вторник, 22 декември 2015 г.

ФИЛМ НА AL JAZEERA: ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ КАТО ГЕНОЦИД НАД ТУРЦИТЕ


Докъде я докарахме? 500 години робство, мъки, безчинства, а накрая арабската телевизия AlJazeera представя Освобождението ни като геноцид над турците.
"Оръжия гърмят във Видин. Джамиите са унищожени по време на сутрешната молитва. Църкви са построени по време на обедната молитва. Неверниците са в църквата. Всяка сутрин невинни деца са отвеждани в църквата и принуждавани да се молят. О, султане мой, спаси ни от странниците. Знай това, няма друга религия освен Исляма.", с тези думи започва скандалният филм на арабската телевизия, озаглавен "България, моя земя".
По информация на Nbox.bg, филмът е създаден от турската документалистка от Истанбул Йелда Йанат!.
Той е публикуван в сайта
dailymotion.com вчера и вече събира десетки гледания, като манипулира стотици.
Но това не е всичко! Телевизията представя и неверни исторически факти, а именно: според Al Jazeera World Българската държава се създава през 19 век, като допреди това е била част от Османската империя от 14 век. Историческа неточност се появява и в твърдението, че страната ни се освобождава от османско владичество по време на балканските войни. Във филма още се разказва, как провокираната от България война предизвиква смъртта на около 70% от турското население.
ДОКЛАДВАЙТЕ ВИДЕО-ТО В YOUTUBE, ИМА ОСНОВАНИЕ НА КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СВАЛЕНО.
Целият филм с английски субтитри можете да изгледате ПОД НАПИСАНОТО!




НИКОЛАЙ НИКОЛОВ

3 коментара:

  1. Баси и наглостта, баси и извращенията!... Тия кой Господ ги спусна и за какво са се пръкнали на тази Земя?!

    ОтговорИзтриване
  2. http://nbox.bg/redaktora/item/16305-ielda-yanat-bagdzhi-samo-pred-nbox-poluchih-poveche-ot-200-smartni-zaplahi-ot-balgari.html
    "Йелда Янат Багджи пред Nbox: Получих повече от 200 смъртни заплахи от българи"... "Създадох "България, моя земя" през 2012 г., тогава беше излъчен и за първи път. Не знам защо сега изведнъж се разшумя толкова много около филма. Той беше там през цялото време. Получих над 200 смъртни заплахи от българи. Това е много тъжно. Не виждам смисъл от тази история да се прави по-сериозен проблем, отколкото е в момента..." На въпрос дали не се притеснява, че във филмa има исторически неточности, авторката отговори:
    "Ако са казани от професор, значи са точни". В случая тя визира мнението на Джъстин Макарти, историк от университета в Луизвил. Именно неговото изказване във филма предизвика сериозното негодувание на българските историци"... "Според Йелда никой не се нуждае от тази битка, която предизвиква филмът й. Интересът към него в турските вестници също бил сериозен, като самата авторка се надява той да не бъде изкривен в нечия полза."
    "Казах всичко, което искам, в рамките на самият филм. Всички отговори са там. Мога само да се надявам, че вие (християните и мохамеданите в България) се опитвате да се разберете помежду си и между вас ще има повече хармония."...

    ОтговорИзтриване