сряда, 15 февруари 2012 г.

$%ОТРОВНОТО ЗАСЕДАНИЕ. Ще ставаме американци!!! $%

Отровно заседание, Което даде "зелена светлина" на програмата за флуориране на питейната вода в България.
Вижте със собствените си очи грамотността, на хората, които ни управляват. Както се вижда "специалистите" Смятат, че флуора се нарича: "флора","флур", А флуорирането: "флориране". Значи отмяната му трябва да се нарича"дефлориране". Оттук нататък, разбира се, за всичко можем да им се доверим ...

Комисия по здравеопазването

ПРОТОКОЛ № 102

29 ноември 2007 г. от 15,00 часа

Извадки:
ПРЕДС. БОРИСЛАВ КИТОВ: Преминаваме към разглеждане на точка 2 - Обсъждане на проект на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 годишна възраст.
Въпреки, че е отбелязано, че това е предложение на народния представител Руденко Йорданов, мисля че всички ние сме твърдо "за" това.


РУДЕНКО ЙОРДАНОВ: Благодаря господин председател, на предишното заседание предложих да включим като точка в дневния ред Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 години в Република България предложен от Българския зъболекарски съюз и подписан от доктор Николай Шарков ... Позволявам си да припомня добронамереността и готовността на министъра на здравеопазването да включи тази програма в политиките на Министерството на здравеопазването. ...


НИКОЛАЙ ШАРКОВ ‹(•¿•)› : ... да ви представя ключовите хора в денталната медицина, заместник-декана на стоматологичния факултет в Пловдив и директор на катедра "Детска дентална медицина" доцент Мария Куклина, декана на варненския факултет, доцент Васил Свищаров, доктор Гачев, който е заместник-председател на съюза и ръководител на една от най-големите клиники занимаваща се с детско дентално здраве. Националният консултант ... е доцент Милена Пенева, която е директор на катедрата в София ... искам да ви цитирам един имейл, който получих днес от президента на Световната асоциация: "Какво става с твърдението на министъра на здравеопазването, с който се срещнах и обеща да предложи 15 милиона лева за стратегически план за профилактика".
През 1982 година са последните епидемиологични данни, които са представени пред Световната здравна организация ...


За първи път на масата ние поставяме един проект за Национална програма за обществено базиране на национална програма, която обхваща всичките един милион и петстотин хиляди деца в нашата страна. Обхващаща нашето бъдеще. Тази програма е съобразена с резолюция на Световната асамблея за здравето. Показвам ви оригинала от 23 май 2007 година подписана от представители на Република България. Това е резолюция на Световната здравна организация ...


... Храненето на българина е прекрасно ...


За флората е, доказано без всякакви дебати по този въпрос и през две три години се излиза с резолюция както на Световната здрава организация, така и на нашата Световна федерация, на Европейския съюз, на Съвета на европейските зъболекари, че единственото средство, което се използва и доказано профилактира кариеса това е флората.
... Това говори много за флура ...
В шест общини в България, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Велико Търново местните парламенти от години прилагат обществено базирана програма за профилактика на зъбния кариес при децата от детските градини с флорирано мляко и флорирано кисело мляко. Тази програма е съвместна с Министерството на здравеопазването, с протокол разписан със Световната здравна организация. Тази програма се мониторира и резултатите ще бъдат съобщени през 2009 година.
...
За целите и стратегията на програмата, първото и основно нещо е изготвянето на Националната здравна карта на кадровия ресурс. Това вече е изготвено от Българския зъболекарски съюз. Българският зъболекарски съюз разполага с информационна система, която обхваща национални и регионални данни във всеки един социоразрез на нашия съюз и на населението. Естествено създава се и необходимата научна документация за събиране на данни.


... министъра на здравеопазването на Македония, Сармени след решение на парламента на Република Македония и след одобрение на министър-председателя ... определя доктор Николай Шарков като външен консултант на тяхната програма за профилактика на оралните заболявания на децата от 0 до 14 годишна възраст.


ПРЕСД. БОРИСЛАВ КИТОВ: Поздравяваме ви, за това, което македонското правителство е направило. За най-голямо мое съжаление сега виждам становище на Министерството на здравеопазването, в което се казва, че вие не сте се съобразили с препоръките и проекта Национална програма за профилактика е постъпил в Министерството на здравеопазването след разработване на бюджетната прогноза за периода 2008 - 2010 година и не е включен в нея.


НИКОЛАЙ ШАРКОВ: По този начин се практикува в целия свят, особено по такава програма, която е дългосрочна. / Лъжа /


... Искам да благодаря на доктор Руденко Йорданов, който успя от парламентарната трибуна преди затварянето на дебатите за бюджета за второ четене да предложи тази програма на народните представители. Става въпрос за един милион и половина деца, за които да бъдат отделени 15 милиона лева.


АТАНАС ЩЕРЕВ: Според мен, след като имаме естествено флорирани минерални води, тяхното бутилиране и предлагане в мрежата, е един лесен и нормален начин за използване на флура за зъбна профилактика ...


БОРИСЛАВ ВЕЛИКОВ: Границата между полезната концентрация и вредната концентрация на флорида в питейните води и основно в подземните води е толкова тясна, че действително се налага един много сериозен контрол.


Може би правилно ще бъде да се раздели страната на райони и да се направи опит да се изключи при децата безконтролното приемане на флорирани продукти. В противен случай е очевидно, че вместо да изпишем вежди, ще извадим очи. / Няма начин това да се "контролира", защото всеки човек има различна индивидуална поносимост към флуора. /


Ясно е, че превишеното съдържание на флорид в питейната вода или в продуктите, които ще се ползват от децата, ще доведе до флуроза. ... в някои райони на Индия съдържанието на флорид във водите е над десет милиграма за литър, от което бедните индийци ... са с така добре изразена флуроза, че при дълбока въздишка ребрата им се пукат, което не искаме да постигнем.
... по-добре е да не се флорира що се отнася до питейните води или пречиствателни станции за подготовка на питейни води. Благодаря ви.


ПРЕДС. БОРИСЛАВ КИТОВ: Колеги, ние не сме специализиран научен съвет. Говорим за политика в здравеопазването ... Доктор Николай Шарков, не искам да отговаряте


ВАНЬО ШАРКОВ: ... нека да не навлизаме да дискутираме по същество отделните елементи на тази програма.


ХАСАН АДЕМОВ: ... едва ли някой от комисията може да има различно от становището на доктор Ваньо Шарков ... Тук не става въпрос за това дали някой подкрепя или не? Да, всички подкрепяме. Основният въпрос е дали тази програма може да бъде финансирана от следващата година.


Плуващи полуличности и пседочовеци из Интернет, и накъде там - но къде..., знам или не?! А вие?! Там е въпросът! Ще кажете - ЛИЧНОСТИ! НО АЗ БИХ КАЗАЛ: ПСЕВДО ХОРА!


Николай Николов

5 коментара:

  1. единствения сигурен начин да се притапи деиствието на третото око и направо да закърнее е като се приема флуор.Флуора се свърва с кристалофлуресцентните образувания в епифизата и на ренгеновата снимка епифизата-трето око-прилича на малка костица в мозъка на човека.Ето така елита се бори свъзможността на всеки от нас да види и разбере това което те виждат благодарение на този приемо-предавателза връзка с Бог

    ОтговорИзтриване
  2. АБСОЛЮТНО ВЯРНО Е ТОВА Милкод! НЕ СИ СПОМНЯМ, ДАЛИ НАПИСАХ ТОВА В СЪОТВЕТНАТА ПУБЛИКАЦИЯ ЗА ЕПИФИЗАТА, НО АКО НЕ СЪМ ГО НАПИСАЛ, ТО ЯВНО Е БИЛО ДА Я СЪКРАТЯ, ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО ГИ МЪРЗИ ДА ЧЕТАТ!

    ОтговорИзтриване
  3. http://www.youtube.com/watch?v=Yr5Yctn20FU
    NIAMA VRAZKA S TEMATA, NO E NESTO, KOETO TRIABVA DA SE VIDI

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Още веднъж ти благодаря,тъкмо гледам предаването заради което е глобен от СЕМ.И то е доста "барутно".

      Изтриване
  4. Ники го е написал съвсем точно:"Ще ставаме американци!!!".Защото тях ги тровят много отдавна с флуор.И затова сигурно имат нужда ежегодно да се вливат свежи умове от цял свят благодарение на лелеяната "Зелена Карта".
    Благодаря на Мария за линка.Знам че влизате тук,ама пак да напомня: http://konspiracii.ucoz.com/index/predposledno_preduprezhdenie/0-24

    ОтговорИзтриване