вторник, 29 септември 2009 г.

ТЕКСТА НА БИОГРАФИЯТА


Кирил Чуканов - откривателят на свободната квантова енергия


от west003 » Сеп 28, 2012 
(Препечатано от вестник „168 часа”, юли 2009 г.)
Българският изобретател Кирил Чуканов създаде прототип на „квантов генератор”, който е в състояние да произвежда електрическа енергия буквално от Нищото. Пазена в дълбока тайна, новата машина е на път да предизвика истинска революция в световната икономика. 
„Квантовият генератор” работи на съвсем различен принцип от познатите досега изобретения на инженерната мисъл, тъй като технологията му позволява да бъде пренебрегнат един от основните закони на Нютоновата физика – този за запазването на енергията. Двигателят е в състояние да произвежда неограничено количество електрически ток, без да ползва горива и външни енергийни източници. Революционният генератор работи с непозната все още за конвенционалната наука „свободна квантова енергия”, чийто първооткривател е Кирил Чуканов. Тя се отделя при изкуствено предизвикана кълбовидна мълния, която, при определени условия, би могла да генерира неизчерпаемо количество електрически ток.

Откритието на Кирил Чуканов е истинска заплаха за световните енергийни монополисти, тъй като „квантовият генератор” осигурява десетки пъти по-евтина електрическа енергия от произвежданата сега и практически прави потребителите независими от доставчиците на енергийни суровини. По тази причина българският изобретател е предупреждаван многократно да преустанови работата си върху революционния двигател, за да не му се случи нещо лошо.

Лаура Чуканов и свободната квантова енергия

От 20 години Кирил Чуканов живее отвъд океана. Фамилното му име придоби световна известност, след като една от дъщерите му спечели титлата Мис Юта и беше класирана на четвърто място в надпреварата за най-красива американка. Сексапилната Лаура Чуканов се превърна в световен секс-символ. Покрай шумотевицата около титлата Мис Америка, името на баща й остана почти незабелязано за широката публика, макар българският учен да е сочен като един от пионерите в съвременната квантова механика. Към изобретенията му провявяват интерес могъщи транс-национални компании, включително японският гигант „Мицубиши”.

Лаура е третото дете на Кирил Чуканов. Той има три дъщери и един син. Освен сексапилна, Мис Юта е изключително интелигентна. За нея баща й казва, че винаги му е носела много радост: „Лаура /или Лора/ винаги е била първа в училище и университета, много добра спортистка, танцьорка, активно участваше в живота на университета (беше президент на студенсткото правителство в университета на Юта), интересува се много от култура и изкуство, сама рисува добре, нейно стихотворение от тинейджерските години беше публикувано в престижно литературно списание.”, споделя пред „168 часа” Кирил Чуканов. Малцина знаят, че пелените на бъдещата Мис Юта са били щателно преглеждани от служители на ДС, които търсели опасните за комунистическата власт ръкописи на баща й.

Лаура е дете на изпепеляваща любов. Родителите й се срещат в средата на 80-те години, когато Кирил Чуканов работи в Научно-изследователския институт по строителни материали. По онова време майката на бъдещата Мис Юта, Ангелина, е току-що дипломиран строителен инженер. Между нея и колегата й Кирил Чуканов пламва любов от пръв поглед. През декември 1985 година двамата сключват граждански брак за ужас на еснафски настроената местна просъюзна организация. Бъдещият изобретател на „квантовия генератор” скандализира колегите си с факта, че се развежда с първата си съпруга и заживява на семейни начала с доста по-младата от него Ангелина.

„Как преживях атентат и бях преследван от ДС”

Кирил Чуканов е убеден, че нищо на този свят не е случайно. Българският учен остава невредим след атентат, извършен от турски терористи по време на Възродителния процес. Авторът на „Общата квантова механика” е преследван от Държавна сигурност заради доноси на „доброжелателни” колеги. Вместо да му осигурят лаборатория, в която да изследва практическите ползи от откритията си, комунистическите власти го подлагат на психически тормоз и всячески му пречат да продължи научната си дейност. 

Въпреки препятствията, бащата на „квантовия генератор” е роден под щастлива звезда – в началото на 90-те години успява да спечели стипендия и заедно със семейството си заминава за САЩ. Там се превръща в един от пионерите на съвременната квантова физика. 
Пред „168 часа” Кирил Чуканов споделя, че не е религиозен, но е сигурен, че има Висша сила, която го пази и направлява в научните му изследвания. 
„Свободната квантова енергия е последният дар, който Създателят дава на човечеството, за да го спаси от гибел”, категоричен е ексцентричният учен. По думите му, всяко от откритията му е плод на необясним вътрешен импулс „Нещо ме подтиква да гледам в определена посока. Винаги, когато съм осенен от подобен тип откровения, сядам и започвам да пиша…”, обобщава Кирил Чуканов. 
Той твърди, че интересът му към свойствата на изкуствено създадената кълбовидна мълния се появил внезапно през 1987 година: „Идеята за квантовата свободна енергия от изкуствено създадена кълбовидна мълния ми хрумна някъде през 1987 година. По онова време работех като научен сътрудник в Научно-изследователския институт по строителни материали в София. Скучна работа, зле платена, често безполезна, нагли ръководители, клюкарство, вечен надзор, опекунство и контрол от партийните органи и скрити агенти на ДС. 
По това време разработвах технология и отраслова нормала за оцветени бетонови керемиди. Помагаше ми бъдещата ми жена Ангелина, току-що завършил строителен инженер. Така се и влюбих безумно в нея.

Във връзка с проекта ми имах чести командировки в Димитровград, където се намираше фабриката за цветни бетонови керемиди. Една вечер, както се разхождах в центъра на града, някаква мощна вътрешна сила ме тласна към местната книжарница, където същата сила ме тласна към рафт, където ръката ми неволно грабна книга за … кълбовидната мълния. Никога дотогава не бях се интересувал от подобни неща, даже и не знаех какво представлява кълбовидната мълния, с какво се отличава от обикновената линейна мълния…”, спомня си Кирил Чуканов.

Между 1980 и 1984 година той работи като професор в Технологическия Университет в Алжир. Там написва книгата „Обща квантова механика”, заради която по-късно е преследван от комунистическите тайни служби.

“General Quantum Mechanics” е откровение, дадено ми от Бога. Тази книга бях публикувал на френски (университетско издание), когато бях професор в Технологическия Университет в Алжир (1980-84). Този фундаментален труд за същината на вселената и Живота в нея, е публикуван вече в четири тома (на Английски) в САЩ и Канада..”, разказва пред „168 часа” Кирил Чуканов.

През 1986 година бъдещият изобретател на „квантовия генератор” се оказва на неправилното място в неподходящо време. В ресторанта, в който обядва по време на командировката си Ямболско, избухва бомба. „Бог ме спаси – нямах и драскотина по мен, независимо, че седях на две маси от епицентъра на взрива. Бях все още нужен на Бога за изпълнение на Неговия План”, твърди Кирил Чуканов. Днес той не може да си спомни името на населеното място, където е извършен атентата.

След това започват неприятностите с Държавна сигурност. „Доброжелателни” колеги от Научно-изследователския институт изпращат доноси срещу Кирил Чуканов и се опитват всячески да очернят името му. По повод лабораторните му опити с изкуствено създадена кълбовидна мълния, мастити учени от БАН го обявяват за „шарлатанин”: „Един ден агенти от ДС дойдоха в института и ми казаха, че искат да ме разпитат. Арестуваха ме за книгата, чието копие държах в бюрото си в института. “Доброжелателни” колеги от стаята-офис (бяхме 7 човека там) бяха преснели този напечатан на пишеща машина ръкопис и го бяха предали на ДС. В тази книга, между другото, доказвах близкият колапс на комунистическата система в началото на 90-те години.

Това беше през 1987 година – тогава никой не вярваше, че това ще стане.”, с болка си спомня за най-мъчителния период от живота си Кирил Чуканов. Агенти на ДС го разпитват денонощно, опитват се да го смажат психически, ровят дори в пелените на малката Лаура. „Търсеха да открият и конфискуват всякави чернови по книгата. За щастие майка ми , без да ми каже това (за да не се огъна и призная на ДС), беше заровила в двора на къщата ни в Бояна всички ръкописи, които държах там. Така бяха спасени откровенията, които получавах от Бог през последно време. Там беше и теорията за кълбовидната мълния и квантовата енергия.”, разказва пред „168 часа” българският учен.

При разпитите, служителите на Държавна сигурност го заплашват с убийство. Опитват се да го пречупят: „Заплашиха, че ще ме тикнат в затвора за сгазване на човек и бягане от местопрестъплението. За тях всичко бе възможно и позволено – човешкият живот нямаше грам цена. Това не стана, понеже се съгласих да съм кротък и да не се оплаквам. И все пак бях уволнен от института, а и много други пакости ми направиха тогава.”, спомня си Кирил Чуканов. Приятели му помагат да започне работа в Домостроителния Комбинат в София, въпреки черното досие в ДС. Там Кирил Чуканов организира малка лаборатория, където провежда първите експерименти над кълбовидната мълния и производство на квантова свободна енергия от нея. „Комунистическото правителство (още през 1987 година) проявяваше голям интерес към моето откритие и желаеше да ми помогне. Уви, това не стана поради голямата съпротива от страна на учените от БАН, които бяха първи научни съветници на Партията и правителството.”, разказва Кирил Чуканов.

Американската мечта на Кирил Чуканов

През 1990 година българският изобретател привлича вниманието на американска компания, която е заинтригувана от неговите авангардни теории и от изследванията му върху „свободната квантова енергия”. Семейство Чуканови заминават за САЩ и се установяват в Калифорния. По онова време бъдещата Мис Юта, Лаура Чуканова, е едва на четири години. В Америка Кирил Чуканов продължава опитите с изкуствено създадена кълбовидна мълния.

Извършва и експерименти в сферата на студения ядрен синтез. „За съжаление, фирмата, която ме покани да работя в САЩ, беше с малки финансови възможности. А и “правилното” време за усвояване на свободната квантова енергия не бе настъпил още. Един богат американец от български произход – Генчо Генов – ми помогна в проекта, но за съжаление неговите финансови възможности също не бяха особено големи”, спомня си трудното начало отвъд океана Кирил Чуканов. Официалната наука приема скептично идеите му за създаването на квантов генератор, който не ползва гориво и буквално от Нищото създава енергия.

В началото на 90-те години физиците смятат, че най-голям потенциал има студеният ядрен синтез. За щастие, българинът работи паралелно и в тази сфера. Открива сплав, която засилва интензитета на ядрената реакция. Това е повод, през 1992 година Кирил Чуканов и семейството му да бъдат поканени в столицата на щата Юта – Солк Лейк Сити. Там българскиянт учен и съпругата му Ангелина започват работа в престижния Национален Институт по Студен Синтез: „Там заварихме прекрасно модерно оборудване и скоро бяхме тренирани добре как до го ползваме. Назначиха и други сътрудници, а аз бях шеф на департамент, който работеше по моята технология. Минаха няколко месеца и се разбра, че Студеният Ядрен Синтез не става за Нов Източник на Енергия”, уточнява Кирил Чуканов.

По онова време за семейството му настъпват тежки дни. Докато работата в американския национален институт по студен синтез буксува, богати бизнесмени предлагат на българина да финасират изследванията му в любимата му област “квантова енергия от кълбовидна мълния”. Предлагат му голяма заплата като научен сътрудник, но му отказват дял в акциите на създадената за целта компания. Ако приеме условията, Кирил Чуканов ще се раздели завинаги с авторските права върху своите открития.

Българският учен отказва и семейството му остава буквално на улицата, без средства за препитание: „Бях притиснат до стената: в момента можехме да работим легално само в този институт (имахме работни визи), ако напуснехме, щяхме да се окажем на улицата нелегални и без доходи. Тъкмо се беше родил моят син Антони, трите ми деца с нас, майка ми, жена ми и аз.

И все пак отказах унизителните условия за работа над моя проект; напразни бяха усилията ми да намеря някаква, макар и проста, работа; живеехме в голям апартамент под наем, нямахме спестявания”, разказва Кирил Чуканов и продължава: „И в този страшен за семейството ми момент Бог показа, че следи моето развитие и е готов да ме измъкне от всякакъв батак, застрашаващ усвояването на квантовата енергия в необходимото за това време. В апартамента ми дойдоха една вечер инвеститори, които ми предложиха добро финансиране за продължаване на работата над Студения Синтез. Купиха ми много голяма луксозна къща, купиха сграда за компанията, дадоха ми голяма заплата, направиха ме партньор с 80% акции за мен. Светът се преобърна наопаки за нас – от нежелани емигранти ние се превърнахме в уважаеми американци…”

Студеният ядрен синтез така и не проработва и финансирането свършва, но Кирил Чуканов вече е известен сред научните среди отвъд океана. Българинът продължава изследванията си върху „квантовата енергия от кълбовидна мълния” със собствени средства. Упоритостта му накрая е възнаградена – в края на 90-те години създава няколко експериментални квантови генератори. Така се ражда първият проект на революционната машина „Анлотрон 1000”.

Пред „168 часа” ексцентричният български изобретател обобщава изследователските си търсения по следния начин: „По онова време бях построил няколко експериментални генератори. Имах акумулиран голям опит, добро оборудване (приятели ми даваха за безплатно ползване оборудване, което ми липсваше), и вече много години работа над теорията на кълбовидната мълния. Получих два американски патента за квантовата енергия. Бях готов за Голямия Щурм по практическо усвояване на Квантовата Свободна Енергия. Правилното време за този щурм също беше дошло. Игнорирах учените от официалната наука – те нито ме разбираха, нито желаеха да приемат моите открития, които заплашваха техния статус на абсолютни суверени в науката..”

Днес Кирил Чуканов работи върху създаването на индустриален квантов генератор със средна мощност около 150-200 киловата.

Квантовият генератор на българския Никола Тесла

Създаденият от Кирил Чуканов квантов генератор има малки размери и може да се монтира в мазето на всяка къща. Той може да произвежда електрическа енергия, топла вода и пара в количества, достатъчни да осигури напълно нуждите на жилищен квартал. Цената на електрическата енергия е десетки пъти по-ниска от тази, произведена в конвенционалните ТЕЦ, ВЕЦ и атомни централи. На практика хората ще бъдат независими от големите енергийни компании, тъй като няма да имат нужда от външни източници на енергия.

По предварителни изчисления, един квантов генератор за битови нужди ще струва около 140 хиляди долара. Произведената от него електрическа енергия ще е достатъчна за 50 домакинства. 
Ако го закупят с общи средства, разходите на потребителите в един квартал ще бъдат минимални. Според Кирил Чуканов, разработената от него технология е напълно безопасна и не отделя вредни емисии в околната среда. Българският изобретател в момента обмисля и вариант за приложение на квантовия генератор в транспорта. Двигателите с вътрешно горене ще бъдат изместени от свободната квантова енергия. Автомобилите ще се движат с електрически ток, произведен от миниатюрен квантов генератор. При тези условия транспортът ще бъде практически безплатен и достъпен за всеки.

Интервю, Кирил Чуканов, изобретател на квантовия генератор

-Г-н Чуканов, какво представлява откритата от Вас свободна квантова енергия?

-За първи път в историята си Човечеството разполага с източник на енергия, който не изисква първичен източник на енергия. Квантовата енергия е безгоривен, неизчерпаем и неизтощаем, абсолютно безвреден за околната среда (няма никакви странични отпадъци при нейното генериране), много евтин, достъпен за всички страни и местности по света, произвеждан на мястото на неговата консумация, източник на енергия. Квантовата свободна енергия ще замени всички съществуващи източници на енергия и ще премахне монопола на големите компании и страни-производителки на петрол и газ над енергийните източници.

Трудно е да се опише същината на квантовата енергия даже и за статия в научно списание. Проблемът е, че разбирането на същината на тази енергия изисква коренно изменение на нашите представи за устройството на света. Кълбовидната мълния представлява гигантски макро-атом, състоящ се от двумерно атомно ядро – квантов макрообект и тримерен електронен облак около него. При определени условия – създавани в квантовите генератори – е възможно нарушаване на Закона за Запазването на Енергията и с това да се генерират огромни количества свободна енергия от Нищото! Знаете как Съвременната Физика се отнася към такива идеи! Тя или ги игнорира или прави всичко възможно да ги затрие, ако не е в състояние да ги игнорира. Това става сега,и преди, с квантовата енергия.

Какви са възможностите на създадения от Вас квантов генератор?

Сега съм в подготвителен етап на построяване на индустриален – за бизнес – квантов генератор със средна мощност – около 150-200 киловата. Това ще бъде затворен цикъл генератор (без употреба на каквато и да е външна енергия или субстанция), произвеждащ електрическа енергия, топла вода, топъл въздух и при нужда гореща водна пара. Този генератор ще има малки размери и може да се монтира в мазето на всяка къща или в малка сграда, ако обслужва блок от къщи.

Цената на един такъв генератор ще бъде десетки пъти по-ниска от тази на един вятърен генератор със същата мощност. Такива генератори могат да обслужват и бизнеси, големи магазини, обществени сгради, ферми.

Освен стационарни генератори, ще създадем и квантови генератори за транспортни средства: камиони, тежки строителни и селско-стопански машини, локомотиви, кораби, самолети и ракети.

Квантовата свободна енергия е ефикасна и работи в голям интервал на изходните мощности. Може да се построят и по-маломощни варианти, а и генератори обслужващи цял град. Но дали е нужно да се строят такива мощни генератори? Квантовите генератори произвеждат енергия там, където е необходима тя – те не се нуждаят от скъпа мрежа за транспортиране на енергия, както е сега. Няма да има и загуби на енергия при транспортирането й до консуматорите.

-Има ли интерес на тайните служби към проектите Ви?

-И да има, то те няма да го покажат – затова са тайни служба. Но има, определено има такъв интерес – аз го разбирам това, усещам го, понякога ми се загатва или ме предупреждават да внимавам. Има и голям интерес от страна на петролните компании – квантовата енергия е голяма заплаха за техния бизнес. Имам чувството, че те ми пречат в бързото усвояване на квантовата енергия в практиката. Някои ме предупреждават, че могат да ме убият. Не ме е страх, продължавам!

-Някои учени твърдят, че предварително са сънували най-великите си открития и изобретения. При Вас как беше?

- Подобно беше и продължава да е.

Великите идеи идват от Бога, те се предават от Него на пророка-откривател във вид на сънища-откровения, внезапни озарения, интуиция, видения понякога.

Аз чувствам, когато идват такива “сеанси”, сядам на масата, взимам лист и химикалка и започвам да пиша това, което идва в съзнанието ми отвън.

Често тези откровения идват в съня ми, пробуждам се веднага и тичам към масата да ги запиша, докато не съм ги забравил.

Великите открития не стават по поръчка или по желание. Те идват в момента, когато са нужни на Човечеството и се предават на хора, избрани от Бога.

Днес всеки учен или инженер, даже и лаици-хора, смята, че само като се напъне малко и откритието му е в ръцете.
Така смятат погрешно хиляди изследователи на свободната квантова енергия по света. Всички те се смятат за потенциални Айнщайновци или Бекерели. Те не могат да разберат и да признаят пред себе си, че велики открития не стават всеки ден и от когото и да е било.

(Препечатано от вестник „168 часа”, юли 2009 г.)

Links:

http://ezernagradina.dir.bg/_wm/library/item.php?did=476542&df=8&dflid=32 коментара:

  1. През 1990 г в един от популярните тогава вестници на цели две страници беше коментиран въпроса за енергия от вакум на т.н. изобретател Кирил Чуканов. Още тогава един от учените в БАН обяви, че ако с енергията произведена по метода на Чуканов успеят да изпържат две яйца, той ще си изяде публично дипломата! До сега освен хубавата Ларка Чуканов не е направил нищо.

    ОтговорИзтриване
  2. neznam za vas no takav chovek kato kiril chokanov triabva da se pazi ne kakto edno vreme sas donusi a da se pazi .tova e neshto koeto e nezamenimo sas drug vid energien iztochnik .dano vav nai skoro vreme se poiavi na pazara I dano se nameriat balgari koito da pomognat za realizaciata na tozi velik proekt.

    ОтговорИзтриване