понеделник, 27 септември 2010 г.

Руски учен е открил еликсир на младостта


Откритието е на професор Владимир Скулачев от института за физична и химична биология, от Московския държавен университет / МГУ им. М.В.Ломоносову /.

В изследванията си , ученият открил , че 99 % от кислорода в човешкото тяло се превръща в обикновена вода . Но 1% се превръща в супероксид , което води до образуване на силно токсични вещества . Откривайки този механизъм , ученият разработил антиоксидант, който спира процеса .

Опитите с плъхове показали добри резултати. След това той използвал лекарството върху себе си , започвайки да го капе в очите си. Шест месеца по-късно, лекарите са констатирали липсата на очна катаракта , която преди е имал Скулачев .

Николай Николов 



петък, 24 септември 2010 г.

Гигантски белег на повърхността на Марс

Астрономите изучават странна структура на повърхноста на Марс – продълговат кратер с формата на стъпка, получила названието Orcus Patera. Продълговатата падина е разположена близо до два вулкана, и е дълга 386 километра. Дъното на падината се намира на 610 метра надолу, а височината на вала около кратера достига 1,77 километра.





Според учените, най - вероятната причина за тази структура, е небесно тяло паднало под ъгъл 5 градуса. Още едно възможно обяснение е съединяването на двата кратера поради ерозията.

Николай Николов

четвъртък, 23 септември 2010 г.

НА ЛУНАТА Е ОТКРИТ МАГНИТЕН ЩИТ


До сега се смяташе, че Луната няма собствено магнитно поле.


Все пак някои планетолози са изказвали мнение, че там трябва да има магнитни аномалии.

И те не са грешали. Оказа се, че повърхността на луната се спасява от слънчевата радиация от неголям магнитен щит. Неговото съществуване са открили изследователи от шведския институт по космическа физика и техни колеги от Индия, Швейцария и Япония.



Необичайното образование е разположено в североизточната част на обратната страна на нашия спътник. Учените смятат, че то по някакъв начин е свързано с наличието на голям метеоритен кратер. Диаметъра на магнитната аномалия е 360 километра, при това около нея се образува300 километров „пояс”, в който слънчевия вятър се движи бързо и потока от частици става плътен. Магнитното поле в центъра на „балона” е 300 пъти по слабо от земното над екватора.

Николай Николов

сряда, 22 септември 2010 г.

ЖЕНСКИ ИМЕНА КОИТО СЕ ПРЕДПОЧИТАТ


Руски социолози се ангажираха с обширно изследване, чиято цел беше да се установи - какво е името на една жена, което мъжете намират за най-атрактивно. В хода на експеримента са били интервюирани над 50 000 мъже, който отговорили на въпроса за това как те биха искали да се казва втората им половинка.

Оказа се, че повечето мъже искат името да бъде Анастасия, Виктория или Катрин - тези имена са в челната тройка. Зад тях са имена като Татяна , Наталия и Ксения .
Кореспондентите, които са участвали в тази анкета я нарекли на много и различни имена, но тези имена, изброени по-горе, се радват на особено висока популярност.


Николай Николов

четвъртък, 16 септември 2010 г.

УЧЕНИТЕ: В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ГРАВИТАЦИЯТА НЕ СЪЩЕСТВУВА!


На всички е прекрасно известно как Нютон е открил закона за всемирното привличане.


Но ето настъпи времето да се съмняване в съществуването на гравитацията. Някои физици смятат, че това не е фундаментална сила на взаимодействие, а само е производна на друга сила.

Холандския физик Ерик Верлинде е предложил своя теория. Ученият отрича съществуването на гравитация. Той счита, че тя е само неизбежно следствие на законите на термодинамиката.

Гравитацията, по мнението на професора Верлинде, се явява проявление на ентропията.

Движещият се обект създава „ентропийна сила”, която действа като гравитация. Тази хипотеза предполага интересни последствия за представите ни за света. Например, всички ние се оказваме холограми.



Николай Николов

събота, 11 септември 2010 г.

САЩ помага на Русия в борбата с тероризма!


 
Терористите , действащи в Северен Кавказ са свързани с международната терористична мрежа , включително и на групата " Ал Кайда " , казва посланикът на свобода и на Щатския Държавен Департамент и координатор за борбата срещу тероризма , Даниел Бенджамин .

" Ние приемаме всичко много сериозно . И като специалист в борбата с тероризма , преди да се присъедини правителството , виждам връзката между терористите в Северен Кавказ и в други региони " , - каза Бенджамин .
По - специално , той казва : " Те имат връзки с "Ал Кайда" в Афганистан . "" Ние сме готови да помогнем на нашите руски партньори , колкото можем "- каза висшия дипломат САЩ .
Бенджамин заяви , че в Съединените щати и Русия често се обсъждат въпроси , свързани с тероризма . - " Русия ни дава много информация по отношение на процеси , протичащи в този регион . Ние сме готови да помогнем на Руската федерация за борба с тази заплаха , "- каза той в интервю за Интерфакс .
Бенджамин припомни , че САЩ са вписали лидера на чеченските терористи Доку Умаров
в списъка на терористите . - " Това предвижда редица санкции срещу него за да повлияе на способността му да се разпорежда с финансовите средства " , - той каза .


Николай Николов

Архив: БЪЛГАРИЯ – ИЗРАЕЛСКА КОЛОНИЯ?


Нека си припомним някои неща!

Според преданието, когато финикийците пристигнали на Иберийския полуостров, те поискали от местния цар да им даде земя само колкото една волска кожа. Позволили им. Тогава те нарязали кожата на най-тънки нишки и награбили огромна територия. Иберийците останали със зяпнала уста.


Със зяпнала уста ще останат и Бойковските пишман-икономисти ако си мислят, че трябва да продават земя на Израел, за да получат съвременни познания за обработване и поливане на земя и за допълване на мизерния бюджет на България.


Земя, господа Бойковски умници, не се продава. Тя е единственото, което остава за всеки народ, за добри и за лоши времена. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заявил, че «е възможно част от държавните земи да бъдат продадени, а други да бъдат дадени под аренда» на Израел. Думите «е възможно» изглежда означават, че някаква сделка вече е скрепена с подписи.


Само по себе си сътрудничество с Израел в тая област няма нищо необичайно, ако не ставаше дума толкова нагло за продаване. Пред очите ни се разиграва една от най-жестоките трагедии на света за последните 6-7 десетилетия - тази на конфликта между Палестина и Израел. Палестина се бори за земята си; Израел се бори да си отвоюва право на своя земя. Всъщност, не става дума изобщо за земя, а за възможно най-неплодородното и най-пренаселеното късче територия в целия свят, известно още и като най-скъпата поземлена собственост в света. И двете страни не са в състояние да изхранват населението си без чужда помощ, да не говорим за пълната липса на природни ресурси за каквато и да е индустрия.

Палестинците са тези, които са живели на тази земя, за която днес претендира Израел, докато евреите са миткали по земята за цели две хиляди години, така както са правели преди това техните братовчеди финикийците. Палестинците защитават земята си с помощта на настръхналия от омраза арабски свят, независимо от това дали са мюсюлмани или не.


Израел защитава правото си на съществуване благодарение на здраво закотвената в САЩ еврейска общност, готова не само да плаща за изкуственото съществуване на тази нова страна, но и да ангажира огромните ресурси на Америка. Думите «изкуствено съществуване» не са споменати тук случайно - съществуването на такава държава като Израел стана също и поради антисемитизма на Европа и антисемитизма на Америка, които, както знаем, не намериха нито едно парче свободна земя за евреите на тези два континента, нито имаха каквото и да е желание да ги интегрират, тоест никой не ги искаше.


Все още ошашавените от комунистическата психушка българи изглеждат неспособни да разберат какво точно може да стане пред очите им: бащината им земя да стане собственост на чужда държава. Тоя път обаче това може да стане не с волска кожа, а със слабото чувство за национални стойности на една сталинизирана нация и на една временна власт, чиито управленчески диоптри не й дават да вижда по-далече от носа си.

Николай Флоров

Николай Николов