неделя, 17 януари 2016 г.

ЗАПОЧНЕТЕ ПЪРВО ОТ СЕБЕ СИ!




Думите, които ще прочетете по-долу, са написани върху надгробната плоча на английски епископ В Криптата на Уестминстърското абатство:

"Когато бях млад и свободен и Въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света. Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която живеех.

Но и тя изглеждаше непоклатима.

В залеза на моя Живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне моето семейство, най-близките ми, но уви, те не искаха и да чуят.

Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях: ако най-напред бях променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример щях да променя семейството си.

Вдъхновен и насърчен от моите близки, щях да мога да направя и страната си по-добра, а Кой знае, може би дори щях да успея да променя света".


Николай Николов

2 коментара:

  1. "Бъди промяната, която искаш да видиш в света" - Ганди

    ОтговорИзтриване
  2. Мислим си, че щастието се измерва в пари, несметни богатства, успехи и лъскава визия. Заблуждаваме се, че ако получим всичко това нищо няма да ни липсва. Така или иначе накрая се оказва, че грешим. Без щастието, което идва от сърцето, луксозният живот е само лъскава опаковка без никакво съдържание, красива рамка на гола стена, вместо ценен и уникален шедьовър. Ако се научим да се вглеждаме първо в това, което е вътре в нас, а после и в това, което е около нас, ще можем да посадим семенцето и ще отгледаме истински и пълноценен живот. Добре е, когато не стане прекалено късно... Промяната не е някъде отвън, тя се усеща и открива със сърцето!

    ОтговорИзтриване