събота, 19 април 2014 г.

# ЧУДОТО ЗЕОЛИТ (КЛИНОПТИЛОЛИТ) #




Клиноптилолитът e едно от най-изучаваните неща на планетата,  обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му използване в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката, медицината.
Казват, че нашите сънародници живеещи в Родопите от десетки години го използват в ежедневието си – слагат го във водата си, дори в храната и са сред едни от най-здравите дълголетници в родината ни!
Истински дар от майката Природа, зеолитът едва наскоро разкри свойствата си пред по-голяма аудитория, подобно на много други “чудодейни”, но безкрайно простични лекове, напълно достъпни за хората и за ужас на фармацевтичната индустрия – наистина работещи. Ролята на натуралния магнезий за здравето вече не е тайна за никой, функцията на водораслите, стимулиращи отделянето на необходимите стволови клетки, българските изобретения, възвръщащи здравето дори там, където официалната медицина вдига ръце. Малко по малко хората започнаха да се отърсват от дългогодишните насадени заблуди от фармация, медии и управляващи, чиято последна грижа и желание е хората да бъдат здрави и да живет дълго и хармонично.
Клиноптилолитът се счита за напълно безопасен и нетоксичен за перорално приложение при хора и животни. Това включва бебета, деца, бременни жени и кърмачки. Клиноптилолитът е порест минерал, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Той е мощен адсорбент. На микроскопско ниво се вижда, че скелетът му има структурата на пчелна пита, с високопорьозна и обширна реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Именно тази структура придава на клиноптилолита уникални свойства. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност минералът клиноптилолит да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптиолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Той има силно въздействие върху човешкия организъм. Пречиства отровите в организма, поети чрез въздуха и храната. 
Какво е полезното действие на зеолита:
1.Силен антиоксидант. През първия месец от използването му се свалят 3-4 кг „мъртво тегло“, поради изхвърлянето на шлаките от организма. Клиноптилолитът е най-мощното детоксикиращо средство помагащо на организма да се защити от свободните радикали
2. Улавя и извежда от организма нитрозамините /канцерогенните вещества , които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол/
3.Притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и към тежките метали /живак, кадмий, олово, цинк, хром/.
4.Свързва и елиминира амоняка от клетките.
5.Елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулния тонус (подходящ за прилагане при спортисти с цел бързо възстановяване).
6.Снижава риска от развитие на ракови клетки.
7.Нормализира киселинно-алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най- вече от лошо или неправилно хранене. Помага на организма да регулира биохимичния си баланс. Подобрява усвояването на другите нутриенти от организма.
8.Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки.
9.Единственият минерал, който помага при обилно изпотяване предизвикано от нервни проблеми: (150 г клиноптилолитова вода се смесва с 50 г ябълков оцет или лимонов сок и сместта се пие минимум три пъти дневно преди ядене, леко затоплена).
10.Нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи клиноптилолит, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система.
11.Намалява симптомите на алергии. Улавя някои от алергените и антигени, които предизвикват алергии, мигрена, астма.
12.Стабилизира функцията на имунната система осигурявайки ѝ перфектна защита в борбата с различни болест. Действа в широк антивирусен спектър. Клиноптилолитът не засилва директно имунната система, но позволява тя да функционира оптимално чрез премахване на токсини, вируси, дрожди, бактерии и гъбички, които могат да потиснат имунната функция и производството на хормони. Много хора съобщават за чувство на повишена енергия, яснота на съзнанието и жизненост.
13.За лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбната плака.

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

4 коментара:

  1. Николай Николов, не сте ли чувал, че елементарната интернет етика изисква да цитирате източника си, когато копирате чужд текст?
    В противен случай - това си е просто една кражба.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. МАРТИНА, ТОВА СЪМ ГО ПИСАЛ, МНОГО ПРЕДИ ТИ ДА СЪЗДАДЕШ ТВОЯ КОМЕРСИАЛЕН САЙТ В КОЙТО ДАВАШ СЪВЕТИ НАЛЯВО И НАДЯСНО! АТНАДЪКМО?! БЯХ ГО НАПИСАЛ В ТОЗИ БЛОГ ПРЕЗ 2010 ГОДИНА, А МИНЕРАЛА ГО ЗНАМ ОТ ПРЕДИ 2 0 ГОДИНИ / СИГУРНО ТОГАВА СИ БИЛА ОЩЕ БЕБЕ/! МОЖЕ ДА СИ ГО ВЗЕМЕШ ПОЧИТИ БЕЗ ПАРИ НАПРИМЕР ОТ ШИРОК ЛЪКА. В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ, НЕ ПИША НАРОЧНО НОВИ НЕЩА А САМО ПОСТАВЯМ НОВА ДАТА НА ПУБЛИКАЦИЯТА, ТОЕСТ НА ДЕНЯ И ЧАСА В КОЙТО Я ПРЕПУБЛИКУВАМ И СЪЩЕВРЕМЕННО ТРИЯ ПРЕДИШНИТЕ КОМЕНТАРИ! НАПРИМЕР ЗЕОЛИТА Е С РАЗЛИЧЕН ЦВЯТ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПРИМЕСИТЕ КОИТО СЪДЪРЖА. ЕФЕКТИВЕН Е ТОЗИ, КОЙТО Е ЛЕКО ЗЕЛЕНИКАВ, ОСОБЕНО ПРИ НАМОКРЯНЕ. ЕДИНСТВЕНАТА МИ ЦЕЛ Е ПОВЕЧЕ ХОРА ДА НАУЧАТ НЯКОЙ НЕЩА, ИЛИ КАКТО Е КАЗАЛ МЕЧО ПУХ: "КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ". ПАЗЯ И СТАРИТЕ ПУБЛИКАЦИИ И ЩЕ ВЗЕМА ДА ПУСНА НЯКОЯ ОТ ТЯХ СЪС ОРИГИНАЛНАТА (МЕЖДУ ДРУГОТО АКО ПОРОВИШ, МОЖЕ ДА ГИ ОТКРИЕШ) ДАТА ТА ТОГАВА ДА ВИДИМ КОЙ КОГО ЦИТИРА, НО ТОВА НЯМА ЗА МЕН ЗНАЧЕНИЕ! ТВОЯТА ПУБЛИКАЦИЯ Я ЗНАМ, НО НЕ СЪМ ТИ ОТПРАВЯЛ НИКАКВА ЗАБЕЛЕЖКА! МОЖЕШ ДА КОПИРАШ ВСИЧКО КАКВОТО ПОЖЕЛАЕШ ОТ МЕН, ЗАЩОТО ЦЕЛТА МИ Е ДРУГА, А НЕ ПЕЧАЛБА, И НЕ ПИША "ЗА ДА СИ ГО КУПИТЕ НАТИСНЕТЕ ТУК!" ЕТО И ЛИНКА НА ТВОИТЕ КОМЕРСИАЛНИ ПИСАНИЯ: http://www.svoizbor.com/2012/04/zeolit-klinoptilolit/ МЕЖДУ ДРУГОТО ЩЕ ВИ НАЗНАЧА ПРОВЕРКА, ЗА ДА ВИДЯ ПО КАКЪВ НАЧИН ОСЪЩЕСТВЯВАТЕ ПРОДАЖБАТА, И ТО НА БЕЗУМНО ВИСОКА ЦЕНА И КАК СЕ ОТЧИТАТЕ ПРЕД НАП И ДЪРЖАВАТА, И КАК СТЕ С ДДС_то! ВСИЧКО ДОБРО, И ПРЕДИ ДА ПИШЕШ НЕЩО ЛЕКО СИ ПОМИСЛИ, ЗАЩОТО ВСИЧКО ОСТАВА В ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО, ДАЖЕ И ДА ГО ИЗТРИЕШ!

      Изтриване
  2. Освен това не пишеш от България! Сега става ли ти ясно за какво иде реч?!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Или си сменила часа на компютъра, както постъпих и аз в момента!

    ОтговорИзтриване