сряда, 18 януари 2012 г.

КАК СЕ КРАДЕ ЗЛАТОТО И НЕ САМО ТО НА БЪЛГАРИЯ!



В България отново се заговори за огромни находища на злато! Очевидно красивата ни родина не е богата само на изящни природни картини, но и на невероятно огромни запаси от благородни метали – злато и сребро! В студиото на „Бодилник“ на телевизия ТВ7 проф. Вълко Гергелчев пусна сензационната новина, че в България има 20 хил. тона злато, които се оценяват на 1,1 трлн. долара./ ВЯРНО Е!
В момента у нас се експлоатира само златната мина край Челопеч от дружеството „Челопеч Майнинг“ на канадската „Дънди прешъс метълс“, която обаче прави допълнителни проучвания за разширяване на добива на ценните метали там. Дружеството вади годишно около 1.5 млн. тона смесена медно-сребърно-златна руда, от която в обогатителната фабрика на мината се прави концентрат и той се праща за преработка и извличане на златото в Намибия.
Същата тази канадска компания наля сериозни пари, за да си купи лоби в Парламента! Вербувайки вече половината ни народни представители, те без проблем си осигуриха взривяването на военните заводи в Челопечене. Канадците, леко подкрепени от американците, предварително са знаели за огромните находища на злато и сребро в района! След уж случайните взривове експерти и военни се надпреварваха да обясняват как никои не е знаел какво се случва и, че опасност за гражданите няма никаква!
Три дни след 3 август 2008 година, Пентагонът изразява готовност да отпусне техника и средства за справяне с последиците от взрива край столичния квартал Челопечене. Информацията бе изнесена от председателят на парламентарната комисия по външна политика Соломон Паси. Той не посочва параметри за помощта, но казва, че веднага слез взривовете на 3 юли, американски военни специалисти са предложили своята подкрепа, която България „няма причини да не приеме“.
Сега историята се повтаря! Малко преди да пуснат „сензацията“ за откритие на находище от близо 100 тона злато около Трън, разговаряхме със старши лейтенант Марин Димитров! Според него дъщерната компания на канадската „Юромакс Рисорсиз“ – „Евромакс Сървисиз“ – е открила изумителна археологическа находка край трънско!
Според информация на БТВ, „добивът на злато в Трънско е започнал още преди новата ера. За това свидетелстват самородното злато в местния музей и жителите на селата, на които е давала живот мина „Злата“.
Фабриката е затворена от четвърт век, а под руините на бившата мина все още има следи от златотърсачи, които промиват наноса в търсене на ценния метал“.
До тук нищо нетипично освен мина „Злата“ е затворена поради залежи от уранова руда. Дори и да има добив на злато околната среда ще търпи невероятни щети! Идва моментът да се запитаме: “ Защо толкова години не се е обработвали тази мина,за обогатяване на държавният бюджет?И защо концесията върху мината е дадена на чужденци?
Второто находище, което откриват канадците в района на Руй планина. Това находище обаче е над живописното ждрело на река Ерма, където общината развива туризма. За да се извлече ценният метал, цялото ждрело трябва да бъде разрушено! Но остава открит въпросът само злато ли има там? Според лейтенант Димитров както винаги не ни казват цялата истина! Той сподели информацията, че в Трън е открита находка подобна на откритите три гробници през 1977 година в гръцкото село Вергина. Там археолози откриват множество артефакти, включително уникална сребърна глава, железен шлем, щит, церемониални оръжия и обект, първоначално определен като скиптър. Археолозите смятали, че главната и най-голяма гробница е на Филип II, бащата на Александър Македонски, който бил убит през 336 г. преди Христа. Това дава повод на специалистите да мислят, че някои от предметите намерени в гроба, включително шлем, щит и сребърна корона, първоначално са принадлежали на самия Александър Македонски, тъй като е известно, че неговият половин брат е наследил тези царски украшения след смъртта на Александър.
Дори в опитите си да разберем какво точно ще правят канадците на наша територия стигаме и по-далеч в заключенията си! Ако предположим, че империалистите подобно на всички преди тях, са си наумили, че искат да управляват света и започват да контролират целият пазар на антики, артефакти и други ценни находки. За провеждана такава политика се говори както за Сталин, Хитлер и Наполеон, така и за сегашните политици в САЩ. Прокрадва се идеята за пълно доминиране на английските империалисти върху планетата и може би според тях всички символи на окултните науки биха им послужи ли добре. В действителност Александър Велики е плячкосвал какво що свари през многобройните си походи. За един такъв поход разказват хронистите:
„В края 334 г. и началото на 333 г. Александър Македонски завладял голяма част от Мала Азия. Той водел предпазлива политика. Отнасял се с уважение към местните обичаи, не увеличавал данъците, както и не променял в не гръцките области местното управление. По същото време персийския цар Дарий ІІІ събрал и подготвил голяма армия. В средата на 333 г. той потеглил с нея в Северна Сирия за среща с Александър.Срещата между двете армии станала през есента на 333 г. при град Исав Противниците разделяла неголямата река Пинар. Битката завършила с победа за Александър. Дарий ІІІ избягал, а Александър Македонски взел голяма плячка- целият богат персийски лагер с походния дворец на Дарий. „
Но това въобще не е всичко! В Дамаск е пленена част от царското съкровище, както и голям брой знатни пленници. Александър превзема Египет, Палестина и Вавилон. В Суза, една от столиците на Персийската империя Александър заграбва огромни съкровища и част от хазната на персийския цар. Бойни действия се водят в Бактрия и Согдиана (на територията на съвременните Афганистан, Таджикистан и Узбекистан). Разбирайки какви богатства крие Индия той нахлува и там! За 4 години и Индия е в краката му! Империята му се простира от западното крайбрежие на Балканския полуостров до Индия.
От където е минал той е заграбил богатства, като сами се досещаме, че между тях има и невероятни находки. Според нашият събеседник именно съкровището на Александър Македонски се крие в ждрелото край Трън. Изчаквайки 5 минути замислен, той споделя с нас: „Видях документ, който засекретява информацията относно добивът на благородните метали и изнасянето им в чужбина! Защо? Защо богатствата на България трябва да изтичат навън?! В тази нота имаше доста интересен казус – имаше обяснение как освен ценни суровини и други „предмети“ (необозначени какви) ще излизат извън границата на държавата ни, но само след пряко съгласуване с определен кръг хора!“ Какви са тези „всемогъщите“ можем само да гадаем. Имайки в предвид колко морални са нашите управляващи, няма да се учудя ако тази история много се доближава до истината!
Документи няма, нито каквато и да било информация за добива! Снабдяват ни само със „сензационните“ новини: „Колко?Къде? и Какво?“. А на въпросите: „Защо? Как? и Кога?“ никои не ни повдига завесата! На практика излиза, че ходим върху купища злато, а сме най-бедната държава в Европа! Странен парадокс! Сега може би, за да оправдаят добива на злато в региона ще ни обяснят, че така ще се отскубнем от финансовата зависимост на американците и евреите, както месеци наред медиите тръбяха за прекратяването на енергийната ни зависимост от Русия, чрез добив на шистов газ. Ако питате каква е ползата от добивът на злато и сребро, обясняваме. Ситуацията е сходна с откритото голямо находище на газ край плевенското село Девенци, от Тексаската компания „Трансатлантик петролиум“. След новината икономическият министър Трайчо Трайков, заявява че „цените, на които ще купуваме газ от новото находище, ще са поне с около 30-40% по-ниски от пазарните, защото разходите са по-малки в сравнение със себестойността на горивото, транспортирано през 3000 километра“. Извод: НАДЯВАМЕ СЕ,че ще купуваме с 30-40% по-евтино СОБСТВЕНИТЕ СИ РЕСУРСИ от американците. А, и някоя и друга мижава концесионна такса. Толкова за ползите.
Ето как се разпределят приходите от концесията:
За нас (държавата) остават между 1.5% и 4% от цената на златото и 100% от цианида. 96-98.5% от цената на златото и 0% от цианида пък отиват в компанията. Към концесионната такса прибавяш и 20% ДДС, и още 10% печалба и заплати и осигуровки 30% за работниците. За сравнение днес по българската национална телевизия показа договора за Челопеч. Договорката била 98,5% от златото за концесионера и 1,5% за БГ.Такова „чудо“ само в колониалните държави съществува.
Разбира се трябва да прибавим и фактът, че големите ползи идват не от мижавите такси, а от непреките ефекти като: работни места, транспорт и свързани сектори. Тези компании са едни от най-големите инвеститори у нас.
След вълнуващата новина трябва да помислим реално! Златото в Трън не е на кюлчета. Както и диамантите в Конго не са обработени, и стават скъпи в работилниците в Холандия и в Белгия. Защо не се обясни на хората колко е скъп този добив, и че ние НИКОГА няма да можем да добиваме злато?
В България самородно злато НЯМА! Както и на Балканите. Има медни руди, сребро, но златото е в микроскопични количества в рудите с цветни метали, за добива на което са необходими скъпи технологии, които у нас ги няма.
Имаме добри технологии за производство на домати, но дори и тях ги внасяме! Защо ли?

П.С. Да не забравяме заветът на Ванга:
Всичко скрито злато ще излезе на повърхността на Земята, но ще се скрие водата. Така е определено.
(Красимира Стоянова, Истината за Ванга)
* * *
Водата ще стане по-скъпа от черното злато, а един ден тя напълно ще изчезне.
(Казано пред Мариана Конова)
* * *
В България има много злато и един ден то ще бъде открито.
(Казано пред Мариана Конова)
* * *
Ке дойде ден – в златни паници ке ядете и в медени чаши ке пиете, но вода нема да имате.
(Казано пред Ценка Георгиева от Рупите

Взето от Интернет, но забравих от къде а има ли значение.....


Николай Николов 

18 коментара:

  1. Отговори
    1. Ааа,не казвам,само,благодаря и поздравявам.
      Снощи ти палнах фитила,и съм запознат с материала.Но цял ден, съзерцавах снимката на ей тази статия:http://society.actualno.com/news_374805.html,и чак сега съм ти на гости.

      Здравей ,Мариа.

      Изтриване
    2. Борисов отсече: Щом е в интерес на хората и те не искат, без шистов газ!

      Изтриване
  2. Аз викам да вадим оръжията и да ги гоним от България!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хе Хе ,то хубаво ,ама от къде ще ги извадим тез оръжия,то даже,мотиките и косите изнесохме за скраб.

      Изтриване
    2. Пък,и чичо Сам,и Мошето това чакат да дойдат да ни умиротворяват.

      Изтриване
  3. Ники ,ама,ти ли си Цензуриста?
    Че нещо съм объркан-друг може ли да трие в блога ти?

    ОтговорИзтриване
  4. Да аз изтрих и то предимно моите коментари защото сутринта видях, че съм написал доста глупости!

    ОтговорИзтриване
  5. Е ,няма лошо,пък и чиста истина си бяха.

    ОтговорИзтриване
  6. българи, време е да хваштаме балкана, и да запо4нем да ги трепиме тези управлявашти,нема за кога да 4акаме.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей,те не са в Балкана приятелю.А и трябва добър план,да не се покрият всички минали през власта през тези 22г-ни,беззаконие.Защото трябва да върнат заграбеното,а то не е никак малко.

      Изтриване
    2. АБСОЛЮТНО ПРАВ СИ ПРИЯТЕЛЮ! АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ, НО НАРОДА НИ ЗАСПА И СЕ ПРЕМЕРИ С БЕДНОСТТА, ВСЕКИДНЕВНИТЕ ЗАРОБВАЩИ ЗАКОНИ И НАПРАВО ЗАСПА! ОТ РАКИЯ ЛИ, ОТ СТРАХ ЛИ ИЛИ ЛИПСА НА ОБРАЗОВАНИЕ , ТОЕСТ НА РАЗБИРАНЕ И ПОЗНАНИЕ. ТОВА И АЗ НЕ ЗНАМ?! НО НИ ДОВЕДОХА БАВНО ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА ЗА 23 ГОДИНИ, А НИЕ СПАХМЕ! ТУК Е ПРОБЛЕМА! ЗАЩОТО СЕ ХВАНАХМЕ ЗА ТОВА, ДА НЕ УМРЕМ ОТ ГЛАД! А ГЛАВНИТЕ ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА СА БАНКИТЕ! НЯКОЛКО ПЪТИ САМ ПРИЗОВАВАЛ: СПРЕТЕ ЗА ДВА МЕСЕЦА ДА ИМ ПЛАЩАТЕ НАРОДЕ! И РЕЗУЛТАТА ЩЕ ДОЙДЕ!

      Изтриване
    3. А не е ли по-добре изобщо да не взимаме кредити им.Или още по-добре да не правим оборот на моловете.

      Изтриване
  7. Потвърждавам, че има много злато в България. Баща ми е геолог и написа книга за златните находища и извличането на златото - в момента е вече в печатница.

    ОтговорИзтриване
  8. В България имамного Злато, сериозно? Гладна кокошка просо сънува. Аз също познавам геолози щом спомена злато все се смеят.

    ОтговорИзтриване