събота, 4 април 2015 г.

# ПСИХО ВОЙНАТА - ЖЕСТОКАТА РЕАЛНОСТ #

СУБТИТРИТЕ, МОГАТ ДА СЕ МЕСТЯТ С ЛЯВА МИШКА НА МЯСТО КЪДЕТО ПОЖЕЛАЕТЕ! 

Психологическата война (Психовойната) се изразява в планирано използване на пропагандата и други психологически методи с основната цел да се повлияе върху мнението, чувствата, отношението и поведението на дадена вражеска група, в името на постигането на националните интереси.




Позната е и с термина „информационна война" (infowar), който подчертава тактическото значение на използването на информацията за военни цели.
Методите, използвани в психовойната, се наричат психологически операции или психологически маневри (на английски PSYOPS, Psychological operations). Те са модерни методи, използвани от военните институции и могат да бъдат описани като сбор от психологически действия, прилагани чрез планирано използване на комуникацията. Прилагат се в периоди на мир, криза или война и са насочени срещу групи от приятели, неутрални или врагове (правителство, обществено мнение, организации, групи или индивиди) с цел да повлияят на отношението и поведението на избраната група и да се постигнат определени политически резултати.
Психовойната може да се определи като неконвенционална война, стремяща се да унищожи съзнанието на врага, вместо неговия военен потенциал.
„Психовойна" е филм на режисьора Скот Нобъл (режисьор и на Human Resources). В него се проследява историята на пропагандата и връзките с обществеността в САЩ. Кои са създателите на пропагандата? Дали психовойната във военно време и рекламата в мирно време не са едно и също нещо? Дали цялото общество не е жертва на подобна психовойна? И ако е така, то как бихме могли да реагираме? Изключително интересен и интелигентен филм. Гледайте и четете!!!!




НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

5 коментара:

  1. Цялото общество е изиграно по най-долен и мръсен начин и всичко е в едно!!! Нямате си и на идея какво чудо е?! Нека всички го разберем най-после! Не съществува абсолютно никаква разлика в подробностите, времето и методите! Тези, които ги мислим за облагодетелствани на чужд гръб също попадат в тази категория! Че дори и много повече от останалите! Хич и да не си мислят, че са се измъкнали, жестоко се лъжат! Изход има! Всеки, който иска и има глава на раменете си ще го намери и ще реагира подобаващо в полза на всички! Иначе е страшно, повярвайте ми! За съжаление доказателства нямам, пък и кой ще ти позволи да предоставиш такова нещо... Резултатите ги усещаме и сами, макар, че не се виждат!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Асолютно си прав! Когато говоря по тези въпроси на някои хора, те ме слагат в графата ''откачалка''! Как да помогнеш на такива елементи да си отворят очите, като не виждат, а и не искат да погледнат под друг ъгъл на сабитията около тях. Те ми се смеят, а аз изпитвам огромно съжаление към тях.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мен също ме слагат в тази графа, но от това вече започнах да се забавлявам! Също изпитвам съжаление, но имам и разбиране... Още повече, че почти нищо не помага, а зная колко е решаващо и е от изключително важно значение!!! Някакъв небивал кошмар е! Въртя, суча и опитвам и по други, не толкова шокиращи и по-близки по усещания и лесни за възприемане начини... Понякога има резултат, дори се радвам на единомислие, друг път си хабя силите на вятъра, но това е засега положението... Надявам се и знам, че все някога ще се получи очакваното подобрение, без значение каква е по-конкретно насоката! И без това повечето пътища са в една и съща посока, и в името на една и съща цел!

      Изтриване
  3. Ето ви истинската и най-жестока реалност!!! Колко ли простосмъртни ще превключат?!... Мнозина ще си свалят капаците от очите, защото вече няма накъде и ще предприемат нещо! Как ще се възприеме не знам, на всекиго е според интелекта и вътрешното усещане, но ви моля - нищо не отхвърляйте с лека ръка, че е страшно!!! Борбата е в името на Любовта и Светлината за всички на планетата, за Истината и Животът, и за Сътворението!!! На мен специално много от инструкциите са ми ясни и ги приемам без никакво смущение, макар, че има известно разминаване със същността и с действията около тях, поне за момента, знам и защо е така!... Зная и откъде идва, нищо че ми стана забавно от речника :) Бъдете с широко отворени очи и с бистър разум, человечета, Великден е! :) Честит празник и приятно ''забавление'' ви пожелавам!
    http://www.yosifyorgov.eu/articles.php?lng=bg&pg=8451

    ОтговорИзтриване
  4. Много по-важно е осъзнаването за истинските причини на тази толкова голяма война!!! Наръчникът е безценен помощник за това наше толкова объркано и не на шега сбъркано земно време!... Може би мнозина ще гледат на него като през прозрачна, но и здраво непробиваема врата за друго едно време! Нека намерим сили и воля да се изправим, да вземем борбата присърце и да спрем тази наистина ужасна и унищожаваща до основи живота лудост!

    ОтговорИзтриване