събота, 10 ноември 2012 г.

ДА ВИ Е ЧЕСТИТ И НАВРЯН В ГЪЗА 10, (О - НЕ, ГРЕШКА: 9 НОЕМВРИ!)


10 ноември 1989 г. – денят, който промени всичко



 Да ви е честит и наврян в г**а 10, (О - НЕ, грешка:  9 ноември!)

Живков бе осигурил такъв стандарт на живот за хората,за който сега Борисов може само да бленува и мечтае.
Живков се оказа без палати тънещи в разкош,без банкови сметки с милиони, накрая остана с едни скъсани чорапи и едно одеало.

 

Защо се счита 10 ноември за дата на промените? Много добре си спомнямe, че стана на 9?! Съобщиха го в емисията в 17,30 по радио София тогава с хиляди благодарности за службата му в името на народа,  и само след 3 часа,   пак по същото радио започнаха плювните по адрес на Т.Живков@@!?...

 

Живков е най - добрият държавник на България, построил и изградил толкова много,  че 23год. след неговото сваляне,  все още има какво да се граби от днес управляващите изроди!!

 

Снощи зададох въпроса : Защо точно сега се отваря тая тема за Бай Тошо ?
Писах, че не е случайно !!.......Вижте по-долу!!
Днес започнах прегледа на чуждия печат и „О ,небеса!“   какво виждам ?
Вчера беше 9.11.2012 .  Денят в който щеше да се разглежда и подписва по „Южен поток!
Пълно мълчание, а имаше толкова закани на Тиквуня Ю
Но ето какъв са ни го набили руснаците!
България и Русия постигнаха принципно споразумение относно газовите договори. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма на България -  Делян Добрев представи проекта „Южен поток” пред икономическата комисия в парламента. По думите му, този газопровод има приоритетно за страната значение, тъй като този коридор диверсифицира доставките на „синьо гориво” за ЕС.
Русия и България се договаряха за това почти 6 години. На пътя на газопровода заставаха отначало икономически, а след това и политически разногласия. Не е тайна, че София отдавна изпитва сериозни финансови трудности. Тя отказа да финансира строителството на „Южен поток”. Всички разходи ще поеме „Газпром”!!!!!  Затова България НЯМА да получава мито за транзита на газ през следващите 15 години. Такива бяха изисканията на Москва…

 

 Не съм почитател на БКП и техните сателити, без значение как се наричат сега.  Но си спомням добре, че преди не съм виждал хора да ровят по кофите или да нощуват по улиците.Това ли е нашата демокрация??!  Отиваш на лекар, плащаш а не дай си боже да влезе човек в болница.

 

Какъвто и да е бил Тодор Живков, никой от последвалите управници не може да му съперничи. Аз също съм говорил за него с ирония като бях млад, но изминалите години показаха друго.
Има си статистика, има данни, има факти, нищо по-лесно от това да се прави съпоставка. Не искам да ви губя времето с таблици и цифри, толкова пъти вече се писа.
Социализма отиваше към задънена улица, макар че това не беше задължително.Имаше начини за подмяна на Системата без да се сменя Строя,  но по различни причини, включително и външна намеса, това не се случи. Но какъвто и да е бил соца, той беше извоювал за обикновения трудов човек много, много по - добри условия на труд и стандарт на живот.
Да, на Запад си живеят добре и без социализъм. Но тук, 23 години само влошавахме стандарта и почти напълно разрушихме икономиката. Неясно е кога, след колко десетилетия България ще достигне поне успехите на соца.

И да отбележа и аз.  Преврата не е извършен от някакви демократични сили, а от алчните за власт и подпомогнати от Горбачов лица от Политбюро. Луканов, Петър Младенов, бай Добри, както и таткото на онова недоносче -Димитър Станишев.
Интересно е ,че точно БСП иска сега да се възползва от недоволството на бедните,сякаш някой друг, а не именно те им разрушиха социализма.

 

 

Със свалянето на Тодор Живков от власт започват политическите промени в България и преходът на страната към демокрация и пазарна икономика


На 10 ноември 1989 г. на пленум на Централния комитет на БКП Тодор Живков е освободен от поста генерален секретар на партията, след като е управлявал еднолично в продължение на 33 години. 
Само часове по-рано в Германия е паднала Берлинската стена.
Със свалянето му от власт започват политическите промени в България и преходът на страната към демокрация и пазарна икономика.
Живков е принуден да подаде оставка, след като това предложение е подкрепено дори от близките му съратници Йордан Йотов, Добри Джуров, Димитър Станишев, както и от Станко Тодоров, Гриша Филипов и Георги Атанасов.

Искането за оставка пък е организирано от члена на Политбюро Петър Младенов и кандидат-члена Андрей Луканов.
На Живков не е дадена възможност за заключителни думи.
Централният комитет утвърждава Младенов за негов наследник като генерален секретар на БКП.
Пленумът предлага на Народното събрание да освободи Живков и от поста председател на Държавния съвет на Народна република България.
На 17 ноември, при първото заседание на Парламента след пленума, предавано пряко по телевизията, за председател на Държавния съвет е избран Петър Младенов.
Депутатите решават да бъдат премахнати от Наказателния кодекс текстовете, криминализиращи критиката към правителството. 
БКП се отказва от еднопартийния модел на управление месец по-късно - на 11-13 декември Централният комитет взема решения за курс към парламентарна демокрация и предлага отмяна на член 1 от Конституцията, регламентиращ монопола на партията върху властта.
Народното събрание гласува отмяната едва на 15 януари 1990 г.
През месец юни 1990 г. в България се провеждат и първите многопартийни парламентарни избори след 45 години тоталитарна система.
Тодор Живков умира на 5 август 1998 г., без да бъде осъден за престъпленията, които са извършени по времето на неговото управление.

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

PS ..... СЛЕДВАТ КОМЕНТАРИ И ПРОДЪЛЖЕНИЕ........ 

28 коментара:

  1. Имаш право, каквото и да говорят младите хора, родени след събитията- надъхани и глупаво самоуверени, си е измислица. Истината я знаем ние, които сме живели при бай Тошо. Аз лично, мога да кажа само добро за неговото управление.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ТАКА Е МАРИЯ! А ТИ ОЩЕ ЛИ СИ В ГЪРЦИЯ, ЗАЩОТО ТАМ МАЙ Е ДОСТА ПО - ДОБРЕ ОТ ТУК, КОЛКОТО И ДА РЕВАТ ВИЗАНТИЙЦИТЕ...

      Изтриване
  2. аз също неога да кажа нищо лошо като сръвнява сеганото с баитошевото време сегашното е ад ,сега съм пренуден да живея в друга държава където са социалисти но защо да неси живея в собствената си страна а вчуждата, ето и нещо повече по темата в глобален мащаб.

    http://www.youtube.com/watch?v=RajGMOBJ-zg&feature=related

    ики.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ДА ИКИ, ПОНЕЖЕ ТЕ ПОЗНАВАМ, ТО ПОТВЪРЖДАВАМ ВСЯКА ТВОЯ МИСЪЛ И ЗНАЕЙКИ, ЧЕ СИ УМЕН ПИЧ, ТО ПРОСТО МИ Е МЪЧНО ЗА ТЕБ, ЗА МЕН И ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

      Изтриване
  3. Аз съм от тия дето помнят онова време. Нищо добро не мога да кажа. Дефицит и контролирана бедност. Още пмня как разглеждахме некерманите и си мечтаехме за 'луксозните' стоки.
    На практика беше един голям затвор с почти гарантирана ежедневна помия, представяна като храна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ние помниме онова време!!! И ние разглеждахме некерманите, сменяхме си долари или марки и си купувахме каквото ни трябва от Кореком, и никой не ни спираше - недей да заблуждаваш по-младите които наистина не знаят и не са живели тогава!
      По отношение на храната - точно сега е пумията пълна с консерванти и тям подробни... Тогава киселото мляко имаше трайност 3 дни и се правеше само от мляко и закваска, а не като сега с трайност 20 дни и още толкова в хладилника и пак нищо му няма. И ТАКАВА ПУМИЯ СА ВСИЧКИТЕ СЕГАШНИ ХРАНИ!!!
      А ЕДНО ВРЕМЕ СИ БЯХА ПРЕСНИ И БЕЗ КОНСЕРВАНТИ!!! Тъпанар тъп!
      Изводът: не винаги конкуренцията е по-доброто - примера с киселото мляко (и за останалите храни е същото) - един монополист Сердика си планираше доставките, знаеше си потреблението и нуждите на пазара и всеки ден зареждаше прясна стока с трайност 3 дни. Между другото да те открехна, тъпчо-тъп, стоката се оставяше присутрин на рампата на улицата зад кварталния магазин или супер, и така си стоеше докато работниците от магазина я приберат.
      А каква ни е ползата от сегашната конкуренция? 10-15 производителя в един магазин чакат да им се продаде киселото мляко натъпкано с консерванти и други боклуци, ай-й бегай от тука! И ТАКА Е С ПОВЕЧЕТО ХРАНИ!
      от бай Юли

      Изтриване
    2. Помниш ли суджуците които висяха по терасите и балконите ? Помниш ли цената от 16 лв за суджук в магазина при заплата от 200-250 лв на месец ? Помниш ли цената на руска трошка (а.к.а. автомобил) от 6000 лв (30 заплати) ? Помниш ли дефицитът на всичко, освен хляб, сирене, консерви и алтай (сайдер) ? Помниш ли единият вид сирене, единият вид кашкавал, единият вид кисело мляко и двата вида хляб ? Помниш ли цената на долар на черно - 3 лева ? Помниш ли луксозните стоки - двукасетъчен касетофон ? Сравни ги с изобилието от стоки в момента и ела пак да ми говориш колко добре било тогава.

      Изтриване
    3. ЕЙ ПРИЯТЕЛЮ! НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ХОРАТА...... ТОВА БЕШЕ НАЙ - СКЪПИЯ СУДЖУК, А ИСТИНСКИ БЯХА И ТОЗИ ОТ 6 ЛЕВА И ХАМБУРГСКИ, И КАМЧИЯ И СТРУВАШЕ 4 ЛЕВА КИЛОГРАМА! А СЕГА КАКВО ЯДЕШ?! КАТО ЗАПОЧНА ОТ МОНО НАТРИЕВ ГЛУТАМАТ /НАРКОТИК/ И МИНА ПРЕЗ 10 Е-та, СОЛ И ВОДА ! НЕ Е ИМАЛО НИКОГА ДЕФИЦИТ, ОСВЕН КОГАТО ДОЙДЕ ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯТА В КОЯТО СМЕ НАБУТАНИ ВЕЧЕ 24 ГОДИНИ.... ИМАШЕ ОВЧЕ И КРАВЕ СИРЕНЕ ПО 2,40 И З,60 ЛЕВА АМА ИСТИНСКИ, Е ИМАШЕ И РОКФОР И ОЩЕ 20 ВИДА СИРЕНЕ С ЦЕНА МЕЖДУ 4 И 6 ЛЕВА!ЗА КАСЕТОФОНИТЕ - ДО ТОЗИ ЕТАП БЕШЕ СТИГНАЛА ТЕХНИКАТА, ПРОСТО НЕ СПЕКУЛИРАЙ С ТОВА! ОЩЕ НЕ БЕШЕ ИЗОБРЕТЕН ПОЛУПРОВОДНИКОВИЯ ЛАЗЕР ЗА МАСОВО ПРОИЗВОДСТВО, КАМО ЛИ БЛУ РЕЙ! АЗ ПОЛУЧАВАХ 500 ЛЕВА ЗАПЛАТА КОЯТО СЕ РАВНЯВА НА 5000 СЕГАШНИ! ТАКА, ЧЕ НЕ СЕ ИБАВАЙ И ЗНАЙ - АКО ДНЕС СИ ДОБРЕ, УТРЕ МОЖЕ БИ НЕ! ПРОСТО ПОГЛЕДНИ КОЛЕЛОТО НА ЖИВОТА!!!!

      Изтриване
  4. А СЕГА ПИЧ?! КАК Е? САМО ПОМИЯ И КОФИ ЗА БОКЛУК!!! НИМА ГРЕША?! ДА, АМА НЕ! ИМАМ ТРИ ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ И ЗНАМ ОЩЕ ТОЛКОВА ЕЗИКА ИЗКЛЮЧВАЙКИ РОДНИЯ БЪЛГАРСКИ. Е...ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЕ ЗА 5 ПРОЦЕНТА ОТ КРАДЦИТЕ! ХВАЛА НА ГОСПОДА ОТ МЕН, ЧЕ НИ ДОКАРА ТОЗИ КЕФ!

    ОтговорИзтриване
  5. Свободата драги ми Николай е осъзната необходимост - не е подарък. Това, че знаеш нещо не е достатъчно условие за да успееш. Преди 1989 г бях средностатистически програмист. Сега, с труд и с много труд успявам да постигна много добро финансово равнище за мен и семейството ми. Ако преди можех само да си мечтая за панелка в краен квартал, сега притежавам средно голяма нова къща в покрайнините на голям град. Ако преди физическото ми съществуване беше въпрос на донос и/или прищявка на някое партийно или комсомолско величие, сега съм свободен да говоря това което мисля, както и да емигрирам, без да се опасявам от разстрел на границата.
    Никой не ти е обещавал, че живота е справедлив и честен. Сега обаче имаш възможност да направиш нещо повече от това да ядеш боклуци и да пееш маршове пред Другарите !
    Сега децата ти могат да учат в Западна Европа каквото пожелаят, докато преди учеха за Калитко и Павлик Морозов (известен с това, че предава баща си на смърт).

    Изборът да бъдеш свободен или нахранен затворник е твой. В Северна Корея може би ще ти е точно толкова добре, колкото преди '89.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ей, тъп и заблуден! Къде ти е свободата като изкарваш парите си с много труд? Заробил те е някой капиталист-монополист!!
      ..имаш ли време за хоби, някво духовно развитие, тъпанар тъп и заблуден! не ми отговаряй, защото знам че нямаш - прибираш се скапан от работа, и това ако ти е смисъла на живота.. поне недей да убеждаваш малко по-осъзнатите от теб че си добре!!!
      При едно по-разумно и неексплоататорско общество, каквото можеше да имаме, и при сегашното техн. развитие може да се работи напр. 4 дена в седмицата, 6 часа на ден и т.н.
      от бай Юли

      Изтриване
    2. Свободата е в правото и възможността да направя избор, с който няма да платя с живота си. Преди и да работиш и д ане работиш, фишът беше един и същ. Сега получавам адекватно (според мен) заплащане за трудът ми, което пък ми позволява да осигуря нормален живот за семейството си и себе си.
      Една част от този нормален живот е възможността да си купувам книги всяка седмица, без да се притеснявам за хляба.
      Колкото за раб.седмица .. такива неандерталци като теб вероятно искат само да лежат на гръб и да папат, докато псуват такива като мен. Крайно време е да пораснеш и да откриеш, че всичко си има цена и всяко действие си има последствия. Провалът на соц. икономиката е простото доказателство, че социализма е едно недоносче.

      Изтриване
    3. Благодаря за съвета - следващите дни започвам да си търся и аз доходна работа, при някой капиталист, дано да имам и аз адекватно възнаграждение. Монополистите ми смазаха бизнеса, това е..
      Инъче ми се виждаш интелгентен човек но с обичайната за много хора насадена омраза към соца. Да знаеш че и при соца се предвиждаше да има частен бизнес с Указ №56 от пролетта на 1989 г.
      Ики (анонимен) правилно е казал по-долу "ако бедноста стане повсеместна тя няма да те задмине бъди сигурен и колкото и да се трудиш ще обедняваш повече и повече понеже трудът ти няма да има стойност" Аз бих добавил - няма богат бизнесмен в бедна държава...
      А след като не си разбрал смисъла за намаленото работно време си е твой проблем. Аз и преди и в момента работя повече от 5 дена в седм. и повече от 8 час на ден и ако за средно статистическия американец е нормално да ти каже че има час за психо-аналитик, благодаря от такова общество.
      Из помежду другото капитализЪма вече си показва рогцата като в много западни икономики стандарта на живот все по-рязко спада.. къде да си търся работа сега и аз не знам!
      Успех, и на теб и на всички нас!
      от бай Юли

      Изтриване
    4. За какво да обичам социализма, при положение че провали живота на три поколения българи и ги повреди максимално ? Системата превърна известният в цяла европа като рботлив българин в търтй, чакащ на държавна хранилка ! Въобще не ме интересува какво е в САЩ - аз живея в България, но и в САЩ бедните живеят по добре от средния българин! В голяма грешка си ако си мислиш, че американците не работят 8+ часа на ден. Капитализма си показва рогцата в една Германия. направо ежедневно им пада стандарт и след година ще им пращаме боб и макарони!

      Изтриване
    5. НЕ ГО ПРОВАЛИ А ТО ИЗВАДИ ОТ ВЪШКИТЕ, ДАДЕ ИМ РАБОТА, ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ И НОРМАЛНА РАБОТА! А СЕГА ЕГАТИ КЕФА! ВЪШКИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ - И ЗА БЪЛГАРИТЕ И ЗА ТУРЦИТЕ И ЗА ШИПТЪРИТЕ И ЗА ЕВРЕИТЕ! ЗА ТЯХ ВСЕ Е КУРБАН БАЙРЯМ! ПОМНИ ТОВА!

      Изтриване
  6. СТРАШНО ГРЕШНА ПРЕЦЕНКА ПРИЯТЕЛЮ!! ЗНАЕШ ЛИ КАК Е В СЕВЕРНА КОРЕЯ, ИЛИ СЛУШАШ НОВИНИТЕ?! ТАКА ПИШЕХА ЕДНО ВРЕМЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. ИСКАМ САМО ДА ТИ КАЖА, ЧЕ САМО ТЕХНИКАТА КОЯТО Е В МОЯ ДОМ СТРУВА ГРУБО 100 000 МАРКИ - СЕГА 50 000 ЕВРО! НО НЕ СЪМ НИКОГА КРАЛ... А МНОГО ОТ НЕЯ САМ СЪМ НАПРАВИЛ И ТО ПО ПРИ СОЦИАЛИЗМА!! СРЕЩАЛ СЪМ СЕ ПОНЕ 10 ПЪТИ С ТОДОР ЖИВКОВ, И НЕ СЪМ БИЛ НИКОГА ЧЛЕН НА ПАРТИЯТА!! БИЛ СЪМ В ДУБНА И ПРОЕКТИРАХМЕ ЦЕРН, - А СЕГА...... КОЙТО ИСКА А Е СВОБОДЕН СИ Е СВОБОДЕН В ДУШАТА СИ. ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА. ЖАЛКО ЗА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА...

    ОтговорИзтриване
  7. това колега е централизиран индивидоализам когато гледам твоята гледна точка е егоестична и себецентрична ,говориш само засебеси а не за обществото което те заубикаля незабравяиче неживееш сам на тази земя ,става вапрос за обществото катоцяло и начинаму на живот и оцеляване немисли че твоядом е твоятя крепост и това коетоси предобил ти гарантира оцеляването ,зада оцелееш ти трябва здраво общество на твоя стандарт които си описал като предобивка,казвам това от опит и много практика в българия и на запад правилата за оцеляване са еднакви на всякаде ,ако бедноста стане повсеместа тя нама да те задмине бъди сигирен и колкото и да се трудиш ще убедняваш повече и повечепонеже трудъти няма да има стоиност.ики,

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно така. Нарича се дясно мислене. Личността е с предимство пред тълпата, за разлика от лявото мислене - тълпата е по важна от всеки неин член.
      Ако повечето хора правят като мен - бачкат здраво, Бъглария ще я бъде. Един светъл пример за това е Германия. 66% от БВП е принос на малкия и среден бизнес. Дори по време на световна икономическа криза, Германия оцелява без особени трудности.

      Изтриване
    2. Otgovora mi e kum Anonimen- opravisi pravopisa,edvali da si zavarshil po bai Toshovo vreme,po-skoro po vreme na prehvalenatati "demokracia"

      Изтриване
    3. ДА, ТАКА Е! ИМАМ ВРЪЗКА ОТ ПЛАНИНАТА, КЪДЕТО ГЛЕДАМ ПРАСЕТА ДИВИ -/ЕГАТИ СЪДБАТА/ И ТИ КАЗВАМ САМО БЛАГОДАРЯ, ЗАЩОТО НЕ ЗНАМ КОГА ЩЕ ПРЕКЪСНЕ... ВСИЧКО ДОБРО ОТ МЕН . СВИНАРЯ... ЕБАТИ СЪДБАТА.....!!!!!

      Изтриване
  8. СКЪПИ МОЙ ПРИЯТЕЛЮ! ДИРЕКТНО ЩЕ ТИ КАЖА, ЧЕ СИ ДОСТ ПО-ТЪП ОТ МЕН… ДА ТАКАВА Е ИСТИНАТА! КОГАТО ПИШЕШ НЕШО И АКО ИМАШ И КАПКА УМ, ТО ПРОСТО ПРОЧЕТИ И ПРОВЕРИ ИЗТОЧНИКА, КОЙТО СЪМ ПОСОЧИЛ В БЛОГА СИ… БОЖЕ ГОСПОДИ, ПРОСТИ МИ НО ЗА ТОВА СЕ ИСКА ЧЕТЕНЕ И АКЪЛ! НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ОБИДЯ, НО ТИ МАЙ ТОВА ЗАСЛУЖАВАШ.. ПЪРВО ИСКАМ ДА ТИ КАЖА, ЧЕ НА МЕСТАТА НА КОИТО СЪМ БИЛ, ТО ТИ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ ДАЖЕ И АКО СИ ОСРАН ОТ ПАРИ / ИЗВИНЯВАЙ/ ! ОСТАНА АЗ - ТЪПИЯ ПРОСТАК АКЪЛ ДА ТИ ДАВАМ… УЖАСНО, АМА УЖАСНО СЪЖАЛЯВАМ, ЗАЩОТО АЗ СЪМ ПРОСТО ЕДИН СЛУГА И ОЩЕ ПОВЕЧЕ .. ГЛУПАК! ТАКАВА Е ЖЕСТОКАТА ИСТИНА ЗА МАН! А ЗА ТЕБ???! СЕДНИ СИ НА ГЪЗА И СИ ПОМИСЛИ…. ЕТО ТИ И ИЗТОЧНИКА: HTTP://WWW.VESTI.BG/INDEX.PHTML?TID=40&OID=5277571
    ВСИЧКО ДОБРО ТИ ЖЕЛАЯ, УСПЕХ, ДЪЛЪГ ЖИВОТ И СВЕТЛО БЪДЕЩЕ. БЯХ ГО НАПИСАЛ ДОСТА ПО-КУЛТУРНО, НО НАЛИ СЪМ СИ ПРОСТАК – ПРОСТО СИ ГО ИЗТРИХ ПО НЕВНИМАНИЕ… КАКТО Е КАЗАНО – „СЕКУНДА НЕВНИМАНИЕ – ЦЯЛ ЖИВОТ СТРАДАНИЕ…”
    ЖИВ И ЗДРАВ БЪДИ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ВИЖДАМ СИ КЛАВИАТУРНИТЕ ГРЕШКИ НО МИ ДОЙДЕ ОТ ДУШАТА И НЕ ИСКАМ ДА ГИ ПОПРАВЯМ! БЛАГОДАРЯ ЗА РАЗБИРАНЕТО!!

      Изтриване
  9. Ще напиша нещо на друга тема. Аз съм против кастрации, убийства и т.н (а и няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Не одобрявам това предложение (а и няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав- би повторил това свое престъпление) - наказанието за всеки, човек може да реши само Бог. А и простатуиращите деца може да са били принудени от мургавите си ромски роднини да простатуират- а педофила само си е плащал- но според мен за това те трябва да бъдат арестувани- и родителите принуждавали децата си, роднините си и т.н. Чувал съм, че дума която на китайски език е име (за мъже - може би и на жени), а също е име (и/или част от име) на региони в Китай (а аз мисля - е име и - на една (етническа) група в Китай) на български език (а може би и на руски език- а може би и на украински, полски и беларуски езици) означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган. Друга дума на български език (която също - означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган), а също на български език - първите три букви от тази дума (а мисля - и на всички славянски езици - с изключение на руския език) означава дума (която е пет буквена) която е най-вулгарната дума за блудница (мъж или жена - но самата дума на български език е в женски род) - а същата тази три буквена дума на български език (която също - означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган) - е първите три букви от най-вулгарните думи за мъжки полов орган на (мисля) всички славянски езици от бивша Югославия - а същата тази три буквена дума на български език (за която (писах) досега, че - означава една от най-вулгарните думи за мъжки полов орган) е първите три букви от фамилно име - на мъже и жени (а също (мисля) е първите три букви от думи на руски, немски и френски езици) на руски, немски и френски езици. А аз мисля че е най-добре във всеки език да се махнат най-вулгарните думи (и по-слабо вулгарните - като за секс; мъже и жени блудници; за гърди, задни части и т.н) и най-силно вулгарните - като за полови органи. Относно употребата на думата "лудост" по разни теми пиша- трябва да се знае, според разумни хора - нормален човек, не трябва да се присмива, да си прави шеги и т.н с хора, които са били лекувани в психиатрии, ходили на психиатър и т.н (а и много от хората (предимно мъже- може би предимно от гей мъжете- за които не знам дали могат да се променят или да осъзнаят грешния си път- дори и ако са ходили на лекар и т.н), които винаги са били на свобода или само и в затвор - са много по- агресивни, нередовни, опасни и т.н- от хората, които са били лекувани в психиатрии (а важното за хората, които са били лекувани в психиатрии и т.н- е да оздравеят и да се оправят, а не да стоят вечно в тях и прочие) и т.н). А с толкова страшни и садистични неща не трябва да се правят шеги и т.н. А определено (така аз мисля) психично болните и т.н хора в България и въобще по света - определено (така аз мисля) не трябва да бъдат наричани луди - а с някоя по-мека и прилична дума (примерна временно нестабилни, нередовни и т.н).

    ОтговорИзтриване
  10. Допълвам и- Аз (а мисля, че и нормалните и интелигентни хора -независимо какви са етнически и т.н) мисля, че в цял свят трябва да отпадне съществуването на армии, танкове, оръжия, войски и т.н (а хората, които работят или са работили в подобни неща -трябва да си намерят други нормални професии). Не трябва в държавата ни (и въобще) да има дискриминация към инвалидите, лекуваните в психиатрии и прочие (а и техния брой може би е нарастнал в последните години)- а да не говорим какво е за тях и семействата им- не трябва хората чак до там да си губим човещината- важното е хората ако е възможно -да се оправят (ако е възможно по-бързо) и да се променят към добро....В книга притчи Соломонови в глава 19 в стих 29 пише "Присъди се приготвят за присмивателите, И бой за гърба на безумните."; и в глава 17 в стих 5 пише "Който се присмива на сиромаха, нанася позор на Създателя му, И който се радва на бедствия, няма да остане ненаказан."- така, че е видимо, че човек не трябва да се присмива и прочие със земетресенията, бедствията, психично болните, гейовете (и техни престъпления, гей проституцията, вулгарни изказвания и т.н), импотентните мъже, хората с увреждания и всякакви други хора с проблеми и т.н.

    ОтговорИзтриване
  11. трябва мир на Земята и благоволение между човеците

    ОтговорИзтриване