сряда, 16 ноември 2011 г.

РАЗГОВОР В ИНТЕРНЕТ С КОЛЕГА ЗА НАС, БЪЛГАРИЯ, И СВЕТА

Разговор в Интернет с колега (на когото ще спомена името само по негово желание) и мен за това как стоят нещата в България, света, банковата система и накъде отиваме може би!
КОЛЕГАТА:
Най-лесния начин за възвръщане на стабилността на финансовата система в света е възвръщането към златното покритие на банкнотите в обръщение. Така финансовите машинации се обезсмислят, печатането на хартийки ще спре и нещата ще получат истинската си стойност! И да видим кой няма полза от това? Първо Американските банки. Доларът е толкова задлъжнял, че при евентуален опит за покриване на американските банкноти с злато-повече от половината трябва да бъдат изгорени!
Ако в момента в хората започнат да изкупуват масово злато с хартийките които са в обръщението наличното злато ще бъде 20 пъти по малко срещу 20 пъти по-вече банкноти. Кой как и защо произвежда парични знаци ? Замислете се върху това. Финансовата световна система е куха пирамида, като само определени хора по върховете, на пирамидата трупат капитали, а населението в световен мащаб става все по-задлъжняло.
И накрая колко грама злато на месец получава българина като заплата и колко грама един гражданин на развита страна от европейския съюз?
Обаче има един друг въпрос, колко злато е нужно на един човек за месец за да си покрие разходите по изхранване, такси и други. Тогава се получава, че златото няма да стигне за всички. Или с една дума една нация трябва да поддържа такова количество население, че едновременно да има икономически прираст и златото да стига за всички. Останалите трябва да бъдат унищожени физически (Намеса от мен – комитет 300, планът за Световно Правителство и РАН –ЪТ в България). Гадно и цинично нали? Но си е чиста аритметика, и думата икономика тогава има смисъл.
Идват и други въпроси. Да речем, кои и как трябва да бъде възнаграден според трудът си? По часово ли да бъде заплащането, според вида труд по категории или някакъв вид норматив за час? Производствените разходи на даден продукт плюс данъците над числени върху него плюс транспортните разходи по доставката му до клиента. Ако стойността на продукта е 10 а всичките разходи са цифрата 5 - то тогава 2,5 остава за разпределение като заплата и 2,5 като бъдещи инвестиции за подобряване скоростта и качеството .
Банките трябва да бъдат забранени, банкирането също! Кредитирането и дебитирането също! Защото какво се получава на практика?! Аз искам да взема кредит от една банка с цел бъдещото разрастване на предприятието ми. Да но парите които ще взема не могат да бъдат покрити чрез продукцията произведена в момента от мен. Не можеш да вземеш без да си дал! Да взема сега, пък в бъдеще ще връщам в по-вече докато се издължа. Няма такива игри!!! Дългът може да бъде само моментен в рамките на 12 часа.
И да завърша само. В модерния свят политическите идеологии губят смисъл. Единствено водещи системи за добруването на населението имат икономическите модели. С една дума производство, услуги заплащане. Искаш да добруваш-работиш до момента до който си работоспособен. После пенсия. Да работиш и да получаваш пенсия е немислимо! Печелиш толкова колкото си дал, по-вече няма! Ако си дал малко- си лягаш гладен. Няма социално подпомагане. Кредити за мързеливци са забранени!!! Социална политика? - Няма такава!
АЗ:
Абсолютно си прав! Писал съм десетки пъти в блога си за това. Как възникват банковите институции, как произвеждат необезпечени с нищо хартийки, наречени пари и така нататък, да не повтарям това което си написал и ти но кой, кой да го прочете, кой да го разбере, а който го разбира продължава да ни обира и съсипва като народ и то не само нас а в световен мащаб, като започнем и с народа на САЩ и продължим нататък та достигнем до нас! Но светът е голям и спасение дебне от всякъде!
Предчувствам, че и тук народа ще трае, ще трае и въпреки робската си психика ще му писне и ще стане както в арабските страни, защото това тук вече не е и никога не е било демокрация, а господство на картели, мафиоти и обучени на запад крадци! И тук ще има някой Кадафи, но с друго име и няма да е само един ами цял рояк от ненаядени, но в същност преяли с пари и власт, и с всичко възможно на този свят, крадци и народни измамници и изедници!
Продадоха платината, златото и част от земята на България. Ще съсипят и Добруджа с този шстов газ и се оказва, в края на краищата, че при социализма (тогава левът беше обезпечен със злато) и при Тодор Живков, честния, нормалния човек, живееше сто пъти по добре, а сега така живее само човека предател, лъжец и крадец! И колкото по-голям крадец и предател на народа си и родината си -толкова по-добре за него! Ашкосум, казано на турски!
Кои бяха по лагерите - крадците и изедниците! А защо другите не са били????! Така, че да не спекулират с тази тема безкрай, осигурявайки новото си благоденствие! Аз никога не съм бил член та БКП и ли на друга партия, но тогава като се оплачеш от нещо на профсъюзите то шефа ти биваше веднага привикван и нещата се опарваха! А сега ако се оплачеш то си аут от работа!
Мога да дам примери много. Например в ˝Метро˝ има такава експлоатация на хората, които всъщност са роби и за това бяхме чели само в историческите книги но стана реалност в 21 век! Не можеш да спреш за 2 минути да си вземеш дъх и веднага идва един надзирател в бяла престилка и казва: ˝Колега когато погледна , то ти все се подпираш, а си собственост на магазина и нямаш никакви права. Каквото кажем ние това ще е!˝ А е с много по ниско образовани и възможности от теб, но си е верен слуга на СИСТЕМАТА! И това важи и за всички други вносни вериги магазини, а и за българските също!
Българските да ги изреждам ли???? Знаете ги всички!
ТОЙ:
Бай Ники със сигурност четат хората но не им отърва! Има и нещо друго, отдавна говоря за електронна система за управление на населението. Софтуер следящ за спазването на законите за изграждане на законодателство, за събираемост на данъци и такси. Един държавен сейф и районни такива за постъпление и управление доходите на населението. Държавно управление от специалисти-софтуер и един държавен глава да носи отговорност! Липса на армия! Хрантутници не са необходими! Населението поголовно въоръжено!
За кражби на имущество -разстрел на място!Кражбите да се смятат за тежко престъпление! Работа за всички СПОРЕД КВАЛИФИКАЦИЯТА ИМ! Останалите да се махат! Учебните заведения безплатни на държавна издръжка. Болничните също. Който работи плаща с част от трудът си за поддържането им. Няма безплатен обяд! Няма социална политика. Работиш живееш! Не искаш да работиш а да се възползваш от трудът на другите - крадеш-умираш! Така би трябвало да работи пълноценната икономическа система. Финансови кризи при този модел - НИКОГА!
Милиони трудолюбиви мравчици сутрин се събуждат рано и работят до късно. Не за политически идеологии, не за концепции и модели а за собственото си добруване! Лошите гени се унищожават на момента, без отсрочка! Щастливи от трудът си хора се прибират в незаключените си жилища остават автомобилите си отключени. И ако някой посмее да пипне собствеността им умира на място!
Заплащане от собственика на предприятието по-малко от това което е заработил работника се смята за кражба и води до моментален разстрел - на работното му място ако трябва!
Знам бай Ники и за метро знам и за "Техномаркет" също.
АЗ:
Тук докато си писал ти, съм писал и аз и сме се разминали, но споделям твоите виждания макар и малко крайни! Аз за това споменах и за Белене и „Слънчев бряг” от които сега вадят дивиденти!! Да не забравим „Практикер”, „Зораи още и още…


Николай Николов

60 коментара:

  1. ИСТИНАТА Е , ЧЕ СЕГАШНАТА УМИШЛЕНО СЪЗДАДЕНА КРИЗА Е СЛЕДСТВИЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ...ДА НЕ ОСТАВЯМЕ ДЕМОКРАЦИЯТА В РЪЦЕТЕ НА ТЕХНОКРАТИ , ФИНАНСИСТИ И БАНКЕРИ...НО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО Е ТВЪРДЕ СЛОЖЕН ПРОЦЕС И СА НЕОБХОДИМИ ОТЛИЧНИ СПЕЦИАЛИСТИ / И ОСВЕН ТОВА ХОРА , МИЛЕЕЩИ ЗА НАРОДА СИ / ВЪВ ВСЯКА ЕДНА СФЕРА-СЕГА! ПИТАМ - АКО РУХНЕ ОБЩЕСТВЕНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ В ЕДНО БЛИЗКО БЪДЕЩЕ - ОТКЪДЕ РЕАЛНО БИ СЕ ЗАПОЧНАЛО , ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНАТ И БЕЗ ДРУГО НАТРУПАНИТЕ ВЕЧЕ РИСКОВЕ?!

    ОтговорИзтриване
  2. всъщност и тази предложена система е фълшива и има наченки на ерархия в която някои е по облагодетелстван от друг защото при ерархията този които е по горе гледа с високомерие този които е по доло от него ,този модел предложен от колегата ти Ники е нефункционален в този си вид и несъваршен понеже хората имат различни умения и възможности и различни дарби какво се разбира под думите работа , но ако някои не върши нищо апсолюто нищо то за това ще се дължи на опществото понеже в един работещ двигател няма части които стоят всяко има своето си предназначение вземете пример от едно растение ако щете или човешкия организам всеки си испалнява функцията а при появата на нежелан тумор организма умира ,а в нашия случеи има несамо тумор но и паразит които е в симбиоза с тумора и организма ще бъде иксплотиран до самия му краи на съществуване

    ОтговорИзтриване
  3. Няма ерархия колега.Има постоянно наблюдение,от софтуерни специалисти.Има писане на сложни програми.А хората ще бъдат според възможностите си и възнаграждавани.Кой е казал че съм против индивидуализма.Но той ще бъде насърчаван от най-малката възраст в насока полезна за бизнеса и обществото.Японски модел ако щете,но с жестоки правила и последствия!

    ОтговорИзтриване
  4. Структурата на обществото по принцип е анархически модел,в капиталистически вид.Няма идеологии,няма партии,няма членски състав,няма избори на обществени личности.Има само работещи и служители,които си късат задника от работа,за да осигурят просперитет на семейството си.Ненужните се отстрелват.Страха от последствия кара тълпата да бъде разумна!А тя- тълпата ще бъде изградена само от добри хора при това всички въоръжени.

    ОтговорИзтриване
  5. Колега , това как да се разбира :,,Лошите гени се унищожават на момента, без отсрочка! ,,.....Дано не сте включил в смисъла и ,, инвалидност по рождение,,.......например...Де да беше просто - досега да сме забравили...А и ,, жестоки правила и последствия ,, не се много вписва в съграждането на ново общество , което автоматично отхвърля подобни крайни изкази ! / ако е и ваш коментара от 16 ноември 2011, 14:40/ Обществото , за което всички нормални хора мечтаят , ще е възможно само , ако е предшествано от промяна на духовно ниво...Ники , това беше за колегата ...Твоята гледна точка я знам. Но , преди не много време един приятел те попита нещо много важно...

    ОтговорИзтриване
  6. СМЯТАМ, ЧЕ КОЛЕГАТА Е ТОЗИ С КОГОТО СИ И ПИСАХ И ПОД ЛОШИ ГЕНИ ИМА ПРЕДВИД НЕПОПРАВИМИТЕ КРАДЦИ КОИТО И ПРИ ИДЕАЛНИ УСЛОВИЯ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ, А САМО ДА ПОЛУЧАВАТ ВСИЧКО НА ГОТОВО - КАТО СЕГАШНИТЕ ДЕПУТАТИ ПОЛИТИЦИ И Т.Н. ОЛИГАРСИ, ТОЕСТ КРАДЦИ. МИСЛЯ, ЧЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПОВЕЧЕ ОТ МИЛИОН БЕЗРАБОТНИ, КОИТО ПРОСТО НЯМА КЪДЕ ДА РАБОТЯТ, НО И НЕ КРАДАТ И СА НА ПРАГА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО. НО ТОВА НЕ Е ПО ТЯХНА ВИНА, ЗАЩОТО ВСИЧКО Е УНИЩОЖЕНО РАЗГРАБЕНО И ПРОДАДЕНО,А МНОГО И ИЗЛЪГАНИ ОТ БАНКИТЕ И ОСТАНАЛИ БЕЗ НИЩО. ПРИ СОЦИАЛИЗМА ВСИЧКИ РАБОТЕХА, А НЕПОСЛУШКОВЦИТЕ УЧУХА В ТВУ-та, А КРАДЦИТЕ ПОСЕЩАВАХА ЗАТВОРА И РАБОТЕХА И ТАМ. МЕРКИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СА ТОЛКОВА КРАЙНИ, НО ПОНЕ ДА БЪДЕ РЕДА КАКТО ПРИ СОЦИАЛИЗМА. ДЕМОкрацията я видяхме и за 22 години само се съсипва всичко, докато при социализма се градеше и хората живееха нормално. всичко друго е МАНИПУЛАТИВНА ЛЪЖА!! - например колко лошо било а сега колко е добре!

    ОтговорИзтриване
  7. Имах в предвид крадците и мошениците!И кой е казал колега , че такова общество с гради с мирни средства.Напротив аз не съм за мирното вземане на властта с демократични избори.Това време отмина.Всичко би трябвало да се извърши на принципа на диктата.Ще чакам аз да им се промени манталитета,докога?Та ние свършваме като нация!Но всеки си има свои възгледи и аз не съм против !

    ОтговорИзтриване
  8. Аз не съм казвал с мирни средства, защото всички радикални промени идват с РЕВОЛЮЦИЯ!!!! НО ОТНОСНО МИРНИ СРЕДСТВА МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ САМО РЕФЕРЕНДУМИ И ТО С КРАЙНИ ВЪПРОСИ КОИТО ДА ДАВАТ ТОЧНИ ОТГОВОРИ, но знам, че пак ще бъдат манипулирани, така че изхода ПАК си остава само един!!! Защо не спрем да си плащаме сметките на изедниците, целия народ за два месеца!!! Защо всички не спрат да плащат безкрайните задължения към БАНКИТЕ, които ако са 1000 лева и внасяте по толкова колкото Ви искат ще внасяте 20 години?! Лесно се смята! Но не сме единни! Тъп, робски и страхлив народ сме! Е ТОВА Е!

    ОтговорИзтриване
  9. Та това за сметките мангалите го разбраха и прилагат, а нашия умен и търпелив народ - не! Е тогава ще е така!

    ОтговорИзтриване
  10. Колега, дайте точния начин по които да завземете властта за благото на НАРОДА...И децата знаят , че в една война - победители няма. А доколкото схващам -натам клоните...ДИКТАТУРА?! Моля ви се...СОФТУЕР , следяш за запазването на законите ?! Моля ви се... Работа за всички СПОРЕД КВАЛИФИКАЦИЯТА ИМ! Останалите да се махат! - моля ви се... Социална политика? - Няма такава!...Ама - моля ви се........Да спра дотук. Планът Ви е за едно почти изградено ,,добро,, общество , но не и за приложение при сегашните обстоятелства. Защото , ако няма промяна в съзнанието на обществото като цяло - то е застрашено от същата съдба , дори и да бъдат приложени ,,мерките ,, които споделихте по-горе...И ...пред ,, предвид ,, не се слага нито ,, в ,, ...нито ,, на ,, ...нито ,, из ,, ...да не говорим за ,, изнапредвид,,....Хубав ден ...

    ОтговорИзтриване
  11. Дай идея колега!Споменах , че не съм против идеите.Как да оправим нещата?Щом не сте съгласен с мен дайте идея тогава.

    ОтговорИзтриване
  12. Ники , РЕВОЛЮЦИЯ -ДА ! Но , С МИРНИ СРЕДСТВА ...При СЕГАШНИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА - всичко останало ще ГИ облагодетелства !!! Не си правете илюзии! НЯМА ПО- МОЩНО ОРЪЖИЕ ОТ СЪВКУПНАТА СИЛА НА ДУХА НА ЕДИН ИЗСТРАДАЛ НАРОД !!! МИРНИ ПРОТЕСТИ С ЯСНИ ИДЕИ-ДА ! РЕФЕРЕНДУМ НАРОДЕН ПО НАЙ- КЛЮЧОВИТЕ ВЪПРОСИ - ДА! ЕДИНСТВЕНОТО ОПРАВДАНИЕ ДА ОТВЪРНЕШ НА НАСИЛИЕТО ПО СЪЩИЯТ НАЧИН Е , КОГАТО ДИРЕКТНО Е ЗАСТРАШЕН ЖИВОТ!!!НО - КОГАТО ВСИЧКИ ДРУГИ МЕТОДИ СА БЕЗПОЛЕЗНИ...
    .......В МОМЕНТА ТЕЧЕ ПРОЦЕСА НА ПРОБУЖДАНЕ ...НЕ Е В НАЧАЛОТО СИ....ОТ ВСИЧКИ НИ ЗАВИСИ ДАЛИ ,, ВРЕМЕНАТА ЩЕ БЪДАТ СЪКРАТЕНИ,, ........

    ОтговорИзтриване
  13. Не ти се сърдя , че ми поправяш грешките в правописа.Извинявам се -за което!Отдавна не съм в България, допускам грешки.Нека не звучи като оправдание,ама така ще стане с всички които бъдат изгонени от родината си по икономически причини.

    ОтговорИзтриване
  14. АМИ , КАТО ЗА НАЧАЛО , КОЛЕГА , СПАСЕТЕ ДОБРУДЖА !!! И ЗАПИТАЙТЕ ПОЛИТИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - ЗАЩО ЗАКРИХА ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ !!! НО , НАСТОЯВАЙТЕ ЗА ИСТИНАТА........... ТЕЗИ , КОИТО ИЗБРАХТЕ СА ВАШИ СЛУГИ , А НЕ ГОСПОДАРИ ! ЗА ИНФОРМАЦИЯ , ЕТИОЛОГИЯТА НА ,, ДЪРЖАВА ,, ИДВА ОТ ,,УПРАВЛЯВАМ , РЪКОВОДЯ ,, А НЕ ОТ ,,ПОДЧИНЯВАМ , МАРОДЕРСТВАМ,,..........

    ОтговорИзтриване
  15. Здравейте,
    Нещата на кратко-ТУПИК!!!!
    Тотална липса на ценности, произвежда се не само повече от колкото може, но повече от колкото е необходимо.Ники беше качил тук филм за програмираната смърт на вещите.
    Нещата са много сложни, ако това беше компютър-само рестарт.Но проблема тук е и "хардуерен",
    с което положението става още по-сериозно...

    Силвия

    ОтговорИзтриване
  16. ЗАДЪНЕНА УЛИЦА ?! НЕ МИСЛЯ....ВИЕ КАТО СТЕ ИНФОРМИРАНA ЗА ВСИЧКО , ЧРЕЗ КОЕТО СА СЕ ОПИТВАЛИ ДА НИ МАНИПУЛИРАТ И ЗОМБИРАТ , ДА НЕ БИ ДА СТЕ С ПРОМИТ МОЗЪК?! ИНФОРМИРАНОСТ В ИСТИНАТА - ДА ! БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАКИВА ХОРА КАТО НИКИ, КОЕТО СИ Е ЧИСТА СМЕЛОСТ В ДЕН ДНЕШЕН...СЛЕД ТОВА ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ПРЕНАРЕЖДАТ НЕЩАТА...И ПРОЦЕСЪТ Е МНОГО ПО-БЪРЗ ОТКОЛКОТО ДОКАТО ТИ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ/ПРИНЦИПНО КАЗАНО /...АКО Е ТУПИК - ПРЕДВАРИТЕЛНО СМЕ СЕ ПРЕДАЛИ БЕЗ БИТКА...МНОГО ЖАЛКО...АЗ ПЪК СИ МИСЛЯ , ЧЕ МНОГО СКОРО ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ДЕЙСТВАТ- ЕДИНСТВЕНИТЕ МИ ПРИТЕСНЕНИЯ ИДВАТ ОТ ТОВА КОЙ ,,НАЧИН ,, ЩЕ ИЗБЕРАТ...НАЛИ НЕ СИ МИСЛИТЕ , ЧЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНИ ТУК.........ПЪК И ОСТАНАЛО ЛИ Е ОЩЕ НЕЩО ЗА ГУБЕНЕ ?!

    ОтговорИзтриване
  17. Кои политици да запитам колега?В България политици няма!Аз специално никого не съм избирал.

    ОтговорИзтриване
  18. Не съм с промит мозък и не разбирам защо така злобно ми КРЕЩИТЕ!Това е просто моето мнение, не карам никого да се съобразява с него.
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xJkaKAIl_Fc
    Да си в тупик не е лошо,ако обаче си мъдър.
    най- важното нещо, от което хората трябва да се освободят е егото...
    Силвия

    ОтговорИзтриване
  19. Вие , колега , / ако схващам правилнo , че не сте гласувал / - сте определил изхода на изборите /донякъде / несъзнателно. Ето защо е толкова важно хората да са ОСЪЗНАТИ !!!
    ...Но , не се тревожете - в случая , както в почти всички случаи през последните години в България , този театър е винаги предрешен...

    ОтговорИзтриване
  20. Силвия , извинете , но имам навика да пиша с големи букви - което няма никаква допирна точка с измислени емоционални средства , минавайки през компютъра...

    ОтговорИзтриване
  21. Не съм предрешил изборите ,колега.Изборите са предрешени от липсата на формация,лоялна на държавноста и законието в България.Има нужда от такава формация, но незнайно защо никой не смее да я създаде.Мнозинството иска да припознае достойните,но те липсват.Иска да чуе истината за дерджето ни сега, но никой не иска да я каже.Предложи модел и заставам зад него ако ми хареса естествено.Иначе да си крещим по улиците е безмислено.Нужен е модел за вчера, даже не за днес.Няма време за чакане.

    ОтговорИзтриване
  22. ГЛАСУВАЛ ИЛИ НЕ ГЛАСУВАЛ ТОВА ЗА 666 Е РЕШЕН ПРОБЛЕМ НЕ СПОРЕТЕ И АКО НЯКОИ ИСКА ДА КОНТРОЛИРА ЖИВОТАМИ ЧРЕЖ КОМПА СОРИ ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ 666 АС ЛИЧНО НЯМА ДА СЕ ПРОДАМ НА ТАКЪВ КОНТРОЛ СЪЩО И ДЕЦАТАСИ НЯКОИ ЩЯЛДА РЕШАВА ВМЕСТО МЕН РОДИТЕЛЯ ИЗВИНЯВАИ КОЛЕГА НО ТАКА ТЕ РАЗБРАХ И АКОЕ ТАКА ТИ ПРОСТО СИ 666 И ПАК ИЗВИНЯВАИ НО АКОЕТАКА НЕ СЕ ИЗВИНЯВАМ

    ОтговорИзтриване
  23. ситоацията е създадена сцел еди ще прегърнат новото други не и тези които остоят до краи ще спасят душитеси не забравяите това всичко е заради нас хората борба за души ,словото казва мнозина са призвани но малцина ще се спасят ако не останат с трезвен ум и не държат доброто и не намразят злото зато ва много се пазете от разни идеологи и схващания на разни хора

    ОтговорИзтриване
  24. Не съм 666разбира се.Искам модел и то сега! Кажете такъв!Иначе безизходицата е ясна!И пак опираме до моята теза -политици не трябва да ни управляват!Искам пряка демокрация с фиксирани към златото парични средства!Представители не са ми нужни!

    ОтговорИзтриване
  25. Теокрацията е форма на управление, при която религиозната и държавната власт са обединени. В буквален превод от гръцки теокрация означава "управление на Бога". В най-честата употреба на термина теокрацията е система, при която държавната йерархия съвпада с тази на дадена религиозна деноминация.
    Единствените съвременни теократични държави са Ватиканът и Иран, а в миналото такава е била например Османската империя.
    Е,.... ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ИЗРЪСИ ПРОСТОТИЯ!!

    ОтговорИзтриване
  26. Аз съм Киликанзер.Лека Вечер на всички!Утрото е по-мъдро от вечерта.Утре ще мислим.

    ОтговорИзтриване
  27. ЕЕЕХ, КИЛИКАНЗЕР !!! КОЛКО ТИ ХАРЕСВАМ КОМЕНТАРИТЕ !!!ЗАЩО СИ ТОЛКОВА КРАЕН ТАЗИ ВЕЧЕР ? АЗ СЪМ ЕVА...ПОЗДРАВИ......НА ИТАЛИЯ , МИСЛЯ...

    ОтговорИзтриване
  28. Ядосан съм на овчедушието на хората.Затова пиша крайно.И да ти кажа ли истината,не поддържам крайностите,но ако продължават така нещата много по крайни от мен ще вземат да ни управляват.И не за добро повервай ми!

    ОтговорИзтриване
  29. Да споменавам ли краха на Ваймарската република и идването на Хитлер на власт с всичките последствия след това за света.Бай Ники не си ме обидил.Няма обаче кой да предложи модел за оцеляването ни.Има начин сигурен съм,дано да е по мирен път.

    ОтговорИзтриване
  30. Ето малко инфо за това какво очаква България!
    http://www.boinaslava.net/thirdreich/dopylninfo/weimarrep.htm

    ОтговорИзтриване
  31. колеги вие кито пишете и четете неможете да направите нищо понеже е казано че човек неможе и лакат на ръстаси да прибави камоли да промени света което не е внеговите правомощия човек е подвластен и е бил подвласте и ще бъде подвластен дори и даниви харесва сценария товае положението но кои от господарите ще исбереш е дилемата стояща всекиден прд теб предлагана в сякакви вариянти и саблазни , такаще е и по зле ще става сега светът навлиза в фазата всеки против всеки опосаное в данаил човека с глава от залато сребро мед желязо и кал премесема с желязо това последното сме ние истина та и лизмамата светлина и мрак свобода и робство ,Исусказва че втия дни ще настане народ против нарот и царство против царство воини и глад , е наближават тия дни дерзаите

    ОтговорИзтриване
  32. DNES OTIVAM V OBB DA IZTEGLIA 3600 EYRO OT VLOGA SI- ISKAT MI 13 EYRO ZA" YSLYGATA"! NAREKOX GI KRADSI, MEKO KAZANO, VBESIX SE, NE ISKAM POMOSTI, NE ISKAM KREDIT- PROSTO ISKAM 4EST OT PARITE MI, KOITO SA NA SAXRANENIE V BALGARSKA BANKA.... TAKA, 4E SAM ABSOLIYTNO SAGLASNA S KOLEGATA OT INTERNET, PONE V NA4ALOTO!
    OTNOSNO KOMENTARITE- MNOGO STE NAPADATELNI I KRAINI S TOVA, KOETO BI SLEDVALO DA SE NAPRAVI. ISTINATA E, 4E VSEKI TRIABVA SAM DA POMOGNE NA SEBE SI, DA PROMENI NA4INA NA MISLENE KAM DOBRO, DA BLAGODARI ZA MALKOTO KOETO IMA VSEKI DEN, DA POMAGA NA PO- SLABITE, DA MISLI POLOZITELNO. SAMO POLOZITELNO MISLESTI XORA STE PROMENIAT SVETA. AKO VSI4KI KOMENTIRALI TYK GO PRAVIAT EZEDNEVNO- OKOLO TIAX STE SE SABERAT I DRYGI- SAMO TAKA MOZEM S OBSTI YSILIA, ZAPO4VAIKI OT NAS SAMITE, DA PROMENIM SVETA! SAS ZLOBA I NENAVIST REZYLTATITE SA OTRITSATELNI. NE XABETE ENERGIA DA PLIUETE PO POLITITSI/ SAMI SI GI IZBRAXTE/, NAY4ETE DETSATA SI DA OBI4AT VSI4KO ZIVO, KOETO GI ZAOBIKALIA, IZXVARLETE SI TELEVIZORITE/ KOITO ISKA SE INFORMIRA V INTERNET/, NE PAZARYVAITE OT MODERNITE MOLOVE I PR... VARNETE SE KAM PRIRODATA, AKO VSI4KI ZAPO4NAT DA MISLIAT POLOZITELNO, NESTATA STE SE PROMENIAT.
    MARIA

    ОтговорИзтриване
  33. Аз съм Киликанзер!
    Добро утро!Мария не съм избирал политици от 20 -тина години.Властниците които ни управляваха досега нямат моите пълномощия.Те са били на власт против моята воля.Творили са мърсотиите си тайно без мое съгласие!Та казваш -с добро ще ги победим.Еми толкова години все сме добри към тях.Храним ги, овластяваме ги,те ни бъркат по джобовете и ни обират и последните стотинки, а ние сме добрички.Нищо не им казваме!Кто ни ударят по едната буза подлагаме и другата.Докога Мария?Та това овчедушие и децата ни няма да простят.

    ОтговорИзтриване
  34. ZA VSI4KI KOITO SPOMENAVAT 666- IZGLEDAITE SLEDNIAT MATERIAL, NE E 4ISLOTO NA ZVIARA, A NA PROMIANATA....
    http://youtu.be/080SZFGnJOI
    KILIKANZER, DA E DOBAR DENIAT TI, AZ SASTO NE GLASYVAM, TEZI POLITITSI ME IZGONIXA OT BG PREDI 11 GODINI, VAZMUSTAVAME SE, ROPTAEM SRESTY TIAX, NO--- KY4ETATA LAIAT, A KERVANA SI VARVI! SPORED MEN, POGRESNO PODXOZDAME, AKO SE PROMENIM, IZGONIM EGOTO, NE SE MISLIAM ZA ZNA4ITELNI I VELIKI, MAXNEM OT NAS SAMOSAZALENIETO I SAMOMNENIETO I SE OBEDINIM POLOZITELNOMISLESTI- PROMIANATA STE DOIDE!
    MARIA

    ОтговорИзтриване
  35. Аз съм Киликанзер!
    Благодаря ти за филмчето!Интересно е и ме кара да се замисля.Малко наготово ще стане промяната.С минимални усилия от страна на човека.

    ОтговорИзтриване
  36. Здравейте...Мария, бих искала да Ви попитам кои са ,, НИЕ,, във филма , кои са тези , които представят информацията в клипа ? И още един въпрос - знаете ли колко трае едно пълнолуние?...Благодаря..........Ева съм..........А...още въпроси възникнаха...позволявам си да ги задам на Вас , понеже Вие сте предоставила клипа...В началото му се казва , цитирам :,, Това може би е това , което автора на Откровения е имал предвид като е казвал , че 666 е числото на човека (или числото на Звяра )...,,
    Във втория си коментар Вие казвате , че 666 не е числото на Звяра , а на промяната (разбирам - свързана с ГРАФЕНА)...Откъде произлиза Вашата сигурност в тълкуването на нещата по точно този начин ? Бих била благодарна на отговор , защото съм малко объркана... Хубав ден...

    ОтговорИзтриване
  37. числото на звяра е числото на човека а числото на дявола 616 но змея тоест дявола луцифер даде силатаси забележете това силатаси и голяма влас на кого я даде на човека понеже мусе поклони и го призна за свои създател затова тези които муслужат се имат за недосегаеми имат и познанието

    ОтговорИзтриване
  38. звяра е новия световен ред създаден от човека с силата и власта на змея луцифер зада на кара всичи хора да се поклонят на звяра тоест на змея луцифер които даде силатаси и голяма власт на звяра новия световен ред надявамсе че го расбрахте

    ОтговорИзтриване
  39. Но , познанието не е притежание единствено и само на ,, НЕГОВИТЕ ,, поклоници ?!

    ОтговорИзтриване
  40. tyk Maria, otgovariam na anonimen 14.27
    FILMA GO PREDOSTAVIX, ZASTOTO MI SE STORI MNOGO INTERESEN, I SAM YBEDENA, 4E OTGOVORA NA GLOBALNI VAPROSI SE KRIE V SAVSEM PROSTI4KI NESTA, DA VIARVAM MOY! NIE- IMAM PREDVID VSI4KI XORA, NO PO4VAM OT BALGARITE..., KOITO SA VE4NO NEDOVOLNI, SAMOSAZALIAVASTI SE, XLEN4ESTI I VINAGI NIAKOI IM E VINOVEN! NE MOZEM DA PROMENIM DARZAVATA, NITO OKRAGA, NITO GRADA V KOITO ZIVEEM, NITO DORI KOMSIATA, KOITO NI XODI PO NERVITE, AKO PREDI TOVA NE ZAPO4NEM PROMIANATA VATRE V NAS, VSEKI ZA SEBE SI, ZA SEMEISTVOTO SI I T.N.
    PALNOLUNIETO KOETO NABLIUDAVAXME ZA 4-5 DNI BESE NESTO PARANORMALNO, NESTO SE SLU4I ILI SAS ZEMIATA ILI S LYNATA- MALKO XORA OBARNAXA VNIMANIE VARXY TOZI FAKT, O4AKVAM SLEDVASTOTO PALNOLYNIE S INTERES, ZA DA SI PRAVIAM IZVODI...
    ZASTO SAM SIGYRNA 4E 666 E 4ISLO NA PROMIANATA- ISTINATA E PROSTI4KA, NO NIAKOI E IMAL INTERES DA NI ZABLUDI, TO4NO KAKTO TVARDENIETO, 4E SME PROIZLEZLI OT MAIMYNITE

    ОтговорИзтриване
  41. otnovo Maria
    ZA VSI4KI TARSESTI I ISKASTI DA NAY4AT INTERESNI NESTA PREPORA4VAM DA PRO4ETETE:
    Jan van Helsing- pet knigi ima na bg, Drunvalo Melchizedek- 4etiri knigi na bg, Carlos Castaneda- mislia 4e sa okolo 11, li4no imam samo edna, no sam gi 4ela vsi4kite, a sasto Joseph Murphy- Kosmi4eskata sila v teb!
    NE OBSTYVAITE S XORA, KOITO SE OPLAKVAT, MISLITE VI SA ENERGIA, KOIATO SE VRASTA PRI VAS, NE NAPRAZNO IMA POGOVORKA: KAKVOTO POVIKALO- TAKOVA SE OBADILO... ILI KAKVOTO POSEES- TOVA STE OZANES!

    ОтговорИзтриване
  42. Благодаря Ви МАРИЯ ,
    ...Бих казала само , че в тази ,, лудница на информационен поток ,, трябва да сме много отговорни как , кога и какво казваме и накъде насочваме вниманието ...Защото много често ДЕТАЙЛИТЕ определят решенията ни...Мен , например , снощи нереално ме обвиниха в нещо , което не съм си и помислила дори! ,, Детайлът ,, беше само в един препинателен знак , но кой да го забележи ?!... Та в тази посока на мисли , наистина е от изключително значение да сме отговорни както какво казваме , така и какво вършим - права сте за това ... Аз лично не бих сложила в подобна класификация народа ни / недоволни , самосъжалителни , хленчещи.../ НЕ!!! Даже народът ни е герои , щом все още оцелява...И даже мисля , че твърде много хора отдавна са се превърнали в ,, търсачи на истината ,,...Но процесите в живота не са мигновенни...И не опират само до реалността , такава каквато я познаваме...Затова , аз лично , няма да спра да насочвам вниманието натам - където смятам , че може да има ,,пукнатина ,, , за да се провокира най-малкото по-задълбочен размисъл...Далеч съм от мисълта , че мнението ми е меродавно ...Хубава вечер.../Eva/

    ОтговорИзтриване
  43. PODOBNA I NA TEB EVA I POMNI, KOGATO OTVORIS YMA SI - INFORMASIATA SAMA NE NAMIRA, NIAMA NISTO SLY4AINO, DORI I TOVA 4E 4ETEM NIKOLAI I RAZGOVARIAME OT TOZI BLOG.
    AKO IMAS PROFIL V FACEBOOK VLEZ V GRYPATA "DA RAZOBLE4IM TAINITE OBSTESTVA I ANTIXUMARNITE IM TSELI"
    Maria
    pp- ne za drugo, da 4etes komentari na nedovolni balgari, zabludeni i mislesti se za bogove- ne vsi4ki sa takiva, no mladezite sa nadaxani i samoyvereni bez pokritie.
    I NA MEN MI SE ISKA DA KAZA, 4E SME DOBRI, TRYDOLUBIVI, BORBENNI, NO NE BIVA DA SE ZALAGVAME S TOVA KOETO NI SE ISKA DA VIZDAME I S ONOVA, KOETO E DEISTVITELNOST

    ОтговорИзтриване
  44. Киликанзер ,каза-Аз ли се мисля за бог?

    ОтговорИзтриване
  45. Благодаря за информацията, Мария...Ще погледна във Facebook ...Но , това е отново една статистика - определен процент от хора , които имат и други причини да са там и да казват точно определени неща......Е, не всички , разбира се...А за БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - никога не бих си променила мнението...Погледнете това,интересно е :

    http://gpetrov.blogspot.com/2011/11/blog-post_5465.html

    А вижте дали това може да Ви бъде полезно :

    http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
    Спокойна вечер на всички............

    ОтговорИзтриване
  46. ПИТАЙТЕ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ УПРАВНИЦИ , ЗАЩО ИСКАТ ДА ЗАТРИЯТ ЖИТНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ?!!! ЗАЩО ЗАКРИХА ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ ?!!! НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ - ИСКАЙТЕ ИМ АДЕКВАТНИ ОБЯСНЕНИЯ !!! ПОВЯРВАЙТЕ - НЯМАТ ТАКИВА , КОИТО ДА СИ ЗАСЛУЖАВАТ ЦЕНАТА НА ТЕЗИ ДВЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ! ТОВА Е ОТЯВЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ЦЕЛИЯ НАРОД !!!

    ОтговорИзтриване
  47. KILIKANZER, NE SE PALI, NIAMAX TEB PREDVID, A RAZNI NADAXANI DETSA OT FACEBOOKA, KOGATO 4ETA KOMENTARITE IM, NIAMA NA4IN DA NE POGLEDNA I KOLKO SA GODISNI/ OBIKNOVENNO POD 25/, XORA RODENI OKOLO 89, BEZ DA ZNAIAT KAKVO I KOGA E BILO, DA IMAT MNENIE ZA TOVA, KOETO NIE ZIVIAXME I NI XARESVASE, I NE SE OPLAKVAXME! TE SE MISLIAT ZA BOGOVE, NO NE GI YPREKVAM, NITO GI SADIA- VADIA SI ZAKLIU4ENIE. VSEKI SAM OTGOVARIA ZA MISLITE, DYMITE I POSTAPKITE I NIKOI NIAMA PRAVO DA OSAZDA DRYGIAT, PAK POVTARIAM, 4E KAKVOTO SI NADROBI 4OVEK- TOVA STE SARBA! NIKOI DRYG NE MOZE DA TI NAPRAVI TOVA, KOETO SAM SI PRAVIS!
    Maria

    ОтговорИзтриване
  48. ако някои си мисли че ще върви в златната среда да му кажа от сега такава няма товасие чиста заблуда , пример минос и плюс добро и зло живот и смърт или човек си мисли че ще е като боговете сам по себеси та ниесмеси творение неможем да сме гато творецаси дори като падналия неможем да бъдем

    ОтговорИзтриване
  49. да това което сам си направиш и ли избереш понеже живота е добро и зло среден път няма нито случаен няма нищо случаино всичко сие закономерно и деиства според волятати и емоци те които всъщност никога неса бели добър саветник ,и гордоста предхожда падението и вапроса защо защо.

    ОтговорИзтриване
  50. http://youtu.be/5HCMg-qncp8
    NISTO SLY4AINO NIAMA- ETO NA TOVA POPADNAX PREDI MALKO, ZA VSI4KI SKEPTISI SPESIALEN POZDRAV
    Maria

    ОтговорИзтриване
  51. Живота е хармония!Според красотата,физичните ,химичните гео-математическите закони и тези закони,които още не са ни познати.Тази планета е част от вселената.Как и защо се е зародил живота на тази планета се спори още.Живата материя на нашата Земя, като количество е нищожна спрямо не-живата.Ние хората се опитваме спрямо нашите си разбирания за хармония да градим цивилизацията.Но в повечето случаи ,цивилизацията ни не се съобразява с закона за вселенската хармония.Дълъг път трябва да извървим за да постигнем нужното равновесие!
    От Киликанзер

    ОтговорИзтриване
  52. Частицата от жива материя на Земята, сме разделени на групи според географско положение,според език,традиции,култура, социално положение,професионална подготовка.Ние хората сме идивидуалисти.Всеки един от нас,има свое виждане за нещата,свой вкус към прекрасното и злото,свой начин за разбиране на вселената.Различни сме и в поколенията.Младите са без опита на възрастните ,а от своя страна възрастните пъ са без чистотата на желанията за хармония на младите.И ТУКА СТИГАМ ДО СЪЩНОСТА!!!Моделите за управление до сега не са подчинени на всемирната хармония.Всички модели-политически и икономически подтискат индивидуалноста,ограничават я, а в тежките случаи на управление я унищожават и физически.Хората не искат да бъдат командвани.Не търпят йерархията,не искат да бъдат управлявани насилствено или задкулисно.Хората искат свобода- тотална.Само анархичния модел може да усъществи тази хармония между индивидите.Не е утопия ,това е съкровенното желание на всеки един от нас-ДА БЪДЕ СВОБОДЕН!Само тогава един индивид може да се докаже или провали.И само тогава обществото ще бъде свободно!Но пътят е дълъг и жесток.Едно е сигурно , че все някога ще се случи!
    От Киликанзер

    ОтговорИзтриване
  53. Модела е безумен с наченки на насилие! В тази част в която говориш за промяна на паричната система има отчасти логика , но после заприличва на касапница/извинявам се за думите , все пак не те познавам но съдя по думите ти/ В този план за решение който си дал , аз лично си задавам много въпроси!
    Цветослав

    ОтговорИзтриване