сряда, 18 юни 2014 г.

ИЗПОВЕДТА НА ЕДИН СВРЪХЧОВЕК - римейк


Преди повече от 23 години, през януари 1991 г., руският вестник „Свободное слово” публикува „Изповед на един свръх­човек”. Тогава тези „свръхчовешки” откровения са били възприети като пропито с ненавист бълнуване на „пациент” от Кре­мъл. В днешно време, обаче, те придобиха съвършено друг смисъл. Погледнете отминалите години и ще видите, че тази „Изповед” не е нищо друго, освен страшният сценарий на най-голямата трагедия, в която на всеки от нас е отредена неза­вид­на роля. Именно затова „Изповедта на един СВРЪХЧОВЕК” днес придоби „втори живот” на страниците на централните вестници в Русия и Украйна. Прочетете още веднъж и се замислете над това, което е било написано преди 10 години!
                ИЗПОВЕД НА ЕДИН СВРЪХЧОВЕК
Нашето време отново идва. А всъщност то никога не си е отивало. Времето винаги е било и ще бъде наше. На земя­та винаги е имало добро и зло. Но ние винаги изглежда, че сме повече защото сме по-силни и по-агресивни от доброто и е невъзможно да бъдем победени. Ние си сменяме формата и обвивката, табелите и цветовете, приспо­со­бяваме се към условията, но оцеляваме и побеждаваме. Нашата цел е само една – да бъдем победители! Вашата участ е да бъдете роби за вечни времена. Ние успяхме да ви присадим гена на робството завинаги. Ще ви дадем още хиляди революции и перестройки, вие вечно ще се борите за справедливост, но никога няма да я получите.
Аз ще ви говоря открито не защото съм толкова нагъл, а защото не знам какво е страх. Зад мен стои гигантска непобедима сила. КГБ, МВР, правителството, прокуратурата. И всякакви върховни инстанции – те са само лостове в нашите ръце. Президентите играят по нашата свирка, те изпълняват нашата воля, правят това, което ние искаме.
Ние плюем на вашите депутати-радикали, дори и да са милиони. Върхът винаги ще бъде наш! Вие можете да ни отнемете вилите, привилегиите, колите и прочие, но властта – НИКОГА! Ние плюем на общественото мнение, за нас то е глас в пустиня. Та нали ние го създаваме, това обществено мнение. Ако искат да си правят стотици референдуми. Важното е народът да изпълнява нашата воля. На всеки ваш щурм ние ще отвърнем мощно и жестоко. За нас е детска игра да унищожаваме продукти, заводи, екологичното равновесие, гласността, изкуството и т.н. За нас е детска игра да прeдизвикаме глад, саботажи, нищета, разруха, епидемии…
... Всичко, което вършим, ние го правим обмислено и гениално ПРОСТО. Вие ще ни съдите чрез чиновниците и номенклатурата. Това е наивно. Да, ние винаги ще поставяме на високи постове алчните, амбициозните и глупаците. Те са нашата броня и защита. Цялата ваша енергия се разбива на пяна в техния чугунен монолит.
Енергията на вашия робски протест стига до първото робско подаяние. Два хладилника с колбаси са способни да усмирят всичките ви страсти и да приспят мечтите ви за демокрация. Вие унищожихте всичките знания и целия опит на своите предци и повтаряте само техните грешки. Никой от вас не знае какъв е смисълът на живота и предназначението на човека на тази Земя. Погледнете се отстрани, вижте с какво се занимавате и за каква участ сте достойни. Вие сте роби и разрушители. Ние унищожаваме земята с вашите ръце. По наша воля вие опустошавате недрата на планетата, съсипвате моретата, реките, екологията, избивате се един друг. Затова ще носите своя кръст на вечни мъки и страдания ...
Ние ви научихме на мързел и отвращение от труда. Ние ви научихме да рушите, а не да градите. Ние ви лишихме от чувство за достойнство, гордост, самоуважение, благородство, съчувствие, милосърдие. Ние отстранихме младежта от политиката, като й подхвърлихме „зарана рока и порнографията. Ние пренасочихме вашата ненавист от нас към вас самите. Ние ви лишихме от вяра и религия, погубихме вашата духовност и унищожихме любовта ви към ближния. Ние ви направихме луди, съсипахме ви здравето и ви направихме постоянно зависими от лекарства и лекари. Ние създадохме псевдонаука и опошлихме вашето изкуство.
И вие се осмелявате да ни наричате престъпници? Не, истинските престъпници сте вие! Вие ни позволявате да правим каквото си поискаме. (не е луд, който изяжда три зелника, луд е който му ги дава!) Вие си играете на царе, вождове и президенти. Вие имате нужда от козли, които водят стадото овни на заколение. Има класа на робите, има и класа на паразитите. Последните – това сме ние. Ние сме малко, но сме по-умни и по-сплотени от вас. Ние не искаме да произвеждаме. Това е призвание на робите. Но ние искаме да консумираме. Искаме разкош, привилегии, защото ние сме носители на идеите. Разумът управлява ръцете, а не обратното. Ние сме малко, но сме направили много...
... Народът не може да даде никакви гаранции. А ние можем. И ще ги дадем. Вечният ни диалог с народа винаги ще бъде диалог между двама глухи. Всеки ще слуша само себе си. Ние сме убедени, че всичко ще бъде така, както ние искаме...
... Вече започна да ни омръзва този хаос, и скоро ще видите, как ще приведем всичко в ред. Ние нямаме намерение да изостряме обстановката и да се занимаваме с репресии. Ще действаме в пределите на закона, но камшикът няма да ви се размине. Вие сте си го заслужили. А след него идва и остенът.
Ние имаме нужда от свежи кадри. Трябва да се освободим от боклука и вехториите. Ще вземем на служба умните, съобразителните, младите и енергичните и ще ги превърнем в наши предани слуги – това е само въпрос на техника. Аз смятам, че най-важното, което успяхме да направим, бе да присадим завинаги гена на страха във вашия народ. Вие вече никога няма да се избавите от него. Съществува естествен страх – той е необходим за съхранението на вида. Но същесвува и страх от наказанието на властта. И докато има власт, ще има и страх. Вие сте смели само на митингите, когато сте в тълпата, всички заедно. Но нали всеки от вас си има своя коптора. Следователно, вие винаги сте наши. Бързо ще ви омръзне да стърчите по митингите и да си дерете гърлата напразно. Нали виждате, че просто ви даваме възможност да „изпуснете парата”. Нали след вашите викове в действителност нищо не се променя. Викайте си!
Така е замислено, така е планирано. Има само един начин да бъдем победени завинаги. Но вие никога няма да можете да се възползвате от него, защото само злият гений може да го измисли. Доброто не е способно да направи такова нещо.
Добре се получи поредната ни игра с вас на преустройство, гласност и демокрация. Каквото иска тълпата – моля, ще й го дадем. Но дотолкова, доколкото е целесъобразно за нас. Колко смешна и наивна е вашата вяра, че може да има сериозни промени. Изкуството да се говори всичко и да не се казва нищо е също наше оръжие. Ще ви удавим в словоблудство. Досега не е просъществувала нито една ваша прогресивна идея. Осъществиха се тези идеи, които ние искахме, като им давахме вид, че произхождат от вас.
Ние имаме много силно оръжие – голямата, чудовищна лъжа, търпение, способност да се приспособяваме, да реагираме мигновено и – преди всичко – способност да действаме, нещо, което не умеят борците за справедливост. Освен това, ние разполагаме с отлични методи да изваждаме от строя такива борци с помощта на същата тази тълпа. И то в сянка...
Робите не са способни да действат. Вие можете само да се примирявате и да изпълнявате нашата воля. Всичките ви напъни да промените нещо към по-добро (както си мислите), няма да ви донесат нищо друго, освен страдания, разочарования и безизходица. Но аз не искам да ви разубеждавам и не ви призовавам да отпуснете ръце и да се откажете от съпротивата. Действайте, борете се, побеждавайте, наслаждавайте се на победата – с това вие само се залъгвате. Ние имаме нужда от противник. Нашите знания, ум и опит трябва винаги да се поддържат в добра форма.
... Необходима е нова вяра в светлото бъдеще. Ние никога не сме ви позволявали да живеете в настоящето, а само в бъдещето, а понякога и в миналото. Но допуснахме една грешка – много удължихме паузата. 70 години все едно и също – даже и на нас ни омръзна. Народът вече не вярва на нашите стари лозунги. Затова създадохме нов вид революция – отгоре. Демокрация, гласност, перестройка! Ами я погледнете историята – кога народът е имал полза от всичко това? Никога! Ние разчитахме на Вашето невежество. А то е удивително! 
... Ние решихме да ви превърнем във вечни просяци. Вие ще просите от нас винаги всичко: дом, храна, коли, земя, вода, та дори и въздух! А ние ще ви даваме само толкова, колкото считаме за необходимо. А вие самите, заедно с всичките ви джунджурии, ще бъдете винаги и само наша частна собственост.
Тази изповед е плесница за робите, за да си знаят те мястото, предназначението и кои са им господарите. Ние ви превърнахме в роби и вие привикнахте с това робство. То е станало за вас насъщна необходимост. Именно ние ви научихме да лъжете и нашата страна стана най-лъжливата страна в света. Ние ви научихме да крадете и вие станахте най-крадливия народ. Направихме престъпността норма във вашия живот. Сега ние спокойно ви ограбваме и ви превърнахме в животни с вечен инстинкт за потребление и разрушение.
Ние никога не се разкайваме. Такова чувство не ни е познато. Аз ви пиша това писмо за да разберете, че политиката може всичко. А политиката е в нашите ръце. Сега ние ви отвлякохме от нея, като създадохме хаос в икономиката. Господи, колко сте глупави! Вие си мислите, че ние се грижим за вас, да бъдете сити, облечени, обути. А ние пет пари не даваме за вас! Трябва да сте истински идиоти, за да не разбирате, че без политика всяка икономика е празна работа. Но икономиката е необходима на нас. Ние я градим за себе си. А не за вас. Затова тя е такава, каквато на нас ни се иска, а не на вас. Така че бъдете послушни и търпеливи и не ни пречете. Всичко, което ние правим за наше собствено благо, го правим винаги от ваше име и по ваше поръчение (на народа). Въобще не ни е грижа за изтичането на мозъци зад граница. Колкото по-малко такива мозъци има тук, толкова по-добре за нас: най-лесно се управлява страна от глупаци.
Докато държавата използва насилие, ние ще бъдем непобедими. А тя винаги ще го използва. Ще унищожим вашата бунтовническа енергия. Ще ви създадем хиляди житейски проблеми и вие винаги ще се чувствате смъртно уморени и духовно опустошени. Постепенно ще свием примката на вашата гласност. Ще я размием със своята идеология, като ви натрапваме всеки ден нашите догми. Ще унищожим езика ви, като го замърсим с измислени думи. Вие вече не се разбирате помежду си; не разбирате нито нас, нито дори самите себе си. Ние винаги ще обезсмисляме всички ваши прогресивни идеи и ще ги превръщаме в пълен абсурд. За вас няма да остане нищо светло. Вие ще изгубите способността си да се ориентирате в обстановката, ще се изморите да се озъртате и да не знаете накъде да се обърнете и на какво да вярвате. Ние ще намерим хиляди парцали с които да запушим вашите вечно недоволни гърла. Освен това ще мобилизираме срещу вас целият престъпен свят и в страната ще цари разбойничество и терор.
… Ние не се страхуваме за себе си. За нас винаги ще се намери оазис на тази планета, в който да живеем. Мога да предвидя поредната ви глупост. След като прочетете моята изповед, вие няма пак да се замислите над нейния смисъл. Ще се хвърлите да дирите автора. Вашето любопитство ще се окаже по-силно от човешката мъдрост. Вие в хор или един по един ще вдигате шум на страниците на пресата. Смисълът ще узнаете когато му дойде времето. Впрочем скоро ще го почувствате. Накратко, ние прекратяваме вашата перестройка. А нашата продължаваме. Как ще изглежда това? Ето как: Всичко ще става поетапно. Най-напред ще започнем с военните. На втория етап ще бъдат престъпният свят, КГБ, МВР. На третия етап ще заработят всички юридически служби, печатни органи, радио и телевизия. На четвъртия етап ще се включат търговията, финансите, икономиката. Петият и шестият етап са резервни лостове на властта. Седмият етап е идеологически и политически. Ние режисираме събитията, а вие само гледате. Така ще бъде винаги.
Аз съм на 82 години и напускам сцената с чувство на мир и удовлетвореност. Ние оставяме след себе си достойни приемници на нашето дело. Ние ще си останем господари завинаги.
Един от вашите повелители - Евгений Казимирович Гордеев
Москва, Кремъл, Сребърният Бор
7 януари 1991 година
Всичко това вече се е сбъднало! Сценарият на „Новия ред на вековете” (Novo ordo seclorum – надпис на банкнотите от 1 щ. долар – бел. ред.), написан от професионалната ръка на повелителя-кукловод, се е осъществил с поразяваща точност!
И все пак „Великият Архитект” ни е оставил един единствен шанс да се откъснем от кръста на вечните мъки и страдания, като признава, че „само зъл гений” би могъл да победи тяхната система. Историята ни учи, че всички подобни „господари” могат да бъдат доведени до „пълна и безусловна капитулация”: Когато народната ярост кипне, Народът придобива гениалност и побеждава!
Эдуард ХОДОС
Юни 2001 год.
Харков.

16 коментара:

 1. Кога народната ярост кипне?
  Май "кога цъфнат налъмите".
  Еееех , юнак Балкански ,затънал си в онова "пиянство" засегнато обстойно от дядо Вазов.

  ОтговорИзтриване
 2. ами то добре че няма да доиде от човека това спасени и свобода понеже те винаги са били скрити за нашите учи защоли а винаги са били вълк в ифчи кожи в смисал човешки облик , зада се противо стои на това тои сам си го казва човеко власт имащите , измамата за новите технолпги прогреса които ние наричаме, но тои е забравил нещо то което винаги е било провал за тях гордоста предхожда падението , понеже не чрез знание се предубива вечния живот а даром от твореца които скоро ще им го отнеме и на тях , вече жалки създания пренизилисе до човешко то падение като удавник за сламка исползваики измамните си похвати да заблуди още непознаващия човек и да се представи за негов бок и водач колко ниско са паднали тези свръх същества

  ОтговорИзтриване
 3. Ние не се страхуваме за себе си. За нас винаги ще се намери оазис на тази планета, в който да живеем. Мога да предвидя поредната ви глупост. След като прочетете моята изповед, вие няма пак да се замислите над нейния смисъл. Ще се хвърлите да дирите автора. Вашето любопитство ще се окаже по-силно от човешката мъдрост .Ето един пример за гордост и защо на тази планета , само щесе намери о азис, понеже вече несе намери място в небесата за вас ЕТО ТОВА Е СМИСАЛА ВАШЕТО ВРЕМЕ ИДВА СКОРО И БЕСПОЩАДНО , ВИЖДАЛИ ЛИСТЕ ЗВЯР ЗГАЩЕН В ЪГАЛА КОЛКО СВИРЕП И АГРЕСИВЕН Е , ВСЪЩНОСТ АКО СЕ СЪПОСТАВЯТ НЯКОИ ЕВРЕУ ФАРИСЕИСКИ ФАНАТИЦИ И ТЯХНАТА ИДЕОЛОГИЯ ЗВУЧИЛИ ВИ ПОЗНАТО ТОВА БЕШЕ НАПИСАНО В ТЯХНАТА ИДИОЛОГИЯ И РЕЛИГИЯ ЗА ПОКОРЯВАНЕ НА СВЕТЪТ , ВИШАТА РАСА И ГОИТЕ

  ОтговорИзтриване
 4. забравих да кажа КАК ГИ НАРЕЧЕ ХРИСТОС тия свръх човеци рожби ехидни , рожби на змията на змея, и ще допълня с един вапрос защо иоан вижда една книга на живота в която са уписани имената на тия които ще са спасените и други книги тоест много в които щеса имената на тия многото които споменава свръх човека нали били много това потвърждава казаното от иоан

  ОтговорИзтриване
 5. Утре ще ви пусна допълнения, за които съм писал, но ще използвам текст от друг човек и ще ви пусна препратки към това което вече съм публикувал! А ти ИКИ си напълно прав! Аз просто пускам факти и различни гледни точки, а на Вас оставям да коментирате и да уточните истината! Не искам да налагам моето мнение, защото то е само от научна гледна точка, и това което съм видял в един физичен център! Това не значи,че нямам мнение по въпроса!!! И, че нямам отношение към БОГ, създателя, и вселената! И казано от мен накратко - просто няма начало и няма край, защото всичко е само преобразуване от един вид в друг!

  ОтговорИзтриване
 6. знам това ники но просто казано по нашему наливам масло в оганя , знаешли радвамсе че познаваш написаното от мен и моя начин на мислене надявамсе не по интернет проследяването апо начина на ръсъждения и говорене , уважавамте поради това че доблест и чест не тиса чужди и обичашистината въприки своите слабости с които се бориш, но Ники ас сам човек които разбира от невидимите неща а исползвам твоето познание и разбиране от видимите в които ти имаш своята дарба да събереш с материята и видима част в която ас сам просто един авто механик , затова намирам общ език с теб и твоето виждане , мисля че не само ти и ас мислим така ,просто събираме това което са скрили от нас и го излагаме спорет нашите знания и опит които всеки има в своя живот

  ОтговорИзтриване
 7. но това което си заслужил и заработил в този свят ще си го пожънеш както ас така и всеки не покаелсе и осъзнал грехаси човек за това сам апсолютно сигорен

  ОтговорИзтриване
 8. Много свръхчовеци в последно време взеха да се появяват и да си дават гласност. Явно планът им не върви по план :)и ги надува страх. И така трябва да е тях трябва да ги е страх не нас. Те има какво /материално и власт/ да губят не ние. Всеки е господар сам на себе си и какво то посеем /имам предвид мисли/ това ще си пожънем.
  Не знам защо, но напоследък имам усещането, че нещата ще стават все по-добре и по-добре за нас "робите" да му мислят свръхчовеците.

  ОтговорИзтриване
 9. да да усазнаеш грехаси и да несе покаяш е лошо за човек и ще го погуби но промяната понякога трае малко и много време

  ОтговорИзтриване
 10. Това (написаното от свръхчовека) е самата гола истина.....

  ОтговорИзтриване
 11. Леле, колко сте неграмотни, не е истина! Може ли да няма и един коментар без правописна грешка. И много право за "свръх човека" - няма място в рая за тях, затова си правят оазис на Земята. Само, че забравят, че и те са смъртни. Да не забравяме, че и богатите също плачат. Може да си мислят, че тук е Рай за тях, но те скоро няма да вкусят от Истината. Това са хора, които жизнените им цикли са в застой. Тези хора са много повече за съжаление от колкото един бездомник.
  Това, което хората трябва да правят е не да се стремят към материалните придобивки, а да учат, да са грамотни, да творят, да не бездействат. Нещастни са безцелните, те са и много по-зависими, защото търсят щастие в заобикалящите ги предмети. Затова артистите са много по-щастливи, защото те намират щастието в творението, а не в новата кола или новия телевизор.
  Винаги съм знаела за написаното по-горе, не ми трябваше да го чета за да го науча. Затова и няма да изляза на стачките, защото никога нищо няма да се промени докато думата политика съществува и се употребява. Не ме е страх от тези свръх човеци, защото те не могат да откраднат любовта от съществуванието ми. Доказано е, че човек може да е щастлив и дори да е гол и бос. ;)

  ОтговорИзтриване
 12. http://www.youtube.com/watch?v=kdF4P7K5Okg&feature=kp

  Хахаха
  Здрасти Ники
  Силвия

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. това не е романтична любовна песен, ))) за гламурници дето не знаят какво си пожелават и с какво се заяждат.
   Може да имат АВАТАРА МИ, ала нямат МЕН
   Нали така, Ники.
   http://www.youtube.com/watch?v=C8Mwkhu3iq4&feature=kp
   Силвия

   Изтриване
  2. Здравей Силвия! Не ми се пишат вече нови неща. Няма смисъл. Народа ни съвсем изпростя. Нищо не го ингересува. Не е виновен народа, виновни са тези във власта и зад тях!

   Изтриване
 13. Ники, горе главата! Народа може да е прост,ама ние не сме или поне се опитваме да не оглупеем съвсем.Виж как някои хора си се раждат "идейно убедени", ей като тая другарка с правописните грешки.Само искам да и кажа,че да си неграмотен е едно,ама да си прост е съвсем друго. По добре неграмотен, отколкото влюбен в простотията си. За народа обаче не си прав.Народа направо си е виновен за всичко, Аз тоя свръхчовек отдавна съм го чела и сега случайно попаднах на сайта ти и си викам, чакай да го прочета пак, щото преди много бях съгласна с него, да проверя дали нещо в мнението ми не се е променило. Да ама не, както казваше един наш "виден" журналист.Още съм си съгласна с него, а на тази другарка с любовта по-горе, ще и кажа, че в ада пращат лъжците, пък той човечеца си ни казва истината в прав текст и даже не го е страх.

  ОтговорИзтриване
 14. ИКИ, Е МЕХАНИК В БЕЛГИЯ. ЗНАЕМ СЕ ПО КОМЕНТАРИТЕ МУ ТУК И СМЕ ГОВОРИЛИ ПО СКАЙП. ОТИШЪЛ Е ТАМ ЗА ДА СИ ИЗХРАНВА СЕМЕЙСТВОТО И ОБОГАТЯВА КРАДЛИВИТЕ БАНКИ. ЗНАЕ ПЕРФЕКТНО БИБЛИЯТА. САМ Е КАЗВАЛ В ДРУГИ КОМЕНТАРИ, ЧЕ НЕ Е ИМАЛ ШЕСТ ПО БЪЛГАРСКИ, А И ПИШЕ НА КОМПЮТЪР, КОЙТО НЯМА КЛАВИАТУРА НА КИРИЛИЦА, И ВЪПРЕКИ ТОВА ПИШЕ НА БЪЛГАРСКИ! ТАКА, ЧЕ НЕ ОБИЖДАЙТЕ ХОРАТА И НЕ ГИ СЪДЕТЕ ПО ДВЕ СГРЕШЕНИ БУКВИ. СЪС СИГУРНОСТ Е СЪЗДАЛ МНОГО ПОВЕЧЕ БЛАГА ОТ "ОБРАЗОВАНАТА " ДАМА. И АЗ ИМАМ НЯКОЛКО ВИСШИ И ПАК ГРЕША . Е И.... СЪДЕТЕ ХОРАТА ПО ДЕЛАТА ИМ, А НЕ ИМ ТЪРСЕТЕ КУСУРИТЕ, ЗАЩОТО ТАКИВА ПРИ ВСЕКИ И ПРИ ВСИЧКО МОГАТ ДА СЕ ОТКРИЯТ. ВСИЧКО ДОБРО!

  ОтговорИзтриване