петък, 23 юли 2010 г.

Почина Дончо Цончев - негови изказвания и мнения на други хора


-В политиката никога не е имало морал. Там има сметки, драстична неморалност, политиката е състезание като лова. Какъв морал има например един ловец, който без да му мигне окото гръмва беззащитното животно в гората? Не искам да звуча крайно. Може би първо трябва да дам дефиниция какво значи политиката – тя е изкуство на възможното. Възможното съществува при животните, то е синоним на примитивното живеене, докато духовността е обратната страна на медала.


Колко хора са загинали в името на невъзможното - вярата в доброто, в Бога? Човек трябва да се съпротивлява, защото възможното вече е направено, Въпросът е да се стремиш да достигнеш невъзможното. Пътят към Бог е трънлив, не е удобен, но е най-смисленият път. Всеки може да стане слуга и да избута живота баламската като крава, на която дават сено и я доят. Въпросът е да не се примиряваме със сивотата, а да потърсим пътя, който ще ни отведе на по-високо стъпало. Хомосапиенсът притежава преимуществото да е по-близо до Бога. И когато търси утешение в пари и власт, той със сигурност се отдалечава от него.

- Неграмотността направо ме мъчи. Изкарах един мандат в парламента. Бях потресен от чудовищната неграмотност дори на това място. Отчайващото е, че неграмотността се шири нагоре. Свидетели сме на простащина на държавно ниво. Не мога да приема спокойно и желанието на финансовия ни министър Симеон Дянков да съкрати голям брой от учените в БАН. Ако махне тях, с кого ще ги замени? В цял свят се инвестира в науката. Ако не обърнем внимание на духовността, със сигурност сами ще се обречем и ще загинем като нация. Какво поколение ще възпитаваме без наука? Проститутки за Европа ли?

,,....... Обърнах се на другата страна, да открадна още пет минутки сън. Две минутки. Миг само дори. Защото все едно аз ще продължа да живея нататък, колкото и да ми коства това. ,,

ОТ НЕГО ЧУХ "МНОГОЪГЪЛЕН ПЕТОХУЙНИК "ЗА ПАМЕТНИКА ПРЕД НДК.

ГОЛЯМ ОБРАЗ,СТРАХОТЕН ПИЧ,ВЕСЕЛЯК !

Николай николов

1 коментар: