четвъртък, 17 ноември 2011 г.

ТАЙНАТА НА ТАЙНИТЕ

Преди да продължим споровете по предишната публикация и да пусна разсъжденията върху тях както обещах вчера на Киликанзер, то ще ви пусна два филма, единият от който е изпратен от Мария, а другият е от мен, за да помислим малко върху другата същност на нещата - ТУК! За графена съм писал ТУК.  А сега отивам да направя киселото зеле защото такъв е живота и все по-труден ще става! След това ще пусна това за което споменах по-горе, защото иска по-внимателно отношение и малко редакция! Всичко добро от МЕН!







Николай Николов

13 коментара:

  1. всъщност защо сега тато не е било сега тоси е от векове но кои скриваше и поробваше народи кои ги истребваше че сега като му иди края се правим на свети , да много са истините казани но пак в тяхна полза и тяхен интерес са представени итака защо защо да зададем тозиси вапрос и да го обединим с истината и любовта и да задаваме вапроси на влас имащите за мен теса ясни искам за вас да станат открити и даневи мамят повече да претежавате себеси и истината цялата и любовта и думада защо да е винаги в устатави

    ОтговорИзтриване
  2. значи според давинчи които е доста запознат с духовните неща в къртинатаси е загатнал 6 1 6 тоест 616 според юдеите това е числото на дявола в средата стои самия дявол а от края по 6 негови слоги неме учудва това и потхода на давинчи както и павел е бил негов слуга и много християни се учат от павел на божерствините учения но според луцеферското виждане интресни неща си качил Ники задалбаваш сериозно потемата но това крие много опасности и изненади давидим по нататак

    ОтговорИзтриване
  3. Нека да има различен поглед върху нещата, а ако човек има вяра и познание то той сам ще прецени кое как е!

    ОтговорИзтриване
  4. да следкато сме в това полижение трябва да познаем и двете краиности доброто излото и тяхните производни както казва българина и меда му знам а ма и жилото му познавам , вкусил и от двете .

    ОтговорИзтриване
  5. IMA EDIN MAZ KOITO ZNAE VSI4KO I NIKOGA NE YMIRA! ZA PARVI PAT E VIDIAN 1710 GODINA, VE4NO MLAD I ELEGANTEN- TOVA E GRAF SEN ZERMEN, NO E ZIVIAL I PO VREMETO NA ATLANTIDA, TA DO DEN DNESEN--- JAN VAN HELSING "NE PIPAI TAZI KNIGA"
    A GENOFONDA NA 4OVE4ESTVOTO, OPISAN PODROBNO OT ERNST MYLDASEV "OT KOGO SME PROIZLEZLI"
    KOMENTARAT MI E OTNOSNO VTORIAT FILM...
    NIE SAMI IZBIRAME KADE I KOGA DA SE PRERODIM I SI POSTAVIAME SELITE NA ZIVOTA, NO TOVA GO POMNIM DO OKOLO TRI GODISNA VAZRAST, POSLE NI ZAVARTA ZIVOTA I ZABRAVIAME VSI4KO. KOGATO SI OTIVAME OT TOZI SVIAT SI PRIPOMNIAME NE SAMO IZMINALIAT ZIVOT, NO I ONOVA, KOETO SME PROPYSNALI DA NAPRAVIM.
    VAZNO E DA ZIVEEM V XARMONIA SAS SEBE SI I DA NE SE STRAXYVAME OT SMARTTA, DA POVTARIAME EZEDNEVNO NA BLIZKITE SI KOLKO MNOGO GI OBI4AME.
    Maria

    ОтговорИзтриване
  6. ГРАФ СЕН ЖЕРМЕН - Мъжът, който знае всичко и никога не умира - http://nikolaijambol.blogspot.com/2011/03/blog-post_07.html

    ОтговорИзтриване
  7. В Епсуclopaedia Britannicaса граф Сен Жермен е представен като прочут авантюрист от 18. век, известен из цяла Европа като „необикновения мъж". За произхода му не се знае нищо определено, смъртта му също е обгърната в мрак. Волтер, един циник, който трудно се впечатлявал, го нарича пред Фридрих Велики „мъжът, който знае всичко и никога не умира!" .
    Ако се вярва на свидетелите от негово време, той е живял най-малко двеста години, без външния му вид да се промени.
    Графът се появява внезапно от нищото. Целият му живот е изпълнен с интриги и слухове за магически сили. Трябва да е имал повече от осемдесет псевдонима и вероятно името му Сен Жермен също не е истинско.
    В разговор с мадам Помпадур, метресата на крал Людовик XV, Сен Жермен обобщава начина на живот по онова време с думите: „Всички жени търсят вечната младост, а всички мъже - Философския камък. Едните искат вечна красота, другите -вечно богатство."
    Много от тези, които са се срещали с графа, смятат, че графът е притежавал и двете. Това, впрочем, се дължи на дългия му живот. Пред Фридрих Велики той веднъж заявява, че бил открил еликсира на дълголетието, който удължава човешкия живот, и самият той живее вече повече от две хиляди години.

    ОтговорИзтриване
  8. Монах запитал учителя Джошу: “Кучето също ли притежава природата на Буда или не?”
    Джошу казал своята прочута загадка-коан: “Пустота!"



    ***



    При УЧИТЕЛЯ Нанин дошъл посетител, за да го пита за учението Дзен. Но вместо да слуша, той непрекъснато говорел за собствените си разбирания.
    След някое Време Нанин поднесъл чай. Налял чашата на госта, но продължил да налива и след напълването й. Накрая гостът не издържал.
    — Не Виждате ли, че е пълна догоре? — попитал
    той. — Не може да поеме повече.
    —Точно така — отвърнал Нанин и най-после спрял да налива. — Също като тази чаша и ти си преизпълнен с твоите собствени идеи. Как можеш да очакваш от мен да ти дам учението Дзен, щом не ми предлагаш празна чаша?


    ***


    Изпаднал в съмнение монах веднъж запитал Фукецу:
    — Казвате, че истината може да се изрази без думи и без мълчание. Как става това?
    Фукецу отговорил:
    — Когато бях момче, напролет в Южен Китай, ах, как пееха птиците в цъфналите дървеса!

    ОтговорИзтриване
  9. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD-%D1%8F%D0%BD
    С уважение-Силвия

    ОтговорИзтриване
  10. тайната на любовта е да бъдеш ИНСТРУМЕНТ на душата си
    http://www.youtube.com/watch?v=kqLlHzfFarI

    ОтговорИзтриване
  11. Ще се опитам да внеса малко свежа нотка .Понеже видях ,че си отделил специално внимание на киселото зеле ,а доколкото си спомням живееш на морето -ще ти кажа сдин много лесен и икономичен / според ситуацията/ начин за приготвянето му. Значи вземаш една гаца и в нея слагаш зелките ,после само ти остава да я завържеш за една скала в морето . Така икономисваш сол и претакане .Лек ден и продължавай да пишеш ,че то май само това остана за четене.

    ОтговорИзтриване
  12. ‹(•¿•)› Майтап да става, пък и съвет да дадем. Но този метод го знам, даже по-ефективен ползвам: отивам на лугата, като нося една зелка, правя си една баня с луга и до мен си плува зелката! Поради високата концентрация на соли (колкото е възможно да се разтвори във водата, поради което и ти лежиш върху водата с зелката си), след като си отидеш в къщи то след 2 часа тя е кисела тоест - готова...

    18 ноември 2011, 08:32

    ОтговорИзтриване