неделя, 27 март 2016 г.

РАЗОБЛИЧЕНИТЕ ТРИКОВЕ НА NASA! ГЛЕДАЙТЕ ИСТИНСКИЯ МАРС!




Чрез промяна на цветовия спектър NASA скри много неща от човечеството, но те вече са ясни. Приятно гледане! 




Николай Николов

СКРИТАТА ИСТОРИЯ НА ЧОВЕШКАТА РАСА (от проекта AVALON)

Тази странна находка е намерена на 230 км. от село Тигил. Археолози от Санкт Петербург са открили вкаменените останки на невероятен механизъм, който разполага със стотици зъбчати цилиндри. Въпреки солидната си възраст, те са в прекрасно състояние. Според експертите възрастта на странната неизвестна машина е около 400 милиона години. Находката не се е разрушила за толкова дълго време, може би защото се е оказала “консервирана” в едно блато.


Според съвременната наука човекът се е появил много по-късно и преди 400 милиона години все още не е имало хора.
Именно затова някои учени предполагат, че намереният вкаменен механизъм не е дело на земните хора, а е принадлежал на представители на извънземни цивилизации, които са посещавали нашата планета.
НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

СВЕТОВНАТА И КОСМИЧЕСКА КОНСПИРАЦИЯ. ВЕЛИКАТА ИЗМАМА И ПРЕДАТЕЛСТВО


Милтън Уилям Купър от САЩ:  Този документ е невероятен. В него се съдържа истината за световната и космическа конспирация, за великата измама, за огромното предателство спрямо човечеството, за тайното световно правителство. Четивото е наистина шокиращо за неподготвени хора. Но не бързайте с неговото отрицание. Защото истината може да е в него. Колкото и неприятна да е тя...
През годините непосредствено след Втората световна война правителството на САЩ беше изненадано от някои събития, които щяха да променят бъдещето на човечеството. Тези събития бяха толкова невероятни, че излизаха извън фантазията.
Президентът Хари Труман и неговите висши военни се оказаха безпомощни.
САЩ първи конструираха и използваха атомната бомба, която имаше потенциала да унищожи не само врага, но и цялата земя. Можем само да си представим изумлението на елита на САЩ,  когато разбраха, че извънземен кораб, пилотиран от приличащи на насекоми същества с напълно несъвместима с нас култура се е разбил в пустинята на щата Ню Мексико. Между януари 1947 г. и декември 1952 г. бяха регистрирани поне 16 катастрофирали извънземни кораби, 65 тела на загинали извънземни и един жив извънземен.
От тези инциденти 13 станаха в границите на САЩ (включително и един кораб, който експлодира във въздуха без да оставя следи). От тези 13 един беше в Аризона, 11 - в Ню Мексико, 1 - в Невада. 3 станаха в други държави. От тях един в Норвегия и два - в Мексико.
Извънземен кораб беше намерен на 13 февруари 1948 г. в Mesa Artek, Ню Мексико. Друг кораб беше открит на 25 март 1948 г. в Hert Canyon, отново до Ню Мексико. Той беше голям, над 30 метра в диаметър. От него бяха извадени 17 тела на загинали извънземни. Но още по-ужасяващо беше намирането на борда на кораба на части от нарязани човешки тела. Демонът беше показал своята глава и параноята обхвана всички.
Тайната информация веднага се превърна в суперсекретна. Секретността й беше даже по-голяма от секретността на “Проекта Манхатън” за създаването на атомната бомба.
През следващите години именно тези събития щяха да станат най-голямата тайна в историята на света. Специална група от американски научни работници беше мобилизирана в рамките на Project Sign през декември 1947 г. за изучаване на феномена. Sign премина в Project Gpudge през декември 1948 г. Бяха създадени специални Сини групи (Blue Teams) за намиране на катастрофиралите кораби и загиналите с тях извънземни. Сините групи по-късно станаха Групи за специални задачи Alpha в рамките на Project Pounce.
През тези начални години ВВС на САЩ и ЦРУ упражняваха пълен контрол над тайната на извънземните. Всъщност ЦРУ беше създадено в началото като Централна разузнавателна група (Central Intelligence Group) с единствената цел да работи по присъствието на извънземните. Чак по-късно беше създадено ЦРУ. Националният съвет за сигурност (National Security Councel) беше създаден, за да наблюдава разузнавателната общност и по-специално поведението на извънземните.
На 9 декември 1947 г. Труман подписа директивата NSC-4 “Координиране на външните разузнавателни информационни мерки”.
Последваха директивите NSC-10/1, NSC-10/2, с които всъщност “всички средства бяха позволени”. Чрез тях беше създадена и координиращата група (Executive Coordination Group), чиято основна цел беше тайно да координира програмите за извънземните. Според тези две директиви нито един човек на върха нямаше право “да пита за нещо докато то не е приключило и не е било успешно”.По този начин създадоха буфер между президента и информацията. Този буфер беше използван през следващите години за изолиране на президентите от информацията за присъствието на извънземните на Земята. До тях стигаше само онова, което се позволяваше от тайното правителство и разузнавателната общност.
Според NSC 10/2 беше създадена и специална група, като се срещаше тайно и се състоеше от водещи научни работници. Друга директива NSC 10/5 определи задълженията на тази група. Супертайната група MJ-12 беше създадена чак 4 години по-късно.
Секретарят на отбраната Джеймс Форестал започна да се противопоставя на тази секретност. Той беше идеалист и религиозен човек, който вярваше, че обществото трябва да бъде информирано за всичко. Но когато започна да говори с членовете на опозицията и лидерите на Конгреса за извънземните, Труман му нареди да си подаде оставката. По-късно съобщиха, че Форестал е полудял и беше приет в болницата Бетесда. Но всъщност се страхуваха, че той ще почне да говори. Сутринта на 22 май 1949 г. агенти на ЦРУ му завързаха единия край на чаршафа около врата, другият на прозореца, и го изхвърлиха от стаята. Чаршафът се скъса и той се разби на паважа.
Форестал беше една от първите жертви на голямата измама.
Споменатият заловен жив извънземен беше изваден от катастрофата в Розуел през 1949 г и беше наречен ЕВЕ. Д-р Ваневър Буш предложи това има като съкращение на Extraterrestial Biological Entity (Извънземно биологично същество). ЕВЕ обичаше да лъже и повече от година не даде търсените отговори на задаваните му въпроси. В един момент обаче през втората година започна да става искрен. Направиха му снимки, които и двамата известни автори на тази тема - Милтън Купър и Бил Инглиш, видяха в Grudge 13.
През 1951 г. ЕВЕ се разболя. Лекарите не бяха в състояние да определят причините за болестта. Системите на ЕВЕ се базираха на хлорофила и той превръщаше храната в енергия като растенията Като растенията и я отделяше. Решиха да повикат специалист по ботаника. Това беше д-р Гилермо Мендоза, който се опита да го лекува. Той работел с ЕВЕ до средата на 1952 г., когато извънземният умря. Д-р Мендоза стана първият специалист по биологията на извънземните.
Опитвайки се да спаси ЕВЕ и да спечели благоразположението на технически висшата раса на извънземните, САЩ започнаха да излъчват от началото на 1952 г. сигнал за помощ към космоса. Никой не отговори.
Президентът Труман създаде супертайната Национална агенция за сигурност (National Security Agency) с декрет на 4 ноември 1952 г. Началната й цел беше да прехваща и дешифрира комуникациите на извънземните и да установи диалог с тях. Втората цел на NSA беше мониторинга на всички комуникации и излъчвания навсякъде по света за събиране на шпионска информация, и да пази тайната на присъствието на извънземните. Кодираната операция беше наречена Sigma. Тя беше успешна.
Sigma поддържаше и връзките с базата Luna на Луната и с други секретни космически програми. (Днес NSA извършва много други дейности и на практика е лидерът на шпионските агенции.) Тя получава 75 на сто от парите, предназначени за шпионските общности. Старата поговорка, че където отиват парите, там е и властта, е напълно вярна.
Но основната цел на NSA продължава да е връзката с извънземните.
Вярно е, че президентът Труман информираше всички съюзници на САЩ по онова време, включително СССР, за развитието на проблема с извънземните след катастрофата в Розуел. Това правеше в случай, че извънземните станат заплаха за човешката раса.
Разработени бяха планове за защита на Земята срещу нападение. Голям проблем обаче беше запазването на тайната.
Решено беше да бъде създадена външна група за координиране и контрол на международните усилия и за укриване на тайната.
Резултатът беше формирането на тайно общество, което стана известно като Групатана Балдербергите. Балдербергите еволюираха в тайно световно правителство. ООН и тогава, и сега е една голяма шега. През 1953 г. в Белия дом влезе нов президент - човек на точната организация и на командата. Това беше армейският генерал Дуайт Айзенхауер. През първата година на мандата му станаха най-малко още 10 катастрофи с чинии, от които бяха извадени 26 мъртви и 4 живи извънземни. От 10-те 4 бяха намерени в Аризона, 2 - в Тексас, 1 - в Ню Мексико, 1 - в Луизиана, 1 - в Монтана, 1 - в ЮАР. Едновременно по цялата земя хиляди хора наблюдаваха извънземни кораби.
Айзенхауер знаеше, че трябва да се пребори с проблема с извънземните. Знаеше също, че това няма да стане, ако разкрие тайната пред Конгреса.
В началото на 1953 г. новият президент се обърна към своя приятел и член на Съвета за международни отношения Нелсън Рокфелер да му помогне с извънземните. Айзенхауер и Рокфелер започнаха да планират тайната структура на връзките с извънземните. По този начин се роди идеята за MJ-12. Именно чичото на Нелсън Рокфелер - Уинтроп Олдрич, убеди преди това Айзенхауер да се кандидатира за президент. Целият клан на Рокфелер с тяхната империя застана зад генерала.
Но обръщайки се към Рокфелер Айзенхауер направи най-голямата грешка в живота си. Това беше най-голямата грешка за бъдещето на САЩ. Това беше най-голямата грешка за бъдещето на човечеството.

НИКОЛЙ НИКОЛОВ


сряда, 23 март 2016 г.

КАКВО НЕ НИ КАЗАХА, ДОКАТО РАСТЯХМЕ........

КАКВО НЕ НИ КАЗАХА И трябваше да го научим сами. Проблемите, които винаги сме мислели за забавни и смешни като деца, сега са на главата ни.  Никой не ни научи как да се борим с тях, затова се оправяме както можем. Ето какво трябваше да ни предупредят, като пораствахме (или може би ние трябваше да слушаме повече):


ИДОЛИТЕ СА ВРЕМЕННИ.
Израснахме с Бийонсе и Джъстин Тимбърлейк, които бяха невероятни преди, продължават да са невероятни и сега. Но имаше и мацки като TLC или пичове като Eiffel 65, които изпяха една песен, светът ги заобича, налепихме си техни плакати по гардеробите и след това... нищо. И после, когато дойде време да свалим снимките от вътрешната страна на шкафа, осъзнаваш, че не харесваш тези артисти. Как може да си ги харесвал въобще?
                                       
ВРЕМЕТО НЕ СТИГА ЗА НИЩО!
Разбира се, че като тийнейджъри и дори като завършваме гимназия, светът се върти около нас и ни се струва, че всеки живее заради нас. Всичко се подреждаше чудесно.

НО ИЗВЕДНЪЖ, КОГАТО ИЗЛЕЗЕШ НАВЪН, В СВЕТА НА ДЖЪНКА, БЯЛОТО ВИНО ОТ КВАРТАЛНОТО МАГАЗИНЧЕ И ПОРЕДНИЯ ПРОСРОЧЕН НАЕМ, ОСЪЗНАВАШ, ЧЕ ВРЕМЕТО Е НАЙ-ЦЕННОТО НЕЩО, КОЕТО ТИ ЛИПСВА.

Сега не успяваш да съвместяваш работа, забавление, приятели, фитнес и домашни задължения, а ако успееш някак си магически да ги комбинираш, се чувстваш като Супермен (или Жената чудо - когото предпочиташ).

ПОЧТИ ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВИШ, СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ Е БЕЗСМИСЛЕНО.
Четворка по физика на урока за скачените съдове? Мислеше си, че светът е свършил. Да не говорим за онези тийн любови, след които Cry Me A River не стига да опише емоциите и телесните течности (от всякакъв вид), които хабиш. Опитай се да си спомниш за някое бивше гадже отпреди 10 години - помниш ли как светът беше пред вас? Сега тя реди портокали в супермаркет в Щатите или по-добре - дори не знаеш какво прави и какво се случва с нея.

ИСТИНАТА ВИНАГИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ.
Много често правехме нещо напук на родителите си и мислехме, че няма да разберат. Е, да, но те разбираха, но не ни казваха. Само ни гледаха отстрани и се учеха от грешките. И тази дистанцираност от една страна е била добра, но пък трябваше след време да научим, че нищо не остава скрито. Нито дребно скатаване от излизане с приятели, нито изневяра, нито “един дюнер няма да навреди на диетата”. Кажи си го сега, когато стоиш у вас сам, не можеш да бягаш повече от 2 километра в парка, преди да се задъхаш и да напсуваш света (тайно знаейки, че ти си виновен).
ЕДНО ЗАБАВНО ЛЯТО ЩЕ ТИ Е ПОСЛЕДНО, НО НЯМА ДА ГО ЗНАЕШ.
С израстването си се разделяме с много хора, места и моменти. Дали защото се развиваме като характери, или просто някой искрено ни омръзва - промените се случват. Но така както някои разочарования вече остават назад във времето, така ще останат и някои хубави моменти. Само си представи - 1 месец безгрижно лято, без да правиш каквото и да е. След време то става няколко седмици, още малко и се опитваш да скатаеш пет дни отпуска, стигаме до маратона работа-уикенд на морето-работа, докато накрая животът не ни приземи. Може би ще се уморим, а може би просто няма да можем да впишем безгрижието в деня си.

НИЩО ХУБАВО НЕ СЕ СЛУЧВА СЛЕД ДВА СУТРИНТА.
Така формулирано, звучи като мантра от епизод на “Как се запознах с майка ви”. Но има много по-дълбока истина зад това - безпаметните нощи в по-младите ни години водеха до хубави моменти. Но с порастването и помъдряването ни, с по-честите контакти с важни в живота и в работата хора злокобното пиене до сутринта не е най-доброто решение.

ЗАТОВА ПИЙ ЕДНО, ДВЕ, ТРИ АКО ИСКАШ, ЗАПОЗНАЙ СЕ С ИНТЕРЕСНИ ХОРА И СЕ ПРИБЕРИ.

Решенията на пияна глава почти никога не са правилни. Само ако можеше някой да те предупреди по-рано, а не да се чудиш какво е това до теб в леглото.

БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА!
Когато си по-млад, някои неща ти се разминават, други ги получаваш на добра дума. Като студент имаше всякакви отстъпки за градския транспорт, за БДЖ, за книги. Но изведнъж никой не ни предупреди, че това ще свърши. И че хората няма да са толкова благосклонни с теб и тайно да ти опрощават грешките, защото си млад. Вече трябва да отговаряш сам за себе си и да си носиш последствията. Да, това е най-правилното нещо, но ако можеше да ни предупредят преди това.

ВЪНШНИЯТ ВИД НЕ Е ВСИЧКО.
Спомняш ли си за какво похарчи първата си заплата? Дрехи, обувки, някаква техника, която е била най-добрата, или просто си мечтал за нещо от дете и накрая си го купил? Винаги се оглеждаше в огледалото, използваше скъпи продукти за коса, лице и тяло, за да може да впечатлиш човек, който много често не знаеше, че съществуваш. И за какво? За да пораснеш и да се сетиш, че са важни хората, с които си в свободното си време. И ако те наистина държат на теб, няма да се интересуват дали си облякъл всеки път нова риза и дали косата ти е перфектна.

ЗДРАВЕТО Е НАИСТИНА ВАЖНО.
Тук повратната граница е, когато си на около 21. Ядеш пици, дюнери, пиеш много, спиш малко и не изглеждаш зле, без да спортуваш. И в един магически ден се поглеждаш в огледалото и виждаш, че кожата ти си променя цвета, косата не е толкова здрава и вече не можеш да качиш стълбите до вас. Само ако можеше някой да предупреди, че това ще се случи. Защото е ужасен ценностен шок, когато трябва да спреш да поръчваш любимите пици, ако не искаш да имаш сърдечни проблеми.

НЕ СТАВАШ РОДИТЕЛ ЗА ЕДИН ДЕН, ПРЕВРЪЩАШ СЕ!
Мисълта, че когато се задомиш с любим човек и се появи и дете в семейството, ще улегнеш, е тооолкова грешна…… Защото, ако чакаш това да се случи на следващия ден, така и няма да го дочакаш. Има два варианта - или си със семейство и дете и продължава да ти се излиза, което е абсолютен признак, че не си готов за спокойствието на домашния уют, или го мислиш отдавна и вече си спрял да излизаш - в този случай ти отдавна си се превърнал в родител.
Ето ти  няколко съвета, как да се пребориш с умърлушването.  Просто кликни върху тези сини редове!

Източника е: – ТУК!


Николай Николов

вторник, 22 март 2016 г.

КУХАТА ЗЕМЯ-ФАКТ ИЛИ ИЗМИСЛИЦА

Под земната кора съществува друг свят и други разумни хора доста по защитени от космически явления от нас. Филма е от четири части, като на първите са дадени спътникови снимки и филм от орбиталната станция, на който е заснет портала на южния полюс в действие, както и снимки от самото място, още от адмирал Ричард Бърд, та до наши дни. Оказва се, че такива портали има и на другите планети от Слънчевата система, което силно променя темата за съществуването на разумен живот. Ще видите как изглежда Земята от вътре. В четвъртата част е дадено научно обяснение, и по подробно се разкрива вътрешния строеж на Земята! Оказва се, че не е такъв какъвто са ни го представяли и представят. Знаели са го още древните, Хитлер а и сега. Материала е с добро качество. Полая значи куха! Приятно гледане!









Постскриптум относно кухата Земя!


Николай Николов

събота, 19 март 2016 г.

+ТАЙНИТЕ ОРЪЖИЯ НА РАЙХА И АЛДЕБАРАНЦИТЕ+


Фашисткият възход и падение се радват на постоянен интерес, но все пак новост за нас беше, че и икономистите освен историците, скинарите и пацифистите взимат пряко отношение. Иде реч за стопанските идеи на Третия райх – прилагането им у нас беше подложено на обсъждане... Всъщност, в областта на обществения феномен много от тайните на могъщата хитлерова държава ще продължат да бъдат загадъчни. Не просто върху поколенията, чийто живот е бил подчинен или пък объркан от Фюрера, а май завинаги.

"Според някои източници немците се сдобиват с напреднали технологии още в началото на 40-те (най-вероятно от разбили се НЛО или чрез контакт с извънземна култура), тази статия на Владимир Терзийски, Президент на Американската Академия на Дисидентските Науки, ни разказва за немската намеса в изследванията на Луната и Марс."

“Капсулата имала фашистки свастики...”

Ето нещо действително любопитно, спорно и шокиращо. Няколко книги. Един филм на БиБиСи. Една американска поредица. Едно неотречено, но потулено съобщение на Асошиейтед Прес.

Годината е 1994. Малко съобщение Асошиетед Пред звучи отвсякъде невероятно: американските ВВС са открили и прихванали летателен апарат, който се приводнил нейде по източното крайбрежие. Капсулата имала фашистки свастики, не изглеждала никак “очукана”, била оборудвана с животоподържащи системи… и две добре изглеждащи мъртви тела на борда, облечени в нацистки униформи!

Тогава работех в едно голямо радио и се обадихме на наш човек в Щатите да поразучи това-онова. Беше невъобразимо. Кореспонденцията идваше от световната информационна агенция, не от жълтата преса, но нови съобщения не последваха. Колегата ни там каза, че се чуло нещо подобно, но никой не може да даде никаква информация.

“Нацистката орбитална станция тежала 100 тона”

И се връщам към изследванията на английски и щатски телевизии в извадените на светло тайни архиви на Райха през 90-те години. Едно е да четеш хипотези, но съвсем друго е да видиш кадри и стари черно-бели снимки. Летяща чиния на фона на боен самолет и отворении врати на хангар, побиращ цепелини.

Чертежи на електромагнитен междупланетен кораб с гравитационен двигател, кабини за спане, носещ в хангар няколко малки “чинии”. С прилежно нанесени данни: диаметър 25-30 м при височина в центъра над купола 9-10 м.; над 121 м и ок.70 м диаметър съответно за “Ханебио 3” /само в проект/ и “Ханебио 2” /изпитван – според документите/; развита скорост в земната атмосфера от 3200 възела в час.

Или проектите за орбиталната станция  “Машина Андромеда” с тегло 100 тона, за която пише, че гравитационния двигател безпроблемно ще я издигне. Цялата тази “дейност” – с начало 1939 и непреставаща дори в самия край на войната през 1945 г.

Още смущаващи чувството за реалност данни, документи и снимки от архива на супер-секретния отдел SS-E4: разработки на летяща чиния и двигатели “Ханебио” и “Врил” /”Брюл”?/ в Пенемюнде /в чието небе много свидетелстващи офицери често виждали неиндефицирани летящи обекти с форма и вид – на които едва в последната от 50-те години на века един журналист, прелитащ над платото Рейниър, ще даде прословутото днес име/.

Годината е 1943-а. В Пенемюнде текат разработки и изпитания на двигател “Врил 7”, предназначен за междупланетен кораб за полет до Алдебаран. Чинията с гигантски размери трябва да развива до 4022 км/ч., като вече са достигнати 1930 км/ч. в атмосферата. Паралелно се разработва лъчево оръдие, което пробива десетсантиметрова броня и дори се вижда на една снимка на летателен апарат пред хангар.

“Медиумите поддържали телепатична връзка с населени планети...”

По Коледа на същата година в Колберг се провежда тайна среща на Обществото “Туле”, на която се разисква “Операция Алдебаран”. Медиумите Мария и Сибрун докладват за телепатична връзка с двете населени планети от тази звездна система, отстояща от Земята на 68 светлинни години.

Говори се за тунел във времето и предадени телепатично иноземни технологии за строеж на кораба. През януари 1944-а Хитлер и Химлер на тайна среща дискутират именно полет дотам.

Говори се, че на дъното на Монзее в Горна Австрия е потопена една от “чиниите”. Но други – може би – са скрити в Антарктида в тайната немска база за НЛО в Швабенланд /Земята на Кралица Мадлен/.

Две години след капитулацията, в един филм за войната, адмирал Бърд несловоохотливо говори за изчезването на 38 фашистки подводници, отклонени от Балтийския флот /снабдени с революционна система Валтер за въздух – способстваща за оставане под вода със седмици/. Победителите-съюзници организират потеря. Посоката е Антарктика.

Адмиралите Бърд и Ууд отплуват с 4000 войници, самолетоносач, бойни кораби и поддръжка. И се връщат тихо и безславно след загуба на неизвестен брой самолети. Операцията е прекратена. Някъде в южния Атлантик ги е пресрещнал добре въоръжен враг, за който те не желаят да говорят. Дори години по-късно. С какво ги е разбил? Къде са отплувалите германски подводници? Какво са превозвали?

“В лагерите на смъртта се провеждали нечовешки генни експерименти...”

Ето това са – за мен – по-важните въпроси и темите, които търсят своите разяснения, твърдо разобличаване или потвърждение и днес. Ясно е, че германската военна машина, вдъхновена от тайните общества и /евентуално/ търсените “висши” познания, е провеждала експедиции в Тибет, Кашмир, към двата полюса /водени от известни тогава специалисти като Едмонд Кис и шведа Свен Хедин/.

Говорело се е за срещи с пратеници на други светове, за “посещения” в древността и новоустановени телепатични контакти. Въпреки че заводите за тежка вода в Скандинавия са унищожени от Съпротивата, Хитлер до последно е крещял в речите си, че “ще подпалим света”.

За другите “светове” пък се е разисквало в тези тайни общности и мистични кръгове /най-вече “Туле” и “Врил”/. Какво е имал той и учените му. Към какви оръжия и машини са се стремели учените му – извън нечовешките генно-расови и евгенистични експерименти в концлагерите?

Боя се, че никога няма да узнаем. Подозирам обаче, че историята на “Уфологията” трябва да започва не от Розуел, а от Пенемюнде, двайсетина години по-рано.

Независимо дали Вернер Фон Браун – който даде тласък на американската ракетна програма, вече отвъд Океана, - е черпел проекти и технология от иноземци. Независимо дали “Стелт”-а е човешко творение или “повторение” на пленена “чиния” /или доброволно предадена?/…

Но по времето на Втората световна война германците не само са искали, те са и имали нещо, което не се побира в канона на елементарното отрицание. А има вероятност никога да не узнаем истината, тъкмо защото не е измислена.

Американските ВВС са открили и прихванали летателен апарат, който се приводнил нейде по източното крайбрежие. Капсулата имала фашистки свастики, не изглеждала никак “очукана”, била оборудвана с животоподържащи системи… и имало две добре изглеждащи мъртви тела, облечени в нацистки униформи!

“Врил 7” бил предназначен за междупланетен кораб за полет до Алдебаран. Чинията с гигантски размери трябвало да развива до 4022 км/ч., като вече са достигнати 1930 км/ч. в атмосферата. Паралелно се разработвало лъчево оръдие, което пробива 10-сантиметрова броня и дори се вижда на една снимка на летателен апарат пред хангар.



ХИТЛЕР, ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА И ШАМБАЛА

“Окултната магия на Третия Райх” -книгата

Време беше за такава книга и още по-хубавото е, че е написана от руснак. Дебелото томче открива много любопитни тайни: окултните общества във фашистка Германия между двете войни и истинските водачи-адепти, които май наистина са стояли в дъното на чудовищната експанзия, разразила се сетне.

“Арманеншафт” на Гвидо фон Лист, “Германенорден” на барон Зеботендорф, “Златна заря” на Самуел Мейтерс, “Туле” и “Врил” – в които Карл Хаусхофер играе голяма но невидима на “повърхността” роля… - мистичните общества, наели се да възкресят величието и властта на тевтонската сила, нордическите богове, арийското превъзходство.

Да открият Шамбала, да се въоръжат с древните знания за да изковат съвременните оръжия, да достигнат… Алдебаран, където живеят Боговете, посетили навремето Вавилон, Шумер и Акад. Или да докажат /дочакат?/ теорията на Хербигер за съществуването тук на земята на вход към отвъдния свят, откъдето ще се завърнат “великите непознати”, които ще помогнат на… арийците да наложат волята, традициите и чистотата на расата над Света.

А националсоциализмът на върхушката около Адолф Шикългрубер се е оказал удобното средство за постигането на всичко преднарчетано .

С любезното съдействие на ЕМИЛ БРАТАНОВ
.

Николай Николов

# КОСМИЧЕСКИЯТ КОРАБ НА ОБРАТНАТА СТРАНА НА ЛУНАТА! #

СРЯДА, 27 НОЕМВРИ 2013 Г.





ТОВА ВИДЕО Е ЗАСНЕТО ПО ВРЕМЕ НА СЕКРЕТНАТА СЪВМЕСТНА ЕКСПЕДИЦИЯ НА АМЕРИКАНЦИ И РУСНАЦИ ДО НЕВИДИМАТА ОТ ЗЕМЯТА "ОБРАТНА СТРАНА" НА ЛУНАТА КОЯТО Е ИЗВЪРШЕНА С "АПОЛО - 20".  ПО ВРЕМЕ НА ТАЗИ ЕКСПЕДИЦИЯ Е ОТКРИТ ИЗВЪНЗЕМЕН КОСМИЧЕСКИ КОРАБ С ТЕЛАТА ВЪТРЕ В  НЕГО НА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ПРИШЪЛЦИ,   КАКТО И РУИНИ ОТ СТАР ГРАД! ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ!






P.S. НА ВТОРИЯТ  ФИЛМ, ЩЕ ЧУЕТЕ ДУМАТА "ПОЛАЯ".  ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ ДОБРЕ
РУСКИ ИСКАМ ДА УТОЧНЯ, ЧЕ ТОВА ОЗНАЧАВА  "КУХА".  ВСИЧКО ДОБРО!

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

четвъртък, 17 март 2016 г.

СТРАННИТЕ И ИЗВЪНЗЕМНИ ТАЙНИ НА ЛУНАТА



Препубликувам това от блога на  ucugop .

Той е описал много добре това което смятах да ви пусна, така, че няма смисъл да се повтаряме!
Добре дошли в изумителния свят на извънземната археология! Защо "извънземна"? Защото е посветена на неща, които се намират не на Земята, а на другите планети и небесни тела около нас. И "археология", защото се занимава с артефакти. При това с артефакти толкова стари и до такава степен не на мястото си, че самото им съществуване заплашва всяка религиозна и научна догма, прегърната от съвременния човек.
Готов ли е светът за пирамидите, обелиските, "стартовите площадки", огромните стени, гигантските статуи и блестящите НЛО, фотографирани от НАСА и руските космически сонди през последните три десетилетия? Биха ли имали нашите правителства някаква причина да пазят в тайна тези открития, ако са наистина автентични? Ще предпочетат ли да отвличат вниманието от тях, или ще изпратят още космически сонди към местата на откритията, за да ги проучат по-добре? Може би и двете.
Преди нашата космическа програма да насочи изкуствените си очи към Луната, през десетилетията и дори вековете на т. нар. телескопичен период на селенологията, мнозина изтъкнати наблюдатели от Земята са забелязвали странни неща върху нашия спътник - необясними светлини и проблясъци, неочаквани промени и внезапна поява на структури. Астрономите смятали, че Луната е безжизнена, без атмосфера и ветрове и затова - лишена от ерозия. С две думи, неизменно небесно тяло. Но въпреки това с нея несъмнено са ставали множество промени.
Така например през 1843 г. Йохан Шрьотер описал необясними промени в един кратер с диаметър 10 km, наречен Линей. Немският астроном съставил стотици карти на лунната повърхност. След наблюдения, продължили почти един човешки живот, кратерът Линей постепенно изчезнал. Днес той е само едно мъничко ярко петънце с малка дълбочина - плитка яма, заобиколена от белезникави наслагвания. Какво се е случило? Никой не може да каже със сигурност.
Интересно е да се отбележи, че фотографиите на НАСА, направени от "Аполо 15", разкриват, че в наши дни Линей представлява малък кратер (с диаметър около 2,4 km). Загадката какво точно са наблюдавали астрономите, си остава загадка.
Възможно ли е компетентният астроном да е направил грешка? Самият Шрьотер вярвал, че на Луната съществува разумен живот и приписал промените на "индустриалните дейности на селенитите".
Макар че съвременниците на Шрьотер не пропуснали яростно да оспорят прибързаното му заключение, че Луната е населена от разумни същества, по онова време - за разлика от днес - мнозина учени наистина са смятали, че на Луната има живот.
В коментарите си по отношение на тези необясними промени и схващанията на Шрьотер великият английски астроном Х. П. Уилкинс прави следната изненадваща забележка:
"Не можем да се съгласим с подобно становище, тъй като при отсъствието на годен за дишане въздух е невъзможно да приемем съществуването на селенити, още по-малко - тяхна дейност, била тя индустриална или друга. Но също толкова трудно е подобни явления да се припишат на естествени процеси."
Остават и някои още по-големи загадки. Част от наблюдаваните обекти не променят толкова физическите си характеристики, колкото цветовете и нюансите на повърхността си. Съществуват кратери, които сменят цветовете си по много странен начин. Върху дъната им може да се забележи нещо, което напомня на истински зелен килим! (H. P. Wilkins, Our Moon, Frederick Muller, Ltd., 1954, с. 130).
Още по-поразителни били наблюденията на сънародника и колегата на Шрьотер Грюйтхюйзен, който бил убеден, че големите пукнатини върху лунната повърхност са всъщност канали и пътища. Както отбелязва хапливо Уилкинс, "Това наблюдение било направено малко преди да бъдат построени първите железопътни линии. В противен случай сигурно щеше да се твърди, че са релси" (Our Moon, с. 57).
Други изтъкнати астрономи също правели странни наблюдения. През нощта на 6 юли 1954 г. Франк Холстед, бивш уредник в обсерваторията "Дарлинг" в Минесота, наблюдавал заедно с асистента си и с още шестнадесет посетители права черна линия в кратера Пиколомини - на място, където тя не е била забелязвана никога дотогава. Малко по-късно линията изчезнала, но не и преди откритието да бъде потвърдено от други астрономи.
Но преди да задълбаем по-дълбоко в лунните структури, нека хвърлим един поглед върху мистериите, обгръщащи нашия спътник.
Загадката за произхода на Луната
Учените предлагат три основни теории, мъчещи се да обяснят присъствието на Луната така близо до нашата планета. И трите са поставени под сериозно съмнение, като най-малко вероятната от тях, появила се след мисиите "Аполо", се превърна в най-предпочитаната. Според една от теориите, Луната е възникнала от същия облак космически прах и газове, от който е била образувана и Земята преди около 4,6 милиарда години. Втората теория предполага, че Луната е рожба на Земята и вероятно се е откъснала от Тихоокеанския басейн. Събраните от програмата "Аполо" данни показват, че по строеж двете небесни тела силно се различават едно от друго. Ето защо в последно време учените са склонни да приемат третата теория - че Луната е била "пленена" от земното гравитационно поле и задържана в орбита преди много хилядолетия. Противниците на тази теория изтъкват невероятно сложната небесна механика, необходима за подобно пленяване. Всички теории подлежат на критики и нито една от тях не е достатъчно убедителна. Най-добре обобщава това д-р Робин Брет от НАСА: "Много по-лесно е да се обясни липсата, отколкото присъствието на Луната."
Загадката за възрастта на Луната
Колкото и невероятно да звучи, над 99 % от събраните и подложени на анализ лунните проби се оказват по-стари от 90 % от най-старите скали, които могат да се открият на Земята. Първият камък, взет от Нийл Армстронг след кацането в Морето на спокойствието, се оказал на възраст над 3,6 милиарда години. Другите скали се оказали още по-стари - 4,3, 4,5, 4,6, а една - на цели 5,3 милиарда години! Най-старите скали на Земята са на около 3,7 милиарда години, а районът, от който произлизат лунните проби, се смятал от учените за един от най-младите на Луната! Въз основа на тези данни някои учени стигат до заключението, че Луната се е образувала сред звездите много преди раждането на нашето Слънце.
Загадката как лунната почва може да бъде по-стара от лунните скали
Мистерията с възрастта на Луната станала още по-объркана, когато се оказало, че скалите, събрани в Морето на спокойствието, са по-млади от почвата, върху която лежали. Анализът показал, че почвата е най-малко един милиард години по-възрастна. Това изглежда невъзможно, тъй като се приема, че почвата представлява всъщност натрошени на прах скали. Химичният анализ обаче показва, че лунната почва не се е образувала от скалите, а се е взела отнякъде другаде.
Загадката защо Луната "звъни" като куха сфера, когато бъде ударена от масивно тяло
По време на мисиите "Аполо" върху твърдата повърхност на Луната са били изхвърляни вече ненужните спускателни модули и степени на ракети. Всеки път, както съобщава НАСА, това карало Луната да "звъни като гонг или камбана". По време на полета на "Аполо 12" кънтенето продължавало от около час до цели четири часа. НАСА не е склонна да изкаже официално предположението, че Луната може всъщност да е куха, но подобен странен ефект едва ли е в състояние да се обясни по друг начин.
Загадката на тайнствените лунни морета
Тъмните райони на Луната са известни като морета (както изглеждали на първите астрономи). Някои от тях образуват позната фигура на "лунния човек" и колкото и да е странно, са разположени почти само върху обърнатата към Земята страна на Луната. Астронавтите установили, че е изключително трудно да вкарат сонди в повърхността на тези тъмни равнинни райони. Пробите изобилствали с редки метали и химични елементи като титан, цирконий, итрий и берилий. Това смаяло учените, защото за стопяването и смесването на тези елементи с околните скали се изисквало наличието на огромни температури - около 2500оС.
Загадката на неръждаемото желязо, открито на Луната
Пробите, донесени на Земята от съветските и американските космически сонди, съдържат също така частици от чисто желязо. Съветските учени обявиха, че чистото желязо, събрано от дистанционно управляемата сонда "Зонд 20", не се е окислило дори след неколкогодишния му престой на Земята. Неподатливо на ръжда желязо е нещо нечувано за научния свят (въпреки че в Ню Делхи в Индия има железен стълб с неизвестна възраст, който не ръждясва; никой не знае защо).
Загадката на високата радиоактивност на Луната
Оказало се, че горните 13 km от лунната кора са изненадващо силно радиоактивни. Когато астронавтите от "Аполо 15" направили измервания на температурата, получили необичайно високи показатели - това показвало, че потокът на топлина в района на Апенинската верига бил много силен. Един от експертите даже признава: "Когато видяхме показателите, си казахме - Господи, та това място ще се разтопи всеки момент!" Точно тук е загадката. Лунното ядро далеч не е горещо, а напротив, студено (всъщност, както се предполага, Луната е куха сфера). Количеството радиоактивни материали на повърхността е не само "объркващо голямо", но и направо необяснимо. Откъде са се взели всички тези горещи радиоактивни метали (уран, торий и калий)? И ако са от лунните недра (което не е особено вероятно), как така са се озовали на повърхността?
Загадката на огромните облаци от водни пари над сухата Луна
Малобройните разходки по повърхността на Луната потвърдили, че тя е един изключително сух свят. Един от лунните експерти дори твърди, че тя е "един милион пъти по-суха от пустинята Гоби". Първите мисии на програмата "Аполо" не открили и най-малък признак за наличието на вода. Но след полета на "Аполо 15" експертите на НАСА били направо вцепенени от изненада, когато на повърхността бил регистриран огромен облак от водни пари с площ около 260 km2. Със зачервени лица учените предположили, че два малки резервоара, оставени от по-ранна експедиция, някак са успели да се спукат. Но те не биха успели да създадат облак с подобни размери. Урината на астронавтите, изхвърляна в лунното небе, също не би могла да бъде причина за него. Според НАСА водните пари по всяка вероятност излизат от недрата на нашия спътник. Както се твърди, астрономите в продължение на много години са наблюдавали мъгли, облаци и промени по повърхността. Така например през миналия век шестима наблюдатели твърдели, че са забелязали мъгла, която се стелела по дъното на кратера Платон. Облаците са нещо изключително странно, тъй като предполагаемата ниска гравитация на Луната (една шеста от земната, както твърдят учените и НАСА) не би могла да задържи никаква атмосфера.
Загадката на подобната на стъкло лунна повърхност
Изследователите на Луната установили, че голяма част от повърхността й е покрита със стъкловиден гланц, подсказващ, че е била излагана на високи температури с неизвестен произход. Както отбелязва един учен, Луната е "застлана със стъкло". Анализът на експертите сочи, че покритието не е в резултат на сблъсъци с метеорити. Според едно от предложените обяснения Луната е била обгорена от невероятно силно слънчево изригване преди около 30 000 години. Учените забелязали, че стъкловидната маса не се различава много от онази, която създават атомните бомби (високата радиоактивност също би могла да се разглежда в светлината на тази теория).
Загадката на странния лунен магнетизъм
Според първите измервания Луната има много слабо или никакво магнитно поле. По-късно обаче анализът показал, че лунните скали са силно намагнетизирани. Това направо шокирало учените, които винаги приемали, че камъните дават "някои много странни магнитни показатели..., които са съвсем неочаквани". НАСА не е в състояние да обясни откъде се е появило това магнитно поле.
Загадката на тайнствените "маскони" във вътрешността на Луната
През 1968 г. данните от лунните спътници за първи път регистрирали наличието на масивни концентрации (маскони) под повърхността на кръглите морета. НАСА дори оповестила, че гравитационните изкривявания, породени от тях, били толкова изявени, че влияели върху скоростта и траекторията на прелитащите отгоре космически апарати и така разкривали наличието на скрити структури, независимо какви са те. Учените изчислили, че те представляват огромни концентрации на тежка материя, съсредоточена подобно на леща под кръглите морета. Както отбелязва един учен, "очевидно никой не може да им даде приемливо обяснение".
Загадката за липсата на прах на Луната
Ако възрастта на Луната се измерва в милиарди години, тогава според някои учени върху повърхността й би трябвало да има слой пласт с дебелина над 55 m! Британският учен Ричард Милтън отбелязва в своя бестселър "Фактите от живота", че в лунната (и земната) атмосфера от Космоса непрекъснато проникват частици космически прах и микрометеорити, които достигат повърхността. Както споменава Милтън, "Ханс Петерсън от Океанографския институт в Гьотеборг измерил количеството попадаща на Земята космическа материя и установил, че то е приблизително константно и се равнява на около 14 милиона тона годишно.
Изводите от това откритие са повече от ясни. Изправени сме пред процес, който е съвкупност от различни по-малки събития, който не е свързан с някакво странично действие и чийто стряскащи мащаби в сегашния контекст са неуместни. Неуместни, защото прахът, за който става дума, не съществува."
Милтън отбелязва, че ако възрастта на Земята е 4,5 милиарда години, то върху повърхността й би трябвало да са се натрупали около 63 квадрилиона (63х1015) тона прах. Площта на Земята е около 5,109667х1018 m2, а плътността на слегналия се прах е около 2240 kg на m3. Тези числа сочат, че в атмосферата е попаднало достатъчно количество прах, за да се натрупа пласт с дебелина около 55 m.
Както казва Милтън, "Проблемът с праха засяга не само Земята, но и Луната, за която ортодоксалните учени смятат, че е също на милиарди години. Преди кацането на първите астронавти от "Аполо 11" през 1969 г. някои лунни геолози се опасяваха, че прахообразният слой на лунната повърхност (останал незасегнат от движенията в атмосферата или от океани) може да се окаже толкова дебел, че просто да погълне модула. В крайна сметка стана така, че Нийл Армстронг направи своя "гигантски скок" само в някакви си 2-3 cm прах - количество, което се натрупва в продължение на хиляди, а не на милиарди години."
Светлини, облаци, материални структури и мистериозни ивици и линии са разпалвали въображението и са давали поводи за най-различни хипотези и предположения в продължение на стотици години. Кратерът Платон - голямо формирование на "северния" връх на Луната - е едно от местата, където често са били забелязвани куполи, линии и светлини. Астрономът Джаксън Карл е автор на една статия, излязла в брой 14 (1955) на Sky and Telescope (14:221-223), относно онова, което той нарича "Трите загадки на Платон".


ПРЕПИСАЛ ЗА ВАС:

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

сряда, 16 март 2016 г.

ТАЙНИТЕ ЗНАЦИ - ОГЛЕДАЛОТО В КЪЩИ


Много са мистериите които май взеха да се оказват истина за свойствата на огледалата. Повече няма да ви налагам моите разбирания а ви оставям сами да видите и чуете за какво иде реч! 



Николай Николов

неделя, 13 март 2016 г.

ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ...ПРОРОЧЕСТВА...


За пророчествата на св. Козма Етолийски светът узнал благодарение на изключителната почит към светеца от гръцкия народ. Живял през XVIII век, св. Козма бил прославен от Църквата не толкова отдавна – в средата на XX век. Но народът никога не се е съмнявал, че той е свят. И затова старателно е запазвал всичко, което било свързано с неговата памет, изографисвали негови икони, помнели всяка негова дума, предавайки я от поколение в поколение.
Запазили са се много предмети, свързани със свети Козма: част от одеждите му, метални и дървени кръстове, които той поставял на местата на своите проповеди.
Колосален проблем през това време бил ислямизацията: Живеейки сред мюсюлмани много православни доброволно приемали исляма. Ставало въпрос за съдбата на Православието по тези земи. Свети Козма обхождал голяма част от каноническата територия на Константинополската патриаршия, проповядвайки Евангелието на хората, които някога са знаели Божието слово, но като цяло са забравили своята вяра и са се отдалечили от Църквта.
Съвременната историография посочва св. Козма като човекът, който е спрял масовата ислямизация на православните народи. Справедливо го наричат равноапостолен, но не само заради тази причина.
Известно е, че св. Козма е извършил много чудеса. Едно от най-удивителните – когато хвърлил на повърхността на езерото част от своите дрехи, преминал на другия бряг. Знаем, че св. Козма е и голям помощник и застъпник и след своята смърт.
Както и апостолите, той се е удостоил да приеме мъченическа кончина, както тях е притежавал пророчески дар. Известни са около 200 пророчества и всичките те или са се изпълнили, или очакват своето изпълнение.
Трябва да се отбележи, че пророческият му дар се е ценял не само от християните, но и от мюсюлманите. За това свидетелства така наречения сборник „Албански ръкопис“ – сборник от 72 пророчества, записани в Корана на албански език.
Достоверността на пророчествата е доказана. Като историци, ние преди всичко, се опираме на писмените източници, основно от по-ранно време – края на XVIII – началото на XIX столетие.
Много пророчества били записани или от съвременници или веднага след мъченическата смърт на  свети Козма, така че ние можем да твърдим, че те са били произнесени от свети Козма и грижливо пазени от учениците му.
Пророчествата са били и остават ръководство за действие – или за всички хора, или за жителите  на едно или друго населено място, където той  проповядвал.
Знаем за десет пророчества, които са се отнасяли за конкретен регион, в който на хората им е казано как да действат в една или друга ситуация.
„Когато падне дървото, отивайте в гората, там ще се спасят много хора, нищо не вземайте със себе си, спасявайте се сами, бедата ще продължи не повече от 24 часа.“
Действително  хората, които живеели там  намерили убежище в гората и спасили своя живот от турците.
Едно от пророчествата се сбъднало по време на втората световна война: „Бедата ще дойде до кръста, но няма да се спусне по надолу.“ Става въпрос за един от кръстовете, на мястото на проповедта на св. Козма. Един 94 годишен старец  помнил това пророчество, чуто още от неговите родители и когато италианските войски настъпвали, отказал  да се евакуира, призовавайки за това и своите съселяни. С това предизвикал недоволството на властите и бил обвинен в саботаж. Фашистка Италия настъпвала, гръцката армия търпяла поражение, но по думите на светията гърците точно на това място, където е бил кръста, удържали и отблъснали враговете, не позволявайки им да слязат „под кръста“ и да превземат това село. Хората не се посрамили в доверието си към думите на светеца.
 Пророчествата могат да се разделят на няколко групи:
1) Пророчества за освобождението от  Турското робство на територията  на Константинополската патриаршия във времето, когато е проповядвал свети Козма. Тогава тя е включвала не само Гърция, но и Албания и Турция, където са живеели православни народи.
2) Към него се включва пророчество за освобождението на Константинопол.
По-голямата част от тези пророчества са се изпълнили. Тези, които касаят Константинопол още очакват своето изпълнение.
3) Пророчества за бъдещи събития – войни и бедствия – и за това, какво ще стане с цялото човечество.
Много от пророчествата, които са се отнасяли за далечното бъдеще са се запазили затова, защото хората много са обичали светията и напълно са му се доверявали.
„Кола без коне ще търчи по-бързо от заек.“
Разбира се , че в края на XVIII век това звучало неясно и даже абсурдно. Така, както пророчеството за това, че хората ще могат да говорят  помежду си от далечни разстояния.
 „Ще дойде време, когато хората ще могат да общуват помежду си на далечни разстояния, сякаш се намират в две съседни стаи.“
Когато пророчеството се изпълни става ясно какво е имал в предвид светията, а докато то чака своя час са възможни различни интерпретации.
Големият специалист за Турция професор от Оттавския университет Дмитрий Кицикис, коментира последните събития, казвайки, че пророчеството на свети Козма за разпада на Турция се сбъдва пред нашите очи.
„Турците ще си заминат, но отново ще се върнат и ще дойдат до Ексамилий  (Шест мили). Една трета от тях ще загине, една трета ще повярват в Христа, а една трета ще замине в Кокини Миля.“
Една трета от населението на Турция (25 милиона) – алавитите, които се отнасят към християнството позитивно. Не трябва да се забравя и големият процент тайни  християни. Що се касае за другата третина от населението, която ще замине за Кокини Миля, то по думите на професора, става въпрос за държавата Кюрдистан.
Това се застъпва и с тълкуванието на Паисий Светогорец, който много обичал свети Козма. Това пророчество свети Паисий доизяснява подробно. Шестмилието  – това е шестте мили морска ивица, където постоянно се сблъскват интересите на Турция и Гърция. Заради тези шест мили ще избухне такъв сериозен конфликт, в който ще се намесят  големи световни сили, което в края на краищата ще доведе до падението на Турция.
Пророчества за нашето време:
„Ще дойде време и вие няма да можете нищо да узнавате.“
Няма нужда да се доказва, че тези думи се отнасят именно за нашето време. Сега достатъчно очевидно в Западна Европа и САЩ, а и не само там  медиите манипулират общественото мнение. В Западна Европа много малко знаят за това, какво се случва в Украйна или в Сирия, така, както никой не знаеше какво в действителност се вършеше в Югославия.
“В училищата ще се появят такива неща, които вашият ум не може да вмести.“
И действително виждаме, че в училищата на Запад започват да стават неща, които не могат да се вместят в ума – например уроци и цели програми  посветени за „толерантност“ към хомосексуалистите. (Въпрос на време е да се уеднаквим с цивилизована Европа. б. прев.)
„Бедата ще дойде при вас от образованите.“
„Това, което ще ви се случи, ще дойде от начетени хора.“
„Начетени“  – това е ключова дума. Няма как да се обвини свети Козма в това, че е бил против образованието: той е основал 1000 училища, намерил е средства за тяхното финансиране, подготвил е преподаватели, открил е четири училища за учители и свещеници. Заедно със свети Никодим Светогорец и други свои сътрудници е издавал учебна литература. И при това е произнесъл такива думи. За какво ни говорят те?
За това, че голото знание – „начетеност“, ерудираност – това е нещо  недостатъчно. Опирайки се само на собствения си разсъдък, на своето „аз“, на своя егоизъм – това довежда човека до задънена улица.
Действително много има да се претърпи заради тези начетени хора.
Свети Козма е бил против европейското просвещение.
Той е говорил за Божествено просвещение. Освен начетеността е необходимо духовно знание, което се достига чрез опита от църковния живот.
„Изворите ще пресъхнат, а реките ще се станат мръсни.“
Тук няма какво да се коментира.
„Чиниите ви ще бъдат напълнени до горе, но яденето няма да бъде възможно да се яде.“
Много точно и поразително пророчество. През  XVIII век било съвършено неразбираемо какво би значело:  чиниите ви да са пълни с храна, а няма да може да я ядете. Сега виждаме: генетически модифицирани продукти или продукти, натъпкани с консерванти, с вкус на това, което вътре го няма. Тези, които са богати все още могат да намират някакви натурални продукти, но от година на година това ще е все по-трудно.
„Ще видим как нашата земя ще се превърне в Содом и Гомора.“
Различните форми на легализация на еднополовите съжителства, в някои региони се разрешава да се осиновяват дечица, пропагандата на това върви по целият свят…
„Ще дойде време, когато дяволът ще кръжи над света със своята машинария.“
Глобалното наблюдение, контролът на хората. Можем  да разпознаем тази машинария със системата от спътници за наблюдение.
Ще дойде време, когато светът ще бъде управляван от „ала –бала“.
Ала-бала  – игра на думи. Може да се преведе като нещо бездушно. Компютърните технологии лежат в основата на технологичните процеси.
„Ще дойде време, когато целият свят ще бъде опасан с една нишка.“
По-рано се е смятало, че това е телеграфа, но днес разбира се се говори за Интернет:  паяжина, нишка.
„След световната война хората ще ядат със златни лъжици.“
След Втората световна война на Запад настъпило благополучие и тогава се зародил потребителския култ.
„Горко на Гърция, когато на нейната земя се заселят чуждоземни народи.“
Свети Козма никога не е противопоставял гърците на другите православни народи, така че тук става въпрос за друговерци. Гърция винаги е била монолитна в етнически смисъл, но в момента всеки ден в страната идват хиляди емигранти мюсюлмани.
В едно от пророчествата си свети Козма се изразява не съвсем дипломатично:
„Ще дойдат мръсни народи; когато се появят, не се бойте; когато тръгнат да си заминават, стойте по-настрана.“
Първата част няма да я коментираме, а втората част внушава на тези, които са пострадали  от тези процеси някакъв оптимизъм: значи те ще си тръгнат рано или късно.
„Ще ви съдят за много пари и ще ви ги изискват обратно, но няма да могат да си ги вземат.“
„С данък ще ви обложат даже кокошките и прозорците.“
 По-рано това беше прието да се разбира образно. А сега  се открива в пряк смисъл. В началото на 2009 година, за да се избегне неплащането на данъци, правителството на Гърция  започнало да изпраща съобщенията за дължими  данъци заедно с квитанциите за тока. В случай, че някой не заплати, тогава му се изключва и електричеството. В края на 2012 година в списъка за налогооблагаемо имущество се включват и курниците (с точния брой пилета).  Първата част на пророчеството се сбъднала буквално.
През октомври 2013 година се сбъднала и втората част. В новата редакция за облагаемото недвижимо имущество е включен и такъв параметър – колко прозорци има домът. Колкото повече, толкова данъкът е по-голям.
„Ще дойде време, когато мокрото ще гори заедно със сухото.“
 Невинните ще бъдат принудени да разделят скърбите и бедите заедно с виновните, които със своя живот ще привлекат бедствията.
Свети Козма е казвал, че от това не бива да се плашим. Много се страхуват от последните времена, съсредоточавайки се на негативните страни.
Светията предупреждава за сериозни събития: Ще има войни и беди. Не го е скрил. Но при това е казвал, че с Христа, с Църквата няма нищо страшно. Даже ако се наложи да се претърпи мъченичество, православният човек не трябва да унива и да се бои от това.
„Ще дойде време, когато враговете ще ви вземат и пепелта от огнището, но вие не изменяйте на вашата вяра, както това ще направят много други. Каквото имате у вас, всичко им дайте, пазете само души те си.
С ПОМОЩТА НА АНТОАНЕТА ГЕОРГИЕВА
АТАНАСИЙ ЗОИТАКИС
Николай Николов
те си.”