четвъртък, 4 август 2011 г.

۞ КРАЯТ НА ПАТРИОТИТЕ – ЗАЩО? ۞


Според юдейския мироглед, хората биват два вида: юдеи, които са човеци, и неюдеи, които са гои, животни, същества без душа. Kerithuth, Berachoth, Sebammoth, Salkut Keubentи т.н.

Цялата насоченост на юдейските институти и доктрини през вековете се състоеше в това – как да се осъществи това разделение и как то да стане реалност?
Войната за унищожение на Личността у неевреина се водеше не хаотично, а планомерно, целеустремено и с научни методи. Марксистката социология, която пропагандираше схващането, че в основата на всички обществени отношения стоят обективни икономически закони, се сплавяше успешно с фройдистката психология, която разглеждаше човешкия индивид като животно, а културата, интелектът и духовните му нужди, като нещо вторично, като функции от неговата сексуалност и т.н.
В борбата си срещу националните култури на народите, марксистката социология и фройдистката психология не си противоречаха, а се допълваха взаимно. Унищожението на Личността у неевреина вървеше по тия две основни направления. Този процес напредваше с невиждана мощ с усъвършенствуването на телекомуникациите, електронните медии и информационните технологии.
Проблемът може да бъде поставен така:
Защо юдействащите в България успяха да прокарат своите идеи, псевдокултура и мироглед, особено в средите на младите поколения и защо националистически формации като БНРП, БББ, ВМРО, ОКЗНИ и др., се провалиха по този унизителен начин?


Никога българският народ не е изпадал в такава безпътица като днешната, дори когато е бил под османско иго. И това положение не е случайно, то не иде от вчера или от оня ден. То е подготвяно отдавна.


Главната причина за всичко това не е в днешната стопанска и духовна безпомощност, а в липсата на историческо съзнание у ония, що си въобразяват, че ръководят българските съдбини. Може би ние сме най-безисторичният народ, който живее днес на земята, не само защото не създаваме исторически смисъл на живота си, не само защото животът ни увяхва преди да се е разлистил, но главно поради това, че всичко в нашата страна се случва без каквато и да е обща историческа цел.


И ако е имало политика, която да се е развивала случайно, без оглед на обичайното право, на творчески традиции, без всякакво чувство за същностната и прадревна структура на народната общност, без всякакъв усет за копнежите и въжделенията на народностната душа, то това е точно българската политика. Това е една зловеща криза на българското национално самосъзнание, чиято перманентност става видима още от годините на Възраждането. Тази криза ще продължава да ни мори с цялата си ядовитост, дотогава, докато ние българите не поставим за разрешаване, ясно и необратимо проблема за българската участ. И това не е само проблем на българската политика, а преди всичко на нашето културно и национално битие.


Още през време на Възраждането по-образованите, така наречените интелигенти, нямаха никакво отношение към въпросите на българската национална култура, на българското самосъзнание въобще. Вместо това, те попаднаха под хипнозата на небългарски доктрини и учения. Чуждото за тях бе идеал, образец. Над България започна да се развиделява, когато Европа се намираше под влиянието на социалистическите идеи. Колкото и значимо да беше апостолското дело на национал-революционерите, то не успя да определи програма на българския дух. Нашето Възраждане бе безисторично и безпрограмно ! Нашата интелигенция прие социалистическите идеи като религиозно верую. Нашата конституция от 1879 г. фатално се разминаваше с действителните нужди на българите. Като резултат от всичко това се появиха карикатурните образи, снети така майсторски, в произведенията на Алеко и Чудомир.


Нещо повече! Онова, що българските историци определят като “Освобождение от османско иго” не бе нищо повече от етап в разрушаването на българските обществени структури. То бе провеждано под давлението на фалшивите европейски ценности. Не само руското, но и западното влияние тогава, твърде много допринесоха за засилване на безисторичния хаос в българското съзнание.
Появата на Стефан Стамболов на българския политически небосклон не спомогна за възпиране на обществената деструкция в България. Колкото и гениални да бяха неговите политически маневри, вън и вътре в Родината, той не бе във възможност да насочи националните сили към съзидателност и градеж. Един Стамболов не беше достатъчен за да се прекрати тази криза на българската духовност.


“Колкото и голямо да е патриотичното ни чувство, то остава без всякакво значение, ако не извира от вярата в българския мит и неговото пребъдване в света”- писа навремето великият български философ д-р Янко Янев. И ако, ние българите, не искаме повече да приличаме на сбирщина злобари, то трябва да погледнем пред нас и да решим по кой път да поемем.
Тъкмо днес не можем да очакваме никакво разрешение на националната си участ, чрез подражаване на западната цивилизация. Какво можем да очакваме от един свят, който си отива? За нас остава една единствена възможност – пътят към самите нас, пътят към собствения подвиг и собствената жертва. Само като исторически план тоя път може да ни изведе към ясни и прояснени дни.
Ние имаме нужда главно от културен национализъм, чрез който геният на нацията да се проявява с всичката си Мощ и Воля, утвърждавайки се исторически. Срещу интелигенцията на утопиите, разсъдъчните фикции и маймунския софизъм, трябва да възправим интелигенцията на подвига, особено днес, когато предстоят още по-съдбоносни решения. Пред нас стои мащабната задача да създадем новия тип българин, обусловен от структурата на времето, в което живеем. С тоя героичен българин трябва да започне и ще започне българската национална история.


Използвана литература:
1. “Талмуда и евреите”, Сборник от студии, Пловдив, 1937.
2. Янев, д-р Янко. “Есета за Родината”, Издателство на Общество Дуло, Русе, 2002.

10 коментара:

  1. това което знам за израел е че дори самото му име заначи борещ се с Бога библиата не веднъш споменава тяхното извратено мислене избиването на пророците и Христос. ВИНАГИ С ДВЕ ЛИЦА ненавиждащи всички други народи избиваики и гонеики собствения си нарот приел учението на Христа ,фарисеите създатели на ислиама създатели на капитализма и комунизма в наи извратена та му форма,първата комуна е описана в новия завет дияния на апостолите взета и извратена, лихварството банките списака е доста дълък .Тези рожби ехидни са поцелия свят и са заели наи високите постове в ерархията на сегашия свят .
    А за Българите знам че са участвали в изграждането на Медо Персия има много информация за нас но защо я крият през 1955 или 1970 несе сещам точно Иран покани България
    на тържествата послучеи юбилеи от създаването
    на държавата им и сме били на едно от наи почетните места за това че сме участвали в създаването и нашия нарот е бил в основата на много държави, но това се крие от нас целе насочено защо ,ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАИ НА ТОВА знаеики миналотоси лесно ще се урентираме в бъдещето спираики постояното изнасилване на нациятани.iki.

    ОтговорИзтриване
  2. Николай, от доста време следя блога ти и след всяка статия ми се иска да ти напиша колко много се радвам на нещата които мислиш, пишеш, знаеш и споделяш с нас. Поздрави и успех!

    ОтговорИзтриване
  3. Много точен анализ на действителността ни след Освобождението.Има и националисти.Но,няма такава интелигенция,която да постави основите на единно знание на историята ни,да създаде съответна Национална Доктрина,да набележи начините за действие за достигане до съзнанито на хората.Има личности,вижда се и в интернета,с разбиране по въпроса,но не са обединени,стиковани и биещи в едно направление.Много често са в разнобой и препирни.Така поставяйки егото си над националния идеал.Това ни унищожава.

    ОтговорИзтриване
  4. Бай Ники,присъединявам се към мнението на Ник напълно.Ние с теб се познаваме и сме разговаряли.Сега ,за този коментар и анализа,които си направил направо ти свалям шапката си/макар че нямам такава,но символично.../.Много ме накефи острия ти, като връх на бръснарско ножче, поглед, който споделяш с нас.Няма оправия и това е истината...хехехехе...обаче искам да допълня ,че все пак има оправия,но е такава:СПАСЕНИЕ ПО ЕДИНИЧНО.Отсега знам, че това ми мнение няма да се хареса на маса хора,ще кажат-баси егоиста си,така не се оправят работите.Еми,ще кажа ,така е,прави сте,ама като не ми стига акъл да дам рецепта за общото,поне знам за частното/отделния индивид/ какъв е начина...Бай Ники,искрено и с голяма сила ти желая лично щастие,здраве и бистро съзнание ,за да ме радваш и за напред с брилянтни анализи.Твой добър другар и приятел...мио

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти за добрите думи! И на теб и семейството ти желая всичко най-добро!

    ОтговорИзтриване
  6. Привет на патриотите тука!Ще ви споделя някои размисли,но понеже има ограничение до 4096 знака,а текста е повече-ще го постна на части и ще трябва да си търсите продължението всеки път...:))


    Незнаеш за кого да гласуваш....ами...ти си гласувай като те влече,но не подминавай факта,че сме под икономическа и политическа зависимост от Великите сили???И няма значение дали някои гласуващи са 90% или999%-НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА от която и партия да са-те имат едно единствено право и цел-да подвият послушно опашка и да вирнат почтително лапички нагоре,към господарите си АМА ПОД ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ЪГЪЛ,ако не искат да ги нахокат и глобят...

    Гласувай,та *гласувай*.....! Ама народа малко вече почва да мисли,вече все по-малко търси *добрия цар* от приказките, и все повече излиза истината/ах,какъв ужас/!/ -НЕКОНТРОЛИРАНА ОТ СРЕДСТВАТА за масова
    излагация...,и новите дрехи на царя вече не предизвикват нито *възторг*,нито
    *ЕВРОВЪЗТОРГ*....И понеже в момента има три Българии на територията на нашата земя-те трябва да бъдат ясно профилирани,за да не сбъркаме и да смятаме мутанта за човек. Ето ги:България-1 --обединява парламент, правителство,наемници за охрана България-2 --обединява неофициалната държава на турци и цигани
    България-3 обхваща истинските българи,които живеят от труд и си плащат нормално данъци Тази,последната е източник за ограбване от другите две и обезпечава техния паразитизъм. /Нека не слагаме обаче ВСИЧКИ турци и цигани под общ знаменател,има достойни и нормални работещи сред тях,те също са в безисходица! Те по-скоро спадат към България-3,още повече,че се самоопределят като българи.... Картите обаче са раздадени предварително, така че,когато Българии 2 и 3 гласуват- става като в казиното с нагласените специални зарове И ВИНАГИ БЪЛГАРИЯ-1 ПЕЧЕЛИ! Изпитана тактика във времето.Засега сме
    колония на Великите сили.Време е за световна промяна и тя вече започва.
    А ти си гласувай,като те влече.....

    ОтговорИзтриване
  7. Аха,ето как ще се ориентирате за да свържете частите на следващия пост-гледате дата и час.

    Много хора се питат защо и ние не сме на улицата с протести,както е в момента в цял свят.Ето какво искам да споделя с истинските българи от форумите-ще прозвучи странно,но всъщност постъпваме правилно.
    От векове схемата *ПАРИ-КРЪВ-ВЛАСТ-ЛЪЖИ* работи безотказно в цял свят,създавайки
    илюзията,че така ще бъде винаги.Но има закони далеч по-реални и обхватни в
    предвиждането си точно КАКВО и точно КОГА да стане.Те не се интересуват от
    бизнеспечалбите на този или онзи мутант,нито от това колко страшен и безмилостен е той, или какви военни сили и изнудване може да насочи срещу тях.Една чаша се пълни само дотогава,докато водата не стигне до самия ръб,и вече даже САМО ЕДНА капка да искаш да долееш-няма място.Това е закон неизмислен от човек.Нямало е как при приемането му някоя Цецка Цачева да има възможност да изключи микрофона,или да спретне поредния абсурд за
    прегласуване или отхвърляне.Законът не са го съобразявали и с 'разрешението/ благоволението/ !!" на ЕСЕС или САЩ.Той си действа без да се впечатлява от техните "санкции" или глоби...Не е предвидено да му бъде гласуван вот на недоверие ,но не на първо,ами и на 9999999999999999999999999-то
    четене!...Следствие на този закон

    ОтговорИзтриване
  8. Следствие на този закон е и ситуацията в момента ,водеща до края на вековните експлоататори на човешка сила,способности и живот.Системата прекали с всичко:с унищожаването на природата,с ограбването и свеждането до робско беднадеждно положение милиарди хора,с печатането на пари с повод и без повод,с узаконяването на най-гнусни престъпления,с насаждането на омраза и зложелателство на хората един към друг,с увеличаването на безработицата непрекъснато ,с изкривяване ценностната система на младите,с овластяването на най-гнусни отрепки/и даже възхваляването им в холивудски филми/!!Чашата се пълнеше..... Някоя война тук или там беше спасителния
    резултатен ход,когато играта загрубее,а и печалбите от една война хич не бяха /и не са/ за пренебрегване.Затворите,глобите ,заплахите, убийствата - вършеха работа и "обществения ред" се запазваше при всяко недоволство.
    Но...дойдоха GSM-мите и Интернет.Плановете на мутанта да направи невъзможна или излишна ЖИВАТА комуникация между хората/за да говорят плащайки сметки на операторите вместо да разговарят лице в лице/,както и да
    превърне Интернет в инкубатор за геймъри и бизнессамотници,неспособни на обединение и някаква борба - неочаквано се провалиха и постигнаха точно обратния резултат! Управляващите света

    ОтговорИзтриване
  9. Управляващите света предвидиха нуждата си от подготовка на армии и все по-смъртоносни оръжия ,както и времето,когато ще се наложи
    да избиват собствените си народи.Но не предвидиха масовото осъзнаване и
    високоскоростната организация за отпор от довчерашните послушни роби.Всичко се разви светкавично и те не са готови да реагират адекватно.И ето,че този път НЯМА КАК да арестуват всички,нито ДА ГИ ЗАТВОРЯТ или
    избият,защото на улицата са стотици хиляди от всякакъв калибър,род и вид.Правят се опити те да бъдат показвани от платени журналисти като сбирщина просяци,стари хипита,скинари,клошари...ама истината е друга-там има и такива,но също и ВСЯКАКВИ други. Те в момента не са организирани и не
    им е ясно точно какво трябва да се постигне, и това е разбираемо-никой не ги е учил как да премахнат системата и с какво да я заменят,но скоро нещата ще се избистрят и вече организирано ще бъдат предприети конкретни действия.ТОВА ВЕЧЕ СЕ СЛУЧВА ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТИ,ПАРТИИ,РЕЛИГИОЗНИ организации и
    водачи,самите хора уточняват исканията си,БЕЗ държавата!!!!!!! Тя вече не трябва.
    / Дано обаче всичките им действия са мирни ,без сблъсъци с полиция, палене,побоища, това в Рим е погрешния начин и само дава повод за ответен удар./
    Свободата на информацията направи невъзможно лъгането и преиначаването на истината от официалните медии .Именно Мрежата създаде възможност за обединяване и когато то е факт-*натискът от улицата*/ЛЮБИМ ИЗРАЗ на нашите "политици"!!!..../ ще реши нещата. Случващото се в момента е началото на
    огромно световно преустройство,което ще промени света не само откъм Системата,но и откъм Държавата,така както сме я познавали досега.Неизбежно

    ОтговорИзтриване
  10. Неизбежно е,предсказано е отдавна ,причините за това са много,но ще стане много дълго
    ако обяснявам подробно тука.Ще се спра само на най-важното,засягащо и нас.
    Нашият случай КАТУНИЦА показа много ясно,че дълготърпеливия като вол българин също е на границата на преливане на чашата и нещата няма да останат така.Вместо да се вслуша в справедливите му искания,поредното
    правителство от "целуващи ръка" на ЕСЕС и САЩ го оплю в платените си медии и "далновидно предвиди",че след изборите Б-я ще се успокои!!!.....
    Не само,че няма да се успокои,ами ще изригне! Първо обаче трябва да имаме
    търпение протестите по света да премахнат евроамериканския фашизъм.Едва когато стане това-нашите марионетки тука ще бъдат принудени и няма да посмеят да воюват срещу собствения си народ. Според това,което прочетох в Мрежата,/в Атина ли беше,в Рим ли.../ заради паленето и чупенето ОТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ демонстранти СА АРЕСТУВАНИ 70 ЧОВЕКА, А ПРИ НАШИТЕ ПРОТЕСТИ от общо 2-3 хиляди СА АРЕСТУВАНИ СТОТИЦИ!!!!!Вдигнем ли се сега-уплашената от световната ситуация държавна машина ще ни унищожи,за да хареса на Великите сили и да покаже ЛОЯЛНОСТ И ПОСЛУШНОСТ .Една част от протестиращите ще глобят,друга ще затворят,а останалите ще се скрият по домовете си...защото ние нямаме случай в цялата си история,в който МИЛИОНИ
    хора да са се вдигнали,а ДЕСЕТКИ да са останали в къщи,при нас е обратното-ДЕСЕТКИ се вдигат или излизат на протест,а МИЛИОНИ си остават в къщи.Това дава възможност за бърза разправа с потърсилите справедливост
    ...и за НАЗИДАНИЕ и възстановяване "обществения ред" от Системата....!.....
    Българина обаче някак инстинктивно усеща,че трябва да се изчака в днешните събития.И е прав.Много Катуници тлеят.........

    ОтговорИзтриване