четвъртък, 10 юли 2014 г.

НЕЩО, КОЕТО ВСЕКИ БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕДиректна извадка от гръцкия вестник
 “Симера” за България!
“Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите, защото не могат да си го позволят.
Целенасочената политика по обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви.
Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските.
За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на площадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.
И ние като гръцки граждани, свикнали да търсим и отстояваме правата си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно?
Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм.
За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.
Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина.
На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това.
Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето.
Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.
В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим.
Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен.
Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване.
По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем.”
НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

7 коментара:

 1. ОТ КОЙ БРОЙ НА ВЕСТНИКА Е ТАЗИ ИЗВАДКА?

  ОтговорИзтриване
 2. Абсолютно точно описание на геноцида в действие срещу БЪЛГАРИТЕ !!!
  СТИГА !

  ОтговорИзтриване
 3. Дрън-дрън, вече почти всеки го е изпитал на гърба си, знае и усеща, че такава е действителността! Нека всеки си говори, на кой, каквото му харесва, наслушали сме се на всякакви модели по наш адрес!!! Истината има много лица, а от другата страна на медала какво се крие, знае ли някой?!... Помислете мъдро и зряло и се поразровете надълбоко за причините! Нищо не е такова, каквото изглежда!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да имаш много поздрави! - Истината е само една, единствена!
   Само, че има много трактовки....

   Изтриване
  2. Прав/а си/сте! Всеки леко забогатял мисли, че ще е все така и гледа как да се измъкне. Да беше казал поне "Ай, цо цвай, та дрън", като Христо Стоичков. Щеше да е по - оригинално поне. Визирам горния коментар. Знаем за страните на медала, но ги знаем и кои са виновните и се чудя защо не се вдигне този наш народ та да ги натика до живот в затворите?! По-реално е да бъдат унищожат физически, защото пак ще намерят вратичка за да се измъкнат и да ни тормозят. Знам, че е нехуманно, но хуманно ли е за пари откраднати да бъде подложен на тотален геноцид и безвремие целият ни народ и то от една шепа тъпи крадци и мошеници. А колко хора измряха от глад, болести, фалшиви храни и лекарства, а и банки и организирано обезценяване на лева и то 1 към 3 000 заради тях?! И до някъде е права поговорката "Око за око, зъб за зъб"! И ако не стане това и народа ни все спи и го е страх, то ей така ще си умре в безвремие, без цели, без човечност и без бъдеще, и тънещ в мизерия!

   Изтриване
  3. Няма да я бъде тая!!! Земята на България е благословена! Такъв е и нашият живот! Събудете се, моля! Откога сме забравили кои сме и какви сме ние?! Откъде накъде някой друг ще ни определя като че ли всички сме под един знаменател?... Докога ще ни се внушава, че няма никакъв изход от положението?!... Нима, мои братя и сестрички българи, не се познаваме. че някой друг трябва да ни казва какви сме?! Спрете да давате от скъпоценната си и страшно силна енергия за негативи, защото комплексно абсолютно всичко рикошира обратно върху нас! Да го... тези, които точно това искат и скалъпват историите! Говоря в световен мащаб, не само за нашите... Нашите са продажници и са само едни жалки пионки, но и те ще си понесат последствията! Нищо и никога не е останало скрито! Нищо и никога не е останало така, както е било! Изобщо не желая да се спирам на картинката, но спрете поне да се подавате на манипулации от всякакво естество!... Мислете само позитивно, вярвайте и слушайте сърцето си! То казва много...

   Изтриване