неделя, 17 март 2013 г.

МАШИНА ЗА СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ "АНГЕЛ 1"


До всички, които се интересуват от свободната енергия:
Препращам ви едно писмо, в което става въпрос за българския изобретател Кирил Чуканов и за неговия квантов генератор за свободна енергия.




БИОГРАФИЯТА НА КИРИЛ  ЧУКАНОВ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ - ТУК!

Оня ден писах на господин Чуканов който според последни информации е загубил финансирането си в Канада и се е върнал от 2-3 години в САЩ, където доколкото разбирам е останал без средства, със своята машина за свободна енергия "Ангел 1". Защо ли?!
Писах му през неговият сайт, който намерих в Интернет.  Той ми отговори, почети веднага вчера. Ето и писмото му:

"Благодаря Ви за вниманието и желанието да помогнете в реализацията на този велик енергиен проект в нашата изстрадала родина!
Мен лично перспективата да "обезсмъртя" името си с това откритие не е мотив на моята дейност. Заинтересован съм от съдбата на България и на обикновените хора по света. 
На 21 Март заминавам за България за две седмици. С много малкото пари, с които разполагам  ще се опитам да построя квантов генератор-прототип, а след това ако е дал Бог, да стартираме производство на тези безгоривни генератори в България. Разбира се, ще имам нужда от малка финансова и техническа подкрепа на мои сънародници.
Всичко добро Ви желая. 
Кирил Чуканов


http://www.chukanovenergy.com/





Значи той идва до България последната седмица на март и първата на април. Както е ясно има нужда от средства да придвижи проекта напред. Нека му помогнем, кой с каквото може! И то не само с пари, които  сега са кът в България за всеки... 
Нека организираме такава демонстрация в София и не само там, каквато България не помни! 
И не както другите до сега - с неясни лозунги и ПРОТИВ нещо?! 
Ние ще сме ЗА нещо! 
И това нещо ще е отпускане средства от държавната хазна за спонсориране на г-н Чуканов и проекта му! Я да видим дали ще му отпуснат средства?! Вие как мислите? Май това ще зависи само от нас – народа!

Нека станем първата държава в света, която се откача от петролно-въглищно-атомната зависимост (и други допотопни технологии) и започва на държавно ниво производство на генератори на свободна енергия! 
Нека "Ангел 1" на г-н Чуканов се превърне в ангела на нашето спасение-без замърсяване на околната среда и без пари-само стойността на генераторите, платени ЕДНОКРАТНО от хората! 

Ние МОЖЕМ да отопляваме и осветяваме домовете си със свободна енергия! Ние МОЖЕМ да караме електромобили,  зареждани пак от нея!

Под натиска на изстрадалият ни  народ това МОЖЕ да се случи! Нека не се палим по площадите, а да запалим кълбовидните мълнии на г-н Чуканов в домовете си! Нека сложим краят на енерго-мафията, краят на паразитите! 
А на песимистите, които веднага ще се появят (по стара българска традиция) със старата песен за това какво ще правим с вече съществуващото оборудване ще кажем следното: Естествено прехода няма да е за един ден, и ако всичко се направи мъдро и с далновидност, работните места и мощностите които ще се създадат за производство на новите генератори, за които ще има интерес не само България но и в цял свят ще е огромен и ще се прехвърлят постепенно към новата икономика за производство и обслужване на генераторите! И освен това след започване на действие на новите генератори то масово ще паднат почти до нула  цените  на отопление, осветление и захранване на машини както и на транспорта защото няма да има вече нужда някой да плаща повече бензин или ток! Никога вече! От това по-голямо,  здраве му кажи! 
Очаквам вашите реакции и главно да се организираме за идването на г-н Чуканов в България както подобава и да му покажем че Родината му не го е забравила! 
Нека покажем на паразитите, че нямат място повече на нашия гръб и, че ние сами можем да управляваме съдбата си! Това ще е най-голямото наказание за енергийната мафия и олигарсите, насмукали се с нашата кръв и оставили ни безкръвни в прахта! Да счупим хоботчетата им! Моментът е подходящ и бъдещите генерации няма да ни простят ако то го проспим! 




С най-добри пожелания: Мая

ПРЕДАЛ ЗА ВАС: НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

34 коментара:

  1. Какъв е принципа? Работи ли наистина? Как може да внесеш определено количество енергия а да изкараш повече? Искам някой да ми обясни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. НЕ СЕ ВНАСЯ НИЩО, ПРОСТО СЕ ВЗЕМА ЗАЩОТО ВСИЧКО ОКОЛО НАС Е ЕНЕРГИЯ, А МАТЕРИЯТА Е РАЗРЕЖДАНЕ В ПРОСТРАНСТВОТО - НЕЩО КАТО МЕХУРЧЕТА В ЛИМОНАДАТА! НА ПОДОБЕН ПРИНЦИП РАБОТЯТ И КЛИМАТИЦИТЕ - (АДИАБАТЕН) И НА ЦИКЪЛА НА КАРНО С ТАЗИ РАЗЛИКА, ЧЕ ТАМ ВКАРВАШ ЕДИНИЦА ЕНЕРГИЯ И ВЗЕМАШ ОТ ОКОЛНОТО ПРОСТРАНСТВО 10 ЕДИНИЦИ. ТАКАВА Е ТЕОРИЯТА, НО СЪС ДНЕШНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ СА ДОСТИГНАТИ 1 КЪМ 5! НАПРИМЕР КЛИМАТИКА ДВАНАДЕСЕТКА, ИНВЕРТОРЕН НА ФУДЖИЦУ!

      Изтриване
  2. Нека този който е влязъл във връзка с него да му напомни, неговото откритие да бъде по някакъв начин запазено за Българите.Защото нали знаем какво ги постига откриватели , като него.

    ОтговорИзтриване
  3. Без политическа подкрепа от АТАКА няма- как да заработи Отечеството по български стандарт. Аз като активист на АТАКА знам за г-н Чуканов и неговото изобретение от няколко години, сега е момента,по волята на Господ той се връща в България и добре, че на са му купили изобретението. Всички богове, хипократи, аристократи и господа бяха убивани или гонени от България през всичките тези тежки 3800 години, откакто Българският враг управлява България и света вместо нас, по обратна на нашата философия.
    Време е да променим това и да накажем виновниците.
    Нека да си дойдем на себе си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Атака ако се махне тоя политически хамелеон Волен Сидеров, наистина може да е алтернатива.Но на тоя етап не струва.

      Изтриване
    2. Аз също искам да накажем и прогоним виновниците.В "околията" знаят че и в "червата си" мразя племето ехидни което паразитира за сметка на българите,но не смятам решението да е АТАКА.Не смятам това да е възможно на партийно ниво ИЗОБЩО!
      Това ще стане само със всеки зъб,нокът,лакът и всяка БЪЛГАРСКА КЛЕТКА с уникалния си ДНК код.
      Да ни помага Бог (но не оня наложен ни от "православната"вяра,а нашия си-Българския).
      А на г-н Чуканов желая успех,дано си струва изобретението му.
      Макар да мисля че ще ни "ударят през пръстите" както с "брауновия газ",а там нашият самоук изобретател сложи в джоба си и НАСА по КПД.

      Ники, батка споку-оставям хазарите да спят тази вечер без да им се присънвам.:)))

      Изтриване
  4. Колкото жилищни блокове има - по един генератор, ще се съберат луди пари.

    Ако има нужда от честа поддръжка - българинът е навикнал, да си поддържа сам домашните системи.

    ОтговорИзтриване
  5. Изглежда добре, но не е рентабилно, защото много енергия се вкарва за да задейства кълбовидната мълния. Господин Чуканов е добре познат на българските учени още от годините на социализма, тогава пред комисия, която е била предназначена специално да разгледа проекта му, той не е могъл да докаже, че ще изкара повече енергия от тази която вкарва. В последствие той напуска България, но на запад също не намира инвеститори, които да подпомогнат изобретението му. Ако се позаинтересувате и попитате ще разберете, че това което ви казвам е така. Но за разлика от господин Чуканов, в Канада има още един български учен който живее там и работи от дълги години, няма да споменавам името му сега. Този човек наистина е изобретил нещо интересни и се надяваме, че скоро ще посети българия и ще ни запознае с изобретението си. Данните, които давам са от лични контакти с хора, които познават както господин Чуканов, така и другият наш учен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А може ли някакви координати???
      Сайта ми е все още в ремонт, но до няколко дена ще го пусна и там в директната форма се надявам да ми пишете. Предварително благодаря!

      Изтриване
  6. Добре!!! Този българин е велик човек!!!
    Това ще промени кърса на човешката еволюция 100%!!!
    Искам само да помогна ,кажете как?

    ОтговорИзтриване
  7. Квантовата енергия е безгоривен, неизчерпаем и неизтощаем, абсолютно безвреден за околната среда (няма никакви странични отпадъци при нейното генериране), много евтин, достъпен за всички страни и местности по света, произвеждан на мястото на неговата консумация, източник на енергия. Квантовата свободна енергия ще замени всички съществуващи източници на енергия и ще премахне монопола на големите компании и страни-производителки на петрол и газ над енергийните източници.

    ОтговорИзтриване
  8. Цената на електрическата енергия е десетки пъти по-ниска от тази, произведена в конвенционалните ТЕЦ, ВЕЦ и атомни централи. На практика хората ще бъдат независими от големите енергийни компании, тъй като няма да имат нужда от външни източници на енергия.

    ОтговорИзтриване
  9. Трудно е да се опише същината на квантовата енергия даже и за статия в научно списание. Проблемът е, че разбирането на същината на тази енергия изисква коренно изменение на нашите представи за устройството на света. Кълбовидната мълния представлява гигантски макро-атом, състоящ се от двумерно атомно ядро – квантов макрообект и тримерен електронен облак около него. При определени условия – създавани в квантовите генератори – е възможно нарушаване на Закона за Запазването на Енергията и с това да се генерират огромни количества свободна енергия от Нищото! Знаете как Съвременната Физика се отнася към такива идеи! Тя или ги игнорира или прави всичко възможно да ги затрие, ако не е в състояние да ги игнорира. Това става сега,и преди, с квантовата енергия.

    ОтговорИзтриване
  10. Квантовата свободна енергия е ефикасна и работи в голям интервал на изходните мощности. Може да се построят и по-маломощни варианти, а и генератори обслужващи цял град. Но дали е нужно да се строят такива мощни генератори? Квантовите генератори произвеждат енергия там, където е необходима тя – те не се нуждаят от скъпа мрежа за транспортиране на енергия, както е сега. Няма да има и загуби на енергия при транспортирането й до консуматорите.

    ОтговорИзтриване
  11. Примера с климатика не е удачен, като аналогия за свободна енергия.Що се отнася до устройството пак има неясна информация около него.Разчита се на сляпото доверие на хората които да възхваляват въпросния апарат.Има много въпроси на които трябва да се даде отговор.Едни от тях са:
    1.В схемата не е указано нищо за блока който дава електрическа енергия на магнетрона!
    2.Колко електрическа енергия е нужна на магнетрона, за да осъществи реакцията по- долу в кристала (кълбовидната мълния)?
    3.От къде въпросната мълния черпи енергия след като бива възбудена?
    4.За топлообмена между загрятия въздух и водата има дузина още въпроси.....

    ОтговорИзтриване
  12. ДА, ПРИМЕРА С КЛИМАТИКА НЕ ОТГОВАРЯ НА НАПИСАНОТО ТУК, НО ИСКАХ ДА ПОКАЖА С ТОВА КОЕТО ПОНЕ АЗ ЗНАМ И ВИЕ ЗНАЕТЕ КАК С ЕДИНИЦА МОЩНОСТ/ЕНЕРГИЯ/ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЛЕЧЕ ОТ ОКОЛНАТА СРЕДА ДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ. ТОВА БЕШЕ САМО ЕДНА АНАЛОГИЯ! ЕСТЕСТВЕНО Е, ЧЕ НЯМА ДА ДАДЕ ДАННИТЕ ЗА ТОВА КОЕТО Е НАПРАВИЛ. НЕГОВОТО ЖЕЛАНИЕ Е ДА ГО НАПРАВИ ТУК,ЗА БЪЛГАРЕЯ А НЕ ДА ГО ПАТЕНТОВА.ОСВЕН ТОВА ГОЛЕМИТЕ ЗАПАДНИ ЕНЕРГИЙНИ КОМПАНИИ ГО ПРИТИСКАТ ЗАРАДИ ТЪПИТЕ ИМ ПАРИЧНИ БОГАТСТВА. ТАКА Е И В ФАРМАЦЕВТИКАТА, ТАКА Е И В МОНСАНТО! АКО ПРОЧЕТЕТЕ МАЛКО ИЗ САЙТА МУ (ИМА И НА БЪЛГАРСКИ), МИСЛЯ, ЧЕ ЩЕ СХВАНЕТЕ ПОНЕ НА 50% СМИСЪЛА НА ИДЕЯТА. А ДАЛИ Е ВЯРНО - ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ. И КОЛКО ЕНЕРГИЯ ВЛИЗА И КОЛКО ИЗЛИЗА - СЪЩО. ДОКОЛКОТО ВИЖДАМ ОТ СХЕМАТА СЕ ВЗЕМА ЕНЕРГИЯ САМО ЗА ЗАПАЛВАНЕТО НА КЪЛБОВИДНАТА МЪЛНИЯ И ТО ОТ ГЕНЕРАТОРА КОЙТО ПРОИЗВЕДА ЕНЕРГИЯТА/ТОКА/. А ДОКОЛКОТО СЪМ УЧИЛ И ВИДЯЛ НА НЯКОИ МЕСТА, НИЕ ЖИВЕЕМ В ОКЕАН ОТ ЕНЕРГИЯ И НЕЙНОТО ПРОЯВЛЕНИЕ В ЕДИН ОТ ВИДОВЕТЕ И Е ПЛАЗМАТА, ЕТЕРА И ВАКУМА - СЪЩО!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Г-н Николов не случайно ви написах, че примера с термопомпа не е удачен.Първо трансформационен коефициент повече от 7 не може да достигне никоя термопомпа (практически е до 6). Второ получената енергия е топлинна, а не електрическа.
      Сега къде е голямата заблуда при климатика.Топлинната енергия, която се получава и е цели 5-6 пъти повече от вложената електрическа енергия НЕ Е СВОБОДНА !!!! ТОВА Е ВЪТРЕШНАТА (СКРИТА ЕНЕРГИЯ НА ХЛАДИЛНИЯ АГЕНТ)в повечето случаи е фреон.
      Такива коефициенти са възможни само при КОМПРЕСОРНИТЕ ХЛАДИЛНИ МАШИНИ РАБОТЕЩИ НА ТЕРМОПОМПЕН ЦИКЪЛ! Другата тайна за тях е от гледна точна на механиката (припомнете си от уроците по физика за скачени съдове).Сега няма да изнасям лекция по физика, аз не съм даскал!
      Това е относно климатика.Ще отворя още един отговор за въпросната свободна енергия.

      Изтриване
    2. Сега за свободната енергия. Вярно е нея е има в купища из безкрайния космос.Това са всички видове лъчения(екектромагнитни) от звездите , енергията скрита в така наречената тъмна материят и бог знае още под каква форма е има енергията.Проблема е че тази енергия не може да се съсредоточи в едно място.Ако можеше нямаше да има смисъл от горива и всякакъв друг вид енергия, само една антена щеше да е достатъчна.
      НО има едно голямо НО.В открития космос се наблюдава едно чудо.Образуването на нови планети и звезди.Какво става тогава космически прах се СЪСРЕДОТОЧАВА гъсто в пространството (най-грубо казано) и си повишава плътността докато не стане планета.Това противоречи на законите на термодинамиката, според която ЕНТРОПИЯТА се стреми към своя МАКСИМУМ.Или иначе казано планетите се стремят да се разпаднат.Там се наблюдава точно обратното ЕНТРОПИЯТА намалява, а не се увеличава.От тази гледна точка използването на свободната енергия изобщо не е някаква болна фантазия!!!! Тогава къде е проблема???
      Проблема е че вече образуваните планети са ЗАТВОРЕНИ ТЕРМОДИНАМИЧНИ СИСТЕМИ, а вселената е ОТВОРЕНА (повечето учени смятат,че вселената е ЗАТВОРЕНА ТЕРМОДИНАМИЧНА СИСТЕМА)термодинамична система.
      Парадокса е там че в образуваните планети данните и фактите показват, че ентропията се стреми към своя максимум(ЗАТВОРЕНА ТЕРМОДИНАМИЧНА СИСТЕМА), а в открития космос очевидно това правило не важи иначе нямаше как да се образуват нови планети.
      За сега никой не е успял да измисли такова устройство което да събира/концентрира енергия или поне аз не знам.Аз си мисля, че някой ден ще се намери.Или ако е намерено е в графата топ сикрет. Това е от мен.

      Изтриване
    3. То и от една интертна молекула на брикет въглища се "извлича" далеч повече "енергия", отколкото ако я оставим да тежи на кантара... Вкараното количество енергия, съотнесено към полученото количество енергия не може да е повече от единица. Ако е, то има вкарване на енергия...

      Планетите не са затворени термодинамични системи...

      Вселената не е отворена термодинамична система...

      На квантово равнище няма разлика между планета и открит космос...

      Една камара глупости си написал...

      Изтриване
    4. Ок една камара глупости съм написал.Тогава каква термодинамична система е космоса и каква е Земята?
      И стига с това квантово равнище.То на квантово равнище между самолет, влак, совалка и автомобил също няма разлика......
      Та кажи какви термодинамични системи са планетите и космоса?

      Изтриване
  13. Zdraveite, az bih iskal da pomogna s realiziraneto na tazi ideq. I sym ubeden che mnogo drugi hora biha podkrepili proekta. Predlagam da napravim Facebook stranica kydeto da se komentirame organizacionnite vyprosi, vsi4ko da byde naksimalno prozra4no i vseki da moje da sledi razvitieto na proekta.

    Chavdar Kehayov

    ОтговорИзтриване
  14. Пич, не знам, с каква трева си се напушил за да вярваш на такива измекярски. Кажи ми, откъде я намираш. И аз искам такава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. НЕ ВЯРВАМ В НИЩО ЩОМ НЕ СЪМ ГО ВИДЯЛ ИЛИ НАПРАВИЛ. ПИСАХ КОЙ Е АВТОРА, А ДРУГОТО ГО ПИШЕ НА СТРАНИЦАТА НА ЧУКАНОВ. ТОВА, ЧЕ НЕ ЗНАЕМ НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ОПЛЮВАМЕ ВСЕКИ!

      Изтриване
  15. За англоговорящите препоръчвам да погледнат тук:
    http://peswiki.com/index.php/Directory:Chukanov_Quantum_Energy_LLC#January_21.2C_2013

    има доста информация относно г-н Чуканов. Странно е,че технологията му е доста обещаваща,а не може да се намери инвеститор. Хубаво е че човека се връща в България,но не знам какво точно очаква да намери тук относно технологията му.Инвеститори може би?
    Наистина си заслужава една кауза по обсъждане и финансиране на изобретението.Обаче г-н Чуканове многократно споменава,че иска да показва и обсъжда изобретението си единствено със сериозен инвеститор.Тоест гони печалби и пари,а не общочовешки интерес.
    За държавно финансиране не виждам много как ще стане.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Помощ от управляващите ни не само че няма да получи, ами да внимава, за да не свърши както много велики Българи-изобретатели и откриватели! Защото нашите управници бързат да построят американската АЕЦ, за да лапнат милионите комисионни и рушвети! Нима мислите, че те не знаят(управляващата ни сган) , че света е на прага на енергийна революция, която се бави поради бюрократични причини, зад които стои големия капитал! Защо не взимаме пример от Германия, която след инцидента преди няколко години в Япония, закри 9 атомни ел.централи и се ангажира да затвори останалите до края на 2022 г.? А България ще строи Атомни мощности! Смешно нали! Успех му желая на този велик БЪЛГАРИН! По-добре да продаде патента на някоя бяла държава, защото в скапаната ни България: 1 ще се опитат някой от управляващите ни бандити да си присвоят патента и изобретерието му! 2 Ако застраши с ефтино производство на ел.енергия родните бандистски интереси, то обезателно ще бъде физически отстранен от сцената и изобретенията му обявени за измислица и фалшивикация...тъй че бъдеще по мое мнение в тази държава няма!

      Изтриване
    2. АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!!! НЯМА НУЖДА ОТ КОМЕНТАР, КАМО ЛИ ОТ МЕН ПРОСТАКА!

      Изтриване
  16. Бих направила организация господин Чуканов да се срещне с хора, които имат представа от материята (мои близки) и ако те преценят, че има хляб в нещото, бих го подкрепила всячески...
    Обещанията за инвестициии - после.

    Стискам палци това да е истина!

    ОтговорИзтриване
  17. Нищо не разбирам от материята,но толкова много ми се иска това(за квантовият генератор) да е вярно за да можем да разчупим оковите на монополистите ,които вземат и последното достойнство на българина.Колко ще трябва да се инвестира за производството на този генератор?Дали обикновеният българин,нашите родители ще могат да си позволят да инвестират в това за да могат да се възползват от изобретението и да се чувстват спокойни.Аз съм за това да подкрепим нашият учен!Дайте сметка,SMS телефон,където да се набират средства кои колкото може да отдели.То се знае,че ще има много "ЗА" и още повече "НЕ",българина много е лъган,много е мамен и като добавим и скептичността става много весело.Все някога трябва да прескочим и загърбим това и да си кажем,че кои с колкото и каквото може да рискува и да го направим,а може да успеем и да спечелим не само ние,а целият български народ,род!

    ОтговорИзтриване
  18. Машината на Чуканов е прекалено сложна за изпълнение и поддръжка. За това няма и подкрепа от американска страна. Къде къде по-прости и ефективни има в Интернет. Аз си направих вече две по модела на Илия Вълков /или Мирчо Табаков/ и ми излязоха само 700 лв.
    Отоплявам си стая и кухня с едното, а другото го монтирах на колата на сина ми. Смятам да си правя и още, че стават и за трансмутация на метали безпроблемно, като ела, та гледай.

    ОтговорИзтриване
  19. Машината на д-р Чуканов може и да е сложна, но не и невъзможна!
    Аз си направих кълбовидна мълния, не е трудно, трудно е да се извади енергията от нея. При три киловатов магнетрон на входа и на изхода се получава поне тридесет киловата топлинна енергия. Ето и елементарен опит с микровълнова печка прилагам линк: http://www.youtube.com/watch?v=A7RFyh5ABcQ
    Трудно се намират части в България,но който търси, намира.
    Вероятно трябва да се произведат повече QFE генератори,в повече от една страна, чак тогава да се пуснат в конкуренция с други източници на енергия, за да не бъдат спряни!

    ОтговорИзтриване
  20. Създал: SoulCounter@d256h.com
    Тема: Коментар
    Надявам се някой да разбере думите ми!
    ..
    .
    Рано или късно, действащ прототип на генератор на "свободна енергия" ще има. Това е сигурнои не подлежи на съмнение, но това е друга тема. Чета на различни места в мрежата, че еди кой си професор от Варна, друг от Бургас, трети от Стара загора и т.н. изобретил нещо което работи и...обаче няма пари или има други спънки и проблеми относно истинско серийно производство...и накрая факт е, че само се говори, но дългоочакван генератор на пазара или у дома НЯМА! Ако някой е съумял да прогледне в нови хоризонти на материята и енергията нека се опита да прогледне и в отговорността, която носи. Въпроса е морален. Нека помисли, защо има проблеми или съпротива при распространението на изобретения генератор на енергия? Ако мисли достатъчно дълго ще стигне до извода, че по-важно е да осигури знанието на останалите хора отколкото да хаби енергия за серийно производство. Ако не изобретателя не направи откритието си свободно достояние на всички, това означава че той ще поддържа системата на подтисничество в която сам се намира. Успее ли изобретението да стигне до всички хора свободно и без обвързаности, това ще бъде нова ера за цялото човечество, защото ще настъпи край на монетарната система и класическите принципи за управление на института Държава над населението. Всяко изобретение за свободна енергия, от което се опитват да извадят дивиденти учените или изобретателите, се превръща в инструмент на алчни и власт имащи хора. Така става с всички изобретения, особено в атомната физика и генетика. Въпроса е много съществен и важен. Трябва ли да се подкрепат изобретатели, недостатъчно зрели?
    Ако трябва да се дари знанието на всички хора, то трябва преди оповестяването на дадено откритие, да се направи (минимум) мрежа от сървъри и мейл ботове, които в даден момент да могат да залеят цялата мрежа с проектите и теорията на откритието.
    Мислете над това, мислете!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е възможно най - вярното съждение! Просто няма какво да се добави.

      Изтриване
  21. Щом може да се направи подобен генератор защо изобретателите не конструират по един екземпляр и да захранят един блок, безплатно?
    Сигурен съм,че ще се разчуе светкавично сред близките на тея хора и те на свой ред също ще искат
    :)
    Нещо не е наред в тези идеи.

    ОтговорИзтриване