вторник, 22 ноември 2011 г.

ИСТИНАТА ТАКАВА КАКВАТО Е! - ТРЕТА ЧАСТ


Продължавам разказа на колегата както Ви и обещах.

И да започваме! Тук ще спомена огромния труд на госпожа Л.Манолова и къртовската и работа по издирването на документи справки свидетелства на лица и събития: ТУК
Рождената дата на задграничните дружества се смята 11 май 1973 година! Доста назад в времето нали? Средствата за задграничните дружества са били 20% процента от постъпилите в държавата печалби. Да спомена само, че масовата индустриализация в годините 1950 до 1973 -(общо 23години) водят до повишаване на БВП-(Брутния Вътрешен Продукт) на глава от населението от 1651 $ до 5284$. Тогава се зараждаше и комунистическата номенклатура.
Няма да пропусна да спомена, че на практика през всичките тези години България е нямала независима собствена политика. Всичко е било съгласувано с Москва или с КГБ! Ярък пример за това е така наречения от комунистите - Априлски Пленум на българската комунистическа партия! По лично нареждане на Хрушчов в България се назначава за първи ръководител на партията им Т.Живков. В СССР тече кампанията за борбата срещу култа към личността. Подет е от Хрушчов и последван от Т.Живков в България срещу бившият - свален първи ръководител Вълко Червенков. Датата е 6 април 1956 година.С решение на пленума - град Сталин придобил името си на 20 декември 1949 година става отново Варна на 20 октомври 1956година.
Умишлено започнах доста назад в времето, за да поясня събития дати разни личности и да поясня връзката помежду им.Така ще можем да добием ясна представа за нещата.
По време на протичането на Априлския Пленум Т.Живков лично информира Н.Хрушчов за развитието на пленума и решенията които са прокарани. В подготовката и хода на пленума Живков се опира на авторитетни партийни лица като председателя на Президиума на НС Георги Дамянов, секретаря на ЦК на БКП Димитър Ганев и члена на ПБ Енчо Стайков. Докладът на Живков е съгласуван със съветския посланик у нас Ю. Приходов.
На пленума се чуват и негативни оценки относно издигането на Тодор Живков. Членът на ЦК на БКП Йонко Панов заявява: „Сигурен съм, че в нашата партия има поне 500 души като него“. Относно политиката на пленума негативно се отнася и Добри Терпешев. Пленумът дава началото на т. нар. „Априлска линия“ на партията. В рамките на кампанията на борбата против „култа към личността“ (по подобие на борбата против „култа към личността“ към Сталин в СССР, с цел поощряване на инициативността) се извършва мащабна в началото и периодична след това подмяна на ръководни кадри в партията и държавата с нови функционери, верни на Тодор Живков и групата около него.
С избора на Живков е прекъсната наложената от Сталин линия управлението на България да се поверява на дейци на Коминтерна или на дълго пребивавали и свързани със СССР хора. От позицията си на партиен лидер (от 1954) Живков постепенно разширява контрола си върху управлението на държавата.
През 1962 оглавява изпълнителната власт в страната, като измества Антон Югов от поста министър - председател на България; през 1971 той отстъпва премиерския пост на Станко Тодоров, за да стане вече председател на новосъздадения Държавен съвет („колективен“ държавен глава).
Практиката на периодични кадрови смени с все по-нови и амбициозни кадри (и държането в страх на по-старите) продължава до края на управлението му на партията и държавата.
До тук за този пленум! Става ясно едно, че промените на политическата линия на Кремъл води и до промяна на властта в България! Сега за връзката с КГБ: България по волята на Т.Живков и неговото политическо обкръжение в бъдеще става най-близък сътрудник на КГБ. Нито една страна от бившия соцлагер не се е сближавал в такава степен с Комитета за Държавна Безопасност както прави това българското политическо ръководство!!!
˝В изпълнение на указанията на другаря Тодор Живков координацията и взаимодействието между ДС и КГБ да се издигат на такова равнище, че те да функционират като единна система, ДС да работи като филиал на КГБ.˝ - Ген. Димитър Стоянов, министър на вътрешните работи, 1975 г.
Живков провежда политика по установяване на нов тип взаимоотношения между София и Москва по линия на присъствието на съветските тайни служби в страната и контактите с тях. Дотогава предшествениците му Димитров и Червенков, работили в тясна близост с НКВД, са преки проводници на интересите на съветските служби в България след 9 септември 1944 г.
Павел Судоплатов, дясната ръка на Лаврентий Берия и ръководител на отдела за специални поръчки в разузнаването на НКВД, разкрива подробности от присъствието на съветските специални служби в България през този период:
˝...обстановката в България от време на време ставаше изключително напрегната. В критичните дни на изострената политическа криза през 1947 г. ние изпратихме в разпореждане на Димитров голяма група сътрудници от нашата служба, начело с полковник Студников. Задачата на нашите хора беше да оказват всякакво съдействие на българската служба за сигурност при неутрализирането и при необходимост отстраняването на политическите противници на Димитров.
Действията на двете спецслужби трябваше да координира членът на българското ръководство Червенков, който освен това беше роднина на Димитров.” „Съдебните политически процеси бяха важно звено в осъществяваната съветизация на България. Клеветническият съдебен процес срещу Трайчо Костов пък бе последният етап по нейното завършване˝, посочва Петър Семерджиев, бившият кандидат-член на ЦК, който попада под ударите на ДС в началото на 50-те години.
Стефан Богданов, бивш началник на контра разузнавателната служба след 9 септември 1944 г., който също става жертва на репресиите, описва чудовищната инквизиция, на която е подложен от следователите ˝алхимици˝. Той посочва, че по жестокост дори полицейският терор е несравним със ˝сегашния ужас˝. Пребиван, държан денонощно изправен и буден в продължение на седмици и чрез разтапяне на ставните мазнини следствието е изтръгвало показания. Богданов посочва:
˝Държавна сигурност беше изцяло подчинена на съветските съветници на Берия и моите многократни доклади за техните произволи в службата страхливо бяха отминавани и от Югов, и от Руси Христозов… Ръководители на най-големите извращения в ДС бяха прикрепените към всяко отделение съветски чекисти.˝
Такава е картината за намесата на съветските служби в България, която Живков наследява от Червенков. За разлика от Димитров и Червенков той не е ръководител, който има стаж в СССР, и по пътя към утвърждаването си той предприема важна и задължителна стъпка, с която може да спечели доверие – поема курс към пълно отваряне на секретите към Кремъл. По този начин декларира, че няма тайни и подпечатва своето васално положение пред Москва.
Съветските ръководители приемат това като очевиден знак на лоялност. Ако преди Живков съветските специални служби изграждат агентура в България, за да следят процесите на съветизация в страната, то след това тяхното присъствие става политика, която самият първи партиен и държавен ръководител постоянно поощрява. Живков не допуска в България да се зародят събития като народното въстание в Унгария през 1956 г.,
Пражката революция в Чехословакия през 1968 г. или застрашаването на комунистическия режим в Полша след 1980 г. В това отношение Живков трупа далеч по-голям актив пред Москва в сравнение с партийните лидери на останалите страни от Източния блок. Живков отваря широко вратата на България пред специалните служби на СССР и не го прави само проформа, а го издига в постоянен и все по-задълбочаващ се процес на взаимодействие, който за разлика от други области не е съпътстван от проблеми.
Следва продължение........

С любезното съдействие на Киликанзер.

Николай Николов

16 коментара:

  1. незабравяите да споменете и масонството в всичко това защото иначе гумим смисала самоще напомня че горбачов бе масон издигнат от масоните но не само тои беше масон в саветската власт ето и един пример на другара тодор живков които също е масон чуите добре неговите идеи взаимствани от горбачов и казани на един празник на стодентите малко е смешно но добре се вслушаите в думитему какви идеи и какво замислят всъщност тои споменава един свят с едно глобално правителство слушаите сами
    http://www.youtube.com/watch?v=rauvHMVM6aI&feature=related

    ОтговорИзтриване
  2. От Киликанзер.
    Ще стигнем и до там!Но,първо ще разровим дълбоко,в недрата на събитията ,личностите свързани с тях,политиката провеждана от тях и т.н и т.н

    ОтговорИзтриване
  3. ТОВА Е ДОСТА РАБОТА НО ЗА ЗАПОЗНАТИ С СИСТЕМАТА ИМ НЯМА ДА Е МНОГО ВРЕМЕ КАТОСЕ ЦИТИРАТ ОСНОВНИТЕ И ВАЖНИ КОНТЕКСТОВЕ НА ЗАМИСАЛА И САБИТИЯТА , ЩЕ БЪДЕ ИНТЕРЕСЕН МАТЕРИЯЛ УСПЕХ КОЛЕГИ АКО МОГА С НЕЩО ЩЕВИ ПОМОГНА

    ОтговорИзтриване
  4. KAKVITO I TAINI DA RAZKRIETE, TOVA NE NI POMAGA NIKAK! FAKT E, 4E TOGAVA IMAXME SIGURNOST, BEZPLATNO OBU4ENIE, BEZPLATNA MEDITSINSAKA POMOST, RABOTA ZA VSI4KI, PO4IVKA PO MESETS ZA VSI4KI, PENSIA NA TO4NO OPREDELENA VAZRAST, RABOTA I PRIVILEGII ZA INVALIDI, NIAMAXE PROSITSI PO YLITSITE, NIKOI NE ROVESE IZ SMETTA DA TARSI NESTO ZA XRANENE, NIKOI NE KRADESE METAKNI RESETKI OT YLITSITE, ZIVEEXME STASTLIVO I ZADRUZNO, XODEXME KATO Y4ENITSI PO SELATA NA BRIGADI/ POMAGAXME NA SELSKTO STOPANSTVO/.
    AKO NESTO NI E LIPSVALO TOGAVA, TOVA BE 4E NE MOZESE 4OVEK DA SI KUPI NOVA KOLA, DORI DA SI IMA PARITE- 4AKASE SE RED S GODINI... VAPREKI TOVA, IZPITVAM NOSTALGIA PO ONOVA VREME, KADETO NE SE PRITESNIAVAXME ZA UTRE!
    KADETO XORATA SE YVAZAVAXA, POMAGAXA I BIAXA DOBRI, NEPRINUDENI...
    MARIA

    ОтговорИзтриване
  5. VAPROS KAM NIKOLAI- ZASTO NA VSI4KI DRUGI BLOGOVE SI VLIZAM S PROFIL OT GOOGLE, A TUK NE SE POLU4AVA I SAMO KATO ANONIMEN TE PRIEMA?
    MARIA

    ОтговорИзтриване
  6. От Киликанзер.
    Мария,точно така ще разбереш защо е имало пенсии,отпуски работа за всички,а сега няма.Няма пари Мария.ТЕ ги окрадоха!Те ти откраднаха работата, пенсията и сигурноста в бъдещето !И не само на теб а и на поколението след нас!

    ОтговорИзтриване
  7. МАРИЯ отговарям ти:трябва да имаш регистрация в
    Google Blogger, която се състои от валиден имейл и парола измислена разбира си от теб!
    Тогава когато си в профила можеш да влизаш с ИМЕТО СИ, АНОНИМНА ИЛИ КАКТО ПОЖЕЛАЕШ! ТОВА НЕ ТЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ПИШЕШ БЛОГ, НО МОЖЕШ АКО ЖЕЛАЕШ, РАЗБИРА СЕ!
    https://accounts.google.com/NewAccount?continue=https%3A%2F%2Faccounts.google.com%2FManageAccount&followup=https%3A%2F%2Faccounts.google.com%2FManageAccount

    ОтговорИзтриване
  8. Бай ники! Моля те изтрии този спамер с моите коментари под него.Има дами все пак и неговите глупости не трябва да се обсъждат пред тях.
    От Киликанзер.

    ОтговорИзтриване
  9. До Мария!
    От Киликанзер.
    Спокойният ни живот тогава беше осигурен единствено от държавните ресурси.Народната ни икономика по онова време с всичките си отрасли ,и услуги е била на стойност от около 380 милиарда лева!Това са народни пари вложени в индустрия,услуги и инфраструктура през годините.С така наречената приватизация де факто тази народна собственост беше подарена на еднолични фирми,на лица близки до първия партиен ешелон.В задграничните дружества инвестицията е била около 30 милиарда лева,изчезнали яко дим.Общо загубите за населението като стандарт на живот са около 410 и нагоре милиарди лева.Загуби при това само за 10-на години!410 милиарда лева -това е огромен капитал трупан с години с труда на българина.Ето защо сме на това дередже.Това ще се опитвам да разкрия, чрез събитията лицата и политическото ни управление от тогава до сега.Поименно крадците на нашето бъдеще,предателите ,доносниците които са били близо 1,8 милиона!!!Донасяли са за какво ли не .Естественно са били облагодетелствани за доносите си ,кой с служба жилище,чин в йерархията в всички сфери.Обществото трябва да си изгради нагласа за нетърпимост и да има своите претенции.Например -защо никой до сега не разкрива истината такава каквато е?!!!

    ОтговорИзтриване
  10. KILIKANZER, BLAGODARIA ZA IZ4ERPATELNIAT OTGOVOR, NO AZ OTNOVO STE POPITAM- NA KOI E NUZNO VSI4KO TOVA? AKO ZNAES IMENATA NA PREDATELITE, NITO PO- LEKO TI STAVA, NITO POMAGAS NA OSTANALITE, SAMO ZLOBEES OT BEZSILIE...
    VAPROSAT SEGA E PO KAKAV NA4IN DA POPRAVIM STANALOTO I DA POMOGNEM NA BALGARIA I NA NASELEIETO I ZA DA ZIVEEM PO- 4OVESKI. MINALOTO MOZE DA TE NAU4I NA MNOGO NESTA- NO SAMO ZA DA NE POVTORIS GRESKI, ZA NISTO DRUGO NE GLEDAI NAZAD! SMELO SE OTPRAVI NAPRED, ZIVEI ZA UTRESNIAT DEN, VIARVAI 4E STE E PO- DOBAR OT DNESNIAT, BADI DOBAR 4OVEK, BLAGODARI ZA MALKOTO, KOETO IMAS: 4E SI ZIV, 4E SI ZDRAV, 4E BLIZKITE TI SA DOBRE, OTVORI SI UMA, ZA DA VLEZE KOSMI4ESKATA ENERGIA V TEBE I DA TI DADE SILI. MOLI SE ZA BLAGOTO NA XORATA, KOITO TE ZAOBIKALIAT I GOVORI NA XORATA, KOITO OSTE SPIAT, ZA DA GI SABUDIS, DA IZLEZIAT OT LETARGIATA I OTVORIAT O4ITE SI. RODENI SME SVOBODNI I TAKA ISKAME DA ZIVEEM, A NE V PARLAMENTARNA DIKTATURA!

    ОтговорИзтриване
  11. За да помогнем на България трябва да разберем процесите довели до това дердже .Явно не ме разбираш.Как можеш да се бориш срещу враг който не познаваш?Това е все едно да ходиш в тъмница и да се блъскаш в стените.За доброто на всички го правя!Това е моят път и ще го извървя докрай.Иначе няма управия.ТЕ ни управляват и манипулират.Какво значи да живееш ден за ден?Не злобея ,нито съм безсилен.Напротив!И как ще поведеш хората за промяна ако не знаеш с кого се бориш?Промяна на какво?На сегашния политическо-олигархичен статус?С космическа енергия ли ще поведеш хората и ще победиш злите?Съмнявам се!

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте ,

    КИЛИКАНЗЕР, ще продължиш , нали ? Това е един от пътищата на осмислянето на реалността . Тъй като процесите са доста сложни , нека ги проследим ...Труден за четене материал , особено ако си го преживял ! Търпение и разум....моля....Цялата истина ....И...вие сте умни момчета...

    ОтговорИзтриване
  13. KILIKANZER ZA TEB SPESIALNO!
    Думите, които ще прочетете по-долу, са написани върху надгробната плоча на
    англикански епископ в Криптата на Уестминстърското абатство:

    Когато бях млад и свободен и Въображението ми не знаеше граници, мечтаех да
    променя света. Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма
    ... да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната,
    в която жвееех.
    Но и тя изглеждаше непоклатима.
    В залеза на моя Живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне моето
    семейство, най-близките ми, но уви, те не искаха и да чуят.
    Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях: ако най-напред бях
    променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример щях да променя семейството
    си.
    Вдъхновен и насърчен от моите близки, щях да мога да направя и страната си
    по-добра, а Кой знае, може би дори щях да успея да променя света.

    ОтговорИзтриване
  14. Изтрих някои неща, защото прекалено много информация дадохме, а това не е много полезно за нас.

    ОтговорИзтриване