неделя, 27 май 2012 г.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО ОТ 22 МАЙ Е МНОГО ОСОБЕНО

НАШИТЕ УЧЕНИ РАЗБРАХА, ЧЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО Е НЕСТАНДАРТНО И НЕ ПО ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ НО ПО РАЗБЕРАЕМИ ПРИЧИНИ САМО НАМЕКВАТ ЗА ТОВА, ПОНЕ ЗА СЕГА!
Докато очакваме земните трусове да затихнат, сеизмолозите от БАН споделят, че земетресението от вторник с магнитуд 5,8 е много особено. 
Тепърва учените ще анализират честотния спектър на земетресението от 3 през нощта на 22 май. При положение, че то беше плитко, не би следвало да го помним с люлеене. Люлеенето се получава при нискочестотни спектри, присъщи обаче на големите дълбочини.  
„Оказа се, че то е едно наистина доста особено земетресение, широкоспектърно", заяви доц. Светослав Симеонов от БАН.
По негови думи, целият сграден фонд е изпитал почти едни и същи земетръсни сили, а това не се среща в практиката. По тази причина учените тепърва ще го анализират много подробно. 
Докато учените анализират, ни обръщат внимание, че интензивността на земетресението е различна от магнитуда по Рихтер. Тя показва какво количество енергия се е отделило в огнището на земетресението. 
След като от БАН вече уточниха, че довчерашните публикации в пресата за нов трус с магнитуд над 7 не почиват на никаква научна логика, днес за Новините на Нова сеизмолозите потвърдиха степен над 7, но по друга скала - и то за интензивността на отминалото земетресение, и само за района на Перник. 
„По предварителни оценки интензивността в епицентралната зона е малко над 7, в София е 6 – 6,5", заяви доц. Симеонов.
С отдалечаването от епицентъра, интензивността намалява. Тя  се определя по 12-степенната скала на Медведев - Шпонхойер - Карник. В нея шестицата и седмицата отговарят на силно и на много силно земетресение. За крайните си оценки учените тепърва трябва да разгледат много субективен сбор - от реакциите на хората. 
За ужаса на най-тежко пострадалите, 12-степенната скала на Медведев - Шпонхойер - Карник би била тясна, ако в нея не се отчитаха и обективните щети - върху релефа и постройките. 
За сградите оценката на сеизмолозите вече е готова - разрушения имаше само там, където правилата за носещите конструкции са били пренебрегнати. За всички, които се разминаха с фаталните диагонални разцепвания като това, прогнозата е категорично добра. 






Николай Николов

10 коментара:

  1. Не ми се иска да вярвам, че е изкуствено създадено. Просто не се сещам с какво малка България чак толкова е бръкнала в задниците на илюминати. А може и просто някой да се тренира за нещо по-голямо... Дано не съм прав

    ОтговорИзтриване
  2. Ако наистина могат да контролират климата американците, тогава защо не помогнат на техните досегашни послушковци, да спрат вече тези прекалени валежи, наводнения и тем подобни, които вече прекалиха, а прогнозата е за още, и следващата седмица. Да не мислите, че ще се отблагодарят на послушковците и безропотните български слуги. Дано, да не сме песимисти, но досега фактите показват друго...

    ОтговорИзтриване
  3. Кои са те?! Та те съсипват собствения си народ и то отдавна!!! Това са малка клика от свръх богати в сянка, които ръководят правителството си и се стремят да са господари на света и от 500 000 000 до 1 000 000 000 човека! Знаете ли, че в щатите има построена огромна магистрала между мегаполисите и техният обикновен народ не може да отиде до тях, защото няма отбивки от магистралаите и се строят още десет такива в момента?!

    ОтговорИзтриване
  4. Апокалипсисът започна! HAARP разтърси България и Италия едновременно!(ВИДЕО!!!)
    http://www.razkritia.com/167779/haarp/
    TOVA E ZA TEZI, KOITO NE VIARVAT!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Надявам се на по-интелигентни оръжия. Тихи, високо ефективни върху сапиенса, но пазещи материалните и природни блага, защото няма да са оръжия, а експерименти с неизвестен изход. Самото ни ситуиране в на Европа все пак е вид "застраховка" срещу подобно опити, но знае ли човек?

    ОтговорИзтриване
  6. Най-важното е нищо да не изключва като възможен вариянт.Дали е ХААРП или не,никой не може да ти каже,а който казва незнае,спекулира,предполага. А и има ли значение ? Проблемите на България няма да се оправят ако целия народ си мисли че ни цакат и отгоре.При толкова много локални проблеми(за глобалните няма нужда да се мисли много много,най-малкото нямаме власт над тях,КАКВАТО И ДА Е) и още утре да се бутнат ХААРП антенките,на другия ден ще се сабудим в съшата повърня. Цялата страна осрана от бедност,престъпност,корупция,НЕправителство,ма дайте първо с причината за земетресенията да се захванем а? С HAARP и употребата му, повярвайте ми сме точно от последните които разбираме въобще за самото му съществуване,с такива проблеми се занимават страните които могат да си го позволят(Русия,Китай а у) тъйче колкото и пара да дигате,колкото и голям бум да стане темата HAARP мога да ви гарантирам че ще сме от хората които няма да имат участие в евентуалното му сваляне,разобличаване(най-малкото защото той си е разобличен от години вече,разбира се не официялно,и все пак до ден днешен си стои,замислете се върху това) . На кривата ракета заметресението и е виновно.

    ОтговорИзтриване
  7. Не приемайте по-горното като критика,но просто забелязвам че като че ли прекалено много внимание се обръща на неща които не би трябвало да са в фокуса ни,днес ХААРП ви е в главата вместо проблемите от и за деня! Не забравяйте че ХААРП е все пак от 1993 година(според уики,най-вероятно и от преди това),че елита имат оръжия с които да ни навредят сериозно,имат но лошото е че докат се пазите от ХААРП тои вече е остарял и най-малкото е публично дознание(а гаранция че по страшните било то оръжия за масово покосяване,влияние върху разсъдъка и т.н,дори не сме и чували за тях,че дори и представа нямаме) От близо 4-5 години знам за ХААРП и чесно казано,времето инвестирано от мен в темата,е 30-40минути+времето да напиша тези 2 поста

    ОтговорИзтриване
  8. Много правилно се изказа Bloodprof. Вместо да нищим теми, вдъхващи страхове и чувства на безизходност за неща, които не зависят от нас, НЕКА ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ И ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧИМ ВЪРХУ НЕЩАТА, КОИТО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИМ В НАШ ИНТЕРЕС ЗА НАШАТА ДЪРЖАВА И НАРОД, ЗАЩОТО НИКОЙ ДРУГ НЯМА ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА НАС. КРАЙНО ВРЕМЕ Е, ДА СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ И ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ КАТЕГОРИЧНО НА ПОЛИТИКИТЕ, МАФИОТИТЕ, КОЛОНИЗАТОРИТЕ, "ПОЛИТИЦИТЕ", КОИТО СЪСИПВАТ, ОГРАБВАТ, УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, И ДЪРЖАВА, И БЪЛГАРСКИТЕ ПРИРОДНИ, НАРОДНИ БОГАТСТВА. ДА ПОТЪРСИМ СМЕТКА, ДА СПРЕМ БЕЗОБРАЗИЯТА. НАЙ-МАЛКОТО ДА НАПРАВИМ ВСИЧКО, КОЕТО ЗАВИСИ ОТ НАС. ДОРИ ДА ПОСТРАДАМЕ ЗА ТОВА, НЯМА ДА Е ПО-ЗЛЕ, А ЩЕ Е ПО-ДОСТОЙНО. ВИЖТЕ И ТОВА:
    http://eltimir.ucoz.ru/news/info_ot_rusija/2012-05-27-2992
    И
    това:http://earth-chronicles.ru/news/2012-05-25-23380
    "... Пусть взглянут на Исландию. На их отказ подчиняться иностранным интересам, когда крохотная страна громко и ясно заявила, что их народ является суверенным.
    и
    http://nikolaijambol.blogspot.com/2011/10/blog-post_31.html

    ОтговорИзтриване
  9. ДА НЕ ПОЗВОЛИМ АМЕРИКАНЦИТЕ, РУСНАЦИТЕ ИЛИ КОИТО И ДА БИЛО ДА СИ ПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИ ВЪРХУ НАС, ЗА НАША СМЕТКА, В НАША ВРЕДА ! ВИЖТЕ И ТОВА:
    http://earth-chronicles.ru/news/2012-05-28-23542
    "В США планируются испытания установки, которую можно рассматривать как прототип плазменного и климатического оружия. Для Земли это может обернуться катастрофой...."

    ОтговорИзтриване
  10. http://www.youtube.com/watch?v=E_pFHWuWIOg&feature=related

    ВСЕ ПАК ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ДЕМИУРГА

    ОтговорИзтриване