петък, 21 март 2014 г.

ВРЕМЕ Е ЗА ТОТАЛИТАРНА ДЕМОКРАЦИЯ


Видя се , че нито Социализма, който успяхме да изродим в Тоталитаризъм, нито демокрацията, която превърнахме в Анархия / и не само българите/ успяха, тоест в единият случай властваше клика от хора, а в сегашния група ояли се богаташи, за които няма никакви ценности освен трупането на пари, а другите хора за тях са работни единици / човешки ресурси /. И социализма и демокрацията по начало са добри като идея но на практика не работят, поради намесата на човешкия фактор / лакомия, жажда за власт, безочливост, чувство за ненаказаност /. При единия строй изпадаш в неволя ако говориш повече от колкото трябва, а при другия си подчинен, да не кажа собственост на самозабравили се крадци които после легализират богатството си и тормозят народа, тоест бавно тръгваме към строй с феодални елементи. И това вече е в почети цял свят. В мен, а и не само в мен започва да назрява идеята за тоталитарна демокрация. Тоест основни принципи, които защищават основни човешки свободи и права трябва да се приемат почети силово / както декрета на Ленин за земята, според който цялата тя става държавна. Ако беше така то сега нямаше да имаме бетонно черноморие, собственици но огромни и то незаконно придобити предприятия. Всички ги знаете кои са. / Но тук трябва да се включи и момент на справедливост, като всички тези мерки се прокарват, чрез пряко допитване до народа, защото те засягат главно него а не само определена група от хора. Набелязват се 10 или 20 необходими радикални промени, прави се референдум и народа на всеки от написаните въпроси отговаря с да или не и така се взема демократично решение. Народното събрание само ще доуточнява подзаконовите рамки и ще се свиква само когато се наложи. Не е необходимо да висят по цял ден там! Виждаме ги какво сътворяват. Като подкрепа на моите думи мога да дам примери: Взе се решение да се изземе незаконно придобитото имущество и какво стана -Декларация номер 7 за безработните и самоосигуряващите се. Има регистрирани по няколко пъти в полицията за разпространение на наркотици, пране на пари, убийства, изнасилвания, а се разхождат на свобода. Притежават милиони, декларира ли са хиляди и пак нищо! Затова предлагам тоталитарна демокрация. Щом народа каже да, няма място за извинение от изпълнителната власт. Трябва да се спре с рефрена „За кокошка няма прошка, а за милиони няма закони”, който напълно отговаря на истината и за който има написана много добра статия. А вие как мислите?

НИКОЛАЙ НКОЛОВ

3 коментара:

  1. Да се смеем ли или да плачем??? Би било комично, ако не бе толкова трагично...става дума за ситуацията по родните земи...
    Аз съм за тоталитарна демокрация. Подкрепям да.
    По времето на Живков, не сме могли да разказваме вицове за правитеслтвото и политиците, фучаха онези набедени за демократи..десиденти и не знам какви още...Абсолютни глупости...Вицовете си вървяха и не знам пострадал за разказан виц за Живков. И това за някои хора е белег на демокрация...И какво стана...Разказваме си вицове на воля...В Комиците и при Слави чат пат съвсем платено се иронизират политици..Демокрация преди всичко е народовластие...но реално то не се случва...Народът освен да даде глас на изборите, никой не го брои за жив..Рферендуми, да сте чули да се провеждат често по жизнено важни въпроси касаещи страната??? Няма такова нещо..Решават си отгоре...взимат си тлъстите комисионни, постъпиха по най - предателския начин с интересите на страната по повод Атомната централа..Народът мълчи...Нали си слуша чалгата, има малко ракия на масата, пък и може да си разказва вицове за Костов, за царя.. Демокрацията, според мен най-вече е отговорност, отговорност за онова, което се случва в момента в страната и отговорност за нейното бъдеще. При пълна безотговорност от страна на управници и от страна на народа, на лице е нищо друго освен пълна анрахия. Погледнте добре...тя цари в училищата(защото има безнаказаност на грубянството, арогантността и лошото поведение), в болниците(защото голям брой хора заклели се в Хипократ и с поглед няма да ни удостоят, ако не си платим...независимо осигуровките),в транспорта(в който често мръзнем, а и не идва навреме), в Народното събрание( където се държат нагло и безнаказано, позволяват си да не са там и да си въртят бизнеса; е за какъв дявол сме ги изпратили там????), в съдебната система..и т.н. Цари беззаконие, безнаказаност, това пък е благодат да се развихри с нови сили престъпността( и не защото е дремела до сега...)С една дума...няма демокрация у нас и никога не е имало. Но всеки народ заслужава управниците си. Категорично, че нали той си ги е избрал, хак да са му.

    ОтговорИзтриване
  2. Няма такова животно като тоталитарна демокрация. Демокрация няма никъде в света, камо ли да има тоталитарна?
    Социализмът не е добър като идеология,защото няма покритие между идеология и практика, т.е. е основан на лъжа и насилие.
    Капитализмът е основан на животински, а не на човешки принципи, затова не е модел за подражание.
    И двете системи са изчерпани. Социализмът слезе от световната сцена, а капитализмът изживява последните си месеци и дни.
    Всяко управление, основано на насилие, рано или късно води до катастрофа.

    ОтговорИзтриване