вторник, 28 февруари 2012 г.

КОЙ Е НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ


Ето и малко по-различен поглед върху биографията на този кариерист :
Николай Младенов е роден на 5 май 1972 в семейството на дипломати от
т.нар."живковска дипломация". Като малък е живял в Индия, а после
и в Холандия. Баща му Евтим Младенов, който от 2006 година е покойник, е бил ченге - радист в различни посолства. Майка му ...е Неда Младенова. По професия е лекар - педиатър и вече е пенсионер. Николай Младенов влиза в Английската гимназия в София като внук на активния борец против фашизма /кога в България е имало фашизъм?/ и капитализма Николай Младенов и е последният комсомолски секретар на Учкома на ДКМС в 114-та столична Английска гимназия, която завършва през 1990 г. Приет е в Университета за национално и световно стопанство, специалност “Международни отношения”, където завършва висше образование през 1995 г. На следващата година получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон, където защитава дипломна работа на тема “Израелските ядрени сили”. Масон.
Не е служил в българска казарма, но според непроверена информация, е преминал тайно военно обучение в израелската армия - факт, малко известен в България. Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация “Отворено общество”, София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001. Междувременно Младенов се запознава с Надежда, по баща –Парунова, по първи мъж – Михайлова, по втори – Нейнска, на международен форум и с малко помощ от масона Иван Станчов. Така той се озовава на 5 място във Варненската листа на ОДС за изборите 2001.
Надка, която е водач влиза от София и Младенов става депутат. През 2002 Надка, по баща –Парунова, по първи мъж – Михайлова, по втори – Нейнска, ставайки председател на СДС, прави Младенов член на НИС, преди да е станал член на СДС. През 2003 на местните избори Николай Младенов взема 200 хил. долара от ТИМ-аджии, за да наложи в СДС издигането на малкоизвестната и малкопопулярна юристка Ванухи Арекелян за кандидат на СДС във Варна, срещу което на самата Арекелян е обещано да стане шеф на Варненския окръжен съд. ТИМаджии изпълняват договореното и Ванухи става шеф на съда, Николайчо е по - богат с 200 хил. долара, а Кирил Йорданов - преизбран за втори път. Бившият шеф на СДС във Варна Янко Станев разполага със снимки, където се вижда как Младенов взема доларите, поставени в една картонена кутия за обувки. От 22 февруари 2004 г. заема поста заместник-председател на СДС, който напуска с оставката си през 2005 г. През 2006 г. става съветник към комисиите по отбрана и външна политика на Иракския парламент.От 2007 г. работи като консултант на Световната банка, Международния републикански институт и Националния демократически институт в България, Афганистан, Йемен и други страни от Близкия изток. Говори руски, английски, френски език и иврит. Шампион по прескачане от партия в партия – същи Марио Магарински. Беше в СДС, после стана съосновател на Гражданското сдружение „Европейски демократичен път“ заедно с Димитър Абаджиев, после в ГЕРБ.
PROffaLION Габрово, България
Намерено в интернет

2 коментара:

  1. Tova, che nyakoi izrodi se mislyat za ne balgari, a evrei, turci i t.n. neshtastnici i gadyat i izdevatelstvat i usilvat genocida varhu balgarite, kato doyde denyat na razplatata nisto nyama da im pomogne= i davnost za prestapleniyata im niama da ima!!!!!!Shte sajalyavat che sa doshli ili rodili v balgaria i da izdavatelstvat varhu balgarite!!!!!!!!===============================================

    ОтговорИзтриване