четвъртък, 22 септември 2016 г.

ЗАБОЛЯВАНЕТО “ИНТЕРНЕТ-ЗАВИСИМОСТ” И НЕЩО ДРУГО...


30.07.2010 г.
Първо да ви предупредя, че съм атеист и терминологията която използвам е такава, че не мога да я заместя с друга равностойна и по – приемлива за съвременните разбирания!
Знам, че се четат по - жълтите и кратки неща, но не ми се пише на малки части.  Който има интерес нека чете.
А сега следва нещо, което няма да прочетете в друга съвременна книга или статия. Разбира се, много будни умове днес се досещат за тази истина, четейки Библията и сравнявайки със събитията в днешната “глобална” цивилизация. Много от тях обаче се страхуват открито да говорят и пишат за това. А то е нещо много съдбоносно, и нямаме право да мълчим.
Да се върнем в древен Вавилон. Халдейците са били политеисти - вярвали са в много богове и са се покланяли на различни идоли - статуи, изобразяващи тези божества.
Тяхната религия е била тясно свързана с икономиката им. Същият стремеж към глобализация, към единна всеобща религия, в която всички са задължени да вярват. И един символизъм, който е характерен за езичеството. Всяко божество в техния пантеон има съответен символчен знак, както и свое число. Астрологията и нумерологията, водещи началото си от Вавилон, са свързани с поклонение пред Антихриста.
Всички сме виждали символите, отговарящи на зодиакалните съзвездия. По същия начин има символи, означаващи мъжкото и женското начало; има дори знак, който символизира змията. Този символ е ω , откъдето произлиза латинската буква W. Числото на змията е числото 6, което в древността е имало същия символ. Ако посетите Индия , с учудване ще откриете тази буква, изписана в някои храмове.
Макар да няма санскритски произход, този символ се среща във Ведите и Упанишадите като “мантра”. Мантрите представляват срички, думи или цели изречения, чрез многократното повтаряне на които представителите на източните религии целят духовно пречистване и усъвършенстване. Всяка мантра си има свой символ или йероглиф. И така, да се върнем към Библията, на Откровение 13:18. Казва се, че числото на звяра е 666. Казва се още: “Тук се иска мъдрост; който е разумен, нека пресметне числото му…..”

През вековете, та и до днес много хора са се опитвали да пресметнат това число. Някой от тях са имали известна интуиция, въпреки погрешния подход (давайки на цифрите буквени стойности). Виждайки стремежа на римския папа към световна хегемония с цената на войни и избиване на милиони християни и евреи, много тълкуватели са посочвали самия папа за Антихрист. Разбира се, ние не можем да не отбележим стремежа на папството към обединение на всички световни религии чрез движенията икуменизъм и трансфейтизъм. Такъв е господстващия дух в папството. Но има още нещо. Ще бъде създаден съвсем реален образ (автомат), който ще говори и ще принуждава хората да му се покланят. В противен случай те няма да могат да купуват или да продават.
Все още хората не са принудени да носят знака WWW на челото или ръката си. Те въвеждат този символ в своя компютър. Също така все още има и банкноти, чрез които можеш да си купиш храна и облекло без помощта на Интернет. Това няма да бъде така по време на Голямата Скръб. Тогава електронният начин на пазаруване ще бъде единствен. Ако това ви звучи фантастично, нека се върнем само 20-30 години назад. Какво щяхте да си помислите тогава, ако някой ви кажеше, че ще се пишат електронни писма? Не бихте ли го счели за луд?! Цялата история на техниката е белязана от стремеж да се създаде човекоподобна машина - изкуствен интелект, човек, съставен от електронни схеми (говорещ образ), и този стремеж е продиктуван от Антихрист. Образът на Навуходоносор не говореше, но на Звяра (Откр. 13:13) ще се позволи “да върши големи знамения дотам, че да направи огън да слиза от небето на Земята пред човеците”.

Днес ние вече пазаруваме и получаваме заплати чрез кредитни и дебитни карти. Нека обаче си представим времето, когато дори тези карти няма да бъдат приемани от банкоматите и компютрите в магазините без белега WWW.
Някой тълкуватели предполагат, че кредитните карти под формата на микрочип ще се имплантират в ръцете на хората. Може и това да стане, но Библията говори за белега и числото 666.
Както видяхме, звярът излиза от морето (както и четирите големи зверове от Дан. 7:3),а ако отидем малко по-нататък - Откровение 17 и 18 глави - ще видим,че се говори за една жена-блудница, която язди звяра и седи върху ”многото води” (Откр. 17:15). Многото води, или морето, са образ на човешкото множество („много народи и множества, и народи и езици”. Очевидно е, че “звярът” и “жената” ще действат единомислено до определено време, когато звярът ще намрази жената (ст.16). Очевидно е, че този звяр е същият от 13 глава (има седем глави и десет рогове и е пълен с богохулни имена). Понастоящем светът е разделен на 10 региони от т. нар. “Римски клуб”. Имайки предвид, че живеем във “века на информационните технологии”, трябва да знаем, че икономиката, политиката и религията ще бъдат тясно свързани чрез един “тотален контрол” върху личността и пазара. Използвайки рекламата, а по-късно - и принуждението, Антихриста ще внушава и внедрява сред хората една религиозно-икономическа система, единна по своя характер и глобална по своя радиус на действие (Откр. 18:11-18) - търговците и всички, които са се обогатили от безмерния разкош, ще плачат (ст.3) поради фалита на тази глобална система.

И днес виждаме как чрез Интернет се “обогатяват” търговци на детска порнография, наркопласьори, терористи, неофашисти и какви ли не престъпници, които не могат да развиват другаде своя бизнес.
Днес ООН и световните институции създават основите на “световната религия”, за която ще говорим по-нашироко в една от следващите глави. На 26 юни 2000 г. е основана Организацията на обединените религии (ООР), която трябва да изкорени религиозната дискриминация. Според Михаил Горбачов “да изкорени” значи да “изтреби” - дума от която ни настръхват косите, защото според ООР вярата, че има само Един Бог, също е религиозна дискриминация.
Докато “земните царе” (Откр. 17:2) пишат “вероучението” на новата световна религия, от морето (от човешката тълпа) се издига една глобална информационна система или мрежа, която на пръв поглед обслужва обикновените хора и не се управлява от никого. Ще попитам: Кой тогава финансира тази система? Кой плаща заплатите на хилядите служители в нея? Защото световната информационна мрежа има такива служители, за които ние не знаем. Кой плаща на програмистите, създаващи ежедневно програмни продукти за подобряване на системата и защита от вируси? Кой плаща сателитите, ретранслаторите и другите технически съоръжения, без които Мрежата не би могла да функционира? И накрая – кого информира тази информационна мрежа? Нас ли информира или информира някого за нас? А може би и двете?
Очевидно е, че много хора теглят информация от Интернет и се “обогатяват”. Също така обаче, целта на Мрежата е много по-дълбока от това, което се вижда на повърхността.
Всъщност комунизмът беше подобна система, в която информаторите и доносниците подаваха информация за живота на всеки човек и на тази основа кадровите офицери съставяха досиета. Давайки привидна “сигурност” на гражданите, тази коварна военна машина манипулираше и моделираше обществото до безобразна степен. Поне ние, които сме живели в България и в другите страни от соцлагера знаем цената на тази “сигурност”. Глобалното “информационно общество” обаче е нещо много по-страшно от комунизма. Тук вече се говори за контрол върху мислите и убежденията.
Мнозина от вас ще попитат : -Каква религия намираш пък ти в Интернет? Разбира се, в Интернет се рекламират всички култове и секти, сайт има дори “Църквата на сатаната”. Рекламни сайтове имат астролози, магьосници и вещици от цял свят. Рекламира се дори самоубийството, съвокуплението с животни, педофилията, всевъзможни окултни практики (нумерология, пиромания, карти таро, говорене с мъртви, спиритизъм, и т. н., и т. п.).

Въпросът дори не е в това!

Целта е да се създаде усещането и да се втълпи схващането, че в Интернет всеки може да бъде такъв, какъвто желае, че има пълна свобода и “никакъв контрол”. Както куката, закачена на въдицата и скрита в стръвта, така и истинската същност на тази световна мрежа се крие зад една брилянтна фасада. Та нали и сам “сатана се преправя на светъл ангел” (ІІКор. 11:14).
Може би досега символът WWW Ви се е струвал напълно наивен и безобиден. Така е с повечето хора, и това е целта на звяра - да притъпи духовната проницателност и да заблуди ако може и избраните (Мат. 24:24). Каква точно ще бъде връзката между “белега на звяра” и неговия образ (глобалната информационно--технологична система), не се знае. Всъщност и самото число 666, само по себе си, не съдържа религиозен смисъл (Откр. 13-18). Както казахме, обаче, като символ това число изобразява змията (в някои от източните религии), то “е число на човек”… В древността това число е използвано в редица окултни ритуали, дори в “черната меса” (литургия, посветена на дявола).
Със сигурност това ще бъде белег, доказващ религиозно поклонение на сатана. Този белег ще дава възможност за достъп до глобалната търговска (финансова) система. Който няма този белег, няма да купува и продава (ст. 17). Ако ти приемаш глобалната мрежа за нещо безобидно и нормално, може лесно да бъдеш принуден да приемеш този белег и като имплант в твоето тяло (челото или ръката).

Заболяването “Интернет-зависимост”

Днес милиони млади хора са зависими от наркотиците. Много от тях умират преди да навършат 20 години. Повечето наркотици - като хашиш, хероин, кокаин, марихуана - са добре известни. Все повече навлизат т. нар. синтетични наркотици.
Много хора, пристрастени към алкохола, на практика го употребяват в огромни количества (особено у нас), и затова алкохолът също е разглеждан като наркотик.
Доказано е, обаче (най-напред от японски учени), че в главния мозък на деца и възрастни хора, които прекарват продължително време в Интернет- залите, се отделя психотропно вещество, което се поема от центровете на удоволствие и се създава зависимост, подобна на наркотичната. В Япония, в Китай, а вече и в САЩ има специално създадени отделения в психиатричните клиники, лекуващи зависимостта от Интернет-мрежата.
Наркомани ли са Интернет- маниаците? Повечето учени- психиатри, занимаващи се с лечение на наркомании, смятат, че отговорът е положителен. Хората от века на информатиката страдат от наркотична зависимост, породена от Интернет. Тоест освен за пазаруване, знакът WWW ще бъде и нещо като код (парола), отключващ депо в мозъка, което генерира наркотик. Та нали такава е и функцията на мантрите в хиндуизма и другите източни религии - медитация и достигане на нирвана.
Уличните наркопласьори, производителите на дрога и наркобароните ще останат без работа! Дори тези, които са рекламирали по Интернет. Каква ирония! Затова те ще я намразят (Откр. 18) . Тази тема може да се дискутира надълго и нашироко, но ние спираме засега. Това, което научихме дотук, е само предупреждение. Интернет не е просто едно безобидно забавление. Тук става дума за наркотик!

Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар