вторник, 11 март 2014 г.

ЩЕ ПОВЕДЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ЕВРОПЕЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ?

Накъдето и да се обърнеш в Европа, всичко ври и кипи. Това, което пропагандната машина на управляващата финансово-банкерска камарила нарича „криза“, не е просто поредната криза на свободния пазар и капитализма, а последната. Светът на „постоянният растеж“ и „минимум 6% годишно“ се сгромолясва и нищо не може да го спаси. Нито холивудските баданарки, нито денонощното дуднене на превърналите се в Гьобелсова преса световни и национални официозни медии. Краят на света на кредита и лихвата главоломно приближава с края на доларовата епоха и американските самолетоносачи, ракети, безпилотници и специални части разпалващи пожари навсякъде, където могат, само ще отложи катастрофата с месеци или години, но няма да я предотврати.
Поради това, не е изненадващо, че България – най-бедната и изстрадала страна в Европа след 23-годишен грабеж от свои и чужди, достигнал размерите и качеството на национален геноцид – най-вероятно ще се окаже слабото звено, което първо ще изгърми.
Не го казвам аз, казва го агенция Франс прес: „Наблюдава се революционна ситуация. Хората отказват да бъдат управлявани от шепа монополисти и олигарси“. Същото твърди ултрадесният политолог Евгени Дайнов, заявява го бившият червен президент Георги Първанов и човекът от бизнеса, строителният предприемач Петър Буклов пред „Блиц“: „В страната има революционна ситуация, както в 1990 година“.
Аз лично го очаквам с ужас вече двайсет години, наблюдавайки безпардонната манипулация и кръвосмучене на които народът ни е подложен от, и с помощта на шепа, лишени от всичко човешко, тарикати. Тази зима стана вледеняващо ясно, че часът е ударил.
Революционната ситуация е налице. Както казва Уикипедията, управляващите не могат, а подтиснатите не искат да живеят по старому; рязко са изострени всички обичайни нужди и бедствия на угнетените класи; значително се повишава активността на масите и тяхната готовност за самостоятелно революционно действие.
Доста бледичко описание на вулканът който клокочи в момента в България, не намирате ли? Не ви давам повече примери, защото, който е окат вижда, който не е глух чува.
Изглежда не вижда и не чува само партокрацията, която в България по същество е и олигархията. Отворете вестник, включете телевизор и на мига ще се убедите, че са кьорави – искат пак със старите мутри да правят парламент, да вдигат тока от юли, да дават 700 милиона за 30-годишни изтребители, да продължавам ли?
Бай Ганьо, Дочоолу, Гочоолу и Данко Хърсъзина си пият шотландската ракия, замезват средиземноморски деликатеси и мъдруват – ще му мине на българина. Минава на махмурлията, а българинът вече няма пари да си купи шльокавица, тъй че няма какво да му мине. И въпреки не, а именно заради придобитото му през безкрайните робски векове търпение, когато гръмне става страшно. Гладът и унижението в еднаква степен са умозрително недостижими, през тях трябва да минеш, да ти залепне корема на гръбнака, да ти се пръскат от ярост вратните жили докато те безчестят, чак тогава ще разбереш.
Затова България ще се взриви от народния гняв съвсем скоро. И никак няма да съм изненадан, ако оттук се подпали и пламне цяла Европа. Балканите не напразно са схващани винаги като барутното буре на континента. Малко им трябва на гърци, сърби и румънци. Италия, Испания и Португалия и сега пушат със страшна сила. Франция не спира да се тресе.
Китайците имат едно странно на пръв поглед проклятие: „Пожелавам ти да живееш в интересни времена!“ По дяволите им на мъдростта, но май натам отива работата…

Валентин Фъртунов

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

2 коментара:

  1. ОТИДЕ СИ ВОДЕЩИЯТ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ВАЛЕНТИН ФЪРТУНОВ

    09.03.2014 | 11:03
    Общинският съветник от НФСБ в Бургас Валентин Фъртунов е починал тази зутрин в дома си, съобщава Флагман.

    Новината за кончината у идва внезапно. Преди месец поради поледицата той счупи крак.

    Фъртунов бе журналист, писател, основател на издателство "Делфин прес”, автор на множество криминални романи, сред които и бестселъри, издавани в чужбина. Писал е редица исторически и документални статии. Изследовател на Странджа, краевед.

    Той бе автор и водещ на публицистичното предаване по СКАТ - "Десета степен по Рихтер” и на обзорното предаване "Златното сечение”, член на Политическия съвет на НФСБ. Баща на три деца.

    ОтговорИзтриване
  2. БОГ ДА ПРОСТИ, ГОЛЯМ ИНТЕЛЕКТ И ГОЛЯМО ЕГО!

    ОтговорИзтриване