четвъртък, 28 февруари 2013 г.

ТЕРИТОРИЯ НА ЗАБЛУЖДЕНИЯТА


ЩЕ ВИ ПУСНА  ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ НА РУСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ РЕН ЧИЯТО ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ Е ЧАС И ТРИДЕСЕТ МИНУТИ.
Под него ще ви дам и кратък превод на български. Приятно гледане!





Кратки НАСОЧВАЩИ бележки на български: 

Вируси: информационни копия, изпращани от космоса...
Намерени парчета от метеорит със символи подобни на египетски йероглифи, схеми, информация...
Пирамидите на Марс
Марсианският Сфинкс – лице с размер километър и половина
 Стъклени червеи на Марс
Астрофизикът Кирил Бутусов за Марс:
Там има някакви съоръжения: заводи, селища, пътища... 
“Разрушени обсерватории” – така условно ги наричам..., с куполи... Обсерватория със син цвят... 
Гигантски радиотелескоп - огромно "огледало", с гигантски размери...
 В деретата между марсианските скали преминават гофрирани тръби...  Те са огромни, техният диаметър понякога е 300 метра, дължина до 40 километра. Краищата на тръбите влиза под земята или в скала. 
Тръбите се изкривяват в зависимост от ландшафта, стиковат се понякога под прав ъгъл.
Тези обекти нарекоха “страната на тунелите” или “марсианските стъклени червеи”. Това са гигантски тръбопроводи. Това може би са транспортни тръби, може би по тях се транспортира вода, не знаем...
От древните легенди става ясно, че боговете отначало воювали в небето. Но после театърът на военните действия се преместил на земята... Има напълно реални доказателства за древните ядрени взривове...
 Откъде древните са имали атомна бомба?
Може би някой от бъдещето я е замъкнал в миналото? Или е долетяла някаква цивилизация, която е имала ядрена технология, и тук е станал някакъв конфликт...По цялата планета се срещат остатъци от съоръжения, разрушени от нещо подобно. В Боливия: загадъчните древни руини в Пума Пункто. Това е едно от най-съвършените строежи на Латинска Америка. Каменни блокове  по 200 тона. Изрязани по неизвестен метод с ювелирна точност!
 Валтер Йорг Лангбайн:
По онова време не са съществували такива технологии. Вероятно са били донесени от извънземни. И като че ли е използвано невероятно оръжие, за да се взриви всичко това... Това е било огромна платформа, днес виждаме само развалини. Само можем да предполагаме, че това е фундамент на днес несъществуващо съоръжение... И тази платформа сякаш е цялостна, но в центъра има яма.... Като че ли е имало  мощен взрив...
В свещената долина на инките са намерени много такива разрушения...
Саксай Уаман – загадъчна крепост, основана от първия инка Манкокопак, дошъл от вратите на Слънцето в Тиуанако. Тя изглежда така, сякаш е пострадала от насочена бомбардировка.
Има поне 60 свидетелства за това, че нашите много далечни предци са използвали някакво много разрушително оръжие. И тези находки са разхвърляни по цялата планета.
Кенко – лабиринт в скалата, изрязан на височина 3500 метра. Равната площадка навлиза във вътрешността на планината и се разклонява на галерии.
В Индия преди 3500 години при загадъчни обстоятелства е загинал цял град – Мохенджо Даро, което означава “Хълмът на мъртвите”. В летописа “Махабхарата” се говори за мощен взрив... Намерени са скелети на хора, радиацията в тях превишавала 50 пъти нормите.
Валерий Уваров:
Мохенджо Даро: намираме следи от колосален взрив, който е разтопил камъните. Текстовете разказват, че се е появила сияеща сфера, а после станал колосален взрив, довел до гибелта на града ... Шумерите също са знаели за ядрена бомбардировка. На руините на шумерските градове, разположени от Турция до Ирак, са намерени издълбани в камък разкази за огромни бедствия. Има описание, че се появява някакъв тъмен облак, който закрива територията  и цялото население загива. И всичко измира по необясними причини. По симптоматиката – опадане на косата, проблеми с кожата, много прилича на ядрено оръжие. Шумерите наричали боговете Анунаки и Нефилими. На шумерските таблички е написано, че тези същества са долелели от планетата Нибиру. И те създавали хората чрез любов със самките на земните маймуни. Това прилича на фантастика, но едва ли шумерите са се занимавали с такъв жанр. Но защо шумерите са си хабили ценните таблички за писане на празни фантазии? Шумерите пишат, че Анунаките се занимавали тук с добив на уран. А хора са им трябвали за обслужване на шахтите на рудниците.
 Богове идвали от Марс, Червената планета.
 Теотиуакан, Мексико
Ако върху картата на този комплекс наложим карта на Слънчевата система, то разстоянието между пирамидите точно съвпада с разстоянието между планетите! На орбитата на Марс се пада пирамидата на Кетцалкоатъл.

Съотношението между диаметрите на Марс и на Земята е 0,532. Точно такова е съотношението между височината на пирамидите на Кетцалкоатъл и на Земята. Това е твърде явно съвпадение.
Пирамидите изначално били свързващо звено между Земята и Небето. Дори в Библията историята на създаването на Вавилонската кула е история на строителство на пирамида. На върха на пирамидите винаги имало малки храмове. И хората вярвали, че в тези храмове ставали срещи на тези, които идвали от небето.
Геологът Владимир Авински е открил математически доказателства за връзката на марсианската цивилизация и на земната.
Странно разположение на камъните в древнобританската обсерватория Стоунхендж. На схемата на Стоунхендж открива фигурата пентаграм, построен на 11-ъгълник.
1/11 от окръжността той нарекъл ъгъл алфа. И открил този ъгъл алфа във всеки паметник на древните цивилизации. Стъпаловидната пирамида на Земята се вмества в 6 пъти алфа. И буквално всички сфери на знанието се подчиняват на този принцип. 
Или в геометрично изражение – като критичният ъгъл алфа се умножава на 2, 3, ...5, 6... 
Или в метрично изражение: 11, 22, ... 44
После Авински наложил своя магически петоъгълник върху схемата на марсианските пирамиди. 
Ъгълът алфа се използвал навсякъде.
Марсианските пирамиди явно са по-стари от земните. Съоръженията на Земята и на друга планета са построени по единен инженерен замисъл.Във всяка хармонична конструкция се среща този ъгъл алфа. Контролира оптималността, хармонията, красотата, устойчивостта ...Имаме универсално проявление на някакъв закон на мирозданието в нашата цивилизация и в други цивилизации...
Ние явно сме още млади създания във Вселената и вече стигнахме до това разбиране. А по-зрелите цивилизации – слънчеви или галактически – отдавна знаят този принцип и естествено са го използвали...
Дендерският зодиак в Египет, в храма Хатхор. 
Богове, символизиращи звездите от Зодиака и планетите от  Слънчевата система.
На височина 18 метра е изобразен линеен зодиак, а на горния етаж – кръгъл календар. 
Истинският златен зодиак е отнесен от френски археолози по време на нахлуването на Наполеон в Египет. И днес се пази в Лувъра. 
Стотици астролози от цял свят се опитвали да датират положението на звездите на Календара на катастрофите. Не се получавала нито една дата до 3000 година пр.н.е. и те се отказали...
Според астроложката Светлана Павлова на този календар с помощта на математиката и геометрията е записано много важно послание. Между Марс и Юпитер на Дендерския зодиак е изобразена неизвестна планета. Нейния символ Фет – бог на войната и разрушението. Значи тя е била унищожена. Египтяните са фиксирали на този зодиак гибелта на Фаетон.
Светлана Павлова е видяла и втора катастрофа. 
Ясно е обозначен цикъл от 26 000 години.
Това означава, че Земята редовно попада в определени точки, които са обозначени тук. 
Фреска от гробницата на фараона Рамзес VІ. 
На трета орбита около Слънцето – две планети? Второто небесно тяло, както се вижда, е по-голямо от Земята.
На Дендерския зодиак на Земята дали Луната, за да я уравновесят с нещо.
Астрофизикът Кирил Бутусов:
За дългата си научна биография той направил маса открития. По неговите изчисления астрономи от цял свят намират небесни тела в Космоса. 
Може би скоро ще се потвърди главната теория на професора. Той е открил нова планета в Слънчевата система. Звучи фантастично, но най-вероятно тя е обитаема.

За нас това е цивилизацията на боговете, която командва цялата Слънчева система и упражнява тук контрол върху всичко, което се случва.
Академик Бутусов не е търсил специално десетата планета на Слънчевата система. Нейното съществуване потвърдили законите на симетрията в Слънчевата система, които е открил. 
Според тези закони на орбитата на Земята трябва да има още някаква планета. Тя може да се крие в така наречената либрационна точка.
Едната либрационна точка се намира близо до Земята, на линията, свързваща Земята със Слънцето, а другата се намира зад Слънцето, почти на орбитата на Земята. Това е така наречената колинеарна либрационна точка. Тези точки са устойчиви. И ако се сложи тяло в тази точка, то ще обикаля около Слънцето с такъв период като Земята, но няма да се виждаме едни други.
Хипотеза за тази планета, която наричат Глория. Там трябва да има същите климатични условия като на Земята. 
Според Бутусов положението на Глория зад Слънцето е изкуствено, затова е неустойчиво и зависи от Земята. Всеки взрив на Земята може да създаде вълна, която да изтласка Глория от нейната орбита. Тогава двете небесни тела ще тръгнат едно срещу друго.
Може би орбитите не съвпадат, може да са малко наклонени една спрямо друга, но тялото ще премине близо до нас и ще предизвика страшни възмущения на Земята, така че може да загине цивилизацията.
Бутусов предполага, че цивилизацията на Глория е по-развита от нашата и те няма да допуснат такова нещо, щом като долитат тук при нас и контролират.
Действително, очевидци наблюдават летящи чинии по време на природни катаклизми. 
Земетресения, вулкани, цунами, тайфуни, ядрени изпитания, пускане на балистични ракети винаги се контролират от НЛО.
Бутусов: Земята се  намира в либрационната точка на Глория, а Глория се намира в либрационната точка на Земята. И ако ние с нашите взривове изтласкаме Земята от нейната орбита, тогава ние ще се срещнем...
Има легенди, че на Фаетон имало две противоборстващи цивилизации, които воювали помежду си и унищожили планетата. Оттам може би са дошли на Земята.... Нито една цивилизация на нашата планета не е просъществувала повече от 6-8 хиляди години. И винаги причината за нейната гибел е била природна катастрофа...

Благодарение на помощта на Мая Тодорова

Николай Николов 

сряда, 27 февруари 2013 г.

Архив: $ БЪЛГАРИЯ – ИЗРАЕЛСКА КОЛОНИЯ? $


Нека си припомним някои неща!

Според преданието, когато финикийците пристигнали на Иберийския полуостров, те поискали от местния цар да им даде земя само колкото една волска кожа. Позволили им. Тогава те нарязали кожата на най-тънки нишки и награбили огромна територия. Иберийците останали със зяпнала уста.


Със зяпнала уста ще останат и бойковските пишман-икономисти ако си мислят, че трябва да продават земя на Израел, за да получат съвременни познания за обработване и поливане на земя и за допълване на мизерния бюджет на България.


Земя, господа бойковски и сегашни псевдо умници, не се продава! Тя е единственото, което остава за всеки народ, за добри и за лоши времена. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов  беше заявил, че е "възможно част от държавните земи да бъдат продадени, а други да бъдат дадени под аренда" на Израел. Думите "е възможно" изглежда означават, че някаква сделка вече е скрепена с подписи. Ей Найденов, кой ти заповяда  това?!!!!
Нека да проверят това сегашните слагачи (обявилите се за "Ръководители на народното недоволство").  Скоро ще Ви стане ясно от къде идват и на къде отиват и колко са им кухи тиквите и кой ги е "наел"!!!!  Защо аз не съм на тяхно място въпреки, че съм изявявал позицията си от четири години насам??! Говори ли ви нещо това?!! Ще ви кажа  - Пари, Путки, Политика и Лумпени (ПППЛ -  името на новата организация, извинявайте партия!)  Аз ги определям като такива тези  "ръководители" от протеста! Единствено подкрепям Волен Сидеров, защото той не си промени възгледите през всичките години. Даде шанс и на Бойко Борисов /Отношенията му с Капка са семейни проблеми а това на всеки може да се случи! Това, че ми е съгражданин, не му е привилегия за мен!/ Освен това го направиха на луд, както на времето Джордж Ганчев, който от срещите които съм имал с него е доста умен и широко скроен човек! Да, ама мутрите щяха да ги натикат в затвора и ето защо така стана!
Само по себе си сътрудничество с Израел в тая област няма нищо необичайно, ако не ставаше дума толкова нагло за продаване. Пред очите ни се разиграва една от най-жестоките трагедии на света за последните 6-7 десетилетия - тази на конфликта между Палестина и Израел. Палестина се бори за земята си; Израел се бори да си отвоюва право на своя земя. Всъщност, не става дума изобщо за земя, а за възможно най-неплодородното и най-пренаселеното късче територия в целия свят, известно още и като най-скъпата поземлена собственост в света. И двете страни не са в състояние да изхранват населението си без чужда помощ!,
Да не говорим за пълната липса на природни ресурси за каквато и да е индустрия.

Палестинците са тези, които са живели на тази земя, за която днес претендира Израел, докато евреите са миткали по земята за цели две хиляди години, така както са правели преди това техните братовчеди финикийците. Палестинците защитават земята си с помощта на настръхналия от омраза арабски свят, независимо от това дали са мюсюлмани или не.


Израел защитава правото си на съществуване благодарение на здраво закотвената в САЩ еврейска общност, готова не само да плаща за изкуственото съществуване на тази нова страна, но и да ангажира огромните ресурси на Америка. Думите "изкуствено съществуване" не са споменати тук случайно - съществуването на такава държава като Израел стана също и поради антисемитизма на Европа и антисемитизма на Америка, които, както знаем, не намериха нито едно парче свободна земя за евреите на тези два континента, нито имаха каквото и да е желание да ги интегрират, тоест никой не ги искаше.


Все още ошашавените от комунистическата върхушка българи изглеждат неспособни да разберат какво точно може да стане пред очите им: Бащината им земя да стане собственост на чужда държава!!! Тоя път обаче това може да стане не с волска кожа, а със слабото чувство за национални стойности на една дезинформирана нация и на една временна власт, чиито управленчески диоптри не и дават да вижда по-далече от носа си.

Н. Ф.

Николай Николов

вторник, 26 февруари 2013 г.

НЕЩО ЗА КОЕТО СЪМ ПИСАЛ ПИСАЛ, НО КОЙ ДА ЧУЕ!!






ТОВА Е СТАТИЯ КОЯТО СЪМ ПИСАЛ ПРЕЗ 2010 ГОДИНА.

Така, като гледаме, май след ТРИ години още много от работещите ще са на улицата! Защо смятам така?
Да погледнем железопътния транспорт. Хората редовно пътуват /до колкото могат/, а някой /хайде да познаем кой?!/, прибира парите и хората не са получавали заплати от - 5 – 6 месеца. Отново никой няма виновен. Как така? Пътниците плащат а пари няма!
Време е новото правителство да се стегне и да прекъсне краденето на пари. Как така ще работиш, а няма да ти плащат? Месец може но половин година? Но на крадците им е ясно, че тези хора със строго насочена квалификация, няма къде да отидат, и ги изнудват до край. Новото правителство, меко казано взе да ни приспива. Бойко - съвет: вземете си повече нормални хора в правителството, плащайте им по 1000 лв. на месец и им поставете конкретни задачи. Те ще ги свършат! Бъди сигурен. С пет или шест вносни мекерета /извинявам се министри/, които не са преживяли ужаса на нямането, работа не ще да свършиш. Не ти ли стана ясно бре пич?! Не виждаш ли какво ти предлагат!? Да опоскат страната до край! Я почни да ги гониш за всяка простотия /като фискалния резерв например/! Абе много тъпо иска да те прекара това пичлеме с педераски глас! Добре, че за сега се усети во време! Добре, че не почна да ни се извиняваш! Сега трябва да ГО издухаш, докато не е направило някой друг сакътлък в повече?! Нима не схващаш идеите на тези западни мошеници? Те само искат и предлагат! Едно време Съветския Съюз налагаше, но и ни даваше! Пък тези само искат разни неща в тяхна полза. Това се отнася и за Европейския съюз. Пишат доклади, искат да ни пратят сичкото циган от Малта и не знам от къде още, и гетото България ще заиграе в ритъма на кючека и негърските танци! Сакън!... ще ти ебем мамата ако направиш нещо такова! ОБЕЩАВАМ ТИ ЧЕ ЩЕ ТИ СЕ СЛУЧИ КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО АКО СЕ САМОЗАБРАВИШ!!!! Вземи се в ръце, тегли една майна на западните подлоги и лизачи и мисли за себе си и за народа си, щом си решил да се захванеш с това! Иначе просто се откажи на време. Да не станеш за смях и съответно политически труп, като Костов. От къде ги намери тези нещастници – просто не те разбирам! Вземи хора от България, живеещи тука, милеещи за нея, създай диктатура за една две години и всичко ще се оправи! Примери много!

ТЕХНИКА ЗА МАСОВ КОНТРОЛ:


Масмедиите са най-могъщият инструмент, използван от управляващата класа за манипулация на масите. Тя оформя и моделира мненията и отношенията, определя кое е приемливо в обществото.

Масмедията се състои от различни медии, които са оформени така, че да достигат възможно най-голяма публика. Тези медии включват телевизията, киното, радиото, вестниците, списанията, книгите, звукозаписите, видео игрите и Интернет.
“Безлични сили, върху които ние нямаме почти никакъв контрол, изглежда тласкат всички ни в посоката на един кошмар като този от “Един смел нов свят”; и това безличностно подтикване бива съзнателно ускорявано от представителите на търговските и политическите организации, които вече са разработили поредица от нови техники за манипулация на чувствата и мислите на масите, за да се защитават интересите на едно малцинство.“ (Алдъс Хъксли, предговор към “Един смел нов свят“).
“Съзнателното и интелигентно манипулиране на организираните навици и мненията на масите е важен елемент на демократичното общество. Тези, които манипулират този незабележим механизъм на обществото, представляват невидимото правителство, което има истинската ръководна власт в нашата страна.
Ние сме управлявани, нашите мозъци – обработвани, нашите вкусове – формирани, нашите идеи – вменявани, най-вече от хора, за които никога не сме чували. Това е логическа последица от начина, по който нашето демократично общество е организирано. Огромни бройки човешки същества трябва да си сътрудничат по този начин, ако ще живеят заедно в едно гладко функциониращо общество.
Нашите невидими управители в много от случаите дори не знаят кои са техните сподвижници от вътрешния кабинет.” – Едуард Бърнайс, “Пропаганда“
Новаторските маркетингови кампании на Бърнайс промениха из основи функционирането на американското общество. Той фактически изгради “консуматорското” отношение, като създаде една култура, в която американците вече купуваха за удоволствие, а не за оцеляване. По тази причина сп. "Life" го класира между 100-те най-влиятелни американци на 20-и век.
В неговата “Енциклопедия на социалните науки” Ласуел обяснява, че когато елитът не разполага със съответните реквизити на силата, за да въдвори подчинение, тогава на социалните мениджъри им се налага да се обърнат към “една напълно нова техника на контрол, най-вече чрез пропаганда”. Той добавя и обичайната обосновка – ние трябва да отчетем “невежеството и глупостта на масите и да не се поддаваме на демократичната догматика за това как хората най-добре преценявали собствените си интереси”.
Ласуел обширно е изучавал как се анализа съдържанието, за да разбере ефективността на различните типове пропаганда. В своето есе “Съдържания на комуникацията” той обяснява, че за да се разбере смисълът на едно съобщение (напр. филм, реч, книга и т. н.), трябва да се вземе предвид честотата, с която определени символи се показват в него, посоката, в която тези символи се опитват да насочат мнението на публиката, а също и интензивността на използваните символи. Ласуел е известен и с модела си за анализ на медиите, базиран на формулата:
Кой (казва) Какво (на) Кого (по) Какъв канал (с) Какъв ефект.
С този модел Ласуел показва, че за да се анализира подобаващо един медиен продукт, трябва да се види кой е създал продукта (хората, поръчали създаването му), към кого е насочен този продукт (публиката, в която се цели) и какви са били желаните ефекти на този продукт (да информира, да убеди, да продаде и т.н.) върху публиката.
Днешната пропаганда почти никога не се позовава на рационални и логически аргументи. Тя директно задълбава в най-първичните човешки нужди и инстинкти, за да предизвика емоционална и нерационална реакция. Ако винаги разсъждавахме разумно, може би нямаше да сме купили и 50% от това, което притежаваме. Бебета и деца непрекъснато се появяват в реклами, насочени към жените, поради една специфична причина: изследванията показват, че детските образи отпушват у жените инстинктивни грижовни и защитни реакции, което предизвиква и благоразположено отношение към рекламираните продукти.
Сексът присъства навсякъде из масмедиите, тъй като привлича и задържа вниманието на зрителите. Той директно играе върху животинските ни нужди за размножение и веднъж отприщен, този инстинкт веднага засенчва всички други рационални мисли в нашия мозък.
Попкултурата доставя и обслужва невежеството чрез постоянното предлагане на затъпяващи развлечения и излагането под светлината на прожекторите на дегенерирали знаменитости, които стават обект на идолизиране. Много хора питат: “Има ли начин да спрем това?” Да, има: СПРЕТЕ ДА ИМ СЕ ВРЪЗВАТЕ НА ГЛУПОСТИТЕ И ПРОЧЕТЕТЕ НЯКОЯ КНИГА.

Ако една нация очаква да бъде едновременно невежа и свободна, това не е било и няма и да го бъде.” – Томас Джеферсън.



С уважение: Николай  Николов!  Хайде чао!

понеделник, 25 февруари 2013 г.

ПРОЛОГ ОТ „ИЗГУБЕНИЯТ СИМВОЛ” - ДАН БРАУН

Факт!!!
През 1991 г. в сейфа на директора на ЦРУ е заключен един документ. Той си е там и до днес. В загадъчния му текст се споменава за древен портал и тайно място под земята. В документа също се съдържа изразът Той е заровен някъде там“.Всички организации в този роман реално съществуват, включително масоните, Невидимият колеж, Службата за сигурност, ЦПСМ и Институтът за ноетични науки.

Всички ритуали, научни данни, художествени произведения и паметници в романа са действителни.








Домът на Храма
20:33
------------------------------------------
Тайната е как да умреш!
От памтивека тайната винаги е била как да умреш. 
Тридесет и четири годишният посвещаван сведе очи към човешкия череп, който държеше в дланите си. Беше пълен с кървавочервено вино.
„Изпий го — помисли си той. — Няма от какво да се боиш“.
Както повеляваше традицията, започна това пътуване в ритуални одежди на средновековен еретик, отвеждан на бесилото. Свободната му разкопчана риза разкриваше светлата му гръд, левият му крачол беше навит до коляното, а десният му ръкав — до лакътя. На шията му висеше тежък клуп, „бесилка“, както го наричаха братята. Тази вечер обаче беше облечен като майстор.
Братята, които го заобикаляха, носеха всичките си символи — кожени престилки, пояси и бели ръкавици. Церемониалните накити на шиите им блестяха като призрачни очи на приглушената светлина. Мнозина от тези мъже имаха високо положение в света и все пак посвещаваният знаеше, че мирският им статус не означава нищо зад тези стени. Тук всички бяха равни, заклети братя, свързани с мистична връзка.
Докато обхождаше с поглед внушителното множество, посвещаваният се зачуди кой от външния свят би повярвал, че тези хора изобщо ще се съберат на едно място… и още по-малко точно тук. Помещението приличаше на древно светилище.
Ала истината беше още по-странна.
„Аз съм само на няколко преки от Белия дом“.
Тази колосална сграда се намираше на Шестнайсета улица №1733 във Вашингтон и представляваше копие на езически храм, храма на Мавзол, истинския Мавзолей… място, което да заемеш след смъртта. Два седемнадесеттонни сфинкса вардеха бронзовата порта на главния вход. Вътрешността приличаше на разкошен лабиринт от ритуални зали, коридори, заключени подземия, библиотеки и дори една куха стена, криеща останките на двама души. Бяха му казали, че всяка стая има своя тайна, и все пак знаеше, че най-голямата тайна се пази в гигантската зала, в която в момента беше коленичил с череп в дланите.
Залата на Храма.
Имаше форма на идеален квадрат. Таванът шеметно се извисяваше на трийсет метра, носен от монолитни колони от зелен гранит. Помещението беше опасано със столове от тъмен руски орех, тапицирани с ръчно обработена свинска кожа. Пред западната стена се издигаше десетметров трон, срещу който имаше скрит орган. Стените бяха истински калейдоскоп от древни символи… египетски, староеврейски, астрономически, алхимически и други, все още неизвестни.
Тази вечер Залата на Храма се осветяваше от групи грижливо подредени свещи и от бледия сноп лунни лъчи, процеждащи се през грамадния оберлихт на тавана и огряващи най-изненадващия елемент на помещението — огромен олтар, изсечен от масивен блок белгийски черен мрамор и разположен в абсолютния център на квадрата.
„Тайната е как да умреш“ — напомни си посвещаваният.
— Време е — разнесе се шепот.
Посвещаваният плъзна поглед по изправената пред него изящна фигура в бели одежди. Върховният почитаем майстор. Наближаващ шейсетте, този човек беше американска икона, обожаван, снажен и несметно богат. Някога тъмната му коса сега сребрееше, известното му на всеки лице отразяваше цял живот, прекаран на върха, и могъщ интелект.
— Положи клетвата — рече почитаемият майстор с глас, мек като сипещ се сняг. — Завърши пътя си.
И като всички подобни пътувания, пътят на посвещавания беше започнал с първата степен. Онази вечер, с ритуал, подобен на този, почитаемият майстор му сложи на очите кадифена превръзка, опря в голите му гърди церемониална кама и го попита:
— Заклеваш ли се в честта си, че нямаш користни или каквито и да е други недостойни подбуди и свободно и доброволно предлагаш кандидатурата си за тайните и привилегиите на това братство?
— Заклевам се — излъга посвещаваният.
— Тогава нека това бъде жило за твоята съвест и ти донесе мигновена смърт, в случай че някога издадеш тайните, които ще ти бъдат разкрити — предупреди го майсторът.
Навремето посвещаваният не изпита страх. „Никога няма да узнаят истинската ми цел“.
Сега обаче усещаше в Залата на Храма някаква знаменателна тържественост и в ума му се въртяха ужасните предупреждения, отправени му по време на пътуването, заплахи за жестоки последици, ако някога издаде древните тайни, които щеше да научи: „Гърлото ми да бъде прерязано от ухо до ухо… езикът ми да бъде изтръгнат из корен… вътрешностите ми да бъдат изкормени и изгорени… пръснати по четирите небесни вятъра… сърцето ми да бъде изтръгнато и хвърлено на полските зверове…“
— Братко — каза сивоокият майстор и постави лявата си длан върху рамото му. — Положи сетната клетва.
Готов за последната стъпка от пътя си, посвещаваният раздвижи мускулестото си тяло и отново насочи вниманието си към черепа в дланите си. Кървавочервеното вино изглеждаше почти черно на мъждукащите пламъчета на свещите. В залата цареше гробна тишина и той усещаше, че всички присъстващи го наблюдават в очакване да положи сетната клетва и да се влее в техните елитни редици.
„Днес зад тези стени се случва нещо, което не е било никога в историята на братството — помисли си посвещаваният. — Нито веднъж, през всички тези векове“.
Знаеше, че това ще е искрата… и тя ще му даде неизмерима власт. Окуражен от тази мисъл, той си пое дъх и произнесе същите думи, които безброй хора бяха изричали преди него в страни по целия свят.
— Нека виното, което ще изпия сега, се превърне в смъртоносна отрова за мен… ако някога волно или неволно наруша клетвата си.
Думите му отекнаха в празното пространство.
После настъпи тишина.
Той наложи на дланите си да не треперят, вдигна черепа към устата си и усети как устните му докосват сухата кост. Затвори очи, наклони черепа и изпи виното на големи глътки. Когато пресуши и последната капка, отпусна ръце.
За миг му се стори, че дробовете му се стягат, и сърцето му бясно се разтуптя. „Боже мой, те знаят!“ После, също толкова бързо, колкото беше дошло, усещането премина.
По тялото му се разля приятна топлина. Посвещаваният въздъхна и мислено се усмихна, докато вдигаше очи към сивоокия мъж, който тъй глупаво го приемаше в най-тайните редици на братството.
„Скоро ще изгубиш всичко най-скъпо за теб“.


МОЖЕ БИ ЩЕ ИМА ОЩЕ......

Николай Николов

неделя, 24 февруари 2013 г.

ПОДМЕНИХА ПРОТЕСТИТЕ И ВОТА


   
 О................!!!!!!  КАКВА ПРОСТОТИЯ  И БЕЗВРЕМИЕ…..! И АЗ ЛИ ПРОСТАКА, ТЪПАНАР И НЕ ЗНАМ КАКЪВ ВЕЧЕ СЕ ОПИТАХА ДА МЕ НАРЕКАТ ПО ИНТЕРНЕТ, ТРЯБВА ДА ВИ КАЖА – ВОТЪТ, ЖЕЛАНИЯТА ВАШИ И МОИ, ИСКАТ  И УСПЯХА ПАК, ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ДА ГИ ПОДМЕНЯТ  ИЗВЕДНЪЖ ВСИЧКИ ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДАТ В СТАРА ЗАГОРА… АЗ ИМАМ АВТОМОБИЛ, НО ПРИ 300 ЛЕВА ЗАПЛАТА КАК ДА ОТИДА И ДА СЕ ВЪРНА?! ТОВА ДА ВИ  ГОВОРИ НЕЩО?! ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ВИ ГО КАЗВАМ!!! АМИ ТЕЗИ ОТ БЛАГОЕВГРАД ИЛИ ДУПНИЦА И ВИДИН, ИЛИ СИЛИСТРА???!!! КАК ЩЕ СТАНЕ ПРИЯТЕЛИ  МОИ?! ДНЕС ИЗЛЯЗОХ НА МИТИНГА В БУРГАС, И КАТО ГИ ПОПИТАХ -  КОИ СТЕ ВИЕ ПРИЯТЕЛИ МОИ,  ЧЕ ОГЛАВИХТЕ ПРОТЕСТА", ТО ВЕДНАГА ПОЛИЦАИТЕ МЕ ХВАНАХА, ПРИЗНАВАМ КУЛТУРНО НО ЩЕ ВИ КАЖА, ЧЕ ИМА СПЕЦИАЛНИ УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ В КОИТО СЕ ОБУЧАВАТ „РЪКОВОДИТЕЛИ НА ХОРАТА И ДЪРЖАВАТА”!  ЩЕ ВИ ДАМ  И ЛИНК, ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС. НЕ Е ОТ БЪЛГАРИЯ, НО И ТЯХ ЩЕ ГИ ОТКРИЯ:   http://beforeitsnews.com/blogging-citizen-journalism/2013/02/shockingly-real-conspiracy-to-rule-the-world-matrix-training-revealed-political-charity-using-behavioral-modification-2445756.html

Е………КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ВИ КАЖА??!!  ИЗРОДИТЕ ВИНАГИ СА ЕДНА КРАЧКА НАПРЕД, ЗАЩОТО НИЕ ИЗТЪПЯХМЕ! ПИТАЙТЕ ГИ ТЕЗИ НОВИ „ВОДАЧИ”,  КОИ СА, ОТ КЪДЕ ИДВА, КЪДЕ СА РОДЕНИ, КАКВО СА УЧИЛИ И ЗА КЪДЕ СА СЕ ЗАПЪТИЛИ”!!!
ЗАЩО БОЙКО СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА?! – ЩЕ ВИ КАЖА:  ЗАЩОТО САЩ ПОИСКАХА ТОВА! И СЕГА КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРОСТОТИЯТА СПРЯМО НАРОДА?! – НИКОИ!!!!
 ЩЕ ВЗЕМАТ ДА НАБЕДЯТ ПРЕЗИДЕНТА, КОЙТО ДЕФАКТО НЯМА ТАЗИ ВЛАСТ СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА!
 СПИРАМ ДО ТУК! ВИЕ СЕ ОГЛЕДАЙТЕ, ПОМИСЛЕТЕ, ПИШЕТЕ И МИСЛЕТЕ! АЗ ИМАМ НЯКОИ ОТГОВОРИ, НО НЕ ИСКАМ ДА ВИ ГИ НАЛАГАМ! ПРОСТО ТРЯБВА САМИ ДА ГИ РАЗБЕРЕТЕ!

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

събота, 23 февруари 2013 г.

® МАТРИЦАТА В КОЯТО ЖИВЕЕМ ®


Хората са поставени в условия да бъдат принудени да кредитират съществуващата система – Матрицата, със своето право на глас, спестовни единици, работоспособност и природен потенциал – ум, красота и сила. Колко поети, художници, писатели, актриси, проститутки, певици и топ модели, бизнесмени, военни, полицаи, дизайнери, политици и културтрегери…. всъщност обслужват матрицата, работят за нея. А иначе, те смятат, че творят!!!Че изграждат новото общество, новата епоха, т. нар. Ню Ейдж.


Механизми и трикове и измами на матрцата на живота ни:


-Сегашната форма на демокрация, това е най-високата (най-ефективна) форма на манипулация над обществото.
Манипулацията се извършва чрез избирателната система, парите и медиите, съответно в трите сектора: политика, икономика – финанси и социален живот - култура. (“За върховенството” от Айзенрайх)
“Когато например тълпата зареве за аристокрация, ще доминира социалната сфера, когато същите тези гласове започнат да плачат за олигархия, ще доминира икономическата, а когато вече преситени се разплачат за принц, ще се появи и политическия лидер. Тези промени са изградени повече върху измамата, отколкото върху реалността, защото ако на една държава, ако трябва да говорим истината, един ден й се наложи да приеме капаните на демокрацията, а на следващия – капаните на тиранията, от нея повече държава не става. ”(Откъс от глава 6 на “За върховенството”).


Хората са принудени да предоставят своето право на глас, своите парични средства и своята работоспособност на този, който държи лостовете на управление в Царството на Силата.


Народът в действителност неизбежно кредитира, чрез предварително зададените му условия на придвижване в строго ограничения коловоз на физическото оцеляване, Системата на имащите властта, тоест самата Матрица. Народът е принуден да кредитира Матрицата. Народът предоставя своето право на глас на определени избраници, които в действителност се оказват избраници на властта, основен инструмент на Матрицата. .


Народът, отделният гражданин предоставяйки своето право на глас и своята спестена парична (спестовна) единица на имащите власт и банков капитал, всъщност кредитира тяхната линия и политика, тяхната програма и стратегия, тяхната фирма или банка, съответно бизнес начинание или проект.


Лостовете за убеждаване – това са тотална дезинформация, прикрита лъжа, умело изковани митове, подкупи и корупция, всичко това основано върху система на мощно подхранван егоизъм. (Забележка: В основата на своята физическа и разумна конструкция, всеки един индивид притежава своята ахилесова пета и когато тази негова слаба точка се стимулира и използва, умело прицелвайки се в трите основни био-програми, заложени в човека, той е уязвим в нея. От тази гледна точка няма ни един индивид на физическия план,, който да е неуязвим и неподдаващ се на въздействието на лостовете на манипулацията.)


Демокрация, манипулация, стимулиране на егоизма и коя да е от трите основни биопрограми, заложени в човека.


Висшата форма на манипулация, това е използването на първоначалните заложени в човека биопрограми: – програмите за самосъхранение, себеобезпечаване и продължение на рода, проявяващи се в нуждата от подслон, храна, вода, облекло, емоционално и сексуално общуване, социални контакти, топлота на взаимоотношенията.

Николай Николов

петък, 22 февруари 2013 г.

ДАЛИ ВЕЧЕ ЗЕМЯТА Е КРЪГЛА?

"Тъмните векове" са били тъмни само за Западнала Европа. Всъщност за западняците "тъмни" са всички векове до преди 200-300 г.

Простата истина е била известна от дълбока древност из цял свят. Знаели са я астролози и учени, пише го в Библията (книга Йов 26:7 - "... Прострял е Той север над празнотата, окачил е земята на нищо."), от край време древните календари на различни народи са прецизни и точни (
за най-точен е: (ЮНЕСКО признава древнобългарския).
Галилей и папа Урбан VІІІ доказали максимата, че когато спориш с идиот, всъщност спорят двама идиоти. Самият Галилей твърдял, че слънцето е неподвижно????...... Но май е размислил......

Само в папския педераски двор и неговите провинции - Западнала Европа са направили голямото "откритие" преди няколко века /кой зароби тогава човека/. Затова, според западноевропейците, това било открито за пръв път от Галилей и коПЕРНИК и доказано от Маг-ЕЛАН. Всъщност навсякъде, с изключение на това ама много особено място - Западна Еф/в/ропа - хората са виждали, че когато един кораб се задава в пристанището, първо се вижда мачтата му - нещо, което няма как да стане, ако земята е равна.

В своя "Шестоднев", Йоан Екзарх аргументирано доказва, че земята е кръгла - нещо, което по негово време е било общоприето от векове. Творбата най вероятно е поръчана от цар Симеон преди 917 г., което ще рече, че по това време в България се е знаело за формата на Земята. Защо ли пък баш тук бре?! 
Още от древноста се е знаело, че Земята има сферична форма. Нещо повече: още 3 век пр. Хр. александрийският учен Ератостен успява да определи размерите на Земята (радиус, параметър на основно сечение и т.н.) по много любопитен метод.

Идеята, че земята била в центъра на Вселената, папския двор заема от Аристотеловата система, но наред с неговата има други древни астрономически системи, които не твърдят подобни глупости.
Любопитно е, че така стоят нещата с повечето "открития" на западноевропейците (като откриването на Америка, която открай време е известна на викинги и азиатци). Те са специалисти по откриването на неща, които са известни навсякъде другаде по света. Наистина тези неща никой друг преди тях не ги е откривал по причина, че никъде другаде не се е налагало. И днес, когато прочетем изречение, писано от някой сноб по инерция, като: "Хората през средните векове не знаели...", е уместно да си уточним: Кои хора? А сега де?!

Днес, уви но Земята отново е плоска, а в нейния център се намира ... Западна Европа. Всеки, които иска да се увери, трябва да чете авторите сноби и да разбере, че не е имало сапун, докато западняците не са започнали да се къпят, канализацията е била забравена, откакто я ползвали шумерите, докато Темза не се задръстила, културата се е появила през Ренесанса, а нациите са се появили, когато са ги измислили Наполеон и Бисмарк!!!! . Преди това такива неща е нямало и доказателството е, че западняците са ги открили?! Ега ти висшата раса!  А преди това са говорили само с конете си, не са се къпали и  само са се парфюмирали....
Да живее Западна / западаща / Европа, Европейския Съюззззз..ууууууууу..!!!!  И всички изроди на куп!!!
УР.... кур....ААААА!!!!! - Ха сега ми кажетеКъде съм аз, и къде сте Вие??!


Ваш слуга: Николай Николов

четвъртък, 21 февруари 2013 г.

ОТ КЪДЕ ТРЪГНАХА ПРОСТОТИИТЕ - ПОВТАРЯМ ВИ!


ИСКАМ ДА ОСЪЗНАЕТЕ ЗАЩО СТИГНАХМЕ ДО ТАМ И ОТ КЪДЕ ИДВАТ ПРОСТОТИИТЕ, КОИТО НАРУШАВАТ ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ХОРАТА. ТЕЗИ ТЪПЪНАРИ ЩЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО КУЧЕ ЗА КОКАЛ И ЩЕ СЕ ОПИТАТ ПАК ДА НИ ИЗМАМЯТ. ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!!! ВНИМАВАЙТЕ!!!!!  АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПУСНАТА, ПОНЕ ТРЕТИ И ЧЕТВЪРТИ РЕАКТОР, ЗАЩОТО ОТСРЕЩА В РУМЪНИЯ СТЪРЧИ СЪС СЪЩАТА СИЛА "ЧЕРНА ВОДА" НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗГОНЯТ ЕНЕРГО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА. СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ В ПАРЛАМЕНТА КАК СТАРИТЕ КУРВИ И ПЕДЕРАСИ ЩЕ СЕ ДЪРЖАТ И КАКВО ЩЕ ГОВОРЯТ В ПАРЛАМЕНТА. ТОВА КОЕТО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ ПО - НАДУЛУ ВИ ГО ПОВТАРЯМ, И ЩЕ ВИ ЗАДАМ ВЪПРОСА: КАКВО ИСКАТЕ - ФАШИЗЪМ, ДЕМОкрация ИЛИ СОЦИАЛИЗЪМ ПО МОДЕЛА НА ШВЕЦИЯ ?!! ТЯ Е ЕДНА ОТ НАЙ - УСПЕЛИТЕ И СОЦИАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ И Е НЕОБХОДИМО САМО ДА СЕ КОПИРАТ ЗАКОНИТЕ И. ПРОСТО И ЕЛЕМЕНТАРНО! СТИГА С ТЕЗИ "ВЕЛИКИ ЗАКОНОТВОРЦИ!! - ТЕ СЕ РЪКОВОДЯТ ОТ СКРИТИТЕ ОЛИГАРСИ ЗАД ТЯХ! НЕКА ДА ГИ КАЖАТ КОИ СА И ДА ГИ ПРАТИМ ТАМ КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМО! НЯКОИ ОТ ТЯХ ГИ ЗНАЕТЕ, А НЯКОИ ЖИВЕЯТ И В ЧУЖБИНА!!! И СТИГА СА НИ ПЛАШИЛИ С КОМУНИЗМА, ЗАЩОТО ТАКОВА НЕЩО НЕ Е ИМАЛО НИТО В СССР, НИТО В БЪЛГАРИЯ! ТЕ ПЛАШАТ НАРОДА С ТОВА, ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА СМУЧАТ ОТ НАРОДНАТА ЦИЦКА, ЗАЩОТО НИКОГА НЕ СА РАБОТИЛИ И СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ НЕ МОГАТ И ЕДНА ЕЛ. КРУШКА ДА ЗАВИЯТ! БСП НЯМА НИЩО ОБЩО С КОМУНИЗМА!  ТЯ Е КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ  ИЗЧАДИЯ!
Някои от данните, с които ще се запознаете, звучат нелепо. Други показват невероятно нахалство. А трети като че ли са шега. На пръв поглед повечето от тях може да ви изглеждат като измислици, чужди скандали или някак… странни. Общото между тях е, че показват усилията да се проправи пътя на едно човеконенавистно владичество: самодържавието на Антихриста, известен и с антропософския термин Ариман.
Но вижте какви простотии започнаха да се вършат със закони и „законно” от „братския” САЩ. И то и върху собствения си народ и останалия свят! Няма да ги описвам подробно, защото друг го е направил преди мен и затова ще ви дам препратки към тях за да ги прочетете. Препратките ще са с светлосин цвят!
Щатският Сенат: Нямате право да отглеждате храна и да пазите семена – ТУК!
Новогодишен подарък: Обама подписа злокобния закон NDAA ТУК!

Събирането на дъждовна вода вече е забранено в някои американски щати – водата била собственост на държавата! Държавен контрол над интернет?!
Всички шофьори да екипират колите си с GPS проследяващо устройство!
Лампите да служат като наблюдателни камери и за записване на разговори по улиците. Apple работят върху телевизор с име iTV, който не само ще ви чува и вижда, но и ще може да разбира говора и жестовете ви?!
Закон за „защита на храната“, който ще отнеме правото на хората да засяват зеленчуци и други култури, да складират семена и дори да споделят плодовете от труда си с роднини и приятели, и още и още.. ТУК!
Ще има продължение.......МОЖЕ БИ..... 


С любезното съдействие на ИКИ!


Николай Николов

сряда, 20 февруари 2013 г.

ДИКТАТУРА НА МНОЗИНСТВОТО - АЛТЕРНАТИВА НА СВЕТОВНОТО МУТРЕНСКО УПРАВЛЕНИЕ



Диктатурата на пролетариата (ДП) е ДЪРЖАВА на преходния период от буржоазно към социалистическо общество, И както при всяка държава, е средство за потисничество на господстващата класа над всички останали класи. Пролетариатът упражнява власт (потисничество) над класата на печелещите без труд (буржоазията). Диктатурата на буржоазията (ДБ) (буржоазната държава) също е средство за потисничество, но върху създаздателите на блага. ДП е справедлива, защото на власт са създателите на блага, а ДБ е несправедлива - властват паразитите. ДП е едновременно и демокрация (между трудещите се), и диктатура (срещу паразитите).
Всеки природен закон е диктатура (ограничение, потисничество) срещу хората, докато те не го осъзнаят и използват. Както гравитацията. Тя пречи на хората да летят, но пък от нея получават енергия (триене между телата, водни ел.централи, дъжд...). А когато я преодолеят (антигравитация),

Това e Нова Епоха.

По същия начин, когато хората осъзнаят ДП и я използват срещу паразитите, ще се развиват, а когато преодолеят ДП, т.е. когато паразитите изчезнат, ще започне Нова Епоха - Епохата на еквивалентната размяна на труд между хората, т.е. Епохата на Комунизма. Сега е диктатура на буржоазията (нееквивалентна размяна на труд). Ето защо въпреки колосалните производителни сили в света на ден умират от глад 40 000 души, от които 12 милиона деца (по ООН)...

Когато се установи общество без паразити (без буржоазия)(печелещи без труд, по-точно - печелещи без ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН труд, `щото даже и крадците се “трудят”, когато крадат) и останат само трудещи се, тогава ще изчезне и ДП (и държавата), защото няма да има никой за потискане. ДП е необходима, не защото пролетариатът желае потисничество, а защото паразтите за нищо на света не отстъпват краденото ("законно" според тях) и сладката власт. ДП не означава терор. Да, това се е случвало, но само при самоотбрана или деформации в ръководните кадри на ДП, но това е друга тема…
ДП трябва да се ръководи от умни и ерудирани хора, / не от световния еврейски заговор  срещу човечеството /, хора без комплески и жажда за владт, хора отдадени на идеята / идеалисти  /, който да не обсебват власта и да се превръщат в еднолични диктатори. Това ще опорочи идеята, както е опорочена и идеята за демокрация!

Маркс, Енгелс и Ленин за ДП:

Между капиталистическото и комунистическото общество лежи период на революционно превръщане на първото във второто. На този период съответства и политически преходен период и държавата през този период не може да бъде нищо друго освен разумна без крайности революционна диктатура на пролетариата. (Карл Маркс, Критика на готската програма, 1875, том 19, стр. 28-29)
Ако нещо е несъмнено, то е, че нашата партия и работническата класа могат да стигнат до господство само при такава политическа форма като демократичната република. Последната е дори специфична форма за диктатура на пролетариата, както показа още Великата френска революция. (Ф.Енгелс, Към критиката на социалдемократическата проектопрограма от 1891 г., 1891, том. 22, стр. 229)

Що е ДП? защо тя е необходима? Защо тя е НЕВЪЗМОЖНА без въоръжаването на пролетариата? Защо тя е НАПЪЛНО СЪВМЕСТИМА С ДЕМОКРАЦИЯТА, пълната, всестранната? (ВЪПРЕКИ ВУЛГАРНОТО МНЕНИЕ). (В.И.Ленин до И.Ф.Арманд, 3.февруари.1917, том 49, стр. 379)

Демокрацията също е държава. Absterben..."Отмиране" на държавата. ДП: Употреба на държавата срещу буржоазията. Отпор срещу опитите й за реставриране. Революционни борби за защита на демокрацията. Ролята на демокрацията: В процента от население и преминаването им към новия строй. Форма на соц.революция: съюзите 1905 година. (В.И.Ленин, план на статията “Към въпроса за ролята на държавата”, 1916, том 33, стр. 337)
От ВУЛГАРНО БУРЖОАЗНО ГЛЕДИЩЕ понятието диктатура и понятието демокрация взаимно се изключват. Като не разбира теорията за класовата борба, привикнали да виждат на политическата арена само дребни свади между различни групи и котерии на буржоазията, под понятието диктатура буржоата разбират отнемането на ВСИЧКИ свободи и гаранции на демокрацията, всякакъв произвол и всякаква злоупотреба с властта в интерес лично на диктатора. (В.И.Ленин, Две тактики на социалдемокрацията в демократическата революция, 1905, том 11, стр. 117). Всъщност се отнемат безграничните права на свръх забогатялото малцинство, което тероризира 90 процента от населението.

А какво е отношението на тази диктатура (ДП) към демокрацията?
Ние видяхме, че “Комунистическият манифест” просто поставя едно до друго ДВЕ ПОНЯТИЯ: “превръщане на пролетариата в господстваща класа” и “завоюване на демокрацията”. Въз основа на всичко изложено по-горе можем по-точно да кажем КАК СЕ ИЗМЕНЯ демокрацията при прехода от капитализма към комунизма.
…ДП, Т.Е. ОРГАНИЗАЦИЯТА НА АВАНГАРДА НА ПОТИСНАТИТЕ като господстваща класа за отнемане на правата на потисниците, не може да даде просто само разширяване на демокрацията. ЗАЕДНО с грамадното разширяване на демократизма, който за пръв път става демократизъм на бедните, демократизъм за народа, а НЕ демократизъм само за богатите, ДП допуска редица ограничения на свободата по отношение на потисниците, експлоататорите, капиталистите… (В.И.Ленин, Държавата и революцията, 1917, том 33, стр. 84-86)
В действителност този период (преходният) неизбежно е период на невиждано ожесточена класова борба, на невиждано остри нейни форми, а следователно и държавата през този период неизбежно трябва да бъде държава поновому демократична (за пролетариите и безимотните изобщо) и по новому диктаторска (против буржоазията).
…Формите на буржоазните държави са извънредно разнообразни, но същността им е една: всички тези държави, така или иначе, в края на краищата са непременно ДИКТАТУРА НА БУРЖОАЗИЯТА. Преминаването от капитализма към комунизма, разбира се, не може да не даде грамадно изобилие и разнообразие на политически форми, но същността ще бъде една: диктатура на пролетариата. (В.И.Ленин, Държавата и революцията, 1918, том 33, стр. 37)
…признаваме правото на участие в управлението на всеки, който иска да прекрати експлоатацията на чужд труд. Искаш ли да бъдеш работник - заповядай. Искаш ли да бъдеш експлоататор - такива хора ние не само няма да допускаме или избираме, но и няма да ги храним с чужд труд.
И ето от този принцип на нашата конституция вече се вижда, че съветската власт се опира на онези, които се трудят, дава им право да организират държавния живот, тя се опира на огромното, преобладаващото мнозинство от населението. (В.И.Ленин пред конференцията на работниците от Пресненски район, 14.дек.1918 г., том 37, стр. 356-357)
…лишаването от избирателни права на част от гражданите в Съветската република съвсем не засяга, както това е било в повечето буржоазнодемократични републики, определена категория граждани, пожизнено обявени за безправни, а се отнася само за експлоататорите, само за онези, които въпреки основните закони на социалистическата Съветска република упорстват в отстояването на експлоататорското си положение, в запазването на капиталистическите отношения… (В.И.Ленин, Допълнение към политическата част на програмата (Проектопрограма на РКП(б)), 1919, том 38, стр. 107)

…“ЧИСТИТЕ демократи” от Западна Европа се нахвърлиха най-много върху това (лишаване от избирателни права на експлоататорите). Ние им отговаряхме и отговаряме, ...че при тях става дума за буржоазна демокрация, а ние ПРЕМИНАХМЕ към ПРОЛЕТАРСКА демокрация. Няма нито една страна по света, която да е направила поне една десета от това, което през изтеклите месеци направи Съветската република за работниците и бедните селяни по отношение на привличането им в управлението на държавата. Това е абсолютна истина. Никой не може да отрече, че за действителната, а не за книжната демокрация, за привличането на работниците и селяните ние сме направили толкова, колкото за стотици години не са направил и не можеха да направят най-добрите демократични републики. Това определи значението на Съветите, благодарение на това Съветите станаха лозунг на пролетариата от всички страни.

…не издигаме нашата конституция като образец за другите страни. …

…Дори Конституцията на Съветите не беше изработена от болшевиките, преди болшевишката революция меншевиките и есерите я изработиха против себе си. Те я изработиха така, както я изработи животът. … До Октомврийската революция и след нея никой не е гонил буржоазията от Съветите. Буржоазията САМА ИЗЛЕЗЕ от съветите. (В.И.Ленин, Доклад за партийната програма, 19.март (VIIІ конгрес на РКП(б), 18-23.март.1919 г.), том 38, стр. 167-169)
…Наследеният от буржоазията предразсъдък за безусловното, извънкласовото съдържание на “демокрацията” е основата на тази грешка. В действителност при диктатурата на пролетариата и демокрацията преминава в съвсем нова фаза, и класовата борба се издига на по-висока степен, като подчинява всички и всякакви форми.

ОБЩИТЕ ФРАЗИ за свобода, равенство и демокрация, на практика са равни на сляпо повтаряне на понятия, които са копие от отношенията на стоковото производство. Да се решават конкретни задачи на пролетарската диктатура чрез тези общи фрази, значи да се премине по всички линии върху теоретическата, принципната позиция на буржоазията. От гледна точка на пролетариата въпросът се поставя само така: свобода от потисничеството НА КОЯ КЛАСА? равенство НА КОЯ КЛАСА? демокрация върху почвата на частната собственост или на базата на премахване на частната собственост? (В.И.Ленин, Икономика и политика в епохата на диктатурата на пролетариата, 1919, том 39, стр. 272-273).

Николай Николов