вторник, 25 август 2015 г.

УЧЕНИТЕ СА ОТКРИЛИ ЧЕРТЕЖ НА МОЗЪКА ТАМ КЪДЕТО НИКОЙ НЕ Е ОЧАКВАЛ


Според твърдението на американски невробиолози, те са открили чертеж на човешкия мозък, там където никой не би могъл да предположи, че ще го намери. Своето откритие те разкрили пред целия свят. И тогава естествено били нападнати от критиците.



Факт е обаче, че в един от стенописите " Сикстинската капела"  на италианския гений Микеланджело е зашифровано точното анатомично устройство на главния мозък на човека.. Авторите на това откритие са Иан Шек и Рафаел Тамарго.
Действително Микеланджело активно се интересува от живота и анатомията. Възраждането се характеризира с развитието на интересите в областта на естествените науки и човека . Това не е първият случай, когато схемата на мозъка, е открита в платната на художниците. Той е зафиксиран и във фреската " Сътворението на Адам " . Интересното е, че ако това е факт, то изображението на мозъка върху тялото или (шията ) на Бога - това е очевидно богохулство , и по това време все още е изключително рисковано.




НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

2 коментара:

  1. МНОГО ИНТЕРЕСА СТАТИЯ ,КАКТО ВСИЧКИТЕ КОИТО ПУБЛИКУВА ,ТАКА ХУБАВО ,РАЗБИРАЕМО ПРЕРАЗКАЗВА ......НИКОЛАЙ Е ЦЯЛА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ,СЛЕДЯ С ИНТЕРЕС И ВИНАГИ С НЕЩО НОВО НЕЩО ИЗНЕНАДВАЩО ..... АЗ ТИ БЛАГОДАРЯ ,А СУГУРНО И ВСИЧКИ ТВОИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ !!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване