събота, 11 септември 2010 г.

САЩ помага на Русия в борбата с тероризма!


 
Терористите , действащи в Северен Кавказ са свързани с международната терористична мрежа , включително и на групата " Ал Кайда " , казва посланикът на свобода и на Щатския Държавен Департамент и координатор за борбата срещу тероризма , Даниел Бенджамин .

" Ние приемаме всичко много сериозно . И като специалист в борбата с тероризма , преди да се присъедини правителството , виждам връзката между терористите в Северен Кавказ и в други региони " , - каза Бенджамин .
По - специално , той казва : " Те имат връзки с "Ал Кайда" в Афганистан . "" Ние сме готови да помогнем на нашите руски партньори , колкото можем "- каза висшия дипломат САЩ .
Бенджамин заяви , че в Съединените щати и Русия често се обсъждат въпроси , свързани с тероризма . - " Русия ни дава много информация по отношение на процеси , протичащи в този регион . Ние сме готови да помогнем на Руската федерация за борба с тази заплаха , "- каза той в интервю за Интерфакс .
Бенджамин припомни , че САЩ са вписали лидера на чеченските терористи Доку Умаров
в списъка на терористите . - " Това предвижда редица санкции срещу него за да повлияе на способността му да се разпорежда с финансовите средства " , - той каза .


Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар