неделя, 25 март 2012 г.

КЕФ - НЕ ВНАСЯШ ЗА ЗДРАВЕ, НЯМА ЛИЧНА КАРТА!



Хората, които не плащат здравни вноски, да бъдат лишени от административни услуги като например издаване на лична карта. Към тази своя депутатска идея се върна Десислава Атанасова в качеството си на министър. Тя предложила подобен регламент още преди години като народен представител от ГЕРБ и смята да го предложи отново на дебат. "Затворът не е добра мярка. Дори административните санкции и лишаването от здравноосигурителни права не работят. Затова хората без здравни вноски трябва да бъдат накарани да плащат чрез лишаване от други права. Ако нямат лична карта, това ще ги лиши и от социални помощи", обясни пред Дарик радио новият здравен министър.


Нека сега да видим коментарите:

ЛОГИКАТА Е ГРЕШНА В ТОЗИ : СЛУЧАЙ,защото онези,КОИТО ПОЛУЧАВАТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ,!!!!!!!!!! ПО ЗАКОН ,!!!!!!!!!!!!!НЕ ВНАСЯТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ,ЗАЩОТО ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ГИ ОСИГУРЯВАТ, ПО ЗАКОНА ЗА СОЦИАЛНОТО ПОДПОМАГАНЕ.Така, че да се отнемат личните документи на хора, които не внасят здравни осигуровки, за да не могат да получават социални помощи е АЛОГИЯ,НЕСПРАВЕДЛИВО РЕПРЕСИВНА .ТЕЗИ,КОИТО СА НА ПОМОЩИ НЕ ВНАСЯ ОСИГУРОВКИ,А ТЕЗИ ОСИГУРОВКИ ЗА ТЯХ ГИ ВНАСЯТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ -ОТ ЗАКОНИТЕ
Magi: Ха - ха- ха още един бивш здравен министър...
BG: Патко глупава, как ще сравняваш цените на лекарствата с другите 26 държави, при положение, че те са на светлинни години от нас по доходи. От началния курс се знае, че се сравняват подобни, а тук хората вегетират месечно с дневния доход на един европеец. Слез на земята и виж как живее народа, вместо всеки ден някой тъпоъгълник да твори простотии. А що отнася до личните карти, наистина ли си юристка ма, Десо?
hiko: Тази съвсем е ИЗДУХАЛА....От кое село я докарахте....... Как може един министър да говори такива големи глупости...... Тази е направо за 4-ти километър ! ! !
не по тъп от Д.Атанасова: Голям каун е тая, да си ходи, иска да ни вземе личните карти за да има повече пари за бонуси, толкова е тъпа и не вижда какви са ниски заплатите! Това е нищо с това дето Трайчо не е вдигнал телефона, вместо да направи с този голям бюджет 5 болници за по 300 милиона, и останалите пари за лекарства и заплати, тя сере тъпотии.
ТАКАВА САНКЦИЯ : - ДА НЕ СЕ ИЗДАВА ЛИЧНА КАРТА/ПАСПОРТ НЕ ПРОТИВОРЕЧИ ЛИ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА? - ЩЕ СТИГНЕ ДО ООН .... В повечето държави по света лична карта или документ за ИДЕНТИФИКАЦИЯ СЕ ИЗДАВА БЕЗПЛАТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ГРАЖДАНСТВО И ДОКУМЕНТ УДОСТОВЕРЯВАЩ ТОВА,В СЛУЧАЙ НА НЕЩАСТИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НАРУШЕНИ ПРАВА НА ДРУГИТЕ ИЛИ ЛИЦЕТО. Разбира се ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ДА СЕ ИЗДАВАТ ФАЛШИВИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ НА ХОРА ОТ ДРУГА ДЪРЖАВА, С ОГЛЕД ДА КРАДАТ И ТОЧАТ ОТ СОЦИАЛНИТЕ СИСТЕМИ НА ДРУГИ ГРАЖДАНИ. ТОЛКОВА АЗИАТЦИ И РОМИ СА ДОВЕЛИ ДО БАНКРУТ НЕ САМО СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА НА ГЕРМАНИЯ, НО И МНОГО ДРУГИ В ЕС, КЪДЕТО СА И ИЗПИТАЛИ УЖАС ОТ ЖЕСТОКОСТИТЕ И КРАЖБИТЕ НА РОМИ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА И АЗИАТЦИ ОТ ИРАК, АФГАНИСТАН, ИРАН, СИРИЯ, ПАКИСТАН, ИНДИЯ, БАНГЛАДЕШ.......
гражданинБГ: Нискочела кухарка с милиционерско мислене-много бързо се издъни!
те и сега не си вадят личви карти: някои мургави, не могат да се разпознават така, дори когато са извършили тежко нарушение, или злоупотребяват със системана за спешна помощ, която използват вместо системата за първична здравна помощ - означава, че отнемат от правото на безплатна медицинска помощ при спешни състояния като инфаркт, инсулт, шок, катастрофи, като мургавите ни викат за н
не-спешни състояния, а спешните остават необслужени /линейките функционират като такси или личен лекар за ромите и ромчетата, а хората с инфаркти ходят на крака, и естествено смъртността е висока от инфаркт, дошъл на крака или със собствен превоз/ когато нямат лична карта, то здравната каса не изплаща на болницата за обема извършена дейност и персонала трябва лично да плаща лечението на ромите без лична карта
любопитен: А какво да правим с управници, които години наред лишават мнозинството българи от достойно заплащане цената на труда, не създават условия за създаване на работни места и са ни докарали до борба за физическо оцеляване в 21 в. в "европейска" България? Кое напред да плащаме с мизерните си доходи, ако имаме такива - ток, вода, осигуровки, храна или...?
comment: по-добре би било новата министърка да представи своята здравна програма за промените в здравеопазването, а не да се изхвърля и взривява обществото.
АБВ: Да нямат хората доходи и да им се налагат още просташки закони е Най- голямата гавра с Българския народ !!! Да не казвам СЪДИЗЪМ.
Николай Ветев до Венци: Напълно съм съгласен с теб, за да останат повече пари за бонуси. Ама нали управляващите се сещат за онази приказка, дето син се отнасял зле със старият си баща и синът му го видял и отишъл да дялка едно старо корито и когато баща му го питал защо му е това старо корито, детето му казало, че прави паница за него като остарее. Тези си мислят, че вечно ще бъдат млади и на власт, ама забравят Минчо Коралски и още много изпаднали от каруцата.
факта: Това правно недоразумение пък от къде се пръкна? Кой правен факултет му е подарил диплома? Май ще се наложи всички дипломи на прависти да се анулират, а който иска да упражнява правна професия да отиде в нормална държава и в нормален факултет да завърши право. И тази другарка ще ми твърди, че не е важно да имаш управленски опит, а партиен. Е, това ли и е партийния опит да ръси безумни бисери? Тя да не се е клела и тя като китайските юристи във вярност към социализма? Май господин Борисов не се нуждае от опозиция – те неговите си съпартийци сами ще си го омаскарят и унищожат. Жалко, жално и гадно. Родилите и да си го приберат детото чудо и да го заключат зад десет врати! За мен тя не става и за хигиенистка в каквото и да е ведомство. УВОЛНЕНИЕ!  Егати резила. Дано да не стигне това нейно предложение до ушите на комисията за правата на човека при ЕС – тогава с пълно оснвование ще ни изгонят от ЕС. Срам, срам, срам, погнуса и отвращение! Вън от България! Този гьон-сурат направо ме лиши от сън.
Hristo D.: Присъединявам се към мнението на повечето коментиращи. Прогонен в чужбина от ГЕРБ. Аз също живея и работя от години в чужбина. И си плащам тук здравна осигуровка в случая в страна от ЕС. Как някаква тиква, поради тая причина иска да ме лиши от български документ за самоличност???? Ако тук лекари и работодатели разпознаваха Тая "National Health Insurance Fund" карта ама не никъде на я разпознават!!!!!!!!!! И като мен са много много българи, които са с българско гражданство, но работят в чужбина. И ще ги лишим от българско гражданство. Тая наистина е супер нагла проста и некомпетентна. Откъде накъде да плащам на 2 държави, като ползвам здравните услуги само на Германия и плащам тук на 1 от многото им здравни каси. Като съм в България по 2 седмици на година ще си платя като неосигурен, ако е неотложно. Или в България се познава, че сме в Европейския съюз само по синьото знаме пред държавни институции. По нищо друго.
Хасан : Нямам думи за да изразя мнението си от подобно абсурдно искане на новоизбраната министър на здравеопазването, наричаща себе си " тежка кавалерия " ??? Тежкото много скоро го видяхме, но дали го е видял вече Бойко Борисов ??? Какво излиза - нямам възможност по една или друга причина да плащам здравните си вноски и моментално попадам в графата на "хората без гражданство "- т . е . напълно безправен ! Как в университета раздават дипломите, просто не ми е ясно! Подобно изказване е позор! И удар по ГЕРБ .


---А колко българи не внасяме здравните си осигуровки? Престъпник ли съм затова, че нямам откъде да ги плащам?  Кой ни докара до това "дередже"?
Както е тръгнало, скоро ще ме обявят за донор на органи поради "неплатежоспособност",защото сега, макар и с документ за самоличност живеем скотски.  А когато ни ги отнемат - какво става?Тогава "ЧОВЕЦИ"ли ще сме?  Животните по фермите и домашните кучета имат паспорти.

И ТАКА НАТАТЪК, И ТАКА НАТАТЪК……..

Николай Николов



3 коментара:

  1. е тая е направо си казва ас сам поклоничка на новия световен ред е то не само тя де ами цялото правителство с своите си деиствия сега няма да имаш лична карта ,утре тя ще е под някаква друга форма преставена все тая ,не усещатели робовладелския дух и манталитет в този така наречен 21 век , всъщност тези думи са вярни ,няма нищо ново под слънцето само си сменя имената и физиономията ,мутрата по старо български,

    ОтговорИзтриване