петък, 26 февруари 2010 г.

Ползващите отворен код са като пиратите

„Страни изискващи или даже препоръчващи софтуер с отворен код следва да се включат в списъка на специалния доклад 301“ е препоръката, която лобиращата организация International Intellectual Property Alliance (IIPA) е изготвила и предложила на Търговския представител на САЩ. Част от причините за включване на Бразилия, Индия, Индонезия, Филипините, Тайланд и Виетнам в този списък, използван за натиск върху държавите да приемат по-строги закони за авторски права, е, че тези страни са приели закони за преференциално ползване на свободен софтуер и софтуер с отворен код в държавната администрация или обществен сектор като образованието. Организацията IIPA е съставена от 7 търговски сдружения, между които BSA, MPAA, RIAA, а целите според сайта ѝ са да подобрява международната защита и прилагане на авторските права, както и отварянето на чуждестранните пазари, които са затворени от пиратство и пазарни бариери. Случаят с Индонезия е най-фрапиращият. В нея Министерството на административните реформи е пратило циркулярно писмо до държавните организации окуражаващо и насърчаващо използването на софтуер с отворен код и това според IIPA е създава пазарни бариери.

За повечето от страните в света ползването на свободен софтуер и софтуер с отворен код е единственият начин да влязат в цифровия век, без да ползват нелицензиран софтуер. Такова зачитане на авторското право явно не е в интерес на големите производители на софтуер, които явно приравняват неползването на техния софтуер към незачитане на стойността на интелектуалните творения.

Линукс за българи

Николай Николов

сряда, 24 февруари 2010 г.

Бягайте от България докато е време!


Бягайте от България докато не сте зациклили някъде и вземете, че остареете докато се усетите. Планът ран-ъп се изпълнява с пълна сила и според световните изследвания ние ще станем пет милиона до 5 – 6 години! Съжалявам, че не избягах от България на времето. Вече за мен е късно, но за тези на 20 години не е!! Не желая да стане това, но така работят всички във властта и преди и сега! От утре да почнат да се раждат по три деца в семейство сме обречени на гибел. Много написах по този въпрос в други статии, но никой не ми повярва. Днес по БТВ обявиха каква е перспективата пред народа ни , а именно прогресивно застаряване. И на всичко отгоре питат, защо няма професионална ориентация сред завършващите?! Боже мой, каква професия да си избере младия човек, като няма никакво производство в никаква област. Бяха най - брутално разрушени всички заводи, фабрики и предприятия?! Добре ако стана машинен инженер, завърша физика, химия или микроелектроника?! Къде ще се реализирам?! Аз като инженер химик, и т.н. не мага да намеря работа като продавач, камо ли за друго. Такава кражба на средства и интелектуална собственост не съм си представяли и във филмите, камо ли наистина! На работодателите лизачи на западни гъзове и на кадри от ДС, кой ще им разбие статуквото?! Затова вече си мисля друго! Учете и бягайте някъде другаде. Нашата малка страна е обречена на гибел. Всеки буден, човек бива изтласкан до кофите за боклук, вземат му имуществото, чрез измами и разни други начини, и не бива допускан до ръководни постове. Цял живот съм се стремял да бъда в крак с новите технологии, но дойде деня на тъпанарите, консуматорите на женска плът, за които това е цел номер едно в живота! Погледнете скъпите коли, погледнете кой ги кара, погледнете проститутките които стоят в тях. Те са постигнали целта си ! Така, че умните – бягайте докато е време, за да не стане късно! С България вече приключихме…

Николай Николов

вторник, 23 февруари 2010 г.

Синдрома "Лолита"


Не ми се пише вече, мама му стара! Пиша нещо – стотици неприятели!!!! ЗАЩО….., защо толкова се задръстихте бре? Какво Ви промени отношението към света!!! Знам, че секса и добрите изживявания са най - приятното нещо в този така наречен живот, но се отворете се към света! Поставете си други цели! Когато станете на 32 и повече години ще Ви мислят за дядовци и баби и никой от младите няма да Ви обръща внимание!!! Ако не сте богати, секса Ви ще отиде на кино. Някой от Вас замислял ли се е? Така е, не трябва да е така но, за жалост е така! Синдрома Лолита. Не знам защо така падна възрастта за която смятат, че си сексуално пълноценен? Всички вие ще се сблъскате с това. Смятам, че не е нормално, но това е действителността, за съжаление.


С уважение: Николай Николов

Американски богове

Винаги ме е занимавал един въпрос: какво става с бесовете, когато преселниците напускат родината си. Американците от ирландски произход си спомнят за своите елфи*1, американците, дошли от Норвегия — за нисите*2, американците с гръцко потекло — за върколаците, но само във връзка със събития, станали в старото им отечество. Когато веднъж попитах защо тези бесове не се срещат в Америка, ми отвърнаха през смях: „Страх ги е да прекосят океана, прекалено далеч е“, и посочиха, че Христос и апостолите така и не са дошли в Америка.

[*1 В митологията на германските народи духове, които се делят на добри и лоши. — Б. пр.]
[*2 В норвежката митология дребно човекоподобно същество, изобразявано като умален Дядо Коледа. — Б. пр.]
Ричард Дорсън*,
„Теория за възникването на американския фолклор“,
в „Американският фолклор и историкът“,
[* Ричард М. Дорсън (1916–1981), американски историк, един от родоначалниците на фолклористиката в САЩ. — Б. пр.]
Границите на нашата държава ли, господине? О, на север ние граничим със северното сияние, на изток — с изгряващото слънце, на юг — с цяло шествие от равноденствия, и на запад — с Деня на Страшния съд.

„Американски шеги, събрани от Джо Милър“

Шадоу* беше лежал в затвора три години. Беше доста едър, имаше вид на човек, с когото по-добре да си нямаш взимане-даване, затова най-големият му проблем бе как да убива времето. Поддържаше се във форма, усвояваше фокуси с монети и често мислеше колко много обича жена си.
Най-хубавото — според Шадоу може би единственото хубаво нещо — на това да лежиш в затвора бе чувството на облекчение. Чувството, че не може да паднеш по-ниско и че си слязъл на дъното. Не се притесняваше, че могат да го заловят, защото вече го бяха заловили. Не се плашеше какво ще му донесе бъдещето, защото миналото вече му го беше донесло.
[* Букв. „Сянка“ (англ.). — Б. пр.]
Беше стигнал до извода, че не е важно дали си извършил онова, заради което са те осъдили. От опит се бе убедил, че всеки, когото срещаше в затвора, е обиден от нещо: винаги имаше нещо, което властите не бяха разбрали, нещо, за което твърдяха, че си извършил, макар че ти изобщо не си го правил, а и да си го направил, не е било точно така, както твърдят те. Важното бе, че са те хванали.
Беше го забелязал през първите няколко дни, когато всичко, от жаргона до гадната храна, беше ново. Въпреки неудобствата и вцепеняващия ужас да лежиш в затвора Шадоу изпитваше огромно облекчение.
 Нийл Геймън
Препоръчвам Ви тази книга която може да си изтеглите от интернет.
Николай Николов

понеделник, 22 февруари 2010 г.

Учи Свободен с Убунту 4.0


УСУ е свободна и безплатна операционна система за вашия компютър. Тя е създадена с цел да е полезна в образователната сфера и да е готова за ежедневна употреба от обикновения потребител.

По-важните неща, които отличават УСУ, са:
Напълно свободен лиценз за използване и разпространение
Над 55 образователни програми, покриващи голяма част от изучаваните предмети
Всичко необходимо за ежедневна работа с компютър
Работна среда и  подробно ръководство на роден език
Директно използване от DVD без нужда от предварителна инсталация, и евентуална инсталация при желание
Много лесна работа, лесно осъществяване на интернет връзка, богата графична среда и много ефекти.
Автоматично откриване на всички драйвери
Непрекъснато обновяване на наличните пакети/програми /.
Възможност за едновременно съществуване на компютъра с уиндоус и всички други дистрибуции на линукс.
Например при мен има ХР, Уиндоус7, УСУ, и SUSE са на един диск на компютъра.

 
Страница на УСУ

Николай Николов

неделя, 21 февруари 2010 г.

Къде сте българи?


Виждам, че много хора се интересуват от моя блог. Ако Ви интересува нещо и имате някакви въпроси към мен, то ми пишете на xegel@abv.вg. Радвам се, че българите от цял свят, които напуснаха страната по съвсем обективни и наложителни причини, /поради свръх лакомията на крадците и гъзоблизците, които едва ли в близко бъдеще ще изгоним/, и Вие за съжаление сега сте слуги на тези които са с много нива умствено и интелектуално под Вас във всяко отношение, и  сте принудени да се правите на ненормални, за тяхно удоволсвие, и да ги търпите, за голямо наше и Ваше съжаление! Ще се оправим ли някога? Какво е необходимо! Дайте предложения! Скайпа ми е: bainiki.

Николай Николов

Нострадамус и Глоба предсказват нов СССР


На тези прогнози и аз не вярвам. Но на това се натъкнах вече на два пъти. Смешно е, че и прогнозите и на двамата съвпадат. Това нищо не доказва! Просто - съвпадение ...

Извлечение от календара на бъдещите събития в човешката история, които се основават на тълкуването на четиристишията на Нострадамус, направени от С.В. Корсуном през (1990), Манфред Димде през (1996С.А. Хворостухиной (2002), А.П.Краснящих (2005) и Антон Деникин (2006).
"- 2008-2011 – ограничаване на демокрацията и самоуправлението в Украйна; Емиграцията на част от населението в Русия”.
- 2008-2010 -- сближаване между руските, украинските и белоруските народи, и зараждане на идеята за на пан-славянска конфедерация.


- 2009-2012 - криза на държавната власт и държавната структура в Украйна и в Съединените щати.


В началото на 2011:


"В Света ще се появи нова федерална държава, която ще включва почти всички бивши републики на СССР. С такава прогноза излезе на 16 януари, по време на пресконференцията на астролозите Павел Глоба . "Новата федерална държава ще се състои от Русия, Украйна и Беларус,и след това към тях ще се присъединят Казахстан, Грузия, Армения и всички републики от Централна Азия с изключение на Таджикистан. В Резултат на това новата държава ще се състои от 10 републики. А Молдова ще се присъедини към Румъния ", - предрече Глоба. Въпреки това новият съюз не ще се превърне в нов „Съветски съюз”, които, според астролога никога не ще се съживи. "Съюзът в държавата ще бъде осъществен от други хора, други органи и друго устройство, в сравнение със СССР. Той ще бъде като европейския съюз , но с по-строга структура и с един президент, който ще бъде избран от общ парламент ", - предрече Глоба!

Николай Николов

събота, 20 февруари 2010 г.

Американски астронавт разказа за извънземните

Американски астронавт Едгар Мичъл, който е направил най - дългата разходка върху Луната - 9 часа 17 минути каза, че НАСА крие информация за контакти с извънземен разум.


Според бившия астронавт, извънземните не само съществуват, но в действителност, почти изцяло отговарят на нашите стереотипи. Те са с малки тела, големи глави и огромни очи, предава FACTNEWS.

Д-р Мичъл, който е посетил Луната през 1971 г. като част от екипажа на Аполо 14 " казва, че извънземните са изключително приятелски настроени. "Те абсолютно не са агресивни – смята 77- годишният бивш пилот от ВМС - ако те бяха настроени враждебно, ние вече нямаше да съществуваме."

Спомнете си, че в средата на май, миналата година британското правителство откри достъп до класифицирана материали относно контакти с извънземни, за периода от 1978 до 1987. В близките 3-4 години Министерството на отбраната смята да публикува още 160 документа, които описват контактите с НЛО.

сряда, 17 февруари 2010 г.

Световна конспирация срещу здравето.


Казва се, че чрез генното инженерство успешно може да се изхрани увеличаващото се население на Земята. Но всяка година се изхвърлят тонове храна за да се поддържат изкуствено високи цени, докато милиони умират от глад в развиващите се страни. Явно е, че проблемът е икономически, а не хранителен.

При генното инженерство се преминава между видовата граница - прехвърлят се гени от 1 вид на друг, и това няма нищо общо с хилядолетното кръстосване в рамките на един и същ вид растения или животни. В природата такъв механизъм не съществува, затова генно изменените храни са съвсем различни от естествените и съответно - чужди за организма.
Самата техника на внедряване на генетичен материал не е напълно контролируема и ефектът върху приемника в далечен план е неизвестен и неизследван.
Генното инженерство използва изкуствено създадени паразитни генни елементи, включително и вируси, като вектори (преносители), вкарващи противоестествено гени в клетката.
В генното инженерство има много повече неясни въпроси и потенциални опасности, отколкото дори и само теоретично доказани ползи. От 60-те години биолозите могат да локализират и идентифицират отделните хромозоми и гени и да определят последователността на гените в ДНК. През 1986 г. вече се знаят местата на 1500 гена в човешките хромозоми. През 1987 г. е обявено изготвянето на първата човешка генна карта.
Сега стотици млн.$ се разходват за проучвания на ДНК на различни растения, животни и микроорганизми. Техниките за манипулиране на гените непрекъснато се усъвършенстват. Вече са създадени хибридни същества (химери) с генетичен материал от човек и от животински видове, клониран е бозайник.
През 1984 г. в Англия е създадено ново същество - овцо-коза. През 1985 г. се присажда ген от светулка в тютюн - тютюн с фосфоресциращи листа! През 1993 г. американецът Джери Хол клонира за пръв път човешки ембрион, което предизвиква голямо обществено възмущение и опитите са прекратени (поне официално). През 1997 г.е клонирано първото млекопитаещо - овцата Доли. Обществеността упорито негодува в голям брой от случаите, но после експериментите продължават (например после е клонирана овцата Поли).
Генното инженерство теоретично дава възможности за неограничено масово "производство по поръчка" на идентични копия от едно и също животно, неразличими от оригинала.
През 1997 г. японците имплантират цяла човешка хромозома в генома на мишка и поколението и вече произвежда човешки антитела. Гени за устойчивост срещу студ от риба камбала са присадени на костур и пъстърва.
Сътворена е бактерия, която изяжда солите в медната (Cu) руда = добив на Cu. Създадени са бактерии, произвеждащи пластмаси с различна степен на еластичност.
Въвеждат се гени в дърветата за по-бърз растеж и по-голяма издръжливост на болести, студ и суша, и да дават по-големи количества целулоза.
Някои разчитат на биотехнологиите за пречистване на индустриалните отпадъци, които в САЩ са 200 млн.т/год. и обезвреждането им изисква 1.3 трильона $.
Работи се по "суперживотни", даващи много вълна, мляко и месо, или да бъдат биохимични фабрики за субстанции и медикаменти, и за органи за присаждане на хора.
Генното инженерство е дало вече стотици ваксини и медикаменти, например: ваксината за хепатит-В, човешки инсулин и др. През 2000г. Великобритания издава закон, регламентиращ опитите за клониране с терапевтична цел.
След 2001г. започват експерименти за клониране на човешко бебе.
Насилие над природата - ето до къде водят стремежът за печалба и контрол, както и псевдонаучните амбиции. Има реална опасност в отровената с отпадъци екосистема на Земята да се появят десетки хиляди видове генно променени бактерии, вируси, растения и животни. Това ще доведе до хаос в биосферата и до тотално генетично замърсяване с непредвидими последствия. Например вируси като преносители на гени, могат да вкарат в организма ново възникнали алергени и токсини с непредсказуем ефект.
Прехвърлянето на изкуствени комбинации от генен материал между несвързани организми (организми от различни видове) нарушава генетичната матрица на гостоприемника.
Генно изменени бактерии, дрожди, растения и животни непредвидено започват да произвеждат токсични вещества. Така в САЩ през 1989 г. възниква епидемия, обхващаща 5000 души - нова болест от токсин, страничен продукт на ГИ-бактерия за производство на хранителната добавка L-триптофан (аминокиселина). 37 души умират, а 1500 са с трайни увреждания.
Друг проблем: поради използваните много силни хербициди, растенията чрез генното инженерство се правят устойчиви на тях. Така други, хармонично развиващи се растителни и животински видове ще бъдат изтласкани и унищожени което е нарушаване на еко-равновесието.
Има опасност от обмен между генно обработени растения (например тютюн) и плевелите - чрез полените. Така плевелите ще станат устойчиви на хербициди и ще се разпространят в още по-големи количества, тогава ще се създадат още по-токсични хербициди за борба с плевелите и т.н.
Генното инженерство създава растения, произвеждащи собствени пестициди във всяка своя клетка и то непрекъснато. Така растенията се превръщат в отрова.


Компанията Monsanto е създала "семена терминатори". Растението от тях дава плод само 1 година. Целта е да се купуват семена всяка година. Но така чрез полени могат да се заразят генетично и други култури. Тези семена дават по-малко устойчиви растения, даващи и по-малка реколта. Така ще се купуват и повече хербициди. Голям брой фермери ще банкрутират и стопанствата им ще бъдат изкупени на безценица от големите компании. Но всичко това няма нищо общо с подобряване изхранването на човечеството. Някъде вече се обработват така семена на ориз, пшеница, соя, сорго (тропическо растение).
Създадени са бактерии за производство (в контейнер) на ванилия, на масло от канела. Плантаторите ще се разорят.
Вече 60% от соята в соевите олио, брашно, лецитин и протеин е генно изменена. За царевицата този процент е 50%. Генетично се модифицират домати, тикви, картофи и др. Алчни компании тъпчат с купища различни гени от вируси, бактерии, насекоми и животни - плодовете, зеленчуците и зърнените храни. Какво ще стане ако това безумие продължи само още няколко години?
Създават се, чрез генното инженерство, нови организми, изяждащи вредителите по различните култури. Но тях кой ще изяде - те стават част от нашата еко-система, възпроизвеждат се ...


Възможно е чрез генното инженерство създаване на смъртоносно оръжие за унищожение на определени етнически групи - оръжие с избирателна способност. Разпространява се чрез газ, спрей във водоизточниците и убива, прави хората безплодни, причинява раждане на деца с малформации. Така диктаторът ще избива групите, които не го поддържат.


Технологичният напредък значително е изпреварил духовния. Шепа транснационални компании, научни институти и правителства може да държи патента върху гените на човешката раса и за микроорганизмите, растенията и животните, и да се разпорежда с тях което е равно на безпрецедентна власт да диктуват условията на живот.


Компаниите си плащат за да не пишат по етикетите, че храната е от генното инженерство, дори пишат "органични" храни. САЩ не задължава маркировка за генно изменените храни. Всички консултанти и научни институти са подкупени.


Доктор Атанас Гълъбов


Николай Николов
Вижте и тук:
http://nikolaijambol.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html

вторник, 16 февруари 2010 г.

Полски учени са доказали, че Бог съществува


IA Rosbalt


72-годишният полски свещеник и математик Михал Гелер получи в Ню Йорк най - голямата награда за работата, която предоставя косвени доказателства за съществуването на Бог.


Гелър, който също е специалист по космология и философия, получи за работата си 820 хиляди евро, съобщава Innovanews.ru.


Теорията на професора не само съдържа доказателства за съществуването на Бог, но също така постави под съмнение съществуването на материалния свят около нас. Гелър е разработил сложна формула, която ни позволява да се обясни всичко, дори и случайноста, чрез математически изчисления.


В неговия мандат като архиепископ на Краков, Гелер е работил с папа Йоан Павел II и е един от учените, които са поканени всяко лято в Кастел Гандолфо, лятната резиденция на папата, за да обсъдят своите изследвания.


Джон Темпълтън, председател на фондация «Джон Темпълтън», заяви: "Стремежа на Михал Хелър за по - дълбоко разбиране, доведе до важни открития в сферата на религиозните представи, но също и разшири хоризонтите на науката. "


72-годишният учен възнамерява да даде наградата си за създаване на нов център за научни изследвания в областта на науката и теологията в Краков.


Преди това учените са стигнали до извода, че за съжаление грешка при превода на Библията е заблуждавала хората от хиляди години. Авторката на изследването, проф. Еллен Ван Уолд, изследовател на Стария завет твърди, че думите "Първо Бог сътвори небето и земята", не са  правилен превод от текста на древните евреи. Тя уверява, че и се отдало да направи текстови анализ, който показва: авторите на Библията дори не са се опитали да предположат , че Бог е създал света. Заявяват, че Земята вече е съществувала, а Твореца само я е населил с хора и животни.


54-годишнната Ван Уолд, която защити дисертация по тази тема в Редбаудския университет в Холандия, съобщава, че е преразгледала първоначалнния оригинален текст на древноеврейски и го поставила в контекста на Библията като цяло. Тя заявила, че на староеврейски глагола " bara", който се използва в първото изречение на книгата "Битие", не означава "създаване", а «Разделяне на пространството». Отсега нататък, първото изречение да се разбира като "Отначало Бог отделил Небесата от земята».

Николай Николов

понеделник, 15 февруари 2010 г.

Кой е Иво Инджев?!


Абе кой е Иво Инджев? Толкова се компрометира и продължава да ни внушава разни идеи и да пише? Докато той се възползваше от комфорта на неизвестността в БТВ, аз го гледах и приемах коментарите му едно към едно. Но какво стана? Оказа се, че е агент на службите. Абе човек, защо повече пишеш?! А…? И аз съм живял при този строй, но никога не съм ставал доносник! Нямам нищо лично към теб, но защо не си каза истината от началото? Знам, че си умен и ерудиран – просто няма спор, но защо така направи? Страх ли те хвана? Знам, че си умен, но защо позволи да те манипулират, тези простаци от службите? Заради поста ли? Явно заради него. Не им ли хвана цаката? Когато си ценен кадър, то просто протакаш и нищо не могат да ти направят. С уважение: Николай Николов!

Защо България умира ?


Защо България умира ?

Отговора е повече от лесен и прост – защото в България вече няма и не живеят българи.
Тези дни се заговорих с новия ми колега – едно младо 19г. момче туко що дошло от България.
Накрая му казах – брате ама в тебе няма нищо, ама нищо българско, ти не си българин. Тогава какъв съм ме запита той ? Казах му – от къде да те знам какъв си, може да: говориш български, да имаш български документи, и да си наследник на българи, ама ти не си българин със сигурност. Ти си някакъв безродник, ти си нищо – той сигурно би ми се обидил и скочил на бой, ама понеже не знае езика и съм му и като преводач си затрая.
Защо стигнах до там, да му кажа тези неща и от къде въобще ми дойде идеята за тази тема.
Асен – така му е името, си беше купил елха с украса за цели 50евро и много и се радваше. Попитах какво го радва в тази елха и знае ли: че това не е български обичай? Радвала го понеже и в България и по света си купували елхи и ги украсявали. Казах му – брате тия с елхите са идиоти и спазват чужд обичай, научи си наште обичаи , история и мироглед па тогава се радвай на чуждото слабоумие. Дали аз си купувам елха : ще запитате – не естествено, аз не спазвам и не зачитам нищо, което не е българско и православно. Абе щом пра-дядо ми не е имал елха, защо аз да се правя на интересен и цивилизован и да имам.
Най-голямата мечта на този Асен не е да види родината си свободна и преуспяваща, та да не работиме по чужбините. Неговата мечта е да иде на някакво парти организирано от българските студенти в Италия, където ставал страхотен купон с танци по масите и сваляне на поли и прашки от студентките, пиянства и подобни. Него го интересува най-вече цената на уискито в хипермаркетите ЕСЕЛУНГА, цената на бирата и основен стремеж сега му е да си купи едно яке трепач на фирмата ГАЗ за 300 евро. Викам му Асене, а за родината нема ли да се бориме : да си купиме пушки-автомати, военни дрехи за зимата и да гориме духовно за нейното благо и преуспяване, няма ли да я защитаваме? Погледна ме тъпо и ме помисли за луд. Заяви ми, че за него са важни елхата, пиенето и, ако се уреди за това парти щял да се изкефи яката.
Проблема е че, не само Асен е безродник , според мене около 90% от българите са такива! Уважават елхите, св. Валентин, хелуин и какво ли не чуждо, а своето си не отлепят и не знаят хич нищо. Погледнете бг. националистите какви са; едни са нацисти, други с някакви леви убеждения, има не малко ненормални, и до един обаче са комунисти и миришат на комунизъм. Това което не се вижда или го има съвсем малко са националисти с чисти български виждания, непокланящи се на нищо чуждо.

А сега ми кажете може ли да я има например Турция, ако в нея няма турци, ами може ли Гърция без гърци и сами си отговорете как ще я има пък България, ако в нея не живеят вече българи, а някакви безродни тъпанари. Ами аз ще ви отговоря – няма да я има България, ще свърши това е.
Така че преди да ми се правите на националисти си оправете първом главите и това да сте българи, каквито са били наште национални герои, па после нека сме най-крайно десните и върли националисти. Защото не може да сте леви националисти с комунистически виждания за живота и света, не може да сте атеисти и да сте българи, понеже българите от 1100г. са православни и нищо друго, няма помаци, католици и разни сектанти - или си православен или си нищо. Не може да се кланяте на разни небългари - леви и десни или капиталисти, и да сте българи и националисти, понеже си имаме достатъчно и пре-достататъчно супер герои. Та нека помислиме добре по въпроса и започнем да си почистваме къщичката, като може да почнем с австрийския или немски обичай с елхата.


Интересно ви е защо съм отишъл да работя в чужбина ли? Ами писна ми от комунизма в България, а и да работиш за 1400-16оо евро е доста повече от колкото за 300-400 при еднакви цени на храната! Освен това не виждах никакъв реален начин да се боря за родината си, само с митинги, приказки и гласуване не става нищо. Тука поне си решавам финансовите проблеми, а и като събера некой лев ще мога си купя и калашник и бомби и още един пистолет.

Пуснах темата защото проблема не е само Асен, ами и останалите с които се запознах тука в чужбина. До сега не съм срещнал един нормален, камо ли някой искрен патриот или националист. И такива луди те идват от България, обезродени и изродени са от всякъде! И това са хора от малки градове и села, където покварата на големия град не би трябвало да е толкова много! Проблема е че е повече и от тази, в големите градове.
Ей хора жените ни станаха курви, а вие ми викате че съм пишел отчаяно и България не умирала. Преди време в родината гледам се разхожда семейство: мъжа едър, сериозен, жената поодъртяла, детето момиче на около 11-12г.  Какво ме шокира? -  майката и детето носеха бели панталони, а под тях сини прашки. Тая бе дърта за тая мода, а детето още малко, ама ние по модата сме и двете братко, като курви, едната дърта, другата недорасла, а мъжа помиярски и горделиво оглеждаше улицата. Мисълта ми е: ние си правиме децата на курви. Въобще цари някаква гадна култура на курвалъка и разврата. Жените не раждат, мъжете търсят курви и нещат деца, забавления и курвите да им мятат прашките си докато танцуват по масите в чалга дискотеките – това ги кефи и към това се стремят.
Па нека некой ми вика България не умирала – трябва да си сляп братко, та да не го видиш.
Най ме дразнят националистите, дето не са такива, ама сега покрай Атака се навъдиха. Инак са си същите помияри, че и по-зле ама са видите ли -  националисти. Това се отнася особено за БНС.
Абе едно ще ви кажа без православния морал България си ойде у реката, па нека всеки сам си помисли какво е, как е и кога и що е!
От интернет
Николай Николов

Карти на древни морски крале. Доказателства за съществуването на развита цивилизация от Ледниковата епоха

Чарлз Х. Хапгуд


                                            




Въведение

Тази книга разказва историята за откриването на първото убедително доказателство, че високоразвити народи са съществували преди всички онези, познати днес от историята. В областта на древните морски карти очевидно точната информация е била предавана от народ на народ. Става ясно, че картите по всяка вероятност са били съставени от неизвестни създатели; може би по-късно те са били предадени на минойците (морските царе на древен Крит) и финикийците, които в продължение на повече от хиляда години са били най-великите мореплаватели в древния свят. Разполагаме със свидетелства, че същите тези карти са били събирани и изучавани във великата Александрийска библиотека и че са били копирани от работещите там географи.


Преди катастрофата, довела до унищожаването на великата библиотека, много от картите би трябвало да са били пренесени в други центрове - може би основно в Константинопол, който останал научен център през Средновековието. Можем само да предполагаме, че те са били запазени до Четвъртия кръстоносен поход (1204 г.), когато венецианците овладели града. Някои от картите са се появили на запад през столетието след този "объркал пътя" поход (та нали венецианският флот е трябвало да се насочи към Светите места!). Други останали в неизвестност до началото на ХVI в.


Повечето от тези карти изобразяват Средиземно и Черно море. Но до нас са достигнали и карти на други райони - на двете Америки, както и на Арктическото и Антарктическото море. Става ясно, че древните пътешественици са плавали от полюс до полюс. Може и да изглежда невероятно, но данните сочат, че някакъв древен народ е изследвал бреговете на Антарктида по времето, когато те не са били заледени. Ясно е също, че те са разполагали с уреди за точно определяне на ширините - при това много по-съвършени от всички други, известни на народите от античността, средновековието и новото време до втората половина на ХVIII в.


Тези свидетелства за изгубена технология ще поддържат и подсилват много други предоставени през последното столетие доводи в подкрепа на хипотезата за съществуването на изчезнала в дълбока древност цивилизация. Учените успяха да отхвърлят по-голямата част от тези доводи като най-обикновен мит, но в случая разполагаме със свидетелство, което не може да бъде подминато. И то изисква всички приведени досега свидетелства да бъдат преразгледани отново, този път без предубеждения.


На неизбежния въпрос дали тези забележителни карти са истински, мога да отговоря само, че те са отдавна известни - с едно единствено изключение. Картата на Пири Рейс от 1513 г. е била преоткрита едва през 1929 г., но както ще видим, автентичността й е установена достатъчно аргументирано. На втория въпрос - защо никой не е открил всичко това по-рано, мога да отговоря само, че обикновено новите открития изглеждат очевидни едва когато след тях е минало известно време.

http://www.bard.bg/fragment.php3?BookID=604

Николай Николов

неделя, 14 февруари 2010 г.

Тайните общества - част четвърта


Тайните общества вече не са необходими

 Благодарение на самите тайни общества, те вече не са необходими, поне не в царството на мисълта. В политиката обаче винаги във всяка епоха ще назряват обстоятелства, които отново ще предизвикват пораждането им; и въпреки че рядко постигат пряката си цел, все пак те не са лишени от влияние върху връзката между управляващите и управляваните, което е в полза на вторите, макар и не веднага, а в дългосрочен план. Но мисълта – религиозна, философска и политическа – е свободна, ако все още не във всяка страна, поне в земите, населявани от англо-саксонските народи. И въпреки че тесногръдият и глупакът ще отхвърлят тази теза – първият, защото тя подрива абсолютизма му, а вторият, защото тя пречи на спокойствието му – идеята за свободата на мисълта все пак ще става  още по-силна, благодарение на опозицията, която среща. Науката става мощна крепост срещу нашествието на догматични абсурди; и вече се разраства една научна църква, в която знанието, а не смирението, трудът, а не покаянието и постите, се смятат за най-важни. Различни явления в съвременния живот са доказателства за това. По време на интелектуалния мрак човекът се е самоунищожавал за сметка на великия обожествяван Всевишен; сега вече той изучава и уважава себе си, разрушава фетишите и се бори за Истината, която е истинското Божество.



В древните времена разумът се е издигнал от религията до философията; в наши дни чрез яростна реакция той ще се „извиси“ от философията до религията. А хората, чиято религия е стигнала до новото равнище и чиито хармония с Вселената навяват у някои страх – точно те са истинските обновители на човечеството и на тях не им трябват нито тайни знаци, нито пароли, за да се познаят един друг; всъщност те са против всички тези хитроумни неща, защото знаят, че свободата се състои в публичността. В деспотично управлявана страна, като Русия например , дори и днес тайните общества са единственият начин да се развълнува народът, така че да се бори за свобода; но там, където управлява свободата, секретността вече не е необходима, за да се постигне нещо добро и полезно; някога на свободата са ù били необходими тайните общества, за да възтържествува, но сега тя иска открит съюз, за да поддържа себе си. Не че е дошло времето, когато всяка истина може да се изрече без страх от злословия, дребнави възражения и противопоставяне, особено по религиозните въпроси; далеч сме от това, както показват някои от настоящите уважаеми институции. Все още има приложение за думите на Фауст:

... Ала какво е истинско познание?
Нещата кой нарича с вярното название?
Малцината, които от света
познаха нещо и безумно смели
сърцата си разкриха пред сганта,
на кладата и кръста са умрели.


Наистина, телесното разпъване или изгаряне вече са немислими, но чиновниците, и особено духовенството, все още разполагат с няколко колела на мъченията и нагорещени до червено железа, за да вържат ръцете на човека или да изпепелят репутацията му. Поради което, въпреки че подлагам на съмнение политиката, а в повечето случаи и успеха на тайните организации, все пак не мога да се въздържа да не изразя възхищението си към онези от тях, които са действали или действат според думите на поета Лоуел:

Те са роби, които не дръзват да говорят
от името на нисшите и слабите;
Те са роби, които не ще изберат
омразата, насмешкие и ругатните,
предпочитащи да се отдръпнат в тишина,
защото тяхната истина търси мисълта.
Защото те са роби, които не ще дръзнат
Да са на две на три сред правите.

Николай Николов

събота, 13 февруари 2010 г.

Програма за изтребване на българския народ - Приета на московския ционистки конгрес през 1988 г.

Мисля, че това което се разпространява в интернет, не е идея на евреите, а на свръх богатата върхушка в света.

Удържане на власта:
                                                                                                                                                                       
1. Заграбване на средствата за масова информация.
2. Всички, които участват пряко във властта трябва да имат местни имена и външност.
3. Директорът може да бъде гой, но поне един от неговите заместници трябва да бъде от нашите.
4. Да не се допускат до властта трудещите се.
5. Да се поддържа репресивен апарат за пълен контрол.
6. Масон, който е оставил следи при провеждане на акция или използване на специални средства, завършва живота си със самоубийство или го ликвидират.
7. Да бъдат създадени и поддържани структури за чистка в оществото; обезглавяването на гоите да се провежда по план, независимо от степента на активност.



II. Идеология:

1. Средствата за Масова Информация, литературата и изкуството да се използват за демонстриране преимуществата на капитализма пред социализма.
2. За репресиране на гоите (неевреите) може да се използва митът за антисемитизма.
3. Да се разоръжи езичеството и да се внедрява религия, промиваща мозъците, на робски принципи. Поробването и асимилацията на българите трябва да продължава с нарастващи темпове.
4. Да се действа само от името на народа и за народа, само с добри намерения - може да се говори всичко.
5. Да не се допуска разпространение на антиеврейски лозунги сред обществото.
6. Да не се допуска разпространение на листовки, обръщения, вьзвания и заявления на гоите, нито призиви за справедливост и възмездие.



III. Денационализация:

1. Да продължи смесването на расите под вида на интернационализъм.
2. Да се използват всякакви средства за пълно национално обезличаване на българите.
3. Под претекст за борба с национализма и шовинизма да се унищожава всичко национално.
4. Да се осигури повсеместно организация и управление на българофобията (да се унищожава всичко българско с всички възможни средства).
5. Да не се допуска разпространение на българската предхристианска религия, тази религия да бъде обявена за фашистка.
6. Да се приобщят българите към робските религии, а в православието да не се допускат никакви инициативи и свободомислие.
7. Да не се допуска в паспортите на гоите графа “расова принадлежност” и да се ликвидира графата “националност”.
8. Да не се допуска статут на коренно българското население и други подобни ереси, които позволяват възраждане на нацията и културата.
9. Да не се допуска създаването на Центрове на българска национална култура.

IV. Отнемане на свободите и възможностите за инициатива на българите:



1. Своевременно да се попълват психиатричните лечебници, местата за лишаване от свобода, болниците, трудововъзпитателните училища, дисциплинарните батальони и др.
2. Да не се допуска гоите да създават свои разузнавателни школи; стадото трябва да бъде под пълен наш контрол, да не се допускат никакви организирани съвместни действия, които биха им осигурили непобедимо положение и идейно оръжие; науките за управление да се създават само от юдеи; никакви координационни и консултативни съвети, начини за бърз обмен на информация и оповестяване; да не се допускат национални организации, фашизъм или национализъм в каквато и да е форма; да не се позволява на гоите да събират адреси и телефони на юдеи, нито да създават методи за борба с ционизма.
3. Да се отвлича вниманието на гоите с каквото и да е, да се използват разнообразни средства за борба. Всички наши действия трябва да бъдат гъвкави и неотразими. Противниците трябва да бъдат дискредитирани и разединени, да бъдат принудени да се съобразяват с нас и да търсят съюз с нас, да бъдат обезглавени, да се атакуват щабовете им, а нашите хора да ги дезорганизират.
4. Да се пречи на издаването на трудове, насочени срещу нас - “Какво да се прави”, “Как да действаме”, “Схеми за действия по направления”, “Славянски лидери”, “Методи за привличане на хората и борба за аудитория”.
5. Прокуратурата не трябва да отчита дейността на членовете на тайни общества – нито ционисти, нито юдеи, нито полуевреи, нищо, което е свързано с нас. Да не се търсят причините за самоубийствата.



V. Забавяне развитието на гоите:



1. Необходимо е гойското стадо да се държи в нищета и безправие.
2. Нашето обкръжение трябва да осигурява забавеното развитие на гоите и управление насоките на тяхното развитие.
3. По-често да се пуска музика с наркотично действие, да се промиват мозъците, да се използват труднооткриваеми музикални тонове, които изтриват паметта в дълбочина.
4. У гоите всичко трябва да бъде робско - храната, религията, идеологията, науката, отношението им към нас, оръжията и средствата за защита, начинът на живот, средствата за информация, образованието, професиите, положението в обществото, жилището, културата.
5. Посредством вредни и непълноценни храни гоите да бъдат превърнати в безпросветно стадо, в безинициативни, бездейни и .затлъстели свини. Кръвта им трябва да бъде кисела, а не алкална.
6. Да създадем и да удържим превъзходство над гойското стадо, да бием постоянно по слабите точки и ключовите центрове на гоите, по-бьрзо да преминем към решаващия стадий в овладяването на света и пълното подчиняване на гоите на нашето международно правителство.



VI. Да унищожаваме противника чрез асимилация, като хуманна форма на геноцид:



1. Юдаизмьт, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на български семейства. Затова е необходимо да се погрижим в най-кратки срокове да асимилираме максимален брой български момичета сред другите народи.
2. Разбира се, не бива да се използват сексуалните контакти по предназначение и за създаване на семейства, а само за развращаване на младежта, за насаждане на полови извращения, за увеличаване броя на конфликтите и разводите, а в крайна сметка за намаляване числеността на българите.
3. В никакъв случай да не се допускат насърчения или помощи за създаване на деца от български съпружески двойки с висока степен на национална чистота.
4. За засилване на асимилацията не бива да се отказваме и от старата идея за кастрация на гоите.



VII. Създаване и поддържане на условия на нищета и безправие:



1. Българите винаги трябва да бъдат бедни и безправни, навсякъде да изпитват неудобства и неволи и ежедневни бюрократически спънки.
2. Масовата бедност трябва да поражда масова безпросветност и глупост, а те на свой ред - масова престъпност.
3. Да не се допуска българите да си възвърнат равенството, независимоспа, свободата и националните богатства.



VIII. Масова дебилизация на гоите:



1. Врагът в максимална степен се деморализира, когато вижда, че всичко, което става около него, е лъжа, разруха и грабеж. (!!!)
2. Образованието за гоите трябва да създава морални уроди.
3. Схемата за действия трябва да бъде съгласувана с Единния план, разработен от Световното правителство.
4. Засега няма по-разрушително нещо от алкохолизма. Да не се допуска намаляване градуса на спиртните напитки.



IX. Употреба на бойни психотропни вещества, променящи човешката психика:



1. Предизвикващи отслабване на паметта за продължително време.
2. С чисто наркотично действие.
3. Убиващи интереса към определени видове занимания и умствена дейност.
4. Увеличаващи влечението към спиртни напитки.
5. Програмиращи личността за убийство или самоубийство.
6. Възбудители на половата дейност у мъжете и жените, което води до полови извращения.



Х. Методи за масово отравяне на гоите:

1. По пода да се разлива живак, например когато се напуска жилище.
2. Средства за масово поразяване да се прилагат в общите кухни, столове или на обществени места, където се събират гои.
3. Да се превърне България в технологична боклукчийница на развитите страни.



XI. Съкращаване числеността на гоите до разумни граници чрез скрити форми на геноцид в нашата тайна едностранна война:



1. Да продължи изтребването на гоите по метода на “своеобразното демографско съкращаване”.
2. Да се продължи демографското съкращаване на българите до 3 пъти за едно поколение чрез юдомасонския похват “помощи за самотни майки”.
3. В обществото зле се възприема идеята за “остаряване на нацията”, като се оставят да живеят само неспособните на съпротива.
4. Ако се работи умно, с българите можем да приключим бързо.

XII. Съкращаване числеността на гоите чрез други форми на геноцид:



1. Да се направи невъзможно създаването на многодетни български семейства.
2. Да се поддържа високо равнище на детска смъртност у българите и да не се допуска такава при юдеите.
3. Да се поддържа висока смъртност сред българската младеж.
4. Да се завишава възрастта, при която се разрешава встъпване в брак.
5. По всякакви начини да се влошават отношенията между гойските мъже и жени и да се разрушават семействата им.
6. Да се разработват нови закони (екодемографски войни) за ликвидиране на гойските маси без военни действия, без материални загуби, чрез глад и обедняване.
7. Да се предизвикват безпорядъци и масови вълнения и да се използва армията, силите на закона и правосъдието за възстановяване на реда, което да води до съкращения на гоите в ограничени количества.



XIII. Унищожаване на противника със средствата на медицината:



1. Да се увеличат забременяванията и абортите сред малолетните момичета, водещи до стерилност, “случайни” помятания, преждевременни раждания, мъртвородени деца и усложнения след раждането.
2. Необходимо е да се саботират грижите за бременните, новородените и родилките и да не се допускат реални мерки за защита на майчинството.
3. Да се спъва профилактиката и да се прави всичко за намаляване средната продължителност на живота на гоите.
4. По време на лечение или зъболечение, в раната да се поставят зарази или отровни вещества.
5. При всяка операция да се присаждат на пациента ракови клетки от онкологично болни.
6. Да се употребяват лекарства с променен химичен състав и лекарства, лишени от лечебни свойства, чрез предварително облъчване, замразяване и т. н. от лекарите.
7. Класическо бавно отравяне с малки дози отрова.
8. При рентгенови снимки и прегледи да се увеличава силата и продължителността на облъчването.

XIV. Действия чрез контролираните средства за масова информация:

1. Да се поддържа стабилна тенденция към българофобия и национален нихилизъм.
2. Да се обявяват всички патриотични и национални движения на гоите за фашистки, националистически, шовинистки, терористични и консервативни, да бъдат оклеветени, очернени и да им се лепват етикети.



XV. Повсеместна и постоянна гавра с врага:



1. Над българите може да издевателства който си иска и както пожелае. При изкуствено създадената пълна безотговорност имената на нашите ще бъдат винаги засекретени.
2. Гоите да бъдат доведени до самоубийства, инфаркти, инсулти, припадъци и други тежки състояния посредством хулиганщина, наглост, издевателства, унижения, оскърбления и пълна безнаказаност на извършителите юдеи, членове на други тайни общества и шабес-гои (“колаборационисти”).
3. Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив.



Намерено в интернет

Тайните общества - част трета


3. Цели на политическите тайни общества – Целта на членовете на тези общества е издигането на идеалния храм на прогреса; те искат да посеят в душата на заспалите или поробени народи кълновете на една бъдеща свобода, както това правят нихилистите в Русия. Вярно, това славно дело още не е завършено и вероятно никога няма да бъде. Но самият опит придава на тайните общества морално величие. Без подобна цел тяхната борба ще бъде принизена до една презряна и егоистична партизанщина. Тази цел обяснява и оправдава съществуването на тайни общества. Именно на тях много страни дължат не само свободата, но и самото си съществуване. Като съвременни примери за това бих посочил Гърция и Италия.



4. Религиозни тайни общества – Най-ранните тайни общества са създадени не толкова с политически, колкото с религиозни цели, включващи всяко изкуство и наука, поради което религията с основание е наричана археологията на човешкото познание. Сравнителната митология свежда всички очевидно противоречиви и противоположни вярвания до едно вечно, фундаментално и истинно схващане за Природата и нейните закони; всички метаморфози на един или повече богове, записани в свещените книги на индусите, персите, египтяните и на други народи всъщност се основават на прости физически факти, които са видоизменени или представени неточно – умишлено или случайно. Истинското осъзнаване на Природата е било прерогатив на най-развитата от всички човешки раси , арийската, чиито поселения са били в най-високата част на азиатския планински район, в северната част на Хималаите. На юг от този район се намира долината на Кашмир, чиято вечна пролет, буйна растителност и красиви природни гледки я превръщат в истински земен рай и благословена обител на най-силно надарените човешки същества.


5. Съвършеният човешки тип – Тези същества са били така богато надарени, защото единствено на подобно благодатно място Природата би могла да създаде с течение на времето висшия тип, в някакъв смисъл квинтесенцията на нейната плодовитост – съвършен човешки тип, който е едно цяло с нея и затова е в състояние да я осмисли в нейната пълнота. Тъй като, както силите на Природата са породили растенията и животните, всяко в различна степен на развитие и съвършенство, така те са създали различни видове хора, на различни степени на развитие; най-съвършеното същество, както вече споменах – арийският или кавказкият тип човек – е единственият, който има история и единственият, който заслужава нашето внимание, когато изследваме историята на мисленето на човечеството. Защото дори там, където кавказкият тип влиза в контакт и се смесва с тъмните раси, както това става в Индия и в Египет, белият човек е този, от когото започва по-висшето и историческо развитие.


6. Първопричини за високото умствено развитие – Вече отбелязах, че климатичните и другите външни обстоятелства благоприятстват високото развитие. Това е универсална истина, позната при растенията; но и човекът е само едно растение, надарено с чувствителност и способност да се движи. Поради това горното би трябвало да се отнася и за него; и всъщност опитът го доказва. Вътрешните органи и особено мозъкът на кавказкия тип достигат почти най-висше съвършенство и затова той е в състояние да осмисли Природата и да разбере нейните закони.
Колкото и да разсъждаваме колко време е било необходимо на човека, за да достигне най-високата степен на умствено развитие, това е чиста загуба на време, също като да изчислим за колко време паякът се е научил толкова изкусно да плете паяжината си. Също толкова безсмислен е опитът да открием кога за първи път се е появил човекът и какви са били тогава условията на Земята; дори опитите на Дарвин със спаружената зелка няма да ни помогнат да разрешим загадката . Единственото, което научаваме от монументалните и писмени паметници е, че преди много хиляди години човекът е притежавал високи научни познания, които, първоначално зародили се на изток, постепенно са се придвижвали на запад, като при това пътешествие голяма част от тях са били загубени. Може да изглежда странно, че подобни знания са изчезнали, но тъй като имаме шокиращи примери за подобни загуби в историческото време, странното явление става правдоподобно. Какво следва след блясъка на ерудицията, науката и изкуството през класическия период на Античността – мисловният мрак, известен като Тъмните векове (!!!), последствие от предразсъдъците на свещениците, потисничеството и мракобесието. Достатъчно е да цитирам един факт в подкрепа на нашите доводи. Хиляди години преди нашата ера халдейците са знаели за кръглата форма на Земята, както
и това, че тя е по издължена от изток на запад, отколкото е от север на юг; била им е известна и обиколката на Земята – те са казвали, че ако човек върви упорито, може да я обиколи за една година, съставена от 365 дни. Сега, когато вече знаем, че обиколката на Земята е около 40 073 км, лесно можем да пресметнем, че човек, който върви със скорост около 4,5 км в час, би осъществил това пътешествие за около година. Къде е пропаднало това познание, когато учените(?!!) монаси, спорещи с Колумб в Саламанка, твърдят, че Земята е плоска?

Разгъвам пред себе си карта на Африка, отпечатана през 1642 г. (в Novus Atlas на Блау ), на която езерата във вътрешността на този континент, заедно с реките, градовете и селата, за които се предполага, че са открити през този век , са акуратно нанесени – как е станало така, че това познание, което към днешна дата е на повече от двеста и петдесет години, е било изгубено? Но загубата му е факт, тъй като на картите, издавани в началото на 19 в., вътрешността на Африка представлява бяло петно.


Затова аз убедено твърдя, че в праисторическите времена човекът е притежавал истински познания за Природата и за начина, по който тя функционира. Именно това е причината, поради която мистериите на различните народи са толкова сходни, догматично и по същество; затова навсякъде е отделяно такова внимание на определени фигури и идеи, като всички те са свързани с погребалните обичаи. Святото значение, приписвано във всички времена и от всички народи на числото седем, никога не е било правилно обяснено от познат автор ; Поясненията, които ще ви предложа по този въпрос, ще покажат, че съответствията между религиозните и научните доктрини на народите категорично се дължат на тяхното разпространение от един общ източник, макар че енигматичните и мистични форми, в които това познание е запазено, са били постепенно извличани от самите факти.
Николай Николов

ТАЙНИТЕ ОБЩЕСТВА - част втора


1. Религиозни тайни общества – От най-древни времена вероизповеданията създават и поддържат свои тайни общества; всъщност те възникват тогава, когато истинското религиозно познание, притежавано от първите хора – състоящо се, трябва да отбележим, от понятия за устройството на Вселената и за Вечното Могъщество, което я е създало, както и за законите, които я поддържат – започва да изчезва сред основната част от човечеството. Автентичното религиозно познание до голяма степен се запазва в Древните мистерии, макар че и те вече се различават от първоначалната вродена мъдрост, доколкото представляват единствено типа, а не архетипа на познанието – а именно явленията на външната постоянно променяща се Природа, вместо реалностите на вътрешната вечна Природа, на която видимият свят е външно проявление. Тъй като дефиницията на това възвърнало се в наше време първоначално познание е необходима за разбирането на голяма част от учението, преподавано в древните религиозни общества, по-нататък ние ще я разгледаме по-подробно.


2. Политически тайни общества – Политическите тайни общества са били предвидливи регулатори и обезопасителни клапани на настоящето, както и мощни лостове на бъдещето. Без тях драмата на историята би изглеждала като монолог на абсолютизма, който, освен всичко друго, не би имал цел и ефективност, ако не би изпълнявал волята на човека, подбуждайки го към противодействие и предизвиквайки съпротива.


Всяко тайно общество е акт на разсъждение, следователно и на съвест. Защото разсъждението, предизвикано и насочено, е проява на съвест. Дотук изглежда, че тайните общества в някакъв смисъл са израз на съвестта в историята. Защото всеки човек има в себе си Нещо, което му принадлежи, но въпреки това е независимо от него. Това неясно Нещо е по-силно от него и той не може да възстане срещу неговата власт, нито да се оттегли от него или пък да избяга от преследването му. Тази част от нас е недосегаема; нито стоманеното острие на убиеца, нито брадвата на палача могат да я достигнат; съблазните не могат да я отклонят от правия път, молитвите не могат да я смекчат, заплахите не могат да я ужасят. Тя създава в нас дуализъм, който сам по себе си ни кара да чувстваме угризения. Когато човек е добродетелен, той е в мир със себе си; онова неясно Нещо не го гнети и терзае: точно както във физическата природа силите на човешкото тяло не се усещат, когато работят в хармония помежду си ; но когато той постъпва грешно, по-добрата част от него се бунтува. И така, тайните общества са израз на този дуализъм, проявен в по-голям мащаб в нациите; те са онова неясно Нещо в политиката, което действа на обществената съвест и поражда угризения, проявяващо се във вида на „тайно общество“ – едно отмъщаващо и пречистващо угризение. Според вечните закони то се възражда чрез смъртта и носи пътеводна светлина чрез огъня, преминаващ през тъмата. Никой не го разпознава, но всеки го усеща. Това Нещо може да се сравни с невидима звезда, чиято светлина все пак достига до нас; може да се сравни и с топлината, идваща от място, където никога няма да стъпи човешки крак, но която ние чувстваме и можем да потвърдим с термометър.


Наистина, едно от най-очевидните чувства, породено от тайните общества, е чувството на отмъщение, но едно добро и мъдро отмъщение, различно от личната ненавист, която поставя обществените интереси под въпрос; това е желанието да бъдат наказани институциите, а не личностите, да бъдат атакувани идеите, а не хората – великото колективно отмъщение, наследствеността, която бащите предават на децата си, благочестивата любов, която пречиства омразата и умножава отговорността и силата в характера на човека. Защото има законна и необходима омраза – и това е ненавистта срещу злото, която гарантира оцеляването и спасението на нациите. Горко на хората, които не знаят да мразят, защото нетолерантността, двуличието, суеверията и робуването са зло!

ТАЙНИТЕ ОБЩЕСТВА - част първа


1. Определение и същност на тайните общества – Някога тайните общества били толкова необходими, колкото и откритите общества: съществуването на дърво предполага съществуването и на корени. Освен могъщите империи, идолите на богатството, фетишите на суеверието, във всички времена и във всяка държава е било необходимо да съществува място, където свършва властта на империята, където идолите повече не са почитани, където фетишите са осмивани. Такива места през вековете са били кабинетът на философа, храмът на свещеника, подземието, обитавано от член на някоя секта.




2. Класификация на тайните общества – Тайните общества могат да бъдат класифицирани в следните основни категории: 1. Религиозни: като Египетските или Елевсинските мистерии. 2. Военни: рицарите-тамплиери. 3. Съдебни: Фемгерихте. 4. Научни: алхимиците. 5. Граждански: франкмасоните. 6. Политически: карбонарите. 7. Противообществени: Гардуна. Но не винаги функциите на тези тайни сдружения са толкова строго розграничени; някои тайни общества съчетават научната насоченост с религиозни догми – като например розенкройцерите; а политическите тайни общества почти неизбежно се намесват в социалния живот. По тази причина е по-подходящо да разделим тайните общества на две основни групи – религиозни и политически.