сряда, 19 юни 2013 г.

ХОРАТА НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ЩЕ РЪКОВОДЯТ РОДНАТА ЕНЕРГЕТИКА!



Енергийният министър освободи Съвета на директорите на БЕХ (Български енергиен холдинг, който ръководи цялата енергетика) и избра нови негови директори (съгласувани с каещата се БСП, каещата се ДПС, каещия се Орешарски за грешката с Делян Пеевски И кълнящи се, че няма повече да правят така). 
Нови директори са инж. Георги Христозов и Боян Боев. Началник и подчинен - когато Христозов е бил шеф на "Марица-Изток", Боев му е бил подчинен като шеф на финансовия му отдел.
Кой е Христозов? През 2010 г. той неочаквано сменя застрахователя на ТЕЦ-а: Енергия ( в която държавната енергетика е акционер) със застрахователно дружество "Виктория". Шеф и собственик на застрахователя е банкерът Цветан Василев от Корпоративна банка. Онзи същия, който е патрон на Делян Пеевски.
Естествено, под ръководството на Христозов парите на държавната ТЕЦ "Марица-Изток" също потичат като пълноводна река към ... Познайте къде? Естествено - същата Корпоративна банка!
Новият директор на шапката на енергетиката у нас - Христозов е много, много богат човек. Според личвата му имотна декларация енергийният бос е скътал в банките почти 3,5 млн. лв. Сумата е разделена в три депозита в лева и един в евро. Освен сериозните авоари Христозов има още къща с двор във Видин.
Той държи и по 50% от друга къща с 3 декара двор в с. Узунджово, Хасковско, както и от 470 квадрата парцел в самото Хасково. На фона на всичко това от имотната декларация на шефа на “Марица Изток 2” излиза, че той кара нова “Лада”. Колата е купена през 2010 г. срещу 10 300 лв.
През 2009 г. е бил на мушката на органите заради безстопанственост.
Защо? Заради приватизацията на "Видахим".
Какво се появава на бял свят по медиите тогава? Изпълнителен директор на "Видахим" е приятелката на Георги Христозов Севдалина Димитрова, с която и до момента живее заедно. Заводът е приватизиран през 2002 г., като за 70 процента от него е заплатена сумата от 1 долар, досущ като раздържавяването на мастодонта "Кремиковци". Купувач е русенската фирма "Пристгруп - Водно строителство" АД. Причина за символичната цена е, че частното дружество поема задължения за 68 млн. лева. 21 милиона от тях са към Държавния резерв. С лихвите към 2006 г. той нараства на 45 млн. лева.
Още през 2001 г. проверка установява, че съхраняваните в завода количества мазут и сажди, собственост на Резерва, липсват.
А по онова време зам.-министър на Емел Етем и отговарящ за Държгавния резерв е именно Делян Пеевски. Изчезнали държавни резерви в горива за милиони, дълг към същия резерв от 45 млн. и никой не го търси - това е историята.
Ясно е и кой стои зад нея. А правителството, БСП и ДПС се заклеха, че няма да повтарят кадровите грешки.
Освен това новият бос на енергетиката, толкова близък до Пеевски и Корпоративна, е бил съден.
424 n


































И въпреки Закона за класифицираната информация е получил допуск до секретни материали, независимо че той забранява на каквито и да е съдени лица да имат такъв допуск. Това е свидетелството му за съдимост.
И начело на енергетиката сложиха хората на Пеевски. Когато се кълняха, че ще вадят парите на същата енергетика от банката на Пеевски, ДПС и Цветан Василев. 
Орешарски, Станишев, Местан и сие не са дори лъжци - те са нагли, брутални циници, които презират обществото и го третират като роби.
Григор Лилов
НИКОЛАЙ НИКОЛОВ


4 коментара:

  1. P.S.А ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ ВОДАТА СЕ КУПУВА ЗА О,02 лв. НА КУБИК, А НА НАС НИ Я ПРОДАВАТ ЗА ДВА ЛЕВА?! - ПАРИТЕ СЕ КРАДАТ ПО ЛИНИЯТА "РЕМОНТИ"

    А ПИТАЛИ ЛИ СТЕ ЗАЩО ОТ РУСИЯ ГАЗТА ИДВА НА ЦЕНА 290-300 ДОЛАРА А ЗА НАС, ЗА ДОМАКИНСТВАТА И КОЛИТЕ НИ СТРУВА ДВОЙНО?! - МНОГО ЛЕСНО: ЧРЕЗ ПОСРЕДНИЦИТЕ ПОКРОВИТЕЛСТВАНИ И ПРЕДИ И СЕГА. РАЗБИРАТЕ ЛИ КАК СЕ СЪЗДАВА ОЛИГАРХИЯ? - МИСЛЯ, ЧЕ МЕ РАЗБРАХТЕ!

    ОтговорИзтриване
  2. НЕ ИСКАМЕ, НЕ МОЖЕМ И НЕ ТРЯБВА ДА ТЪРПИМ ЦИНИЗМЪТ НА ОЛИГАРХИЯТА

    ОтговорИзтриване
  3. ДА, ПРАВ/А СИ! БТВ ВЕЧЕ Е ЕВРЕЙСКА СОБСТВЕНОСТ! КЪДЕ СТЕ БРЕ БЪЛГАРИ ПОДЛЕЦИ???!! НЕ ВИ ЛЕ Е СРАМ! ЖАЛКО ЗА ХОРА КАТО БОТЕВ, ЛЕВСКИ, БЕНКОВСКИ, РАКОВСКИ, ЯНЕ САНДАНСКИ....! ЖАЛКО ЗА ХОРАТА! УМРЕЛИ СА ЗА ТОЗИ ДЕТО ДУХА!

    ОтговорИзтриване
  4. Ники, получихте ли документите за ЧЕЗ, които Ви изпратих по и-мейла за незаконните и несертифицирани електромери Дейзи IVEL-ADX1? Оформено е като Седемнадесета жалба срещу ЧЕЗ.. Преди седмица "отпразнувахме" годишнината на кражбата на собствения ми частен държавно и заводско сертифициран оригинален електромер.
    Тук в София, водата също се "купува" за 2 стотинки на кубик, а на нас ни се продава за почти 2 лева!

    ОтговорИзтриване