понеделник, 21 февруари 2011 г.

РАЗГОВОР В ИНТЕРНЕТ......

При нас лошото винаги предстои. Как другите се оправят, а ние все затъваме?

Алоооооо ГЕЙберите,оправихте държавата,ама.......отзад.
Бавно,но сигурно вървите по стъпките на Ж.Виденов. ......Боклуци,съвсем доунищожихте страната


Сега искам да чуя как всички, които харесват управлението на това правителство ще си обяснят случващото се- дали то е резултат от "компетентното" управление на Дянков, Борисов и сие или са ни виновни.... предишните, промените в климата, часовата разлика или ....а-хааа случващото се в Арабския свят....


Сумите, които фирмите имат да получават от държавата и общините за изпълнени договори, са 833 млн. лева, от които над 600 млн. лева за разплатени през 2010 г., а невъзстановените данъци, дължими от бюджета към бизнеса, са 2,4 млрд. лева."


С други думи - по мутренски държавата не плаща /на всички, защото на турците за магистралите е платено в срок/, не дава лихви, а дори ще поиска както през 2009-а "опрощение" от 10 %, за да отидат.... за СРС-та.....
Фактите са си факти! В момента:
- лихви по ипотечните кредити в финансово "фалирала" Гърция - 5-6%;
- същите лихви в европейските държави - Австрия, Германия и т.н. - 3-4%;
- лихви в централноевропейски страни - Чехия, Унгария, Полша и т.н. - 5.5 - 7.5%;
- лихви по ипотечните кредити в БГ - 12-14%!!!


Някой може ли да ми обясни какви са тия цифри? 157 млрд.! при БВП от 90 млрд.! Това означава, че държавата е фалирала! Не разбирам от финансии затова нека някой обясни?


За всичко виновни са смотаните банките, но още по - виновни са калпавите ни политици, защото можеха да им се изперчат и заплашат с изгонване от страната, както направиха политиците в Турция. Така кризата там ги подмина, защото свалиха лихвите по кредити на 1% с което покупателната способност на хората се запази голяма и съответно това помогна на икономиката им да работи в пълна пара, докато у нас поради липса на пари в кеш, никой не купува нищо и фирмите спират работа, фалират, като си освобождават персонала и ето ти и безработица. От нашата политическа класа по некадърна, неадекватна и крадлива, едва ли някъде другаде има! Лошото е че и народа изпростя много, ослепя и не вижда и не усеща, как го манипулират с обещания, как му пускат мухата, докато му го вкарват отзад в два ката.


При нас лошото винаги предстои. Как другите се оправят, а ние все затъваме?


Споко приятел, само си мислиш, че затъваме. Това е стара прабългарска тактика. Затъваме, затъваме ии хоп, скоро ще излезем от другата страна на планетат,


Господа управляващи,
писна ми от Вашите лъжи. На всяко правителство се дава толеранс от 100 дни. Това е срокът, в който трябва да приемете истината, такава, каквато е. И ако можете, да продължите да работите. Минаха сума ти месеци, все едно и също-сериалчета, от доста ниско качество. Не ме интересува кой е бил ченге, не ме интересува кой ме е управлявал преди вас и колко тежко наследство ви е оставил. Искам да знам, към коя дата ще мога да влезна в супера, да си напълня кошницата и да ми останат-за книга, кино, футболен мач, ресторант. Не съм животно и не искам да живея на екзистенц минимума. Някак си много лесно ни продадохте, за едно потупване по рамото, за усмивка пред строя на европейския съюз. Когато равнявате глобите в Европа, равнявайте и доходите на хората. Стига вече лъжи! Къде Ви е завода за боклук, защо има дупки по пътищата, защо интелигенцията на България мизерства, защо децата ни емигрират, защо ,защо, защо?


Гледах някакво социологическо проучване, според което рейтингът на управляващите пада и това не е от вчера. Същото проучване обаче показва, че няма алтернатива на сегашното управление. Да оставим настрана това дали и доколко можем да вярваме в проучвания, но ако не ГЕРБ, то КОЙ ДРУГ? Някой от предишните управляващи ли?


Уви, държавата е фалирала отдавна и не ГЕРБ са виновни затова, но и те ще си носят кръста.


Още не е било, някак си да не е било, Г-н kosmo_pelengator. Казал го е Швейк. И е бил прав. Все някак си ще бъде. Държавата е над 1300 години, едва ли тези са най-добрите ни управляващи!


Ще спрат строежа на метрото. Отдъхнах си. Ще се спестят 1 милиард и 300 милиона бюджет.


Алтернативата е НДСВ при тях имаше икономически бум, но БСП съсипаха всичко.


А Боко да не се хвали с метрото, защото то е започнато през 70-те. С чужда пита помен прави!


Освен това той съсипа столицата, сега съсипва цялата държава. В това отношение продължава деструктивната политика, завещана му от Станишев. А София трябва да престане да бъде столица, защото улиците й са направени за население до 400-500 хиляди души, не за милион! Предлагам Пловдив да стане следващата столица!


Бойко продължава деструктивната политика, завещана му от Станишев. А София трябва да престане да бъде столица, защото улиците й са направени за население до 400-500 хиляди души, не за милион! Предлагам Пловдив да стане следващата столица и институциите да се преместят там.


"Общият размер на задълженията на предприятията от нефинансовия сектор през 2009 г. е близо 157 млрд. лева, спрямо 2008 г., има прираст на дълговете от 6% или 8,9 млрд. лева. Това надхвърля с над сто процента обема на БВП


zeer streng..... Ами то нас хората отдавна ни фалира тази държава.....постоянно ни прави на гламави....Така че фалит и на държавата......МНОГО ВАЖНО.


Някой може ли да ми обясни какви са тия цифри? 157 млрд.! при БВП от 90 млрд.! Това означава, че държавата е фалирала! Не разбирам от финанси затова нека някой обясни?


Пенчо, когато взелите тези кредити фалират и не ги върнат на банките, фалират и банките, като завличат парите на вложителите. При първите признаци на този сценарий, вложителите се натрупват пред банките на дълги опашки и фалитът на държавата става факт.


Не знам толкоз тъпи ли са управляващите ни,или просто нас ни мислят затъпи.....Как си мислят че хората (бизнеса)ще плашат данъци, осигуровки и какви ли още не данъци и такси.....Аллллллло, след като вие не ми плащате заплата, ами толкова е просто аз също няма откъде да ви плащам.....Ако аз фалирам вие сте следващите........и накрая като в Либия, бой по-манерката.......Ама то се търпи донякъде, все някога на хората им пада пердето и тогава я камилата,я камиларя.....


а сия де ... фалити кой им дава да фалират бат Бойко не дава Дянков ни казва че цъфтим


ша знаете че това е поредната подмолна игра на опозицията да фалира фирмите


и да не си мислите че това е заради задлъжнялостта на държавата или за това че се разплати с част от фирмите които си заеха 10% от вземанията че поне част от парите си да видят. Ето това е финансов гений!!!


Гледам и изтръпвам – хора с посивели лица, повечето на преклонна възраст, са се вкопчили един в друг в яростна схватка за… парче банан?!?
Страшно, тъжно, срамно. Безнадеждно…


В същия вестник съзирам още една снимка – този път на вътрешността на самолета, с който настоящата парламентарна шефка пътува в чужбина – блясък и разкош, който надали имат и шейховете…Усмихнати, доволни физиономии, сланина, ах, колко сланина по бузите… А нали гласувахме за нея като представител на новата партия, която, както обещаваше нейният шеф, щеше да донесе…справедливост?!? Тоест, след като коланът се стяга, това ще важи за всички. За всички ли…


В същия брой – съобщение, че след дадените десетки милиарди на Гърция сега почти стотина милиарда ЕС ще предостави на Ирландия. Да се готвят Испания, Португалия…


Какво излиза?
Че тези страни, които са на светлинни години от нас, страни, в които милиони българи слугуват и вършат най-черната работа, тоест мият г…, простете, но това си е чистата истина, за да оцелеят, получават от Брюксел десетки милиарди ПОМОЩ!!!
А ние, най-бедната, най-нещастната страна, с най-ниските доходи, които предизвикват сред европейците недоумение и подигравки, тръбим наляво и надясно чрез своите министри и депутати, че сме супер, че сме икономически много добре, че сме стабилни и тъй нататък прочее глупости… Дори и предлагаме помощ на…бедни страни?!?


Какво е това?
Та как можеш да казваш на бялото черно, а на черното – бяло, дами и господа?


Не ви ли е срам от безнадеждните лица на тези горе на снимката пред магазините „Лидл” българи, ваши братя, сестри, родители…


Та какво здравеопазване имаме? Какво образование? Какви условия на учене и живот? Че ние една тоалетна в училищата нямаме като за пред хората? Че ние една канализация нямаме свястна на най-скъпите ни курорти? Че в болниците нямаме апарати за новородените и лекарите трябва да избират кое от тях да остане живо? И още, и още…


Да споменавам ли за цената на храната, за нейното качество, за този прословут стандарт „Стара планина”? Ами за цената на лекарствата… за… Да продължавам ли?


Докога вие ще продължавате да живеете в друга реалност? Докога ще трупате килограми и сланина чрез нещастието на ония, които са ви родили и отгледали?


Защо вместо сърца носите парчета лед? Защо крадохте, а и крадете така, че вашите поколения до десето коляно ще бъдат богати като крезове, нима цялото това имане ще го носите там, откъдето няма отърваване? Или си мислите, че за вас няма отвъдно, че вие сте вечни? Че младостта, че секретарките-любовници, с които обиколихте на свръх луксозни самолети света за сметка на бедняците-пенсионери с 50 евро доход на месец ще бъдат също вечни?


Защо сте оперирани от усещането за справедливост, за солидарност?


Защо лъжете най-безсрамно Европа, че всичко у нас е тип-топ?


Наскоро имах среща с френски висш политик, който ме запита как е възможно българските роми да живеят като скотове. Попита ме за заплатите и пенсиите ни. Когато му казах истината, той онемя. Гледа ме минута-две, после промълви:” Но как е възможно с такива доходи човек днес да живее?”


И ме стрелна с поглед: ” МО Сю Райков, аз познавам доста ваши политици, и от новите, и от старите. Защо всички те не казват истината, която вие сега ми казвате, а и ние вече разбираме чрез проблема с вашите роми. Защо и вашите депутати, министри, а и висши държавни служители идват в Европа като представители на богата страна, с всичките му екстри, а не казват, че народът ви тъне в мизерия?


Защо, продължи французинът, вашите властници не казват истината, защо не искат помощ? Няма нищо срамно в това, нали затова всички сме членове на Европа – да бъдем солидарни, да превъзмогваме такава бедност като вашата. А не само да наливаме пари на богати страни като Гърция, Ирландия, Испания…


Защо? Защо, мосю Райков, вашите хора мълчат? Защо допускат подобно страшно нещо. Та къде в Европа може човек да живее с 50 евро на месец? Да, разстроихте ме, много ме разстроихте, МО Сю Райков…”
Какво да му кажа? Как да му отговоря?
Да, мълчах. Тъжно и безнадеждно.
Както всъщност тъжно и безнадеждно се борят на снимката отсреща посивелите хора за парчето банан…
П.П. Вече бях привършил този материал, когато по френското радио RTL чувам как водещият на популярна игра пита участничка чия столица е Братислава. Оная казва: ”На България…”
Ами, това е.
Всъщност това има ли някаква връзка с написаното от мен по-горе? Как мислите – май че не, а? Или може би има. Да, май че има нещичко…

Николай Николов

4 коментара:

  1. Страшното предстои , сякаш всички чакат нещо да се случи...... но какво ли ще е то.....

    ОтговорИзтриване
  2. Не разбирам защо са им талакова пари за СРС-та?
    Ето,достъпно е казаното...А като ни подслушват... ЧУВАТ ЛИ НИ...,извинете, че крещя,то е за глухите...
    Ако не чуват,се питам аз,защо да не ни видят?

    ОтговорИзтриване
  3. Жаждата за власт над други хора е болезнен израз на комплекса за малоценност.За общо съжаление,овластеният ни човек-лидер няма капацитет за да разпознае този факт.Дори да милее искренно за България,моралните му сили са слаби и недостатъчни,за да се опази от изкушението постоянно да лъже в своя полза.
    Съдбата ни се усложнава и от неудържимата му суета да позира и да приказва групости пред медиите.Може би майка Тереза е била права,
    че "Самотата е най ужасяващата мизерия."

    ОтговорИзтриване