вторник, 27 септември 2016 г.

АЛЕКС ДЖОУНС - ИСТИНСКОТО ООН







За кефа на критикуващите Ви пускам интересен филм на английски, с български субтитри за това, какво представлява тази простотия ООН и как си разиграва коня на наш гръб! Приятно гледане слушане и четене на всички! Смятах да му пусна и дублаж на руски в горния край, но нека все пак бъдем по-добри! ‹(•¿•)›..........0000000000





Николай Николов

неделя, 25 септември 2016 г.

☺ ♥ „СКРИТИ КАРТИНКИ” ЗА БЪДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ ♥ ☻


НРО. КАРТИНИТЕ НА ЛЕОНАРДО И ДРУГИ ЕРЕТИЦИ               
Приемете "НРО" като съкращение за "Неиндефицирани Рисувани Обекти". По избор може и да тълкувате рисуваните като "Религиозни" /атрибути, лица, хора, предмети или само алегории/. Но те наистина съществуват в картините на Да Винчи и още неколцина гениално-луди /или посветени?/ негови колеги по епоха и четка. Случайни "светотатства" ли са?  Нека се вгледаме! 

В “Тайната вечеря”  има гигантска буква “М”, изписана с телата на Исус и “обичаният/обичаната от него, като по този начин е показано, че той е всъщност тя, по-точно Мария Магдалина” /Л.Пикнет/. Младият Йоан вдясно от Исус може и да е жена наистина, но в едната ръка този – който и да е  човек държи прикрита кама. Същевременно Петър се е навел към него /нея и с пръст е направил движение, като че ли прерязва гърло. От другата страна на Спасителя, ученик е вдигнал пръст в т.нар. характерен “жест на Йоан”, пред лицето на Исус. Той пък уж не му обръща внимание и гледа надолу в ръцете си, където няма ни “Свещен Граал”, ни дори бокал с вино, каквито пред другите има.
Кой ли не е рисувал Тайната вечеря... По-любопитният въпрос е "Как?". Евангелистът Йоан старателно прикрива някого, когото Исус е обичал повече от другите - прочутия "възлюбен ученик" - загатнат не чрез името си, а чрез отношението на Учителя. Разказвайки за Тайната вечеря, Йоан описва възлюбения ученик като "отпуснат върху гърдите на Исус". Това дори е останало в Евангелието! Е, добре! - Да помислим какво човешко същество допускаме да се облегне на гърдите ни, докато седим на масата. "То" не е бебе, не е и възрастен човек. То е момче, юноша. Нататък в евангелския сюжет - при ареста учениците изоставят Учителя си. Но Марко пише /14:51/: "някой си момък следваше подир него, обвит с плащеница на голо". Само това момче тръгва след стражниците. Ленената риза, считана от възрастните за един вид "бельо", е обаче напълно уместна дреха за юноша, излязъл навън. Мистериозният Възлюбен ученик се появява още веднъж - в подножието на кръста, единствен от мъжки пол, редом до двете Марии - Девата и Магдалина. Колко близък на Исус е бил този юноша, който би могъл да бъде 10-12 годишен?

И сега вижте Тайната вечеря в дърво-гравюрата на Албрехт Дюрер - колкото и резецът да заостря линиите, краката на полегналия на гърдите на Месията не се виждат. Както - ако е седял в скута му. Чие може да е това дете? 


Св.Йоан Кръстител” е една от двете картини, които били в стаята на Да Винчи, когато умрял през 1519 г. Този Йоан е странен и недолюбван от историците на изкуството. Той е красиво момче с буйни къдрави коси и преметната животинска кожа. От хитрата му усмивчица се излъчват тайни, познание и грях.                

Приликата му с езическия бог Бакхус /друга скица на Леонардо показва Бакхус като същото младо, красиво и игриво момче, при това с очевидно еректирал фалос/ е поразителна, а има мнения и, че представлява автопортрет на Леонардо като млад. И тук Кръстителят е вдигнал показалеца си към небето. /отново Л.Пикнет/.

При внимателно вглеждане и следващото “подсказване”, скицата “Девата и младенеца със св.Ана и Йоан Кръстител” /от Лондонската национална галерия, известна като вариант на “Мадоната на скалите” ,  пък в Лувъра/ направо скандализира. Затова оставяе описанието и коментара на авторката на книгата за „Тайната богиня на християнството”.  Тя, вероятно отдавна е в списъка за отлъчване, а нас кой ли ни знае. Св. Анна е вдигнала заплашително пръст в жеста на Йоан, но той самият безизразно гледа бебето Исус. Смята се, че е поставил едната си ръка под брадичката на Йоан, за да го благослови с другата, но дори с неголямо въображение, може да се види като намерение да държи главата му, за да нанесе удар с другата. А покрития с дървета хълм в горния десен ъгъл, над къдравата главица на Йоан, с буйната си растителност оформя ясните очертания на отсечена глава на брадат мъж със затворени очи. “Мадоната на скалите” от Лувъра изобразява църковна притча, в която бебето Исус се среща с бебето Йоан в Египет, за да му предаде правото да го покръсти по-късно. На картината Девата е прегърнала Йоан, който е клекнал покорно пред Исус, който го благославя. Христос е под опеката на архангел Уриел. Нещо не е наред: Уриел принципно се смята за покровител на Кръстителя, не на Исус, а Мария трябва да прегръща собствения си син, не Йоан. Но ако предположим, че децата са с истинските си покровители и родители, тогава сцената и замисълът на Да Винчи си идват на място – Йоан /правилно с Уриел/ благославя Исус /в ръцете на майка си Мария/, който покорно коленичи пред него. Ако повярваме на очите си, ще видим нещо още по-богохулно и светотатствено. Скалите от наименованието на платното присъстват осезателно в цялата му горна част. И образуват не друго – а фалос с тестиси, който сякаш е изправен зад главата на Мария. Лин Пикнет смята, че тази шокираща интерпретация вероятно е замислена като яростна атака срещу приеманата от всички за даденост девственост на Божията майка Мария и е била вдъхновена от организацията, поръчала творбата Братството на Непорочното зачатие
е кодиран в картината. Его и извадка от заключението на ОТЕЦ ВЛАДИМИРГЕТЕ, които е най-големият църковен историк на миналия век: (Изучих по-отблизо папството, което претендира, че е непогрешимо, дори по въпросите от историята ... Четох произведения на най-учените защитници на папството ... Убедих се, че папството не се основава нито на Св. Писание, нито на Св. Предание, че римският епископ е получил от самите Събори на древната църква титлата първи епископ (а не по Божествено право, както се твърди — бел. прев.), че папството съществува едва от IХ-ти век и че то е само светотатствена узурпация на правата на Църквата, представена от епископата).
Йоанитски контекст се крие и в Леонардовата “Поклонение на влъхвите”. Онова, което е изобразил Флорентинският еретик е скандално и полуприкрито. Поклонниците на Светото семейство са ужасни, изпити, грозни и стари, с хлътнали очи и опъната по черепите кожа; приличат на духове или вампири – домогващи се до Мария и Исус. И от трите свещени дара, предлагат само тамян и миро. Златото, символ на свещеното царство и съвършенството просто липсва. Зад главата на Девата, в горната половина има друга група поклонници – в контраст със зомбитата, те са енергични, млади, привлекателни, а са в подножието на дърво-рожков – традиционен символ в иконографията с Йоан Кръстител.
Емил Братанов
Николай Николов 

© СЕКРЕТНАТА АМЕРИКА ©

29.06.2010
Всичко, което трябва да знаете, е, че има ПРЕДИ 11 септември и СЛЕД 11 септември. 
Същия ден в бункера на Белия дом американското правителство дава ход на една толкова тайна и мащабна програма, че едва днес сме в състояние да се досетим за истинските и мащаби. По-малко от седмица след атаките срещу Световния търговски център (СТЦ) Буш подписва в Овалния кабинет документ, който дава началото на операция "Грейстоун", наричана още "Залови и убий"
Над 1 милион души обитават паралелния свят, създаден от тайните служби на САЩ след 11 септември. Как функционира този свят и колко струва не ни е дадено да разберем, защото достъпът до тази информация е строго забранен
На 26 септември 2002 г. един мъж свидетелства пред комисията на Конгреса за атентатите от 11 септември. Той се обръща към сенаторите със следните думи: "Искам всички американци да ме погледнат в очите и аз да ги погледна в очите и да им кажа: "Казвам се Кофър Блек, ръководя тайните операции на ЦРУ (1974-2002). Всичко, което трябва да знаете, е, че има ПРЕДИ 11 септември и СЛЕД 11 септември. След 11/9 правилата и законите вече не бяха валидни!"
В деня след 11 септември президентът Буш свиква Съвета по сигурността в секретен бункер в подземието на Белия дом.
Неговият съветник по въпросите на тероризма Ричърд Кларк (1998-2001) си спомня: "Президентът ми каза: "Разполагаш с всичко, от което имаш нужда". И наистина. Всеки път, щом отидех в Конгреса, всички казваха: "От какво имате нужда? Ето ви един непопълнен чек!"
"За 34 години не бях виждал толкова прецизен документ, и то без никакви финансови ограничения. В резюме вътре се казваше: "правете, каквото намерите за добре, за да свършите работата", признава Джон Рицо (главен адвокат на ЦРУ, 1975-2009).
Буш разпорежда на ЦРУ да поеме командването на операцията вместо военните.
"За една микросекунда от вързано на верига псе ние се преобразихме в боен звяр: сваляш боксовите ръкавици и всички удари са позволени", свидетелства Кофър Блек.
На 26 септември 2001 г. Гари Шоен (ЦРУ, 1974-2002) и седем агенти на ЦРУ са парашутирани в Северен Афганистан. "Раздавах пликове с десетки, даже стотици хиляди долари на местните военни лидери и на командирите на Северния алианс. За няколко седмици пометохме талибаните и си върнахме Кабул", разказва Шоен.
По същото време Джон Маклафлин, номер 2 в ЦРУ, получава телефонно обаждане от шефа си Джордж Тенет. Той слиза в залата за въздушни операции. Тенет се обръща към него: "Ще дадеш ли заповед, Джон?" Маклафлин поглежда към екрана, на който се вижда автомобил, пътуващ по пустинен път в Йемен. Няколко секунди по-късно един от лидерите на "Ал Кайда" - Шейх Али, и спътниците му в колата са взривени от безпилотен самолет, управляван дистанционно от 9000 километра разстояние. "Готово, Джордж", докладва Маклафлин и затваря телефона.
Журналистите за пръв път виждат оръжия, за чието съществуване не са подозирали.
Положено е началото на бясна надпревара във войната срещу тероризма. В следващите години снежната топка, хвърлена от света на разузнаването, ще продължи да набъбва със страшна сила.
В продължение на 2 години с Дана Прист и колегите й от "Вашингтон пост" разкрихме очертанията на един таен паралелен свят, толкова мащабен и сложен, че е невъзможно да се опознае докрай начинът, по който функционира и се финансира. Научихме само, че съществува. Нарекохме го СЕКРЕТНАТА АМЕРИКА.
Днес в САЩ тази адска машина ползва услугите на 900 000 души с официален достъп до ниво "Строго секретно".
Всички те са разпределени на 17 000 адреса на територията на цялата страна!
1300 са правителствените агенции, 3666 са частните дружества, работещи по договор с федералното правителство.
Използвайки като претекст борбата с тероризма, администрацията на Буш-младши създава Департамента за вътрешна сигурност (Departement of Homeland Security), под чиято шапка са 17-те главни федерални агенции (ФБР, ЦРУ, NSA (Националната агенция по сигурността), DEA, ATF, Имиграционната служба... и дори НАСА). Сградата, в която всички те ще се помещават и която е в строеж от 2 години, ще представлява най-голямата постройка, създавана някога в Америка, надминаваща дори Пентагона. Всеки щат разполага с fusion centers, които събират и разпределят цялата информация между отделните федерални агенции.
Никой не е в състояние да каже колко струва СЕКРЕТНАТА АМЕРИКА. Бюджетът на NSA например е държавна тайна. Единствено президентът и шепа сенатори, които са го одобрили, знаят цифрите.
А цифрите, свързани с тази "Секретна Америка", надхвърлят въображението.
Само на ден се осъществяват 1.7 милиарда подслушвания
Като в графа "подслушвания" влизат проверките на имейли, телефонни обаждания, текстови съобщения, уебсайтове и всички други форми на комуникация, считани за подозрителни от... незнайно от кого!
Този паралелен свят има тайни пипала и в чужбина.
Журналисти, разследвали Гуантанамо, скоро забелязаха, че не всички, задържани в Ирак или другаде в Средния изток като "ценни заложници" (high value targets), пристигаха в Гуантанамо. Някои изчезваха. Незнайно къде.
"Преценихме, че тези затворници трябваше да бъдат изолирани навън и решението бе да се построят тайни затвори в чужбина. Дотогава никога не го бяхме правили", признава Джон Рицо (Правен съвет на ЦРУ).
Днес знаем за съществуването на 24 "черни дупки" (black sites). Това е мрежа от тайни затвори в най-различни страни като Тайланд, Полша, Египет, Йордания и много други. Всички те са финансирани от ЦРУ, а операциите по "изтръгване на информация" се провеждат от приемащите страни.
Предимството на ЦРУ пред военните във войната срещу тероризма вбесява Доналд Ръмсфелд. С претенцията да е създател на империи той решава да създаде свой собствен таен свят. Има и известно юридическо предимство пред ЦРУ. Секретните операции на Пентагона не се нуждаят от системното разрешение на президента, нито се иска да бъде предупреден Конгресът. По онова време те са част от военните операции в Ирак и Афганистан. Гордостта на Ръмсфелд е наречена JSOC (Joints Special Operations Command). Един от клоновете на JSOC - "тюлените" (Navy Seals), ще убие Бин Ладен на 1 май 2011 г.
За няколко години администрацията на Буш създава паралелно тайно правителство, което не се отчита пред никого.
Но за да функционира, тази адска машина се нуждае от специализиран персонал, огромен персонал. И то бързо.
"Аз предприех стъпки в NSA, Джордж - в ЦРУ, всички го направихме. Поради мащаба на поръчката се обърнахме към частния сектор. Щеше да стане по-бързо, отколкото ако обучехме такъв огромен брой държавни служители", обяснява схемата ген. Майкъл Хайдн.
"Локхийд-Груман", "Дженеръл Дайнамикс" и други гиганти на военнопромишления комплекс, по любимия израз на Айзенхауер, също се включват. Довчерашните производители на самолети, танкове и подводници сменят производствения си профил за ден.
Ако през 2001 г. армията разполага с 6 безпилотни самолета, днес те са 6000! "Дженеръл Атомикс", създателят на безпилотния самолет, предлага 21 различни модела, най-малкият от които е с размер на голяма пчела. За 10 години печалбите на компанията нарастват от 330 млн. долара до 4.2 млрд. долара. Само преди седмици с безпилотен самолет на "Дженеръл Атомикс" беше ликвидиран говорителят на "Ал Кайда" - Ануар-Ал Авкали.
Тези ултрамодерни технологии, от които ти настръхва косата, поставят истинските въпроси за индивидуалните свободи. Днес е възможно да ви вземат пръстови отпечатъци с термичен пистолет от 50 метра разстояние, без дори да се усетите! Facial Expression Recognition technology може да идентифицира и скенира костната ви структура от космоса и да определи вашите страхове и настроения.
Този невероятен технологичен и финансов пробив обаче не спира Фарук Умар Муталаб да се качи на самолета за Детройт в Коледата на 2009 г.
"Ако сбъркате правописа, Google автоматично ви пита: "Да не би да търсите..." Изглежда тази функция не е била заложена в компютъра на имигрантските власти на летището в Лондон. Те изписват грешно само една буква от името му и той преспокойно се качва на борда като редовен пътник. Ами камионетката на "Таймс Скуеър" (май, 2010 г.) - тогава един продавач на хотдог предупреди полицията за подозрителното возило", казва Ричард Кларк.
На мен и колегите ми журналисти ни трябваха 10 години, за да разберем, че
един милион души живеят в свят, който преди не съществуваше
Дори не знаем какво точно правят, защото ни е отказано правото да научим как функционира този свят и колко струва.
Има ли място в една истинска демокрация за таен паралелен свят от 1 милион души? Въпреки това Обама не направи нищо, за да забави СЕКРЕТНАТА АМЕРИКА.
Напротив - той нареди да се ускори програмата "Грейстоун", да се заловят и унищожат враговете на САЩ зад граница. На вътрешния фронт той увеличи бюджетите, а Конгресът вече не е в състояние да надзирава разходите. Частните дружества и федералните агенции вече сами определят нуждите си и тяхната цена.
"Ако се случи нещо и станем жертва на атака, републиканците ще се юрнат да ни сочат с пръст и да ни обвиняват, задето сме орязали бюджетите. Политически е крайно рисковано", оправдава се Ричард Кларк.
Оправдано ли е в сегашната икономическа конюнктура това невъобразимо финансово и човешко разхищение? По наши изчисления фараонският годишен бюджет на СЕКРЕТНАТА АМЕРИКА надвишава с много икономическите стимули от 300 милиарда, които Обама наложи миналия месец, отправяйки предизвикателство към републиканците да го ратифицират в най-кратки срокове в Конгреса.
Паралелният свят на СЕКРЕТНА АМЕРИКА ще продължи да съществува сред нас.
Самият генерал Майкъл Хайдн, ръководил последователно NSA (1999-2005) и ЦРУ (2006-2009), откровеничи: "От 40 години съм в тези среди, но не смея да твърдя, че съм запознат с всички тайни програми и операции, провеждани преди и сега."
Алекс Йорданов
*Разследващият френски журналист Алекс Йорданов е участник в транснационалното разследване на "Вашингтон пост" за тайната програма "Грейстоун", стартирала в рамките на борбата срещу тероризма след атентатите от 11 септември 2001 г.

Николай Николов 

събота, 24 септември 2016 г.

АЛКОХОЛ , ЖИВОТ МОЖЕ БИ..., "ДЕМО"- крация и Аз..., $$, УВИ...

Откакто дойде скъпата, любимата ми и сексуално предпочитана демокрация се пропих от любов…  Да така е за моя радост или по-скоро за съжаление......  Баща ми пращаше алкохол около 15 години, а аз го складирах в килера, просто за гости, защото изобщо не пиех. Но като видях тази скъпа девойка, приличаща на шведска тройка и с това прекрасно име:  ДЕМОС - ПАРТОКРАЦИЯ, тоест ДЕМОКРАЦИЯ, то просто захапах въдицата. Влязох в килера,  купих си едно ново огледало и една кристална чашка, и взех да си наливам. Почнах скромно, но апетита идва с яденето… Да, – така е! Виках на огледалото „Наздраве”, чуках  вместо жени прекрасни  с този който стои насреща… и интересно – никога не ми отказваше?!... Може би ми е приятел, другар или моето второто аз, но бавно ми  еба мамата.. Викам му:  „Наздраве Приятелю, и посягам с чашката в килера пред огледалото и той нали си е пич не се забавя и за секунда и си чукаме чашките и си съсипвахме здравето... Да, - викам си аз – това е демокрация! Ура! И изпих за има, няма за година всичката ракия отлежала от години…   Има, няма около 500 литра… Вървя навън и се чудя с простия си ум защо ми се усмихват??! После разбрах, макар и малко късно – това било присмиване, тоест - подигравка... Но никога не съм бил „Анонимен алкохолик” – НЕ!! Аз си бях явен и известен в махалата алкохолик!  Нищо, че ме болеше на другия ден главата. Но нали българина винаги е ЛЪВ и пръв, макар, че няма стръв?! А  --??!  Защо и аз да не съм такъв?! Спомням си бегло, че съм оправил около 1000 компютъра и лаптопа в това състояние и калата моя и на приятели..... Тук е необходима смелост, и алкохола ти я дава и направо ти решава проблемите! За кратко – да! , но винаги има още!!!    Реших да пробвам спирт – нали съм бил в Русия – хем е далавера, хем и по-бързо действа ! Да успях, нямаше проблеми, освен след това, и то благодарение на Европейския Съюз и измислената демокрация. Но жените леко взеха да ме заобикалят… Вече знам защо… Една вечер, след като съм запалил колата съм минал през цялото кафене… Гониха ме из града полицаите около час – абе направо си беше екшън. Размислих, спрях и ги чаках 5 минути, въпреки, че имам години тренировки които съм правил с най - различни автомобили...   Ами защото съм си тъп по рождение. Е..,  взеха ми книжката за половин година и ме глобиха 900 лева, но ги имах – какво ми пука?! Нали съм пич…. Това си е реален разказ за Демокрацията и до това до какво отчаяние ни довежда. Слава на Бог, че свърши пиячката и не станах зависим от алкохола… А пък то колко му е… Но ми останаха спомени, заобичаха ме съседите – абе направо Демокрация. Сега стоя и мисля: Абре Ники, я им кажи, че нямаш сестра и, че не е курва?! Дали ще повярват?! - Май не! Едно ми беше интересно,  и не знам на какво се дължи… Разглобявам, оправям, спомени нямам но като проверя на другия ден се оказва перфектно… може би Бог е бил с мен и ми е изпратил изпитание, но днес когато се замислих ще кажа:  ГОСПОДИ!!! , не беше Ти а прехваления Брюксел, разпадащия се Европейски и всякакви съюзи, и прехвалената и несъществуваща ДЕМОКРАЦИЯ!  Да, аз бях един от многото опитни зайчета и идиоти, на които отнеха работата, илюзиите и познанията… ….май сме много?!  Аз се отървах – а Вие! Всичко добро от мен и помнете:  Род и Родина, бащи и майки , жени и деца!

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

АЛКОХОЛ , ЖИВОТ МОЖЕ БИ..., "ДЕМО"- крация и Аз..., $$, УВИ...

Откакто дойде скъпата, любимата ми и сексуално предпочитана демокрация се пропих от любов…  Да така е за моя радост или по-скоро за съжаление......  Баща ми пращаше алкохол около 15 години, а аз го складирах в килера, просто за гости, защото изобщо не пиех. Но като видях тази скъпа девойка, приличаща на шведска тройка и с това прекрасно име:  ДЕМОС - ПАРТОКРАЦИЯ, тоест ДЕМОКРАЦИЯ, то просто захапах въдицата. Влязох в килера,  купих си едно ново огледало и една кристална чашка, и взех да си наливам. Почнах скромно, но апетита идва с яденето… Да, – така е! Виках на огледалото „Наздраве”, чуках  вместо жени прекрасни  с този който стои насреща… и интересно – никога не ми отказваше?!... Може би ми е приятел, другар или моето второто аз, но бавно ми  еба мамата.. Викам му:  „Наздраве Приятелю, и посягам с чашката в килера пред огледалото и той нали си е пич не се забавя и за секунда и си чукаме чашките и си съсипвахме здравето... Да, - викам си аз – това е демокрация! Ура! И изпих за има, няма за година всичката ракия отлежала от години…   Има, няма около 500 литра… Вървя навън и се чудя с простия си ум защо ми се усмихват??! После разбрах, макар и малко късно – това било присмиване, тоест - подигравка... Но никога не съм бил „Анонимен алкохолик” – НЕ!! Аз си бях явен и известен в махалата алкохолик!  Нищо, че ме болеше на другия ден главата. Но нали българина винаги е ЛЪВ и пръв, макар, че няма стръв?! А  --??!  Защо и аз да не съм такъв?! Спомням си бегло, че съм оправил около 1000 компютъра и лаптопа в това състояние и калата моя и на приятели..... Тук е необходима смелост, и алкохола ти я дава и направо ти решава проблемите! За кратко – да! , но винаги има още!!!    Реших да пробвам спирт – нали съм бил в Русия – хем е далавера, хем и по-бързо действа ! Да успях, нямаше проблеми, освен след това, и то благодарение на Европейския Съюз и измислената демокрация. Но жените леко взеха да ме заобикалят… Вече знам защо… Една вечер, след като съм запалил колата съм минал през цялото кафене… Гониха ме из града полицаите около час – абе направо си беше екшън. Размислих, спрях и ги чаках 5 минути, въпреки, че имам години тренировки които съм правил с най - различни автомобили...   Ами защото съм си тъп по рождение. Е..,  взеха ми книжката за половин година и ме глобиха 900 лева, но ги имах – какво ми пука?! Нали съм пич…. Това си е реален разказ за Демокрацията и до това до какво отчаяние ни довежда. Слава на Бог, че свърши пиячката и не станах зависим от алкохола… А пък то колко му е… Но ми останаха спомени, заобичаха ме съседите – абе направо Демокрация. Сега стоя и мисля: Абре Ники, я им кажи, че нямаш сестра и, че не е курва?! Дали ще повярват?! - Май не! Едно ми беше интересно,  и не знам на какво се дължи… Разглобявам, оправям, спомени нямам но като проверя на другия ден се оказва перфектно… може би Бог е бил с мен и ми е изпратил изпитание, но днес когато се замислих ще кажа:  ГОСПОДИ!!! , не беше Ти а прехваления Брюксел, разпадащия се Европейски и всякакви съюзи, и прехвалената и несъществуваща ДЕМОКРАЦИЯ!  Да, аз бях един от многото опитни зайчета и идиоти, на които отнеха работата, илюзиите и познанията… ….май сме много?!  Аз се отървах – а Вие! Всичко добро от мен и помнете:  Род и Родина, бащи и майки , жени и деца!

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

четвъртък, 22 септември 2016 г.

ЗАБОЛЯВАНЕТО “ИНТЕРНЕТ-ЗАВИСИМОСТ” И НЕЩО ДРУГО...


30.07.2010 г.
Първо да ви предупредя, че съм атеист и терминологията която използвам е такава, че не мога да я заместя с друга равностойна и по – приемлива за съвременните разбирания!
Знам, че се четат по - жълтите и кратки неща, но не ми се пише на малки части.  Който има интерес нека чете.
А сега следва нещо, което няма да прочетете в друга съвременна книга или статия. Разбира се, много будни умове днес се досещат за тази истина, четейки Библията и сравнявайки със събитията в днешната “глобална” цивилизация. Много от тях обаче се страхуват открито да говорят и пишат за това. А то е нещо много съдбоносно, и нямаме право да мълчим.
Да се върнем в древен Вавилон. Халдейците са били политеисти - вярвали са в много богове и са се покланяли на различни идоли - статуи, изобразяващи тези божества.
Тяхната религия е била тясно свързана с икономиката им. Същият стремеж към глобализация, към единна всеобща религия, в която всички са задължени да вярват. И един символизъм, който е характерен за езичеството. Всяко божество в техния пантеон има съответен символчен знак, както и свое число. Астрологията и нумерологията, водещи началото си от Вавилон, са свързани с поклонение пред Антихриста.
Всички сме виждали символите, отговарящи на зодиакалните съзвездия. По същия начин има символи, означаващи мъжкото и женското начало; има дори знак, който символизира змията. Този символ е ω , откъдето произлиза латинската буква W. Числото на змията е числото 6, което в древността е имало същия символ. Ако посетите Индия , с учудване ще откриете тази буква, изписана в някои храмове.
Макар да няма санскритски произход, този символ се среща във Ведите и Упанишадите като “мантра”. Мантрите представляват срички, думи или цели изречения, чрез многократното повтаряне на които представителите на източните религии целят духовно пречистване и усъвършенстване. Всяка мантра си има свой символ или йероглиф. И така, да се върнем към Библията, на Откровение 13:18. Казва се, че числото на звяра е 666. Казва се още: “Тук се иска мъдрост; който е разумен, нека пресметне числото му…..”

През вековете, та и до днес много хора са се опитвали да пресметнат това число. Някой от тях са имали известна интуиция, въпреки погрешния подход (давайки на цифрите буквени стойности). Виждайки стремежа на римския папа към световна хегемония с цената на войни и избиване на милиони християни и евреи, много тълкуватели са посочвали самия папа за Антихрист. Разбира се, ние не можем да не отбележим стремежа на папството към обединение на всички световни религии чрез движенията икуменизъм и трансфейтизъм. Такъв е господстващия дух в папството. Но има още нещо. Ще бъде създаден съвсем реален образ (автомат), който ще говори и ще принуждава хората да му се покланят. В противен случай те няма да могат да купуват или да продават.
Все още хората не са принудени да носят знака WWW на челото или ръката си. Те въвеждат този символ в своя компютър. Също така все още има и банкноти, чрез които можеш да си купиш храна и облекло без помощта на Интернет. Това няма да бъде така по време на Голямата Скръб. Тогава електронният начин на пазаруване ще бъде единствен. Ако това ви звучи фантастично, нека се върнем само 20-30 години назад. Какво щяхте да си помислите тогава, ако някой ви кажеше, че ще се пишат електронни писма? Не бихте ли го счели за луд?! Цялата история на техниката е белязана от стремеж да се създаде човекоподобна машина - изкуствен интелект, човек, съставен от електронни схеми (говорещ образ), и този стремеж е продиктуван от Антихрист. Образът на Навуходоносор не говореше, но на Звяра (Откр. 13:13) ще се позволи “да върши големи знамения дотам, че да направи огън да слиза от небето на Земята пред човеците”.

Днес ние вече пазаруваме и получаваме заплати чрез кредитни и дебитни карти. Нека обаче си представим времето, когато дори тези карти няма да бъдат приемани от банкоматите и компютрите в магазините без белега WWW.
Някой тълкуватели предполагат, че кредитните карти под формата на микрочип ще се имплантират в ръцете на хората. Може и това да стане, но Библията говори за белега и числото 666.
Както видяхме, звярът излиза от морето (както и четирите големи зверове от Дан. 7:3),а ако отидем малко по-нататък - Откровение 17 и 18 глави - ще видим,че се говори за една жена-блудница, която язди звяра и седи върху ”многото води” (Откр. 17:15). Многото води, или морето, са образ на човешкото множество („много народи и множества, и народи и езици”. Очевидно е, че “звярът” и “жената” ще действат единомислено до определено време, когато звярът ще намрази жената (ст.16). Очевидно е, че този звяр е същият от 13 глава (има седем глави и десет рогове и е пълен с богохулни имена). Понастоящем светът е разделен на 10 региони от т. нар. “Римски клуб”. Имайки предвид, че живеем във “века на информационните технологии”, трябва да знаем, че икономиката, политиката и религията ще бъдат тясно свързани чрез един “тотален контрол” върху личността и пазара. Използвайки рекламата, а по-късно - и принуждението, Антихриста ще внушава и внедрява сред хората една религиозно-икономическа система, единна по своя характер и глобална по своя радиус на действие (Откр. 18:11-18) - търговците и всички, които са се обогатили от безмерния разкош, ще плачат (ст.3) поради фалита на тази глобална система.

И днес виждаме как чрез Интернет се “обогатяват” търговци на детска порнография, наркопласьори, терористи, неофашисти и какви ли не престъпници, които не могат да развиват другаде своя бизнес.
Днес ООН и световните институции създават основите на “световната религия”, за която ще говорим по-нашироко в една от следващите глави. На 26 юни 2000 г. е основана Организацията на обединените религии (ООР), която трябва да изкорени религиозната дискриминация. Според Михаил Горбачов “да изкорени” значи да “изтреби” - дума от която ни настръхват косите, защото според ООР вярата, че има само Един Бог, също е религиозна дискриминация.
Докато “земните царе” (Откр. 17:2) пишат “вероучението” на новата световна религия, от морето (от човешката тълпа) се издига една глобална информационна система или мрежа, която на пръв поглед обслужва обикновените хора и не се управлява от никого. Ще попитам: Кой тогава финансира тази система? Кой плаща заплатите на хилядите служители в нея? Защото световната информационна мрежа има такива служители, за които ние не знаем. Кой плаща на програмистите, създаващи ежедневно програмни продукти за подобряване на системата и защита от вируси? Кой плаща сателитите, ретранслаторите и другите технически съоръжения, без които Мрежата не би могла да функционира? И накрая – кого информира тази информационна мрежа? Нас ли информира или информира някого за нас? А може би и двете?
Очевидно е, че много хора теглят информация от Интернет и се “обогатяват”. Също така обаче, целта на Мрежата е много по-дълбока от това, което се вижда на повърхността.
Всъщност комунизмът беше подобна система, в която информаторите и доносниците подаваха информация за живота на всеки човек и на тази основа кадровите офицери съставяха досиета. Давайки привидна “сигурност” на гражданите, тази коварна военна машина манипулираше и моделираше обществото до безобразна степен. Поне ние, които сме живели в България и в другите страни от соцлагера знаем цената на тази “сигурност”. Глобалното “информационно общество” обаче е нещо много по-страшно от комунизма. Тук вече се говори за контрол върху мислите и убежденията.
Мнозина от вас ще попитат : -Каква религия намираш пък ти в Интернет? Разбира се, в Интернет се рекламират всички култове и секти, сайт има дори “Църквата на сатаната”. Рекламни сайтове имат астролози, магьосници и вещици от цял свят. Рекламира се дори самоубийството, съвокуплението с животни, педофилията, всевъзможни окултни практики (нумерология, пиромания, карти таро, говорене с мъртви, спиритизъм, и т. н., и т. п.).

Въпросът дори не е в това!

Целта е да се създаде усещането и да се втълпи схващането, че в Интернет всеки може да бъде такъв, какъвто желае, че има пълна свобода и “никакъв контрол”. Както куката, закачена на въдицата и скрита в стръвта, така и истинската същност на тази световна мрежа се крие зад една брилянтна фасада. Та нали и сам “сатана се преправя на светъл ангел” (ІІКор. 11:14).
Може би досега символът WWW Ви се е струвал напълно наивен и безобиден. Така е с повечето хора, и това е целта на звяра - да притъпи духовната проницателност и да заблуди ако може и избраните (Мат. 24:24). Каква точно ще бъде връзката между “белега на звяра” и неговия образ (глобалната информационно--технологична система), не се знае. Всъщност и самото число 666, само по себе си, не съдържа религиозен смисъл (Откр. 13-18). Както казахме, обаче, като символ това число изобразява змията (в някои от източните религии), то “е число на човек”… В древността това число е използвано в редица окултни ритуали, дори в “черната меса” (литургия, посветена на дявола).
Със сигурност това ще бъде белег, доказващ религиозно поклонение на сатана. Този белег ще дава възможност за достъп до глобалната търговска (финансова) система. Който няма този белег, няма да купува и продава (ст. 17). Ако ти приемаш глобалната мрежа за нещо безобидно и нормално, може лесно да бъдеш принуден да приемеш този белег и като имплант в твоето тяло (челото или ръката).

Заболяването “Интернет-зависимост”

Днес милиони млади хора са зависими от наркотиците. Много от тях умират преди да навършат 20 години. Повечето наркотици - като хашиш, хероин, кокаин, марихуана - са добре известни. Все повече навлизат т. нар. синтетични наркотици.
Много хора, пристрастени към алкохола, на практика го употребяват в огромни количества (особено у нас), и затова алкохолът също е разглеждан като наркотик.
Доказано е, обаче (най-напред от японски учени), че в главния мозък на деца и възрастни хора, които прекарват продължително време в Интернет- залите, се отделя психотропно вещество, което се поема от центровете на удоволствие и се създава зависимост, подобна на наркотичната. В Япония, в Китай, а вече и в САЩ има специално създадени отделения в психиатричните клиники, лекуващи зависимостта от Интернет-мрежата.
Наркомани ли са Интернет- маниаците? Повечето учени- психиатри, занимаващи се с лечение на наркомании, смятат, че отговорът е положителен. Хората от века на информатиката страдат от наркотична зависимост, породена от Интернет. Тоест освен за пазаруване, знакът WWW ще бъде и нещо като код (парола), отключващ депо в мозъка, което генерира наркотик. Та нали такава е и функцията на мантрите в хиндуизма и другите източни религии - медитация и достигане на нирвана.
Уличните наркопласьори, производителите на дрога и наркобароните ще останат без работа! Дори тези, които са рекламирали по Интернет. Каква ирония! Затова те ще я намразят (Откр. 18) . Тази тема може да се дискутира надълго и нашироко, но ние спираме засега. Това, което научихме дотук, е само предупреждение. Интернет не е просто едно безобидно забавление. Тук става дума за наркотик!

Николай Николов

сряда, 21 септември 2016 г.

БЪЛГАРИЯ Е КОЛОНИЯ?! ПРОСТО ФАКТ! ГЪРЦИТЕ НЕ ИСКА ДА СА, И С ПРАВО!


10,03, 2016 г. 11:55
Що е то държава и има ли такава наречена България!? НЕ, НЯМА! Благодарение на  ЕС и основно НАТО, САЩ и нашите продажни идиоти, наричащи се политици то ние вече не сме държава. Ето ви и справка:

от Уикипедия:
Държава
-------
Държава (разговорно, но ограничено по обхват, страна) е политическа общност, заемаща дадена територия, имаща организирано правителство и притежаваща вътрешен и външен суверенитет. Тя е основен институт на политическата система на обществото. Пръв понятието за държава („Stato") въвежда италианския мислител Николо Макиавели в своето съчинение Владетелят"
Чрез система от държавни органи държавата осъществява управлението на обществото и обществените отношения. Основните функции на държавата са вътрешни (в пределите на нейната територия и по отношение на нейните граждани) и външни (свързани с междудържавните отношения).
Тук не е добре и точно обяснено - но, ако не се чете цялата информация,може да се схване за какво иде реч -http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8A%...%B0%D0%B2%D0%B0
Имам предвид това - Държавната (законодателна, изпълнителна и съдебна) власт се реализира чрез нейните органи (в България - президент, Народно събрание, Министерски съвет, местни органи, съдилища, прокуратура). Политическата система в България се основава върху принципа на политическия плурализъм.
То е проформа така, но не съвсем. Това е едно дърво не е цялата гора.


Суверенитет
------------
Държавният суверенитет (на френски: souverainete — върховна власт) е неотчуждаемо юридическо качество на независима държава, символизиращо нейната политическо-правна самостоятелност, висша отговорност и ценност като първичен субект на международното право; необходимо за изключителното върховенство на държавната власт и предполагащо независимост от властта на друга държава; възникващо или изчезващо по силата на доброволно изменения на статуса на независимата държава като цялостен обществен организъм; обусловено от правовото равенство на независими държави и стоящо в основата на съвременното международно право.
Суверенитетът е изключителното право да се упражнява върховна власт над географски регион или група от хора (напр. нация или племе). Обикновено правителството или друго политическо представителство осъществява суверенните права, въпреки че в някои случаи тези права се упражняват от един човек. Монарх, който управлява суверенна държава, може да бъде наричан суверен на тази държава. Като понятие суверенитетът се определя като върховенство, независимост и самостоятелност на властта на определена държава във вътрешните и външните и работи. Основа на суверенитета е правото на нациите за самоопределение. Суверенитетът е основен принцип на международното публично право, отразен в Устава на ООН. Суверенитетът бива държавен, народен и национален.
Доста по дълго е.. за интересуващите се: - 
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82

Република
---------
Република (на латински: res publica — „дело на народа, държавно дело, публични дела") представлява форма на държавно управление (както и всяка страна, управлявана по този начин), при която върховната власт се осъществява посредством демократично избрани от населението органи начело не стои монарх. С течение на времето терминът се развива и под република започва да се разбира именно форма на държавно управление, която е противоположна на монархията. В републиката държавният глава, който се нарича президент се избира за определен мандат и няма елемент на унаследяване. Правителството на една република има определени от конституцията (висшият писан закон) и другите закони на страната правомощия и задължения. Много от днес съществуващите държави са републики и имат именно такова управление. Всички граждани на една република са длъжни да спазват законите независимо от социалното си положение.
Републиката предполага избор на лица, които извършват управлението на държавата. Демокрацията, един пример за която е атинската демокрация, е директно участие на демоса в управлението. Идеята за демокрация не се припокрива задължително с тази за република. Републиканската форма на управление може да включва ограничена форма на демокрация, при която пълните и права се държат само от определена група хора. В някои случаи републиката се проявява и като диктатура. Гай Юлий Цезар е избран за консул на Рим, но Сенатът го провъзгласява за диктатор. Републиката може да е и тоталитарен режим - Хитлер е законно избран канцлер на Германия, но държавата приема тоталитарен характер. Държавите от бившия социалистически лагер са също форма на диктатура. Друг важен орган в републиката е парламентът.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%...%B8%D0%BA%D0%B0

Колония
--------
Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношение територия на земното кълбо, владение на чужда държава. Това е един от инструментите на империализма за разширяване на влиянието и териториите си. Колониите нямат независимо интернационално представителство и се управляват от малка прослойка, представители на колонизиралата територията държава.
Исторически причините за възникването на колониите са разнообразни:

.Находища на полезни изкопаеми и скъпоценни камъни
.Плодородни земи
.Човешки ресурси, евтина работна ръка, предимно роби
.Стратегическо местоположение
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%...%BD%D0%B8%D1%8F


--------------

Такааа…, сега да разгледаме въпроса - на горните определения - ние дали имаме държава?
България държава ли е?
Отговора е: НЕ!

Не съществува правно, такова нещо като държава България!!! Ние нямаме суверен! Ние сме колония!
Нямаме собствена валута! - "нашият" лев, НЕ Е наш! Ние сме във валутен борд. Нашата, пак в кавички централна банка, НЕ Е наша - тя е под пълният контрол и разпореждане на ЕЦБ и МВФ.
"Нашият" било, парламент, правителство, президент и т.н. са подчинени изцяло на еврейския съюз (EU)!
Нямаме собствено законодателство!
Нямаме "независима" съдебна система

Нямаме войска!

Нямаме.... и т.н. списъка е безкраен - с думи прости - нямаме НИЩО!
Всички тези така наречени, държавни органи и институции за управление - са и де юре и де факто - туземната администрация на територията наречена България!!!
Туземната администрация е подчинена изцяло на сходните еврейски администрации от EU!
"Нашите" туземни примати - за които 90% от българите правят грешката да наричат - "управляващи" имат само една функция и право - да се подчиняват и изпълняват заповеди, директиви, норми, разпоредби и т.н от УПРАВЛЯВАЩАТА ги администрация в Брюксел, Страсбург ЕЦБ....
Като същите съм им разрешили, да си дерибействат на територията наречена, България в "приемливи норми"
Да разгледаме набързо как се ръководи този еврейски съюз:
ЕU - еврейския съюз - се подчинява (това разбира се е страната за "народа") от Договор от Лисабон -http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%...%B1%D0%BE%D0%BD
Тук е описан много манипулативно и изкривено какво всъщност е този договор!
Това е УЖ неуспелия Договор за Европейска конституция - НО! Всъщност е точно това!!!
Добре е да си го намери всеки и да го прочете!
Ще ви се подредят много добре нещата за които говоря тук!
Ние (имам предвид "държавната" администрация) като колония(територия)на ЕU сме длъжни да се подчиняваме и изпълваме така нареченото - Евро Право.
То е ГЛАВНО! и на ПЪРВО място пред местното!
Каква сила има то?

Евро Правото съдържа:

Първично право – учредителните договори на Европейските общности и Европейския съюз, договорите за присъединяване на нови държави членки, договорите за изменение на учредителните договори

Вторично право – регламенти, директиви, решения, препоръки, мнения и други актове на европейските институции

Международни договори – договорите на Европейските общности с трети държави или международни организации, договори между държавите членки и актове на институциите, създадени с международни договори

Съдебна практика – принципните решения на Съда на Европейските общности, които дават задължително тълкуване на европейските норми и са източник на право

Това е много дълга тема, но се надявам да предизвика мисловен процес......може би…..да! Може би  не……..ТУК!!! 


HИКОЛАЙ НИКОЛОВ