понеделник, 21 ноември 2011 г.

ИСТИНАТА ЗА НАС, ЗА ПРЕХОДА И ЗА СЕГА - ВТОРА ЧАСТ


ТОВА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА РАЗГОВОР В ИНТЕРНЕТ С КОЛЕГА ЗА НАС, БЪЛГАРИЯ, И СВЕТА - ТУК!
Колегата:

И сега да ви  обясня малко - какво нещо всъщност беше така наречения „преход“ от тотално ръководство и планова икономика към - така наречената демокрация и свобода на капитала. Защото така само ще разберем какво се случи на датата 11.11 1989 година. Още преди тази дата българските тайни служби, изнасят зад границите на страната ни огромно количество КАПИТАЛИ! Навързаните като свински черволяци агенти, шпиони, предствители в други държави започват масова кампания за собственото си облагодетелстване!

Незнайно е и до сега, дали са били прикривани от партийното ръководство или са планирали всичко на своя глава?! Българската икономика като обвързана икономика с всички страни от бившия съюз за икономическа взаимопомощ, рухва под натиска на дълговете създадени от посочените по-горе лешояди. Всъщност СИВ се саморазпада след което всяка една нация определя сама пътя си на демокрация! България губи пазари за своята продукция. Но ги губи не защото има конкуренция, а защото се самоотказва от тях!!!!

Политика на всички следващи правителства е разграбване на икономиката ни, индустрията ни, услугите! Тоталното разграбване! След което следва  Голямото Измиване на Ръчичките (ГИР) при Костовото управление, наречено приватизация! С една дума,  разпродаването на предприятията на цени много под номинала и премахването на търсене на отговорност за тяхната ликвидация!
И от тогава до сега все същото!!! Нацията ни бавно крета по пътя си към пълното си самоунищожение.

Между другото Желю Желев издаде амнистия за освобождаване на престъпниците от затворите. Много от тях заработиха за подпартийни групировки и мафиотски структури. Охраняваха и охранват бъдещите ни и настоящи олигарси. И България се оказа страна с два вида население: едните управляващи, а другите управлявани. Средна класа-няма!!! Само много богати и много бедни. Това е война срещу населението. Война с икономически средства до заличаване на бедните!!! Няма милост, няма пощада! Никой да не се надява на това!!!

Целта беше - бърза и лесна приватизация. Симулация на производство до фалита и занижаване на себестойноста на предприятията. Нямаше смисъл да се задържат готовите пазари. Те трябваше да се унищожат умишлено и целенасочено! Така по-лесно с занижена стойност преминаваха в ръцете на новите си собственици.
После практически бяха разграбени и унищожени. Така премина народната собственост в ръцете на новата ни буржоазия! Това докара гибелта на индустрията ни и като цяло на българската нация!
И между другото никой досега на ТЕЗИ не им е потърсил сметка!  Това за какво ви говори?!
В момента икономиката ни е с 0% развитие за първото тримесечие. Не е нужно да си икономист или експерт за да предвидиш какво ще се случи. Значи богатите си държат парите в банките и не инвестират производството с тях. Просто им е на оная работа, дали работниците са им на улицата и умират от глад.
И това е нормално?! Едва ли.
Така, че идва време разделно хора! Мера според мера! А според вяра всички сме равни! Ей този е башибозука на България! Описаният по-горе! И те са българи по паспорт, но сатани по характер.ТЕ няма да Ви пощадят докато не ви видят мъртви от глад на тази земя. Това е което исках да кажа!
В Италия се надигат гласове, че кризата трябва да се разпредели еднакво по тежест между управляващи и управлявани! Не е морално и не е право, управляващите да си запазят нивото на жизнен стандарт при положение, че населението плаща огромната тежест. Разумно искане! И аз призовавам нашите -  българските управляващи - депутати, министри да внасят всеки месец по 1000 лева - 500 евро на човек в държавната хазна! Нали те са тези които трябва да дават пример на обществото?!
А ето и кои са те: - Броят на депозитните милионери в България е 516. За една година са нараснали с 82-ма души. Като парични средства за една година само са нараснали с 25,6 %. А за бедните?!  Ами броят на закритите депозити е 262 949 ! Четвърт милион души от населението ни е останало без парични средства държани в банките. Изтеглили са всичко което са имали! А ето и фирмените лешояди! В краят на месец септември са си увеличили депозитите с 14 млрд лв. което е 14,3% ръст на годишна база!
Та изводът е, че плановата икономика от модела преди 11 ноември не е фалирала поради неконкуренто способност, а просто беше разграбена и самоцелно и унищожена! Чисто и просто капиталът за подържането и беше изнесен зад граница. И ако ще казваме на черното бяло, по - добре е да замълчим. Защото точно в това се мъчиха да ни убеждават всички кандидат демократи от миналото та до сега! Имаше фабрики с най-модерно оборудване за времето си които просто бяха с прекъснати пазари по вина на ръководствата им!

 И така капитала се разпредели от народни ръце в ръцете на комунистическите изчадия адови! По пътя на шуробаджанащината, и по партийна линия се създаваха тайни офшорки зад граница управлявани от същите келемета от преди датата 11 ноември, след което който крал, крал! Мандалото падна с въвеждането на валутния борд. Всъщност то за крадене и не остана. Държавата беше в фалит! После поканиха американските специалисти със своя план Ран-Ът, за да се установи икономическа диктатура над населението!
-В Италия се надигат гласове, че кризата трябва да се разпредели еднакво по тежест между управляващи и управлявани! Не е морално и не е нормално, управляващите да си запазят нивото на жизнен стандарт при положение, че населението им плаща огромната тежест. Разумно искане! И аз призовавам нашите - българските управляващи, депутати, министри да внасят всеки месец по 1000 лв - 500 евро на човек в държавната хазна! Нали те са тези които трябва да дават пример на обществото?
Друг:
-Искат и България в Евразийския съюз
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4309851

Следва продължение…завтра…tomorrow...

Николай Николов`


4 коментара:

  1. Разгорещено и патетично - по социалистически!
    Прекалил си с цветовете и шрифтовете - дразнещо е!
    А това: "Незнайно е и до сега, дали са били прикривани от партийното ръководство или са планирали всичко на своя глава?"
    Незнайно ... за теб. Питай бившия шеф на Шесто Управление - по "телевизора" той призна: "Граничар е моя татко, граничар ще стана аз!"
    Панимаиш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. СЕГА Е ПРОСТО КЕФ! ЗА ТЕБ - МОЖЕ БИ ДА! - НЕ ЗНАМ, НО ЗА МЕН И 95% ОТ НАРОДА НЕ Е ТАКА ПРИЯТЕЛЮ... КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ МИНАВА, ТО АЗ ТЪПАНАРСКИ ОСЪЗНАВАМ, ЧЕ ПРИ БАЙ ТОШО МАЙ БЕШЕ ПО - ДОБРЕ ЗА НОРМАЛНИТЕ И ЧЕСТНИ ХОРА, А ЗА КРАДЦИТЕ И ЛЪЖЦИТЕ - НЕ! И ЗНАМ ПРЕКРАСНО КОЙ И ПО ЧИЯ ПОРЪЧКА Е СЪЗДАДЕНА ИДЕЯТА ЗА СОЦИАЛИЗМА И КОМУНИЗМА, АМА МАЙ НЕЩО СБЪРКАХА... РАДВАЙТЕ СЕ СЕГА НА ПСЕВДО ДЕМОкрацията! ВСИЧКО ДОБРО ОТ МЕН И ДЪЛЪГ И ПОЛЗОТВОРЕН ЖИВОТ... НО ЛЕКО ВНИМАВАЙТЕ НА КРАЯ НА ТАЗИ ГОДИНА. УСПЕХ!!!

      Изтриване
  2. Клиширани "телевизорни" мантри тип "професор Вучков".

    ОтговорИзтриване
  3. СВЯТ ШИРОК - ДИВАНЕТА ВСЯКАКВИ... ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВСЕКИ ЗАЩИТАВА ВРЕМЕННОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ И НЕ СМЕЕ ДА ПОГЛЕДНЕ ПОНЕ ПОЛОВИН ГОДИНА НАПРЕД!! ВСИЧКО ДОБРО И УСПЕХ В ТОЗИ ЖИВОТ ВИ ЖЕЛАЯ!!! ЖИВИ И ЗДРАВИ!

    ОтговорИзтриване