четвъртък, 10 април 2014 г.

МАНИФЕСТ





АНОНИМЕН,  ЩЕ ПУСНА МАНИФЕСТА ОТ МОЯ БЛОГ ПО ЛИНКА КОЙТО СИ МИ ИЗПРАТИЛ ЗАЩОТО ЧОВЕК ТРЯБВА МАЛКО ДА СЕ ЗАМИСЛИ, КАКВОТО И ДА ЗНАЧИ ТОВА, А И ВЪРХУ ДУМИТЕ НАПИСАНИ В НЕГО!                            


Окупираме България

Скъпи сънародници.. хора,
Времето на празните приказки изтече! Настъпва моментът, в който нашият глас излиза от урните, за да се слее с гласа на мнозинството. Ние не сме политическа партия. Ние сме хората! Ние сме вашите деца, внуци и сираци, ние сме поколението на прехода – осиротели от изконни човешки права, ние се запитахме: "Накъде вървим и какво искаме да постигнем?"
Осъзнахме, че не живеем в затворена система, предпазени от политически, социални и икономически сътресения. Осъзнахме, че при нас системата е също толкова уязвима, колкото и в другите псевдо.-демократични държави, като същевременно облагодетелства малък процент хора за сметка на други. Осъзнахме, че никога не сме получили демокрацията, за която се борихме с вас преди повече от 25 години. Ние не сме политическа организация, ние сме хора със свободен дух и чиста съвест. Ние работихме, заедно с Вас за едно по-добро бъдеще за нашите деца, надявахме се и гласувахме последните 25-на години за лидери и партии с безбройни обещания и силни думи. Уви, колкото и да чакахме промяната, тя не се осъществи. "Съединението прави силата" сега краси една сграда, разяждаща се отвътре, сграда в която нищо не се променя, освен позициите на управляващи и опозиция. Защото алчността на шепата хора, управляващи масите изгони извън пределите на родината над 2 милиона българи и постави останалите в зверска ситуация, променяйки ценности и издигайки фалшиви идоли.
Това ли искахме да постигнем? За това ли се борихме!? Този фарс се разиграва пред очите ни повече от 25 години, а примерите са безброй – просто включете телевизорите си и ще ги видите: поколението, което расте с тези ценности и идоли върви към своя пагубен край, а те са бъдещето на всички ни. Позволихме да се издигнат фалшиви материални ценности, като забравихме изконтите и се превърнахме в роби на една единствена цел – да притежаваме – вместо да споделяме, да унижаваме – вместо да помагаме, да търпим – вместо да се борим, да мразим – вместо да обичаме! Оставихме се да ни убедят, че имаме избор – че сме свободни, че синьото не е червено, че нещата ще се променят към по-добро, само да влезем в НАТО, само да станем част от Европейския съюз, само да влезе еврото, само, само, само… Докога ще вървим по този път, осъзнавайки накъде води той? Докога ще малтретираме природата, докога ще се заблуждаваме? Докога ще си мислим, че свободния пазар не се контролира от монополисти, картели и корпорации? Докога ще си затваряме очите пред очевидното? Трябва да се възмутим! Трябва да накараме да ни чуят! Ние не сме съгласни с този път и с тази посока! Ние искаме съвременни решения на проблемите!
Осъзнавайки, че единствено научно обосновани методи и действия са приложими при решаването на проблемите, в икономически и обществен план, ние изказваме дълбокото си разочарование от начина, по който правителството се отнася с Българската Академия на Науките. Това е само част от нашето възмущение, провокирано от скорошните събития. Примерите са безброй: добива на шистов газ в североизточна България, навлизането на доказани глобални монополисти, като Шеврон, Монсанто и други, чиято единствена цел е придобиването на ресурсите на нашата родина, заробвайки ни, като ни ги продават на непосилни цени. Тема за размисъл.. Как е възможно един човек да спечели 2 милиона лева непроизвеждайки продукт или услуга, отговаряща на тази сума? От къде се вземат тези пари? Напечатани са специално за него, ли? Напротив, те са били в обръщение отдавна, защото са дошли от нашите джобове! Трябва да се възмутим – примерите нямат край!
Затова ви призоваваме: Събудете се! Възмутете се! Присъединете се!
Политическите системи се провалиха, настъпи времето на хората, настъпи времето за пряка демокрация! Заедно ще изкажем недоволството от пътя, по който ни водиха шепа хора, облагодетелстващи себе си и своите семейства, самозабравяйки се в алчността си! Ние сме българската следа в това глобално възмущение. Ние нямаме готови решения на проблемите, нямаме конкретни искания. Ние сме хората и решихме да се съберем и да поговорим! Ние сме 99-те процента, ние сме легион! Ние сме анонимни, провокативни и мислещи хора! Няма да се конфронтираме с полицията, няма да се поддадем на цивилни провокатори в редиците ни. Ние ще говорим, ще обсъждаме, ще крещим – защото имаме глас и той излезе от урните! Присъединете се към нас! Окупираме площадите! Връщаме си правото да бъдем чути! Може би светът ще бъде разтърсен от нашия глас, защото изкуствено наложените граници и предразсъдъци ще паднат.
Любовта ще възтържествува и заедно ще променим посоката!
Време е за революция! Време е за еволюция!!!
А когато след време ни питат децата ни: "Ти къде беше на..... " – Ние ще отговорим: "Аз бях там! Аз бях там на площадите! Аз взех съдбата в ръцете си, аз не се примирих! Аз се възмутих!"
Как ще отговориш ТИ на този въпрос, зависи изцяло от ТЕБ!
Ние хората ще бъдем там… и ще те очакваме.

От Интернет....... 

Николай Николов 

3 коментара:

  1. Споделих го във Фейсбук.Исках да напиша коментар. Не успях! Затова сега ще напиша....НЯМА МЯСТО ЗА ДОПЪЛНЕНИЯ! ВСИЧКО Е ВЯРНО(за умните и виждащи хора)

    ОтговорИзтриване
  2. СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА МНОГО ДОБРЕ ПАСВА НА ТВАРИТЕ В СГРАДАТА НА ПАРЛАМЕНТА.ТЕ ТАКА СА СЕ СЪЕДИНИЛИ И ОПЛЕЛИ В ОБЩАТА СИ ЦЕЛ УНИЩОЖАВАНЕТО И ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

    ОтговорИзтриване