петък, 18 септември 2015 г.

ВИЖТЕ МОЩА И ВРЕДАТА НА МИКРОВЪЛНОВАТА ФУРНА


МИКРОВЪЛНОВАТА ФУРНА (ЧЕСТО НАРИЧАНА И МИКРОВЪЛНОВА ПЕЧКА) Е ДОМАКИНСКИ ЕЛЕКТРОУРЕД, ИЗПОЛЗВАЩ МИКРОВЪЛНИ ЗА ЗАТОПЛЯНЕТО НА ХРАНА, СЪДЪРЖАЩА ВОДА. ДИАПАЗОНЪТ НА ЕЛЕКТРОМАГНИТНИТЕ МИКРОВЪЛНИ ВКЛЮЧВА ЧЕСТОТИ ОТ 300 MHZ (Λ = 1 M) ДО 300 GHZ (Λ = 1 MM). ДОМАШНИТЕ МИКРОВЪЛНОВИ ФУРНИ РАБОТЯТ ОБИКНОВЕНО НА ЧЕСТОТИ ОКОЛО 2,45 GHZ, Т. Е. Λ = 12,23 CM. ВЪЛНИТЕ СЕ ГЕНЕРИРАТ ОТ МАГНЕТРОН И ПО ВЪЛНОВОД ПОСТЪПВАТ В КАМЕРАТА, В КОЯТО ЩЕ СЕ ПОСТАВЯ ХРАНАТА. / ЗА ВАША ИНФОРМАЦИЯ  В БЪЛГАРИЯ  МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЗА РАБОТА В 4 ДИАПАЗОНА. ОТ ЧЕСТОТИ: 850 MHZ, 900 MHZ, 1800 MHZ, 1900 MHZ. В СТАНДАРТА GSM СЕ ИЗПОЛЗВА GMSK МОДУЛАЦИЯ.
ПЪРВИЯТ ПРОСТ, ДВУПОЛЯРЕН МАГНЕТРОН, Е РАЗРАБОТЕН ПРЕЗ 20-ТЕ ГОДИНИ ОТ АЛБЪРТ ХОЛ В ЛАБОРАТОРИИТЕ НА ДЖЕНЕРАЛ ЕЛЕКТРИК (СКЕНЕКТЪДИ, НЮ ЙОРК). ТОВА БИЛО ЧАСТ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯТА МУ ВЪРХУ МАГНИТНИЯ КОНТРОЛ НА РАДИОЛАМПАТА. ПРИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА РАДАРИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е ИМАЛО СПЕШНА НУЖДА ОТ ГЕНЕРАТОР НА МИКРОВЪЛНИ С ВИСОКА МОЩНОСТ И С ПО-КЪСА ДЪЛЖИНА НА ВЪЛНАТА - ОКОЛО 10 CM (3 GHZ) ВМЕСТО 150 CM—(200 MHZ), КОЯТО БИЛА ПОЛУЧАВАНА ОТ ЛАМПОВИТЕ ГЕНЕРАТОРИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ. ИЗВЕСТНО Е, ЧЕ ПРЕЗ 1935 ГОДИНА,  ХАНС ХОЛМАН В БЕРЛИН РАЗРАБОТИЛ РЕЗОНАНСЕН МАГНЕТРОН С НЯКОЛКО КУХИНИ. ГЕРМАНСКИТЕ ВОЕННИ ОБАЧЕ НЕ ХАРЕСАЛИ НЕСТАБИЛНОСТТА НА ЧЕСТОТАТА И ВМЕСТО ТОВА ИЗПОЛЗВАЛИ ЗА РАДАРИТЕ СИ КЛИСТРОНИ. ТОВЕ Е ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ, ПОРАДИ КОИТО НОЩНИТЕ БОЙНИ РАДАРИ НА ГЕРМАНЦИТЕ НЕ МОЖЕЛИ ДА СЕ СРАВНЯВАТ С АНГЛИЙСКИТЕ. МИКРОВЪЛНОВАТА ФУРНА  Е ПРИЛОЖЕНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЗА ЗАТОПЛЯНЕ И ПРИГОТВЯНЕ НА ХРАНАТА НА НЕМСКИТЕ ВОЙНИЦИ. НАРЕЧЕНА Е „ЯДРЕНА ПЕЧКА”  И ОПРАВДАВА ИМЕТО СИ,  ПОРАДИ ГОЛЯМАТА ВРЕДА, КОЯТО НАНАСЯ НА ХИТЛЕРИСТКИТЕ ВОЙНИЦИ и ТЯ Е ИЗТЕГЛЕНА ОТ ФРОНТА. ПРЕДИ 15 ГОДИНИ ОТНОВО НИ Я ПРОБУТАХА,  И ВСИЧКИ СЕ ЮРНАХА ДА СЕ КУПУВАТ, НО МАЙ ВЕЧЕ ОСЪЗНАЛИТЕ СЕ ПОЧЕТИ НЕ Я ИЗПОЛЗВАТ. ТЯ ПРОМЕНЯ СТРУКТУРАТА НА ВОДАТА, УНИЩОЖАВА ВИТАМИНИТЕ И ПРОМЕНЯ ХИМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ХРАНАТА,  А  В БЛИЗОСТ ДО НЕЯ СТЕ ИЗЛОЖЕНИ НА ДОСТА ОПАСНО ЛЪЧЕНИЕ КОЕТО СЕ ИЗЛЪЧВА ОТ ”ЗНАМЕНИТИЯТ” МАГНЕТРОН, МАКАР И ПОСТАВЕН ВЪВ ФАРАДЕЕВ КАФЕЗ.
ОТ ВСИЧКИ УРЕДИ В ДОМА ВИ, МИКРОВЪЛНОВАТА ФУРНА Е ПОТЕНЦИАЛНО НАЙ-ОПАСНАТА.  В YOUTUBE КАНАЛ:  KREOSAN, Е ЗАПИСАНИ МАГНЕТРОНА (КОМПОНЕНТ, КОЙТО ГЕНЕРИРА МИКРОВЪЛНИТЕ) В ДЕЙСТВИЕ, ЗА ДА НИ ПОКАЖЕ ИСТИНСКАТА СИЛА НА МИКРОВЪЛНОВАТА ФУРНА. МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ КРУШКИ С НАЖЕЖАЕМА ЖИЧКА КАК ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ТОПЯТ, ТЪЙ КАТО НАЛИЧНИЯТ ГАЗ ВЪТРЕ В НЕЯ СЕ НАГРЯВА ДО ТОЧКАТА НА ПРЕВРЪЩА В ПЛАЗМА. ВЪЗМОЖНО Е СЪЩО ТАКА ЛЕСНО ДА СЕ ПОЛУЧИ СТАНДАРТНАТА СХЕМАТА НА ВЪЛНИТЕ, МИНАВАЩИ ПРЕЗ ОБЕКТА ЗА НЯКОЛКО СЕКУНДИ, И ПРОСТО  ТОИ ДА ЕКСПЛОДИРА.
ЕФЕКТЪТ ВЪРХУ ФЛУОРЕСЦЕНТНИ ЛАМПИ Е МАЛКО ПО-РАЗЛИЧЕН, НО НЕ ПО-МАЛКО ЕФЕКТЕН. ВПЕЧАТЛЯВАЩО  Е ТАКА, ЗАЩОТО ВЪПРЕКИ, ЧЕ ТЕ СЪЩО ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ТОПЯТ СЛЕД ДЪЛГА ЕКСПОЗИЦИЯ, МИКРОВЪЛНИТЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ДАДАТ ТОЛКОВА МНОГО ЕНЕРГИЯ НА ЛАМПАТА, ЧЕ ТЯ ЗАПОЧВА ДА СВЕТИ МНОГО ПО-ЯРКО, ОТКОЛКОТО ТРЯБВА..
НАИСТИНА, РАЗРУШИТЕЛНИАТ ПОТЕНЦИАЛ НА МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ, ЧЕ КИТАЙ Е РАЗРАБОТИЛ  ЛЪЧЕВО ОРЪЖИЕ, ИЗПОЛЗВАЙКИ СЪЩИТЕ ПРИНЦИПИ ПРИ КОИТО ТРАБВА ДА ЗАВРИ ВОДАТА В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО И ДА ПРИЧИНИ НЕПОНОСИМА БОЛКА. АКО СИ МИСЛИТЕ, НАЙ-МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА МОЖЕ ДА ПРИГОТВИ, БЕЗ ЗАГРЯВАНЕ СНОЩНАТА ПИЦА, ТОГАВА ВИЖТЕ ВИДЕОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОЛКО МОЩЕН ТОЗИ УРЕД Е НАИСТИНА.


НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.