петък, 24 февруари 2012 г.

МИСЛИ НЯКАКВИ СИ - ОТ ТУК ОТ ТАМ

Няколко прехвръкнали черни мисли...Остави ли се един автомобил без да се кара по-дълъг период от време, то той се разваля. Нещо, което не може да се случи с автомобил, който е постоянно в движение. Факт. Доказано е и от личният ми опит. Нещо подобно е и с човешкия мозък. По-дълго бездействие - и хоп - при опит за мислене получаваш главоболие. При някои самия опит за "включване" на мозъчето си им причинява неистова болка. Та поради страх от тази болка си я карат на cache memory – навиците си. Аз обаче (и понеже не се считам за достатъчно умен и начетен) не мога да си позволя лукса да оставя в бездействие мозъка си – карам го непрекъснато да „бачка” – нали това му е предназначението. Пък и не се страхувам от мозъчен инсулт – да му мислят онези с „cache memory”то…Тези дни се замислих за факта, че на народа му трябват кумири. Е, не на целия народ, но поне на тази част от него дето е кара на cache memory. Преди кумира му беше манго костoff, след това онова малоумно нищожество – мадридското недоразумение, а сега е ББ+ЯЯ (пожарникар+”мека китка”). БЛ (не го знам колко е бил волен, но болен със сигурност е) е с подменена сигнатура (Л беше за Лидеров, но изглежда са го излекували от тази мегаломания на магистрала Тракия, и сега Л стои за Лизачев – чие дупе лиже не е трудно да се разбере). Въобще народни тъпандурски кумири. Да им са живи и здрави. И още 100 години да ги онодват…Не случайно Теогнид 520 пр.н.е. го е казал много сполучливо:
„Тъпчи го с крака, впрегни го в хомот,муши го с острия остен - народа тъп,- защото никой като него на таз земя не иска робството тъй много”.
Не се учи този народ от собствената си история и туй то. Пари и кумири – това му са стойностите на които разчита. Плюс „cache memory”то естествено. И лъжите + измамите – но то е вградено в българския геном от времето на борката първото мекере. Ботев много сполучливо го е казал:
„Пари, пари, пари! - рекъл едно време Наполеон I и зяпнал беше да глътне цял свят; пари, пари, пари! - думат нашите букурещки народни базиргени и слухтят де кой ще да умре, за да му лапнат имотецът; пари, пари, пари! - думаше наш кир Михалаки и беше - чорбаджия. Парите са ум, парите са чувства, парите са живот, парите са бог. За пари Генович е станал шпионин, Найденов мекере, а Михайловски подлец.Чета из „нюзпейпърите” (ей, и аз май започнах да подражавам на БГ тъпандурите в чуждиците…. Ама ми е позволено до някаква степен. Щото при мен езиците бъкат. Като лайна у селски кенеф…) из нета, че българите се били пропили яко. Ми да поркат – какво друго им остава?
…Защо виното е огледало на човека…Алкей 660 пр.н.е.
После ББ ще им гаси махмурлука с пожарникарския си маркуч, за който из женските форуми се шушне, че бил малък и мек. С голям и твърд всеки можел да изгаси „пожара” на женската вагина. Виж с малък и мек да го направиш било висша форма на мъжественост. Само дето не знам дали ББ носи прашки като НБ (СС – СереГей СтаниШеф го прекръстиха и него – на НасранГей БилШеф), но може и да си сложи – нали беше на инструктаж в Тел Авив след ЯЯ – като резултат може и да му омекнат китките… Той и БЛ беше там на инструктаж преди време и май му омекнаха китките след него. Пък и Капка (да не си помислите, че е капката на трипера) си била купила вибратор. Сигурно има защо. Горката… Ами това е следствието от „инструктажите” в Тел Авив… А може и от кривославието да е – знам ли? Но да се върна на мрачните ми мисли относно народа наследник на борката първото мекере. Мисленето му причинява болка, а тези, които могат безболезнено да мислят не са в България отдавна. Та качествата на този народ (май е по-сполучливо да се нарече електорат) не са много – алчни, крадливи, и противно-глупави заядливци се срещат през всеки населен от електората метър. И май Дарвин не е съвсем прав в твърдението си, че човека-електорат бил произлезнал от маймуната. Май от някаква кръстоска между маймуна, невестулка, куче, и свиня ще да е. Щото още Семонид 650 пр.н.е. е казал относно животинските качества на електората:
… от свинята - немарливите, от лисицата - хитрите, от кучето - злобните, от земята - ленивите, неразличаващите добро и зло, от морската вълна - изменчивите и капризни красавици, от магарето - упоритите и лакомите, от невестулките - противните и крадливите, от коня - кокетките, от маймуната - глупавите и заядливите, от пчелите - трудолюбивите…Астрологията просто потвърждава Семонид. Такива ми ти пожарникарски истории с привкус на нечистоплътна вагина… И няколко прехвръкнали черни мисли като следствие…
Цар Кару.

Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар