петък, 15 май 2020 г.

СЪВРЕМЕННОТО РОБСТВО .......


СЪБОТА, 28 АПРИЛ 2012 Г

Документален филм на Жан Франсоа Биент и Виктор Леон Фуентес. Филмът поставя под прицел състоянието на днешните роби в рамката на тоталитарната пазарна система. Изважда наяве формите, под които са скрити основните форми на робство. Филмът е създаден с единствената цел да атакува управляващата световна организация и с намерение да назове нещата с истинските им имена и да разкрие скритата им същност.

 

Николай Николов

6 коментара:

  1. ОТ Киликанзер !
    Филмчето е страхотно!!!Благодаря Ники!

    ОтговорИзтриване
  2. Съгласен съм че филма е страхотен. Днес веригите не са толкова видими и не са от желязо, но все още ги има и ни държат по-здраво от когато и да било.

    ОтговорИзтриване
  3. http://www.youtube.com/watch?v=zJGLGXjc2yc САЩ без маска и грим.

    ОтговорИзтриване
  4. Не може да се приеме робството за "съвременно", сякаш може де има разни робства. Било турско, комунистическо или демократично, то се базира все на отрицанието на морални правила идващи отвън и несъзнавани като човешки, за да тържествува осъзнатия и на клетъчно ниво смъртоносен егоизъм. Човек не еволюира от зло към добро, от "за себе си" към "за другите", защото еволюция няма. Всичко е издигнато за да се срине, ако не се случи чудото, да приеме спуснатата Отгоре реалност за истинска, - познава се че е направена да се обиква и води до саможертва. Тя се получава даром, с молитви не може да се извика. Тя е съдба, а съдбите са Велики тайни за нас, - на въпроса за кои грехове, свои или на родителите си е роден този сляп, Христос отговаря - за да се изпълнят божии съдби, и му отваря очите. Така че робство е едно и също, дали си в синджир роби на път към Диар Бекир, или стоиш на бюро в Кремъл и дистанционно избиваш милиони е без значение. Първата крачка за да се усети евентуално възможност за спускане на Свобода е отхвърлянето до дъно на този свят. Това значи буквално умиране от глад или за майтап на тълпата, върху чието лакейство се крепи всяко робство, включително и сегашното ни, демократично. Има ли нещо в света, чрез което да се схване подаръка за излизане че е от Бога? - Няма, получава се оттам, където всичко е ясно, тук, където тази яснота няма върху какво да се постави - света е мираж, доказателство за дарените е че Оня им е осезателно истински. Светът мрази всичко възвишено, обръщащо се Нагоре. В един училищен клас, този дето страни че ако и пише стихове е наричан гей, когато класа е пълен с гейове и те се гордеят с това. Но така нататък - на празните е дадено да са си празни.

    ОтговорИзтриване
  5. муспи - Далше-болше. Какъв е механизма на тази биомаса, предназначена да се отхвърля от избраните? А те са малко, толкоз малко, че с нищо не променят облика на света - но имат души! И светската механика е противодействие на тези частици от Бога, опълчване на нисшето пред висшето, на нищото пред всичкото, за да изпита смъртта от реакциите на живото усещането, че и тя съществува. А смъртта се побеждава като не й се реагира. Тя това си го обяснява като прошка, и доволна от откритието си, го взема на въоръжение - пробутва го в християнството, което пък обявява за "наше". Едно наше момче ви баламоса! - крайния удар, нокаута на нищото е да каже - че и ти си наш! Тъй като души имат само белите, и от техния духовен елит се формира групата на спасяваните - един на хиляда, два на десет хиляди, - бездушните, милиардите, с невидимите ръце на злото формират свои избрани, но не за спасяване, а за владеене на света? Защото в това владеене включват и белите с елита им - къде ще ходят, извън нас няма нищо! - казват убедени в очевидното, като успяват да го съчетават - закон в Пропастта, с омразата към недостъпното им живо, което живее навън. В последните времена невидимото за тях зло е обявило азербайджано-тюрките за избрани, и чрез този хибрид владее света. Тези избрани особено беснеят дето Онези избрани не им реагират, дърпат се настрана. Започват със съзерцаването на факта, че могат да творят и в царството на смъртта, и хибрида в борба че и той може - приватизира всяко творчество. Но в света белите творци продължават да творят в Другия свят, от където този с приватизираното творчество е обект на съзерцание като се погледне надолу в Пропастта. За да владеят плътно, избраните стоят в сянка - знаят че пред масите не е изгодно да се парадира с избранност, и хранят милиардите с лозунги: Дайте другари да дадем! Всички имаме право, всички сме равни! Властта принадлежи на народа и изтича от народа! Бой последен е този!...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съжалявам, но така коментирано е на чисто материалистично ниво и нито капка за духовната същност на човека. Ако беше толкова просто, то всичко става безсмислено, а то е много сложно, че дори и абсурдно мистериозно, защото това което мислим че е нещо, се оказва нищо. Празно пространство изпълнено с идеи, Вибрации със свръх честота и такива до материалния свят. Виждаме всякакви обекти, а такива няма, всичко е празно пространство и един разум, който интерпретира това което "виждаме." Целият смисъл на всичко е във всемирните закони които стоят в основата на творението. Взаимодействието между различните честоти е безкрайно. А твореца винаги ще остане недостижим и в това е великото усещане за участие в творението и възможността да развиваме и усъвършенстваме.

      Изтриване