вторник, 9 март 2010 г.

Подигравка с паметта на Васил Левски


Скоро бездарният социолог и отявлен българофоб Андрей Райчев гостува в предаването “Денят е прекрасен” по БТВ. Вече неведнъж сме писали за този професионален лъжец, който при всеки удобен случай не пропуска възможността да се изгаври с България. Напомняме, че неговата дъщеря – Ана Райчева е една от известните анархистки, член и спонсор на анархо-болшевишката структура ФАБ.

Райчев този път успя да надмине себе си, като в деня на официалните национални чествания на паметта на Апостола на Свободата успя да го нарече конекрадец и проблемно момче. Според него конят на вуйчото на Левски можел да се сравни с мерцедес в днешно време, следователно сигурно Апостола може да се сравни с автоджамбазин. Вероятно според извратената му логика Христо Ботев, който отвлича парахода “Радецки”, може да бъде сравнен със сомалийски пират. Разбира се, единствената реакция от страна на не особено интелигентните водещи беше бездушното кимане и съгласяване с „интересната гледна точка” на псевдо-социологът, който явно се изживява и като психолог.


Предоставяме ви точен цитат на някои от репликите на Райчев:


„Мен ако питате и неговото, и на Ботев, и на всички тия момчета, величието им е, че те са обикновени момчета. Това е, Левски е сина на баба Гина от Карлово, ония другия е на Петко учителя момчето. Просто ….хлапета с отклоняващо се поведение. Това е нещо, което е много важно. Значи, революционерът по принцип е момче с отклоняващо се поведение. В други времена това може да стане и престъпник.”
„Лошото момче, обезателно, еми той иначе няма да чупи. Той цяла империя е тръгнал да чупи. Той е тръгнал да чупи цяла империя – Султанат. Сериозно е намислил да го запали и така, общо взето се е опитал. Значи, общо взето е успял в крайна сметка, макар не той, а неговите последователи. Еми той е конекрадец. Конфликтът в неговото семейство довел до това, че той взел коня на вуйчо си, това е все едно мерцедес в наше време. Избягал е с него и го е продал, и е отишъл в чужбина. Това не е революционно действие, това просто е действие на протест. Това е бунтарско действие. По късно, под въздействието на Раковски и на други там идеолози, това отклоняващо се поведение се осмисля по този начин, по който ще го направи велик в историята….Забележете не е първо идеята, а после бунта, а първо бунта, после идеята. И това е много важно, което се крие от децата.”
Цялото предаване може да изгледате от страницата на телевизия БТВ. Но ако не го направите няма да изгубите много, защото само човек с железни нерви би могъл да изтърпи глупостите на този субект, който съвсем умишлено през цялото предаване криеше етническия си произход и се представяше за Българин. От какво ли се срамува г-н Райчев?


Ще завършим с една култова реплика (на г-на Райчев естествено) от края на предаването:


“Съвременния българин трябва да знае, че за разлика от всичките си предшественици, той е свободен. Ние от 20 години сме сво-бо-дни. Може да решим да пра’им квот си искаме. Свободата съдържа в себе си и произвол, и в това няма лошо.”
Разбира се, че няма лошо, особено ако си измамник, който благодарение на болшевишкото си минало, корумпираната система и “свободата”, чрез машинации е успял да натрупа милиони.

Интернет


Altermedia България


П.С.:Да не забравяме също,че "вечният огън" също на няколко пъти бива загасян от вандали. Но твърденията на Андрей Райчев са просто безумни.То кои ли негови твърдения са логични, като се почне за атентата от 11 септември и се стигне до сегашното му изявления за Васил Левски.


Николай Николов

1 коментар:

 1. Като видя това болшевишко-комунистиеско лайно Райков, обикнвено сменям програмата инмпулсивно.

  После се връщам пак, въпреки, че ми е гадна отврат, понеже му знам житието и битието, и досието...за да му чуя поредните дози простотии, с които облъчва бг народ, тоя хитър и подъл мошеник и лапач.Комунист и ченгесар.

  "Андрей Райчев: Левски е конекрадец"
  "Андрей Райчев на базата на своите приятелски отношения с министъра се води нещо като личен имиджмейкър на Румен Петков"
  http://corruption.blog.bg/politika/2008/03/14/georgi-koritarov-i-andrei-raichev-koito-e-lichen-imidjmeikyr.172906

  Гугъл помни всичко.

  ОтговорИзтриване