неделя, 19 декември 2010 г.

БЪЛГАРИТЕ СЕ СМЯТАТ ЗА БЕДНИ! ЗАЩО ТАКА?! – ВТОРА ЧАСТ


Продължаваме.......

 Океански риболов и търговския флот и военния ни флот, а разполагахме със стотици кораби също на световно ниво, завода за ракети и ракетни установки, не споменах за най - добрите калашници в света но споменах завода, унищожиха ядрените ни ракети с обсег от 600 до 3 000 километра, за това и се разминахме със бомбардировката от САЩ с „обеднен уран”, което Югославия не избегна! Истинските университети с образование на световно ниво поради което още българите от тогава успяват в чужбина даже и сега ! БАН, работил съм и там и знам как го съсипаха - бавно но славно!! Завода за радиотехника и радио приемници „Климент Ворошилов” в София, и този за телевизори по лиценз на Филипс във Велико Търново. Всички консервни заводи, които ги имаше във всеки град!! Избиха и продадоха и всички животни! Тричленки изгониха на сила хората от ТКЗС, и от по големите структури наречени АПК /аграрно промишлените комплекси /!! Свидетел съм как хората не искаха и плачеха, а им раздадоха по няколко декара насила и после им ги взеха! Просто кеф!! Да в селската баня голям кеф! 

Продадоха комбайните, тракторите и другите селскостопански машини за по 40 тогавашни лева на избрани хора, които сега се равняват на 100 лева! А най - ниската заплата беше 350 лева без да броим премиите за по около 4000 лева на година! Имайте предвид, че тока струваше 2 стотинки дневна тарифа, а нощната беше 1 стотинка! Хляба беше по един килограм и струваше 15 ст., а най - скъпия 26 ст. , сиренето / имаше само истинско / по 2,6о лева краве и 3,20 лв. овче! Лимонадата – 5 ст.,  Колата и Швепса по 15 ст., киселото мляко 18 ст., доматите по 20 ст., ябълките – 40 ст. истинските салами от 3,60 лв; до 4 лв. шунката 3,60 лв., а  захарта 0,70 лв.! Говоря за цени за килограм! Литър бензин – 0,24 лв. а по - късно: – 0,70 лв.! Стига толкова примери! Притежавахме 60 самолета на гражданската авиация и стотици на военната! Унищожиха и завода за автобуси „Чавдар” по лиценз на „Ман”, които все още се движат!


Снабдявахме половината свят с оръжие на световно ниво, което още се използва!


︻╦̵̵͇̿̿̿̿╤── ︻╦̵̵͇̿̿̿̿╤── ︻╦̵̵͇̿̿̿̿╤──

Произвеждахме акумулатори в три града, които бяха спрени и после приватизирани със същите имена и качество за жълти стотинки. Беше унищожен завода „ Светлина” в Сливен, които произвеждаше електрически крушки и луминесцентни лампи, които някои имат сигурно още в дома си. Там имаше и завод за кристално стъкло от което се произвеждаха много красиви и качествени предмети и сервизи, а също така и кристални полюлеи. Унищожени бяха всички тъкачни, шивашки и плетачни предприятия, които имаше във всеки град! Унищожени бяха стотици ясли и детски градини. Унищожени бяха всички доста големи заводи за безалкохолни напитки и за бира каквито имаше във всеки град. Пример: в Бургас унищожиха тези заводи и на мястото им построиха Практикер, Кауфланд и Моббо. Бяха унищожени кабелните заводи в Бургас и Севлиево. Завода за пластмасови изделия в Асеновград също! Всички заводи „Винпром” бяха ликвидирани! Също във всеки град!


Унищожен беше приборостроителния завод в Бургас, и още в няколко града!
 
Следва трета част....
 
Автор: Николай Николов

3 коментара:

  1. Така е,всичко това е голата истина.Закриха много работни места,даващи възможност за реализация на младия български народ,който сега е принуден да се блъска ро чуждите кърища.Толкова е жалка тази картина...

    ОтговорИзтриване
  2. icakfresh - всичко е жалко вече но никога прекалено късно така като народа си е свикнал да го мачкат и трае така е не всеки да вика и кво да напрая хора осъзнайте се народа сме ние ние можехме да спрем някои неща да не са в това положение но докато всеки се е шмугнал в дупката си и вика аве кво ме интересува аз нали съм добре днес добре утре зле утре мислиш трезво да ама няма вече кой да те чуе ако народа се обедини във всяко начинание дали става въпрос за закриване на предприятия за измами за убийство на дете народа трябва да се обедини и ако трябва закона да вземе в свои ръце тогава следващите крадци на власт да видят какво ги чака ще се замислят дали ще си правят квото знаят неможе депутат педофил с имунитет и нищо да не му правят или в повечето случаи за убийство на дете 2 години затвор трябва да е доживотен затвор без право на помилване аз съм на тая логика малко брутално но така е най правилно за убийство по жесток начин на дете няма съд дайте го на народа да реши ше падне голям бой с лопати но така е най справедливо малко като в закона на джунглата но следващия като знае кво го чака ще се замисли и докато всеки трае следващия дошъл на власт краде оправя децата родата си а в хазната все няма и няма казват пари и народа ще гладува щото е прост а малко поразмишлявайте над живота си и се чудете що е толкова беден и мизерен дали аз съм виновен или пена или пък гена е виновен или пък ти самия щот нищо не правиш

    ОтговорИзтриване
  3. avtora e prav za vsi4ko koeto e napisal. vsi4ko si be6e to4no taka. dano prodaljava da prosve6tava tupiq ni narod i da razobli4ava onezi koito sa vinovni za tova ni sastoqnie. dano ma i drugi hora koito razpolagat s informaciq i da q razprostranqvat pone tuk.

    ОтговорИзтриване