неделя, 24 ноември 2013 г.

ЗАДЪНЕНА УЛИЦА - нашият живот


На края можем да спрем, и да се замислим. Много въпроси се появиха. Защо достигнахме до тази задънена улица? Как да излезем от нея? Но и най главния въпрос – Как да живеем?

Трябваше ли да стигнем до задънената улица? Трябва и да разберем, че до там ни е довело нашета его.
И имаше хора които говориха за това, крещяха, молеха човечеството внимателно да се загледа в себе си, и да се спре, докато не стане късно! Но тях никой не ги слушаше. И ето сега всичко дума по дума се повтаря. Навлязохме в задънената улица – криза, която светът не е виждал. А след нея идва опасност, която заплашва с унищожение цялото човечество. Не чухме преди, но трябва, просто е необходимо да го чуем сега. Може да сме на края на бездната, но все още има шанс! Последният шанс. Да победим Егоизма. Какъв е този последен шанс за да го победим?
Егоизма не трябва да се потиска, защото той е наша природа.
Егоизма не трябва да се убеждава, той не се подава нито на убеждение, нито на наказание. Егоизма не трябва да се купува, защото той никога няма да се насити! Егоизма може само да се излекува. Това може да се направи, може, и природата сама ни подсказва как. Погледнете на спокойната и радостна картина – майка и малкото и дете. Колкото повече се радва детето, толкова повече се радва и тя! А целият свят може ли да живее така? Аз да бъда щастлив от това, че друг човек е щастлив. И нас да ни свързва взаимна любов. Вие питате – „Нима това е възможно?” –аз ще Ви отговоря – „Без това ние няма да оцелеем”. Цял век ни говориха - „ Разберете, ние сме неразривно свързани един с друг”. „Разберете, ако на някой не му е добре, било човек, страна, народ, то Вие не може да бъдете равнодушни, вие не може да се радвате на това, защото Вие сте едно цяло, един организъм подчинен на един и същ закон”. Закона за единия организъм. И ако ние нарушаваме този закон то нас ни унищожават, а ние го нарушаваме постоянно, защото искаме да живеем по закона на разрушението, по закона на егоизма. Но такъв закон в природата няма! Разбирате ли?! В природата действа абсолютно друг закон, и за да разберем това на нас ни е достатъчно да погледнем самите себе си. Повече от седем милиарда клетки вътре в нас живеят една за друга. Всяка клетка взета отделно е егоистична, но всяка разбира, че да живее трябва да се обедини. Всеки орган от тялото служи не на себе си, а на цялото тяло. Такъв е принципа на работа на здравия организъм. Такъв е принципа на живота – подчинение на закона на единния организъм. Закона за абсолютното себеотдаване, любов, закона за неразривната връзка един с друг. Всеки от нас е една седем милярдна частичка от огромния единен организъм, наричащ се НАШИЯТ СВЯТ. На нас ни трябват - цялата реклама, всички средства за информация, всички средства за възпитание. Възпитанието то е необичайно важно! Всички тези неща трябва да се насочат така, че в нас да се зароди мисълта, и ние да разберем, че сме частичка от един единен организъм и, че това което го заобикаля, е висшия закон на любовта. Ако мислите на човека се насочат само към това, как да се научи да обича, то тогава всичко това ще му се върне , мигновено, защото с тези свои желания да обичаме, ние ще привлечем към себе си този Висш Закон за Любовта, грижещ се за нас като майка за своето дете. И той ще ни помогне и ние веднага ще открием около себе си добър дружелюбен и приветлив свят. И ще открием, че за да действа любовта, то не трябва енергия, защото тя сама я създава. И ние накрая ще разберем, какво е това ЛЮБОВ! Че, това е готовност до се грижим за благото на ближният ни и да обслужим него а не само себе си. Ето какво е Любов! Ние трябва да успеем да станем обичани, обичащи и щастливи, още през този живот. Ние просто сме задължени да направим това. Какъв забележителен век преживяхме ние и какъв ВЕЛИК ВЕК стои на прага ни!


С уважение: Николай Николов

2 коментара:

  1. Здравейте Вие сте бизнесмен, политик, музика, студент и искате
    да бъдеш богат, могъщ и известен в Живота
    има нужда от силата
    да постигнат мечтите си. Можете да постигнете техните
    мечти от a
    член на илюминатите. с това всичките си
    мечти и
    желания на сърцето, които могат напълно да се постигнат, ако вие
    наистина искам
    да бъдеш член на големите имена на
    Осветете тогава вие
    може да се свържете с iluminatistar74@gmail.com
    Държави ................. ............................. държава.
    или
    съобщение г-н Франк за Whats-app +2348100367800 благодаря ..

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте Вие сте бизнесмен, политик, музика, студент и искате
    да бъдеш богат, могъщ и известен в Живота
    има нужда от силата
    да постигнат мечтите си. Можете да постигнете техните
    мечти от a
    член на илюминатите. с това всичките си
    мечти и
    желания на сърцето, които могат напълно да се постигнат, ако вие
    наистина искам
    да бъдеш член на големите имена на
    Осветете тогава вие
    може да се свържете с iluminatistar74@gmail.com
    Държави ................. ............................. държава.
    или
    съобщение г-н Франк за Whats-app +2348100367800 благодаря ..

    ОтговорИзтриване