сряда, 17 април 2013 г.

ТОВА Е ПРИКАЗКА. А МОЖЕ БИ НЕ ТОЧНО. ВСЕ ЕДНО.


Това е приказка. А може би не точно. Все едно.
Та приказката е за едно дърво. Такова обикновенно, като повечето дървета в гората където растяло. То пък една гора – тук там някой храст, или избуяла трева, тук там някоя фиданка. 

Та така, растяло си дървото и годините си минавали.
Редували се ледени зими и горещи лета, замайващо цветни пролети и тъжно жълти есени, абе съвсем нормална история за дърво.
Не че нашето дърво се отличавало с нещо кой знае какво от другите наоколо, било си нормално дърво със здрав корен, право стъбло и да речем буйна корона. Ми дърво, какво друго да си има.
Докато било младо в зелената прохлада на листата му често кацали да отдъхнат пъстропери птици, една от друга по шарени и гласовити. Те го радвали с нежните си песни, то ги приютявало в хладните нощи и горещите дни,
Годините обаче отлитали...........
Дълбоки бръчки прорязали тялото му. Все повече клони се прекършвали в тъжна сухота. Листата на короната му бързо пожълтявали, а все по рядко пролетта донасяла цветове по посърналите му вейки.
Дървото не се предавало. Все така гордо се изправяло срещу бурните ветрове, но все по-рядко някое птиче голишарче се сгушвало между старите му клони.
Дървото обаче не унивало. То как ли пък едно дърво ще унива, то си е дърво, нали така. Споменът за прекрасните пролети и бурни лета поддържали желанието му за живот. Животът обаче полека си отивал...... Докато един ден в края на пролетта, там където почти започва лятото в клоните на нашето дърво кацнала чудно-красива птица. Абе то дървото било виждало какви ли не птици, но тази била някак по-различна:))). И цветовете на перата и извивките на опашката и нежния топъл блясък на очите и. Пък не пеела красиво, но пък гласът и карал листата на дървото да шумолят напевно с вятъра~~~~. Нещо се променило в еднообразния живот на дървото.
Нещо го накарало да се чувство по-живо от всякога. И за бога, това нещо била птицата???!. За няколко дни прекарани в короната му, тя успяла да направи чудеса.
Клоните на нашето дърво поизправили увисналите си рамене, листата се напълнили с живителна влага, а едно слънчево утро дървото посрещнало с малко крехко току-що разцъфнало цветче. Не било никак редно да цъфти баш по това време – но се случило и дървото се чувствало безмерно щастливо (абе какви чувства у едно дърво, ама на, така си било).
Дни на ред, дървото посрещало с радост утрините и първото нещо което обагряли слънчевите лъчи – били нежните листенца на разцъфналия цвят. 
Дървото разбирало, че този цвят не е в реда на нещата, ама му било свидно да го отрони. От где да знам може би сърцето му не давало – ако едно дърво може да има сърце.
Ей с този цвят съвсем забравихме за птицата. А тя, птицата, продължавала да намира подслон и защита в клоните на дървото и за благодарност често омайвала нашето дърво с веселите си песни.
Старото дърво със свито сърце (е може пък да е имало сърце все пак) очаквало деня, в който и тази птица както много други преди ще отлети да търси щастието си по белия свят, щото то си знаело че така става с птиците, но някак не му се искало да стане точно така.
Уви денят от който се бояло – настъпил.
Една утрин дървото се пробудило с усещане за празнота. Първом се почудило от къде това усещане у едно старо дърво като него и чак тогава осъзнало че нещо липсва – нямало я птицата. Болка пронизала старото му стволище – от върха на посърналите му в този миг клони до сами дълбоките му корени. И тогава почувствал и другото – нямало го нежното цветче което толкова прилежно кътало между листата си. Просто птицата отлитайки го понесла в малката си човчица.
Абе тоя цвят изобщо не бил на мястото си в короната на едно старо дърво.
От тогава на сетне дървото продължило сивото си съществуване, но всяка година, по времето когато пролетта се прелива в горещо лято, дълбоко в короната му разцъфтява едно нежно и крехко цветче, на същото онова място където в ония дни и нощи красивата птица пеела песните си. Едно цветче което никой никога не е очаквал.

ТА ИЗВОДА ОТ ТАЗИ ИСТИНСКА ПРИКАЗКА Е, ЧЕ НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ЕДНИ ДЪРВЕТА, ДОШЛИ НА ТОЗИ СВЯТ ПО НЕЧИЕ ЖЕЛАНИЕ И ПО ЗАКОН, ДА ГО НАРЕКА БОЖИ . А КАКВО ЗНАЧИ ДА СИ БОГ?! , АМИ И ТОЙ СИ Е ЕДНО ДЪРВО, ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ НИЕ УЖ КАКТО ГО ПИШЕ НЕ САМО В БИБЛИЯТА, НО И ВЪВ ВСИЧКИ ДРЕВНИ ПИСАНИЯ СМЕ СИ "БОГОПОДОБНИ" ТА ГОСПОДИ!,   ЗАМИСЛИ СЕ КОЙ СИ ТИ, АКО МОЖЕ БИ ТЕ ИМА, ОТ КОЯ ГОРА СИ?!, ОТ КОЯ ГАЛАКТИКА ИЛИ ПО- МАЩАБНО КАЗАНО: - ОТ КОЯ ВСЕЛЕНА! ЗАЩОТО АЗ, ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК УСПЯХ В ДУБНА ДА ТЕ "ВИДЯ" И ЩЕ СПОДЕЛЯ С ДРУГИТЕ КОИТО ВЯРВАТ ИЛИ НЕ, ТИ СИ ПРОСТО ЕДНО СКАЛАРНО ПОЛЕ, ТОЕСТ НЯКАКВО СИ ДЪРВО ОБИКНОВЕНО , И КАКВО ДА ОЧАКВАШ ОТ ЕДНО ДЪРВО?! ЕНЕРГИЯ ЗА ДА СЕ СТОПЛИШ, А И ОЩЕ НЕЩО!!!! - ДЪРВЕТА 
 СА МНОГО.... А ТИ С КАКВО СИ ПО - СПЕЦИАЛНО СКЪПО МОЕ ДЪРВО ! Я КАЖИ МИ, НАПИШИ МИ, В СЪНЯ МИ СЕ ЯВИ !!!.. О.... ЩЕ ТИ КАЖА ТОВА КОЕТО УСПАХ ДА ВИДЯ, И КОЕТО БЕШЕ ОТ ЕДНО ДОСТА ОБИКНОВЕНО ДЪРВО, ДА ГО НАРЕКА ЦЕПЕНИЦА ДА ГО БЕШЕ КАЗАЛ!!!, ПЪК НИЕ ТЪПИТЕ ДЪРВА, ВЗЕМЕ ЧЕ ТЕ ВИДЯХМЕ, ТОЕСТ ОТКРИХМЕ!...  И СЕГА ДИРЕКТНО ЩЕ ТИ ГО КАЖА: - ТИ И АЗ И ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ИЗГРАДЕНИ ОТ ЕДНО НАПРАВО НИЩО, НЕ АТОМ, НЕ ФОТОН, А ... ТОВА Е НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНАТА И РОДЕНА С ПРОСТОТИЯТА НА ВСЕМИРНИЯ ЗАКОН ЧАСТИЦА, И ТЯ СЕ НАРИЧА ХИГС - БОЗОН! РАЗБРА ЛИ МЕ СЕГА, И С ПЪЛНА СИЛА МОГА ДА ТИ КАЖА - МАМА ТИ ДА ЕБА! ЖИВОТА СИ ПОТРОШИХ ЗАРАДИ ТЕБ /ШКОДА, ЖАЛКО НО УВИ/, ЗА ДА ТЕ ВИДЯ И ОТКРИЯ!!!!!   ДЕСЕТКИ ЛЮБОВИ СЪМ ПРЕНЕБРЕГНАЛ,  НО И ДОСТА ПОВЕЧЕ УСВОИХ И НЕ ГИ ЗАСЕГНАХ! ТА ПРИЯТЕЛИ МОИ, НЕ ВЯРВАЙТЕ В ИЗМИСЛЕНИ ЧУДЕСА!  ИМА ГИ НО НЕ СА ЧУДЕСА А ПРИРОДЕН ВСЕЛЕНСКИ ЗАКОН А БОГ Е СЪЗДАДЕН ОТ УМНИ ЗА ВРЕМЕТО СИ ТИКВИ, КРАДЦИ, ТЕЗИ КОИТО СА БИЛИ НА ВЛАСТ В,МОМЕНТА, ЗА ДА ВИ ЛЪЖАТ, ДА СТЕ РОБИ, И ДА  УНИЖАВАТ, А И ДА СЪЩЕСТВУВАТ НА ГЪРБА НАШ И ВАШ МАГАРЕШКИ!!! - НЕЩО КАТО СГАЩЕНИЯ АПТЕКАР МАРЕШКИ! ЗНАМ, ЧЕ НЕ ГО ОСЪЗНАВА И МУ ПРОСТЕТЕ, ЗАЩОТО Е ИЗБОР НА ХОРА ЗА КОИТО СЪМ ВИ ПИСАЛ! МАЙ ВСИЧКО ВЕЧЕ ВИ КАЗАХ, И НА ПРИКАЗКАТА ИДВА КРАЯ! А ОТ МЕН - ДА СТЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ И ДА ЧУКАТЕ РАЗВИЛНЕЛИТЕ СЕ КОБИЛИ, А ТЕ ДОБРЕ ИЗГЛЕЖДАТ! ЧАО..... НО СДАМО ВРЕМЕННО ЗА СЕГА ОТ МЕН...‹(•¿•)› 
Ами това е приказката НАША, МОЖЕ БИ РЕАЛНА.
Лека нощ, деца!!!!!!

 НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

4 коментара:

  1. Принципите на Дон Мигел Руис
    *Бъди Точен в Думите си.
    Говори само Истината.
    Казвай само това, което мислиш.
    Избягвай да говориш лошо за себе си.
    Не клюкарствай по адрес на другите.
    Използвай силата на думите в името на Истината и Любовта.

    *Не приемай нещата Лично.
    Нищо, което другите праят, не е заради теб.
    Това, което другите казват или правят, е отражение на тях самите.
    Когато си изградиш имунитет към действията на другите.
    Вече няма да си жертва на безмислени страдания.

    *Не прави Предположения.
    Намери кураж да зададеш въпросите, които искаш.
    Както и да обясниш какво искаш.
    В комуникацията с другите бъди точен и искрен.
    Само така може да избегнеш неразбирането и болката.

    * Давай най-доброто, на което си способен.
    Най-доброто е различно в различните моменти от живота ти.
    Едно е, когато си здрав. Друго е, когато си болен.
    При каквито и да е обстоятелства : давай най-доброто от себе си.
    Така ще предовратиш самокритиката си.
    Ще спреш да се самообвиняваш за действията си.
    И да съжаляваш за минали неща.

    ОтговорИзтриване
  2. Това трябва да се приложи и днес!:
    "В законодателството на така наречените "освободени територии" се въвели закони, които били действащи в бившите граници на България. Основата на антиеврейските мерки могат да бъдат намерени в Закона за защита на нацията, издаден на 23 януари 1941 г. от Министерството на вътрешните работи и общественото здраве. Основната цел на този закон е да защитава чистотата на българския народ от евреите. Евреите са имали задължението да докладват за техния произход в общините, защото тази информация е трябвало да бъде записана в техните лични карти и полицейска документация. Те не са имали право на българско гражданство, не са могли да участват в никакви избори, освен в рамките на техните еврейски общности. Бракът между евреи и българи е строго забранен, както и възможността за приемането на еврейско дете от български граждани. На евреите не се разрешава да имат икономи или служители от български произход. В смесените училища евреите имали право да бъдат част от образователната система, но само ако няма български кандидати. Било е строго забранено евреите да променят мястото си на живеене без разрешение от полицейското управление. Те не са имали право да бъдат собственици на земя, ограничено било правото им да работят в сферата на промишлеността, търговията и занаятите. Всеки личен или недвижим имот, собственост на евреи, е трябвало да бъде вписан в регистъра на Българската национална банка. Евреин не можел да бъде собственик или акционер на дружества като банки, аптеки, ресторанти, издателски къщи, кина и театри. Наказанията за неспазване на този закон варирали между хиляда и сто хиляди български лева. Имало и опасност от влизане в затвор."

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А не да "вием" като гладни мастий срещу ЕРП-та и не знам още срещу какво си.Просто е-Нацията страда а лек има:

      http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1589546/an/0/page/59

      Изтриване
    2. Даа... с този закон са забранили и тайните зидаромазачески организации. Ех, с какво ли са застрашавали нацията, та те са толкова добри и светли. Сега ги виждаме по екраните, дават интервюта, участват в предизборни кампании, изпъчили гордо гърди на първа линия. Секти, култове... ами те всичко са забранили, явно и те са застрашавали нацията. А сега какво се случва в нашата родина мила?!

      Изтриване