вторник, 5 юли 2011 г.

ЗА САЩ И КРАЯ НА СВЕТА


Тя както всяка империя до сега е тръгнала към самоунищожение! Примерете са толкава много, че няма нужда от потвърждение! Те вече създадоха валута (пари) Амеро, между САЩ, Мексико и Канада! Това за какво Ви говори?! Че доларавелик” е с нищо обезпечен (а трябва само с злато) и вече бавно и славно се разпада на нищо не значещи хартийки! " …. Will sojourn and we'll see!”, и….. „Жить и видеть!».... Варианта на руски е мой и не е оригинала, но затвърждава това което мисля, а може би греша?! Кой да знае....?! Еднополюсен модел за сега в света не съшествува!!!! Има + и, има северен и южен магнитен полюс, има мъжки и женски същества, има гравитация и антигравитация, има материя и антиматирия..... и така нататък! Света за сега е изграден на двуполюсен модел, и ако той спре да съществува вследствие на насилствената ентропия, то всичко ще се уравновеси и Вселената Живота и Енергията и...., ще се уравновеси и всяко движение ще замре, от което следва: Ами всичко си изчезва!! Защо?!  Ето Ви най - тъпото и лесно разбираемо обяснение: просто няма да има база за сравнение. Надявам се, че всички разбраха на какво се основавава Вселената, макро и микро света, молекулите и атомите, и в частност – Ние: мъже, жени, педераси и лесбийки! Последните две категории клонят към ентропията и заплашват и бележат началото на края на „нашия свят“! Затова тук компромиси просто не трябва да има от Нас!!! Без плюс и минус, както и без жена и мъж, равновесие никога няма и няма да има. А тово е причина за края на света, поне в този вид в който ние го познаваме!

Николай Николов

14 коментара:

  1. http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=ru&u=http://earth-chronicles.ru/&ei=BXETTsT_PIPn-gbBr5THDQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=10&ved=0CGUQ7gEwCTgK&prev=/search%3Fq%3Dhttp://earth-chronicles.ru/2011%26start%3D10%26hl%3Dbg%26lr%3D%26sa%3DN%26as_qdr%3Dall%26biw%3D819%26bih%3D480%26prmd%3Divns 23:58 23:58 Синяя чума из мексиканского залива. Синият чумата на Мексиканския залив. Ящик Пандоры был открыт в 2010 году. Кутията на Пандора е открита през 2010 година.
    ?

    ОтговорИзтриване
  2. По-неграмотно и тъпо нещо отдавна не бях чел.

    ОтговорИзтриване
  3. Ами щото не четеш бе приятелю! За кой ли път ще го напиша: Свят широк (вече не толкова) диванета всякакви! Обикновено отговарят така богатите пловдивски педераси! По думите взех да ги познавам! Много обичам Пловдив, даже най-голямата и първа ми истинска любов беше от Пловдив! Така, че нищо лично към останалите хора от Пловдив! Я ми кажи ти, колко книги си прочел през живота си, като изключим учебниците и сърфирането из интернет! Колко и какви образования имаш и на какво научно и престижно място си работил в България или чужбина! Не говоря за мияч на чинии или някакъв друг слуга, например в САЩ! Да! Вярно е, че съм тъп но поне се опитвам да поумнея, а ти не!!! И какво следва от това по принципа на дедукцията на Шерлок Холмс??! Че си по-тъп от мен. Това добре ама и от доста други си по - тъп бре колега! Сега к'во ща прйм бре пич или пичка, защото всички страхливци са анонимни! Напиши си името поне да знам, дали да те чукам или псувам! До момента съм в течение на най-последните технологии, които пребогатите тъпанари, например от "Зора" ги наричат Хай-Тек, което на български ми звучи като „добро, свръх висококачествено полово сношаване”! Нищо лошо, защото там освен това то друго не знаят вече! Пример: последната управителка на верига магазини " Зора" в Бургас! Ами стига толкова, загубих 10 минути за такива хора като теб, които не си пускат някакво телевизионно шоу като „Биг брадър”, но няма смисъл, защото реалния ни живот се прероди в шоу! Много поздрави на Вашингтон от София, Москва, Ямбол и Бургас!

    ОтговорИзтриване
  4. Не само неграмотно и тъпо, но и пишещият явно не търпи чуждо мнение и си е обикновен грубиян.

    ОтговорИзтриване
  5. Бай Ники, абе що така ми напомняш на оня професор, бе...изкукуригалият...Вучков!

    ОтговорИзтриване
  6. Защо бе приятелю?! Ако не търпя чуждо мнение, то ще забраня коментарите! Но защо се изказваш грубо и обиждайки човек когото не познаваш! Аз за втори път отговарям така, защото взе да надделява простотията и наглостта! Ами развий конкретно и подробно твоето виждане! Я погледни какво си написал горе и сега?! Какво?! Да не искаш да ти благодаря за това! Все пак жив и здрав бъди и без обиди!!!!! Аз ще приема всяко мнение по въпроса, а не обиди прости и с нищо необосновани! Ако можеш нещо да кажеш конкретно без псувни, то го кажи! И знай, че тук си ми гост и силата е в мен! Ще те направя за пет стотинки ако продължаваш така. А най лесно ще те духна от тука. До сега не съм постъпвал така но ти надминаваш всякаква липса на човещина! Ей на такива изроди се крепи света, които могат да кажат само две изречения и то с обиди пълни! За сега - Чао, довиждане, лека нощ и мерси!

    ОтговорИзтриване
  7. Да бе Дидо, щом казващ и Ти то явно е истина! Вече всяка сутрин кукуригам в три часа и после в пет! А ти?! Да не си станал професор, защото и ти ревеш като магаре бре! Обиден си явно, но от какво?! Поне аз сега в момента само леко ти намеквам за обида! И както казах, развийте ако желаете своите разбирания, а не казвайте само по две изречения и то с обиди само! И пийте колеги по - малко и не се излагайте! Поне Ви виждам къде живеете или по - точно от къде ми пишете! Хайде Чао и не карайте пияни....

    ОтговорИзтриване
  8. Всеки, който пише авторски текст или споделя творчески идеи в Интернет, неизбежно се сблъсква с една от деформациите на общуването онлайн. Нарича се hate speech. Непровокирана омраза. Словесна агресия. Омраза заради самата омраза.

    Всяко общество има своите маргинални прослойки. Интернет обществото не прави изключение. Маргиналите са недоволни, защото светът не ги разбира. Те имат един единствен начин да изразят своя протест – те обиждат, ругаят, хулят, заплашват и негодуват, скрити зад маската на анонимността.

    Любимо място на хейтърите са популярните форуми, блогове и чатове. Там можеш да "облъчиш" гоямо количество хора със собствената си неприязън, без никой да знае кой си и какъв си. Аудиторията е гарантирана, а "посланието" ще достигне не само този, за когото е преднзначено, но и всеки дръзнал да се зачете (включи) в определена дискусия.

    Преди да си направя блог и да издам две книги, обичах да пускам текстчета тук-там из Интернет, за да си сверя часовника, да проверя дали хората харесват това, което пиша. Тогава не знаех за хейтърите. Всеки творец има нужда от обратна връзка. И е чувствителен към посланията, които получава, няма какво да се лъжем.

    Ако творчеството стои по-високо от егото ти, обаче, ще знаеш, че дори най-злостната критика е за предпочитане пред анонимното мълчание на публиката. Защото ти помага да се развиваш. Но хейтърите не са критици. Силата на критика е в неговите аргументи. Той може и да не е справедлив, но ще намери достатъчно доказатекства и правилни думи, за да убеди публиката в твоите несъвършенства. Аз обичам критиците. Обичам ги, защото ми помагат да си развивам таланта, когато са справедливи и защото разполагам с по-силни аргументи от тях, когато не са. Обаче, както казах, хейтърите не са критици. Те са ненавистници.
    нещастието да си хейтър

    ОтговорИзтриване
  9. "Да си счупиш и двата крака, дано", "Авторът е спал с майка си", "Ти си малоумник, кретен и простак", "Така пишат децата в детската градина"... Такива "пожелания" може да откриеш под кратко есе на икономическа тема, примерно. Есе, което не претендира за нищо. Есе, чиято единствена цел е да изрази мнение по някакъв въпрос. И да потърси дискусия с други хора, които имат отношение по темата. Ето това е живият абсурд на хейтърството. То е непровокирано, неочаквано, анонимно, то е зло.

    Тонът на българските онлайн дискусии е доста краен и заплашителен. Тази традиция започна от масовата практика форумите да са неадминистрирани, после се прехвърли в блоговете, социалните мрежи и т.н. Българското общество е пълно с фрустрирани хора и това дава отражение върху начина, по който общуват помежду си онлайн. Дори на улицата хората са намусени, тъжни, сприхави или просто нелюбезни. Там поне ги гледаш в очите. Защо да бъдат различни, когато седнат пред компютъра и нахлузят маската на анонимността? Така са дори още по-истински.

    Всяко човешко действие има мотив. Преследва някаква цел. Мотивът на хейтърите е ясен: вбесени от недъзите на фрустриращата ги реалност, те си го изкарват на другите онлайн. Но какво целят?

    Подобно на вампирите, хейтърите целят да се нахранят с теб и после да те превърнат в един от тях. Омразата, с която ще им отговориш, е тяхната най-голямата награда. Те ще посещават отново и отново местата, където са хвърлили семената на ненавистта, за да видят какъв плод е дала. И ако ти, бидейки съвсем неподготвен, вземеш, че им се вържеш на акъла, хейтърите триумфират. Продължават да те затрупват с нападки и вулгарни обиди, докато не отровят деня ти и докато не те превърнат в един от тях.

    Има ефикасно оръжие срещу хейтърите, много по-лошо от спам-листите и блокираните домейни. Дори да им спреш достъпа до твоята „нива”, те ще отидат да сеят бурените на омразата някъде другаде. Така че, забраните не помагат. Помага тоталното игнориране на хейтъра. Той е толкова краен, рязък и несправедлив в нападките си, че ти просто се чувстваш длъжен да избухнеш и да му го върнеш тъпкано. Така докарваш хейтъра до душевен оргазъм, а всъщност трябва да му спреш „секса”. Онлайн изнасилвачи като хейтърите могат да бъдат унищожени единствено чрез пълно мълчание. Те също са „творци”, които чакат своето „признание”. Омразата, която са успели да предизвикат у теб е наградата за десетките часове, прекарани в сеене на омраза по форуми, блогове, чатове и социални мрежи. Твоето мълчание е тяхната гибел.

    *хейтър – човек, чието обичайно състояние на душата е да изпитва омраза/ неприязън към заобикалящата го действителност

    ОтговорИзтриване
  10. ЕДИН МНОГО ИЗВЕСТЕН ДАТСКИ ПИСАТЕЛ БЕШЕ КАЗАЛ НА СВОИТЕ КРИТИЦИ ВИЕСТЕ КРИТИЦИ ПОНЕЖЕ СТЕ НЕ ПРЕУСПЕЛИ ПИСАТЕЛИ И ДРУГО ОСВЕН НЕ ОСНОВАТЕЛНИ КРИТИКИ НЕ МОЖЕТЕ ДА САТВОРИТЕ И СЪЗДАВАТЕ.
    А ЕДИН ДРУГ НАРЕЧЕН ХРИСТОС СИНАТ БОЖИ ПОУЧАВАШЕ УЧЕНИЦИТЕСИ С ПРИТЧИ ,ЩЕ СПОМЕНА САМО ПРИТЧАТАЗА САЧИЦАТА И ГРЕДАТА. И КОГАТО СОЧИШ С ПРЪСТАСИ ДРУГИА ПОГЛЕДНИ РАКАТАСИ ТРИ ОТ ПРЪСТИТЕ СОЧАТ КЪМ ТЕБЕ?.ОМРАЗАТА ЗЛОБАТА ЗАВИСТА АЛЧНОСТА СА СЕМЕНА ТА КОИТО ПОРАЖДАТ ГРЕХА ТЕ КАТОСЕ РАЗВИАТ НА ПЪЛНО В ЧОВЕКА РАЖДАТ СМЪРТ?.IKI.

    ОтговорИзтриване
  11. Това се превърна в статия за омразата направо ;))Поне като се коментира, да послужи за нещо полезно. Тъй като сега и аз изказах мнение, съм готов да приема чуждите нападки :))
    Преди малко попаднах на блога ти, Николай, и незнам дали има нещо по тая тема. Защо не напишеш нещо в тази насока, в която тръгнаха коментарите? :)

    ОтговорИзтриване
  12. знам,че в полемиката се твори истината.Тук става дума за един бих казал "сакрален"проблем,който всеки здравомислещ би трябвало да си зададе. До тук добре,Николай, аз лично много харесвам блога, от него струи дълбока и аргументирана визия за т.н.социум уважавам ерудицията ти и изключителната ти информираност,но! Защо изпадаш в краен екстремизъм.Аз например също трудно понасям"третия пол"но го приемам като девиация на човешкия род,човече божи.Дерзай!!

    ОтговорИзтриване
  13. Николай, много си многословен.
    Ние, които сме служили в армията, се изказваме с няколко думи-ясно, кратко, точно.

    Второ-антиматерия няма. Има материя, заредена противоположно, с обратен спин и т.н. Образно казано антинещото е също нещо :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, прав/а/ си! Явно съм се изразил некоректно. Най- тъпо казано, електрона е с положителен заряд, а ядрото с отрицателен. Това важи за всички елементарни частици. Забележката ти е правилна, но аз изхождам от позицията на това, че не всички са физици. А какво се случва при срещане на двете противоположности? - Инхалация, тоест отделя се само енергия, но мисля, че никой не може да каже каква и с какъв заряд, просто защото времето е най- мощната енергия, колкото и неразбираемо за нас да звучи. Благодаря ти за забележката!

      Изтриване