неделя, 8 март 2015 г.

ОТ КОГА ЗЕМЯТА Е КРЪГЛА? - римейк

"Тъмните векове" са били тъмни само за Западна Европа. Всъщност за западняците "тъмни" са всички векове допреди 200-300 г.
Простата истина е била известна от дълбока древност из цял свят, знаели са я астролози и учени, пише го в Библията (книга Йов 26:7 - "... Прострял е Той север над празнотата, окачил е земята на нищо."), от край време древните календари на различни народи са прецизни и точни (за най - точен ЮНЕСКО признава древно-българския).
Галилей и папа Урбан VІІІ доказали максимата, че когато спориш с идиот, всъщност спорят двама идиоти. Самият Галилей твърдял, че слънцето е неподвижно. Само впапския двор и неговите провинции - Западна, /ТОЕСТ ЗАПАДНАЛА/ Европа са направили голямото "откритие" преди няколко века. Затова, според западноевропейците, това било открито за пръв път от Галилей и Коперник и доказано от Магелан. Всъщност навсякъде, с изключение на това особено място Западна Европа - хората са виждали, че когато един кораб се задава в пристанището, първо се вижда мачтата му - нещо, което няма как да стане, ако земята е равна.
В своя "Шестоднев", Йоан Екзарх аргументирано доказва, че земята е кръгла - нещо, което по негово време е било общоприето от векове. Творбата най - вероятно е поръчана от цар Симеон преди 917 г., което ще рече, че по това време в България се е знаело за формата на земятаОще от древноста се е знаело, че Земята има сферична форма. Нещо повече! Още 3 век пр. Хралександрийският учен Ератостен успява да определи размерите на Земята - (радиус, параметър на основно сечение и т.н.) по много любопитен метод.
Идеята, че земята била в центъра на вселената папския двор заема от Аристотеловата система, но наред с неговата има други древни астрономически системи, които не твърдят подобни глупости.
Любопитно е, че така стоят нещата с повечето "открития" на западноевропейците (като откриването на Америка, която открай време е известна на викинги и азиатци). Те са специалисти по откриването на неща, които са известни навсякъде другаде по света. Наистина тези неща никой друг преди тях не ги е откривал, по причина, че никъде другаде не се е налагало. И днес, когато прочетем изречение, писано от някой сноб по инерция, като: "Хората през средните векове не знаели...", е уместно да си уточним: кои хора?

Днес Земята отново е плоска, а в нейния център се намира Запад/аща/на Европа!?   Всеки, които иска да се увери, трябва да чете авторите сноби и да разбере, че не е имало сапун, докато западняците не са започнали да се къпят, канализацията е била забравена, откакто я ползвали шумерите, докато Темза не се задръстила, културата се е появила през Ренесанса, а нациите са се появили, когато са ги измислили Наполеон и Бисмарк. Преди това такива неща е нямало и доказателството е, че западняците са ги открили.........

"СВЯТ ШИРОК - ДИВАНЕТА ВСЯКАКВИ!"Ашкосум, евалла......


НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар