вторник, 1 март 2011 г.

ВРЕМЕ ЗА РАЗМИСЪЛ! – ВТОРА ЧАСТ от „Наистина ли вярвате на глупости”?





Нека вземем представите на някой с власт и пари - някой от тези най-богати хора на Земята? Желаете ли наистина да се потопите в неговата философия и да видите как мисли и в какво вярва - как разсъждава за успеха и победата? Искате ли да знаете на кой Бог се кланя, дали коленичи пред него и се смирява, както и Вие правите понякога? Или може би не?
Къде остана готовността Ви? Ще приемете ли светогледа на противника - може би на съседа Ви, с когото не сте в добри отношения - или на съперниците в професията? Как стоят нещата с конкуренцията? Винаги ли имате право? Другият винаги ли греши?
Трябва ли да сте християнин, за да сте достатъчно любопитен, да посетите тайните архиви на Ватикана и лично да се уверите как точно стоят нещата с Вашата вяра? Защото, ако всичко за живота и семейството на Исус е казано, означава, че за него повече няма никакви тайни, нали така? Достатъчно ли сте любопитни, за да поставите на карта всичко, в което сте вярвали толкова дълго, към което винаги сте се придържали или което винаги са Ви казвали и знаете наизуст?
А еврейската религия? Защо в нея има тайно учение -Кабала?Ако всички евреи са равни помежду си, защо тайнствените мъдреци пазят знанията от вярващите? Какви са тези тайни?
А ислямът? Защо суфите са „по-добри" мюсюлмани и защо те могат да правят „чудеса", които обикновените мюсюлмани не могат? Какво знаят те, което е недостъпно за обикновените вярващи? А дервишите? И те са запазили своите знания през вековете и ги предават само на посветени. Ако сте мохамеданин, питам Ви, не искате ли да разберете какви тайни пазят върховните дервиши?
Готови ли сте да дадете, да изоставите нещо и да се трансформирате, за да постигнете това тайно познание? Наистина ли можете да поставите под съмнение досегашния си светоглед и да го промените, в случай че той се окаже незадоволителен или непълен?
Ако искате да получите окончателни отговори на тези въпроси, ако искате най-накрая да имате успех в живота си, да гледате позитивно и спокойно в бъдещето - естествено има начини да го постигнете. Просто се наблюдавайте, докато четете. Обърнете внимание от какво се вълнува душата Ви - дали с напредването на страниците чувството Ви, смелостта Ви, готовността Ви да рискувате, настроението Ви, желанието да вземете в ръце живота си, да предизвикате живота - и да намерите себе си - се повишава или за пореден път се отказвате и се оставяте да станете корабокрушенци.
Сега става дума за следното: да бъдем независими - независими от политическите доктрини, от цензурираната история, от положение, партии или организации, независими от мнението на родителите и околните; накратко: да сме свободни, да вземаме свободно решения и свободно да се развиваме!
Не Ви ли се е искало да изоставите цялата дандания зад себе си, традициите на отминалите поколения, „политически коректните" брътвежи и мнението на другите? Не сте ли искали поне веднъж наистина да се разкриете? Да им покажете това, което се крие във Вас? Но по някакви причини винаги сте го изоставяли и отлагали, а вероятно го отлагате и днес...?
Мислите ли, че вече е късно за това?
Никога, приятелю, никога. Никога не е късно! Днес е перфектният ден да се случи нещо ново.
Нека скъсаме със зависимостта си от лекари, учени, верски организации, партии, футболни клубове, мними отминали задължения - или както казва мъдрецът: да приключим с кармата!
Единственото нещо, което се „иска" от Вас, е за малко да изоставите твърдите си убеждения и да последвате сърцето си. Само това - това е всичко! Е, готови ли сте?
В последните години през страната ни премина вълна, да, тя заля и останалата част от света. На пазара се появиха множество книги на тема невидима политика (някои от тях отново бяха забранени) и показаха, че не всичко, което ни внушават политиците и масмедиите, отговаря на истината. Стана ясно, че десетилетията промиване на мозъци (с помощта на учебни, научни и религиозни писания) са отминали и за казаното повече не трябва да има място в главите ни. Интернет също играе голяма роля в този вид доставка и разпространение на информация.
Пример - 11 септември: едва ли има още някой, който да вярва в разпространената официална версия, която почти хипнотично се внушаваше на хората.
Ако си спомним обяснението на американското правителство за инвазията в Ирак, всички ще се изсмеят, а при споменаване на еврото, лицата ни помръкват...
Хората се пробуждат и все по-рядко се оставят да ги лъжат. Историческите книги се разследват, снимките за кацането на Луната - също, а квантовата физика вече изхвърли зад борда повечето съществуващи клонове на науката - те вече са атавизъм.
Следва продължение…….

6 коментара:

  1. Niki, poneje si goliam privarjenik na konspirativnite teorii 6te ti zadam
    1 vapros, svarsan s HAARP, za koito pisa naskoro - kakvo e tova slojno saorajenie, taino orajie, secretna basa koiato ima webside i si dava to4nite geografski koordinati? za da mogat da go zasekat kakvi gi var6i i da bade uni6tojeno ot vraga barso i lesno? otgovora e iasen, i serioznite u4eni go kazvat ne edin pat - tova ne e orajie, ne moje da predizvikva zemetresenia, ne moje da vliae na 4oveka. drugotao sa spekulazii i konspirativni teorii. obiasnenia moje6 da polu4i6 ot webside im, samo 4e te sa sku4ni i iasni samo za profesionalisti - malko hora biha im obarnali vnimanie. za6to? - za6toto niama ni6to senzazionno i ni6to 6okira6to. s HAARP se spekulira ot dosta otdavna - otkakto e po4nal da raboti, samo ti sega pi6e6 za nego.
    konspirativni teorii vinagi e imalo. i ne e viarno 4e izto4nika im e ruski fil4eta. te idvat ot ...USA. rusnazite prosto gi prevejdat. taka 4e mnogo si zakasnial s informaziata. te pak sa napred.
    Flagmana na tezi teorii - filma "Loose Change" (otri4aiki 911) e izliazal 2005. proizveden - USA. ima niakolko izdania, 2007, 2009...sega vnimavai - prodaneni - MILLIONI copia, MILlIONI gledania v internet - MULTI MILLION $ BUISINESS. slabo informiranite (a te sa millioni) zahapvat vadizata. offizialnite obiasnenia - malko hora gi interesuvat, vapreki 4e VSEKI fackt tam e obiasnen, no e mnogo suho i sku4no - mnogo fisika, mehanika, gradusi...niama ia senzaziata, shocka - toi prodava. $ sa tam. horata se varzvat. 4udesen na4in za pravene na $.
    ako iska6 6te ti ispratia seriozni izto4nizi, kadeto sa oboreni absolutno vsi4ki konspirazii i laji za 911 ili kazaneto na lunata....ili 4e Paul McCartney ne e umrial i smenen s drug....(ima6e i takava teoria, ama ne traia mnogo vreme....

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм привърженик на нищо. Пускам тези неща на руски, защото повечето хора не са и чували за тях а на английски едва ли ще разберат нещо. Знаеш, че официалните данни винаги ни убеждават колко сме добре и, че всичко е наред, а тях ги дава управляващият богат /за наша сметка/ "елит"! А повечето от "новото" поколение не четат книги а се ровят в Интернет.

    ОтговорИзтриване
  3. ТОЧНО ТАКА НИКИ! БРАВУС! И АЗ СЕ ПОДПИСВАМ С ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ ПОД ВЪЗВАНИЕТО ВИ ДА ЗА...РЕЖЕМ ТВЪРДИТЕ СИ УБЕЖДЕНИЯ И ДА ПОГЛЕДНЕМ НА "ИСТИНАТА" ТАКАВА,КАКВАТО НИ Я ПРЕДЛАГАТЕ ВИЕ. ДРУГАРЯТ МАРКС СЪЩО НИ АГИТИРАШЕ ДА СЕ СЪМНЯВАМЕ ВЪВ ВСИЧКО,ОСВЕН В мракСИЗъМъ, АЛА НЕ ДОЖИВЯ ДА СЕ ПРОВИКНЕ " ПРОИЛЕТАРИИ ОТ ВСИ СТРАНИ, ИЗВИНЯВАЙТЕ!".ТАКА ДЕ, ЗАЩО ДА НЕ ХВАНЕМ БИКА ЗА РОГАТА С КУРАЖА НА ЕДНООК МАТАДОР И ДА СДЕЛАМЕ ЕДИН НОВ КАФЯВО-КЪРМЪЗЪ ИНТЕРНАЦИОНАЛ В ПОЛЗА НА 7-МИЛИАРДНОТО НАРОДОНАСЕЛЕНИЕ. ТАКА НЕПРЕКЪСНАТОТО ВИ ПУБЛИКУВАТЕ НА ПРЕПОРЪКИ, НА СЪВЕТИ И НА ЦЕСЪОБРАЗИТЕЛНИ НАРЪЧНИЦИ НА АГИТАТОРА ЩЕ СЕ РЕНТИРА НАЙ-СЕТНЕ В ОКОНЧАТЕЛНА ПОБЕДА НА СУСИЪЛИЗЪМЪ И КУМОНИЗЪМЪ НЕ САМО В ТАТУВИНЪТЪ НИ , НО И ВЪВ ВСЕМ МИРЕ!

    ОтговорИзтриване
  4. НЕ ПРИЗОВАВАМ НИКОГО КЪМ НИЩО! ТОВА СА МИСЛИ НА ЯН ХЕЛСИНГ, А ТОЙ Е ЖИВЯЛ САМО ПРИ ДРУГИЯ СТРОЙ И ГО ПОЗНАВА ДОБРЕ! ПРОСТО ИСКАМ ДА ПРОГЛЕДНЕТЕ, КАКВО НИ СЕ КРОИ ОТ ГРУПА ХОРА, ДЕТО СА САМО ЗА ЗАТВОРА, ДА ПОМИСЛИТЕ И ДА СЕ ОСВОБОДИТЕ ОТ ЛЪЖИТЕ. И КАПИТАЛИЗМА И СОЦИАЛИЗМА И ДЕМОКРАЦИЯТА СА ДЕЛО НА ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА, КОИТО МОЖЕ БИ ПО СЛУЧАЙНОСТ СА С ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД. ТЕ ИСКАТ ДА НАМАЛЯТ С КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО, НАПРИМЕР МЕЖДУ ЕДИН МИЛИАРД И 500 000 000 ЧОВЕКА , КОИТО ДА СА ИМ СЛУГИ И ТЕ ДА СА ГОСПОДАРИТЕ НА ЕДИНСТВЕНАТА СЪЗДАДЕНА ОТ ТЯХ ДЪРЖАВА! ПРЕДИ ПРЕДИЗВИКАХА ДВЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ И УНИЩОЖИХА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ХОРА, НО ТЪЙ КАТО ТЕЗИ МЕТОДИ СЕ ИЗЧЕРПАХА ТО ТЕ НИ ПОДГОТВЯТ НЕВИДИМО ЗА НАС УНИЩОЖЕНИЕ И НЕ НАПРАЗНО ВЕЩАЯТ КРАЯ НА СВЕТА ПРЕЗ 2012 ГОДИНА ЗА ДА ОПРАВДАЯТ КАТАКЛИЗМИТЕ КОИТО СА НИ ПОДГОТВИЛИ! ВСИЧКО ДОБРО ВИ ЖЕЛАЯ!.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте.
    Аре и аз да добавя нещо.
    С HAARP се опитват да имитират мозъка на човека но чрез технологии.Няма да им стане защото е технология изведена (открадната) от човека а има и правило на живота за оригиналност.Оригинала остава а техниците го духат.А също и земята има акъл,да не забравяме и татко слънчо.Ще се нагледаме на много простотии казано по нашенски.
    Живи и здрави.

    ОтговорИзтриване