понеделник, 22 декември 2014 г.

ГЛОБАЛИЗАЦИЯ ИЛИ НЕЩО ДРУГО... - ПЪРВА ЧАСТ

След края на войната едно 17-годишно момче, беглец от Унгария, върви из улиците на Лондон и се опитва да си намери мястото в световния град. Веднъж при произшествие си счупил крака и бил излекуван безплатно от Националната здравна служба, което за него било от голямо значение, тъй като бил много беден. След много години, на 16-ти септември 1992, известна като черната сряда, някогашното момче спекулирайки на борсата принуждава Английската банка да изтегли валутата си от Европейската монетарна система, обезценявайки британската лира и спечелвайки над 1.1 милиарда долара. По този начин Джордж Сорос се отблагодари на Великобритания за гостоприемството в младостта си. С тази спекулация "благотворителя" разори хиляди дребни производители и унищожи спестяванията на милиони англичанини. По време на азиатската финансова криза, при сходни обстоятелства, Махатхир бин Мохамад, тогавашен първи министър обвинява Сорос в спекулация с малайзийската валутна единица – рингджит. С тази валутна спекулация развитието на Малайзия е забавено с две години.


Съществуват сериозни подозрения за негово участие и в изкупуване на валутния ни резерв през годините в началото на "демокрацията", и в последвалата я хиперинфлация. Схемата беше проста: Първо- Регистрация на частни банки на поставени лица с уставен капитал равен на стойността на панелна гарсониера. Второ- Отпускане от тези банки на кредити в лева( най-често необезпечени ) също на определени хора, но забележете: за стотици милиони левове, чрез щедрото рефинансиране от Централната банка. И трето- Обратно изкупуване чрез тези кредити на валутата от банките. Така със съдействието на шефа на БНБ- масона Тодор Вълчев и с помощта на бившите финансови министри Стоян Александров и Иван Костов, доларовият ни резерв бе изкупен по 70 лева за долар през 1995г и продаден по 3000 в началото на 1997г, натрупвайки колосални печалби и унищожавайки вложенията на милиони българи. Правителството на Жан Виденов имаше неблагоразумието да се противопостави на световните господари в лицето на МВФ, в резултат на което управлението му бе очернено за десетилетия напред, а истинските виновници за кризата станаха нашите "спасители". На 2 октомври 1996г. беше застрелян бившият министър-председател Андрей Луканов. Една от версиите за убийството бе, че Луканов се готвел да публикува списъците на кредитните милионери.

През 2002г. френски съд осъди Джордж Сорос на глоба от 2 милиона долара за непочтени действия на борсата.

В същото време в България бяха хвърлени милиони левове в унищожението на ракетите ни и другата военна техника и в момента въпреки редуцирането на армията ни до санитарния минимум, тя не разполага със средства дори за най-обикновено учение. А инвестициите, които очаквахме след това членство се ограничиха до закупуването на националния ни авиопревозвач от Зееви груп, един долар- даден за Кремиковци, продажбата на магистрала Тракия с подчертано криминален характер и водоснабдяването на София.

Населението на Европа и САЩ е обречено от световните господари. Тези народи са високоинтелигентни и затова- трудно управляеми. Опитите за тяхното прочистване бяха както двете световни войни, така и изкуствено създаваните епидемии от болести. Птичия грип беше овладян в Азия, но в Европа- едва ли. Защото въпреки, че европейските народи успешно се преборват с всяко огнище на заразата, фирмата GlaxoSmithKline Plc. е получила лиценз за продажба на ваксината Prepandrix във всичките 27 страни, членки на ЕС. Нищо чудно щамът H5N1 да мутира в човешки щам и "загриженоста" от развитието на този вариант само показва какво ни очаква в бъдеще. Пандемията от "испански грип" през 1918 г. отне живота на 40-50 милиона души, на "азиатския грип" през 1957г- на 2 милиона,а на "хонгконгския грип" през 1968г- на 1милион. Световната здравна организация, провеждаща от години на практика малтусовата теория дори посочва броя на жертвите при предстоящата пандемия- от 2 до 7.4 милиона души със срок на действие- 3-4 месеца. Според СЗО избухването на такава пандемия е почти "неизбежно."
Дори официалните медии започнаха да разпространяват мнението на австралийски "учени" , че при предстоящата пандемия броят на човешките жертви ще стигне 142.2 милиона души. И не случайно д-р Матиас Рат заведе съдебен иск в Хага срещу най-големите фармацевтични компании, обвинявайки ги в геноцид срещу човечеството.
05 апр. 2010
Следва продължение...
Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар