петък, 22 август 2014 г.

НАИСТИНА ЛИ ВЯРВАТЕ НА ГЛУПОСТИТЕ? - шеста част





Наистина ли вярвате на глупостите, които от деца се опитваха да Ви набият в главата - например, че човек е произлязъл от маймуната, или че строителите на пирамидите са търкаляли каменните блокове (толкова тежки, че днес едва ли има машина, която може да ги повдигне) на дървени валове? Питали ли сте се защо флагът, уж издигнат от американците на Луната, се вее на вятъра, въпреки че NASA иска да вярваме, че на Луната няма атмосфера и следователно не може да има никакъв вятър?
Знаете ли, че САЩ не разполага със собствена валута, а вместо това доларът се заема от FED -  частната емисионна банка на Америка? Известно ли Ви е, че поземлената собственост на всичките Съединени щати от десетилетия е ипотекирана в нея? Ще цъкнете ли с език?
Известно ли Ви е, че малко преди да бъде убит, Джон Ф. Кенеди искаше да приеме закон, вследствие на който САЩ трябваше да има в бъдеще собствена валута? Както знаем, той беше застрелян. „Случайност" ли е факта, че след стъпването си в длъжност първата от всички промени на заместника Линдън Б. Джонсън бе да отмени точно този законопроект за въвеждане на „истински" долар, независим от Федералния резерв?
Изобщо доверявате ли се на правителството и на политиците?
Защо тогава продължавате да гласувате?
Аха, значи сте християнин? Вярвате, че Исус наистина е съществувал? О кей - и освен това сте убедени, че Мария е била девица? И че Исус е ходел по водата...?
Или може би сте евреин? Непреклонен сте, че Създателят на всяко битие, Творецът на тези милиарди Слънчеви системи лично се е явил пред някой си господин Мойсей на една могила в Палестина, за да му тикне в ръцете две каменни плочки?
Съвсем сериозно - бихте ли го потвърдили пред широка аудитория? Ах, вие сте мюсюлманин? М-да, тогава се питам дали наистина мислите, че Вашият Аллах намира за нормално клиторите на момичетата да се изрязват, жените да вървят винаги зад мъжете, а на самоубиеца да се обещава награда на небето?
А не сте ли един от тези, които се присмиват на хората, преживели клинична смърт, и смятат, че могат да общуват със своя ангел-хранител?
Никога ли не сте замисляли защо за всичко, което сте изработили с труд, трябва да плащате повторно данъци и такси? И защо има няколко фамилии, които присвояват световното злато и са превърнали това в монопол? Същото е с диамантите и останалите суровини. Семейства, които от дълго време просто са обявили страните за тяхна собственост и работят, та пушек се вдига... И Вие, правоверните, продължавате прилежно да плащате данъци и да се гневите на политиците, че обърквали всичко. В миналото, ако в Япония някой допуснеше такъв срам, сам щеше да си направи харакири. Днес подобни хора получават висока пенсия и службица в някой концерн.
Странен свят, не мислите ли? А и Вие в него...
Но това е нашия свят, също и моя, и затова на Земята отново е толкова интересно. Защото не всички са се предали, не всички са се отказали. Има хора, които не мълчат, а пишат и информират, и такива, които работят и се променят. Защото само ако човек промени себе си, ще промени света!
Позволете ми да Ви провокирам още малко: Как така три хиляди семейства в света имат повече пари от цялото останало човечество? Защо животът е толкова „несправедлив"?
Някой вероятно се пита: Защо аз не принадлежа на такова семейство? Защо се случи да живея в средностатистическо или дори бедно семейство? Защо нямам отговор на тези въпроси? Защо църквата не ми помага? Защо трябва да се чувствам като грешник, при положение че на никого не съм причинил зло? Защо да се чувствам виновен?
А богаташите живеят в разкош, имат огромни вили, най-страхотните спортни коли, джетове, здрави са, могат да си позволят най-добрите доктори...?
Тук нещо не е както трябва! Едните лъжат, мамят и живеят в лукс, а тези, които постоянно разсъждават, че не трябва да се вреди на другите, защитават околната среда и животните - „страдат". Защо?
Следва продължение……..

НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

26 коментара:

  1. Има много неща които не могат да бъдат доказани...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тя и любовта не може да се докаже но съществува нали?

      Изтриване
  2. Здравей! отдавна следя блога ти.
    все пак е добре да кажеш, че това е цитат от Ян Ван Хелсинг от книгата му " не пипай тази книга"

    ОтговорИзтриване
  3. pravis,struvas-vse na komunizam te izbiva.ot kade tragna,kade otide-ot darvin,ta pak na losijat kapitalizam..haide v severna koreja,niki.tam ljubimijat rakovoditel ste ti pokage kak stojat netstata.

    ОтговорИзтриване
  4. Да така е но понеже някои ме попита скоро дали съм чел тази книга ,сега го следя как ще реагира! На края на публикациите ще посоча източника. Не се подписвам отдолу под мислите му. Всичко добро!

    ОтговорИзтриване
  5. Бил ли си в Северна Корея? Живял ли си при Тодор Живков?! Аз съм учил и работил по това време и да знаеш и циганите имаха работа и не крадяха и бяха добре, имаше уважение между хората, нямаше малоумни и крадливи богаташи, всички можеха да почиват на море и планина и то два пъти годишно и сумите бяха символични спрямо заплатата. Образованието беше безплатно, заводите бяха на световно ниво електрониката ни също, разбира се за времето си. Храната беше истинска, дрехите също, тока беше по 2ст. общежитието студентско струваше 3лв. на месец, а храната в стола при първо, второ и трето беше 30 стотинки. Не ги слушай какво говорят сега крадците, богатите и властта. На тях така им отърва! А нямането на храна настъпи в началото на така наречените демократични промени. Трябва да се знае истината! Здравеопазването също беше безплатно и лекарства дал господ, а сега само за парацетамол говорят, защото той е изходна суровина за аналгин и амидофен и е силно токсичен и беше забранен за употреба, но сега се гонят печалби!!! Книгите струваха левче а сета са около 30лв. Съпоставям ги по качество.Забраниха транквилантите /диазепам, ривотрил, ксанакс, и т.н./ за да се наложат алкохола и наркотиците! Това НДСВ го направи. А след това забраниха половината лекарства и трябва да си платиш на лекаря да ти ги изпише. така ,че не сравнявай Северна Корея, защото я изолираха и тя стана като повечето хора в България – самотни, без време за себе си и само задължения, беднотия и простотии. Та така. То и в Китай е социализъм?! А демокрация вече има само за богатите, в нас е анархия. А автора не е живял при социализма и казва истини, но кой да го чуе!!! Нали вярваме на медиите които са собственост на милиардери и защитават техните интереси!!!....

    ОтговорИзтриване
  6. o6te v na4aloto na statiata ti ima neverni ne6ta, poluistini i otkrovenni laji!
    - Darvin , ili naukata nikoga ne sa kazvali 4e 4oveka e proisliazal ot maimumata. 4eti malko pove4e, ako ne izka6 da isglejda6 jalak. toi kazva 4e 4oveka i maimunata imat ob6t praroditel, koeto e napalno razli4no.
    - Filmi po National Geographic pokazvat na praktika kak se povdigat golemi obekti - otdavna ve4e ne e nikakva misteria
    - Myth Busters po Discovery pokazvat iasno i to4no kak se darji zname v besteglovnost. na teoria i posle na praktika. savpada na 100% s tova na snimkite. jalko 4e ne si go gledal, a si si gubil vremeto kato 4ete6 izmisleni knigi napisani ot bolni mozazi....

    ОтговорИзтриване
  7. Незнам за Николай кой е и що е но умисъла на статията е 100% вярно. Проблема на повечето хора е че не умеят да четат между редовете, даже им е смешно като чуят "четене между редовете", това е доказателство колко са промити мозъците от пумията която бълват масовите медии. За да докажа неговата умисъл ще ви дам прогноза за близките 5,6 месеца а може и по рано: САЩ ще окупират Либия и другите страни в региона с петрол под "хуманитарни причини" всички страни от алианса ще подкрепят САЩ за "добрата воля". Най голямата финансова пирамида в света е САЩ маса пари без покритие който дават на заем и инвестират. Какво е финансова криза? Да не би парите да са свършили ? Къде са отишли? Кооперативния свят глобализация ли е ? Ако САЩ не окупират близкия изток ще настъпи финансов крах за САЩ долъра ще се обезцени като рублата и левчето на времето. САЩ може да отлагат но не може да спрът задаващата се разруха не криза а разруха колапс трагедия кой както иска да го приема. Съществуването на човека не е с цел да яде и да сере, да купува и продава и т.н.. Не е нужно да съм врачка, световен икономист, медиум или господ да проумея че всичко това е въпрос на време да приключи. Аз смятам че до максимум 5, 10 години светония ред ще се промени както и ценностната система на хората. до средата на 80-те години някой предполагал ли е че СССР ще се разпадне и то без война ? А ако беше прдположил някой щеше да луд и нямаше да му обърнат внимание на думите. Сега нещата са доста по очевадни а и интернет си казва думата премахна излацията между общностите. Защо трябва да воюва нация по старомодния начин като може да купи това което му трябва?

    ОтговорИзтриване
  8. БРАВО ГОЛЯМ ПИЧ СИ, ПРОДЪЛЖАВАЙ ВСЕ ТАКА-много ти е интересен блога
    На отворените пикльовци-философи тук не обръщай внимание.
    УСПЕХ

    ОтговорИзтриване
  9. ot informaziata koiato ti samia ni dava6 za sebe si v tvoia blog, za lubimi knigi si poso4il ....."MaRx & Moritz"! kolko triabva da ti e promit mozaka, za da moje podsasnanieto ti da da te podvede dori i za lubimata ti kniga....
    manipuliraneto na fakti, polu-istinite, lajite nazionalizma - tipi4no komunisti4eskata demagogia ne me u4udvat.
    vsa6tnost lubimata ti kniga ne e "Max & Moritz", ami tazi na Van Helsing ili koito i da e toi. NAI NAI NAI GLUPAVATA kniga koiato niakoga e izdavana - lubima na polu-gramotni i slabo obrazovani hora! ako znaeh 4e e taka, niama6e da se hva6tam vaob6te da komentiram!

    ОтговорИзтриване
  10. рекламна агенция каза...
    Има много неща които не могат да бъдат доказани...

    НАПЪЛНО съм съгласна с РАКЛАМНАТА АГЕНЦИЯ
    много неща, не могат да бъдат доказани,
    ЗАЩОТО НЕ СА ГИ КАЗАЛИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.
    Хей, Николай, защо не помолиш за услуга тези, които цензурират медиите да направят същото и с твоя блог? Така голяма част от читателите тука ще са по доволни и щастливи.
    ЕЕЕЕ разбира се и по заспали, ама нали те това искат.
    Дали човека е призлязъл от маймуна?
    Странен въпрос аз, дори мисля, че някои хора все още са в началните стадии на процеса.

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ти, но много обиди получих и не знам дали да не спра да публикувам! С какво обиждам, аз не знам?!.. Просто моите познания споделям, а получавам само обиди и...не знам защо ако на някой нещо не му е интересно чете и пише обиди,.. защо? Просто съм без работа и това което знам го публикувам! Нима това е грях???! - не знам! Ако искате да Ви пиша споделете си желанието! Най ми е лесно да спра. Нито пари печеля от това, просто нищо...Само искам някого да образовам, даже и това е силно казано, просто да се замисли... знам ли вече...!

    ОтговорИзтриване
  12. Zdravei!Ne spirai v nikakuv slu4ai da publikuva.Ne obru6tai vnimanie na maloumnicite,koito daje ne podozirat,4e sa takiva.Pi6i za tezi,koito 4etat s interes.Az sum edin ot tqh i se radvam,4e te ima.Blagodarq!

    ОтговорИзтриване
  13. Spomnqm si kak predi vreme v Bulgariq se izdava6e spisanieto-"Mente i originali". Avtorut spodeli,4e iska da pomogne,a ne da pravi pari ot tova i predupredi,4e pre4i na mnogo hora i ne se znae dokoga 6te go ima tova spisanie.Taka i stana za sujalenie....Neka pone tozi blog da ni ostane.Koito ne jelae-da ne go 4ete i tolkova.Ne spirai da pi6e6,pls.Izvinqvam se,4e pi6a na latinica.

    ОтговорИзтриване
  14. И аз не искам да се спираш заради хора без очи и с притъпени сетива , трябва да има и такива като тебе , а ти добре знаеш как дфа го поднесеш за всякъкъв вид аудитория! БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА КОЕТО :)))

    ОтговорИзтриване
  15. Винаги ще има някой над нас, и да искаме, и да не искаме - всяка пирамида си има връх, а тези, които крадат най-много от хората, са точно на върха и лошото е, че този връх, тези 3000, които казваш, тежат и смазват цялата маса от основата до върха – като най-зле са тези в дъното(както винаги). И на всичките защо, може да прибавят още много други – защо за младите днес идоли и модели за поведение са онези, които в доброто старо време пращаха в затвора? Защо при толкова успешните акции срещу наркотрафика в цяла Европа, афиширани с гръмки репортажи, защо се увеличава консумацията на дрога и вързрастовата граница непрекъснато пада? Защо цъкравата – тази машина за пари и власт – позволява на грешниците да влизат в храмовете ѝ, след като всеки вече твърдо върви срещу всички божи заповеди за добродетели.... и много още защо. Не спирай да пишеш тези истини и не обърщай внимание на онези, които не ги разбират – те се стремят да бъдат връх на техните си пирамиди и да смачкват онези под тях.

    ОтговорИзтриване
  16. Продължавай Ники!Кефи ме,че простолюдието се дразни когато не минават лъжите му.Когато хората виждат и знаят и не им вярват.Нали знаеш"Целта на дявопа е да убеди хората,че не съществува"за да ги оплита по-лесно в интригите си!!!СМЕЛО МОМЧЕ

    ОтговорИзтриване
  17. Здравей Ники, продължавай в същия дух и не обръщай внимание на ограничените, които са далеч от теб по манталитет и доброта.

    ОтговорИзтриване
  18. такива като ogi под път и над път /за съжаление/ те се стараят там където има различно мнение или друго виждане да го стъпчат, че да не проверее. Като е толкова умен и гледа Дискавари да напише книга в опровержение на Ян ван Хелзинг. Така и пари ще спечели. То е повече от ясно, че света се държи в страх и немотия за да се управлява по-лесно и една малка част от него да си задоволява егото. Дано само по-скоро хората се събудят и развият истинската си духовна същност и да направим планетата по-добро място за живот, а не послушно да свеждаме глави.

    ОтговорИзтриване
  19. NAPALNO PODKREPIAM NIKOLAI NIKOLOV I SAM GORD S HORA KATO NEGO!!! VREME E ZA GLOBALNO PROBUJDANE

    ОтговорИзтриване
  20. ,,Ах, вие сте мюсюлманин? М-да, тогава се питам дали наистина мислите, че Вашият Аллах намира за нормално клиторите на момичетата да се изрязват, жените да вървят винаги зад мъжете, а на самоубиеца да се обещава награда на небето?,, PROVERI DALI E ISTINA !!!

    ОтговорИзтриване
  21. НЕ ПРИЯТЕЛЮ! АЗ СЪМ ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН! ПРОСТО РАЗГЛЕЖДАМ ДРУГИТЕ РЕЛИГИИ, КАКВО ПРОПОВЯДВАТ И ПРАВЯ РАЗСЪЖДЕНИЯ ВЪРХУ ТОВА? НЕ НАМИРАМ ЗА НОРМАЛНО КЛИТОРИТЕ НА МОМИЧЕТАТА ДА СЕ ИЗРЯЗВАТ, ЗАЩОТО ТЕ НЕ ЩЕ ИЗПИТАТ УДОВОЛСТВИЕ ОТ СЕКСА И ОТ ЛЮБОВТА! ПРОСТО ГИ ПРЕВРЪЩАТ В КОКОШКИ КОИТО ЩЕ СНАСЯТ ЯЙЦА. А ЗА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ГОВОРИТЕ, ТО ТОВА Е ЗОМБИРАНЕ НА МЛАДЕЖТА - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ОТНЕМАТ НАЙ- ВЕЛИКОТО ДАДЕНО НИ ОТ (ВСЕЛЕНСКИЯ РАЗУМ ) НЕ МОГА ДА ГО НАРЕЧА БОГ, А ПО СКОРО СКАЛАРНО ПОЛЕ, ЗАЩОТО СЪМ ФИЗИК. НЕБЕ ИМА, НО НАГРАДА ТАКАВА НЯМА И ЗНАЙ - ЖИВОТА И СВЕТА Е ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНО И ЗАКОНОСЪОБРАЗНО УСТРОЕН, НО РЕЛИГИИТЕ ЗАБЛУЖДАВАТ БЕДНИТЕ ХОРА, ЗА СМЕТКА НА " ЕЛИТА"! ВСИЧКО ДОБРО ТИ ЖЕЛАЯ ПРИЯТЕЛЮ! ПРОСТО СЪМ ВИДЯЛ ИСТИНАТА В ДУБНА И АКО ИСКАШ, ТО ЧЕТИ ТУК, ТАМ ИЛИ ПИТАЙ МЕН! НЕ СЪМ ГУРУ, НО НА ЕЛЕМЕНТАРНИ ВЪПРОСИ МОГА ДА ТИ ОТГОВОРЯ! ТУК ЗАПОЧНАХ ДА ПИША НАЙ ОТДОЛУ И ПОСТЕПЕННО ВДИГАМ ЛЕТВАТА ЗА ХОРАТА КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА НАУЧАТ НЕЩО ПО - РЕАЛНО ЗА СВЕТА! РАЗХОДИ СЕ ИЗ БЛОГА МИ И ЩЕ НАМЕРИШ ОТГОВОРИТЕ НА ВЪПРОСА СИ!

    ОтговорИзтриване
  22. Това са твоите писания!
    Последното, което го казах е;
    - ,, PROVERI DALI E ISTINA !!!
    /Провери, дали е истина!!!/
    .......
    Пишеш добре, но не и отговорно.
    .......
    Аз, също ти желая добро
    и хвала,че си вярващ...

    ОтговорИзтриване