вторник, 13 май 2014 г.

ПАРАГРАФ 22

Самозваният световен елит е затънал в самодоволство и егоизъм. Новият световен ред е в ход. Европа като пред война. Не забелязвате ли същия „омагьосан кръг”, в който ни е поставило Братството. Какво измъкване от икономическата криза може да се очаква, без стопанска активност?! Безработицата разяжда обществата, съсипва морала и дори психиката на стотици милиони хора по света. В до неотдавна природно и икономически слънчевата Испания тя обхваща 24,5 на сто от трудоспособното население. Половината младежи на възраст до 24 години не са реализирали правото си на труд!
Настоящата ситуация в света напомня един по-малко популярен герой на Чарлз Дикенс – Малкият Дорит. В сатирата на британския класик мистър Уилям Дорит попада в затвор за длъжници. Където не може да работи, докато не върне задълженията си. Век по-късно Джоузеф Хелър въведе понятието Параграф 22.
В заплашената от фалит наша южна съседка почти 22 не сто от активното население е без работа. У нас официалната статистика лъже, че едва 12 процента от трудоспособните са безработни. Те са най-малко двойно, даже тройно повече. Данните се отнасят единствено до регистрираните в бюрата по труда. Продължението тук – ЦЪК!

Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар