понеделник, 13 август 2012 г.

ЗА КАКВО СМЕ СЕ ПОЯВИЛИ НА ТОЗИ СВЯТ И ДАЛИ ТОЙ НЕ Е ДРУГ - ОНЗИ...









Ако човек почне да се интересува от смисъла на живота или неговата ценност, това означава, че той е болен.“ - Зигмунд Фройд!!!
Смисълът на живота е в това,че той няма смисъл...Всеки от нас придава смисъла сам за себе си.
Всеки иска да бъде щастлив и да избегне болките и страданията. Стремим се по различни начини, но към щастие се стремим. Някои чрез пари, слава, коли, жени (ама много), апартаменти, къщи, власт, наркотици, глезене, мързел, здраве, семейство, приятели, деца, работа, хоби ..... – колкото хора, толкова цели.....
Някой от тях не са лоши. Всички обаче са нетрайни в същността си. Зависят от условия. И в най-голямото щастие се съдържа страданието, защото щастието свършва.
Всичко е взаимозависимо и взаимосвързано. Всичко е причина и следствие. Всяка мисъл, дума и действие определят бъдещето, това което се случва сега е резултат от миналите ни мисли, думи и действия. Пълна отговорност!!! Кактусите на които понякога седим сами сме ги засели.
Всеки се стреми към щастие и то някак се изплъзва.
Гневът, гордостта, ревността, желанието и невежеството се появяват всеки ден в различни комбинации в ума ни. Мислим, казваме и правим неща, неприятни и болезнени за другите. И създаваме причини същото да се случва и на нас. Омагьосан кръг.
Когато имаме нова кола или къща, не са щастливи колата или къщата, щастливо е това което е между ушите ни, това което наричаме ум. Това което възприема света ни точно сега. Нека търсим щастието там където е!
Има два вида щастие. Единия вид е свързан с картинките които се появяват в огледалото на ума ни. Този вид е нетраен.
Другия вид щастие е абсолютно. Това е сиянието на самото огледало. Преживяването на преживяващия. Безвременно и безкрайно. Отвъд думите и понятията. Трябва само да почистим огледалото от „замърсявания” – смущаващите чувства, закостенелите идеи и вредните навици.
Тогава сме абсолютно безстрашни, спонтанно радостни и интелигентно работим за да помагаме на другите.
Всеки има потенциала да е щастлив във всеки момент от живота си. Там където е.


Успех, любов и късмет на търсещите!

Николай Николов


Чакам вашите коментари......

7 коментара:

  1. Да истина е, че всеки може да бъде щастлив, но повечето хора не го съзнават и живеят според това, което ще кажат другите за тях, вместо да се обърнат към себе си и разберат какво точно биха искали и какъв е начина да го постигнат. Оставят се на течението, на модата, на мнението на другите, и после търсят виновника за страданията им вън от себе си. Ако не се страхуваш от нищо и не се надяваш на нищо, това е пътят към свободата и щастието!

    ОтговорИзтриване
  2. Итгереста тема Ники.А аз ви отправям предизвикателсто- има ли в този филм гавра и долна пропаганда или не?А ако има срещу кого и от кого!?
    За правилни отговори наградата е "усмивка пред строя".
    Бъдете будни и здрави.
    Приятно гледане: Assassins Bullet / Куршумът на убиеца (2012)
    Бурлак Бараджов

    ОтговорИзтриване
  3. Това да ви говори нещо (Забележете кога му е премиерата):

    Оператор : Рос Кларксън
    Музика : Саймън Стивънс
    Редактор : Ирит Раз
    Продуцент : Патрик Жером, Дейвид Е. Орнстън, Майкъл Дж. Уран
    В ролите : Крисчън Слейтър, Доналд Съдърланд, Елика Портной,
    Тимъти Спол, Ивайло Герасков, Таня Миков, Васил Михайлов,
    Башар Рахал, Мариана Станишева, Велизара Стоянова,
    Мариан Вълев, Антоанета Йорданова, Иван Коцев
    Жанр: Екшън, Драма, Трилър
    Държава: САЩ
    Година : 2012
    Премиера : 03.08.2012 г

    ОтговорИзтриване
  4. : Living Luminaries: On the Serious Business of Happiness / Съвременни светила (2007) и аз търся отговори за щастието и попаднах на този филм има в kolibka

    ОтговорИзтриване
  5. http://www.youtube.com/watch?v=waBb-UM5m4g&feature=related
    силвия

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за коментара! Отдавна те познавам виртуално.Ако искаш да говорими и да те споделя реално то пиши ми на пощата - xegel@abv.bg. Знам,ЧЕ Те има , НО АЗ НЕ САМ супермен! напротив.... - най-обикновени човек! Ти си умна и готина и не пропускай тези свои качества!!! Бонус от мен и успех...

      Изтриване