възпитани през Социалистическо, е ясно, че тези глупости не ни минават. Онези от нас, които се правят, че са я възприели, са просто тарикати, които имат някаква конкретна полза, а не че се връзват. Затова ударът на пропагандната машина беше насочен към по-малките, които нямат познанието на другата гледна точка. Но и те инстинктивно усетиха фалша и го отхвърлят, въпреки, че и не знаят, с какво точно да го заменят. Това, което минава при американците, които са сбор от хора без традиции и при западноевропейските племена, при нашия народ, с хилядогодишни корени, не действа.

Резултатът е, че се появи контра-реакция и бързо си намерихме


противоотровата срещу "европейските ценности" и "глобалната култура" - родната култура на чалгата.


Веселбата на балканската музика и приятната гледка на хубавите жени се оказаха сигурно средство, срещу натрапваната ни "западна култура" - която толкова е и западна, и толкова е култура, а просто е една изкуствена измислица за обезличаване на народите, в мечтаното от глобалистите "глобално село". (Всъщност глобално обединение наистина се получи, само че даде обратен ефект - антиглобалистки настроения на народите и антиглобалистко движение. Наистина всички глобално се обединяваме ... срещу глобализма. И много стари вражди ще се забравят пред омразата към общия враг.)



Един ден, когато циркът свърши, ще се обърнем назад и ще си дадем сметка, колко трябва да сме благодарни на чалгата и от каква бездушна бездна е отървала младите поколения българи.


Ако си направим един малък опит - да погледаме 20 минути MTV и после - 20 минути някоя наша фолк телевизия - от тази гледна точка - ще си дадем сметка, за каква бездна и каква разлика става дума. От едната страна е веселбата и човешкото веселие - най-естественото човешко състояние. От другата страна са извратените видения на античовешка бездушност в широка гама - от мрачни кошмари, до панаир на суетата. От веселба още никой не се е повредил, но от гледане на MTV човек наистина може да мръдне. Не ви ли прилича на пряко включване от лудницата? Наистина погледайте я 20-30 минути, дори и насила, за да си дадете сметка, каква трябваше да бъде културата на българските деца, ако не я нямаше чалгата...


Ако не ви стига, послушайте и джаз (запазената марка на хард-снобарите) - да се депресирате още малко. След 40 минути на такова "културно мероприятие", никой не може да ви обвини, ако посегнете към ракията от хладилника и дистанционното, за да си пуснете фолк канала. Кошмарите и извратените психопатии на MTV са нагледната илюстрация на "новата глобална култура". Естествено е, че никой нормален човек не иска да има нищо общо с нея. Тези на които чалгата им е крива, не си дават сметка, че ако не беше тя, щяхме да си намерим нещо друго подобно - нямаше как да няма контра реакция на лудостите. И у нас пропагандата на глобализма навъди извратени "творци на изкуството", бездарни музиканти, луди театрали, луди художници и всякакви луди, които плачат за китайска културна революция, но слава Богу никой не им се връзва, освен най-дивите снобари.

Как се прави "Коктейл Молотов"

Състои се от няколко компонента:

Първо – бензин: 30- 50 процента.

Второ - Минерално масло, може и отработено:30 – 50 процента.

Трето – сгъстители, повишаващи адхезията, продължителността и температурата на горене./ Битум /. До 20 процента.


Сместа се налива в стъклена бутилка, и тя се затваря плътно.
Към бутилката се превързва парцал, който преди употреба се напоява с бензин. Запалва се парцала и се използва.
Погледнете и тук:

http://nikolaijambol.blogspot.com/2010/02/blog-post_04.html

Има десетки други рецепти в интернет. Търсете в Гугъл.
Тази статия е само за информация и трябва да се знае, че при най - малка грешка този който прави това може сериозно да пострада, както лично така и от закона!

ПАЗЕТЕ НЕДВИЖИМАТА СОБСТВЕНОСТ! ТЯ Е ГАРАНЦИЯ ЗА ВАШАТА НЕЗАВИСИМОСТ!

Повърхностно погледнато, промените завариха нас, източноевропейците, в пъти по-бедни от западните ни съседи. Това състояние продължава. Ние, източноевропейците, сме свикнали да живеем скромно, тоест по- бедно. Това ни е направило по-устойчиви.

Ала същевременно ние, същите тъй обвинявани днес източноевропейци, се оказахме собственици на жилищни имоти. Средно за държавите от Източна Европа, които членуват в Европейския съюз, този показател има стойност около 75 на сто. Докато в Западна Европа достига едва 35 на сто! Къщите и апартаментите на източноевропейците са далеч по-сериозна гаранция за платежоспособност от на пръв поглед високите заплати на западноевропейците. Заплатата днес я има, утре я няма. Особено при нарастващата безработица вследствие на икономическата криза. А недвижимата собственост остава.



За българите това е вековна традиция. Още преди хилядолетия нашите предци са градили тук и в Месопотамия, оплодили са културите на Египет и Микена, от тях са се учили древните китайци и индийци. Дали сме първите кралски династии на испанците, португалците, французите, британците и руснаците, както и аристокрацията на още десетки народи. Предците ни са поставили основите на цивилизацията на белите хора. Така ни наричали индийците – ари – бели, благородни хора. И в това твърдение не се съдържа никакъв расизъм или опит да изкараме българите „богоизбран народ”, опазил ни Бог. Това е патент на други расисти и мизантропи.



Днес почти всекидневно археолозите „откриват” съграденото от древните българи. И макар самите ние да нямаме никакви заслуги за някогашните дела и постижения на българите, на генетично равнище пренасяме спомена от техния опит. Ето защо къщата, храмът, школото, дори гробницата са в кръвта ни. Сега най-малко 85 на сто от нашенците притежават собствен покрив над главите си. Отново подчертавам, че в по-голямата част от страните от Западна Европа този показател едва достига 35 на сто! Схващате ли къде ги стяга чепикът другарите от Братството – тайната световна власт? Българинът винаги е пестил за жилище, за свое домашно огнище.



Правят се отчаени опити българина да се лиши от собственоста си и някъде успяват/за наше съжаление /.


Затова съвета е: Пазете собствеността си. Бог, истината и недвижимостите ще ви направят свободни.

събота, 28 ноември 2009 г.

Глобализацията, масоните, Новият световен ред



Всекидневно прогресивното човечество води отчаяна борба за своето съществуване с тази клика - МАСОНИТЕ. Опасността идва и от тайнствените мистични учения и символи, които използва и до днес за да наложи своето господство/ ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА ИЛИ т.н.. „НОВ СВЕТОВЕН РЕД”/.

Ако разгледате дори и флага на ООН ще Ви направи впечатление странното разположение на континентите, изобразени на нея. Света е разделен на 33 секции, а центъра на света е пресечната точка на 33-тия паралел с 33-тия меридиан,което съответства на 33-тата степен на масоните. А те се пресичат в Средиземно море, недалеч от Израел. Бога, на който се кланят е Прометей, помпозна статуя, когото е поставена пред Рокфелер център в Манхатън, а самата дума „илюминати” означава просвещение.

С особено упорство тези хора поставиха тайнствените знаци на масоните в логото на всички отдели на ООН- ЮНЕСКО, УНИЦЕФ, СЗО, Световната банка, МВФ, както и в логото на McDonalds, AOL, Nokia, Alfa Romeo, Chevron, Exxon, Vodafone, Chrysler, BT,Texaco, та дори логото на вашия компютър.



За илюминати числата 3,7,9,11,13,33 и 39 са много важни. Всяко свое действие те го свързват по някакъв начин с тях. Дори и датата 11.9.2001.Докато в Организацията на обединените нации са загрижени от разходите, които правят за превода на своите документи на официалните четири езика и настояват да остане само английския, всяка Коледа папа Йоан-Павел Втори въпреки влошеното си здраве в продължение на часове сам поздравяваше християните на над 100 езика. Защо? Защото желаеше да подчертае, че всеки човек има право на национално определяне, на свой език и култура. Въпреки каноните той не се отрече от гражданското си име Карол Войтила и едно от първите му посещения след избора му за папа беше в родната Полша. Той най-добре осъзнаваше, че разрушаването на националните традиции на всеки един от нас и откъсването му от родната среда го превръща в дърво без корен. А дървото без корен винаги загива.


Опит за обезличаването ни бе и желанието на някои глобалисти да омаловажат ролята на Ботев, Левски и другите национални герои в нашата история, като дори беше направен опит и Вазовото "Аз съм българче" да се премахне от букварите. И след като не успяха пробваха по-отдалеч- "Епопея на забравените" да стане забравена, а забравените герои от нея наистина да бъдат забравени. Книгоиздаването (включително учебниците) беше обложено с ДДС в размер на 20% при 0% в много други държави.


Глобализацията не представлява свободно движение на хора и капитали, не е интернет и телекомуникации. Няма нормален човек, който да е против тези завоевания на човечеството.Истинската й същност е всеобщото поробване на народите от шепа хора!


България влезе в ЕС не защото ние желаем това, а защото на световния елит това е необходимо. И докато ние си правим някакви дребни сметки какви суми ще получим от това членство, то от няколко години елита работи усилено по създаването на световно правителство и конституция. Светът става все по-малък и по-несигурен с всеки настъпващ ден. Германският марксист Карл Кауцки най-добре показва картината на бъдещето: "Световният капитализъм ще превъзмогне своите националистически съревнования и ще създаде един нов ред- на ултраимпериализъм." Всеки човек ще получи номер, който ще отразява националността, района и самоличността му. Номерът ще бъде невидимо татуиран на ръката или челото. Със специални устройства може да се контролира физическото движение на всеки човек в света, по същия начин, както се следят движенията на затворниците. И тази усъвършенствана технология в ръцете на евентуален диктатор превръща целия свят в затвор. Световен затвор. В момента тя усилено се внедрява спрямо хора, обявени за терористи. И е само въпрос на време да бъде приета от ООН като необходима мярка за борба срещу тероризма и средство "гарантиращо нашата сигурност".

петък, 27 ноември 2009 г.

В цъфналата ръж


Идейки си запъхтяна вечерта веднъж, Джени вир-водица стана в цъфналата ръж.

Джени зъзне цяла, Джени пламва изведнъж. Бърза, мокра да колени, в цъфналата ръж.

Ако някой срещне някой в цъфналата ръж и целуне този някой някого веднъж,

то нима ще знае всякой де, кога веднъж някога целувал някой в цъфналата ръж?


http://vbox7.com/play:6330d3f6


Робърт Бърнс

История на запада и тайния му възход

Че са диви племена са си знаели и самите западноевропейци, преди евреите и папата да ги убедят, че са върха на културата и трябва да направят културен целия свят. Достатъчно е, човек да попрелисти картината на Лондон, описан от Чарлз Дикенс или на Париж от "Без дом" и "Клетниците" - и живота в тях.

Ако не диви, какви могат могат да бъдат тези:След като римляните си тръгнали от Британския остров, живеещите там не могли да възстановят МЕСТНАТА търговия между отделните области още седемстотин години. Въпреки, че римляните им оставили пътища...


Западноевропейците претендират, че наследяват културата си от Рим (който разрушават). На свой ред пък римляните са заели културата си от етруските и Картаген. По-късно, са превъзнасяли гръцката. А самите гърците са я заели от предгръцкото население на Балканите и Мала Азия - пеласгите и траките.Гърците от своя страна се появяват като един пиратски народ, който няма много общо с бялата раса. Днес налагат "тяхната" култура по причина, че тя се харесала на римляните, а папския двор я харесал от тях. Западноевропейските племена пък нямат своя и затова са си избрали нея.
Най-странното в цялата история е, как тези миризливи племена, които са си боядисвали лицата със синя боя, изведнъж през
последните 2-3 века стават световни империи и Велики сили."Цивилизационният бум" Всичко става изведнъж, а векове (и хилядолетия) наред преди това западноевропейските народности са си живеели безпросветно в колибите заедно с говедата, обличали са се в овчи кожи, а единствената каменна постройка е била замъка на местния феодал и черквата (поддържана от Ватикана), колели са се най-вече помежду си и изобщо са нямали идея да създават нещо подобно на по-голяма държава. Напротив - феодалите са си господарували всеки над своето племе и никак не са имали намерение да се обединяват.Неграмотността е била повсеместна.


Карл Велики с големи мъки се научил да чете, но така и не успял да се научи да пише. Алфред Велики започнал да пише едва на 40-годишна възраст. Той бил изключение. Четенето и писано било занимание само за монасите и изобщо на него не се гледало с добро око - ако някой можел да чете и пише и не бил монах, го смятали за мръднал или за недостатъчно мъжествен, въобще нещо не било наред. За сравнение, според нашите историци, населението в средновековна България е било масово грамотно - според тях през 14 в. две трети от българите са можели да четат и да пишат, а примерите са масови надписи по стени и камъни, повечето от които са недотам цензурни.


Западноевропейците не са народи от свободни хора - те са
народи с робска психика, които никога - и до днес - не са излизали от феодализма.
Те не познават свободата и независимостта, а само подчинението пред феодала - все едно дали той е сеньор, лорд, шеф на фирмата или еврейска банка в която са си ипотекирали и внуците. Практически разлика между капитализъм и феодализъм е трудно да се намери (освен мъгляви приказки за разлика в средствата за производство, но това не е социална, а научно-техническа категория). Те никога не са имали собственост като нас. Всичко тяхно винаги е било притежание на сеньора (шефа, банката) - от жилището и покъщината (в работническите квартали в Англия и телевизорите са ... под наем срещу такса), до жената (правото на първа брачна нощ на сеньора
). При нас нещата са съвсем различни - робовладелство не сме имали от дълбока древност (тангризмът го забранява), всеки си е бил собственик на земята, къщата, конете, добитъка, дюкяна, занаята и пр. (докато през византийското робство нашите боляри не започнали да заимстват византийски и западняшки порядки). Почти внезапно преди няколко века при западняците започва и периодът на Големите географски открития. Дотогава обитателите и племената на тази част на света не са имали идея, какво има в съседния град (невъзстановената търговия 700 години на Острова) и повечето от тях са прекарвали живота си около колибите си, без да излязат от собственото си село, какво остава за идея да търсят Индия.

Изведнъж там започват да се влагат огромни средства в далечни плавания. Навярно някой друг е дал идеята на западните корони, някой който е имал сведения за географията, карти за маршрутите и сведения за земите, които да се усвоят. Версията на официалната история е повече от странна и рисува една невероятна картина:Изведнъж цели плеяди от мореплаватели в странен плам се впуснали с флотилии във всевъзможни посоки, за да откриват нови земи, обхванати от любознателност.

Преди това хиляди години наред тази черта - любознателността - изобщо е отсъствала при това население. Странно е и по-ранното папско хрумване за кръстоносните походи и те като цяло са странно мероприятие. Всъщност това е първия голям контакт на западноевропейското население с останалия свят. Тогава рицарите донесли на запад грима - преди това западните жени не са познавали това нещо - и много други нововъведения.Преди кръстоносните походи света не е обръщал голямо внимание на тези племена и те не са били особен фактор. Ако не е било папството, с неговите амбиции, вероятно така е щяло и да продължи.


Любопитен момент е и културната революция на Запада - Ренесансът. Изведнъж се появяват няколко художници, които започват да рисуват толкова реалистично, че някой от картините и фреските им са като фотокопия. От къде е дошло това познание, след като преди това въобще не е съществувало? Същото е положението и в естествените науки, фолософията, астрономията, медицината, архитектурата и т.н.

Погледнато от страни, изглежда сякаш по това време някой е хвърлил "интелектуална и духовна бомба" в Западна Европа, която дава началото на верижна реакция, а липсва момента на естествения преход. Началото на ренесанса в Западна Европа обхваща период от около 100 години - 14-15 век.

Един любопитен факт. Корабите от флотилията на Христофор Колумб са строени по арабски проекти, дадени на мореплавателя в Южна Испания, която по това време е била под властта на сарацините. Нещо повече. Колумб е излъгал Португалския и Испанския дворове, като им е казал, че ще открие западен път към Индия. Той е знаел къде отива, защото е разполагал с древни морски карти, дадени му пак от арабите.

Намерено

четвъртък, 26 ноември 2009 г.

АВИТОХОЛ живя 300 години./ Древна България /.



"През средата на II век от н.е. (според някои автори 153 г., а според други 165 г.) в Европа е създадена държавата, известна като Стара Велика България. За неин родоначалник се смята легендарният Авитохол. Тя е втората европейска държава по това време, след Римската империя."


"...това е първата едноплеменна държава в Европа, доколкото доминиращата на континента по онова време Римска империя (като всяка империя) обединявала десетки различни племена и народности."


"АВИТОХОЛ значи "Син на сърната"... според преданието той е бил захвърлен в гората и отгледан от една сърна. С неговото име започва Именникът на българските царе - свещеният летопис на българската държавност... Авитохол се възцарява в годината ДИЛОМ ТВИРЕМ, което означава Година Змия, месец Четвърти според българския календар. Според направените изчисления тази година е 165 от Хр . ...Годините на Авитохол и Ирник се измерват с едни нереално големи за човешкия живот числа, при това и закръглени. Очевидно тук става дума за периоди (кръговрати) от по 300 години със свещено значение в летоброенето, протичащи под знака на определени владетели. Като цяло Именникът обхваща един 600-годишен период от българската история. По времето на Атила преминаващият под знака на Авитохол 300 годишен период вече е бил към своя край."



Еленът се възпява в много български народни песни. Вълшебна сърна отгледала младия Авитохол - царският син, захвърлен в гората. Като пораства, Авитохол става велик Кан и Възродетел на Българското Царство, носейки името на сърната, която го е отгледала (АВИ – “сърна”; ТОХОЛ – “син”). Авитохол се възцарява през първия месец на пролетта, Твирем по Българския календар.



Авитохол и Ирник не са реални божества, а велики ханове и в същото време жреци. На това се дължи тяхното обожествяване. Те имат осъществен живот на святост и съвършенство. Авитохол не е само митология, а един праотец - можем да го наречем нашия Авраам.


"Именникът" е династична хроника. ...Изследователите без изключение отбелязват, че "Именникът" ни среща с два периода в древната българска история белязана с имената на Авитохол и Ирник... Интересен е опитът на П. Добрев да тълкува името Авитохол по аналогия с персийското "Авитух" (дете на сърната, син на сърната). Правомерността на тълкуването той подкрепя със съхранено в литовска легенда - сказание за откърмено от сърна "българско дете-княз" . ... името Авитохол носи задължителните за всеки родоначалник на древен народ тотемни елементи на произхода; от друга страна то напълно покрива смисъла си като "баща на царете", основател и пръв представител на царската власт."



Изображение на Авитохол, стрелящ с лък. Сцена от златното съкровище от Над Сент Миклош
Авитохол е личност от типа "културен герой", равен на онези "културни герои" в историята, които донасят "божествената уредба", узаконяват я и поставят знамето на културното, цивилизованото начало.




"... легендата достигнала до нас от стари извори (казва), че е бил откърмен от сърна. В древността легендите за подхвърлени деца, бъдещи основатели на велики царства, не са изключение. Митовете за Ромул и Рем откърмени от вълчица и за персийския цар Кир, отгледан в семейство на говедар, са добре известни."
Прочутата легенда за сърната, която отгледала бъдещия български владетел е известна в историографията още от V в. насам - от времето на Приск и Йордан. Тя отвежда към прастария индоевропейски (индоирански, арийски) култ към елена.

"...разликата между българите от времето на Авитохол, Курт/ Кубрат/ и Аспарух и съвременните дунавски българи е дори по-малка и несъществена, отколкото различието между елините от времето на Омир и днешните гърци. ... Историческите и езиковите податки недвусмислено сочат, че българите са един от най-старите народи, които са съумели да оцелеят до днес."



"...това е първата едноплеменна държава в Европа, доколкото доминиращата на континента по онова време Римска империя (като всяка империя) обединявала десетки различни племена и народности."

Дракула е българин!


Църковнославянският език е официален във Влашко и Молдова чак до ХIХ век

Развитието на културно-историческия туризъм в балканските страни възроди яростни спорове за етническата принадлежност на някои велики исторически личности. Българи и гърци се счепкаха за родопския Херой и певец Орфей - според едните той е елин, според другите - тракиец. Точка на спора тури американският режисьор на филма за аргонавтите, който го представи като... чернокож! Предложението за общо честване на Илинденското въстание скара македонски лидери. Президентът на републиката щедро се съгласи, че Кирил и Методий са на "вси славяни", т.е. че могат да бъдат и българи, но решително не ще да дава Гоце Делчев, Даме Груев, Гьорче Петров, тъй като те стоели в основата на македонската идентичност. Нищо че неведнъж са изразявали принадлежността си към българската нация. Румънски историци и общественици пък открай време водят яростна битка против фалшификациите около личността на Влад III Цепеш, войвода на Влашко (1468-1476). Въпросният войвода е широко известен по света не с победите си над турците, а с името Дракула, което заслужено предизвиква гнева и опроверженията на румънците. И въпреки това легендарните вампирски истории за княза вече водят стотици хиляди туристи в замъка му Бран, Трансилвания (в който той всъщност никога не е стъпвал). Гневът на румънските историци и общественици този път обаче е предизвикан от книгата на нашумялата американска романистка Елизабет Костова "Историкът". В тази книга Влад III Цепеш Дракула е представен като човек, който говори и пише на български език. Но румънските историци направиха фаталната грешка да признаят, че Влад Цепеш Дракула е говорил на "църковнославянски", а не на български език. Съгласни сме напълно с това определение. Понятието "църковнославянски език" е рожба на руския панславизъм от ХIХ век. И с него се означава просто старобългарския език - езика на св. св. Кирил и Методий, Климент и Наум. На този език в княжествата Влашко и Молдова се пишат всички административни и църковни документи до началото ХIХ век. Влашките и молдовските войводи са знаели и говорили добре този език, който, ако се съди и по имената им - Влад, Влайко, Дан, Богдан, Мирчо и т.н. - им е бил и майчин, и бащин.Как става всичко това? България владее Влашко и Молдова от 640-645 г. Тогава хан Кубрат ги отнема от Аварския хаганат. По това време те са населени със славяни. Романизираното тракийско население е изтеглено в днешна Северна България още през 275 г. от Римската империя, която вече няма сили да защитава отвъд дунавските си владения. На територията на Влашко и Молдова и на по-голямата част от Украйна е разположена и България до 680 г. Тогава хан Аспарух започва война с Византия, завършила в 681 г. със завладяването на Мизия и с установяването на българската столица в Плиска. Това обаче не означава, че са изоставени Влашко и Молдова. Напротив, територията на Отвъддунавска България се увеличава с областта Трансилвания и с днешна Словакия през 799-805 г. след победите на хан Кардам и хан Крум над аварите.Но по-интересно е какво става в последните два века (ХII-ХIV век). Освободителното въстание на Асен и Петър обхваща и отвъддунавските български земи. Още цар Калоян (1197-1207 г.) се титулува цар на България и Влахия. В 1203 г. унгарският крал Емерих се оплаква на папа Инокентий III, че българският цар му е отнел Трансилвания. Папата му отговорил, че това са земи от "патримониума" (буквално - бащиния) на България, така че да си трае. Особено показателно е, че навсякъде в морските карти на Генуа, Венеция и Каталуния като България се обозначават именно земите на север от Дунав, а за тези на юг се ползва названието Загора. През 1314 г. Генуа се оплаква, че в Белгород - Днестровски българските държавни пристанищни власти са ограбили генуезка галера. А цар Иван Шишман не случайно премества столицата си в Никопол, за да отстъпи - пак на своя територия - на север от Дунав в случай на турска победа.

Неизбежния разпад на САЩ! Краят на новия световен ред.

Новият глобален ред на финансовата олигархия и международния ционизъм се прокарва агресивно по света от САЩ, Израел и Европейския съюз.
Ще имат ли ресурс тези сили да установят глобално господство? Много белези сочат, че ресурсите им вече привършват и Глобалният ред е на път да се разпадне, преди да се е установил напълно. Независимите икономики по света вече се измъкват от неговия диктат. Тяхната сила все повече нараства над фалираща Америка. В 21 век Новият световен ред забуксува необратимо. С неговия край ще падне страницата на една епоха и ще се отвори нова...



САЩ са пред катастрофата от 20-те години.

Основни моменти:

- Доларът вече се поддържа изкуствено. По правилата на монетарната либерална икономика, той вече не би трябвало да съществува. Инфлацията в САЩ се е натрупала толкова, че може да изгърми всеки момент.

- Огромен ръст на американския общ дълг - годишния прираст надхвърли 3 трилиона долара.

- При тази инфлация брутния продукт трябва да започне да пада, но статистиците го укриват. Това показва, че правителството вече е разбрало, че не е в състояние да спре срива.

- То се насочва към резки външнополитически действия, за да задържи нещата.Но и външната политика вече не може да спре срива на американската икономика.

- САЩ са на прага на нова рецесия, която ще е по-унищожителна от 30-те години. За да се справят, САЩ трябва да ограничат потреблението, но това ще повлече отрицателен ръст на икономиката и ще разруши социалната структура. Трябва на всяка цена да задържат ръста на потреблението.


- САЩ произвеждат около 20 на сто от световния брутен продукт, но потребяват около 40 на сто. Разликата се осигурява с печатане на долари и нови задължения.
Това е краят не само на американската, а и на световната финансова система.


- САЩ сега както в началото на 20 в., отново се опитват да се насочат към преразпределение на световните ресурси със силови методи. Войната в Ирак е само едно доказателство.


- Пука се и балона на мита за високата производителност и супер динамизма на американската икономика. Едва сега хората започват да разбират, че всичко е свързано с потреблението, а то е на кредит и за чужда сметка.
САЩ е в центъра на глобализираната световна икономика и действа като прахосмукачка, която изсмуква капитали от света - с годишен темп от 800 млрд. долара! Този капитал финансира потреблението на стоки, идващи от внос.


- Огромния търговски дефицит показва, че цялата икономическа система на САЩ не се гради върху реален промишлен потенциал.
Американската промишленост е много слаба или направо я няма.
Войната в Ирак и ураганите и торнадата показаха границите на виртуалната американска икономика. Това е криза на цялата система, изграждана в САЩ от десетилетия. Нейният срив беше забавен от краха и разграбването на СССР.


- Може да има изход, ако американците снижат жизненото равнище с 20 на сто. Но и това е невъзможно, защото САЩ вече не са в състояние да реагират на промишлената конкуренция - особено на Китай.


- Падането на Соц лагера показа, че губи този, който сам се отказва от победата. Предатели като Горбачов още през 70-те години се отказаха от нея, когато Соц лагера предлагаше много по-рационална икономическа система. Ако тя се беше развила, като в Китай, тогава щеше да е икономическо чудо. Отказахме се, изгубихме и престанахме да съществуваме.

- Сега САЩ може да поддържа монопола си върху емисията на долара като световна валута, само с военна сила. Затова, тези, които държат властта там - доларовият емисионен център - ще трябва да прибягват до резки агресивни мерки, може би и до разпалване на ядрен конфликт.

- Вече не може да се спаси нещо като САЩ, чийто общ дълг е 38 трилиона долара, т.е. четири годишни брутни национални продукта. Доларовите хартийки са много повече от реалното производство.
Днес цялата глобална система е една фикция,
която още не е изгърмяла, само защото хората още не са разбрали реалното икономическо състояние.

- Ще наблюдаваме милитаризиране на ситуацията в света - разпалване на регионални конфликти - заради "борбата с тероризма в полза на човечеството и демокрацията" и др. подобни глупости. На тази "борба" ще може да се отдаде спадащото жизнено равнище на американците. Но рано или късно ще се стигне до социални бунтове и дори може би гражданска война там.

Николай Николов

Кой е Тодор Живков - историята не трябва да се изопачава!

"...Обичта ми към хората се преплиташе винаги с обичта ми към Отечеството. Исках в България да няма бедни хора, исках моята родна страна да стане силна, богата и независима сред останалите държави. Вярвах, че и аз ще успея да направя нещо за тази цел. Винаги, дори и в най-трудните моменти, не губех вяра и оптимизъм... "


Най-големият държавник на нова България, човекът пред когото всички днешни политици изглеждат лилипути. Човекът, който не допускаше боклуци да управляват съдбите на милиони.


Държавникът, който навън беше виртуозен дипломат, а в собствената си страна никога не стана високомерен.


Човекът, на когото се падна да води България в сложно време и да лавира между изтока и запада, между чука и наковалнята, но никога не забрави интересите на България.


Човекът, който издигна България до средно развита европейска страна, с мощна икономика и армия и беше на път да постигне още повече.


Човекът, който не допусна съветски военни бази на българска територия, за разлика от водачите на останалите страни от соцлагера.


Човекът, който не допусна да успее опитът на американската агентура България да бъде превърната в Косово.


Човекът, от когото имаха респект и на запад и на изток, а сред своите никога не поиска да бъде нещо повече от обикновен шоп. Човекът, който никога не се поддаде на опиума на властта, никога не стана сноб и никога не претендираше да е нещо повече от който и да е среден българин.


Човекът, който се държеше наравно с всички и имаше какво да си каже и с последния чичо от село.


Човекът, който разказваше вицове за себе си и разсмиваше цял народ с неизчерпаемото си чувство за хумор и остроумие, никога не престана да бъде самокритичен и никога не се взе на сериозно.


Човекът, на чиито плещи лежеше огромна отговорност, но никога не допусна до обикновения българин да стигнат тревогите и смутовете на времето.
Човекът, който ни осигуряваше безметежно време с цената на всичко.
Човекът, при който децата играеха по улиците до 12 ч., без никой да се притеснява за тях, при който милицията нямаше работа, един квартален стигаше на десетки хиляди хора, а никой не се сещаше да заключва врати и коли.
Човекът, при който никой не те закачаше за една трева или за две-три бири зад волана.
Човекът, при който и последния български гражданин имаше покрив и работа, отопление и медицинско обслужване.
Човекът, при когото обикновеният българин строеше къщи и вили и оставяше спестовни книжки на децата си.
Човекът, при който обикновените хора и от най-затънтеното село караха почивки на морето по месец, в курорти, които сега ни се струват луксозни.
Човекът, който се "съобразяваше" с Москва формално, но си правеше каквото искаше.
Човекът, при който формално се вдигаха лозунги за интернационализъм, но прокарваше най-твърдия националистически курс. Човекът при който образователната система възпита цели поколения българи в патриотизъм.
Човекът, чийто планове не можаха да се осъществят докрай, но остави цели на поколенията...
Човекът, който накрая остаря и вече нямаше сили да спира протежетата на Горбачов и САЩ...
Човекът, когото оценихме истински едва когато го изгубихме...



"...Аз вярвам в българските млади хора. Не се съмнявам, че те ще изградят по-богата, по-справедлива и по-демократична България от нашата. Зная, че техният живот ще е по-различен от нашите млади години. Бих дал всичко, за да бъде той по-добър и по-лесен. Но лесни пътища няма. Силните, волевите, смелите личности израстват в трудностите...
...Иска ми се да вярвам, че днешните млади българи и българки ще бъдат по-добри във всяко отношение от нас - не каквито сме сега, а каквито бяхме в нашите отминали, в нашите незабравими младежки години... "



Никога не съм бил комунист, но някои истини трябва да се знаят.../ Николай Николов /.

сряда, 25 ноември 2009 г.

Къде е щастието?

Най-желаното нещо е щастието. Всеки се стреми към него и го търси в най-различните му форми. След като то е най-ценното и най-търсеното нещо, защо има толкова нещастни хора по земята? Почти всички говорят за мир и искрено го желаят. Защо тогава държавите се бият и човек за човека е звяр? Каква е тази голяма сила, която ни принуждава да се стремим към нещо, което ни е противно и действа срещу нашите интереси? Не е ли това някаква невидима сила, която контролира целия свят? На какво се дължат всички тези нечувани и невиждани жестокости и средства за масово унищожение на човечеството, като отровни газове, атомни бомби и други? Не е ли това пак дело на тази невидима и добре замаскирана сила, която дори и самата Библия предсказва. Въпросът кой управлява света, в който живеем, ме е интересувал още от юношеските ми години. Много години ми бяха необходими да се добера до истината. Истината е като звездите, които се появяват само в непроницаемата нощ. Тя както всички красиви неща в света — не разкрива своите желания освен на този, който пръв почувствува въздействието на лъжата. Прочетох много материали от най-различни източници. Срещнах много трудности, докато пресея истината от големият баласт литература. Установих, че 99% от наличната литература се контролира и пише от много добре замаскирана задкулисна сила. /.../
Намерено.

вторник, 24 ноември 2009 г.

Учените са открили най-страшният обитател живял на Земята

Според палеонтолозите, "най-опасното създание, което е плувало в океаните на Земята" е наскоро откритият нов плиозавър вид който е живял на планетата преди 147 милиона години.


Както съобщава портала Membrana, това е един от най-големите морски хищници, в много отношения надминаващ Predator X.
Учените смятат, че "техният" хищник е заемал върха на хранителната верига, на който до сега беше голямата бяла акула.Черепът на чудовището е открит по време на разкопки в района на архипелага Свалбард, на Арктика през двуседмичната експедиция през юни 2008 г., под ръководството на д-р Йюрна Хурума от Музея по естествознание на университета в Осло. В допълнение към норвежците са участвали американски и британски експерти.Заедно с черепа екипа успял да намери 20 хиляди фрагменти от скелета – това е съвкупен резултат на поредица от разкопки и проучвания, които са започнали преди три години: тогава съществото е наречено "чудовище".
Сега, почиствайки и изучавайки пробите, палеонтолозите са готови да направят някои изводи.Според учените, гиганта е разполагал с четири перки, имал 15метрово тяло, тежал е 45 тона и е бил страшилище за другите морски същества с а 30-сантиметровите си триъгълни зъби. Челюстите му се стискали със сила от почти 15 тона.
Николай Николов

понеделник, 23 ноември 2009 г.

Поема за Кънчо Путкодеров

С морала да започнем братя,

морала туй си е морал

но всеки плод е на ебнята

бащата майка му ебал...


Продължението тук:

http://slovo.bg/old/ppenev/kyncho.htm

2012 година и появата на загадъчни кръгове



Повечето от кръговете са се появявали в Англия. Както и тези кръгове за 2012.





Какво пише очевидецът, Питър Сьоренсен:
Тази сутрин моят добър приятел, д-р Симеон Хейн, ми позвъни за да ми каже, че сутринта отишъл до Ейвбери и видял там нов кръг в полето на северо - запад от каменния кръг. Друг път, аз веднага съм ходил, защото до Ейвбери е близко, но бях много уморен и останах да разглеждам електронната си поща.
Но около обяд моят пилот, Дей Добс, ми писа, че е купил нов двуместен самолет и ми предложи да го пробваме.Скоро се отправихме до новия кръг и се получиха много добри снимки.
Още както видяхме кръга той ни напомни на схема на слънчевата система (без да отчитаме правилните астрономически пропорции). Но малките вътрешни планети (Меркурий, Венера, Земя и Марс) са ясно разграничени от външните гиганти (Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун).




Тук имаше огромно слънце с необичайни знаци върху него него.
Това, което се отнася за Плутон е, че той е малка планета, и е показан по същия начин : с малки размери, с тънка орбитална линия. Аз знам, достатъчно, за да предположа, че тази орбита е маркирана правилно. Тя отива отвъд орбитата на Нептун – основната и част от пътя, а останалата част от орбитата на Плутон е в близост до морския бог / Нептун/.
Имам един приятел астроном, когото помолих да провери разположението на планетите, но той каза че, то не съответства на сегашното разположение, а на датата обявена за на края на света през 2012г











Слънчевата система





Загадъчната кръг в Ейвбери изобразява нашата слънчева система (без основните пропорции) както тя ще бъде през декември 21, 2012. Според календара на маите, в този ден ще бъде края на света (това е едно от най-известните тълкувания за датата, на която приключва календара). Независимо от факта, че истинският създател на кръга, е неизвестен, посланието му е съвсем ясно.










Кръгове на полето. Краят на света 2012


Според астрономите на 21/12/2012 ще настъпи така наречения парад на планетите, когато Земята, Марс, Юпитер и Сатурн ще са в една линия

неделя, 22 ноември 2009 г.

Вратата към паралелен свят?



Този вход в паралелен свят се случил на малка железопътна спирка в Русия във Владимирска област. По мнение на учените, такива случаи са възможни и на други места. Природата на феномена си остава загадка.
В този ден Алексей Маслов и неговата дъщеря, Даша решили да отидат за гъби. Навлезли дълбоко в гората, когато забелязали кръгло, ръждясало парче метал, отдалече приличащо на снаряд. Алексей Иванович, който бил възпитаник на технически вуз, постъпил грамотно. Той казал на Даша да отиде далеч, на безопасно разстояние, внимателно се приближил до предмета и установил, че действително това е далекобоен снаряд от времето на втората световна война.

Изваждайки детонатора и извиквайки дъщеря си, Маслов се отправил към железопътната платформа – по понятни причини вече не му било до бране на гъби.
Там си спомнил за детските години, как тогава с тежки предмети удряли по патроните и детонаторите и се получавали малки взривове. Още повече, че детонатора почети бил изгнил…Той помолил дъщеря си да му донесе една тухла и ударил детонатора…
Нито взрив, нито даже леко колебание на въздуха почувствах, - разказва Маслов, - но неочаквано се оказах в някакъв странен свят.

Нито слънцето, нито някоя друга светлина в небето, можеше да се види, всичко се заливаше от различно обагрена светлина, която се излъчваше незнайно от къде. Небето и цялото пространство около него светеше, и проблясъци преминаваха от едната на другата страна, които прогърмяваха и искряха като мълнии. Под краката ми клокочеше течност като черна кал. Тя достигна почти до коленете ми и се простираше необозримо далече. Имах впечатление, че тази помия е навсякъде, и че тя е почвата, на горния слой на тази планета.

Но най удивителното е, че Маслов отчетливо и ясно помнел, че тази планета е Земята и той стои на същото място където бил минута преди това. Но нямало нито трева, нито дървета – това е друга земя.
Колко време той прекарва в този странен свят, Маслов не помни – струва му се, че е било няколко секунди। След това всичко изчезва, и той вижда родната зелена гора, а в далечината, асфалтовата платформа и след това – уплашената си до смърт дъщеря। Тя видяла същото но някак, си като през мъгла, а дори и с ъгъла на окото си забелязала от страната на тъмнината една многоетажна сграда с празни и счупени прозорци.


Най - Интересното е, че нито дъщерята, нито баща в този странен свят не са се видели един с друг.



Николай Николов

НЛО на Марс

Учените не могат да обяснят природата на странните предмети, открити в небето и на повърхността на Червената планета.

Урфолозите, не се съмняват, че Марс е обитаван от извънземни - и те наблюдават нашите експедиции. Сериозните изследователи, разбира се, отричат това. По принцип! И се опитват да намерят по - нормално обяснение на наблюдаваните аномалии на съседната планета. Въпреки това, на въпроса: "Какво е това?", отговарят уклончиво и неясно. И мълчат, като, че ли нищо странно не са видели. На една от снимка направена от марсианския робот "Спирит" преди изгрев, все пак волю-неволю, трябваше да се реагира. Такива снимки още не е имало в историята на експедицията. В обектива на навигацията и панорамната камера попадна движещ се обект в небето (Виж снимка номер PIA05557 в официалния каталог на НАСА). Очевидно обекта е изкуствен. На снимката е запечатан под формата на ивица. Този ефект е възникнал поради продължителната експозиция: докато затвора на камерата е бил открит, обектът е пролетял известно разстояние. Но за метеорит се движи твърде бавно.
Не се появи и обяснение, че "Спирит" е заснел земна апаратура. От всички оставени в орбита, за тази роля, според експерти, е подходящ само „Викинг - 2 ". Но неговия орбитален модул е твърде малък, лети на много голяма височина / 300 км. / и не може да бъде заснет. Специалистите на НАСА, бяха твърде изненадани и озаглавиха коментарите към снимката доста интересно: „Птица? Самолет? Космически кораб?” И един от ръководителите на екипа, който управлява робота " Спирит ", Марк Лемън от Тексаския университет, се е изразил доста сензационно:- Ние можем никога да не узнаем какво е това – метеорит ли / за пръв път фотографиран на Марс /, или космически кораб, идващи от други светове. Но ние ще работим над загадката.





Досега не е ясно кой е направи дупката в леда на марсианската Антарктида.


На пръв поглед странната кръгова следа, разположена в близост до Южния полюс на Марс, е направена преди 30 години. Според НАСА, тогава не е могло да се разбере от какво е. Тази година, орбиталния апарат предаде изображение с висока разделителна способност. Но това не изясни причината, за което НАСА честно си призна. Просто се информирали, че диаметърът на кръглата среда е около 4 км. И сякаш това не е кратер, защото не се забелязват следи от ударна деформация. Затова пък се вижда друго: на дъното на вдлъбнатината има черни канали, като от грамофона плоча. Изглежда, че следите са оставени от тяло което се е въртяло около своята ос. Защо не следи от кацане на огромна"летяща чиния"?






Робота "Спирит" е заснел едновременно два обекта висящи в небето.





А известният любител изследовател Джоузеф Скиппер - същият човек, който наскоро откри черепа на Червената планета (вижте "По Марс се търкалят чирепи") – видял, че "Спирит" е заснел не само не само летящи, а също така и висящи обекти. Той се позовава отново на официални снимки на Марс. В действителност, в небето – вече дневното – са забелязани точки. Бихме могли да ги припишем на дефекти, възникващи от прехвърлянето на снимките на Земята по радио канали. Но тогава аналогични „петна” ще съществуват в много снимки. Скиппер намерени само три снимки. В едната от тях - само две точки. Дори и при трикратно увеличение увеличение се вижда, че едната – това е топка, а другата прилича на чиния. Вероятната природа на тези обекти, НАСА не пожела да коментира.

Николай Николов

събота, 21 ноември 2009 г.

ПРОТОКОЛ - 1 НА ЦИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ

Само този, който няма очи и този който не желае да вижда, не ще види пораженията, които юдейството е нанесло на човечеството. Само тази душа, която се е откъснала от своя народ и не чувствува болките му, не ще трепне пред конвулсиите на милионите свои родни братя, грабени, лъгани и заблуждавани от синовете на Юда.



ПРОТОКОЛ №1

...Без фразьорство ще разгледам същността на въпросите. Със сравнения и изводи ще изясня всяка мисъл. При формулиране на нашата система изхождам от наша и гоевска1 гледна точка.



ЧОВЕК Е ХИЩНО ЖИВОТНО.


Нека забележим, че лошите хора са повече от добрите и затова при управлението най-добри резултати се постигат, когато се действа с насилие и заплаха, а не с академически разсъждения. Всеки човек се стреми към власт; всекиму се иска да стане диктатор, стига да може; рядко би се намерил човек, който да не е готов да жертва доброто на другите, за да постигне своите интереси.
Какво задържа животинските нагони на човека? Какво ръководи тези хищни животни, които се наричат човеци? Най-напред, в началото на обществения строй, те са се подчинявали на грубата и сляпа сила, а по-после – на закона, който е също така сила, само че замаскирана. Логическото заключение от това е: по закона на природата – правото е в силата.


ПОЛИТИЧЕСКАТА СВОБОДА Е ФИКЦИЯ.


Политическата свобода е идея, но не и факт. Трябва да умеем, когато стане нужда, да използваме тази неопределена идея за примамка, с цел да привличаме народните сили и да сломяваме, когато пожелаем, една властвуваща партия. Тази задача се облекчава, ако противникът сам се е заразил от идеята за свобода, която нарича либерализъм и заради тази идея жертва силата. Тук именно ще се прояви и тържеството на нашата теория: разпуснатите от “свободата” юзди на управлението веднага, “по закона на живота”, ще се поемат и дръпнат от нова ръка. Сляпата народна сила не може нито ден да мине без ръководител. Новата власт ще заеме мястото на отслабналата от либерализма стара власт.


ЗЛАТОТО Е ВСЕМОГЪЩО. САМОУПРАВЛЕНИЕТО РАЗЛАГА НАРОДИТЕ.


В наше време силата на златото измества властта на управниците либерали. Мина времето на самоуправлението. Идеята за свобода е неосъществима, понеже никой не умее да се ползува с мярка от нея. Ако само за известно време се предостави на един народ сам да се управлява, той се разлага: още от първия момент възникват междуособици, след това социални войни, в които държавите изгарят и губят силата и значението си.
Всяка държава, изтощена от собствените си конвулсии или от вътрешни разпри, попада под властта на външни врагове и може да се счита за безвъзвратно загинала: тя е в наша власт. Деспотизмът на капитала, който всецяло е в наши ръце, подава на такава държава сламката, за която тя по неволя се хваща, защото иначе ще се сгромоляса в пропастта.


ЗА ЮДЕИТЕ ВСИЧКИТЕ СРЕДСТВА ЗА БОРБА СА НРАВСТВЕНИ.


На този, който със своята либерална душа би възразил, че тези разсъждения са безнравствени, аз поставям въпроса: ако на държавата е позволено и не се счита за безнравствено, когато употребява срещу външния враг всякакви мерки за борба, като например: да не открива на врага плановете си за защита или за нападение, да го напада нощем или с нееднакво число хора, то защо тогава същите тези мерки по отношение на по-лошия – вътрешния враг, който нарушава обществения строй и пречи на благоденствието, трябва да се наричат непозволени и безнравствени?


НАРОДЪТ Е ТЪЛПА.


Може ли здравият логичен ум да се надява, че успешно ще ръководи тълпите с помощта на разумни увещания или условия, щом съществува някакво, макар и безсмислено средство, което би се показало по-приятно на повърхностно разсъждаващия народ? Хората от тълпата, които се ръководят изключително от дребни страсти, поверия, обичаи, традиции и сантиментални теории, се поддават на партийни раздробления, които пречат на всяко сговаряне, дори когато за него са налице най-разумни основания. Всяко решение на тълпата зависи от случайното или подготвено болшинство, което, като не знае политическите тайни, взема абсурдни решения, които внасят зародиша на анархията в управлението.


В ПОЛИТИКАТА НЯМА МОРАЛ. УПРАВНИКЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ХИТЪР И ЛИЦЕМЕРЕН.


Политиката няма нищо общо с морала. Владетел, който се ръководи от морала, не е политик и затова не може да удържи своя престол. Който иска да управлява, трябва да прибягва до хитрости и до лицемерие. Най-големите човешки добродетели – откровеността и честността – в политиката са пороци, защото смъкват от престолите държавници, по-сигурно и по-бързо, отколкото може да стори най-силният им враг. Тези качества трябва да бъдат атрибути на християнските държави; ние никога не трябва да се ръководим от тях.


ЮДЕЙСКОТО ПРАВО Е В СИЛАТА.


Нашето право е в силата. Думата право е отвлечена, без реална стойност и с нищо недоказан смисъл. Тази дума не означава нищо друго освен: дайте ми това, което искам, за да получа доказателства, че към по-силен от вас.
Къде почва правото? Къде свършва то? – Неизвестно.
В държава с неправилна организация, с отслабнала сила на законите и намалена власт на владетеля, поради размножилите се от либерализма “права”, аз черпя новото право – правото на силния: да се намеся и премахна всички съществуващи уредби и постановления, да сложа ръка върху законите, да преустроя учрежденията и най-после да стана господар на ония, които са предоставили нам правата на своята сила, като са се отказали от тях доброволно в името на либерализма.


ЮДЕЙСКАТА ВЛАСТ ЩЕ БЪДЕ НАЙ-СИЛНА.


При съвременната неустойчивост на всички власти, нашата власт ще бъде по-силна от всяка друга, защото тя ще бъде невидима до тогава, докато укрепне дотолкова, че да не може никаква хитрост да я подрине.
От временните злини, които по необходимост сега вършим, ще произлязат добрините на непоколебимото наше управление, което ще възстанови правилното устройство и нормалния ход на народния живот, който е нарушен от либерализма. Резултатите ще оправдаят средствата. Нека в нашите планове да обърнем внимание не толкова на доброто и на нравственото, отколкото на нужното и полезното. Това е стратегическият план, който определя основната линия, от която ние не бива да отстъпваме, защото иначе рискуваме да видим разрушени многовековните си трудове.


НАРОДИТЕ СА СЛЕПИ.


За да бъдат действията целесъобразни, трябва да се вземат под внимание подлостта, неустойчивостта и непостоянството на тълпата, нейната неспособност да разбира и да чувствува условията на собствения си живот и на собственото си благополучие. Трябва да се разбере, че мощта на тълпата е сляпа, неразумна, неразсъждаваща, прислушваща се на ляво и на дясно. Не може слепец да води слепи, без да ги доведе до пропастта. Хората от тълпата, макар и да са гениално умни, щом не разбират нищо от политика, не могат да станат ръководители, без да доведат до гибел цялата нация. Само лице, което от детинство се е подготвяло за самовластно управление, може да разбира смисъла на идеите, които имат политическа основа.


САМОУПРАВЛЕНИЕТО СЪЗДАВА РАЗДОРИ.


Народ, който е предоставен сам на себе си, т.е. управлението на когото е предоставено на издънки из собствената му среда, се саморазрушава от партийни раздори, възбуждани от домогвания за власт и почести, а също и от произлизащите от това безпорядъци. Нима могат народните маси спокойно, без съревнование да разсъждават и да се справят с работите на страната, без да ги сместват с личните си интереси? Могат ли те да се защитават от външни врагове? Това е невъзможно, защото план, който е разбит на толкова части, колкото глави има в тълпата, губи своята цялост и става непонятен и неизпълним.


САМО МОНАРХИЯТА СЪЗДАВА РЕД.


Цялостни и ясни държавни планове може да приготви само монархът, който поставя в ред целия механизъм на държавната машина. От това трябва да се заключи, че целесъобразното за страната управление трябва да се съсредоточи в ръцете на едно отговорно лице. Без абсолютен деспотизъм не може да съществува цивилизация, защото цивилизацията не се създава от масите, а от техния ръководител, какъвто и да е той. Тълпата е варварин, който проявява своята варварщина при всеки случай. Щом тълпата вземе в свои ръце свободата, веднага я превръща в анархия, която вече сама по себе си е варварство в най-висша степен.


ЮДЕИТЕ ВНУШАВАТ НА НАРОДИТЕ СВОБОДА, ЗА ДА ГИ ТЛАСНАТ В ПИЯНСТВО И РАЗВРАТ.


Погледнете пияните, оглупели от вино гои, на които правото за безмерното му употребление е дадено заедно със свободата. Ние не бива и не ще допуснем синовете на израила да стигнат до същото положение. Народите на гоите са зашеметени от спиртни напитки, а младежта им е оглупяла от класицизъм и разврат, в който я тласкат нашите агенти; гуверньори, лакеи, гувернантки в богатите домове, прислужници и поставените от нас жени в местата на гоевските увеселения. Аз причислявам към числото на тези последните и тъй наречените “дами на доброто общество”, които по разврат и разкош са доброволни последователки на нашите развратителки.


ЮДЕЙСКИЯТ ДЕВИЗ Е: ХИТРОСТ, ЛИЦЕМЕРИЕ, НАСИЛИЕ, ГРАБЕЖ И ТЕРОР.


Нашият девиз е: “Сила и лицемерие”. В политическите дела побеждава само силата и особено ако тя е съчетана с таланта на държавните мъже. Насилието трябва да бъде принцип, а хитростта и лицемерието – правило за всички правителства, които не желаят да сложат своята корона в нозете на агентите на коя да е нова сила. Това зло е единственото средство, с което може да се постигне целта – доброто. Затова ние сме длъжни да не се спираме пред подкупа, измамата и предателството, стига с това да постигнем нашата цел. В политиката трябва да умеем без колебание да вземем чуждата собственост, ако с нея можем за добием покорността на гоите и властта над тях.
Нашето царство, вървейки по пътя на мирното завоюване на света, има право да замени ужасите на войната с по-малко забележими и по-целесъобразни наказания, чрез които да поддържа терора, водещ към сляпо послушание. Справедливата, но неумолима строгост е най-величавият фактор на държавната сила. Но не само за неоспоримата справедливост, но още и в името на дълга и победата, ние трябва да държим в програмата си за насилието и лицемерието. Самата доктрина за въздействие е толкова силна, колкото са силни средствата, които тя употребява, ето защо ние ще възтържествуваме и ще закрепостим всичките правителства под нашето върховно правителство, не толкова със самите средства, колкото с доктрината на строгостта. Достатъчно е да се знае, че ние сме неумолими, за да се прекрати непослушанието.


ЧРЕЗ ДЕВИЗА “СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО” ЮДЕИТЕ РАЗВРАТИХА НАРОДИТЕ.


Още в старите времена ние първи възвестихме сред народите лозунга: “Свобода, равенство и братство” – примамливи думи, които оттогава насам толкова много пъти се повтарят от несъзнателните папагали – гои, които отвред налитат върху тях. Тези думи отнеха благосъстоянието от света и историческата свобода на личността, която свобода по-рано тъй много се пазеше от натиска на тълпата. Божем умните, интелигентните гои, не можаха да вникнат в отвлечеността на тези думи, не схванаха противоречието в тяхното значение и несъответствието помежду им. Те не виждат, че в природата няма равенство и не може да има свобода; че самата природа е установила неравенството в умовете, в характерите и в способностите, както е наложила и императивността на своите закони; че избраниците на тази тълпа, управници – са по отношение на политиката, също такива слепци, каквато е и тълпата; че посветеният в нашите тайни планове, макар и да е най-посредствен, все още може да управлява, а непосветеният – ако ще и гений да е, нищо не ще разбере от политиката. Всичко това гоите изпуснаха изпредвид, макар че в същност силата на техните династически управления е изградена върху този принцип. Бащата е предавал на своя син знанията си за хода на политическите дела така, че никой друг, освен членовете на династията да не ги знае и никой да не може да издаде тайните му за управлението на народа. С течение на времето доктрината на династическата приемственост за истинското положение на работите в политиката е била загубена – обстоятелство, което е послужило за успеха на нашето дело.
По всички краища на света думите: “Свобода, равенство и братство” наелектризираха чрез нашите слепи агенти тълпите, които с възторг понесоха нашите знамена. В същност тези думи бяха червеи, които подкопаваха благосъстоянието на гоите, унищожаваха навред мира, спокойствието, единството и разрушаваха всички основи на държавите им. Вие ще видите, че това послужи за нашето тържество. То ни даде възможност да отнемем от ръцете на гоите най-важния им коз – да премахнем привилегиите, които са същността на аристокрацията им, която беше единствената защитница на народите и държавите против нас.


ЮДЕЙСКАТА АРИСТОКРАЦИЯ Е НАЧЕЛО НА ВСИЧКИ ИНИЦИАТИВИ.


Върху развалините на естествената и родова гоевска аристокрация ние поставихме начело на всички инициативи аристокрацията на нашата богата интелигенция. Цензът на тази нова аристокрация ние поставихме в богатството и в науката. Богатството е в нашите каси, а науката се движи от нашите мъдреци.
ЮДЕИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ СЛАБОСТИ.
Нашето тържество се улеснява още и от това, че в сношенията си с нужните ни хора ние винаги действаме на най-чувствителните човешки струни: на интереса, на алчността, на ненаситността, на материалните нужди на човека. А всяка една от тези изброени човешки слабости е в състояние да убие инициативата, отдавайки човешката воля в ръцете на купувача.
Абстракцията на свободата даде възможност на тълпите да мислят, че те са народа, че те са собственици на страната, а правителството не е нищо друго освен управник, когото те могат да сменяват, като износени ръкавици.
Сменяемостта постави народните представители на наше разположение и като че ли по наше назначение.

Тайните на Третия Райх


Към края на Втората световна война съюзническите пилоти се натъкват на странни пламтящи дискове. Освен силна светлина, те излъчват и мощно електростатично поле, което блокира електроинсталациите на двигателите и навигационните системи на самолетите. Американските пилоти докладват, че огнените дискове се "лепват" към машините им и въпреки отчаяните им маневри, те неизменно ги следват на около 10 м разстояние. Това е едно от тайните оръжия на Хитлер, за което говори и в. "Ню Йорк Таймс". В броя си от 14 декември 1944 г. вестникът описва свидетелствата на очевидци, наблюдавали огнените дискове в небесата над Германия, Норвегия и Холандия. Заради пламтящия им ореол пилотите ги наричат "фуу файтърс" (foo fighters) (от френски feu - огън).




Началото на екзотичните технологични разработки на германците се поставя още през 1919 г. в Берлин с основаването на езотеричното общество "Врил" (Vril Gesellschaft), известно също като Ложата на просветените. Основател е професор Карл Хаусхофер, директор на Института по геополитика към Мюнхенския университет. Негов ученик е Рудолф Хес - съмишленикът на Хитлер от зората на национал социалистическото движение. Хаусхофер е чест посетител на Хитлер и Хес в затвора Ландсберг и дългите им дискусии там повлияли за окончателното формиране на идеологията на Хитлер. От геополитическите теории на Хаусхофер той заимства идеята за завземане на жизнено пространство, необходимо за развитието на "германската господстваща раса". Хаусхофер е въведен в окултизма от руския метафизик Гюрджиев. Когато бил военен аташе в Токио, Хаусхофер е изучавал Дзен-будизъм в тайното Общество на Зеления дракон, посветен е в тайните учения на тибетските лами и заема местото на починалия Дитрих Екарт като окултен наставник на Хитлер. Всред членовете на "Врил" са също Алфред Розенберг, Химлер и Гьоринг.Обществото "Врил" съчетава политическите възгледи на Ордена на Илюминатите с индийския мистицизъм, теософията и Кабала. Името си получава от утопичния роман на англичанина сър Едуард Булър Литън "Врил - силата на идващата раса", публикуван през 1871 г. В него Литън описва подземна човешка цивилизация, технологично напреднала много повече от нас. Свръхчовеците са овладели мощната енергия врил, която ги е направила богоподобни. Литън описва двойнствената физично-духовна същност на енергията врил, която освен чудовищна унищожителна сила, придава телепатични, левитационни и лечителски способности на тези, които я владеят. Тази енергия се излъчва от Черното слънце - голямо кълбо от "първична материя", което се намира в центъра на нашата планета и дава светлина на подземните хора. То става емблема на новото общество и може да бъде видяно на много асирийски и вавилонски свещени места. В продължение на векове Черното слънце е било почитано като източник на неизчерпаема и невидима за човешкото око божествена вътрешна светлина с форма, подобна на германския рицарски кръст.Членовете на обществото вярвали, че преди много хилядолетия цивилизацията, която сега обитава вътрешността на Земята, първоначално е живяла на повърхността. Водила е велика война с извънземна цивилизация и вследствие на нея се е пренесла във вътрешността на Земята. Светът - такъв, какъвто го познаваме - скоро ще се промени и "господарите" ще излязат на повърхността. Ако хората не успеят да овладеят силата врил, за да станат също "господари" и да се съюзят с подземните свръхчовеци, ще станат бъдещите "роби". Това овладяване трябва да стане посредством метод на вътрешната концентрация, аналогичен на методите от окултните учения на йезуитите и тибетския будизъм. Считало се, че този метод е наследен от древните атланти и правилното му приложение би трябвало да реактивира силата врил, която дреме във всеки ариец, за да може арийската раса да доминира над останалите. Според Литън подземната и арийската раса произлизат от едни и същи прародители. Сър Литън е бил посветен розенкройцер и поради това членовете на обществото Врил считали, че романът е всъщност езотерично откровение относно реални факти, изложено под формата на социално-утопична фантастика и насочено към тези, които имат способността да го проумеят.Врил-енергията е била известна през вековете под много имена - наричана е още чи (или ци) от китайците, астрална светлина, оргон (оrgone), одическа сила, охас (оjas), прана от хиндуистите, йешод (yesod) в Кабала, негативна ентропия, квинтесенция и др. Тя наподобява енергията на нулевия вакуум в квантовата физика. Занимавала е умовете на магьосниците и алхимиците през вековете, като бива интерпретирана от Литън в светлината на окултното възраждане и научния прогрес от края на ХІХ в. За първи път терминът "врил" се употребява от Луи Жаколио (1837-1890 г.), френски консул в Калкута по времето на Втората империя, който описва използването на врил-енергия от сектата джайни в районите на Мисор и Гюджерат в Индия.Един от най-големите за времето си ракетни експерти, сътрудникът на Вернер фон Браун д-р Вили Лей през 1947 г. разкрива пред света съществуването на обществото. Предполага се, че още през 20-те години "Врил" са успели да установят контакт с подземната човешка цивилизация, както и телепатична връзка с представители на извънземен разум, които посветили членовете на тайното общество в някои достижения на техния философски, културен и технологичен прогрес. Изглежда, че с тяхна помощ и в сътрудничество с някои от водещите германски учени (Рудолф Шрайвер, д-р Рихард Мите, Клаус Хабермол), както и италианеца д-р Джузепе Белуцо, членовете на "Врил" са първата група, направила опити за построяване на летящи чинии. Работата по конструирането им започва още през 1922 г. Летателните апарати на Врил са задвижвани от електромагнитния левитатор на инж. Шуман от Техническия университет в Мюнхен, използващ конвертора на свободна енергия на инж. Ханс Кьолер в съчетание с вълновия генератор на Ван Де Граф и вихровото динамо на Маркони за създаване на мощни въртящи се електромагнитни полета за преодоляване на гравитацията. Изпитанията често завършвали с катастрофи - машините излизали извън контрол, започвали да се клатушкат и въртят около оста си, губели височина и се разбивали на земята. Частно финансираната експериментална дейност получава официална подкрепа след 1933 г., когато нацистите идват на власт. Фюрерът приветства възможността да разчита на алтернативна енергия за осъществяване на плановете си за световно господство.Зависимостта на германската промишленост от румънския петрол е ахилесовата пета на неговия режим, за което той много добре си дава сметка. През 1935 г. в СС е създаден технически отдел Е-ІV (Entwicklungsstelle 4) за разработване на алтернативни видове енергия, с експериментална база "Хаунебург" в Хаунетал, северозападна Германия. Различните разработки получават наименования JFM (JenseitsFlugMaschine), RFZ (RundFlugZeug), Haunebu и Vril. В работата участват конструкторските бюра на Хайнкел и Дорние. Добилите популярност всред съюзническите пилоти "фуу файтърс" всъщност били безпилотните прихващачи WNF Feuerball (огнено кълбо), задвижвани от конвенционални ракетни двигатели, а електростатичното им оръжие под формата на пламтящ ореол било съвсем нова разработка на Месершмит. Пламтящите дискове създавали дискомфорт на янките от ноември 1944 г. до края на войната, като свалили 415 бомбардировача, всеки с по пет до осем души екипаж.Причините, поради които тези революционни идеи не са приложени в реален въздушен бой са няколко. Независимо от по-напредналата им технология в сравнение с конвенционалните самолети, германците не са успели да намерят полезна за войната функция на летящите чинии, освен евентуално за разузнаване. Авангардните машини страдали от недостатъците на всяка нова и неутвърдена технология. Мощните електромагнитни левитатори били трудни за управление и изисквали сложна навигационна система, каквато тогава все още не е била разработена. Летящите дискове значително отстъпвали по маневреност на обикновените самолети (Месершмит 109, Фоке-Вулф 190), като можели да завиват само на 22?, 45 и 90 градуса. Монтираните експериментални оръдия опасно дестабилизирали полета на машината и съответно точността на стрелба била незадоволителна. Поради това били премахнати, а на някои модели били заменени с картечници, от които нямало особена полза.Независимо от тези недостатъци, към края на войната СС дали приоритет на Врил-разработките, защото чиниите можели да излитат и кацат без писта. Това обстоятелство било решаващо на фона на денонощните съюзнически бомбардировки, които правели тези маневри най-опасни за немските самолети, понеже летищата били сред най-приоритетните цели. За ускоряване на работата по усъвършенстване на новите машини СС преровили патентните бюра както в Германия, така и в цяла окупирана Европа. Всички инженери, способни да вземат участие в секретната програма, били принудени да го направят или направо арестувани - измежду тях са австриецът Виктор Шаубергер и румънецът Хенри Коанда. Широко бил използван робски труд за изграждане на подземни хангари и за производство на части за машините. Любопитно е, че дори министъра на въоръжението Алберт Шпеер не е бил информиран за какви цели осигурява работна ръка. Само на висши офицери от СС били известни и задграничните складови, производствени и експериментални бази на Райха.През 1937-38 г. нацистите задълбочено изследват и Антарктика в търсене на мистериозната дупка около Южния полюс, която се счита за вход към подземния свят. Предполага се, че тук нацистите са установили контакт със "свръхчовеците", населяващи митичния Град на дъгата, като основали военна колония в Земята на кралица Мод, на която немците дават името Нова Швабия (Neu Schwabenland). Там била изградена база за подводници, а през 1942-43 г. концлагеристи изграждат и подземен комплекс в планината Мюлиг-Хофман (Muhlig-Hoffman), наречен База 211. Колонията има за цел укриване от войната на секретните врил-технологии и последващото тяхно разработване. Германски подводници често пътуват до Южна Америка и Антарктика. За разлика от "вълчите глутници" на адмирал Дьониц, пътуванията на тези подводници нямат агресивен характер и старателно избягвали срещи с други съдове. Германците също така разполагат метеорологични станции по необитаемите острови между края на Южна Америка и полярния континент. През 1942 г. в Украйна Службата на Общото СС за "Раси и преселение" RuSHA осигурява жени от арийски произход за нуждите на База 211. Подбрани са около 10 000 руси жени с добро телосложение между 17 и 24 г., както и 2500 войници от Вафен СС за постоянно заселване на военната колония. Предполага се, че през март 1945 г. последните товари с врил-технологии са евакуирани там. Две германски подводници, които края на войната сварва край бреговете на Аржентина, са заподозрени в обслужване на База 211. При предаването си на аржентинските власти, подводниците били празни, а екипажите им упорито отказват да разкрият местоназначенията си.На 15 август 1945 г. президентът на САЩ Хари Труман издава указ за събиране (ограбване) на материали, свързани с германските високи технологии. През март 1946 г. Военноморската комисия създава програма с кодовото название "Проект Кламер". Задачата е "доброназорното" депортиране на германски учени в САЩ. Въпреки значителния брой депортирани, става очевидно, че над 2000 учени и 4000 техници от Е-ІV "липсват", а цели 54 германски подводници са в неизвестност. Въпреки че официално ги класира като жертви на войната, Вашингтон знае, че те не могат просто да изчезнат и ги подозира като бегълци в База 211. Под прикритието на следвоенната пропаганда за разкриване на военнопрестъпници, САЩ планират южноамериканска версия на Проекта "Кламер".Един боен кораб и един самолетоносач с общо 4700 души морски пехотинци, водени от адмирал Ричард Бърд, провеждат операция "Висок скок" по издирване на германските високи технологии, евакуирани в Антарктика. Конкретната задача е претърсване на Нова Швабия. Проведено е въздушно разузнаване с фото- и видеозаснемане, както и замервания с магнитометри за откриване на магнитни аномалии под леда. Самолетите се натъкнали на вражеската отбрана, тъй като войната съвсем не е приключила за автономната База 211. Скоро американците понасят огромен процент загуби на жива сила и техника, което принуждава адмирал Бърд да се завърне в Щатите много преди планирания срок на операцията. Наложено е "информационно затъмнение", тъй като Вашингтон няма намерение да разсекретява операцията независимо от резултата, а и загубата е неочаквана на фона на съвсем наскоро спечелената победа във войната.Това е предисторията на съвременната уфология, разказана съвсем накратко. Статията няма претенции за всеобхватност и достоверност, тъй като ограбената от съюзниците документация, касаеща германските високи технологии, продължава да бъде крита от световната общественост и едва ли ще я видим някога. Каквато и да е обективната истина, предметът на дейност и достиженията на обществото "Врил" и до днес остават една от най-строго пазените тайни от господарите на Новия световен ред.



С любезното съдействие на Емил Братанов.