понеделник, 25 октомври 2010 г.

Един ден сегашната кампания срещу българите ще свърши



Един ден сегашната кампания срещу българите ще свърши, всичко ще излезе наяве и тогава може би името на един човек ще бъде изчистено.
Жан Виденов се оказва ... единствения български премиер от 1990 г. до днес, който има смелостта да откаже да изпълнява Плана Ран-Ът. Дали той прави това от лоялност към българското общество или по някакви други свои интереси? Понеже явно няма какви да бъдат те, остава да приемем единствено възможното - че е честен човек. Как му организираха инфлацията, заради която го замервахме с камъни, тепърва ще излезе наяве. Ако искаме да бъдем и ние честни, един ден ще трябва да признаем, че не сме били прави...

Колкото и да е непопулярна тази истина днес, да не забравяме, думите на Оруел: "Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят."
"Жан Виденов беше свален, защото се противопостави по своему на изискванията на престъпната двойка Международен валутен фонд-Световна банка. Той забави колкото можа приватизацията на “Химко” - Враца, на “Стомана” - Перник, и на други български предприятия - и децата на работниците в тези предприятия имаха хляб още една година…
Вероятно се е противопоставил и на приватизацията на предприятия от мащаба на МДК “Пирдоп”, на загробването на “Балкан”… Спомнете си: МДК “Пирдоп” беше първото крупно предприятие, приватизирано от правителството на Костов от министър Александър Божков през есента на 1997 год. Комбинатът МДК “Пирдоп” - гордостта на България - производител на електролитна мед, злато, сребро, платина! - беше подарен срещу нищожна сума на Юниън Миниер дьо Катанга от Белгия, корпорация, известна с това, че предизвиква гражданска война в Конго и организира убийството на Патрис Лумумба на 17-ти януари 1961, законен лидер на тази страна…
И българската електролитна мед, българското злато, българското сребро, българската платина сега се транспортират в Белгия и осигуряват качествен живот на други хора.
Логично е да се допусне, че Александър Божков получава известния прякор “Мистър 10 %” точно във връзка с приватизация на МДК “Пирдоп”.
Жан Виденов беше свален още, защото се опита да се пребори с олигарсите от “Газпром” и да защити интересите български. (През май 1997 год. те бяха продадени от Евгени Бакърджиев от престъпното служебно правителство на Софиянски след преврата на 4-ти февруари 1997 год.…)
Виденов е пример за достоен българин на значим пост в новото време. Видяхте какво стана с него.
Трагикомедията в случая с Жан Виденов се състои в това, че обезмозъчените българи дори не разпознаха
достойния, национално отговорен българин в негово лице. За тях той си остана само бивш комсомолец и лидер на БСП. В трагичния момент на преврата той беше напълно сам: изоставен от алчната купена партийна номенклатура - и от народа си…"

Николай Николов

6 коментара:

  1. Приемам всичко, което сте написал, г-н Николов, но защо в навечерието на президентските избори и на загатването, че Жан Виденов, ще се кандидатира за президент?

    ОтговорИзтриване
  2. Браво Николай-колкото се можбе повече хора да го прочетат това и да се замислят, кой пак ни управлява и вкарвеа в поредната политическа криза!

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се че сте го написали. Аз повтарям абсолютно същото и ми се смеят. На промитите мозъци 20 години по-късно комунистите са им виновни, а американците са им братя. Не могат да разберат, че за американците ние винаги ще бъдем врагове. Руснаците на балканите. Това сме ние за америка

    ОтговорИзтриване